Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AuraSync kibeszélő topic
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
RR-13
őstag
válasz albiosz #10790 üzenetére
Igen, sajnos észrevettem, 2% -os visszatérítés nincs is már sehol, ha jól látom
Akkor most lényegében 1% jár mindenre amire eddig is igaz?
Mert eddig a postai csekkekre is járt visszatérítés, remélem ezután is fog.A Postai és az ICSEKK csekkbefizetésnek mi az MCC kódja tudja valaki?
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz albiosz #10788 üzenetére
na ez nagyszerű ez elkerülte a figyelmem, mert csak a BB hitelkártya hirdetményt szoktam nézni, és a kedvezményszabályzatot nem...., de ez nem szerződésszegés Februárban kifizettük az egész éves kártyadíjat, azzal a tudattal, hogy a 2% az állandó kedvezmény... ezek is egyre szemetebbek...
Most kereshetünk másik bankot!Valaki tudja, hogy a PayPal -os fizetésnek mi az MCC kódja? Köszönöm.
-
Flinter
tag
válasz albiosz #10011 üzenetére
Hidd el, hogy nem a bankok vagy kártyatársaságok rakták föl őket, csak pár ráérős privát felhasználó...
Ergo nem teljes körű és megbízhatatlan helyű. (Nézz körül máshol. pl. vidéken.)Egy "valódi" ATM alkalmazás pl. mutat(hat)ja, hogy melyik ATM nem számít fel további díjat a kp felvételért.
(Tudom, hogy az ilyen Mo-n ritka, de van ország, ahol ez eléggé elterjedt - mármint hogy egy ATM extra díjat számol föl a használatáért.)[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz albiosz #9921 üzenetére
Mocskos egy dolog szerintem az is (ez másik bank, mint amiről beszéltek), hogy az eleve drága számlavezetési díjú vállalkozói számla értesítőit, amit le kel fűzni a könyvelésbe szintén "sima" (nem ajánlott) levélként postázzák és nekem évek óta minden negyedévben elveszik legalább egy, néha kettő (nem, biztos nem én dobom a szemétbe a reklámokkal, legalább is mióta felfigyeltem már rá, hogy ez rendszeres, már biztos hogy nem, mert külön figyelek rájuk), aztán be kell menni a fiókba másolatot kérni, ami darabonként valami 1000-3000 Ft (fejből most nem emlékszem, hogy legutóbb 1db volt 3000, vagy kettő együtt, de nem 1-200, hanem ezres tétel darabonként, és ez minden negyedévben el kell játszani).
Két év után mondja nekem valaki, hogy véletlenül sem direkt vesznek el néha ilyen nem-ajánlott levelek. Ha látják, hogy rendszeresen elveszti a posta, akkor miért nem képesek vagy ajánlott levélként küldeni őket, vagy legalább ingyen adni a másolatot (esetleg valami apró 1-200ft névleges díjért, hogy a hülyék se szopassák őket viccből kéregetéssel).
Bár idén már rá lehetett őket beszélni, hogy állítsák át inkább úgy, hogy email-ben küldik és én nyomtatom ki. Így egyelőre még minden sorszám megvan növekvő sorrendben idén (de már várom, hogy a levelezőszerver mikor hagy el egy levelet és így mennyi lesz pótolni ).
Mondjuk azt sem értem,hogy Magyarországon miért nincs olyan levélküldemény, ami nyomkövetős, de nem aláírós. Több EU-s országban is adható fel így levél, amit kihoz a magyar postás és nyomkövethető a kódja a Magyar Posta oldalán. Így nem tudna egyformán bambán mutogatni minden fél a másikra és az sem lehetne kifogás, hogy soha nincs otthon senki munkaidőben, hogy átvegye aláírással együtt. Látható lenne, hogy a postán akadt-e el, vagy fel se adta a bank (avagy bárki, akár közműszolgáltató, bár ott általában nincs nagy baj ha pl. emiatt késik valaki egy hónapot a számlafizetéssel, még nem jár pótdíjakkal, mire kap egy felszólítást is, de pl. egy biztosítónál elvesztheted a kedvezményeid/bónuszai, hasonlókat, ha késve fizetsz...).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
addikt
válasz albiosz #9918 üzenetére
Attól, hogy ők megpróbálják hárítani másra (akikkel kapcsolatban semmi beleszólásom nem volt)... attól még részemről az ő hibájuk.
Példa: ha elvállalok egy munkát, akkor persze mondhatom a megrendelőnek, hogy akinek kiadtam a feladatot, az nem csinálta meg rendesen, de ez a megrendelőt érthető módon nem fogja érdekelni.
Hajlandó lettem volna még bankfiókba is bemenni érte, valahogy megoldani. De nincs rá mód volt a válasz.
[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
ngaba
aktív tag
válasz albiosz #9822 üzenetére
Túlzás? Akkor olvass bele az indexes Budapest Bank fórumba pl. (Most volt a BB-nél egy tömeges hitelkártyafelmondás a csekkezők felé.)
Arra nem gondoltál, h azért szidom a magyaroknak ezt a kiskapuzós mentalitását, mert szeretném, ha ez megváltozna? Bár nem értem, h most miért kellene mentegetőznöm... Szeretet nemegyenlő kritikátlanság.
-
RR-13
őstag
válasz albiosz #9297 üzenetére
Remélem finomítanak rajta, mert ezzel az MKB Energia Plus hitelkártyával ha postán bármit veszünk, vagy csekket befizetünk az minimum 2.000 Ft-ba kerül a jelenlegi MKB hirdetmény szerint
Még a telefonos ügyintéző hölgy is megdöbbent ezen, mikor megnézte, hogy így van-e...
5db csekkbefizetés 10.000 Ft lenne... elég érdekes, mert minimum 2.000 Ft/tranzakció, akkor sem volt, amikor még pénzkivétnek számított a csekkbefizetés -
noorbertt
őstag
válasz albiosz #9346 üzenetére
Kicsit nehez elhinni hogy csak igy egy szora sztornozzak itt kishazankban, ahol a vevo van az elado alatt.. Mikor regen volt ez es mi a tapasztalat most?
Nem kell feltetlenul hitelkartya ehhez, ez nem uj dolog, nekem pl angliaban sima bankkartyas vasarlas utan visszaadtak a penzt, mert nem en kezdemenyeztem es abban maradtunk hogy linuxot toroljem le es tegyek fel windowst es valami virusirtot ..
Es az sem feltetlenul igaz hogy jo hitelkeret kell mindenhez..wopi: en idaig semmit nem inteztem veluk, bementem ott elinteztem egyszer a dolgom es mukodik.
Elvileg video-n es levelben is mindent ellehet intezni vagy akar telefonon keresztul.
Az app fapados, egyenleget tudod figyelni es a kartyat zarolni, ill hogy mennyi ido utan zaroljon. szvsz nem is kell feltetlenul mas, mivel weboldalon minden mast tudsz managelni es talan ott kevesebb a fogas mint egy appon amit valoszinuleg 3.-4.fel gyart.
NFC vasarlas annyiban lassu nalam, hogy fel kell oldani a kartyan levo zart es pinkodnal van nehan pillanatnyi keses, de siman megszokhato mert nem kell varni mig latod a csillagot hanem siman beirod es pislogsz 3 alkalommal -sorban mar feloldod a kartyat -amig a kv automatabol valasztasz beirod a kodot .... amugy ha nem zarolod es vagy fel van mar oldva akkor villamgyors az NFC vasarlas. -
nimfas
addikt
válasz albiosz #9289 üzenetére
Hitelkártya.... vicces az egészben, hogy Kata-s vállalkozóként az Erste bank nem adott hitelkártyát, mivel a Katás bevételt nem számítják bevételnek valami belső szabályzás szerint.
Sebaj, van Cetelem megtakarítási számla. Ha nekik jobb, hogy rajtuk csak átfut a pénz....
Régebben tényleg megérte tartani 3-4 hitelkártyát és egymás adósságát fizetni vele a visszatérítések miatt. Ma már annyira meg van szigorítva hogy mire is fizetnek... 1% pedig nálam nem oszt nem szoroz.
Cetelemnél is van már lekötött variáció, erősen filózom is, hogy kisebb részekben le kéne kötni, bár így sem hoz "rosszul" hogy nincs lekötve.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz albiosz #9289 üzenetére
Köszönöm! Elolvastam. Mi az a BB UPC? Mi számít költésnek a bank szemszögéből? Kizárólag a kártyás fizetés, vagy kártyás fizetés plusz rendszeres havi átutalás (pl. hiteltörlesztés, rezsi számlák, auto biztosítás, stb.), vagy bármilyen bankból kimenő pénz (pl. eseti átutalás bármilyen számlára, kp felvét is)?
Hogy tettél szert ilyen infókra? Amikor én érdeklődtem a bankban, nekem nem beszéltek ilyen lehetőségekről.
Amúgy milyen kártyának 1320ft az éves díja? Nekem visa volt vagy 5 évig, és annak közel 7ezer ft volt az éves díja. Tavaly vissza is momdtam mert semmi értelme nem volt számomra, csak felesleges kiadás.[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
-
albiosz
őstag
válasz albiosz #9212 üzenetére
Tényleg lehet, beszarás.
,,Itt lehetősége van egy OTP Lakástakarék szerződéses ajánlatot kérni, melyet az OTP Lakástakarék nevében eljárva az OTP Bank Önnek aláírás céljából postán továbbít. Az aláírt ajánlat visszaérkezése után az OTP Bank az elfogadásról visszaigazolást küld, mellyel a szerződés létrejön.
A folyamat pár percet vesz igénybe, a támogatást igénylő személy személyes okmányaira (személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya) lesz szüksége."
De ha sietnek megszavazni a kutyaütők, akkor jelenleg ez nem opció.
-
cocka
veterán
válasz albiosz #8919 üzenetére
Remek, tehát te minden újítást fenntartások és kételyek nélkül hűbelebalázs módjára elfogadsz, hogy biztos jó lesz, majd megszokjuk? Hol tartana az emberiség, ha mindenki így gondolkodott volna, hisz a Föld is lapos.
Azért, mert valami újdonság nem jelenti azt, hogy nincsenek negatívumai.
-
laskr99
addikt
válasz albiosz #8787 üzenetére
Értem, nekem annyit mondott, hozzá lesz csatolva a fő számlához a mellékszámla és nem tudják elérni a fő adatait. Majd felhívom és lemondom ezt a mellék kártyát, mert kb hasznom se lehet belőle ha pénz nem jöhet rá.
Nekem meg 18 évesen semennyire nem kell ez. Vásárlás eladás, számla fizetés és ennyi. Remélem a mastercard rendes és nem vezetett félre.
[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
válasz albiosz #8784 üzenetére
Mondjuk a netkártyát 3 hónap múlva tudjuk csináltatni azt valószínüleg visszamondom. A másikat este lefotózom, már melóban vagyok. Ha rádsóztak egy hitelkártyát, van valami hátránya a bankártyához képest? Szerződést módosítani sztem lehet vagy nem? Habár minúszba sose mentem eddig mert mindig figyeltem,hogy maradjon rajta.
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz albiosz #8688 üzenetére
Na sebaj. Kifizetem online a számlát. Arra is van 2 %
Nem szokott a limittel gond lenni.
Vagy a napi limit itt egy bizonyos összeg? Vagy amit én adtam meg nyitáskor? Mert az a hitelkeret erejéig van.A ráfi onecardnál tényleg jól működött minden a beszedésekkel.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz albiosz #8688 üzenetére
Hat bb lehet hogy nem mutatja, nekem ket bank is igen.
Amugy a szolgaltatoknak _altalaban_ epp ezert van masodik probalkozas beallitva, hogy azoknal is megprobalja leemelni, akiknel elsore nem sikerult (persze csak ha egyenleg hianyaban nem sikerult vagy vmi hasonlo okkal). Ha akkor se sikerul, akkor lesz csak tartozas belole. -
-
axioma
veterán
válasz albiosz #8312 üzenetére
Hat, lekeressel nincs baj, az tiltott allapotban a lakashitelunket se hozza ki, lattam ilyen papirt sajat magamrol amikor me'g a Citibank keretemeles elott - tudomasom nelkul, gondolom szinten valami aprobetu alapjan - kivancsiskodott.
A problema ott van, ha az igenyleskor be kell allitani egyetlen bittel, hogy engeded a lekerdezHEToseget is, meg a konkret lekerdezest. A lekerdezes engedelye nelkul meg nem adnak kartyat. -
Oliverda
félisten
válasz albiosz #8202 üzenetére
Felhívtam őket, hogy Max helyett inkább Wizz kártyát adjanak, de mint kiderült ez nem olyan egyszerű. Jövő héten talán már képesek lesznek erre is...
BB kártyát per pillanat csak akkor tudnék kérni, ha a három kártyából legalább egyet lemondanék, ezzel viszont megvárom ezt a cserés, átváltós kavarás végét.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
-
k-adi
nagyúr
válasz albiosz #8027 üzenetére
Én ezt értem, meg azt is, hogy a határozat szerint 30napjuk van rá....de azért ez mégis gáz, szar és vérciki, hogy ennyi idő kell nekik megválaszolni dolgokat.... tudták nagyon jól, hogy a citi.sek miatt sok dolog lesz, fel is vettek embereket...de úgy látszik nem eleget és főleg nem oda ahova kéne
na mindegy, annyira nem izgat engem, évente 1-2x ha intézek valamit náluk (amiket pl. nem lehet netbankon), csak megdöbbentő számomra, hogy 2017ben még itt tartunk.......
-
k-adi
nagyúr
válasz albiosz #8025 üzenetére
Téged mennyit várattak a telebanknál a call centeres? Nekem 22 percig ment a zene.... este 11-kor
A netbankos panaszlevelemre (egy korábbi eset) pedig kimaxolták a 30 napos válaszadási időt...Szóval mit ne mondjak, eléggé lassúak.. tudom, sokan hívják őket, írnak nekik, de na azért ez még így is ciki.... De legalább már van az oldalukon egy Erste TeleBank menütérkép...haladás.
-
axioma
veterán
válasz albiosz #8014 üzenetére
Nyilvan ne is probald. De sztem nem korrekt, mert ezt csak a harmadik ugyintezo tudta, a reklamban a visszaterites maxja van csak benne, nincs errol a "technikai aprosagrol" rendes informacio. (Es a MAK csak pelda volt, ha nem visszateriteses pl. talan rakhato ra beszedes az meg nem te iranyitod raadasul hogy mikor leszedi, akkor is megszivtad, nyilvan csak az adott osszegre juto reszt.)
-
axioma
veterán
válasz albiosz #7522 üzenetére
Hulye indok lenne, hogy kevesebbet akar visszateriteni - csopbesz-re nem kotelezo visszateritest adnia... (na meg ugy altalaban semmire, kinal valamit hogy hatha nala veszed meg a szolgaltatast). Mostanaban egyebkent mindenhol iszonyatosan megnyirbaltak -- peldaul kartyas fizetessel szolgaltatoi szamla kifizetese az altalam nezett 5 banknal nem ad visszateritest - erdekes modon a csopbesz minimum a Raiff-nel ad, kulon ki van emelve). Felteszem a kartyahasznalati dijak csokkentek amibol eddig ezeket fedeztek, mert nagyon egyszerre, a nyar vegen lepett szinte mindegyik. A CIB mar csak kb. hipermarket es benzin (na jo, tobb, de alig) MCC-re ad egyaltalan. KH es OTP szerintem ahol me'g mindig szinte korlat nelkuli.
Az erste egyszeruen nem oldotta meg a hk csopbesz-t, nem volt benne az uzleti modelljeben (egyik hitelkartyanal sem). -
amdk7
aktív tag
válasz albiosz #7520 üzenetére
Na, és akkor hogyan lehet megoldani?
- Ha a szolgáltatónál adom meg a hitelkártyához tartozó számlaszámot?
- Vagy beállítom a sima számlámhoz és átállítják az ügyfélszolgálaton?Nem hiszem, hogy megoldhatatlan, mert Citis ügyfélként is a hitelkártyámhoz volt beállítva minden csoportos beszedés. Ha a migrálás kapcsán hozom a Citis beállításokat, akkor ugyanúgy az Erste Max hitelkártyához lesznek beállítva a beszedések. - A gondom csak az, hogy nekem a Joker kellene, nem a Max.
[ Szerkesztve ]
Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
RR-13
őstag
válasz albiosz #7324 üzenetére
Köszi, majd jövő héten, ha a most hétvégén nem állítják be a rendszerfrissítés alkalmával ezt is, hogy végre minden érintős fizetés után minden VISA kártyás kapjon sms-t.
Egyébként rájöttem ma, hogy az OFFLINE hivatkozást, hogy érti az Erste Bank:
Lényegében a főkártya birtokos VISA kártyájával végzett érintéses fizetést (5.000,- Ft alatt) nem a bank engedélyezi, hanem azt megkerülve egyből a terminál jóváhagyja a vásárlást (vagy a VISA kártyatársaság)... vagyis OFFLINE engedélyt kap, ... de akkor sem értem miért kell ez így.
Így lehetséges az is, hogy az összeg nem is látszódik még akár napokig a számlán leemelve és zárolva sem.Míg a VISA társkártyás érintős fizetéshez minden esetben a bank engedélye (ONLINE) szükséges a jóváhagyáshoz!
Ekkor nem történik bank megkerülés, és közvetlen OFFLINE jóváhagyás sem, hanem a bank által visszaigazolt egyenleg alapján engedélyezi azt, majd emeli le az összeget a számláról azonnal!
Így kapunk ezek után sms-t. -
senior tag
válasz albiosz #7237 üzenetére
"Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a szerződés beállításai alapján kizárólag az űrlapok használatával történő (valamint lakossági ügyfeleink esetében a számlakörön belüli) tranzakciók indítása engedélyezett."
Ez esetben hogyan tudnám befizetni a kért összeget? Sárga csekkel ugyanitt, vagy mi a megoldás?
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
veterán
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- HP Elite X2 1013 G3 I5-8250U 16 GB 256 SSD 1920X1280 IPS TOUCH 120HZ garanciás laptop és tablet
- BenQ ZOWIE XL2540K Esport GARANCIÁLIS monitor
- iPhone 16pro/128/ független! sivatagi titán.
- Lenovo Thinkpad X13 G1 i5-10310U/16GB RAM/512 GB SSD/13.3"FHD magyar bill. laptop garanciás
- XPG LANCER BLADE 2x16GB DDR5 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest