Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57401) Gyíkac válasza frankstork (#57400) üzenetére


Gyíkac
aktív tag

2X50W :Y ez engem is érdekel ki milyen aksit ajánl hozzá.

Bár minnél nagyobb annál jobb. :) Részemről a kis buszokból ajánlanám az aksit. :) :C
Mennyire szeretnéd Mobilra?
A 18650 -ös-t nem ajánlom mert egy kocsiaksihoz mérten drágán tudod kihozni ugyan azt a teljesítményt.

[ Szerkesztve ]

(#57402) frankstork válasza Gyíkac (#57401) üzenetére


frankstork
aktív tag

Igazából a házkörüli munkákhoz akarom, és azért lett 2x50 hogy ha van valami jambori, oda is legyen elég. Nem kell hogy kicsi, vagy könnyű legyen. 10kg simán belefér :)

(#57403) gerleimarci válasza frankstork (#57402) üzenetére


gerleimarci
aktív tag

Itt a minél több, annál jobb elv érvényesül :) Li-ion, de főleg li-po előnyben a súly miatt. Annyit azért meg kell említeni, hogy 50W-ot csak nagyon odaterve 4Ohmos hangszórókkal 24V tápfesz mellett vesz fel. Ja és persze nem 1kHz színuszt hallgatsz, tehát az sem folyamatos 50W, hanem zenétől függően változó, pillanatnyi csúcsokkal.

(#57404) Gyíkac válasza frankstork (#57402) üzenetére


Gyíkac
aktív tag

minden világos, én is tervezem egy Zenedoboz elkészítését, bár én fejegységgel szeretnék dolgozni. ( meg is van egy mp3-as sony 4*50W. :) de még nem adtam el a kocsit amiben benne van.. :D

[ Szerkesztve ]

(#57405) szabifotos válasza maláj (#57395) üzenetére


szabifotos
senior tag

Egy "6000-eset" már próbáltam. Volt vagy 300Ft :P Lehet teszek egy próbát egy 9 ezressel is. Az már 410Ft. Amúgy csak a kíváncsiság, meg poén miatt csináltam. :D

[ Szerkesztve ]

(#57406) #33253120 válasza Gyíkac (#57404) üzenetére


#33253120
törölt tag

SlyChocolate csinált két ilyen ládát.
Az első egy bútorlap dobozba került, házilag készített erősítővel, és volt rajta egy 3.5 jack ahova a rádiós walkmant fel lehetett dugni, vagy az Ericsson K700-at egy átalakítóval. 20kg volt. Köztéri hangosításra alkalmas. ;]
Utána egy szemetes konténerből kiszedett iskolai vegyipari készlet dobozába lett építve egy fejegység, trafó, kondi, majd pár év alatt ki lett tömve gyapottal, lett bele ventillátor, de köztéri hangosításra kevésbé alkalmas.... Viszont csak kb 9 kg.
Valahol van link a topicban róla.

(#57407) johniee válasza szabifotos (#57405) üzenetére


johniee
senior tag

Azért kíváncsi lennék ezeknek a tényleges kapacitására... :P

"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)

(#57408) MrDerekas


MrDerekas
addikt

Látom HANGolódik a topik. Akkor, hogy témába vágjak, jövök is a teljes tudatlanságról árulkodó problémámmal ;]
Nos kaptam kettő darab blaupunkt négyutas hangszórót, mert ez nélkül adta el cimbi az autóját. Aszongya, Max 150 Watt van rá írva. Akkor ehhez kell nekem egy erősítő? Valamint pc-re rá tudom ezt kötni? Gondolom kell valami táp is hozzá. Tehát komplett megvalósítási terve ha akad valakinek, azt szívesen venném ;) Csak ne ógörög szakzsargonba jöjjenek az instrukciók :) Esetleg ilyen itthoni "valamire jó lesz" készletből, amire szükség lehet, azt is vegyétek bele. Köszönöm!

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#57409) creation


creation
senior tag
LOGOUT blog

Töltő csatlakozó bekötve "off" állapotra. Így tölteni és feszkót modul előtt levenni is lehet ;)

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#57410) Ed3r_X_ válasza creation (#57409) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Mehetett volna rá még egy kis melegtakony ;]

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#57411) creation válasza Ed3r_X_ (#57410) üzenetére


creation
senior tag
LOGOUT blog

Ne gondold, hogy nem tettem rá ;)

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#57412) Vertigo18 válasza creation (#57411) üzenetére


Vertigo18
addikt

Gyorskötöző??? :F

;]

Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!

(#57413) Samus


Samus
addikt

Autó ajtót szeretném belülről zajcsillapítani, illetve utána majd az egész padlólemezt, csomagteret, kerékdobot, mindent belülről. Autóhifi topikba nem megyek, mert a 20k/0.5nm anyag kicsit sok. Mennyire lenne okos ötlet öntapadó bitumen alapú polimer lappal megoldani a dolgot (nem kátránypapír)? Nyáron is kint áll az autó, a beltérben lehet 70 fok is (a munkahely parkolójában nem hagyom leengedett ablakokkal), de ahogy néztem ezek az ipari cuccok 130 fokig is stabilak maradnak.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#57414) szabifotos válasza johniee (#57407) üzenetére


szabifotos
senior tag

A 6 ezresnek kb. 450-500mAh. Leteszteltem videóban az említett csatornán :)

(#57415) frankstork válasza gerleimarci (#57403) üzenetére


frankstork
aktív tag

Igazából nem tervezem 50w-al hajtani, szerintem elég lesz a 2x10 is. Azt lenne jó megoldani, hogy ha kell a hangerő, akkor mehetne hálózatról. Vagy az már nagy kanyar?

(#57416) gerleimarci válasza frankstork (#57415) üzenetére


gerleimarci
aktív tag

Meg lenne akksiról is a hangerő, de úgy merülne is keményen.
A hálózati táplálást meg lehet oldani egy 19V-os noti töltővel és 2db diódával vagy egy váltókapcsolóval.

(#57417) Irmscher 353 válasza Samus (#57413) üzenetére


Irmscher 353
aktív tag

Működhet a dolog.
De van egy olcsóbb/bevált megoldás.
Mi anno 2 ütemű Wartburgot tetőfedéshez használt tubusos kátránnyal, s csomagoláshoz használt szivacsszerű anyaggal csináltuk.
Ennek 12 éve, s köszöni szépen a kátrány, a mai napig fent van az ajtó üregekben.
Pedig a kocsi állt/áll a tűző napon, s nem jött le.
Ha érdekel megpróbálom előkotorni a kinyomós kátrány típusát.

A többiek, akik házi boomboxot építenének, nézzenek át a Házi hangfal építős topicba, mert ez ott is visszatérő téma.

(#57418) DJGABI


DJGABI
addikt

üdv hölgyek-urak!

nem akartam egyből elektro topicba menni, számítógép földeléssel volt már dolga, problémája valakinek? gondoltam használatba veszem végre a mikrofonomat, de iszonyatosan búg, neten olvastam hogy próbáljam ki usb-s hangkarival, ugyanez. Most lehúzkodtam minden feleslegeset az elosztóról, amin a gép is van (mobiltöltő, hangfal) szóval csak a táp meg monitor maradt, ugyanúgy búg. viszont teszt közben véletlen hozzáértem a föld fülecskéjéhez [link] akkor jóval alábbhagyott a búgás. Menjek tovább a fali aljzatot átnézni?

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#57419) macilaci78 válasza DJGABI (#57418) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Itt kérdeznék rá.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#57420) Kernel válasza DJGABI (#57418) üzenetére


Kernel
nagyúr

Lehet hibás a mikrofon, vezetékszakadás például. Az is járhat olyan hatással, hogy amikor leföldeled magad, csökken a búgás, szokott lenni olyan effekt.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#57421) DonElvis válasza DJGABI (#57418) üzenetére


DonElvis
tag

Szia,

Első körben arra gondolok, hogy vagy a mikrofon kábele van gagyi módon árnyékolva, vagy a mikrofon betét van trottyon. Az első esetben a kábel kiváló antennaként szolgál, azaz minden jelet öszeszed a környezetéből (wlan, mobil, stb.) utóbbi esetben pedig szépen tud gerjedni a készülék. Más mikrofonnal is ugyanúgy tapasztalható a zúgás?

Ami nem számít, az nem érdekel

(#57422) MrDerekas


MrDerekas
addikt

Régen jártam itt képpel. Na most :) Egy fórumos cimbinek feldobtam, hogy összedobok valami világítást a gépébe, ha már olyan szép a pc-je. Ami miatt gány. Nos a konyhában lecseréltem a hidegfehér ledet és azóta megint kék a gázláng. Aztán mivel elég brutál fénye van (az én házamban a sötétített üvegen keresztül is telerakja fénnyel a szobát) javasoltam, hogy kapcsolósra kéne megoldanom. De azt, hogy??? Vagy kivezetek egy pici kapcsolót, amit el lehet dugni, vagy (amit nagy ötletnek tartottam magamtól :D ) a hátsó pci takarólemezek egyikére applikálni egy kis kapcsolót. Na ami kapcsolókat leltem a helyiforrásban, az mind kuka. De ma végre kerítettem egy kicsit, vagyis inkább nem túl nagyot. Forrasztó beizzít és lőn világosság:
OFF

ON

Kap mellé kétoldalú ragasztót még, meg némi kötegelőt és ha ügyesen dugja el a szemnek nem való részeket, egész látványosra sikeredhet a dolog.
Ami hihetetlen. Igyekszem szépen, de legalábbis precízen forrasztani, meg zsugorcső... Mindig van lejjebb? :DDD Amekkora gányinger voltam, nem ismerek magamra.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#57423) macilaci78 válasza MrDerekas (#57422) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Én is azt nézem, hogy milyen munkát végeztél már? Boltban kapható kapcsoló, meg gyári takarólemez? Édes Istenem, mivé fajul ez a topik?! ;]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#57424) MrDerekas válasza macilaci78 (#57423) üzenetére


MrDerekas
addikt

Ugye? Magamnak tuti bontottam volna valami kínais transzformersz robot toló kapcsolóját a gyerekek kiszuperált készletéből. Csak ez a cimbi nem is ismerős, mert itt fórumon akadtunk csak össze, aztán az első benyomás. Érted ;)

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#57425) MrDerekas válasza MrDerekas (#57422) üzenetére


MrDerekas
addikt

Bazzzz!!!! Fordítva raktam bele a kapcsolót!!!!!! Ezt így csak gépházon belülről lehet kapcsolgatni. :Y :W

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#57426) Vertigo18 válasza MrDerekas (#57425) üzenetére


Vertigo18
addikt

És? ;]

Úgy az igazi gány! :C

Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!

(#57427) maláj válasza MrDerekas (#57425) üzenetére


maláj
őstag

be voltál sz*rva, hogy kib*sznak a topikból, mi ??? :DDD
így inkább direkt elb*sztad, valld be ;]

(#57428) #33253120 válasza maláj (#57427) üzenetére


#33253120
törölt tag

+1 ;] :C
És minden elismerésünk a kapcsolóé a fondorlatosság miatt... :D

(#57429) cinemazealot válasza MrDerekas (#57425) üzenetére


cinemazealot
addikt

:)) :DD :C

(#57430) macko20


macko20
őstag

A haverom gps-ében akksi csere után elszállt a töltés vezérlő ,de a power bank feltölti kintről,működik!
Bocsánat az off opic képért

[ Szerkesztve ]

Villanyszerelés is ! Üdv.:m20

(#57431) Nixon18


Nixon18
senior tag

Sziasztok!

Remélem nem fogtok a kérdésem miatt kinézni a topikból :D
Sajnos a moddingos topikból nem kaptam választ, hátha itt igen.

Szóval magam szeretném elkészíteni a tápjaim harisnyázását. Meg szeretném tudni, hogy ez a krimpelő megfelelő lenne-e számomra erre a feladatra?

Köszönöm a segítségeteket!

(#57432) macko20 válasza Nixon18 (#57431) üzenetére


macko20
őstag

Nem,és nem is találtam a kínálatukban,ilyen legyen a prés része:

[ Szerkesztve ]

Villanyszerelés is ! Üdv.:m20

(#57433) Nixon18 válasza macko20 (#57432) üzenetére


Nixon18
senior tag

Akkor ez tényleg elég speciális célszerszám (speciálisabb, mint hittem).
Ilyet csak az mdpc oldalán láttam eddig 50 euróért. De hátha találok valahol.

(#57434) Nixon18 válasza macko20 (#57432) üzenetére


Nixon18
senior tag

Találtam ebayen ilyet és ilyet

Ezek közül valamelyik jó lehet? Vagy van egy drágább is. Ennek ugyan olyan a prése, mint amit feltettél képet. A másik kettőnek ha jól sejtem más a méretkiosztása.
Vagy eleve hanyagoljam, hogy ebayről vegyek ilyesmit?

(#57435) Kernel válasza Nixon18 (#57434) üzenetére


Kernel
nagyúr

ÁFA és kezelési költség lehet még kellemetlen 22 € felett.

Ilyen krimpelő fogókat egyébként én sem tudok kihasználni. Amikor néha szökőévben ilyen feladat áll elő, ráforrasztom, ráhajtom valahogy.

Amikor telefont szereltem a lakásban, azt is megoldottam kézi eszközökkel.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#57436) #33253120 válasza macko20 (#57432) üzenetére


#33253120
törölt tag

Ez olyasmi présvégű saru mint a klasszikus boyler/autósaru, csak vékonyabb vezetékhez való méretben?

(#57437) #33253120 válasza Kernel (#57435) üzenetére


#33253120
törölt tag

Én sosem félek szerszámra költeni, de valahogy az érvégfogók kimaradtak. Ha kell elhozom a cégtől, talán ez az oka.
Ja, nem. Valahol van egy RJ11-45 nyomóm. De tényleg ennyi. :)

(#57438) MrDerekas válasza maláj (#57427) üzenetére


MrDerekas
addikt

Hát... elismerem hogy berottyantottam, mikor rákattintottam az Ok gombra. Aztán megnyugodtam, mikor felfedeztem, hogy elb...tam :)

(#57434) Nixon18 Íbéjről már vettem pár szerszámot. A sokbites kicióccó műszerész készlet nem egy etalon, de mondjuk a krimpelő fogó, az nagyon tuti vétel volt. Ahol nem pozőr reklámfotó van a termékről, ott azért megnézve is látszik, hogy megvevős vagy nem. Plusz az eladó indexe, vagy a termékvélemény is mérvadó lehet.

#57428) T_chris Ha minden vaj-simán menne... Na az nem is én lennék :D

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#57439) szabifotos


szabifotos
senior tag

Tesco gazdaságos csavarbehjató. 995Ft a Szegedi Tescoban. Gagyi, de ennyiért nem hagytam ott. :D NiCd, úgyhogy majd kap később egy 18650 cellát és alap dolgokra jó lesz.

KÉP

(#57440) MrDerekas válasza szabifotos (#57439) üzenetére


MrDerekas
addikt

Pontosabban ultra gagyi. :) Valamelyik dobozban hever nekem is egy ilyen, csak az piros. A mechanikája se ér egy forintot. Inkább az akkuk belőle.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#57441) #33253120 válasza szabifotos (#57439) üzenetére


#33253120
törölt tag

Nem. :) Nekem valami sárga gagyi ismert nevű volt, talán Handy, két "combosabb" (5*40) csavar után le kellett szedni a nyalást a műanyaghajtásról. :)

(#57442) macilaci78 válasza #33253120 (#57441) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A kis Makitával tucatszám hajtottam az 5×100-as csavarokat tiplibe egyszer. :K
Egyszer előfúrás nélkül 16 mm-es fenékfúróval fúrtam tömör tölgy deszkába kb 28 mm mély lyukat, 24-et, majd 48 db 5×40-es Reisser csavart. Az utolsó 4 csavarnál kellett akkut cserélnem.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#57443) Nixon18


Nixon18
senior tag

Szóval senki sem tudja megmondani nekem, hogy milyen krimpelő is kell nekem csak próbáljak képek alapján keresgélni?

(#57444) Kernel válasza szabifotos (#57439) üzenetére


Kernel
nagyúr

Egy képet találtam róla:

Eszerint hasonlít erre a régire, ami számomra a meglepetések csavarhúzója:

Sok éve vettem a Praktikerben, akkor csak a Ni-Cd akku kellett belőle. Abból viszont egyik hamar tönkrement, a másik később, tehát gyenge minőségűnek bizonyult.

Évekig fiókban pihent, mert van több más csavarhúzóm is, ezt pedig komolytalan gagyinak tartottam, azokhoz képest. Nincs tengelyzár stb.

Végül kiderült, Li-ion akkuval megtáltosítva nagyon jól használható, jól pörög. Igaz, nem nagy terhelésre, készülékek szereléséhez.

Két akkut párhuzamos kötésben raktam be, így sokáig tart, pedig a bontott laptokakkuk sem a legjobbak már.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#57445) Pete55555


Pete55555
Topikgazda

Na gyerekek, ha már csavarozó, akkor megpróbálok itt most mindenkit überelni :)

Még pulya koromban (~15 éve) vettünk apámmal a zsibin egy jobb márkájú csavarozót. Ebbe valahonnan raktam jobb akkukat, és megoldottam a töltést is (lásd majd képek) de kb egyszer...sem volt használva, a csereakksik is sz*rok voltak...
Most előkerült ez a csavarozó, mivel el lett ugye rakva, hogy majd egyszer valamire jó lesz...
A kamra legmélyebb bugyrából került elő.

A terv az, hogy li cellákat kap, még nem tudom milyet, de mindenképp összerakom és működőképessé varázsolom.

És most a képek:

Ezen a képen látszik a fain töltés megoldás (kb 14-15 éves lehettem, ha nem kevesebb) illetve az "adattáblán" figyeljétek meg a made in... feliratot :DDD
Nem szarral gurigázunk kérem :)

[ Szerkesztve ]

...Szeretem leracsniztatni...

(#57446) Kernel válasza Pete55555 (#57445) üzenetére


Kernel
nagyúr

Véletlenül nekem is van egy hasonló és szintén piacon vettem, döglött akkuval, olcsón. Ezt is pihentettem, majd amikor lettek bontott laptopakkuk, raktam bele egyet:

Ennek van standard DC-csatlakozója a töltéshez. Lent, középen látszik.

Li-ion töltéshez természetesen ki kell iktatni az ellenállást és a LED-et, az akku direktben megy ki a csatlakozóra.

A kínai postákkal érkező habosított műanyag felhasználható az akku rögzítéséhez, ahogy az alsó felén látszik, ami már szét volt rohadva. A felső szivacs még eredeti.

Ilyen anyagot tettem más csavarhúzókba is.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#57447) #33253120 válasza macilaci78 (#57442) üzenetére


#33253120
törölt tag

Ez valami 1490Ft áron volt olyan gagyi, hogy sajnáltam a tipus azonos akkut bele a tönkrement vészlámpákból. :)

(#57448) imibogyo válasza #33253120 (#57441) üzenetére


imibogyo
veterán

Nekem is olyan van, csak én madzagosítottam...

(#57449) szabifotos válasza Kernel (#57444) üzenetére


szabifotos
senior tag

Igen ez az a típus. Nekem sem kell komoly dolgokra, viszont ennyiért elhoztam. Szintén 18650 lesz benne. Nem tudom, hogy megvárjam-e amíg megdöglik az akkuja, vagy akár rögtön cserélhetem. Mivel ugye elég sokáig tölt az NiCd, és állásában is merül.

(#57450) Irmscher 353


Irmscher 353
aktív tag

Ha már ennyire az akkus csavarnyúzók vannak a terítéken, van nekem egy ilyen 12V-os masinám, de az akkuja már messze nem az igazi (nagyon hamar lemerül, s a töltést sem tartja)
Hogyan lehetne újra használhatóbbá tenni?
Új gyári akksit nem tudom, hogy lehet-e még hozzá kapni, meg mennyiért...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.