Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Klaus Duran: RCS
Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
Foximilien
üzenetére
Ez első nem probléma, hanem energiagazdálkodás. Win7 esetén: Vezérlőpult -> Energiagazdálkodási lehetőségek -> katt az aktuális energiagsémára( séma beállításainak módosítása) -> Speciális..... -> Merevlemez -> itt be tudod állítani, mennyi idő után kapcsoljanak ki, vagy esetleg érvényteleníteni is tudod ezt a funkciót.
A másik esetben szerintem fut valami progi a háttérben, ami miatt időnként kidob az asztalra.
-
ffodi
veterán
válasz
Dyingsoul
üzenetére
NTFS mindenképp. Itt jegyezném meg, hogy tudom, mennyi munkával jár egy friss rendszer, de javaslom, hogy telepítsd frissen, aztán onnan építsd fel a korábbit, nem fogod megbánni. Ennek tükrében szerintem megéri kiírni a telepítőt.

fsb1000:
Hiába, korrektek ezek a Hyperx-ek.
4k olvasás nem nagyon szokott több lenni más SSD-knél sem szerintem.Egyébként az egyik trükk arra, hogy picit javuljanak az eredmények az az, hogy a teszt erejéig ki kell kapcsolni az összes energiagazdálkodási funkciót. (C1E, C5/C6, EIST.....)
-
ffodi
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
-
ffodi
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Alaplapi, Intel sata3. Nincs szerintem ebben semmi kihívás. Ha nincs semmi küldő behatás nagy gond nem lehet. Volt már olyan, hogy menet közben szereltem, mozogtak a sata kábelek. Újraindításkor kiírta, hogy hibás a tömb, widowsban az RST szoftverében pedig kijavítottam, és helyrejött.
A backup, pedig természetesen alap dolog, akár nem is 1 példányban.

-
ffodi
veterán
válasz
fsb1000
üzenetére
Most azt nem csináltam külön. Itt egy régi eredmény a topicból. Ennél picit gyorsabb szerintem friss rendszeren, új driverrel, új firmware-rel.

Egy ilyen SSD-m már volt, és vettem mellé egy másikat, jó áron, így szerintem megérte. 2db-ot boltból újonnan valóban nem éri meg, az már csúnyán karcolja a 6 számjegyű összeget.
-
ffodi
veterán
válasz
Formaster
üzenetére
A hármas és hetes nem ugyan az?

Egyébként szinte mindegyik ellen lehet védekezni. Frissítettem már én is FW-t az SSD-men win-ből és nem volt semmi gond. Az UPS véd az áramszünettől, a tuningbeállításokat mindig visszaveszem nehogy azzal legyen gond. Egyszóval, ha az előbbiekre kellően tekintettel vagyunk illetve nem hibás a firmware, és a user esze a helyén van, akkor nem lehet gond.

"És akkor még ott a tény, hogy valójában az EEPROM egy olvasásra kitalált chip, ami korlátozott számban ugyan, de törölhető is. Tehát, ha minden ideális is, akkor sem végtelen a frissítések száma. Egyszer csak meghal a törléstől."
A korlátozott szám az valóban igaz, de nem 10 vagy 50 alkalomról van szó, hanem ennél jóval többről, ha egy általános EEPROM-ot veszünk alapul.
-
ffodi
veterán
Ha már mindenki BootRacer eredményt tesz be, akkor tolok egyet én is. Ahogy már mások is korábban említették, miután bejön az asztal, és egyből minden használható, akkor még tököl pár másodpercet a progi.
Tulajdonképpen a "Time to Logon" 6s, de azután már be is villan az asztal, és használható is egyből minden, szóval a teljes idő, ami eltelik a betöltés, és a használat között az kb 7s.
A rendszer (Win7x64) lassan fél éves, elég sok minden van rajta, indul: Comodo IS, Dtools, Msi AB+On Screen Server, Logitech Setpiont, Creative VoluPanel.
A fent említettekhez képest szerintem nem is olyan rossz eredmény. Ha nem indulna semmi szerintem bekúszna 10s alá a BootRacer szerint is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ffodi
veterán
válasz
Anfänger
üzenetére
Írtam, hogy nem ramdisk.

Die Lösung ist: FancyCache.

-
ffodi
veterán
válasz
Jack@l
üzenetére
Természetesen vaild. Én is csináltam ilyen videót kíváncsiságképp. Nálam egyedül a RAID BIOS vesz el sok időt a boot során, ha az nem lenne, akkor 10-12s lenne kompletten.

-
ffodi
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Én nem látok frissítést az említett SSD-hez. Egyébként itt lehet megnézni melyikhez van, bár a felhozatal ilyen szinten elég gyér. Az SNVP325-höz is van új firmware, mégse tudom letölteni sehonnan.
-
ffodi
veterán
-
ffodi
veterán
Ma jött válasz a Kingston Tech Supporttól. Elég vicces, mert halvány gőzük nincs arról, hogy mi lehet a gond, illetve azzal hárítanak, hogy az említett értékeket, amiket megadtak, nem feltelepített OS-el rendelkező SSD-re értették, hanem üresre, és próbáljam ki azt, hogy leformázom.

Ennek ellenére odaírtam még az elején, hogy üresen formázva is próbáltam több foglalási mérettel. Kénytelen voltam nekik leírni, hogy mi a baj, hogy lehet megoldani, és milyen SSD-ket érint. Kíváncsi vagyok a válaszra.

-
ffodi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tuning és tuning között is van különbség nálam. Ha 24/7-re használom, akkor mennek az energiagazdálkodási fícsörök, és 5GHz a max órajel, ha tesztelek, akkor nem, mondjuk, akkor nem is 5GHz-en megy.
-
ffodi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Már miért ne lenne? Ha nincs terhelés, akkor szépen visszaveszi az órajelet, és a feszültséget, és hűvösebb minden, ha kell a teljesítmény, akkor pedig szépen terhelés függvényében skálázza az órajelet. Emellett az üresjárati fogyasztás is jóval alacsonyabb. Üresjáratban 1600MHz, terhelve 5000MHz.
EIST-et nem használom, mert instabilitást okoz, de a C1/C3/C6 szépen működik. -
ffodi
veterán
válasz
kungzi
üzenetére
Az új giga biosban valamit elcsesztek az energiagazdálkodással kapcsolatban, ami zavarja a Sandforce vezérlőt. Ha felrakom a régi biost, akkor minden ok, illetve, ha az új bioson, kilövöm a C6 statet, akkor is minden rendben van.
Már csak egy új biosfrissítésre kell várni, ha jól tudom más gyártó által készített Z68-as alaplapok nem érintettek ilyen téren. -
ffodi
veterán
válasz
deicide
üzenetére
Igaz mondjuk ezeknél a sandforce-os ssd-knél számít a tömöríthetőség, ki tudja mennyire volt ez az adat tömöríthető. Na mindegy, lehet hagyom a franca, aztán használom. Könnyen elképzelhető, hogy az alaplapi vezérlővel van valami.
Szerk.: A sejtésem beigazolódott. Előások valami régi biost, aztán ránézek.
-
ffodi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen, pont ezaz, szépen fel kellene mennie 500-510-ig, és ott is maradni, ehhez képest leesik 280MB/s-re.

-
ffodi
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
Most kipróbáltam másik rendszer alól, újraformázva is, többféle foglalási egységgel, és a helyzet változatlan. 64/128k-ig jól skálázódik, aztán utána szépen leesik az írás 280MB-s körülre, és marad is ott. Nagyon idegesítő. Elképzelhető, hogy az alaplapi vezérlővel van valami gond, bár próbáltam már másik bios-al is, de ua.
-
ffodi
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
Supportnak még nem írtam. Biosba variáltam már az összes opciót, de semmi. Szoftveres gondot is kizártam, mert olyan winen is néztem, amin semmi sem volt, még RST sem. A régi SSD-ről még be tudom röffenteni a rendszert, azon meg tudom nézni, mi a helyzet, de van egy olyan érzésem, hogy ugyan annyi lesz. Nem kell ezeknél az új Sandforce-os SSD-knél valamit máshogy formázni vagy allignálni?
-
ffodi
veterán
Annyit pontosítanék, hogy teszteltem most ATTO-val, és 64k-s méretig minden rendben van szépen folyamatosan nő a sebesség, itt már 440/410MB/s körül van az írás/olvasás, viszont efelett(128k-tól) az olvasás szépen nő tovább 555/560MB-s-ig, az írás viszont leugrik 280MB/s-re és marad is ott. Ez miért lehet?? Esetleg máshogy kéne megformázni? Win7 telepítővel formáztam.

-
-
ffodi
veterán
Üdv mindenkinek!
Lecseréltem ma a jó öreg SNVP325-öt, egy 120GB-os Hyperx-re. Vadállat gyors meg minden, szépen felment a win, nem volt semmi gond. A gondom annyi, hogy ha ráindítok bármilyen sebességtesztet, akkor az olvasásban a 550MB/s körüli értéket hozza szépen, ami rá van írva, de az írás, csak 280-290MB/s körül van, ami idegesítő, hiszen 500MB/s körül kellene lennie. Teszteltem ATTO-val, CDM-al(ALL Fill-el is), AS SSD-vel, de mindenhol ua.
Próbáltam már másik RST-t, másik portokat(másik vezérlőt is), írási gyorsítótár ON/OFF, SATA Native mode ON/OFF, de semmi. Nagyon gyors az SSD, de írásban nem produkálja, azt amit a tesztekben látok, és ami rá van írva a dobozra. Külön ki volt emelve a dobozon, hogy az új firmeware-el, ami rajta van 555/515MB/s-re is képes. Szerintetek mi a gond?

-
ffodi
veterán
Üdv mindenkinek!
Van valakinek tapasztalata Kingston HyperX SSD-vel?(120GB-os érdekelne elsősorban)
Ilyet nézegettem, mert valószínű jó árban tudnám cserélni a jelenlegit, ami ugyancsak kingston(SNVP325) és lassan 2 éves lesz a kicsike, de teljesen rendben van.

-
ffodi
veterán
Nos, mivel régen foglalkoztam ezzel a témával, ezért már csak halvány emlékeim vannak a dologgal kapcsolatban. Igen, igazatok van az alignálással kapcsolatban. A 100MB-os partició sem feltétlen szükséges ez is igaz, de én meg szoktam hagyni, mert a recovery-vel kapcsolatban van valami előnye, de erre sem emlékszem pontosan, már 1 éve nem foglalkoztam ezzel.
Köszi a kiegészítést. -
ffodi
veterán
válasz
Findzs
üzenetére
Természetesen, még az első napokban megejtettem minden ilyesmit.
asound:
A telepítővel formázd meg, mert szükség van arra a 100MB-os partícióra. Ha simán megformázod(pl egy másik gépben), és úgy telepítesz rá win7-et, akkor nem lesz jó az alignement. Erről bővebben a PH-s SSD cikkekben olvashatsz, hogy miért is fontos.
-
ffodi
veterán
Megosztanék veletek egy hosszabb távú tapasztalatot a Kingston SNVP325-os SSD-ről. Már lassan másfél éve teljesít folyamatos szolgálatot nálam, és túlélt már sok mindent. Teszteltem sokszor hwbotra, és ott a percenkénti 2 restart(resettel), nem volt ritka, sok játékot, programot hordott már a "hátán", és ami a legmeglepőbb, hogy amikor megérkezett hozzám az SSD, akkor feltettem rá egy win7 x64-et, és azóta is az van rajt(közben frissült SP1-re), de nem volt semmifajta újratelepítés.
Egyáltalán nem érzem az egetverően magas IOPS hiányát, tökéletes, megbízható és gyors SSD(próbáltam más gépekben más SSD-ket, vertex2, x25m stb......), még ma is bárkinek ajánlanám. A rendszer jó közelítéssel olyan gyors, mint újkorában.
Zárásképp itt egy SSDlife kép, hátha érdekel valakit.

-
ffodi
veterán
Adattárolás szempontjából valóban verhetetlen mondjuk 4b F3-as Samu raid0-ban(vagy raid5ben). Gondolok itt a kapacitásra vagy a szekvenciális sebességre, és nem különben az árra.
Oprendszer szempontjából viszont nyomába sem ér egy jó SSD-nek. Szó volt itt a 4k-s irás/olvasás műveletekről, ahol egy db SSD 3-4x gyorsabb mint 4 HDD Raid-ben, illetve míg HDD-nek 9-13ms az elérési ideje, addíg egy SSD-nek általában kisebb mint 0,1ms, és ez a nem mindegy. Tapasztalatból beszélek, mert volt már raptorom is raid0-ban.

Akinek pedig van pénze SSD-re, annak van pénze nagyobb vinyóra is, amin elférnek kényelmesen az adatok, és az SSD-n csak az oprendszer és a programok vannak.
Csatlakoznék az előttem szólókhoz abban is, hogy ha egy notiba raksz SSD-d az soha sem lesz olyan gyors, mintha egy asztali gépbe raknál(hasonló felépítést, és hardverelemeket feltételezve).

-
ffodi
veterán
válasz
kelzsoca
üzenetére
Az hagyján, de nekem a Toshiba vezérlőre sincs panaszom. Gyors és akadásmentes. Mi kell még?

Egyébként van egy SNV425 64 gigás SSD-m is amiben ugye másik fajta Toshiba vezérlő van(Toshiba által felügylet Jmicron) mint az SNVP325-ben, ez írás /olvasásban lassabb, de szűz rendszeren simán produkálja a 14-15s-es win7 bootot.

-
ffodi
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Most ezen mi olyan nagy cucc? Bármelyik jobb SSD képes erre. Ha az a Boot-idő, ami a töltőképernyő megjelenésétől kezdve, az asztal megjelenéséig tart(tény, hogy ezután egyből bármi indítható), akkor az nekem is kb 15s. Szóval erről ennyit.
Arról nem is beszélve, hogy nagyon frissnek tűnik nekem az a rendszer(win7) a videón..........

-
ffodi
veterán
Nekem speciel 59,5gb a használható a 64-es Kingstonomon. Szóval ~60giga használható általánosságban. Más kérdés, hogy az SSD nem szereti, ha tele van, szóval ha mindenre odafigyelsz, akkor egy 30-40gigányi adatot rápakolhatsz nyugodt szívvel.
Nekem ~35gb szabad, pedig van fennt 1-2 progi +win7 x64. Természetesen rendszerpartíción csak a rednszernek van helye.

-
ffodi
veterán
Persze, persze, csak azért kiváncsi voltam, hoz -e valami gyorsulást(1-2 benchen kívül) ha esetleg váltanék, gondolok itt rendszerindításra, programok futtatására, stb.....mert a mostani is szerintem villámgyors. Egyébként nem tervezem a cserét. Megvárom a sata3-as darabokat, aztán majd közülük választok.

-
ffodi
veterán
Ha jól látom 1-2 helyen kicsit "elcsúszott" a teszt. Mert pl, a V+ 64 gb-osnak nem 220/140mb/s az írás/olvasási teljesítménye, hanem 230/180mb/s a gyártó oldal szerint is, és a valóságban is, ami azért nagyon nem mindegy. Illetve a gyári oldal szerint a 30gb-os V series is tud TRIM-et. Jah, és a crystalmark is kicsit gyenge teljesítményt produkált, ráadásul 100mb-os mérettel teszteltek, és úgy teljesített a V+ 4k írás/olvasásban 9,3/18mb/s-et, ami elég sz@r, mert nekem ilyen SSD-m van, és min ~28/55 mb/s-et teljesít ebben a tesztben(crystalmark), emellett az egyéb írás/olvasási eredmények is kevesebbek(igaz nem sokkal) a tesztben mint nálam, és máskonál is, mert többen is linkeltek ilyen SSD-vel eredményeket.

-
ffodi
veterán
A harmadik ponthoz annyit fűznék hozzá, hogy ha jól tudom, akkor a 325-ösön (valódi)Toshiba vezérlő van, a 425-ösön pedig ahogy Te is írtad "Toshiba által vezérelt jmicron".

(#6318) Gorneck23:
Milyen SSD-n volt a winfos amikor csináltad a videót? Szűz a Win? Már csak azért, mert kicsit gyorsan bejött(az üdvözöljük felirat szinte be se jött)

-
ffodi
veterán
Azért valamivel jobban teljesít mint a Te OCZ-d. Illetve támogatja a TRIM-et is. Nem azt mondom, hogy egy szuper gépbe jó választás, mert lehet sokkal jobbat is kapni, de ha 20k, vagy az alatt lesz az ára, akkor egy régi gépbe, ami csak netezésre van, pl. egy 80gb-os 5400-as maxtor helyett tökéletes szerintem, és jobb nem is kell.
-
ffodi
veterán
Működik 64 bites Win 7-el.
Innen le tudod szedni a 64 bitest.

Amúgy én kipróbáltam, de nekem csak rontott a helyzeten.
-
ffodi
veterán
Én is csináltam egy tesztet az új Crystalmarkkal(3.0 Beta 5)
-
-
-
ffodi
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Igen, ez elképzelhető, mert mintha már valahol én is olvastam volna ilyesmit. Lényeg a lényeg, hogy jobb eredményeket mérek itthon a 64gb-ossal, mint amit olvasok 1-2 tesztben a 128gb-osról. Gondolom a tesztekben nincs oprendszer az SSD-n, nekem pedig van. Egyszóval meg vagyok elégedve ezzel a jó kis SSD-vel.

Szerk.:
A gyári oldalon a 325-ös esetén nem különbözteti meg a sebességet 64 illetve 128/256/512-es között. Mindegyiknek 230/180mb/s-et ír, és nekem ezeket az értékek hozza is mind ATTO-ban, mind Crystaldiskmarkban. A 425-ös esetén különbséget tesz a 64gb-os és a nagyobbak között. Mert a 64-es 200/110mb/s-et tud, a többi 200/160mb/s-et. -
ffodi
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Hát nem tudom mi lehet a különbség oka. Elnézve a 100mb-os teszted, nálad vannak gondok az írással, mert az a 100mb/s szekvenciális írásban elég sovány. A gyári adatot meg sem közelíti. Egyébként én úgy tudom, hogy 230/180 a gyári adat. Külföldi oldalakon tesztelték a 128gb-os változatát, és annak is bőven 200mb/s fölött volt az 512k-s írása 50mb esetén.
Az 1000mb-os teszted kb helyén való, nekem sem sokkal több.
-
ffodi
veterán
Biosban állítsd a vezérlőt AHCI-ra. Telepítéskor nem kell semmit állítani. És ha javasolhatom Win 7-et tegyél fel, mert eddig csak az támogatja a TRIM parancsot. Ha minden kész, akkor egy SSD Tweakert nyomatsz, és már kész is.

Sárpac:
Mint írtam azért 50mb-ossal teszteltem, mert néztem egy tesztet a neten, ahol elég sok SSD volt összehasonlítva, és ott 50mb-os teszt volt, és azzal hasonlítottam össze. Egyébként 1000mb-nál is hasonlóak az redmények. A 4k-s értékek valamivel kevesebbek.
-
ffodi
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Lehet, hogy elkerülte a figyelmedet, de ez 50mb-os teszt.
Azért nem 100mb-os mert néztem egy összehasonlító tesztet, és ott 50mb-al teszteltek minden SSD-t. Ha pedig 50mb-al sem hoz ennyit, akkor nálad van a probléma sztem.Egyébként házirendeknél:
-"Jobb teljesítmény"
-"Írási gyorsítótárazás" bepipálva
-"pufferűrítés letiltása" bepipálvaSzerk.: 100mb-os tesztnél csak az 512k read kevesebb, majd 100 mb/s-el, a többi kb ugyan ez (+/- 2-3mb/s)
-
ffodi
veterán
Ma kipróbáltam, hogy működik -e a TRIM, mert volt egy olyan gyanum, hogy nem. Azt a módszert választottam, hogy teleírtam az SSD-t majd letöröltem. kb 39gb üres hely volt rajt, felmásoltam rá pár játékot és már tele is volt(kb 1gb szabad).
Elvileg, ha a törlés után kb olyan a sebesség, mint előtte, akkor jók vagyunk.
Itt van egy teszt teleírás előtt:

Itt pedig teleírás és törlés után:

A sebesség kb megegyezik, a szekvenciális írás viszont megtáltosodott kicsit.
Remélhetőleg a tesztek azt igazolják, hogy működik a TRIM parancs. -
ffodi
veterán
35k-ért szerintem simán jó. Egy HDD-vel meg össze sem lehet hasonlítani, az oprendszerbeli teljesítményét.(mondom én ezt úgy, hogy előtte raptorom volt)
Kiváncsi leszek a 425-re mit produkál. Nekem a 325-ös tökéletes, nagyon gyors, és sok neves gyártó termékeit megszégyenítő sebességre képes(pl. crystaldiskmark 4k write 55 mb/s)
-
ffodi
veterán
Mondjuk nem tudom, hogy jön ki neked az 5,5év.
Mert ha 5nap alatt megy le 1 ciklus, és 10 000 áll rendelkezésre, akkor 10000*5=50000(nap), és ha ezt elosztod 365-tel, akkor kb 137 év jön ki, ami elég abszurd
.Szerk.: azt tegyük hozzá, hogy a kapott érték, közelít az 1millió órás üzemidőhöz, mert az kb 114év.
-
ffodi
veterán
Ez rendben is van. De pl. win7 indításakor amikor bejön az asztal, utánna bármilyen program azonnal használható, viszont raptorral ez nem volt így(legalább is nálam.)
Raptorral rendszerintítás(tűzfal, programok) kb 50-55s(ebből csak a windows 35-40)
SSD-vel (tűzfal, programok) kb 30-35s(amiből a windows kb 20-23s)/a bekapcsoló gomb megnyomásától számítva/
Számomra ez lényeges különbség. Természetesen az is tény, hogy két raptor raid 0-ban ezért érezhetően gyorsabb mint egy vagy akár 2 "sima" 7200-as vinyó.
Illetve nekem az SSD a raptor után megváltás, mert a raptor hangja enyhén szólva durva, főleg ha 2 is van belőle.
-
ffodi
veterán
Az rendben van, hogy írás/olvasási sebességben utol lehet érni egy SSD-t, sőt még túl is lehet szárnyalni(kivéve crystalmark 4k read/write-ban, ahogy néztem), de elérési időben semmi esély rá, és ha jól tudom, akkor az oprendszer indítás/leállítás és működés szempontjából az a fontos, nem pedig a sebesség. 150gb-os raptort cseréltem le SSD-re és mondhatom, ég és föld a különbség.

-
ffodi
veterán
Ez nem jelenti azt hogy működik is, csak azt hogy aktív. Ha működik is azt tudomásom szerint csak úgy tudhatod meg, ha időnként leméred a sebességet és nbem tapasztalsz lassulást.
Nekem a raides módban is "0"-t jelzett, meg most is. Akkor biztosan nem működött a TRIM, most meg remélem hogy igen.

-
ffodi
veterán
No, csak hogy bizonyítsam is, amit mondtam. ITT van ugyan az a teszt, amit az előbb linkeltem, csak ez a crystaldiskmarkos része. A tesztben ugye 128gb-os Kingston SSD volt, nekem pedig 64gb-os van. Illetve gondolom a tesztben nem volt oprenszer, az SSD-n, nekem pedig van. 50mb-os tesztet csináltam, mert a cikkben is az az összehasonlítási alap.
Az enyém ennyit tud:

-
ffodi
veterán
Nekem is ilyen SSD-m van. A mért értékeid alacsonyabbak mint nekem. Főleg az írási sebességied. Milyen vezérlőn használod? Illetve, milyen módban? Puffer űrítés letiltás be van pipálva?
Szerintem csinálj egy ATTO benchmarkot, az kb azt mutatja amik a gyári értékek, ha nem, akkor valami gond van nálad. Nekem 230/175-180 körül szokott lenni. Ehhez viszonyítsd.
Mondjuk a 4k-s random write még így is elég jó, mert sok SSD még ennek a felét sem tudja.
szek.: nekem az SSD-n van a win 7, szóval az még kicsit lassít is rajta.
-
ffodi
veterán
Biosban tudod ellenőrizni, hogy milyen módban van a vezérlőd. Általában 3 féle mód van: IDE, AHCI, RAID. Illetve, ha bekapcsolod az AS SSD-t, akkor az kiírja, hogy AHCI-ban van -e(bal fennt az adatoknál szerepelnie kell egy "msahci" feliratnak, persze, akkor "msahci", ha nincs fennt semmilyen drivered a vezérlőhöz.)
-
-
ffodi
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Szerintem valamit félreértettél.
Az SSD-m az AHCI hatására lett gyorsabb, és végre megy a TRIM. 
Egyébként 1db SSD-m van, és mellette 2db 500gb-os Samsung. Ezeket voltak RAID0-ban az inteles vezérlőn. Ezeket csináltam meg most a "Windows 7 RAID-el". Most is RAID0-t használtam, eddig tökélestes.
-
ffodi
veterán
válasz
Dluinet
üzenetére
Megcsináltam a Windows 7-es szoftveres raidet. Az adatmentésen kívül minden simán ment szerencsére. Kicsit még gyorsabb is lett az írás/olvasás, mintha az inteles raidvezérlőn lenne. Az AHCI-t bekapcsoltam, faszán mindent felismert a windows. Elvileg megy a TRIM is. A mostani beállításon még javultak is picit az írás/olvasás értékek atto-ban. 238/185 mb/s a jelenlegi olvasás/írás. Jó hír még az, hogy ha ilyen a raid, akkor a HDSentinel is rendesen ki tudja olvasni az adatokat, és látni, milyen a vinyók kondíciója. Egy hátulütője van a dolognak, mégpedig az, hogy ilyenkor nem lehet bootolni a raidről, mert dinamikussá konvertálja a lemezeket, de ez jelen esetben nem is gond, mert csak adattárolásra használom.
Remélem nem lesz vele semmi gond, és működni fog rendesen.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- Beszámítás! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

4k olvasás nem nagyon szokott több lenni más SSD-knél sem szerintem.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)