Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8601) polonic


polonic
félisten

Felhívtak a raiffeisentől, hogy ne mondjam vissza mégsem a hitelkártyámat. Mindent megpróbáltak, visszatérítéseket részletezték, kedvezményeket említetteék, ingyenes számlavezetést is ajánlottak 3 hónapra, de hajthatatlan voltam. :)
A végén azért mondták, hogy mostanában a piacon élelmiszerre 1 %-ot ad szinte minden bank. Majdnem bemontam a BB UPC hitelkártyáját, hogy ott minden 2 % plusz UPC 6 % mindössze évi 1320 Ft-ért.

(#8602) axioma válasza polonic (#8601) üzenetére


axioma
veterán

Na de a Raiff onecard 1%-ot sem ad... marmint elelmiszerre igen, de altalanosan nem. A 3% meg elektronikai cegekhez ment, amit mi a megfelelo partnerkartyajukkal 7-10%-os engedmennyel intezunk, igy az nulla lesz rajta. Egyedul hogy beszedesre adnak 1%-ot, az me'g naluk tart (a BB jo esellyel nem adna nekem kartyat).

(#8603) polonic válasza axioma (#8602) üzenetére


polonic
félisten

Igen, igaz. De nem akartam kifejteni nekik.
A BB kártya meg csoportos beszedésre is 2 %-ot ad, tényleg mindenre, havi 20 ezer Ft erejéig. Nem néznek MCC kódot. Lehet, hogy még MÁK, szerencsejáték, hitel törlesztésre csoportossal is. Ezeket nem tudom, nem néztem utána.
Ezért cserélem le a onecardot.

[ Szerkesztve ]

(#8604) axioma válasza polonic (#8603) üzenetére


axioma
veterán

MAK biztos nem megy naluk. Tobb BB kartyaval probalva.
Nekem - nem most, mar evekkel ezelott - azert mondtak fel a kartyaimat, mert MAK-oztunk vele, pedig szerenyen csak, havonta 1x a teljes keretet, es csak 1%-ra, nem volt akkor upc a kornyeken. Megis a visszateritesek magas forinterteke miatt nem tetszettem nekik.

[ Szerkesztve ]

(#8605) polonic válasza axioma (#8604) üzenetére


polonic
félisten

Na mondjuk ez érdekes sztori. Kiváncsi leszek nekem mi lesz.

(#8606) Fecogame válasza Fecogame (#8596) üzenetére


Fecogame
veterán

Megérkezett.

2 munkanap alatt válaszoltak, és arra, amit kérdeztem :)

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#8607) Brandynew


Brandynew
őstag

Sziasztok,

ERSTE EgySzámlám van, ilyet nyitottunk lakáshitel mellé, 990 Ft havonta és van hozzá egy dombornyomott kártya, de én nagyon sokallom, mert emellé még 450 Ft az sms szolgáltatás, plusz az átutalások, csoportos beszedési megbízások díjai. Összességében kb. 5 ezer Ft-ot fizetek havi szinten banki költségekre, szemben az OTP (korábban ott voltam) 1500 Ft-jával. Én ezt irreálisnak tartom, pláne úgy, hogy az ügyintéző szerint ez nagyon kedvezményes konstrukció (megmondom őszintén, ezzel nem foglalkoztam akkor, csak a lakáshitellel+takarékkal+biztosítással).

Milyen számlacsomagot ajánlanátok nekem?

- dombornyomott bankkártya (ha erre egyáltalán még szükség van, mert pl. az OTP-s nem dombornyomott kártyámmal külföldön is, külföldi webáruházakban is mindig tudtam fizetni)

- sms értesítő havi kb. 50 tranzakcióról

- 8 csoportos beszedési megbízás (3 bankon belüli, 5 bankon kívüli)

- 4 átutalás (bankon kívüli)

- havi 2 készpénzfelvétel (ez ingyenes minden banknál)

Ja és közalkalmazott vagyok, talán van erre valami kedvezmény.

[ Szerkesztve ]

(#8608) albiosz válasza Brandynew (#8607) üzenetére


albiosz
őstag

Annak mindenképp nézz utána, hogy kaptál-e kamatkedvezményt a lakáshitelre amiatt, mert folyószámlát is nyitottál náluk és feltételezem oda kérték a fizetésed is. Nehogy megnőjön pár %-kal a törlesztő.

[ Szerkesztve ]

(#8609) Brandynew válasza albiosz (#8608) üzenetére


Brandynew
őstag

Igen, kaptam, szóval mindenképpen az ERSTE-n belül kellene maradnom.

(#8610) Tosee


Tosee
őstag

Sziasztok!

Nem igazán vagyok otthon a banki világban, de történt valami ami eléggé felháborított! Jelenleg az OTP-nél van számlám, azon belül is a Simple csomagban vagyok. A lényeg, hogy ebben a csomagban maximum napi limit 250.000 forint, amit ATM-ből kivehetek. Sajnos ennél nagyobbra nem engedi állítani a rendszer! Mivel hirtelen szükségem volt egy nagyobb összegre, bementem személyesen és kivettem az ügyintézőtől kb. 700.000 forintot, amivel eddig nincs is gond. Másnap nézem a számlatörténetemet, és erre az akcióra levett még durván 7000 forintot... magyarán mondva azt hittem szét b.sz az ideg! :U

Szóval nem elég, hogy a bank használja a pénzem, leveszi az egyéb díjakat, és mikor szükségem van a saját pénzemre, még levesz 7000 forinttal?!... abszurd :((( Ekkora összegű készpénz felvételnél minden banknál ez a bevett gyakorlat? Nincs maximalizálva, hogy mennyit vonhatnak le készpénzfelvétel után, vagy az összegtől függ? K&H-nál ha jól tudom a napi limitet fel lehet emelni 500.000 forintig... többi banknál?

Nagyon elgondolkodtam a bank váltáson, csak kérdés, hogy melyik lenne a megfelelő?
Jövedelmem 150.000 forint felett van. A közelemben a K&H bank lenne még, illetve Pannon takarék. Páromnak unicredit van, de elég fapados a mobil alkalmazásuk, szóval nem tetszik. Lakóhelyemen csak OTP-s ATM van, szóval ennek figyelembevételével kellene bankot választanom. Átlagban havi 2-4 kp felvét, a kártyás fizetést jobban preferálom. Fontos a netbank, illetve a jól használható mobil app! Illetve azonnali sms értesítés pénzmozgás esetén.
Szerintetek melyik banknál lenne érdemesebb ezek figyelembe vételével számlát vezetni?

[ Szerkesztve ]

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#8611) Fecogame válasza Tosee (#8610) üzenetére


Fecogame
veterán

1% levonás személyes készpénzfelvét esetén teljesen reális.

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#8612) Tosee válasza Fecogame (#8611) üzenetére


Tosee
őstag

Csodálatos, akkor ezek szerint ez nagyjából minden banknál így van! Nincs maximum összeg amit levonhatnak ilyen esetben? Ha nagyobb összeget utalok át, akkor is ennyi a levonás? Illetve ha ATM-ből veszem ki? Azon kívül ha itthon tartom a pénzem a kocában nem lehet ez valahogy kikerülni? Igazából amit kapok a bennlévő pénz után kamatot az nevetséges...

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#8613) Brandynew válasza Tosee (#8610) üzenetére


Brandynew
őstag

Ez azért egy elég speciális eset, nem hiszem, hogy túl sűrűn kéne ilyen sok pénzt felvenned, törekedni kell arra, hogy minden pénzforgalmat elektronikusan bonyolíts, sem a bankrendszer, sem a törvényhozás nem támogatja a készpénzhasználatot, egyre drágább lesz.

Most egyszer fizettél 7 ezer Ft-ot, de nem biztos, hogy csak emiatt megéri bankot váltanod, hacsak nem havonta tervezel fél millió körüli összegeket kivenni a bankból. A bankfiókban történő készpénzfelvétel minden banknál minimum ennyibe kerül.

Van maximum összeg, amit ilyenre levonhatnak, nézd meg a hirdetményben, nem tudom milyen csomagod van.

A bankban, sima számlán tárolni nem szabad a pénzt, az olyan, mintha a párnádban tárolnád. Állampapírt kell venni, ha nem értesz különösképpen a pénzügyekhez, mivel annak nincs kockázata, nincs díja és kamatozik az inflációval megegyező vagy afölötti mértékben. Ha csak úgy áll a bankban a pénzed, az folyamatosan veszít a vásárlóértékéből, olyan, mintha szórnád a pénzt az ablakon.

Persze nagyon sok alternatíva van még a pénzed tárolására, vannak pl. értékpapírszámlák (OTP-nél, ERSTE-nél is), ahol többek közt befektetési alapokban tárolhatod a pénzed, ami ott szépen fial. De mondom, ha nem vagy otthon a témában, akkor az államkincstárnál nyiss értékpapírszámlát ingyenesen és ha van egy kis pénzed, akkor vegyél rajta állampapírt. Nincs költsége, nincs kockázata, és így nem szórod el a pénzedet. Mialatt ezt elolvastad, már veszített az értékéből a bankszámládon lévő pénz.

[ Szerkesztve ]

(#8614) headhunter válasza Tosee (#8612) üzenetére


headhunter
addikt

Itt kiszámolható az utalás és pénzfelvétel díja is: [link]

pl.:

500.000Ft utalás (3.-ik): [link]

500.000Ft pénzfelvétel (3.-ik): [link]

[ Szerkesztve ]

(#8615) Tosee válasza Brandynew (#8613) üzenetére


Tosee
őstag

Persze, nem csak ez miatt váltanék, igazából egyenlőre csak informálódom, hol lenne olcsóbb a számlavezetés! Jelenleg a K&H bővített plusz számlacsomagjával szemezgetek! Nem minden hónapban veszek fel ekkora összeget.

Még egye kérdésem lenne... Mik lennének a dombornyomott bankkártya előnyei? Hátránya, gondolom drágább a kártyadíj.

Köszönöm szépen a részletes tájékoztatást, neked és a többieknek is! :R

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#8616) jezsu1998


jezsu1998
csendes tag

Brandynew részére

Hello

A mostani kondíciók mellett valóban nagyon sok éves szinten 35-40 ezer Ft számla költséged van a Bankráció alapján is.
Szerintem az lenne a legjobb, hogy ha az Erste nem vár el valamilyen szintű számlaforgalmat, akkor nyitnál egy új számlát valahol máshol. Ezt pedig megtartanád de minden felesleges szolgáltatást megszüntetve (pl. SMS-ek). Ahogy néztem a bankráción az Egyszámlának a számlavezetési díja lecsökken 199 Ft-ra, ha 150000 Ft vagy több pénz érkezik a számládra. Itt azt kell megtudnod, hogy ennek munkabérnek kell-e lennie vagy bármilyen más utalás is jó-e. Én a helyedben ezután erre számlámra kérném a havi kettő készpénzfelvételt. Ezt minden hónapban kihasználva felvenném róla a maximumot, és befizetném az "új" számlára.
Az Egyszámla díja, ha 150000 Ft+ "érkezik rá", dombornyomott kártyával (ahogy látom most csak ilyet adnak hozzá), havi egy/két darab 150000 Ft-os készpénzfelvétellel évente durván 7300 Ft és jár hozzá utasbiztosítás.

Az új számládhoz az adataidat beírva tippelt összegekkel ( 4 utalás össz.: 25000 Ft, 8 csoportos össz.: 35000 Ft, mivel 50 darab SMS értesítést írtál, ezért 35 db kártyás vásárlással, és mivel már egyszer jutottál készpénzhez a régi számláról, ezért nem írtam be készpénzfelvételt.) számlára érkező pénzt pedig 100000 Ft-nak írva (nagyjából ennyire saccoltam amennyit kártyával költenél készpénz helyett.) a kalkulátor ezt dobta ki:

Az első helyre a Gránit Bankot hozta ( Digitális számlacsomag) a másodikra a KDB-t ( Net számlacsomag), harmadikra az MKB-t (Digitall számlacsomag). Nem tudom hol laksz, és mivel a készpénz befizetésre lenne szükséged, ezért az MKB-val számolok a bankfiók használat miatt. Ha nincs semmilyen készpénzfelvételed, akkor ez a legjobb. (az MKB ennél a számlacsomagnál a készpénzfelvétel/számlára érkező pénz alapján határozza meg a számlavezetési díjat, ha nincs egy ATM felvétel se akkor 0Ft)
Itt az MKB-hoz éves szinten összesen durván min.: 13700 Ft-ot ír. (0db készpénzfelvétel mellett! )

Így összesen 13700+7300= kb.: 21000 Ft-ra csökkenne éves szinten a banki díjaid, ami majdnem a fele a mostaninak. Sőt, ha pesti vagy, vagy valamelyik ismerősödnek ingyenesen tud utalni, és a bankjának sok bankfiókja van, akkor a Gránit (8150 Ft/év+7300) és a KDB (kb 13000Ft/év+7300) is játszik. Ezeket a lehetőségeket is vizsgáld meg, mérlegeld. (Pl.: a Gránitnál biztos vagyok benne, hogy a fixek a díjak, ingyenes számlavezetés, netbank, sms értesítés, telebank, stb..)

Remélem tudtam segíteni :)

[ Szerkesztve ]

(#8617) jezsu1998 válasza Tosee (#8615) üzenetére


jezsu1998
csendes tag

Hello

Ne csak a számlavezetésre figyelj, hanem a szokásaidra is. Lehet, hogy az lesz számodra olcsóbb, ha olyat választasz, aminek lesz havi számlavezetése, de összességében, az utalások, készpénzfelvét stb.. díjai miatt így is olcsóbb lesz mint egy ingyenes. Használj kalkulátorokat, olvass hirdetményeket, és nézd meg milyen fontos számodra a bankfiókba járás, stb...
A dombornyomott kártyához általában jár valamilyen plusz szolgáltatás legtöbbször utasbiztosítás, de ez minden banknál más típusút/szintűt jelent. Továbbá ha presztízs szintű (arany, platina stb..), akkor még több plusz szolgáltatás kedvezmény jár hozzá, de ez alacsony bérrel, és aránylag olcsón csak a Gránit Banknál létezik (9500 ft/év, 2. évtől 11900 Ft/év).
Továbbá külföldön, autóbérlésnél, repülőn, egy-két hotelben csak dombornyomottat fogadnak el.
:)

[ Szerkesztve ]

(#8618) Shy


Shy
tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, akarok segíteni egy ismerősnek egy új bankszámlát nyitni, ahová munkabér fog érkezni kb 150.000-200.000 Ft értékben. Készpénzre sosincs szükség, és havonta utal 1 alkalommal kb 70.000 ft értékben. Mindent kártyával fizet és Paypalt is szeretne használni, egyéb kényelmi szolgáltatás sms stb nem érdekes, a netbank legyen használható.

Létezik most valamilyen "bestbuy" számla, ami 0 ft közeli? Láttam a Raffinál van 20.000 Ft-os visszatérítéses számla, úgy hogy gyakorlatilag 0ftba kerül minden legalábbis az első évben.

Megnéztem a Bankrációt is természetesen, ott az oldal a Gránit sztár és ász csomagot ajánlja, de érdekes módon a Rafi vagy egyéb bank ajánlata ahol most visszajár pénz sehol nem szerepel.

Valaki tudna egy tippet adni merre induljak el?

Előre is köszi szépen! :R :C

Kell, vagy rakom el?!

(#8619) polonic válasza Shy (#8618) üzenetére


polonic
félisten

Ilyen esetben rafi díjnullázó plusz számla
100 ezer Ft-ig ingyenes az utalás minden hónapban és a számlavezetés is 0 ft 150 ezer jóváírás esetén.
Ha nem kell semmi extra, akkor a bankkártyának van éves díja és semmi más.

(#8620) Shy válasza polonic (#8619) üzenetére


Shy
tag

Igen köszi a tippet átnéztem részletesen a feltételeket és ez tünik a legjobb választásnak. :R Ha valakinek van ellenérve vagy tapasztalata írjon köszi :C :Y

Kell, vagy rakom el?!

(#8621) janes1976 válasza Shy (#8620) üzenetére


janes1976
őstag

Náluk vagyok 2 éve a Díjnullázó pluszba, semmi gond nincs velük :D

[ Szerkesztve ]

Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)

(#8622) Brandynew


Brandynew
őstag

Sziasztok,

ERSTE-nél a Csoportos beszedési megbízás csomagot csak személyesen tudom aktiválni, vagy más módon is (telefon, netban)?

Illetve kérdésem még, hogy eltérhet egy vésett, Master Card-os OTP-s és ERSTE-s bankkártya elfogadottsága?

Csak mert nekem az ERSTE ügyintéző nagyon azt ajánlgatta, hogy mindenképpen a dombornyomott kártyát válasszam kedvezményként, mert a vésettel sok webáruházban vagy külföldön nem fogok tudni fizetni. Na most én rendkívül aktív kártyahasználó vagyok, már szinte mindent a neten rendelek és rendszeresen járok külföldre, ahová készpénzt nem is viszek magammal, de nem volt még olyan, hogy az OTP-s vésett kártyámat ne fogadták volna el valahol, még a repülőn is tudtam vele fizetni.

Az ERSTE vésett kártyája lehet, hogy kevésbé elfogadott, vagy itt is teljesen felesleges a dombornyomott kártya?

[ Szerkesztve ]

(#8623) Fecogame válasza Brandynew (#8622) üzenetére


Fecogame
veterán

Nekem sima VISA (nem dombornyomott ) kártyával eddig mindenhol sikerült vásárolni, PayPal is elfogadja.

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#8624) Directors


Directors
senior tag

Sziasztok!

A CIB banknál van egy online számlacsomagom. VISA kártyával.
Interneten vásároltam egy hazai boltból, de miután leadtam a rendelést és online bankkártyás fizetéssel fizettem, utána vettem észre hogy az egyik termékből kettőt rendeltem.
Írtam a boltnak hogy csak egyre lenne szükségem és válaszoltak hogy visszautalják a különbözetet.

Ezt az online fiókomban látni kellene a jóváírásaim közt ? Vagy hol tudok ennek pontosan utánajárni hogy tényleg visszautalták ?

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#8625) dptrsk válasza Directors (#8624) üzenetére


dptrsk
addikt

Ha visszautalják látod a bankszámlatörténetben.

(#8626) polonic


polonic
félisten

2 hete igényeltem BB hitelkártyát. Nem érkezett semmi a mai napig. De nem is szólt nekem senki semmit, hogy megadták vagy nem.
Negativ esetben nem kéne tájékoztatniuk az elbírálás után egyből?

(#8627) Directors válasza dptrsk (#8625) üzenetére


Directors
senior tag

Sajnos nem találom közte. :(((
Január elején vásároltam. Akkor azt mondták hogy 30 nap áll az Ő rendelkezésükre visszautalni.
Aztán azt a választ kaptam hogy haladéktalanul írnak a könyvelésnek, most pedig azt a választ kaptam hogy Ők visszautalták. Most írtam nekik hogy írják meg melyik számlaszámra lett visszautalva. Ha nem kapok érdemleges választ akkor a fogyasztóvédelemhez kell fordulnom és a rendőrséghez ? (Nem nagy összegről van szó, de nem szeretném ha más is így járna.)

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#8628) .tnm válasza Directors (#8627) üzenetére


.tnm
addikt

Ha visszautalták, akkor a kártyára utalták vissza és nem számlára. (Kivéve ha kértek Tőled külön számlaszámot). Emiatt az aznapi teljesülés sem igaz rá. Várj még egy pár munkanapot.
Illetve ha ma 16 óra után utalták át a számlaszámodra, akkor is csak hétfőn fog megérkezni.

[ Szerkesztve ]

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#8629) albiosz válasza polonic (#8626) üzenetére


albiosz
őstag

Megvan az ügyintéződ száma? Ha nincs, akkor lehet, hogy a Telebank is tud infot adni. Amúgy még időben vagy. Nekem extra korán megvolt, de olvastam pár elhúzódó esetről is.

(#8630) Directors válasza .tnm (#8628) üzenetére


Directors
senior tag

Hétfőn írták hogy visszautalták. Szerintem annak meg kellett volna érkeznie már.
Néztem a szolgáltatások/számlainfó/történet/számla
és a szolgáltatások/számlainfó/történet/bankkártya menü alatt is. A bankkártya menüben a levonást látom.....

Rossz helyen nézem ?

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#8631) Met


Met
nagyúr

Cib-es kollégáktól kérdezném.
Tegnap megkaptam az új kártyám (a régi még nem járt le) ami már paypass-os, azt írja hogy 2 héten belül jön a pinkód, ha meglévő kártya csere akkor a pin marad a régi.
Én úgy gondolom hogy meglévő csere tehát nem lesz másik pin.
Jól gondolom?
Nincs "kedvem" fél órát telefonálgatni egy igen vagy nem miatt...

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#8632) Gedeon31 válasza Met (#8631) üzenetére


Gedeon31
addikt

Jól gondolod. Nálam is így volt tavaly nyáron.

(#8633) Met válasza Gedeon31 (#8632) üzenetére


Met
nagyúr

Köszi

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#8634) Brandynew


Brandynew
őstag

Sziasztok,

Az ERSTE "Csoportos beszedési megbízás csomag"-ot telefonon is tudom igényelni, vagy csak személyesen? A netbankban nem találom.

(#8635) cocka válasza Met (#8631) üzenetére


cocka
veterán

Meg majd arra ügyelj, hogy 5000 alatt bizonyos helyeken a "csippantás" azzal a hátránnyal jár, hogy a tranzakció (annak ellenére hogy egy papíron online terminállal kerül a kártya kapcsolatba) offline tranzakcióként lesz értelmezve, azaz az adott tranzakció zárolt tételek közé nem fog kerülni és a kártyatörténetben sem lesz benne, helyette 3-4 banki napon belül fogják egyszercsak levonni a számláról.
Úgyhogy emiatt én ragaszkodom már a bedugáshoz. Valahogy nincs se kedvem, se türelmem ahhoz, hogy nyilvántartsam, hogy mennyi a valós egyenlegem, mert nem képesek ilyen esetekben zárolni a tranzakciók összegét.

(#8636) .tnm válasza Directors (#8630) üzenetére


.tnm
addikt

Ok, de kértek számlaszámot? Ha igen, akkor meg kellett volna érkeznie.
Ha nem, akkor a bankkártyamenüben foglalásnak látod? Szállodai kauciónál pl. néha 30 napig ül egy foglalás, aztán nem terhelik meg a végén.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#8637) Directors válasza .tnm (#8636) üzenetére


Directors
senior tag

Nem kértek számlaszámot.
Nincs semmi a bankkártyamenüben sem.

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#8638) polonic válasza albiosz (#8629) üzenetére


polonic
félisten

Sajna nincs. Nem adott névjegykártyát. De akkor telebank lesz.
Azt mondta az igénylésnél, hogy 1-2 nap az elbírálás. Gondolom, ha negatív, akkor szóltak volna utána.

(#8639) .tnm válasza Directors (#8637) üzenetére


.tnm
addikt

De amit fizettél az a foglalásként szerepel, vagy már kiszámlázott tételként? Foglalásoknál szerepel? Mert ha igen, akkor igazából még le se vonták Tőled a pénzt és majd a foglalás lejáratakor kell megnézned, hogy végülis mennyit vontak le.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#8640) Directors válasza .tnm (#8639) üzenetére


Directors
senior tag

Én úgy emlékszem le lett vonva egyből.

Így szerepel. [kép]

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#8641) .tnm válasza Directors (#8640) üzenetére


.tnm
addikt

Én mindenesetre érdeklődnék a bankomnál, hogyha a kártyára kaptál visszatérítést, akkor annak mennyi idő múlva kéne megjelennie.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#8642) Directors válasza .tnm (#8641) üzenetére


Directors
senior tag

Hát lehet az lesz. Köszönöm a segítségedet! :R

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#8643) axioma válasza Directors (#8642) üzenetére


axioma
veterán

Szerintem ha a bankig eljut, ok mar rutinbol kezelik, az addigi ut a nehezebb (azert ezeket kulon, kezzel szokas kezelni ugy tudom). Szoval ha azt a (valoszinu) valaszt kapod, hogy nem tudjak mert naluk nyoma sincs, ok x oran belul feldolgozzak, akkor a kereskedotol kerj egy mentest a tranzakciorol amin visszaforditott... melyik bankon at (az o kartyaelfogadoja) es mikor.
Nem fog bentmaradni a penz, de siman nagyon elhuzodhat. A lenyeg, hogy biztos elinditotta-e...

(#8644) Directors válasza axioma (#8643) üzenetére


Directors
senior tag

Rendben, köszi! :)

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#8645) Atomgeszi


Atomgeszi
veterán

Hali!

OTP Smartbankból akartam utalni egy KHB bankszámlára, amit úgy adtak meg, hogy "KHB HU91 1040 (és itt a maradék szám) 1040"

Beírtam 91 nélkül ugye a 1040 - többi szám 1040 és azt a hibát kapom , hogy "A kedvezményezett számlaszám nem felel meg a CDV ellenőrzés feltételeinek"

Ez most mi? X éve már utalok, de ilyennel még sosem találkoztam.

(#8646) dptrsk válasza Atomgeszi (#8645) üzenetére


dptrsk
addikt

Rossz a számlaszám.
A bankszámlaszám végén ellenőrző szám van, amit az előtte levő számok adnak, ha nem jön ki, akkor érvénytelen a számla, nem létezhet olyan.

Ha tuti nem írtál el semmit, akkor amit kaptál számlaszám hibás.

(#8647) Atomgeszi válasza dptrsk (#8646) üzenetére


Atomgeszi
veterán

:(
Igen, közben megnéztem egy IBAN validatorral is.. ő is azt írja
"This IBAN has the correct length for this country (Hungary).

+
Bankleitzahl (bank code) 104: This Bankleitzahl (bank code) is correct.

-
Account number xxxxxxxx xxxxxxxx: The checksum in the account number is incorrect.

-
IBAN HU911040xxxxxxxxxxxxxxxx: The IBAN contains an incorrect checksum.
"

(#8648) Atomgeszi válasza Atomgeszi (#8647) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Közben visszaírt, valóban el volt ütve a szám :)
Nem akartam beégni, hogy még egy utalást sem tudok elvégezni :D

(#8649) smallmer


smallmer
őstag

Sziasztok!

Külföldi rendelés esetén ha online fizetem az árat (Németország euro), akkor az OTP mi alapján számítja az euró értékét? Középárfolyamon?

Köszönöm :R

(#8650) Brandynew válasza smallmer (#8649) üzenetére


Brandynew
őstag

Nem, hanem vételi árfolyamon.

Remélhetőleg Master Cardod van, mert annak az elszámolási egysége euro, a Visa-nak dollár. Így ha te Euróban fizetnél forintszámláról, de Visa kártyád lenne, akkor a bankod dollárra váltaná a forintot, a kártyatársaság meg átváltaná a dollárt euróra. Mindkétszer vételi árfolyamon.

Ha PayPalon keresztül fizetnél kártyával, akkor arra figyelj, hogy állítsd be, hogy a bankod intézze a váltást (minden egyes fizetésnél be kell állítani az árfolyamra kattintva), mert a PayPal mindig rosszabb árfolyamon vált.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.