Hirdetés
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
senior tag
-
RR-13
őstag
válasz eastsider #13054 üzenetére
Az "érthető", hogy hónap közben díjkedvezmény kalkulációt nem végeznek (nekem mégis végeztek ma, mert az 1300 Ft-ot nem akarták most kifizettetni) de akkor manuálisan kellene megcsinálniuk.
Viszont a "díjkedvezmény kalkulációt nem végez" nem jelenti azt, hogy nem kérhető utólag a kedvezmény figyelembevétele, így a díj visszatérítése.
Mi 2 éve egy 5.000 Ft-os 4%-os visszatérítési panaszt adtunk be az Erstének, mert az OTP Simple oldalán a Praktiker nem a barkács kategóriába volt besorolva (MCC kód), és ez miatt csak 1%-ot kaptunk a vásárlás után vissza a 4% helyett.
Az Erste a hirdetményében nem vállal felelősséget a hibás MCC kódok beállítása miatt, ami alapján nem akarták jóváírni az 5 ezret első körben, majd újra megpanaszoltam, és leírtam, hogy a hirdetményben leírtak nem jelentik azt, hogy nem lehetne egyedileg jóváíratni, és ez miatt a második körben meg is kaptuk az 5 ezret.Szóval próbálkoznak, de nem szabad feladni. Újra be lehet adni a panaszt, új hivatkozással.
-
RR-13
őstag
válasz eastsider #13050 üzenetére
Vagyis a 2390 Ft -os díjat nem akarják visszafizetni
Azért én ezt megnézném..., le van ez írva, hogy a felmondási időre nem vizsgálnak kedvezményes számlavezetést? Nekem ez újLehet, hogy automatikusan nem vizsgálnak, de manuálisan kénytelenek lesznek!
Remélem nem hagyod annyiban.2020. március 01-én a NetBankban azonnali felmondást adok be az ÁSZF. 3.4.1 e.) pontja alapján leírt kedvezőtlen egyoldalú szerződésmódosítás miatt, mivel a szerződésmódosítás, ami 2020. április 02. napján lépne életbe, a csomagváltással, azt nem fogadom el, ezért a bank ezt azonnali felmondásnak kell, hogy tekintse.
Így viszont nincs 30 nap felmondási idő, és be sem kell majd menni remélem.
Persze ez nem biztos, hogy ebben az esetben is járható út, de megpróbálom.
-
-
axioma
veterán
-
RR-13
őstag
válasz eastsider #12880 üzenetére
Nahát.. nem tudtam ezt. És igen egyből mehet tovább.
De kérdeztem tőled este valamit[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz eastsider #12785 üzenetére
Próbáld meg újra elküldeni a regisztrációd, mert többen jártunk már úgy, hogy a regisztrációs e-mail ellenére sem adták át az adatokat a CIB-nek, és ezért a CIB nem tudott róla, és nem hívott telefonon.
Persze nem kötelező elfogadni a tanácsomat, neked sem...[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz eastsider #12757 üzenetére
17-én, hátfőn tudsz utalni a feltételhez, mert 15-16 hétvége.
Majd legelőször febr. 18-án feltudod mondani személyesen.Az Erste sem fog keresni többet, hogy fizess, mert ha fizetned kellene ez a felmondáskor kiderül!
Az OTP sem szűnt meg azonnal a felmondás napján (nem szűnhet meg), csak azt hitted... 30 napig élt még a számla, amit Te már nem tudtál kezelni. -
addikt
válasz eastsider #12716 üzenetére
ha nem sajnálod a potenciális kétszeri sorbanállást, akkor kipróbálhatod, hogy 10-én elkezded felmondani és ha rád akarják verni, a következő havi számlavezetési díjat, akkor tagadd meg a kifizetését és hivatkozz a bankfelügyeletre, hogy lehetetlenné teszik a kedvezményes feltétel teljesítését.
legrosszabb esetben nem csinálod végig 10-én a felmondást, követed RR-13 fenti ajánlásait és felmondod a hónap második felében. jobb esetben elkezdenek telefonálgatni, végül igazat adnak Neked, elengedik a jövő havi díjat és akkor mi is tudni fogjuk, hogy ez a jó módszer ez erste hülyesége ellen.
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
RR-13
őstag
Azt kihagytam előbb, hogy a bank utólag nem kér majd pénzt, mert előre kéri el a számlavezetési díjat, amikor felmondod a számlát.
A felmondást nem fogadják be, ha nem fizeted ki az addig, vagy a felmondáskor kiszámolt díjakat.
Egyébként elvileg nem tudnál már 15-e után utalni, ha 10-én felmondtad, mert technikailag nem engedi a rendszerük egy felmondás alatt lévő számlánál.Azért kérdeztem rá ma, hogy valaki be tud-e még lépni a netbankba a felmondási idő alatt... és mivel nem tud belépni INGJOKE , gondolom más sem fog tudni, és így utalni meg főleg nem
-
RR-13
őstag
Fentebb részletesen leírtam, hogy mit kellene tenni, hogy ne kelljen a március havi számlavezetési díjat kifizetni, vagyis, hogy ne fizettesse ki a számla felmondásnál a bank :
Tehát, ha 10-én mondod fel személyesen, és volt 1 vagy több min. 150 ezres bejövő utalás, akkor is kérni fognak 2.390 Ft-ot a március havi számlavezetésre, mert a felmondás után 30 nappal, csak március 10-én szűnne meg a számla.
Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, minimum február 16-án tudod felmondani a számlád, és 15 vagy 16 -án még valahonnan kérned kellene min. 150 ezres utalást, hogy a március hónapra is teljesüljön a díjmentes számlavezetési feltétel.
(#12715) .tnm: Értem amiket írtál, és nem is vitatkoztunk szerintem semmin.. nagyjából egyetértek, amiket leírtál. Viszont írtam, hogy esetedben egyedi eset lehetett.
Tehát engem semmivel nem kell meggyőznöd, mert amiket felvetettél jogosak, de akkor sem így vannak a gyakorlatban általában.
Vagyis nem kell ellenpéldákat felhozni, mert nem rajtam múlik a bankoknál a folyamat.
Az Erste Privilégium "L" díjcsomag kedvezményes kondíciói határozott időtartamra jött létre, nekünk 2016. július 13-tól - 2019. március 01. napjáig.
Ezért nem volt tisztességtelen az eljárásuk, mert nem határozatlan időre kötöttük a szezrődést. Sőt még "jó fejek" is voltak, mert kb. 3x hosszabbítottak a határidőn...Ellenben a K&H Záró számlánál, ahol határozatlan időre volt megkötve, mégis kivezették és egyoldalúan megszüntették.
Az Erste vezette ki a Privi. "L" stb. csomagot igen, de helyette egy egyedi Privit vezetnek be, ami már nem annyira kedvező, de ehhez a fentiek miatt joguk van
[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
válasz eastsider #12627 üzenetére
Marmint a 2evet nezve csak. Utana kicsit emelkednek a cibes arak.
Rafihoz: limitallitas csak bizonyos osszegig annyi. Pl. 500k feletti kpfelvetelhez a limitallitas 2,5k. Extra limit vagy milyen neven illette az ugyintezo.
Viszont az indulo 30k jo esetben kitart havi 1allitassal 5evig biztos. -
RR-13
őstag
válasz eastsider #10216 üzenetére
Korábban is így volt a 2015. április 01. előtt kötött szerződésekre.
Viszont 2018. december 15-én hosszabbították meg a 2019. március 01-et, 2019. szeptember 01-re, így mostanában, vagy kb. 2019. június végéig várható, ha megint hosszabbítani "akar" majd az Erste, ami remélem megfog történni, mert ha nem, akkor megy mindenki világgá
Más Erste:
Az Erste is közzé tette a 2019. július 01-el hatályos azonnali fizetési szolgáltatással bővített hirdetményét, de ezzel kapcsolatos díjváltozást nem látok még egyik hirdetményben sem.
Kíváncsi leszek, hogy a Privil. "L" emelt szintű csomagnál, utalási díjmentesség lesz-e, erre az új utalási szolgáltatásra -
axioma
veterán
válasz eastsider #7610 üzenetére
Mert te valoszinuleg kartyas tranzakcio visszavonasakent kaptad (pl. paypal), nem pedig siamn a szamlaszamodra beerkezo utalaskent. Ez beerkezo dev.utalaskor vonodik.
Akartam volna mondani, hogy Raiff-nal hogy van ez, de nem tudom, mivel ingyenes a dev.szamla es arra jott a beerkezo dev. utalas, latvanyilag inygen (vszinu a tuloldal vont le belole, azert nem volt kerek).[ Szerkesztve ]
-
amdk7
aktív tag
-
amdk7
aktív tag
válasz eastsider #7423 üzenetére
Igen, az email az tényleg eléggé fura volt (nekem is).
Utaltam rá nem is keveset, sőt ma kértem egy egyenleget telefonon. Elméletileg minden ok.Még le kell adjak egy "Haláleseti kedvezmény nyilatkozatot", mert ha nem és mégis meghalnék, akkor bukta van...
Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
Huroq
senior tag
válasz eastsider #7366 üzenetére
Érdekes. Ezek szerint valami nálam nem stimmel.
Nem tudok semmilyen limitről a szerződésen se találok semmi ehhez hasonlót.
Annyi volt a kérésem, hogy állítsuk be az SMS Max csomagot, pont azért mert elég sok kártyás vásárlásom van és így jobban megéri.
Egyébként felmerült benne egy olyan kérdés, hogy az oké nem kapok SMS-t a paypassos vásárlásokról a zárolásnál, de a valós számlaterhelésről akkor miért nem jön valami értesítés?
Eddig az volt a bajom más bankoknál, hogy mindenről küldenek akár 2 db SMS is nem kis költséget generálva, itt meg az ellenkezője a problémám. -
axioma
veterán
-
axioma
veterán
válasz eastsider #7292 üzenetére
Jajj, ennyire nem erteni amit irok? Utalas IS csak tr.ado, meg a kp is csak utalasi tr.ado. A kp bonusz, mert mashol tobb. De ki tudod utalni 3 ezrelekert barhova, befele kartyan ingyen. Ennel jobb megoldasrol most nem tudok, ha draga a bank ahonnan eljossz.
En Raiff gold-os vagyok, Erstet passzolom.[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz eastsider #7288 üzenetére
Nem ertelek, pont azt mondtam hogy a megoldas jo, de a TBSZ-re ha veszed akkor utana neked kell adobevallanod a 3 Ft-ot mert ido elott kivetted; masreszt meg ugyan kamat nincs (bar az mar szinte sehol likvid cuccra), de varni kell 2 hetet, de bonusz hogy kp-t is kaphatsz ugyanannyiert, mint amennyiert elutalod.
Szoval valami nagy felreertes van itt. -
axioma
veterán
válasz eastsider #7286 üzenetére
A TBSZ-t hagyd ki belole, sima szamlat kersz a MAK-nal webkincstarral.
Es erdemes tudni, hogy a MAK-nal felvett penz jutaleka ugyanannyi, mint az atutalase (3 ezrelek max. 6e, a kp-felvet tr.adoja helyett), szoval kp-ben is meg tudod ugyanannyiert kapni. [Azert utana kell kerdezni, ne az en bemondasomra tamaszkodj csak!]
DKJ-t mindig szerdan "banki" zaras utan jaratjak le, szerdan mar beallithato de csut.reggel fog az utalas teljesulni. Adott DKJ-t minusz 15 nap lehet utoljara venni. Es jelenleg eleg nagy osszegekre is nulla a forintositott kamat (azaz annyiert veszed, amennyit majd adnak erte, mert a diszkontalas kerekitesi hiba).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest