- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
SP4C3
veterán
válasz
ElektrikusDE #53648 üzenetére
Saját, asszonyka gépében hdd, 1TB, egy szerverből jött (nem csendes, de cserébe gyors - egy hdd-hez mérten persze), semmi fontos nincs rajta, csak az oprendszer meg játékok... Mivel nem volt kedvem OS-t hegeszteni ilyenkor, így elküldtem a boltba pillanatragasztóért, probléma megoldva, működik.
-
SP4C3
veterán
Erre a lemezre már semmi fontosat nem szabad bízni. Gariztasd.
-
SP4C3
veterán
-
SP4C3
veterán
válasz
HoReSz1975 #51255 üzenetére
S.M.A.R.T. adatokat pls.!
-
SP4C3
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #50327 üzenetére
Külső tárolókon nemigen kellene, hogy legyen reg vagy rendszerfile.
Jó a windows sajátja is (nahát, valami jó a windowsban is), de pl ez jobb átláthatóságot biztosít, kicsit advanced-ebb usereknek való. -
SP4C3
veterán
válasz
SunMount3r #50323 üzenetére
Nagyon tele van, azért tököl vele sokáig. Jó sok fontos adatod van
Nyomj neki egy quick defrag-ot, és használd úgy.
36 file van töredezve azt látom, már csak az a kérdés, hogy mennyire (files fülön látod) -
SP4C3
veterán
válasz
SunMount3r #50318 üzenetére
Annyival jobb a defraggler-nél, hogy 1.) Portable, 2.) Párhuzamosan defraggol.
-
SP4C3
veterán
válasz
SunMount3r #50318 üzenetére
Auslogics defrag, majd linkelek portable bullshitmentes verziót.
-
SP4C3
veterán
válasz
SunMount3r #50316 üzenetére
Nem olvastam végig.
Cut róla mindent, utána vissza mindent rá.
-
SP4C3
veterán
válasz
SunMount3r #50308 üzenetére
Nem okozhat gondot, csak elotte stop es utana huzd le a hddt. Consolidating = egymas melle rakja a fileokat, ne legyen koztuk ures hely.
-
SP4C3
veterán
válasz
SunMount3r #50301 üzenetére
Normális... Kérdés, hogy mennyi adat van, rendszerint az USB-s vinyók lassú tetűk véletlenszerű írásban, 1TB meg elég sok adat, tekintve, hogy az évek során nem egy ütemben nőtt a kapacitás és az átviteli sebesség.
-
SP4C3
veterán
-
SP4C3
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #49563 üzenetére
Nem értetted a szarkazmust. a képen bekarikázott rész nem a lemez "fedele", csak azon egy fólia...
-
SP4C3
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #49558 üzenetére
Nem egy alufólia választja el a lemez belsejét a külvilágtól...
-
SP4C3
veterán
HDD regen. csak a még nem "lezárt" sector-okat tudja javítani. Ha végigfutott egy checkdisk és a merevlemez firmware-je zárta a az instabil sector-t, akkor azt a hddregen már nem tudja (megpróbálni sem) javítani.
A firmware-t kellete nullázni, hogy újra engedje a fejet arra a sectorra, hogy lehessen vele foglalkozni, így az olvasott felületben nem szerepel a rossz szektor, azt csak átugorja... -
SP4C3
veterán
válasz
cintula187 #49282 üzenetére
A lényeg, hogy ne ferdén álljon(gyártók szerint). Lehet fejjel lefelé és függölegesen és élreállítva is, csak ne mozogjon.
-
SP4C3
veterán
-
SP4C3
veterán
válasz
lyzzard #49130 üzenetére
Ezen a teszten nem láthatóak (már) áthelyezett, lezárt sector-ok.
Piros sector: A beleírt adat nem olvasható vissza.
Sötétebb sector: A beleírt adat visszaolvasható, de lassan, "haldoklik", "mágnesességéből" vesztett azon a részen.Egy lassú teljes formázás, vagy HDDRegenerator még visszahozhatja, túl fontos mentetlen adatokat nem bíznék rá, felhőbe mentett adatokat viszont simán, steam leltárat is simán tartanék rajta, természetesen csak a formázás/javítás után. Mennyi lezárt sector található a lemezen? S.M.A.R.T. mit ír?
Elég szimmetrikusnak tűnnek nekem a gyengült részek, nem kerülhetett mágnes a lemez közelébe?
Mágnes által okozott "gyenge" részeket is orvosolni lehet teljes formázással. -
SP4C3
veterán
Formázd le, (nem "gyors" format), utána mérj mégegyszer. A minta nekem arra utal, hogy mágnes lehetett a hdd közelében, egyszer régen fater rátette az akkor még zsír új 500-as sata hdd-t a gépházban elhelyezkedô alaplapi hangszóróra (újabban buzzer) és amiatt lelassult a hdd, hasonló "minta" volt látható HDTune-ban.
-
SP4C3
veterán
válasz
enginev3.0 #48852 üzenetére
Ha csak az elektronika halt meg és azt kicseréled, akkor gond nélkül üzemelnie kellene...
-
SP4C3
veterán
Mai gyöngyszem:
A szituáció:
Lemez "active time" 100%-on, amint látható 3.14csa lassan ír... Másolást szüneteltetem, akkor is még egy ideig teker valamit. Ránéztem (Win10) "System" használja ~5MB/s-os sebességgel ír rá? DAFAQ
Sokszor 0-0 MB/s írás olvasás, mégis 100%-on "pörög"... A lemez hibátlan SMART adatok rendben, HDS is megerősítette... Másik lemez rendben van (amiről másolok, tehát nem saját magára másoltatok vele, hanem egyik lemezről a másikra, ami sokkal gyorsabban végbe kellene menjen).
Hozzáteszem olvasási sebessége 100MB/sec
-
-
SP4C3
veterán
válasz
chungee #48473 üzenetére
Marhaságot ír a software, nem is értem miért kellett ezt oda kiíratni.
Vidd szépen vissza az üzletbe és mondd, hogy ez biza ipari hulladék, selejt sector-okkal és kuka. Új merevlemeznél ez nem normális, kábelhiba nem volt, nem te hibáztál.
Viszont ha formázod a lemezt ("lassú"/teljes formázással, akkor lehet elmennek az instabil sector-ok, de ez nem zárja ki, hogy újra megjelennek, ha írva lesz rájuk.)
-
SP4C3
veterán
válasz
Senquist #48438 üzenetére
"A kérdés az az, hogy mennyire lehet hinni ennek a programnak? tényleg vége lesz a vinyomnak 32 nap múlva?" - Kb semennyire, hátralévőnek mindig random hülyeséget ír, viszont az a lemez kuka, mentsd ami menthető és csere. Ezt már nem javítod, amit áthelyez szektor-t, az már örökre zárva marad.
-
SP4C3
veterán
válasz
Doky586 #48439 üzenetére
Hogy te ebbe mindig belekötsz b+... Nem unalmas? A legkibeb@szott frissebb hds is ugyanezt fogja írni...
4.20-as verzióval tökéletesen megvagyok, de te csak updateld naponta, attól biztosan jobb lesz... Ja nem. Az egyetlen, amibe itt bele lehet kötni, hogy béta verzió, de még az sem a világvége. -
SP4C3
veterán
amit biztosan tudtok csinálni, hogy használjátok (én tesztelném kicsit, írás/olvasás az egész lemezen), ha meg tönkremegy, vagy bad sector-os lesz a gari előtt, akkor lehet küldeni vissza.
"Youtube-on egy hozzászóló azt írta, hogy normális, és a vibráció csökkentés miatt van." - Ez kicsit értelmetlennek tűnik, hogy amikor áll le a lemez, akkor vibráció csökkentésbe kezd? what?
-
-
SP4C3
veterán
válasz
kaszas_101 #47781 üzenetére
Kuka, R.I.P.
-
SP4C3
veterán
válasz
kuyarashi #47772 üzenetére
"Lapozofile pl 8g ramnál 8g írás az ssd-re" - Nettó hülyeség.
Attól hogy 8GB ramod van a gépben, attól nem fog 8GB-ot írni az SSD-re folyamat. A pagefile-ba akkor ír, ha telítődik a RAM... Például nyitva van a böngésződ egy csomó inaktív tab-bal és közben felpattintasz egy játékot, 4GB-ot vitt a böngésződ, viszont a játéknak kell 6GB, mert töltené be a map-ot, ekkor az inaktív tabokat beírja a pagefile-ba. Nyugodtan mehet külső lemezre, egy 1 TB-os régebbi HDD-nek is van 180-200MB/s-os folyamatos írási/olvasási sebessége. Másrészt meg elég elvetemült állatnak kell lenni, hogy 5+ tab nyitva maradjon a böngészőben GTA 5-özés közben, de ha még így is tesz valaki és hdd-n van a lapozófile-ja, akkor sem befolyásolja a felhasználói élményt.
A másik a Chrome és a maga cach-elési technológiája. Jelenleg 662 MB a user mappám, ennek 95%-a cache. Az amúgy ~150-200MB-os böngésző felhízik GB-okra. Sokszáz apró file-t ír az SSD-re, mert cache-el.
-
SP4C3
veterán
válasz
#38075904 #47766 üzenetére
Ha nem érted, akkor tanulj tovább.
Inkább neked kéne olvasgatni kicsit, akár itt a fórumon is, nem belekötni akartam a mondandódba, de az amit írtál az tényleg butaságnak hangzik, valószínűleg az is.
8GB ram mellett a windóz-ra bíztam nemrég a pagefile méretét most 512MB-ot állított be magának, eddig mindig én adtam neki 2048MB-ot kézzel, az meg egy másik dolog, hogy telepítés után ha nem állítod be, akkor indokolatlanul hatalmas méretet igényel magának... Hiberfil-t hol tárolod?
-
SP4C3
veterán
válasz
#38075904 #47761 üzenetére
"SSD arra van hogy pusztoljon, ne kíméld." - Ez így van, ha van rá garancia.
"Mondjuk ha rengeteg 1-2 kb-os file-al bombáznád, na akkor tényleg vége lehet pár év alatt." - Chrome így tesz, nem érdekli. Sőt, szerintem a windóz is.
"Lapozofile pl 8g ramnál 8g írás az ssd-re" - Nettó hülyeség.
"24 giga ramnál már kezd necces lenni a dolog" - Ez meg értelmetlen."Az ha mindenképp szükséges dobd át hdd-re, meg a hiberfilt." - A hiberfilt nem lehet mozgatni, sem a swapfile-t.
-
SP4C3
veterán
Gondolom mert semmi olyasmit nem csinálsz, illetve nem zavar a tevékenykedése.
Nálam itthon 3 gépen van rajta, nemsokára a negyediken (ha lesz erőm befejezni)... 1 gép amit nem én használok és nem én telepítettem, ha be van kapcsolva ugrik a netem, egyszerűen megzabálja a sávszélt. A minap kellett ránéznem és rémálom volt használni, minden fagyott, lassú a merevlemezt dörgöli és zabálja, még a chrome-ra is idegesítően sokat kellett várni, hogy egyáltalán megnyíljon, elinduljon. Mondom ez így nem egészséges, megnyitom a task manager-t... Ott aztán volt minden jóság, okádék az egész rendszer.
-
SP4C3
veterán
válasz
martinkeet #47668 üzenetére
Azért mert egy tetves vírus rendszer, azért. Rakhatsz alá akármilyen vasat, megfogja.
Defender-t kapcsold ki, superfetch-et kapcsold ki, windows search-et kapcsold ki, Cortana-t uninstall, Update-eket letiltani... Rengeteg beállítás van és rengeteg idő mire minden a helyére kerül.
-
SP4C3
veterán
válasz
martinkeet #47663 üzenetére
"Vírus nincs." - De van, azt írtad win10-van rajta...
Egy két napig eltekergeti a hdd-t amíg minden beáll (értsd: leszedi a sok "frissítést", bloatware-t, cache-el, prefetch-el és más nagyon hasznos baromságokat csinál.)
-
SP4C3
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #47416 üzenetére
Ja, a chkdsk lefutott 1307 alkalommal meg 40 sector lóg a levegőben. Ments le róla mindent és formázd le (nem gyors format), utána nézd meg a kondícióját.
-
SP4C3
veterán
válasz
DeathAdder #47236 üzenetére
Rejtett fájlok?
$RECYCLE.BIN
mappa?System Volume Information
mappa? -
SP4C3
veterán
válasz
Sanchez638 #47206 üzenetére
Szuper, nekem is van, gyártótól függetlenül. És?
Sőt egy szellemjárta seagate-em is van, ami gyenge sector-okat produkál, mindig máshol, és mindig soft bad sectorok.
-
SP4C3
veterán
válasz
Sanchez638 #47204 üzenetére
Öregedés, túlmelegedés jóval valószínűbb.
-
SP4C3
veterán
válasz
HELLAFLUSH #47200 üzenetére
Van és ez a hdd kuka. Ha van rajta fontos adat, akkor mentsd le és formázd a lemezt (lassú formázással), formázás után mégegy állapotfelmérés, tesztelés, ha továbbra is instabil sector-ok jelennek meg, akkor vége van, de már így sem használnám.
-
SP4C3
veterán
válasz
HELLAFLUSH #47193 üzenetére
"fájlok megnyitásakor se ütköztem még problémákba." - Akkor elképzelhető, hogy majd fogsz.
Mire panaszkodik a sentinel?
-
SP4C3
veterán
válasz
Attila2011 #46958 üzenetére
Ha van rá gari, akkor irány az üzlet mihamarabb.
-
SP4C3
veterán
válasz
Attila2011 #46956 üzenetére
Ments le róla minden szükséges adatot. Már csak papírnehezéknek jó.
-
SP4C3
veterán
válasz
Wiz Khalifa #46796 üzenetére
Blue-ra cseréld.
-
SP4C3
veterán
válasz
Wiz Khalifa #46794 üzenetére
Gariztasd azonnal. Miért gyártanak szemetet?
Sentinelnek meg nem kell hinni, 1 gyenge sector után már a lemez nem megbízható és hibás.
-
SP4C3
veterán
válasz
pellesmartin #46710 üzenetére
Nem hinném, hogy a led szalag kavart be, csak simán a végét rúgta a HDD.
Ha hibás =/= gyenge sector-t ír, akkor azoknak már mindegy, mert lezárta azokat, oda többé nem ír adatot.
S.M.A.R.T. reset kellene, de ahhoz meg sok sikert.Ha gyenge sector-okról beszélünk, akkor meg vagy lassú format, vagy hddregenerator.
-
SP4C3
veterán
válasz
MikaVejneGI #46698 üzenetére
kábel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több Db újszerű 2280 2242 2230 NVME SSD 0-11 Nap 100/100%
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagarival
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500 stb.)
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged