Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
geprombolo
őstag
válasz zalman90 #13847 üzenetére
Szabályzót lehet vele vezérelni, szóval direkt módon nem tudod szabályozni, mert iszonyú kicsi a teljesítménye, hamuvá ég seperc alatt. A legegyszerűbb, ha egy tranzisztort vezérelsz meg vele, ami direktben szabályozza a ventit. Elég egy BD 135-137 stb tranyó, még hűtő sem kell rájuk, mert azok elbírnak kb. 2 watt terhelést borda nékül is. Kell némi kalibrálás, de menne a dolog. Ja, ha nem értesz hozzá, kérd ki a doki -nem, hanem egy elektronista véleményét.
[ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
zalman90
őstag
válasz geprombolo #13851 üzenetére
nem értek nagyon ehhez, ki tudna ebbe segitteni nekem? van egy 2200rpm es venti a gépemben azt mindenképp szabájozni kellene
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
pee13
senior tag
-
zalman90
őstag
1 régi tápból nem lehet ezeket kiszedni? megnéztem pontossan mik is ezek , kivéve a szabájzot , mert ha mindent meg kell hozzá vennem , akkor vehetnék egyet boltba is 1000 ft ért és ugyan ott vagyok
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
-
Sonja
nagyúr
Házi készítésű porszűrés (autóba való napháló ) készítése Cooler Master 690 II Advanced ház két oldalára (bal oldalon 2db 14cm-es ventihely, jobb oldalon 1db 8cm-es ventihely). A ragasztást kétoldalú ragasztóval oldottam meg.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
addikt
-
addikt
válasz Dimitryj #13860 üzenetére
Nemtom, nem Én követtem el. Nekem van egy ilyen karim, amiatt kerestem képeket, hogy megmutassam a jó népnek, hogy kell-e valakinek vagy nem-e kell-e. Oszt a nagy kép keresés közben rátaláltam arra a gyöngyszemre. Valami elmebeteg áthenkölte rajta a kondikat. De volt jobb is, ami komoly cucc volt. Ott is átforrasztgatások voltak azért, hogy szebben szóljon. Vicces, hogy egy ilyen amúgy is rák karira valaki rátkoljon és melózzon vele, csak hogy jobb legyen a hangja valamivel.
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
addikt
Lejárt a limit, nemtok szerkeszteni. Most visszanézve nem műxik a link. Úgyhogy berakom a ph-s képtárba. Nomeg itt egy link amin megmutatják, hogyan kell ezt az ensoniq/creative kártyát megtápolni.
A régi kép meg ez volt:[ Szerkesztve ]
-
geprombolo
őstag
-
addikt
válasz geprombolo #13864 üzenetére
az kínaiul van, mármint a leírás, de a másik hsz-áemben van egy finomított változat igaz, csak linux alatt megy a mod, de ez nem lehet gond egy pingvinnek
mellesleg ott kettő, és azok alatt még kettő van azaz 4 darab kondi, nem normáils
-
varmi2
nagyúr
Üdv!
Lassan 2 éves a notebookom, és most hogy lassan lejár a gari, hozzá merek nyúlni. Most leszedtem az alját, és most így használom. Ma tettem egy kis hűtést is alá Ennig tterhelés nélkül is 90 fokos körüli volt a CPU-m. Most hogy alul pucér és alatta van a kis venti, lement a hőmérséklet 70 fok köré. Ez csak átmeneti megoldás. Szeretnék egy notebook hűtőt beszerezni, a tanácsotokat kérem, hogy meik a legjobb egy 17" notihoz?[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
geprombolo
őstag
válasz varmi2 #13866 üzenetére
Én azzal kezdeném, hogy leszedem a bordát a prociról és átpasztázom, mert a 90 fok az nagyon nem normális. Gondolom vadiújan nem volt ekkora hőség benne, vagy igen? Mert az már gáz! Van itt a topicban legalább két házilag szerkesztett notihűtő pad, ötletes szerkezetek. Próbálj meg utánuk keresni.
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
törölt tag
Végre sikerült fényképezőhöz jutnom és lefotóznom azt a kis ventit amit betettem a globális felmelegedés miatt a gépbe.
Bekapcsolt állapotban fotóztam de ez a képen nem látszik[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz person #13869 üzenetére
persze túl sokáig nem szoktam járatni, éppen csak megkeringettetem vele a levegőt a gépben, merthát ugyebár 220-as és pörög rendesen... olyan 60 dB
a fordulatot nem tudom megmérni, veszélyes az ujjam odarakni naés ugyebár a szívószálat meg ha odarakom akkor
1. túl gyorsan "csattog" hogy meg tudjam számolni,
2. lehet hogy ledarálná..... -
pee13
senior tag
Tovább gányoltam az erősítőmet. Szereztem bele egy pofátlanul nagy bordát, 237*88*29mm
20 perce megy a zene, de csak most kezd átmelegedni.
(az okosak azt mondják, hogy a lehető legtávolabb legyen a ki- és bemenet. Hát tessék!"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
törölt tag
apropó, látom laptophűtésről beszélgettek, én asztalos létemre csináltam egy laptop tartó-hűtő-t....
12 cm-es ventit a közepébe, USB 5V-os ágra rákötve, szépen halkan lehelli a levegőt a laptop aljára!
Képek:
1
2
3pista!
nem egyébként egy hőlégfúvóból szedtem ki, amiben meghalt a fűtőszál....[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz benedekco #13877 üzenetére
igen van neki vékony gumitalpa (hangfalszetthez kaptam, de a hátsók fent vannak a falon, azokról megmaradt)
egyébként nem csak a hűtés miatt készült, hanem sokat van ágyon használva, és ugyebár nem tesz neki túl jót ha beszívja a sok szöszt, ez azért egy kicsit megakadályozza a szöszbeszívást.
és képzeld! gyártanak ilyet, én is onnét lestem az ötletet, csak ennek elkészítése kb tizedannyiba került, mint ha megveszek egyet...elöttem levő monitortartó nagyon durva!
ugye levetted a monitor hátlapját mielött belefúrtál?[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #21346560 #13879 üzenetére
Ezek a hűtők általában alacsonyabbak mint az általad legyártott darab. Néztem régebben teszteket és általában alig segít ráadásul az alacsonyságuk miatt egy dunyhára nem is nagyon tudod rátenni. Ami meg már télleg jó, az baromi drága, az IKEA a hasonló kaliberü szarjait 600-800 ft-okért árulja (tök mindegy miröl is legyen szó, 4csavar és 4 deszka), de ha nem akármire való hanem noti hűtésre akkor már a 6-8százból lesz 6-8ezer! Ez a nem mind1. Ügyes munka!
-
geprombolo
őstag
válasz #21346560 #13868 üzenetére
Ez brutális, mitöbb, életveszélyes! Legalábbis az arra tekergő háziállatokra nézvést. Az olaszok lehet, hogy örülnének neki, gyakran csinálnának darált macskahúst vele.
Komolyra véve: oltári! Ennek aztán van légszállítása! El tudlak képzelni lanozás közben, amikor bekapcsolod. Mindenki néz, hogy merről jön a Messerschmitt....cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
törölt tag
válasz geprombolo #13885 üzenetére
ááá, nincsenek erre tekergő háziállatok
na meg ha lennének sem lenne veszély, hisz zárt házban van, csak a felvétel kedvéért vettem le addig a ház oldalát.
sajnos a lanozásról már leszoktam, de tán nem is baj, ami cucc van ebben a gépben, nem lenne túl jó sokat cipelni.. vagy lehetne vele gyúrni -
Dimitryj
aktív tag
válasz geprombolo #13889 üzenetére
Amúgy nem eméxem rá de volt aki meg uzsis dobozból csinálta, asszem az volt az 1ő.
-
fkenny
senior tag
Én csináltam a sütis dobozból hűtőt Még mindig jó [link]
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
geprombolo
őstag
-
törölt tag
elromlott ventillátor felhasználása
tartó: régi függönytartó rúd egymásba csúsztatva, megzsírozva, hogy csússzon egymásban és jól forduljon, felsőn egy vezetékkötegelő az ütköző
a szélterelő lapát egy rossz cd meghajtó házából kivágott darab....[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
így ebéd utánra még 1 érdekesség.
kockák biztos rájönnek hogy miből van... talán arra sem nehéz rájönni hogy mire használom!a megfejtéseket pm-be várom, aki elsőre eltalálja hogy mi ez és mire használom, annak csinálok egyet
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz #21346560 #13897 üzenetére
Van itthon 30 kiló...
Más:
Uraim, kinéztem a házat. Ha sikerül a biznic, majd látni fogtok a PC-házak híroldalán.
Cím: "A hentelő gyilkos visszatért..."
Brutális csonkítások vannak betervezve. Az áldozat: Egy közepes méretű Chieftec ház. (X-es széria)
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest