- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
roseA580
tag
válasz
chungee #55907 üzenetére
Mivel a HDS 5 év éllettartamból számol, és ha ez már letelt, akkor már csak 100 napot fog mutatni, nálam már mindig ennyit mutat:
Még ennél sem kell aggódnom:
Pedig már írt eleget...Mivel én tudom az előtörténetét is, nem izgulok miatta, de ahogy írták is, az adatmentés az sohasem árt.
-
-
King Unique
titán
válasz
chungee #48473 üzenetére
A HDS weboldalán ott van a GY.I.K.-ben, hogy 0% kondíciónál lehetséges a garanciális csere. Vagy akkor, ha a HDD gyártójának saját tesztprogramja hibát jelez, nem futnak le a tesztek. Sőt, eleve az utóbbi értékelése a hivatalosabb és az elsődlegesen elfogadott. Aztán azt már boltja is válogatja, hogy hol mit fogadnak el és milyen mértékű hibánál cserélik a merevlemezt. De amúgy nekik nyilván nem érdekük a csere, ezért nem ritka, hogy mindent bevetnek ennek elkerülése érdekében (példa)... Tehát mielőtt visszaviszed, nézzed át jó alaposan nagyítóval a HDD-t, nehogy legyen rajta 1 db karcolás is!
Egyébként a HDS-ben vannak különféle tesztek a merevlemez állapotának mélyebbre ható elemzéséhez. Illetve a mostani esetnél akár egy teljes formázás után változhat a kondíció, a gyenge és hibás szektorok száma stb.
-
SP4C3
veterán
válasz
chungee #48473 üzenetére
Marhaságot ír a software, nem is értem miért kellett ezt oda kiíratni.
Vidd szépen vissza az üzletbe és mondd, hogy ez biza ipari hulladék, selejt sector-okkal és kuka. Új merevlemeznél ez nem normális, kábelhiba nem volt, nem te hibáztál.
Viszont ha formázod a lemezt ("lassú"/teljes formázással, akkor lehet elmennek az instabil sector-ok, de ez nem zárja ki, hogy újra megjelennek, ha írva lesz rájuk.)
-
-
whisperity
tag
válasz
chungee #20084 üzenetére
Szerezd a kölcsön HDD-t és ments, a rossz winyó használatát pedig kerüld. A mentésig jó lenne ebben az állapotában konzerválni.
Egyébként az általad írt S.M.A.R.T. értéket (C7 [199] Ultra DMA CRC Error Count) a HDSentinel is látja (199-es indexszámmal, legalábbis nálam) Ultra ATA CRC Error Count néven.
Tehát sentinelben, vagy bármelyik másik programban nézd meg annak a számnak az értékét. Nekem a WD (Caviar Black 500GB SATA2 32MB WD5001AALS) winyómnál 3-mat ír értéknek (a HDTune erre is sárgít), a Samsungomnál (SpinPoint F3 500GB SATA2 16MB HD502HJ) 0. Mindkét merevlemezem 100-100 teljesítmény-kondíció.
A hivatalos leírás szerint a kisebb érték a jobb a 199-es attribútum esetén. Ha minden igaz, adatkábel hiba okozza ennek a növekedését.
-
liksoft
nagyúr
válasz
chungee #20082 üzenetére
Adatátviteli hibát. A kérdésed viszont az volt, hogy miért nem tudsz a szabad helyre írni. Erre írtam, hogy lehet sérült az adminisztráció (okozhatja esetleg adatátviteli hiba is). Vagyis, nem írunk rá többet, mert csak ronthat a helyzeten. Így első a mentés, utána CHKDSK futtatása.
Van kivétel, ha FAT32-re 4GB-nál nagyobb file-t szeretnél másolni, mert azt nem lehet.
Most már világosabb?
-
liksoft
nagyúr
válasz
chungee #20070 üzenetére
Vagy hibás adminisztráció (FAT32 esetén könnyű), vagy hibás részbe sikerült futni (ekkor az adatok mentése a drive-ról). Vagy, FAT32-re 4GB fölötti file-t szeretnél írni (nem megy).
Ha nem a 4GB-os eset, akkor én ami fontos azt menteném, majd CHKDSK futtatásával az adminisztrációt is ellenőrizném.
-
liksoft
nagyúr
válasz
chungee #5448 üzenetére
Bármilyen lemezt az OS belső lemezkezelőjével illik inicializálni, a kompatibilitás várhatóan akkor a legnagyobb. Ha itt valami gond van, akkor nem erőszakolni kell a rendszert bármilyen másik progival, hanem a hibát megkeresni.
A teljesítmény meg egyszer csak elfogy. Nem tudom, hogy a konfigodnál leírt cuccok mennyit fogyasztanak, csak azt, hogy én ma már 450-es táp alatt nem dolgozom. Voltak problémáim amik valamiért megoldódtak. Lehet, hogy több a tartalék az erősebb tápban?
Nem írtam, hogy alapvetően és csakis ez lehet a hiba, de egy lehetőség. Talán érdemes lenne körüljárni, mielőtt egy bad-es winyót tönkre téve viszel vissza gariba!
Ha jól értettem amit írtál.
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
chungee #5163 üzenetére
Korrekt választ kaptál, töltsd le, teszteld a winyót. Ha az is hibajelzéssel leáll, akkor garira érett. Ha 11 szektorhibád van, de a SMART nem ad korrigálhatatlan hibát, akkor még garira nem érett a winyó. A HDSentinel ha piros X-el jelöli a drive-ot, akkor mehet gariba. Egyéb esetben a forgalmazón múlik, szektorhibával cseréli-e vagy nem. Ugyanis hibás tápegység is okozhat szektorhibákat, ez viszont ugyebár nem a termék hibája.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox Series X|S
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honda topik
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Több Db újszerű 2280 2242 2230 NVME SSD 0-11 Nap 100/100%
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500 stb.)
- Toshiba P300 3.5 2TB SATA3 (HDWD320UZSVA) új, 3 év gar
- WD SN850X 2TB Nvme SSD (garis 2028-ig)
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagarival
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged