Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-04-23 22:38:51

LOGOUT.hu

A Hearthstone több, mint 6 éves játék így szinte minden információ megtalálható a topicban. Ennek ellenére érdemes inkább kérdezni, mert nincs karban tartott mindenre kiterjedő tudástár, és a gyorsan változó szabályok, kártyák, és eltérő játékmódok miatt ilyen nem is nagyon fog előállni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42351) Balathruin válasza Klemice (#42350) üzenetére


Balathruin
veterán

Akkor az volt a baja, ez egy bug. Nyolcadiknak lopott volna másodjára (hiába nem volt mit) és ez lett az eredménye.

(#42352) fogtunder


fogtunder
nagyúr

van megint egy érdekes draftom, ez most mage, 4-0-nál járok, a két etheral conjurer hozta le eddig az összes meccset. az egyik meccsen topdeck fireball a lethalhoz, utána polymorph egy 9/9 drakonid crusherre, a harmadiknál echo of medivh, amivel csináltam még két water elementalt, az utolsó meccsen pedig egy frostbolt és egy pyroblast. ez a lap beteg.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#42353) Nordic válasza fogtunder (#42352) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Ezt már én is észrevettem, hogy arénában az a lap, majdhogynem "you win the game" lap.

(#42354) fogtunder válasza Nordic (#42353) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ráadásul az első meccs egy paladin ellen volt, hogy 6HP-ra leütöttem, üres a boardja, nálam vagy 12 seb lent, erre topdeckel egy Deathwinget, majd én felhúztam a conjurert, ami adott egy fireballt, ami pont lethal lett. igazi elektronikus atlétikai pillanat volt.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#42355) F-ECT$ válasza fogtunder (#42352) üzenetére


F-ECT$
titán

Meglesz a 12 win?

Dive ever, work never.

(#42356) SLYM válasza Nordic (#42353) üzenetére


SLYM
veterán

ez? hagyjuk már. hol ver ez meg egy deathwinget arénában

(#42357) fogtunder válasza F-ECT$ (#42355) üzenetére


fogtunder
nagyúr

szerintem ilyen 8-9, erős a midgame és van eleje is, de ha nem tudok tempót játszani, akkor nem nagyon van mivel visszahozni, nincs AOE egyáltalán. mondjuk ha minden meccsen bemákolom a húzást, akkor benne lehet.

(#42356) SLYM: adhat polymorphot :D a teste amúgy szánalmas, rémesek a statjai, de az, hogy nem véletlenszerűen kapsz belőle spellt, hanem csak class specifikust és választhatsz is háromból, az nagyon jó.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#42358) DaveNo1 válasza fogtunder (#42357) üzenetére


DaveNo1
veterán

Grand Crusaderhez érdemes hasonlítani

5/5 messze jobb mint a 6/3, viszont 1-el drágább és a random paladin lap szerintem rosszabb mint a random mage spell. Ráadásul választhatsz 3 közül míg a crusadernél nem.

Amúgy a Grand Crusader érdekes lap lenne, ha sima Battlecry helyett Discover lenne.

You are not prepared.

(#42359) F-ECT$ válasza fogtunder (#42357) üzenetére


F-ECT$
titán

Mit érdemes most draftolni arénában? Full tempo, azaz minden slotra tempo lapokat + 1-2 premium spell? Melyik a top 3 class most? (Mage, rogue, pala?)

"Szégyenszemre" még nincs 12 winem csak 10, mondjuk arénában van összesen 280 winem, és azok is jórészt még azokból az időkből, amikor 9 win volt a max.

Viszont goldot nem szívesen áldoznék rá, mert most van 3800, ebből elvisz 1400-at a 2 szárny, és azért jó lenne a következő kiegre megint összeszedni a 10k-t (főleg ha az olyasmi lapokat hoz, mint a LoE, mert akkor lehet a 100 pack is kevés lesz belőle). Viszont nem hiszem, hogy egyből hoznám az átlag 7 wineket :U

Figyelembe véve az eddigi megjelenéseket, max 4-5 hónap múlva jön a következő (szerintem márciusban):
2014 március - Release
2014 július - Naxx
2014 december - GvG
2015 március - BRM
2015 augusztus - TGT
2015 november - LoE

Így a napi questekkel addig kb még 6000 gold gyűjthető.

Dive ever, work never.

(#42360) fogtunder válasza DaveNo1 (#42358) üzenetére


fogtunder
nagyúr

a képessége sokkal jobb a választás miatt, nagyon sok jó mage spell van. ezt kb. kötelezően tempóból kell kijátszani, mert különben egy 2 drop megöli, de ha egyet tudsz vele ütni, akkor már jó volt.

btw azóta már 6-0

(#42359) F-ECT$: nagyjából ja, ha van tempód és pár leszedés, AoE akkor többnyire jó vagy. classok közül az a három, amit írtál, bár én a rugót szeretem elkerülni, mert nem áll kézre, paladinból meg nagyon szart kell draftolni mostanság, hogy ne legyen 5 wined vele. ha bizonytalan vagy, a drafthoz rakd fel a heartharena companiont, nem kell rá hallgatni, de legalább támpontnak jó a nehezebb választásoknál, nekem elég sokat javított a draftjaim minőségén, mert annyit én sem játszottam, hogy fejből meglegyen minden. aztán a meccseket már le lehet tolni tableten vagy telón, legtöbbször úgyis lényegtelen, mi van még a paklidban.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#42361) whitezo88


whitezo88
nagyúr

Artosis visszatért halottaiból és LoE-t streamel, épp most kezdte: [link]

(#42362) DaveNo1 válasza F-ECT$ (#42359) üzenetére


DaveNo1
veterán

Pala, Rogue, Mage a top 3, utána Druid-Shaman-Warlock-Priest, aztán Hunter, és Warrior nagyon lemaradva

Már régóta a tempó számít, minden kiegészítővel egyre nagyobb arányba kerülnek a minionok, és egyre kisebb az esély a spell (azon belül is az aoe spell) draftra. Erre illene már figyelnie a Blizzardnak és következő kiegészítőben több spellt beraknia a classoknál (tekintve, hogy a neutral lapok mind minionok), + növelni a választási lehetőséget, már 3 már nagyon kevés. Szerintem 5-re kellene emelni, kicsit érdekesebbé is tennék az arénát.

[ Szerkesztve ]

You are not prepared.

(#42363) Chronos85 válasza F-ECT$ (#42359) üzenetére


Chronos85
tag

Hali
"Mit érdemes most draftolni arénában?" Hát amit a gép dob :) Viccet félre téve egy jó mid. deckkel nem nagyon tudsz mellé lőni. (10-12 2-3 drop, 4 5+ drop, a többi mid)
Egyértelműen most pala a no1. (rengeteg is van belöle) Neki vannak a legjobb sinergiák az inspire-al+ eddig is erős volt, de TGT+LOE-ből jó common class lapokat kapott.
Aztán ugye mage, bár ha nem kapsz board clear-t vagy direct dmg spelleket akkor vannak gondok, de a conjurer beteg. Nekem bejön a rogue is, elég jó countere a paláknak, de ehhez minimum egy közepes draft kell meg egy jó tempo deck.
Közép mezönybe sorolnám a lock, druid, shámlit. Locknak jók az új discoveres lapok, druidban a beastekkel egész jó sinergiát lehet menni, de gyenge a board clear ezért ha bukod akkor valszeg a meccs is elúszott, shámlinál meg ugye jók a TGT lapok viszont itt is nagyon érzékeny a boardod.
Az alja az még mindig egyértelműen a hunter, priest, warrior. Bár én sose voltam jó hunterrel talán ha egy 12 winem van vele de a draft fele beast volt, biztos lehet durva agró deckel menni, viszont én többnyire csak szívni szoktam. Priest az nagyon lassú, warri meg ugye a sok pala miatt... Amúgy se erős szegény, de a Divine shield betesz neki rendesen.
Üdv.: Chronos

u.i.: Ha olyan jó lesz a köv. kieg is mint a TGT akkor azt simán letod craftolni a feles dustból. Nekem 9k gold+ 32k dust volt megjelenés elött. Most megint ugyan itt vagyok ( LOE-t goldból veszem ofc). Mindezt heti 3-4 arénával átlag 6-7win, TGT elött 7-8 volt. Ebből is jól látszik milyen sok jó lap érkezett. Nyilván nem is köt már le annyira mint 1 éve, de a jelenelegi aréna draft ennyi lap mellett siralmas, ugye ezt már többször ki is tárgyaltuk...

Szerk.: Látom közben mások is hasonló véleményen vannak. Akkor valszeg a hiba nem bennem van...

[ Szerkesztve ]

(#42364) DopeBob


DopeBob
addikt

Tegnap lekraftoltam mindent a standard secret pala deckhem - Tirion, KT van helyette... hát, R11-en kezdtem, kb 20 játék után pont ugyan ott vagyok :D Ha jó, akkor nagyon jó, ha az elején nincsenek meg a lapok, akár léphetek is kifelé...

MZ/X

(#42365) F-ECT$ válasza DopeBob (#42364) üzenetére


F-ECT$
titán

Elég fontos a mulligan, 7-9 lapból azért általában van early game.

Dive ever, work never.

(#42366) hrvp válasza KaraDani (#42340) üzenetére


hrvp
aktív tag

:Y Grat, 6 hetes acc. milyen decket tud összerakni?

[ Szerkesztve ]

(#42367) F-ECT$ válasza hrvp (#42366) üzenetére


F-ECT$
titán

Csak hunter deckje van ha jól emlékszek.

Dive ever, work never.

(#42368) F-ECT$ válasza hrvp (#42366) üzenetére


F-ECT$
titán

Hasonló :Y

Dive ever, work never.

(#42369) KaraDani válasza hrvp (#42366) üzenetére


KaraDani
addikt

Koszi :)

2 fele hasznalhato deckem van.
Hybrid hunter, demon zoo/klasszik zoo.

Van 4 Naxx wing, meg penteken lett meg a gold az elso BRM-re, igy majdnem tokeletes hybid hunter, egyedul az eaglehorn bow hianyzik. Demonzoo-ba malganis hianyzik, azert az ugy jelentosen gyengebb. Igy 14-rol lefele mar vegig huntereztem, 9-ig quickshot nelkul.

Kellett azert hozza jelentos szerencse is, az egyik androidos packbol kaptam egy golden cenariust, 1600 dust meg gyakorlatilag majdnem ket fullos olcso paklira eleg, csak az adventure wingekre kellett goldot gyujteni.

(#42368) F-ECT$ AztaQ :Y Kov szezonban pont ezt tervezem en is main decknek, a kovi 700 goldbol LOE elso szarnyat tervezek. Egy dire wolf hianyzik csak meg a ket peddler. Kivancsi lennek, vajon o is csak egy harvest golemet bontott veltlenul, mint en, vagy craftolta-e :D

[ Szerkesztve ]

(#42370) KaraDani válasza hrvp (#42366) üzenetére


KaraDani
addikt

Ez volt a vegleges list:

Amig nem volt quickshot, ket freezing trap volt bent, egy houndmaster es egy stampeding kodo.

(#42371) F-ECT$


F-ECT$
titán

Ez a rohadt rogue raptor faszán elbassza a mobil klienst...

Dive ever, work never.

(#42372) SLYM válasza F-ECT$ (#42371) üzenetére


SLYM
veterán

nem kell ahhoz semmi, nekem 2 androidos telón szar a HS. ipadon semmi ilyen gond nincs érdekes módon

(#42373) F-ECT$ válasza SLYM (#42372) üzenetére


F-ECT$
titán

Szerencsére ladderen még nem szart be, de rohadt idegesítő. Mire rájövök, hogy épp behalt, akkor a ki-belépés után 1 kör tuti elment már :(

Dive ever, work never.

(#42374) fogtunder válasza F-ECT$ (#42373) üzenetére


fogtunder
nagyúr

nekem most arénában ellenfél keresése közben volt DC, újra is kellett indítanom a klienst, szerencsére még visszaértem a mulliganre. Z4 Tabon és iPaden persze tökéletes, csak a telefonos kliens ilyen retek.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#42375) saen


saen
veterán

Mostanában egyre többet szembesülök azzal, hogyha az ellenfél rájön, hogy elbukta a meccset, onnantól nem csinál semmit, csak hagyja lejárni az időt. Én vagyok ilyen peches vagy ez már új divatt lett mostanában? Találkoztok ti is ezzel?

(#42376) whitezo88 válasza saen (#42375) üzenetére


whitezo88
nagyúr

mindig is volt ilyen, azt reméli DC-zel vagy valami. 100ból 1x talán bejön, de akkor sincs értelme, mert csak a saját idejét húzza.

(#42377) saen válasza whitezo88 (#42376) üzenetére


saen
veterán

Nálam az utóbbi időben nagyon sok ilyen jött szembe. Kicsit idegesítő...

(#42378) DaveNo1


DaveNo1
veterán

Új TS Meta snapshot

Csak szerintem elfogult és visszatetsző, hogy Reynad múlt héten kitalált cancer shamanja t2 teteje lett egyből? Így nehéz komolyan venni az egészet, pedig biztos van munka mögötte.

You are not prepared.

(#42379) saen válasza DaveNo1 (#42378) üzenetére


saen
veterán

Ez szerintem jobb és tegnapi, tehát elég friss:
http://www.liquidhearth.com/forum/hearthstone/499252-power-ranks-paladin-locks-up-the-top-two-spots

(#42380) DaveNo1 válasza saen (#42379) üzenetére


DaveNo1
veterán

Az első három mindkettőnél ugyanaz, midrange és a secret pala kb. fej fej mellett van

You are not prepared.

(#42381) saen válasza DaveNo1 (#42380) üzenetére


saen
veterán

Igen, de általában életszagúbb szerintem a Liquidhearth-os lista. Igaz ennek meg az a hátránya, hogy decklistákat nem érdemes onnan nézni, gyakran teljesen elavult listák maradnak ott. Tehát az ok, hogy pl midrange paladin erős, csak a konkrét listát mondjuk hearthpwn-on keresném, ott jobbak vannak.

(#42382) whitezo88 válasza DaveNo1 (#42378) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Továbbra is csak iránymutatásra jó, illetve többet kell együtt nézni. Apropó Reynad: valamelyik nap kapott egy donationt, hogy mit szól hozzá, hogy a legtöbb jóslata nem jött be a lapokról. Na erre Reynad szó szerint elküldte a halál faszára, kibannolta, és külön megnézte, hogy valami 170 dollárt küldött eddig, majd felolvasta az email címét. Ilyen mikor valaki nem bírja a kritikát. [link] (annak ellenére, hogy tényleg triggerelni akarta)

Amúgy az igaz, hogy a hunter visszacsúszott, alig látni, meg nem is erős annyira mint volt.

(#42383) fogtunder válasza whitezo88 (#42382) üzenetére


fogtunder
nagyúr

plusz nem hinném, hogy volt joga kiadni az e-mail címét, akármennyire is felkúrta az ember.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#42384) Gyuri27 válasza whitezo88 (#42382) üzenetére


Gyuri27
félisten

Ez a szakma ezzel jár. Ha nem bírja a kritikát menjen a mekibe melózni, ne stremeljen.
Amúgy meg az elmúlt pár évben kevesektől hallani, hogy bocs tévedtem.

[ Szerkesztve ]

Amd - Radeon - Ryzen

(#42385) anddrew


anddrew
tag

Üdv. most kezdtem el újra játszani Hearthstoneal és első 2 deck(amit a játéktól kaptam) adott egy golden legendary és egy másik legendaryt. (Nat Pagle,Ysera)... gondoltam betöröm őket de nem tudom mit kezdjek utána... warlockot vagy warriort szeretnék kezdeni. Mit ajánlotok?

π

(#42386) saen válasza anddrew (#42385) üzenetére


saen
veterán

Yserát ne törd be, egy nagyon erős lap.
Warrior nagyon drága kezdőknek, warlockra menj rá inkább.

(#42387) F-ECT$ válasza anddrew (#42385) üzenetére


F-ECT$
titán

Pagle törhető, de Ysera-t tartsd meg szerintem, egyre több deckben látható (dragon priest, reno wari, stb).

Dive ever, work never.

(#42388) KaraDani válasza whitezo88 (#42382) üzenetére


KaraDani
addikt

Emberek nézik ezt a pár retardált streamert, és pénzt adnak azért, hogy beszólhassanak, sosem fogom megérteni :U Közben meg csomó normális streamer van, valamiért nekik a chatjük is normális.

(#42389) anddrew válasza saen (#42386) üzenetére


anddrew
tag

És warlockon belul? :)

π

(#42390) saen válasza anddrew (#42389) üzenetére


saen
veterán

Az elején úgyse lesz dustod mindenre, de valami zoo tipusú deck a legjobb talán kezdőknek. Egyébként warlock pont az a kaszt amit millió féleképp lehet sikeresen játszani.

(#42391) gbela válasza anddrew (#42389) üzenetére


gbela
senior tag

Hát attól függ mi a cél, ha minél előbb eredményt szeretnél elérni (vagy akár csak sikerélményt), akkor épp mai postban volt olvasható egy jó lock deckről: hozzászólás

Srác vadi új, free accal lett 1 hét alatt legend. Szóval Zoo ezerrel. ysera itt nem fog segíteni, azt később, majd jóvál lassabb és drágább paklikban tudod felhasználni.

Elején lock és hunter paklik a legkönnyebben összerakható és eredményes paklik. Aztán sok mák és/vagy sok pénz és/vagy infinite arénával lehet drágább deckek felé kacsingatni.

(#42392) fogtunder válasza anddrew (#42389) üzenetére


fogtunder
nagyúr

hát perpill 4 fajta warlock deck van Tier 1-2-ben a meta sanpshot alapján, szóval van pár lehetőség, de az elején úgyis valamilyen zoo variánst kell játszani, mert a handlock iszonyat drága (3-4 giant, jaraxxus, malganis, plusz a többi). de ez az egyik legváltozatosabb class a játékban, ha nincs totális hunter uralom, akkor tudsz vele érvényesülni.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#42393) whitezo88 válasza KaraDani (#42388) üzenetére


whitezo88
nagyúr

A forsennek adott adományok 99%-a is tök értelmetlen. Valamelyik nap volt egy tag, aki ezer dollárnyit aditt vagy még többet részletekben kb 1 óra alatt, és értelmetlen hülyeségeket írt, vagy mert hogy kerek legyen a szám... Sambool is ilyen, bár őt egy ideje nem láttam sokat adni.

Én inkább azt nem értem miért jó elverni a pénzt ilyenre, mert ha belegondolunk, ilyenek csak fiatal újgazdagok vagy komolytalanok lehetnek, aki rendesen keresi a pénzt, hiába van sok, nem veri el ilyen értelmetlenül általában. Vannak akik hobbira költenek sokat, de az megint más, ez csak a pénz kidobása az ablakon. Csak sok streamernek vannak napjai több is egy hónapban, akik egy nap alatt többet keresnek így, mint mi egy hónap alatt rendes szakmával

Vannak akik ugye úgy keresik magukat szarrá, hogy amúgy nem is prok, csak játszogatnak meg illetik magukat. Reckful anno beszélt erről, meg mutatott is ilyet, hogy kamu viselkedéssel hogy lehet ennyi pénzt szedni gazdag szüzekből meg agglegényekből: [link, érdemes megnézni, Reckful jól kifigurázza] annyira átlátszó, mégis sokan csak szórják nekik a pénzt. Athene személyisége is kamu amit játék közben előad, de legalább ő jótékonyságra költi...

[ Szerkesztve ]

(#42394) anddrew


anddrew
tag

Köszönöm:)

π

(#42395) SLYM válasza whitezo88 (#42393) üzenetére


SLYM
veterán

abba gondolj bele, hogy vannak nagyon gazdag emberek, akiknek nem pénz párezer dollár, mert mondjuk havonta megkeresnek százezret (és itt még nagyon messze vagyunk az igazán gazdag emberektől). neki olyan utalni ezer dollárt, mint ha egy átlag magyar utal valakinek 5 dollárt. tehát semmi. a világban máshol meg él 1 milliárd ember napi kevesebb, mint 2 dollárból. ilyen különbségek vannak. ennyire egyszerű

[ Szerkesztve ]

(#42396) saen válasza SLYM (#42395) üzenetére


saen
veterán

Azért olyan kinnt is kevés van aki havi 100k USD-t megkeres, ahhoz már top embernek kell lenni nagyon nagy cégnél. Az átlag életszinvonal viszont jóval magasabb, mint itthon, az ilyen néhány dolláros adományt nem érzik meg, aki meg ilyen ezreket ad az meg szimplán hülye. Az kinnt is nagy pénz.

(#42397) F-ECT$


F-ECT$
titán

Ha az ellenfélnél 4 lény van, leteszek egy Brann + Mct-t, akkor egyet vagy kettőt lop?

Dive ever, work never.

(#42398) feri1014 válasza F-ECT$ (#42397) üzenetére


feri1014
senior tag

Kettőt, ha jól rémlik.

(#42399) salaam válasza F-ECT$ (#42397) üzenetére


salaam
senior tag

Egyet, mert nem teljesül a feltétel. Ötnél kettőt vinne.

(#42400) h3lios


h3lios
addikt

Ma úgy voltam vele, hogy kipróbálom már a reno lockot, hogy milyen és hát elszomorító ami most megy.
Sír a community, hogy de rohadt nehéz a játék, meg hogy nem lehet érvényesülni. Casualon- randomra 4 ellenfélből 4 CW és mind másik ember. Hát tényleg kurva nehéz, amikor mindenki pay to win paklival nyomul.

Ezek szerint annyira mégsem nehéz összeszedni a lapokat csak szokás szerint mindenki mindent ingyen akar.

[ Szerkesztve ]

B-tag: H3lios#2825

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.