Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Sziasztok, hozzátok fordulok, hátha valaki járt már így.. 20 év alatt én még ilyet nem tapasztaltam, de rendkívül kellemetlen, mert egy nagyon halk gépben vannak.

Szóval:
    négy napja vettem két vadiúj Toshiba DT01ACA300 merevlemezt, SATA3, 3Tb, 7200rpm. 2017 decemberi gyártásúak, közeli szériaszámmal.

Tökéletesen működnek, egymásra 160-180mb/s között másolnak.

Ami a gondom, hogy hangosak, kezdettől fogva, mindkettő ugyanazt produkálja:

teljes üresjáratban mindkettő folyamatos seek zajt produkál, mint amikor egy vírusirtó nyálazza végig egyenként a file-okat, vagy total commanderben keresel valamit. Na AZT a hangot.

Ha ráteszed a kezed, lehet érezni, ahogy a fej ezerrel mocorog, mindkettőnél, szinte szinkronban.

Akkor is ezt csinálják, ha csak tápkábel van rájuk dugva, még sata adatkábel NÉLKÜL is.

Folyamatosan seek zaj van, nem halkan, és melegednek is. Három napja mennek éjjel-nappal, gondoltam idő kérdése, de nem hallgatott el.

Mi ez?

Amire gondoltam eddig:
    - AAM/APM, ezeknél vagy nem állítható, vagy nem találtam meg
    - Wear leveling, mint a WD megoldása? (nekik van egy PWL preemptive wear leveling rendszerük, ami X adatmennyiség írása után zörög egy darabig, majd elhallgat)
    - valami új firmware? (dehát szinte vadiúj gyártásúak)

Most egy partíció van rajtuk, egy-egy sima Egyszerű Kötet, teljesen üresen. Akkor is ugyanez van, ha semmilyen partíció nincs rajtuk.

Ami érdekes, hogy ha írok rá bármit, bármekkora méretben, tehát a rendszer hozzáfér, azután nagyjából 8-10 másodpercre elhallgat, aztán újrakezdi a darálást.

A gyártási vagy szállítási hibát, túlmelegedést (38 foknál sose mentek feljebb) és nem megfelelő tápot (két hónapos Seasonic Focus+ Gold) kizárnám.

Bármi ötlet?
    Köszönöm :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés