Hirdetés
- Kalandor: Kihúzható kijelzős laptop (2010 körül)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Aktív témák
-
-
Laci2277
senior tag
-
Laci2277
senior tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Nem érdemes csak a sebesség miatt cserélni.
Múlt héten vettem egy samsung 830 64GB-os ssd-t ami egy sata 2-es lapban teljesít szolgálatot. Az én 3 éves Corsair ssd-m ami picit jobb eredményeket produkál, mint ami a képen látható nálad, érzetre semmi különbséget nem tapasztaltam a kettő között. Természetes tesztek alatt sokkal jobban teljesít a Samsung, pláne egy sata3 lapban
, de ugye nem ez volt a kérdés. -
Laci2277
senior tag
válasz
J.J. András
üzenetére
Ezzel nem lehet gariztatni, azon kívül, hogy ezek a programok(HdSentinel, SSDlife) hibásnak írják, végülis nincs semmi baja. A sebesség megvan, fagyások nincsenek, egyszóval jó.

A gyártó fórumán is írják, hogy ezek a programok még nem adnak valós képet az ssd-k állapotáról.Igen, ki vannak kapcsolva, minden win telepítés után megcsinálom a szokásos dolgokat.

-
Laci2277
senior tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Gyártó oldalán olvastam, igaz nem samsung, hanem corsair, hogy azok a programok(pl: Aida, ssdlife, CrystalDiskInfo), melyek a smart adatokból következtetik a kondíciót nem adnak pontos képet az ssd valós állapotáról. Az enyém például 20%-on van és tökéletesen üzemel, hozza a gyári sebességet.

-
Laci2277
senior tag
Hali!
Nem tudja valaki pontosan, hogy hány év gyári garancia van a Corsair Extreme Series X64(CMFSSD-64D1) ssd-kre?

-
Laci2277
senior tag
válasz
Zlin50
üzenetére
Na jó, de akkor a Trim mi célt szolgál, mert tudtommal a sebesség szinten tartása is a feladata, ahogy azt az alábbi cikk idézetében is írják. Dehát nálam nem igazán volt a helyzet magaslatán.
"TRIM-et nem egy szimpla parancsként kell értelmeznünk, hanem több funkció gyűjtőneve, melyek a sebesség maximális szinten tartásán felül az érvényes és érvénytelen adatok kategorizálását is elvégzik"
-
Laci2277
senior tag
-
Laci2277
senior tag
válasz
Zlin50
üzenetére
Így van, ez elég gáz. Nem az a probléma, hogy rendkívül nagy írás-olvasásnak van kitéve és azért romlik az állapota. Mint ahogy az látható is, eléggé meg van kímélve ezeket tekintve, csupán két játék van rajta a rendszer mellett, ráadásul még 15-20GB üres hellyel is megtámogatom a lassabb leépülést. De ezek szerint ez sem segít.. Na mindegy, majd az idő megmondja, hogy meddig használhatom. Azért kösz szépen a válaszokat..

(#23177) Gorneck23 Bízom benne, hogy még azon túl is "életben" marad, hisz a program inkább csak megtippeli a lehetséges véget, nem kell szó szerint hallgatni rá.
-
Laci2277
senior tag
válasz
goodboy007
üzenetére
Hali!!
Nem jobb, viszont nagyobb Corsair Force 60GB 33000ft(árgép.hu). Ennyit megér szerintem!
Erről az inkompatibilitási gondokról még nem hallottam.
-
Laci2277
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Hali!
Az a gond, hogy rendszerindítás előtt van a probléma, amikor az intel achi vezérlő keresi a meghajtókat. Ha az ssd-hez ér egyszerűen megáll és nem megy tovább. Viszont a Gsata porton működik achi-val. Ezt nem értem, hogy az egyik vezérlőn miért megy és a másikon(inteles) miért nem, amikor 9 hónapig gond nélkül jó volt.
Üdv
-
Laci2277
senior tag
válasz
james008bond
üzenetére
Hali!
Bízom benne, hogy nem kell még keresgélni a garancialevelet, bár van még rá több mint 1 év gari, úgyhogy addig adja be teljesen a kulcsot, ne utána 1 nappal. Azóta a Gsata porton használom Achi módban és megy. Az az érdekes, hogy az inteles vezérlőn is megy, de csak akkor ha IDE-re van állítva. Végül is jó így is, csak hát az inteles sata vezérlőn achi módban gyorsabb egy kicsivel.
Kipróbáltam egy másik gépben, amiben szintén gigabyte x48-ds5-ös lap volt ott sem ment az inteles achival.
Nem lehet, hogy a windows7 megváltoztatott valamit az ssd biosában?
Üdv
-
Laci2277
senior tag
Úgy csináltam, ahogy mondtad, ennek ellenére nem megy. Az az érdekes, hogy két hdd van rádugva azokkal meg semmi gond nincs. A biost már alapra is visszaállítottam, de az sem vált be. Ott akad el, amikor az achi vezérlő azt a portot keresi amelyen az ssd van. Csak resettel tudom újraindítani.
Üdv
-
Laci2277
senior tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy a corsair ssd-met nem ismeri fel a bios amikor az intel vezérlőre van dugva ACHI módban. Két különböző sata porton is megnéztem és két különböző kábellal is, úgy se megy.
Viszont ha átrakom a gigabyte vezérlőre akkor látja és tökéletesen működik. Találkozott már valaki ilyen esettel.Üdv!
Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kalandor: Kihúzható kijelzős laptop (2010 körül)
- Tanuljunk angolul!
- Okos Otthon / Smart Home
- Tesla topik
- További aktív témák...
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Viszont ha átrakom a gigabyte vezérlőre akkor látja és tökéletesen működik. Találkozott már valaki ilyen esettel.