Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Aktív témák
-
cszn
őstag
De szted melyik az egyszerűbb? Összerakni egy 4 vinyóból álló raid tömböt vagy venni egy ssd-t megy egy nagy vinyót? A második verzió olcsóbban is jön ki és a vinyók késleltetési ideje raid ide vagy oda még akkor is ott van. Az ssd-vel tuti, hogy gyorsabb lesz a rendszer és olcsóbb.
Melyik az a 64-es kingston amelyik 200MB/s-t tud?Majdnem elsiklottam felette, de az nagyon tetszik, hogy nem azt írod, hogy még egy videokártyát hanem, hogy még egy nvidiat.

És azért sikerült belecsempészni megint egy kis vége a processzorok idejének szösszenetet.
(#10047) g@bo A kettő közül mindenképpen intel!
-
cszn
őstag
Mi volt a gond az SSD-vel? Milyen típus volt?
#10043 szacsee
A diskpar-os módszer az jó, működik, mert én is úgy csináltam.
MS driverrel biztos megy a trim, frissíteni kell, mert alapból valami 2006-osat rak fel. Egyébként az új Intel RST drivert sokan dícsérték, hogy javultak tőle az eredmények. A TRIM is működik vele ha minden igaz.
Itt vannak amiket érdemes lehet megcsinálni. A fontosak az 1,2,6. A virtuális memóriát te nyugodtan kikapcsolhatod. A 4 szerintem felesleges, mert én mondjuk használom. A többi rajtad áll, hogy melyiket igen, melyiket nem, attól függ mennyire akarod kímélni.
-
ffodi
veterán
Adattárolás szempontjából valóban verhetetlen mondjuk 4b F3-as Samu raid0-ban(vagy raid5ben). Gondolok itt a kapacitásra vagy a szekvenciális sebességre, és nem különben az árra.
Oprendszer szempontjából viszont nyomába sem ér egy jó SSD-nek. Szó volt itt a 4k-s irás/olvasás műveletekről, ahol egy db SSD 3-4x gyorsabb mint 4 HDD Raid-ben, illetve míg HDD-nek 9-13ms az elérési ideje, addíg egy SSD-nek általában kisebb mint 0,1ms, és ez a nem mindegy. Tapasztalatból beszélek, mert volt már raptorom is raid0-ban.

Akinek pedig van pénze SSD-re, annak van pénze nagyobb vinyóra is, amin elférnek kényelmesen az adatok, és az SSD-n csak az oprendszer és a programok vannak.
Csatlakoznék az előttem szólókhoz abban is, hogy ha egy notiba raksz SSD-d az soha sem lesz olyan gyors, mintha egy asztali gépbe raknál(hasonló felépítést, és hardverelemeket feltételezve).

-
A 4k-ás értékei az általad említett RAIDnek meg elérnék akár a 8MB/s, míg az itt tárgyalt SSDk ennek a 2× és 5×-t tudják alapból.
A szekvenciális olvasás, amiben a RAID nagyon jó, alap otthoni felhasználásban csak ritkán kerül sor.Szerintem előbb nézz utána a dolgoknak, mielőtt ide beírogatsz.
-
DV
senior tag
Egy laptopban sosem lesz olyan gyors egy SSD, mint egy asztali gepben. Mindez a laptop felepitese miatt van, de erre meg ratehetnek egy lapattal a gyartok is.
Nalam a chipsetem (Intel ICH8M) elvileg Sata 2-t tud de csak Sata 1-en megy...A windows HDD Teljesitmeny Indexem igy is 5.9-rol (5400rpm HDD) 7.2-re (SSD) ugrott fel.
A gepem most 2 eves, ugyhogy annyira nem is regi...
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799, 100% Akksi
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer KG241QSbiip 24 165Hz TN FHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
- Samsung DLP projektor, The Freestyle SP-LSP3B
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest