Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Aktív témák
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönötem

-
AndrewTdi
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a választ.
tehát ha a laptop gyári oldalán nincs driver, akkor azt kell fent hagyjam amit a win7 feltelepít magának? -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Bár tudom, hogy némi keresgélés után biztos megtalálnám, de abba bízok, hátha van itt valaki aki ezt csuklóból vágja.
Szóval milyen SSD-t érdemes választani Laptopba, hogyha INtel chipsetes, de nincs rajta AHCI mode és nem biztos, hogy szeretnék minden nap futtatni egy programot azért, hogy karbantartsa az ssd (najó, talán végső esetben)?vagy az ilyesmi SSD_knek van valami hátrányuk?
Néztem ilyet. Ez jó lehet?
-
AndrewTdi
addikt
Samsung 830 mekkora üzemi hőfokig mehet el? (nem hűtött helyen van)
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egyébként az én vadiúj 830-am is 99%-et mutat.
- maximus V gene
- windowsos partícionálás
- Intel RST 11.6.0.1030
- AHCI van
- HDS 4.10 prougyanazt írja nálam is HDS mint apollo12-nél.
-
AndrewTdi
addikt
Közben csináltam egy tesztet, komplett rendszerrel (minden számomra szükséges program, beállítás, stb felrakása után)
Samsung 830 256

-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Prefetchet és Superfetchet érdemes kikapcsolni? (sams 830)
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Erre van pár szavad? Jó lehet?
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
256-os SSD-t szeretnék. Még mindig a Samsung 830 a best buy?
Asus maximus V Gene-hez szeretném (Z77)
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Szerintetek az RST miért írj , hogy 1,5Gbps az adatátvitel módja amikor Sata3-ra van dugva megfelelő kábellel?

-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Kínomban már nem tudok hova írni.

Szóval SSD-s rendszerem van, hibernáció letiltva annak rendje és módja szerint.
namost. Ha elaltatom a gépet, szépen elalszik. Amint fel akarnám ébreszteni, a gép bekapcsol, de monitor fekete marad, majd kikapcsol a gép. beindul újra, majd ismét kikapcsol, és mégegyszer ugyanez. AZtán nem ébred fel sosem, csak resetre.
van valakinek ötlete?
Lehet ez összefüggésben az alvás / hibrid alvás beállítástól? -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
SSD cserét tervezek.
Sokat hallok a Samsung830 -ról.
Vertex 4 vs Samsung 830 lenne a kérdésem tárgya.Tudnátok mellettük, ellenük érvelni? Pozitívumok, negatívumok?
thx
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Sata3-as SSD-t keresek rendszernek. legalább 60-ast, de max 80ast.
Ajánljatok valami jó fajtát.
Eddig Inteleim voltak, de csak sata 2 (x25-m).
Érdemes gyártót váltani? -
AndrewTdi
addikt
válasz
kabanka
üzenetére
Annyit azért nézz meg Biosban, hogy nincs-e 2db külön sata port amit be tudsz állítani raid0-nak. Onnantól mehet az AHCI az ssd-nek.
A lapod támogatja, megfelelő chipset drivert kell feltenni ( Intel RST).
Ha windows 7-ed van, nem kell partíciót eltolni, win7 formázásnál megcsinálja.
Ha nem kapcsolod be a trimet, egy idő után elkezd belassulni az SSD. -
AndrewTdi
addikt
válasz
kerekfej
üzenetére
Nem biztos, hogy van olyan opciód ahol tudod állítani az IDE-t AHCI-re. Régebbi laptopokon ez még nincs.
Vegyél G2-es vagy G3-as Intelt, az hozni fogja a ráírt értékeket, feltéve ha laptopod is bírja. Általában a mobilchipsetek a szűk keresztmetszetek. De hangsúlyozom, általában!
ha meg nincs AHCI módod, akkor sincs baj. pár naponta lefuttatod az intel SSD Toolboxot és semmi gondod nem lesz vele.
A beállításokat meg egyszer megicsnálod és új rendszerig hozzá sem kell nyúlnod. gondolom nem naponta telepítesz új rendszert. -
AndrewTdi
addikt
SZiasztok!
160G-s X25-M jó vétel lehet 50K-ért? (új, 1 év gar) -
AndrewTdi
addikt
válasz
kicsiultra
üzenetére
Néhány 10 év...
De rendszernek lehet, hogy karcsú lesz Win7-tel. (bár nem tudom miket teszel fel).más:
AHCI-t nem tudó notiba milyen SSD-t ajánlotok? (TRIM miatt) -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Milyen SSD-t ajánlotok egy Laptopba, ami nem tudja az AHCI-t (de nem AMD), Sata2, és legalább 120GB?
(c2d 5550, 2 GB ram)Vertex2-n gondolkodtam, vagy X25-V vagy M az Intel SSD toolbox miatt)
-
AndrewTdi
addikt
Üdv!
RevoDriveok tudják a Trimet?
-
AndrewTdi
addikt
-
AndrewTdi
addikt
sry, lejárt a szerkesztés.
Érdemes felrakni az újabb firmwaret? Változik valami?
A jelenlegim: 2CV102HD
amire frissítene: 2CV102M3(X25-M)
-
AndrewTdi
addikt
ssd firm updatenél elvesznek az adatok amik rajta vannak? (x25-m)
-
AndrewTdi
addikt
Üdv!
Nincs véletlenül egy link valakinek a zsebében, hogyan tudom frissíteni az X25-M-em firmwaret? -
-
AndrewTdi
addikt
na viszont kövi gond. A szekv olvasás és írás ugyanúgy maradt 201 és 63. Újra is lett formázva, ugyanennyi az eredmény. (SSD health 100%)
érdemes valami külön formázó progival széjjelformázni vagy ez nem fog javulni?
(i7, ich10r. X25-M-el jó értékek jönnek így, nem meghajtó gond lesz)
-
AndrewTdi
addikt
Siker!
THX!

-
AndrewTdi
addikt
Nos.
Az asztalin egyátalán nem boldogultam, mindig megfagyott.
Most notin megpróbáltam (nincs AHCI, sem RST).
Megtalálta az updater az SSD-t, rányomtam frissítésre. kb 20-30 msp után restartolt.
Win bejön, de firmwarenek még mindig az 1.22-t írja. Elvileg 1.23-ra kellett volna frissítenie.
Valakinek ötlete?(A jelenség ami miatt firmwaret akareok rajta frissíteni, hogy az olvasási sebessége 205MB, az írása pedig 50MB. (AHCI + RST 10.0.0.1046)
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy az OCZ firm updater nem látja a meghajtót? Adminként bejelentkezve sem.
"No drives found"
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Dluinet
üzenetére
Vettem mégegy 80Gb-s X25-M-t pont azért, mert a vertex2-vel sokan nyűglődnek. Szerintem is megbízhatóbb az intel, arra sosem panaszkodott senki.
Semmi gond vele, játékokat tettem rá. tesztben pedig pár MB eltéréssel mindkettő ugyanazt tudja. ráadásul a 2 tesztet egyidőben futtattam.Lajtorja:
Szerintem elég egy 60-as SSD rendszrenek. Nekem a 64bites win7, full office-al, pár utillal essentials, security, stb (tényleg jópár cuccal) eszik 22Gb-t. Szerintem elég a 60Gb. Abból monyuk szabadon kell hagynod max 15Gb-t. még mindig marad kb 45Gb-d. Pár játék is simán ráfér. -
AndrewTdi
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Szia!
Az Inteltől letölthető SSD toolbox alatt manuálisan is elvégezhető a TRIM művelet.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
lehet hülyén állok hozzá, de kinézetre is más.
-
AndrewTdi
addikt
Üdv!
Tudja valaki mi a különbség a kettő között?
Intel SSDSA2M080G2GC
Intel SSDSA2MJ080G2C1
-
AndrewTdi
addikt
Főleg ha rendszernek van használva. Nekem szerencsére X25-ön fut.
Most azon filózom, hogy benevezzek-e egy Vertex2-re, vagy újítsak még egy Intelt.
Mondjuk játékoknak akarnám, és arra viszont lehet, hogy a vertex2 sem rossz, főleg hogy a játékok miatt sűrűbben mehetne a format és restore. De ennyiért ennyiszer bíbelődni.... hát...
Hát igen, ez a nem mindegy. (képed)
-
AndrewTdi
addikt
Egyre furábban állok ehhez a Vertex2-höz. Holnap akartam rendelni egy 120G-set, de elbizonytalanodok olyanoktól, hogy SSD Life problémák pl.
Meg amit alattam írt Deicide, hogy "belakva" ennyit tud. Akkor szinte mondhatni, hogy azon kívül, hogy eleinte jobban ír egy Vertex2, egy X25-M jobb választás, mert azokról nem lehet semmi panaszt olvasni. Igaz, hogy az OCZ árban jobb.
Pedig a legfelkapottabb mostanság a Vertex2, mégis sok a "nyűg" velük.Vagy ezeket csak én látom így?

-
AndrewTdi
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ebből 2-t raid0-ba!
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Chesterfield
üzenetére
Én a X25-M-el is hallok ilyet.
Kissjeno thx
-
AndrewTdi
addikt
re
Az Extended Capacity-s Vertex2-nél is ugyanúgy szabadon kell hagyni 20-25%-ot? -
AndrewTdi
addikt
válasz
Chesterfield
üzenetére
Win7 alapból formázza az új tárat amikor felteszi magát.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
MrStokes
üzenetére
Az AHCI-t a Biosban tudod beállítani. Ha stimmel az alaplapod azzal amit az adataidnál megadtál, akkor itt tudod beállítani a biosban.
De mindezt win install elött. És tökéletes ha Win7 installal formázod! -
AndrewTdi
addikt
és ezeket figyelembe véve vertex 2 vagy x25-m? Esetleg van már jobb választás ár-érték arányt is figyelembe véve? (tudom, tudom, hdd a legésszerűbb erre, de ssd-ben gondolkodom)
-
AndrewTdi
addikt
Reggelt Szakik!
Az odáig oké, hogy ha valaki rendszer SSD-t akar, akkor a 4K írás olvasást kell figyelembe venni leginkább. De mi van akkor, ha pl játékoknak akarna az ember SSD-t? Ott is a 4K-t kell nézni? vagy ott már inkább a Szekvenciális írás/olvasás a lényeg?
-
AndrewTdi
addikt
Üdv!
Az Intel lapján direkt nem található a 10.0.0.1046 -es RST? nekem ott még mindig csak a 9.6.0.1014 -et hozza.
-
AndrewTdi
addikt
Delay for HDD (sec)
ott van alul -
AndrewTdi
addikt
El lehet gondolkodni, hogy EZ tulajdonképpen jó lesz-e nekünk felhasználóknak vagy nem?
Meg fogja-e könnyíteni a választást? -
-
AndrewTdi
addikt
-
AndrewTdi
addikt
Tudom, hogy HDD-nek mindegy, de SSD jobban szereti ha minél előrébb van.
(#9457) adamssss: Nem feltétlenül. Win lemezkezelésben jobb klikk és új partício.
( találtam egy képet) -
AndrewTdi
addikt
válasz
martin66
üzenetére
Szia!
1. vagy a SSD Life vagy pedig a Crystal Disk info.
2. Az OCZ-s link
Aktív témák
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Új Class 10-es 32GB-os memóriakártya adapterrel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)