Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69501) cinemazealot válasza Stylewars_kp (#69497) üzenetére


cinemazealot
addikt

Gyeprácskő (betongyeprács, pázsitrácskő) az autókerék nyomvonalain, esetleg kicsit szélesebb, ahol kiszálltok belőle, alá pedig döngölt murva/homok (itt egy lerakási útmutató).

(#69502) Atomgeszi válasza Atomgeszi (#69499) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Na közben megálmodtam éjjel.
Megcsináltam, hogy a Mi Light controllerből kijövő kapcsolja ugyanúgy a relét, ahogy a mozgásérzékelők(a mozgásérzékelő és a mi light kimenetét párhuzamosan kötöttem a relére), és a LED elé betettem a single led controllert, és azon keresztül lehet fényerőt adni.
Így, ha a 2 mozgásérzékelő közül valamelyik érzékel, meghúz a relé, ha rákapcsolom a mi lightot is(nem csökkentett fényerőn, mert akkor ugye nem adja ki a 12V-t és nem húz meg a relé), akkor is meghúz.
Ennek egyedüli hátránya, hogy csak a single led controlleren tudom állítani a fényerőt és a 4 zónás távirányítót be kell áldozzam, mert, ha minden zónát mondjuk leveszek fényerőből, akkor a relé sem fog meghúzni.

Ha jól értem 2 relével mondjuk meg lehetne csinálni reteszelve, hogy külön menjen a Mi Light és külön a mozgásérzékelő, vagy pedig ez semmiképp sem működik így, hogy távirányítóval akarom változtatni, hogy menjen vagy ne menjen és még a fényerőt is?!

Köszi!! :R

(#69503) lemmy71 válasza Stylewars_kp (#69497) üzenetére


lemmy71
őstag

Ha meg van a megfelelő tökőr akkor egy 20 centi vastag robbantott követ tennék arra mart aszfaltozott vagy kohósalakot és fedésnek 10 centi murvát vagy zúzott követ, bár az sem két forintos tétel. Nálam is beton van mindenhol, a dupla garázs előtt egy 35nm egybefüggő beton placc 30 centi vastag vasalva, atom biztos :DDD A szimpla garázs előtt szintén beton placc 16nm és a klasszikus két nyomvonalas rámpa 15méter, a járdák is betonból vannak szélezve és kulturáltan glettelve ;) Nekem sem jön be a térkő, kinő közte a "gaz" stb. és olyan műmodern, igaz most hozzájutottam 30nm 10X10 bazalthoz amit majd lerakok a sütő sziget mellé, de az legalább természetes ;]

(#69504) SchumiBácsi

A kedves szolgáltató a mélybe taszította ezt a jó kis UPS-t, 10-15 egyenként a másodpercet sem elérő szünettel 1óra alatt. Még az éjjel bontás, mérés = akkuhiba. Másnap teljesen más célú idén már valszeg nem használatos gépből akku kivesz, autós töltővel teljesen feltölt, vezetékgyártás és kész is az új extra futásidejű UPS :D

Természetesen ez így nem marad, hétvégén rendelem a bele való akkut, addig is impozáns a látvány ;]

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#69505) batyuska100 válasza SchumiBácsi (#69504) üzenetére


batyuska100
senior tag

Nem melegednek a kábelek terheléskor?

(#69506) Barret001 válasza SchumiBácsi (#69504) üzenetére


Barret001
addikt

Azért egy akkut nem egyszerű kinyírni! Azt meg kell főzni,impulzusokat remekül bírja.

(#69507) SchumiBácsi válasza batyuska100 (#69505) üzenetére

Nem, de valszeg a jókora akkukapacitás miatt (18Ah kontra 7Ah gyári), a töltőelektronika biztos jobban melegszik. Infrával keresve találtam egy 80fokos hotspotot az UPS-be, de nem vagyok benne biztos hogy ez nem e ilyen alapesetben is - mérhettem volna előtte is. Ez egy ilyen fehér, kerámiaszerű izé. Minden más 40-60fok között játszik. Na mind1, ha igazán nagy áramszünet van úgy is leállok, de van amikor rájön és tolja a másodperces szarokat és ezeket kell kivédeni.

A vezetékezés 2x1mm, ez volt kéznél. Mindkét ér be van kötve így lényegében 2mm2 vezetőként funkcionál az ideiglenes rendszer, de sztem a gyári se vastagabb.

Most azon filózok hogy egy kis extra időért nem e 9Ah-ásat kellene venni a gyári 7Ah helyett, mert a két akku kiterjedése tudtom szerint egyezik.

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#69508) SchumiBácsi válasza Barret001 (#69506) üzenetére

Jó de ez már 5éves akku. Első cserénél bevittem akkushoz akkor 3-4évesen ment tönkre. Az első reakciója ez volt: már épp ideje volt hogy elromoljon :D

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#69509) Barret001 válasza SchumiBácsi (#69508) üzenetére


Barret001
addikt

5 éves akku elromlik magától,ha sokat van használva.Az a csoda,ha tovább bírja!

(#69510) batyuska100 válasza SchumiBácsi (#69507) üzenetére


batyuska100
senior tag

Nincs UPS-em, de be kellene szereznem egyet. Én személy szerint vágnék egy lyukat a lemezre és belegyorskötözőznék valami nagy ventit. Úgy is eltakarja az asztal.

(#69511) SchumiBácsi válasza Barret001 (#69509) üzenetére

Így van és az UPS jellegből adódóan ez állandó használatú a lebegőtöltés miatt. Annyi hogy tavasszal teljesen le volt merítve egy nagy áramszünetkor (stand-by által 5óra alatt), de ha ez nincs az idén sztem akkor is kihullott volna. Ráteszek egy sima PC ventilátort és a rosszat egyből leviszi 7-8voltra 11,5ről. Az akku ennyire merült 1nap alatt 12,9ről. A másik ez alapján jónak tűnik mert még mindig 13voltos de az is bezuhan fél voltot ugyanazzal a ventilátorral. Csak azt nem értem miért nem adott akkuhibát a szünetmentes amikor elment az áram.

De mind1 is csak menjen, még ha 10éves is jobban bízok ebbe mint az újakban, de lehet veszek majd egyet alapos felmérés után ez meg marad lámpás szünetmentesnek.

[ Szerkesztve ]

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#69512) SchumiBácsi válasza batyuska100 (#69510) üzenetére

Mármint az én UPS-emre?

Az MGE jól láthatóan szita. Első akkucsere után oldalt és alul is amennyire csak lehetett kivágtam, csak úgy nyeklik-nyaklik, a teteje meg laminált parkettából kapott egy egész dizájnos felületet. Azóta olyan meleg sose volt mint első akkucsere előtt, mert akkor már gondolom egyfolytában töltötte és zárt is volt.

Az APC nem tudom milyen de biztos hűvösebb mert amíg PC-n keresztül mértem sose volt 40foknál több. Abba akkora tömeg van hogy van hol hűlnie. Ez az MGE meg az utódja az EATON az ilyen könnyű jobban melegedő cucc. Bár utóbbinál már volt annyi eszük hogy legalább két nyílás van a burkolaton, remélhetőleg nem ventilátoros.

Egyébként most gyorsan dobtam rá egy 12V ventilátort 9volttal hajtva és 10perc alatt a hotspotot levitte 80ról 50-60fok környékére - burkolaton át nem lehet rendesen kimérni. Szóval nem nagy tragédia ez, amíg garanciálisan teljesen zárt volt, simán lehetett az a rész 100fok is.

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#69513) Reggie0 válasza SchumiBácsi (#69511) üzenetére


Reggie0
félisten

Az egyszerubb szunetmentesenkel nem figyelik egyenkent az akkuk feszultseget, csak a teljes pakk aramat es feszultseget. Igy egy halodo cella meg nem feltetlen lepi at azt a merteket amire eldobja magat a vezerles akkupara miatt.

(#69507) SchumiBácsi :
Miert melegedne jobban a tolto? A tolto nem idore tolt, hanem aramakorlattal. Az akku meretebol es az aramkorlatbol adodik, hogy mennyi ido alatt fog feltolteni. Szoval csak a toltesi idot tudod elnyujtani, de nem lesz itt semmi extra hoterheles.
Az egyetlen veszelye a nagyobb akkunak, ha a BMS mar picit okosabb, mint egy faek es feltunik neki, hogy a 7Ah-s cellak miert 10 ora alatt toltodtek fel, a szokasos 8 helyett. Tehat szar a cella, mert nagy az onkisulese, tehat hibas az akku megallapitas lesz belole.

[ Szerkesztve ]

(#69514) SchumiBácsi válasza Reggie0 (#69513) üzenetére

Ennél tuti nem figyeli mert simán soros a kapcsolás, extra vezeték nincs. És mivel annak ellenére nem dobta el magát akkuhibával hogy egyből lekapcsolt a sorozatos áramszünetnél majd vissza, valszeg ez az opció se él. Mindazonáltal emlékszem hogy legelső akkuhibánál 3-4évesen egyszer szállt csak el utána nem is lehetett használni az UPS-t csak a szűrt oldalát.

Abból gondolom hogy melegebb lehet a töltésvezérlő hogy mivel lényegesen nagyobb az akku, úgy a lebegőtöltés árama is arányosan nagyobb nem? Ha totál lemeríteném lehet el se indulna? Azért a 18Ah mégse 7Ah, így ha a tervező 7Ah-ás akkura tervezett, azon kívül hogy nem vagy csak sok idő múlva tölti fel ezt a nagyobb verziót, a szinten tartása is több energiát igényel nem?

[ Szerkesztve ]

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#69515) Barret001 válasza SchumiBácsi (#69514) üzenetére


Barret001
addikt

Semmi hátrányod nem lesz a nagyobb kapacitású akkukból.A töltési áramot meg nem az akku dönti el feltétlenül,mert az szabályozva van.Legfeljebb kíváncsiságból rámérhetsz,hogy mekkora árammal tölt,lemerült akkuk mellett.

(#69516) Reggie0 válasza SchumiBácsi (#69514) üzenetére


Reggie0
félisten

Lebegotoltes olyan kicsi az uzemi tolteshez kepest, hogy szora sem erdemes. Fogyasztani tobbet fog valoban, de nem szamottevo.

Ha egy fokkal okosabb az akku, akkor azt veszi eszre, hogy a toltesi ido megno es arra dobhat hibat. De az egyszerubb UPS-eknek ez sem tunik fel.

[ Szerkesztve ]

(#69517) Inhouse válasza Reggie0 (#69516) üzenetére


Inhouse
őstag

Megerősítem, nálunk évek óta megy egy ilyen kisebb szünetmentes egy napelemhez való 100Ah-s munkaakkuval, vastag vezetékes kikábelezéssel. A csepptöltés teszi a dolgát, semmi gond nincs vele. A kivezetés saruinál volt egyszer kontakt hiba, de ennyi.

Üdv Inhouse

(#69518) SchumiBácsi

Na most már jól bekavartok nekem :D

Első lépésként akkor veszek bele 9Ah akkut, az még módosítás nélkül belefér. Ezután többek között az itt fellelhető táblázat és leírások alapján megpróbálom kitalálni hogy mivel tud majd többet az UPS 9Ah, avagy 18Ah akkuval, megadott terhelésen. Közbe hőmérséklet mérés is, mert most ebben az állapotban egy kis ventilátorral a hotspot 45fokos a burkolaton át mérve, ami közvetlen méréssel se lehet több 55-60foknál - hűtés nélkül 80fokos volt. Ha ez alacsonyabbra változik a csere után a 9Ah akkuval úgy megy tovább, ha ugyanazt találom akkor gondolkodok majd nagyobb akkuval de csak a következő cserénél.

Különben nem vagyok a nagy akku ellen de itt már azt is számításba kell venni hogy egy csere a kicsiből is már 14-20ezer, a nagyból meg mindjárt 40ezer mert ugye kettő darab kell és ha FIAMM márkában gondolkodok akkor ez ilyen borsos. Az is szempont hogy a 18Ah akkuval ez a szünetmentes már tovább fog menni mint mellette a jóval fejlettebb és kifinomultabb SmartUPS amibe szintén 2db de "csak" 12Ah egység való. Ennek viszont már annyiból nincs értelme hogy ha láthatóan nagy áramszünet jön úgy is leállok.

A SmartUPS-be jelenleg Genesis márkájú akku van és viszonylag fiatal, 2éves. Ha erre a márkára állok át, akkor a költségek ugyan lefaraghatók, de még így is 25ezer egy pár 18Ah szinten. Viszont van a CSB amire sokat nem adtam meg nem is ismerem, de mivel még megvan az APC gyári pakkja most egy kis nézelődéssel kiderült hogy az is CSB és azért ment 7-8évet, tehát garantáltan megy 5évet ha nem qrvultak el közben. Viszont ez kissé drágább mint a Genesis, de nem annyira mint a FIAMM.

Alternatív verzió lenne még a 12Ah akkura állás, mert úgy mindkét UPS-be van egyformán akku, de akkor az MGE szünetmentest vagy át kell alakítani hogy beleférjen, vagy a tetejére szerkeszteni valami kulturáltabb formában. Elképzelhető hogy ismét hűteni kell, ha a 9Ah akkuval a jelenlegitől alacsonyabb hőfokot sikerül kimutatni. De ami egyre valószínűbb hogy erről a szünetmentesről részben le fogok épülni, és veszek egy harmadik vonal-interaktív egységet, és a fontosabb dolgokat arra kötöm, ezen csak a világítás marad meg, arra meg lehet untig elég a 9Ah is.

Mindenkinek köszi a válaszokat, ha valahol elakadtam majd még jelentkezek ;]

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#69519) Samus


Samus
addikt

Csak érdekességképp kérdezném, hogy ez így tényleg működik időtállóan: [link]

A boltíves sztorit megértem, a magas kupolát is úgy, ahogy, de itt egy 6 méter átmérőjű födém van, ami, ha jól olvastam, alig 40cm-t emelkedik a szélétől a közepéig. A komplett cucc tömege közel egy tonna.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#69520) Bile Demon válasza SchumiBácsi (#69518) üzenetére


Bile Demon
őstag

CSB-ből is van többféle.
A HRL ami "High discharge rate" nagy kisütő áram és "Long-life". Adatlap szinten és a gyakorlatban is van különbség a sima akkuhoz képest.
Van "sima" CSB is, ami nem "Long life". Az inkább 3 évet tud, mint 5-öt.

A 9Ah akku nem az élettartamra és kisütőáramra, hanem a kapacitásra van specifikálva.
A CSB HRL pedig az emelt élettartamra és emellett 34WH/cella/15min teljesítmény leadásra. Ha ezt kiszámolod, messze nincs meg az Ah kapacitás...
A 9Ah pedig 20 órás kisütés mellett értendő, a 9Ah 1/20-ad áramával (450mA-el)...
20A-el merítve, UPS-ben ez se tud többet leadni, mint a 7Ah-s HR-es akku.

Javaslat:
-olcsó HR akku
-nagy akku, itt a nagy méretet értem, nem pedig a 7Ah méretbe zsúfolt 9Ah-t. Pl. a 12Ah is jó választás (fajlagosan kisebb terhelést kap), kevésbé lesz mély a kisütés mértéke, ez is számít az élettartamban.
-mindenképpen az UPS-en kívül, akkor is, ha gyári méret, az alacsonyabb akku hőmérséklet miatt. Ha az akku nincs is használva csak feltöltve van tartva, 25 fokon 5 év-et bír, 35 fok 2.5 év-et.

[ Szerkesztve ]

Bruhe

(#69521) lemmy71 válasza Samus (#69519) üzenetére


lemmy71
őstag

Ezek az indusok meg a bantu négerek a fizikát meghazudtolva csodákra képesek, az első kisebb földrengésig :DDD

[ Szerkesztve ]

(#69522) Barret001 válasza lemmy71 (#69521) üzenetére


Barret001
addikt

Ameddig a betonkoszorú egyben van,semmi gond nem lehet.

(#69523) Samus


Samus
addikt

Van köztetek, aki gányolt már igényesen kinéző VGA tartó alkalmatosságot a gépházába? Tudom, hogy a gányolt és igényes egy mondatban furcsa :D

Valami fém cucc is jó lenne, mondjuk hatszögű, belül menetes izé, aminek nem tudom a nevét.

Jöhetnek képek is persze, ötletbörzének.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#69524) batyuska100 válasza Samus (#69523) üzenetére


batyuska100
senior tag

Nálam a vga tartja a procihűtőt :DDD

(#69525) Samus válasza batyuska100 (#69524) üzenetére


Samus
addikt

Azt hogyan? :D

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#69526) batyuska100 válasza Samus (#69525) üzenetére


batyuska100
senior tag

Kártonpápíír :)

(#69527) Reggie0 válasza Samus (#69523) üzenetére


Reggie0
félisten

A VGA sarkat damillal kosd a haz tetejehez :) Ha a hotagulast es nyulast is kompenzalni szeretned, akkor a haz tetejebe rakjal egy csigat es ellensulyt tegyel ra, az tuti mindig jo lesz.

(#69528) batyuska100


batyuska100
senior tag

Háló!
Lenne egy öreg Logitech LS21 2.1 hangfalszettem, az a baja, hogy a hangerőszabályzó potméter recseg. Kontakt tisztítóval már befújtam párszor, utána is csak egy pár hónapig volt jó, utána ugyan ezt produkálja.
Kidobni nem akarom, mert szépen szól, meg olcsó is volt.

(#69529) Reggie0 válasza batyuska100 (#69528) üzenetére


Reggie0
félisten

Potit kell cserelni benne.

(#69530) batyuska100 válasza Reggie0 (#69529) üzenetére


batyuska100
senior tag

Ha jól emlékszem, akkor ebbe nem 3 lábú van, hanem 5. Meg nem hiszem, hogy ahhoz van itthon megfelelő felszerelés. Csak pillanatpákám van.

(#69531) SchumiBácsi válasza Samus (#69523) üzenetére

Ez egy kb. 8éves konstrukció. Készre rakták a gépet és szállítás következtében eltört a Slot retesze így a belógáson túl kiesés ellen is biztosítani kellett. Biztonságtechnikai okokból a HDD rack is alá lett támasztva :D

A mostani kártya is alá van támasztva valahogy, de nem tudom hogy mert évek óta nem húztam ki a házat ;]

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#69532) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Szeretnék a spejzba egy salgó polcrendszert tákolni. Teljesen egyedi méretezés kell, amit néztem polcot az alapján úgy tűnt, hogy csak méretre kell vágnom és csavaroznom, és minden tuti lenne. Tudtok ajánlani valami helyet, ahonnan tudnék ehhez alapanyagot szerezni? Vidéki vagyok, házhozszállítással kéne, vagy Veszprém környékén. A kedvetekért tennék rá ződsárgát is. :D

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#69533) erzol válasza inf3rno (#69532) üzenetére


erzol
őstag

Falisínes polc nem játszik korpusz fehér méretre vágott bútorlappal?
link

(#69534) inf3rno válasza erzol (#69533) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Passz. Nekem salgó volt az elgondolásom, mert olyan kell, ami a saját lábain áll, masszív és olcsó. Polcnak majd vágok bele valami fát, bár nem is feltétlen fog kelleni, mert van még zöldségboltos időkből egy csomó ládánk.

Buliban hasznos! =]

(#69535) hegegabi80 válasza inf3rno (#69534) üzenetére


hegegabi80
addikt

Lehet fából egyszerűbb lenne a vázat összerakni, aztán mehetne külön polc, vagy láda.
De van egyébként horganyzott fémpolc is, sógoromnak olyan van. Keskenyebb, mint a salgó, igaz nem is annyira masszív, de vállalható.

erzol: ez a falsínes polc ötlet viszont nekem jól jön, spajzba pont ilyen kellene a kis asztal fölé.

(#69536) inf3rno válasza hegegabi80 (#69535) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Na akkor legalább a te gondodat megoldottuk. :D

Nekem salgóban csak a keret kéne, azt darabokból megvenni újan viszont elég drága. Azt hittem lehet kapni sok helyen ilyen paneleket, aztán csak vágok és csavarozok, de ritka. Inkább kész polcokat árulnak vagy egyedit gyártanak jókora felárral persze. Olyan szempontból szerencsém van, hogy a legmélyebb polc pont 1 méter széles, arra a méretre meg rengeteg olcsó polcot lehet kapni. A maradék meg majd kialakul később.

Buliban hasznos! =]

(#69537) Dani_kp válasza inf3rno (#69536) üzenetére


Dani_kp
őstag

Zártszelvényből összerakni/hegeszteni a vázat és arra a méretre vágott polc?
Igaz marha nehéz lenne, de cserébe masszív :D .

[ Szerkesztve ]

https://ingatlan.com/33821564

(#69538) inf3rno válasza Dani_kp (#69537) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Még nincs hegesztőm, de már tervben van. Ti mennyire figyeltek oda a védőruhára hegesztésnél? Néztem már régebben, és úgy rémlik drágább a ruha, mint egy alap hegesztő.

Buliban hasznos! =]

(#69539) do3om válasza inf3rno (#69538) üzenetére


do3om
addikt

Egy rossz farmer, meg egy nem műanyag felső, és még is van.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#69540) macilaci78 válasza inf3rno (#69538) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Én az ikeában vettem magamnak egy vastag pamut anyagú kötényt, hegesztőm nincs, de a flexnél bevált.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#69541) Inhouse válasza inf3rno (#69538) üzenetére


Inhouse
őstag

Papucs mezítlábbal kerülendő.

Üdv Inhouse

(#69542) Met válasza Inhouse (#69541) üzenetére


Met
nagyúr

Papucs+zokni ok?:)

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#69543) batyuska100 válasza Met (#69542) üzenetére


batyuska100
senior tag

Az illegális a zokni+szandál kombóval eggyütt.. :D

[ Szerkesztve ]

(#69544) alcsa válasza batyuska100 (#69543) üzenetére


alcsa
senior tag

Csak mezítláb? :DDD

(#69545) do3om válasza Inhouse (#69541) üzenetére


do3om
addikt

Azért nyáron ha meleg van volt rá példa :D , széles terpeszben mert azért nem jó ha lecseppen.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#69546) pjen válasza Met (#69542) üzenetére


pjen
félisten

Zokni biztos nem.Ha egy jó kis nejlon zokni van rajtad és a cunder ráesik,úgy olvad a lábadra,csak levágni lehet.Zárt cipő,hosszú nadrág és zárt felső,mert úgy leégsz,hogy cafatokban hámlik a bőröd.Saját tapasztalatok kb 40 éve.

(#69547) batyuska100 válasza alcsa (#69544) üzenetére


batyuska100
senior tag

zokni+szandál kombó

Linus Tech Tips.. :D

(#69548) Inhouse válasza Inhouse (#69492) üzenetére


Inhouse
őstag

A kúpos fúróm előkerült. Egyszer csak ott volt a szerszámos fiók elejében...az orrom előtt...mintha mindig is ott lett volna. Nálatok is elhordják a félpárokat a zoknimanók? :)

Macilaci78!

Rád hallgattam, a keskeny szekrény a hűtő és az ajtó között oldalról nyílik rendes kivetőpánttal. És nem oda kerülnek a borok, üdítők. Oda a befőttek, konzervek mennek. Egy másik, hagyományosabb szekrénybe kerülnek majd az üvegek, jó sok el fog férni és jobban hozzáférhetően.
Amíg ezt leszabják (4 hét), addig kéne csináljam a kinti konyhát. Riglifa kereten van rendes munkalap. Az ajtókat lambériából tervezem. A lambéria 12mm-es. Hogy legyen merevsége és a kivetőpántoknál legyen meg a vastagsága, először azt terveztem, hogy kívülről lesz egy Z lambériából, ez tartottam volna őket össze, meg merevített volna, és a kivetőpántok a Z vízszintes szárainál lettek volna. Természetesen hátulról összecsavarozva. Aztán arra gondoltam, hogy jobb lenne egy 8-as OSB lap telibe a lambériák mögé. Így meg lenne a vastagság, és merevsége is jobban lenne...csinált már valaki ilyesmit? 6 szál több éves lambériából lesz, volt ideje kiszáradni, elvileg nem lesz akkora zsugorodás. Nevesség, napfény közvetlenül nem éri.

[ Szerkesztve ]

Üdv Inhouse

(#69549) pjen válasza Inhouse (#69548) üzenetére


pjen
félisten

Csak fekete zoknim van.Nincs olyan,hogy félpár.

(#69550) batyuska100 válasza pjen (#69549) üzenetére


batyuska100
senior tag

Nekem meg majdnem csak félpár van, a zokniaim fele lent van a műhelybe, mert kilukadtak. :U :D

Asszem ideje lenne elmenni venni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.