- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- Rap, Hip-hop 90'
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:06 Téma összefoglaló
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mik76
senior tag
De alapvetően nem lóg ki a lóláb, mert mindenhol magasra van értékelve és az Oscar-díjak is csak emberek véleményének összessége. Nem azt kéne elemezned, hogy miért kapott ennyi díjat, hanem hogy mit lát benne az emberek többsége laikustól kezdve iparágon belül dolgozó elismert szakemberekig, amit ezek szerint te nem.
Lefogadom hogy az egyik parhuzamos vilagban igenis kilog egy lolab a filmben.

-
Mik76
senior tag
Na de ez a lényeg, hogy én azt vettem észre, hogy minél több az Oscar-díj annál megosztóbb az adott film.
Az elejére visszatérve az Everything Everywhere All at Once az tipikusan ebbe a kategóriába tartozik, hisz neked sem tetszett. Nagyon nem. Mondjuk én adtam azért rá egy 6/10-et, mert az eleje nagyon bejött, de a végére szerintem fullba tolta a kretént.

Engem nem oszt meg...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
Hat ez nagyon osszetett. Ha a legjobb film kategoriat nezzuk akkor a ketharmada a nyerteseknek szamomra remek film.
Ha mar botranyokrol van szo, mekkora bunkosag volt a vfx beszednel lekeverni Eric Saindon-t, mikor elotte mas nyertesek orakig aradoztak a nyalrol...

Na kb ennyi is a megbecsultsege a szakmanak a berkekben. Eleg verlazito.[ Módosította: koncsik ] -
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
A nyertes cinematographer szerintem be volt szivva. Ugy kapaszkodott a dijba mint akit ez tart ebben a parhuzamos vilagban...

-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
Apropo...
Van a youtube-on egy srac aki osszefoglalokat csinal, es ahogy neztem foleg horror filmekrol. Gondolom olyanoknak mint en, aki nem fog leulni megnezni valami ilyesmit, de kivancsi annyira hogy egy ilyen osszefoglalot atporgessen.
A Fureszt neztem at, amirol eddig is tudtam hogy nem nekem talaltak ki. -
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
Igazad van. Csak én úgy vagyok a rossz részével, hogy az hangsúlyosabb. Van valami mondás, már nem tudom kitől, de valahogy így hangzik:
Önts egy hordó szennyvízbe egy pohár bort, és az eredmény ugye egy hordó szennyvíz. Öntsd egy hordó borba egy pohár szennyvizet, és az eredmény szintén egy hordó szennyvíz.
Hehehe... Ebben is van valami.
-
Mik76
senior tag
Érdemes elkezdeni megnézni, legfeljebb kikapcsolod. Én csak azért néztem meg, mert tegnap vettem új monitort és valamivel ki kellett próbálni a HDR-t, s a Northman volt raktáron, majdnem egy éve halogattam, hogy megnézzem. Kb 10-15 perc után én is kikapcsoltam volna, de első "egész estés HDR élményem" volt a film, irdatlan jól néztek ki a tüzes jelenetek meg minden.

Nnna. Csak megneztem vegul a Northman-t tegnap este.
Vegigolvastam a velemenyeket, es talan eloszor, de ugy latom hogy mindenkinek igaza van.
Minden kritika jogos, de azt is latom hogy miert lehet szeretni ezt az alkotast. Maga az egesz film egy vizio, az eg vilagon semmi hiheto hetkoznapisag nincs benne. Nincs egy masodperc amikor nem szol valami epic alafesto hang, stb. A sztori kb a mondak szintjen van kimunkalva.
Rengeteg a hatasvadasz pozorkodes, a fohos mozgasa valoban Quasimodo-s kicsit. Ha jol emlekszem meg enni sem lattam senkit. Ennyire ketbites. A vikingeket biztos nem ebbol a filmbol fogjak az emberek megismerni.
Viszont, az is igaz hogy manapsag nagyon ritka hogy valaki ennyire batran stilusos nagy filmet probaljon csinalni, es bar szerintem felig meddig luftot rugott, a probalkozas dicserendo. Kellenek az ilyenek, hogy megtorjek a monottonitast. Az en kedvenc reszeim eppen a latomasok voltak, bar maga az egesz film az valamennyire.En valahol kozepen allok. Egynek jo volt, fullba tolta a kretent helyenkent, mashol meg remek hangulatot hozott. Ez egy klasszikus 5/10.
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
Most így képről képre nincs meg, mert 1000 éve volt, de a Conanban is így mozgott Arni, sőt a gladiátoros sorozatban is hasonló volt a mozgás, ez amikor a kötött ítomzat miatt csak befeszített ízomokkal tudnak derékból fordulni, vagy nem is tudom. Volt még régen egy barbáros sorozat is, az hasonló volt, de annak inkább gagyi hatása lett, itt nekem ez nem tűnt gagyinak.
Egyébként nekem nagyon adta ez a része a filmnek, a többi már kevésbé.
Az utobbi husz ev egyik legjobb koeografiaja szerintem a Trojaban volt a fal elott, ket harcos pajzzsal meg valami dardaval vagy mivel.
-
Mik76
senior tag
+Ispy
Igen, eloszor a fiam akartak atmuteni nonek, ami meg elmegy, de engem meg nonek ami mar tul sok...
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
Folytatódik a Marvel vesszőfutása az effektes cégekkel, most épp a Wakanda Forever miatt nézett ki szarabbul a Quantumania.
Ebben persze benne van az is hogy a tulorat nem fizeto vfx cegek a szakma legalja. Ott melozni kenyszer, vagy szimpla hulyeseg.
Na nem mintha mentegetni akarnam a Marvelt, nyilvan a fejetol buzlik a hal. -
Mik76
senior tag
Huhh... Azt mondjuk en se javasoltam volna pedig csak reszeket lattam belole.

-
Mik76
senior tag
Ha szőrszálhasogatóak akarunk lenni akkor Hudsont nem az alienek ölték meg az Aliens-ben amúgy.

Meg az fun fact, hogy Vukovich a mai napig nem tudni, hogy tényleg meghalt-e a Terminatorban, mert sem a film, sem a könyv, sem a játékfeldolgozás nem tért ki rá külön.Amúgy ha valaki retro horrora vágyik érdemes megnézni a Near Darkot, abban benne vannak mindketten és grátiszként még Jenette Goldstein is (Vasquez meg John Connor nevelőanyja).
"Ha szőrszálhasogatóak akarunk lenni"
Na jo, de akarunk azok lenni?

-
Mik76
senior tag
Na tessek, ki is lettem javitva..

-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
Pg13 szoval talan igen, de nem vezzes. Az egyetlen resz amirol elfeledkeztem amikor
eloszor hal meg, es kicsit leolvad a feje.
Na oke, az picit sok volt. De en ebben a korban lattam az Evil Dead-et, ami azert mas kategoria. Be is szartam tole rendesen. Ahhoz kepest a fiam ezt az eg snittet siman vette.
Na meg ebben a korban mar kellenek ezek a "trofeak" amiket meselhet hogy o is latott mar ijesztobb filmeket. Az osztalytarsai slashereket neznek...
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
Hát ha így van akkor még furcsább az egész, persze pénz beszél. Csinálhatnának ilyet a star wars frencsájzzal is hogy úgy teszünk mint az ébredő erő és az utána lévő filmek meg se történtek volna és csinálnának helyette egy tisztességes trilógiát, egy olyat amit a rajongók szeretnének látni nem pedig amit a dizni elképzel hogy a rajongók mit szeretnének látni.
En vevo lennek ra.

-
Mik76
senior tag
Az csak nekem újdonság, hogy készül a Legenda vagyok folytatása? Mármint már nem csak az alsó fiókban létezik ötletként, hanem konkrétan elkezdték írni a forgatókönyvet és ha minden igaz idén forgatják is., ráadásul az alternatív befejezést veszik alapul,
úgyhogy Will Smith is visszatér. 2-3 napja olvastam, de ja, valoszinuleg friss hir.
-
Mik76
senior tag
Hmm... pontositanam a hozzaszolasomat.
Valoban van osszefugges a sorrend es ahozzajarulas merteke kozott. En inkabb arra gondoltam hogy nem a szamszeru shot count a lenyeg. Ha ket studio csinal 400-500 shotot, de az egyik csak kompozital, akkor valszeg a masik lesz elore veve mert komplexebb munkat tesz le.akkor is ha mondjuk szazzal tobb shotot ad le a kompozitalo ceg.
Igy ertettem.
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
Igen, ahogy sejtettem. A R&H, Dneg, ILM trio mellett volt meg vagy 4 noname kis studio.
Nem, nem neztem vegig, csak kivancsisagbol leporgettem a stab listat a netflixen...

-
Mik76
senior tag
A kérdés azért is baromi jó, mert a Rhythm and Hues meg az ILM is dolgozott az effekteken, szóval egyáltalán nem jöttmentek rakták össze. Az egésznek volt egy ilyen 90-es évek TV film szaga, vagy mintha a Csillagkapu sorozat egy random epizódját csinálták volna meg egész estés filmként.

Ezert irtam hogy helyenkent.

Szerintem volt ott egy par kissebb studio is, de nem jutottam el a stablistaig...
-
Mik76
senior tag
A PB-t meg anno moziban lattam. Most a Chronicles lett eloveve, de csak egy rovid idore.
A vfx helyenkent botrany. Neztem is hogy ezt hogy engedhettek moziba? -
Mik76
senior tag
A Pitch Blacket lattam, de ez nem ugyanaz a szinvonal.

Ispy
Oke, mondjuk en kihagytam a F&F szeriat is az elso ket resz kivetelevel. Az a gyanum ez igy is marad.
Bad Pritt
El lettem ijesztve a folytatasoktol, koszi a megerositest. -
Mik76
senior tag
Riddick 1.
Jo volt a megerzesem hogy sokaig halogattam. Sajnos nem eleg sokaig. Vin bacsi nagyon gagyi, vfx nem kulonben, rendezes kozepes, latvany cukrozott kozepszer. 15 percig birtam a kinos feszengest.
Nem pontoznam. -
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
Az a post-LotR pár év egy elég sötét időszak volt Hollywoodban, mikor minden jöttment azt hitte, hogy megtalálta a következő aranytojást tojó dark/high fantasy franchise-t és általában egy filmet éltek meg.

Így húsz év távlatából vicces azért belegondolni, hogy végül az Underworld lett mind közül a legsikeresebb, kedvencem a wiki névjegy eredeti mű sora:
Végülis...
Az Underworld 1 szerintem teljesen vallalhato volt. Ha jol emlekszem azt forgattak Mo-on.

A League-tol ott kaptam vegleg agyverzest mikor a hajo tatjan beszelget fenyes nappal a vampir valakivel... A vampir. Nappal.
Ispy
Amugy a ket film valoban hasonlo emlekeket ebreszt. Remes forgatokonyv, ocska latvany, meg ocskabb vfx. Sulyos.
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
Pitch Black még ma is működik, egy fasza kis retro 90-es évek akciófilm, a Chronicles of Riddick már kevésbé, a harmadik már abszolút nem rémlik, szóval az első kettő legalább annyit fel tud mutatni, hogy emlékszem rájuk.
A két játék nagyon jó viszont (Butcher's Bay, Assault on Dark Athena).Az azért érdekes adalék ezekhez a filmekhez, hogy zajlott egy kis hmmm... adóoptimalizáció Vin részéről a saját gyártó stúdióján keresztül, még asszem talán nyomoztak is utána, mert 2004-ben a harmadik legnagyobb költségvetésű film volt a Chronicles a Van Helsing meg a HP3 után és ez nem igazán köszönt vissza a vásznon.

A Van Helsing valami betyar szar lett.

-
Mik76
senior tag
Oké, csak azt írod, ne csesszék el az újat gagyi CGI-jal, mikor az első kettő telistele volt szarabbnál szarabb vizuális effektekkel, a harmadikra meg már senki sem emlékszik.
A Pitch Black-nél még el lehet nézni, hisz kis költségvetésű független film volt, de a Chronicles of Riddickre elszórtak 100 milliót és elképesztően gázul nézett ki már moziban is. Annyi mákja volt annak a filmnek, hogy a Scooby Doo 2 elvitte a legszarabb VFX elismerést abban az évben.
A Pitch Black anno elsore tetszett, de azota se mertem ujra elovenni. Nem tudom mennyire oregedett jol.

A Riddick-ek kimaradtak, mindig a hosszu listamon voltak, de a vegen. Lehet megprobalom az elsot legalabb. -
Mik76
senior tag
Hát én nem tudom, hogy ez hogy jött össze, de elég hardcore egy több száz milliós filmtől:
Itt Vin konkrétan bent csücsül egy félig világított stúdióban, miközben a vetített háttér szerint tűz a nap.
Anno OKTV-re készülve a mi filmjeink is voltak ilyen minőségűek egy esküvői videós segítségével. 
100% amúgy, hogy dolgozni fognak még rajta, ezt így tuti nem küldik moziba, mert már a Super Bowl-ra kimenni ilyennel is elég égő...Mozgasban ugyan nem lattam, de igy allokepen ez siman mukodik ha a kocsi arnyekban van mondjuk egy epulettol a kocsi mogott.
Csak szolok, nem a melomat vedem. Ez a film szerencsere kikerult.
-
Mik76
senior tag
Posztapokaliptikusnak tunik ez is, de egy fokkal jobbnak. Mondjuk a szineszek hangja egy robot erzelmi szintjet hozza, de azert ebbol akar meg lehet is valami.

-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
A magyar kommentár kb olyan lesz, hogy érted, érzékeled, hogy magyarul beszélnek, de igazából csak a jó napot kívánunk és a viszont látásra lesz az, amit meg is értesz majd belőle. Iszonyatosan sok szakszót használnak, szakzsargont, ami összefügg a játék felépítésével, menetével, ha nem vagy képben egy minimálisat is a játékkal nem tudom, hogy fogod-e élvezni. Tessék, nézd meg és döntsd el: [link]
Mondjuk a baseball-hoz kepest meg igy is egesz konnyen ertheto.
-
Mik76
senior tag
Hotel Mumbai
A 2008-as mumbai terrortamadasrol szol. Teljesen jol megcsinalt szep munka.
Dave Patel persze kihagyhatatlan, de egyebkent jol is hozza a szerepet.
Ajanlom mindenkinek aki szereti a realisabb sztorikat, es nem csak a Bourne vagy Bond szintu akciok erik el az ingerkuszobet.8/10
-
Mik76
senior tag
Nekem olyan érzés volt, mintha egy 80-as évekbeli sci-fit indítottam volna el vhsen.
Feleségem 20 perc után nagyon furán nézett rám, mert ismerve egymás ízlését max pozitív meglepetést szoktunk okozni, de ez inkább sokkszerű volt és még csak éppkézláb magyarázat sem bukott ki belőlem, hogy de hát......
Én kitartottam, utána senkinek sem tudtam ajánlani és 1 év múlva is csak úgy tudok majd rá reagálni, hogy ja hogy az a film, hát igen.By the way, a film mondandója még oké lenne, de a kivitelezés számomra fájdalmasan old school, irracionális, már-már a sci-fi terhére, nehéz felednem az egyik kiblőrözött verekedős jelenetet.....
En egyetertek gbors-sal. Nagyon nagyot akartak guritani a keszitok, de nalam ez nem allt ossze. Ugy tunik az akademia kajalja mert ha jol tudom 10 jelolese van.
Az en nejem bele se kezdett.
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
Everything everywhere all at once 2022
Szuper operator es vago, remek sztori, remek szineszek es egy rendezo, aki osszefogja az egeszet. Oramu pontossaggal megy es szuper a megvalositasa. Michelle Yeoh kb elete alakitasaban, de Jamie Lee Curtis is lubickol a szerepeiben.
Zsenialis film
... mindenrol es semmirol. Tele apro poenokkal, remek otletekkel es eszmeletlen megvalositasokkal. Kulon pluszpont a homageokert,a multiverzumrol, lehetosegekrol, csaladrol, ki es bevandorlasrol, szerelemrol . Varatlan, kaotikus es megis koherens.2001, Oldboy, Hero/Crounching tiger, Ratatouille 9/10. Ez a sztori igy, ebben a formaban csak filmkent mukodik. Nezd moziban (vagy vasznon) ha teheted, maximalisan meghalalja. Talan Satoshi Kon Paprikaja volt hasonlo elmeny, vagy rovidfilmek kozul a Window Wiper.
#értékelés
Bizonyisten nem ertem mit lattok ebben a filmben, de hat nem vagyunk egyformak.

-
Mik76
senior tag
OFF: Régen nagyon sokat toltam. Watchmen, Deadpool, Lobo (mekkora egy beteg állat b+, a DC universe Boncz Gézája :Đ ) és egy kevés X-Men meg Terminátor. Sajnos az elmúlt laza 10 évben semmit, anno a Deadpool 2 előtt az If looks could kill szériát újra kiolvastam, de végül köze nem volt hozzá sztoriban a filmnek.
Viszont megnéztem, virágbótban egyik általad említett képregény sincs szóval felírtam és majd megnézem tudok-e rendelni. A héten jött meg 2 könyv amit korábban rendeltem az egyik 1000+ oldal, szóval ha nyár elején eszembe jutnak, rendelem a The Authority-t.
Lobo-bol mennyi jelent meg magyarul? Asszem csak az elsot olvastam, a tanarneniset, de szenne rohogtem magam rajta.

-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
A hét pszichopata és a si-cu
Seven Psychopaths (2012)Nekem ez anno kimaradt de most már tudom miért.. ez a tipikus sokat akart a szarka esete... minden volt ez csak jó nem, pár helyen jó az alakítás de ennyi... jószívvel is csak egy közepes

Szerintem is lukra futott. -
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
Robert De Niro ha jól tudom azért vállal be minden hulladék szerepet is, mert valami 20+ éve válik, s az (ex)felesége meg egy rohadék, s irdatlan sokba kerül az asszonytartás meg minden. Vagy valami ilyesmi.
De ő legalább minden filmben zseniális, s ez a lényeg, nem a bulvár.
Attól nem lesz rosszabb színész valaki, hogy mindenféle fosban is szerepel vagy emberileg egy rohadék.Tom Hanks ripacskent kezdte mindenfele suta szerepekkel vigjatekokban.
Viszont..
Igencsak kinotte magat es letett az asztalra olyan filmeket amik kivaloak. Remek szinesz lett, akit tud formalni a rendezo akivel dolgozik.Az elsot eppen akkora hulyeseg letagadni mint a masodikat.

-
Mik76
senior tag
Ezt a Resident Evil dolgot amugy nem is igazan ertem. Mar lassan ket evtizede hogy foldbeallt a franchise. Az elso jo volt, a masodik mar felejtheto, a tobbi meg kimeritette a trash mufajt minden szempontbol. Ezek utan en mar bottal se piszkaltam volna meg a netflix helyeben, erre sorozatot gyartattak belole. Nem lattam ugyan, de Tavozasom elott a Rodeo FX-bol lattam a terveket, nyilvan a vfx-re kihegyezve. Mar akkor egyertelmu volt a Zs kategoria eltekintve egy-ket szep kamera beallitastol.
-
Mik76
senior tag
Sziasztok. Van itt esetleg valaki aki filmes szakmában dolgozik? Hobbi szinten vágással foglalkozom és most szeretnék elvégezni egy iskolát, hogy egyszer talán a szakmában dolgozhassak mint vágó. Sajnos nincs semmilyen ismeretségem, így a sok információ között elveszek, fogalmam sincs hova lenne érdemes beiratkozni. Bocs az offért, remélem lesz valaki aki tud segíteni. Köszönöm!
Ment az uzi.

-
Mik76
senior tag
Teny hogy nem egy szint. Ezek munkat keresnek, kuzdenek a letukert. Csak erosen lecsuszoban vannak.
Aki innen fel tud allni, az elismeresre melto.
Szerintem legalabbis. -
Mik76
senior tag
Ha jol emlekszem valami
helyi bizniszre epult kis faluban laktak ami teljesen bedolt. Egy ilyenben a hazad semmit nem er, mert nem veszi meg senki. Nem csak az o hazuk volt az enyeszete, hanem az egesz telepules. En nem hiszem hogy hobbibol elne egy truck-ban, mikozben a hazert kapott penze csucsul a bankban. Az egy dolog hogy megvan a szepsege a lakatlan tajaknak, de itt nagyonis a kuzdes lathato a viz felszinen maradasert.
Ha valaki egesz nap a foldet kapalja, lebarnul. De ez nem azt jelenti hogy azert valasztotta ezt az eletformat hogy jo szine legyen. Ez csak vele jar az adott eletformaval. Ezek a parkolok azert vannak kivul a varosokon, mert ez nem egy csucs biznisz, es csak kint a semmi kozepen olyan olcso a fold, hogy ez rentabilis legyen. Igy persze a kozmuvesites necces, viszont szep a taj cserebe.
Ezert nem gondolom hogy errol lenne szo.Megneztem a film veget ujra, az utolso beszelgetestol. Tulajdonkeppen mindkettonk verzioja igaz lehet. Nincs kimondva mi fog innen tortenni.

-
Mik76
senior tag
Ez is egy interpretáció, és különösebben nem vitatkozom vele, mert nemigen van semmi tényszerű a filmben, ami cáfolná, max. apróságok. Pusztán nekem nem ez jött le belőle.
#156827 lezso6:
Ha már feldobtál két lehetőséget ( ), akkor nem igazán értem, miért zárod ki kategorikusan a harmadikat (önkínzás, kényszerpálya ). Nyilván nem arról van szó, hogy aennek is megvan a szépsége, és tudatosan ezt választom , hanem arról, hogy ajótündértől a három kívánság egyikeként egy dobozos furgont kérnének egy 50M dolláros luxusvilla helyett helyett csinálják, és még örömöt is lelnek benne, vagy legalábbis egyes aspektusaiban."heti 60-80 óra munka + albérletben tengődés hóvégi éhezéssel" Ha jol emlekszem valami
helyi bizniszre epult kis faluban laktak ami teljesen bedolt. Egy ilyenben a hazad semmit nem er, mert nem veszi meg senki. Nem csak az o hazuk volt az enyeszete, hanem az egesz telepules. En nem hiszem hogy hobbibol elne egy truck-ban, mikozben a hazert kapott penze csucsul a bankban. Az egy dolog hogy megvan a szepsege a lakatlan tajaknak, de itt nagyonis a kuzdes lathato a viz felszinen maradasert.
Ha valaki egesz nap a foldet kapalja, lebarnul. De ez nem azt jelenti hogy azert valasztotta ezt az eletformat hogy jo szine legyen. Ez csak vele jar az adott eletformaval. Ezek a parkolok azert vannak kivul a varosokon, mert ez nem egy csucs biznisz, es csak kint a semmi kozepen olyan olcso a fold, hogy ez rentabilis legyen. Igy persze a kozmuvesites necces, viszont szep a taj cserebe.
Ezert nem gondolom hogy errol lenne szo. -
Mik76
senior tag
Nem pont ugy zarul a film hogy a vegen visszemegy a hazukhoz, aztan utnak indul. Nem ez lenne a lezarasa az addigi eletenek amikor meg elt a ferje? Neki a ferje volt az otthona, most hogy mar nincs, nem ragaszkodik a hazhoz sem, csak eddig ezt se tudta, ezt kellett feldolgoznia, ami a vegere sikerult is. Ha jol emlkeszem volt egy pont ahol letelepedhetett volna egy faszival, de nem ezt valasztotta... Igen, ez a vege, hogy ujra visszalatogat. Szerintem ha lezaras lenne a celja, akkor megallt volna a csaladnal, es alkalomadtan visszater egyszer az utolso latogatasra.
Ezzel szemben kozli a ferfival hogy koszi, de nem. Semmi olyan nincs hogy "elotte valamit meg el kell inteznem" vagy hasonlo. Persze akkor meg kicsit ertetlenul all az ember hogy miert? Erre adja meg a valaszt a film vege. Visszalatogat mert erzelmileg meg mindig a multhoz kotodik. Az o helyzete nem puszta egzisztencialis nehezseg. Ha az lenne, biztos hogy megmarad a csaladnal, hiszen a kocsi javitast is alig tudta kikohogni.
Ez egy lelki valsag, ragaszkodni valamihez/valakihez aki nincs tobbe. Ez szomoru, es szep is. Mint irtam korabban, mar lattam ra peldakat a valo eletbol is.Persze ez nem azt jelenti hogy minden nomad ugyanezt teszi ugyanebbol az indittatasbol. De mondjuk ennek egy bunko drogos vagy alkesz verzioja valszeg kevesebb embert erdekelne. 
-
Mik76
senior tag
Nekem az jött át a filmből, hogy ezek az emberek nagyon szeretik azt a szabadságot, amit az életformájuk ad nekik, élvezik a természetet, értékelik egymás társaságát - meg közben időnként mindenféle alkalmi melókból keresnek pénzt, ami láthatóan nem húzza vissza őket, sőt, esetenként kitűnően érzik magukat ott is szociálisan.
Rossz? Egyedül a , ott ugye ki is jött, hogy nagyon könnyen billen át nem fenntarthatóba a nomádkodás.2000 dolláros javítós számla volt valamennyire is fajsúlyos rossz , szinte semmi, aminek egy, a civilizáció "rendes" keretein kívül mozgó ember folyamatosan ki van téve.Nem volt baleset, lopás, rabló- vagy egyéb támadás, súlyos betegség (nincs biztosítás, nyilván) A befejezést is pont ellentétesen láttam. Fern
két teljesen legit ajánlatot kapott arra, hogy letelepedjen olyan helyen, ahol szeretik. Ehhez képest fogta magát, megszabadult a férjéhez kötődő emlékeitől, még egyszer (vszleg utoljára) ellátogatott a felszámolt lakásukba, aztán folytatta az utat. Nekem ez úgy jött le, hogy valós lehetőségek közül választotta a nomád életforma folytatását, miért lenne lemondó? Hát nem vagyunk egyformák, na

Szerintem pedig inkabb arrol van szo hogy
nem azert csinalja ezt az eletformat mert ez mennyire szuper. Kenyszerpalyan van. Ez majdnem ugyanaz mint a hajlektalansag, egy szalmaszal valasztja el tole.
Onkentesen csinalja mint valami vezeklest, vagy zarandoklatot, siratva az emleket a regi szep idoknek. Szamomra nem ugy tunt hogy leszamol barmivel. Epp ellenkezoleg. Annyira nem tudja vagy nem is akarja elengedni az emlekeit hogy ujra es ujra visszater a lassan szetrohado maradvanyaihoz. Inkabb ezt valasztja mint a letelepedest idegenek koze.
Ebben a korban mar sokan nem akarnak ujrakezdest. Elfogadja hogy neki ezt dobta a sors, es tengeti az eletet ameddig tart.
Olyan ez mint amikor egy ember tarsa aki mondjuk 40-70 evig szerette, tarsa volt, tamogatta stb. egyszercsak meghal. Vannak akik uj eletet kezdenek, es vannak akik elobb utobb utana halnak a parjuknak. Nekem mindket nagypapammal ez tortent, es Fern-ben is meghalt valami amit mar nem tud ujraeleszteni.Mi ket nagyon kulonbozo filmet neztunk. 
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
Valon James Cameron lesz-e eleg uriember es gratulal James Cameronnak mikor az Avatar 2 letolja a box office tronrol az Avatar 1-et?

-
Mik76
senior tag
Nomadland / A nomádok földje (2020)
Hát ez egy elég zavarba ejtő filmélmény volt. Felkészültem egy kőkemény doku-drámára - ehhez képest a melankolikus kezdés után egy majdnem poszthippi hangulatú filmet kaptam, sok-sok érdekes részlettel és szerethető emberi jósággal / gyarlósággal. Nagyszerű élmény volt nézni ezeket az embereket, akik ennyire más úton keresik (és időnként meg is találják) a boldogságot és a szépséget az életben - annak ellenére, hogy nekem eszembe nem jutna ezt az életformát választani. Amennyiben a filmnek az volt a célja, hogy a modernkori nomádkodás pozitív oldalát bemutassa, ill. az életérzést átadja, akkor nagyszerű munkát végzett.
És itt van egy legalább közepesen komoly bökkenő. A film akkor lett volna teljes értékű, ha objektív, átfogó képet mutat arról, hogy milyen így élni. A lehetséges problémákra voltak utalások, de csak nagyon vékonyan - az időjárás, a betegségek, az idősebb emberek fizikai leépülése, a váratlan költségek mind-mind sokkal súlyosabb következményekkel jár egy ilyen életvitelben, ehhez képest ezekből csak az utolsót láttuk bármennyire is bemutatva. Az persze biztos, hogy nem lett volna ennyire pozitív élmény a film, ha ezek a tényezők is kellő súllyal benne vannak - meg amúgy propaganda-szaga nem volt, úgyhogy tiszteletben tudom tartani a készítők döntését arról, hogy mit hangsúlyoznak. Így "csak" 80.39781% -> 8/10 -> 4/5 -> igen / nem.#értékelés
Erdekes hogy te ezt a filmet pozitivnak talalod. Nekem ez inkabb egy total melankolikus, jot es rosszat egyarant bemutato filmnek tunik, a vege pedig egyertelmuen nem pozitiv. Sokkal inkabb megfaradt, lemondo.
Amugy szerintem is jo film. Irtam is rola itt.
-
Mik76
senior tag
Mobilon nezve is bukik egy rakas shot.

Raadasul volt pofam 110"-en nezni a masodik filmet. Sokszor darabokra hullott. Ez van.
-
Mik76
senior tag
Nem tudom. A prime-on van fent a trilogia. Azt tudom hogy nem az extended verziot neztuk. Nem volt rairva hogy felujitott ha jol lattam.
Anno jo volt. Mint ahogy a Szinbad csontvazas harc jelenete is jo volt annak idejen. De most megnezve mar mas az elvaras.

-
Mik76
senior tag
Hát igen, a "törd át a gátat, engedd ki a folyót" az nagyon retro ahogy jön a víz, tipikus régi katasztrófafilm feeling mikor mindent makettel csináltak, csak még most odaraktak gonosz orkocskákat akik nagyon gagyin néznek ki távolról.
De pl az első rész "itt nem jöhetsz át" jelenete meg tök jó a tűzszörnnyel.A Hobbitot ellenben egyáltalán nem bírom abban meg számomra annyira mű lett az egész hogy nem hiszem el neki amit látok.
Pedig szamos helyen lemossa a Hobbit a Lotr-t. Mashol meg nem. A legcikibb dolgok (Legolas mutatvanyai) meg mindig rendezoi hulyesegek mindket trilogiaban.

-
Mik76
senior tag
LOTR 2 The Two Towers
Mivel a fiam meg csak az elso reszt latta a trilogiabol, itt volt az ideje tovabb lepni, igy kb 10 ev utan (vagy 15) ujra vegigneztem ezt a ropke 3 orat.
Igazabol nem fogok irni itt semmit a film tartalmarol, stb., viszont nem tudom megallni hogy ne terjek ki a filmben lathato vfx-re.
A LOTR trilogia nagyon sokszor etalonkent van felhozva itt is hozzaszolasokban, es az en fejemben is ez az emlek elt. Na most ujranezve ez a kep eleg kemenyen degradalodott az evek soran. Az teny, hogy mikor kijott a mozikban, valoban nagyszeru volt. Az akkori technikai lehetosegekhez kepest.
Ez a film ma mar nagyon kis sutacska sok helyen, es nagyon durvan bukik mashol is. Nyilvan NZ csodalatos termeszeti kincsei most is remekul neznek ki, de ami vfx-szel lett megvalositva az ma mar kicsit gagyinak tunik. Mindjart az elso fel ora utan ez eleg egyertelmuve valt, de nem szoltam egy szot sem, nem akartam beleronditani a csalad szorakozasaba.
Nem is kellett, a nejem megkerdezte magatol hogy szerintem is ilyen benak ezek a trukkok, vagy csak o latja-e annak egyedul?? Sajnos az elobbi.Szoval a helyzet az hogy ha valaki erre a trilogiara hivatkozik mint a jo vfx ekes peldaja, az ma mar nem igazan helytallo. Ha valaki erre hivatkozik mint remek minosegu vfx az akkori lehetosegekhez viszonyitva... Akkor mar inkabb hangzik realisnak.
Gollam tovabbra is remek, nagyon keves alkalommal bukik.
-
Mik76
senior tag
Egyáltalán nem túlzás, ha nem hiszed, próbáld ki, az itt linkelt a nuance nevű szoftverrel lehet. A sima AC3 kodeket is bukja kb mindenki.

A streamingnél leginkább az a baj, hogy kompresszálják a hangot, azaz a halk és hangos részek közötti különbséget eltüntetik, viszlát dinamika. Meg a stereo downmixből hiányzani szokott az LFE. Nemrég akartunk mélyládát tesztelni a Tenet című filmmel, mert abban vannak komoly mély hangok 40 Hz alatt bőven. Elindítjuk HBO Maxon, erre nincsenek mély hangok.
Régen káromkodtam akkorát. Így alternatív forrásokhoz kellett nyúlni, onnan már jó volt, persze a lejátszó program 5.1 -> 2.0 keverésével azért még kellett szívni, mert default az is eldobta az LFE csatornát.A netflixen mikor megneztuk, volt benne mely rendesen. Az en melynyomom eleg jo hangokat produkalt.
-
Mik76
senior tag
Az általam linkelt reddit oldalon jól leírták, hogy miért:
"This is a surprisingly common strategy in some of the most highly security restricted VFX houses & studios. The studio wants to make their product as 'marketable' as possible and since audiences still value IRL shoots more than VFX...so hence the demand for the lying-in post-production content. In turn, the VFX artist feel underappreciated and don't get the public support for better pay or less demand for work.
Have you also noticed a common shift in behind-the-scenes content for films in the past 20-30 years? How many 'interviews' there are rather than actual behind the scenes film footage of people working on set? Thats because it's all been 'set up' by the clients and producers. They WANT you to believe 'movie magic'.
Notice how they never show artists working at computers in a dank, stuffy rooms? Clocking in 16 hours days non-stop for months? Notice they NEVER talk about the actual production challenges they had to overcome - DECLARING that to the public, would be a PR nightmare for the movie. Notice they never show you, the client screaming across the room because someone honestly mistake his demand for 'turquoise' instead of for 'sea blue'.
The WHOLE industry is mostly lies when it comes to 'behind the scenes' content, there is a lot of shady practices that the public don't see. Thats what they like to call 'movie magic' when really the work can be quite mundane and not very exciting, or just downright abusive, dangerous, disrespectful and sometimes criminal. OSHS violations, sexual harassment & abuse, mental abuse, labour law violations, long hours of just waiting around onset and doing nothing, disorganized productions, not enough food to feed the crew, dishonest credits, rewrites after rewrites after rewrites, reshoots, travel and accommodation problems, logistical nightmares, faked audition tapes, people passing out or getting hurt in extreme weather conditions, artists developing health issues or injuries while working."
Ebbol sok minden igaz, de mindenkivel csak azt lehet megcsinalni amit enged. Lehet nemet mondani. Barmire.

-
Mik76
senior tag
OK, köszi, ezek szerint nem volt jó a magyar terminológiám

De a lényegi kérdés az lett volna, hogy mi minősül VFX shotnak. Ha egy 3 másodperces shotban fél másodpercre feltűnik egy objektum, aminek kicsit kozmetikáznak a színén, akkor az már VFX shot? És akkor is 1 VFX shotról beszélünk, ha egy 8 másodperces shotban két Godzilla aprítja egymást? Mert ha igen, akkor a a VFX shot count csak nagyon korlátozottan indikatív arra nézve, hogy ténylegesen mekkora VFX-munka van a filmben.
Mondjuk a 2400 arra utal, hogy a 130 perces film szinte minden shotjához hozzá van nyúlva - ez amúgy elterjedt dolog mondjuk az akciófilmekben?Nos a color grading vagyis a fenyeles nem szamit vfx munkanak, igy feltetelezem hogy nem errol van szo. A nagy shot szam miatt biztos hogy minden bele van szamolva, meg ahol csak mondjuk egy fat is festettek ki a hatterbol. Gondolom.
De a Pumba altal bemasolt szoveg alapjan nem lehet erre hivatkozni kizarolag, hiszen egy rakas repulot, robbanast, raketakat, vizualizaciot, rombolt es nem rombolt kornyezetet, katonakat, egboltot, hatteret stb csereltek ki, vagy keszitettek el alapbol digitalisan. Ezek teljes erteku nagy vfx feladatok.
Es sok.
Nekem tovabbra is az a velemenyem hogy ha valaki ennyire nagy arccal hirdeti hogy practical-practical-practical, es olyan szerzodest irat ala a vfx studiokkal hogy kussoljanak, akkor ezt be is kellene vallalni vfx nelkul. Regen a Vasmadarakat is meg az elso reszt is megcsinaltak practical-ben. Lehet ujra csinalni.Ja, hogy ezzel a koltsegek meg a problemak szama jelentosen megemelkedne? Netan bizonyos dolgokat muszaj lenne megvaltoztatni mert konkretan nem megoldhato? Hat kerem, ezt jelenti az hogy nem hulyitjuk a nezoket, hanem felvallaljuk a tenyeket.
Mindegy.
Engem nem ert meglepetes.
-
Mik76
senior tag
Itt mit értünk pontosan "shot" alatt? Az én fejemben ez a fogalom a megszakítás / vágás nélküli jelenetet takarja - de ha ezekből 2400 VFX-es a TG2-ben, akkor VFX nélküliből már túl sok nem lehet, még egy pattogósnak számító 3 sec / shot vágással sem
#156610 Ispy: ez nem feltétlen ellentmondás - lehet, hogy a VFX-et is egyedül csinálta
Egy shot az folyamatos mozgo kep egy filmben ket kamera vagas kozott. Hossza jellemzoen fel mp-tol 20-30 perc is lehet. A jelenet(sequence) az mas. Az egy rakas shot osszevagva ami egy bizonyos cselekmenyt mesel el, mint pl a Gladiator vegen a harc jelenet a ket foszereplo kozott.
Es igen, 2400 az nagyon sok.Engem mondjuk nem lepett meg annyira, mert ez a "minden valodi" duma csak a hulyeket celozza meg es eri el. Akinek egy film attol lesz jo, vagy moziban nezesre alkalmas, hogy nincs benne vfx, az egy sajnalatra melto kis szerencsetlen. Ha mar arrol van szo hogy az adott vfx gagyi vagy jo, az mar egy fokkal ertelmesebb vita. A magam reszerol inkabb a sztorira vagyok kivancsi, es vagyunk igy joparan.
Itt a legnagyobb gaz az az hogy szerzodesben tiltottak meg a vfx cegeknek hogy a vilag ele tarjak a munkajukat ezen a filmen, mert a marketingjuk tele volt csusztatasokkal, meg hazugsagokkal az igaz allitasok kozott. Ez itt az igazi baj.Ha 20 snittben csereltek volna ki az egboltot, vagy a kornyezetet, akkor lehet fanyalogni hogy jol van mar... De itt nem ez tortent. Kifejezetten raleptek a gaz pedalra sulykolva az emberekbe hogy igazi practical forgatas volt, aztan persze tobbnyire arrol hogy mi lett vfx elegansan hallgattak. De ez nem volt eleg. Szerzodesbe kellett kotni hogy nem reklamozhatjak magukat a vfx studiok az elvegzett munkaval. Az azert mar mas.
Egyebkent annyira nem lepett meg, csak ironizaltam.

En is meloztam ilyen filmen meg Mo-on, mielott elindultam kulfoldre.
Az egyik hires frenchise gyerek szineszei ertek el a pubertas kort, es szinesz fejenkent kb 30-50 pattanast kellett leretusalni egy filmen keresztul. Szep melo volt... Es persze a ceg meg mi meg sem lettunk emlitve a stab listan, pedig a melo tovabb tartott mint a forgatas. Es igen, itt is szerzodes tiltotta hogy a ceg felhasznalja az elvegzett munkat mint referenciat. Kisse verlazito.
Szoval nincs uj a nap alatt. Aki nyitott szemmel nezte a filmet az lathatta magatol is hogy hegyekben all az olyan dolog benne amit nem fognak felvenni, mert draga/lehetetlen/veszelyes/maceras stb.
Csak ez a kamu marketing mire volt jo, azt nem ertem.Ja es egy zaro gondolat. Ez a film az ekes peldaja annak hogy nem kell bedolni ennek a "valodi/practical" maszlagnak, mert mint a pelda mutatja csak reszben igaz, es nem ment meg egy filmet attol hogy szar legyen.
-
Mik76
senior tag
Ize... Mi?
Top Gun 2 has 2400 vfx shots -
Mik76
senior tag
En mindig literben ertekelek, es hetes skalan. Csak utana konvertalom at tizesbe meg pontba, hogy a gyengebbek is megertsek...

-
Mik76
senior tag
Az az.
Konkretan angolul lett leforgatva.Azon tunodok az Avatar 3-ban mar ugy fogjak-e koszonteni egymast a fiatalok hogy " 'sup dawg?"...

-
Mik76
senior tag
Hát nem is annyira gyerekkori az a nosztalgia.
De az tény, hogy adaptációként néztem és úgy nem volt egy rossz film, nagyjából annyira buta és közhelyes, mint bármelyik másik hasonszőrű társa, csak a víz alatt.Na várj, nem láttad a 13. harcost? Mikor Antonio Banderas az elején ül a tábortűznél a sok vikinggel, egy kukkot sem ért belőlük (és vele együtt a néző sem), de ahogy utazgatnak heteken át szépen megtanulja a nyelvet és egyszer csak átvált a film vikingről angolra, ezzel jelképezve, hogy a főszereplővel együtt most már mi is értjük az idegen nyelvet.
Ugyanez történt itt is, mondat közben váltott a főszereplő, mikor arról beszélt, az elején hogy most már teljesen érti a na'vi nyelvet (amit a vízna'vik is beszélnek) és onnantól változott a nyelv a néző számára is. Bevett módszer nyelvi különbségek áthidalására, a Vikings sorozat járatta csúcsra, mikor 3-4 nyelvet használtak a sorozat során mindig attól függően, épp kinek a szemszögéből látjuk a sztorit.De egyszer anno lattam, csak semmi nem maradt meg belole.
Nemtom, lehet hogy ezt akartak kihozni belole. Nekem olyan volt mint az a geisha-s film amiben csak kinaiak voltak, megis mindenki angolul beszelt.

-
Mik76
senior tag
Persze, mainstream. Nem kell piedesztalra emelni, de azert azon belul siman felso polcos mainstream.

Ispy
Eeerted... bro'
Bad Pritt
Itt van a kutya elasva. Gyerekkori nosztalgia szuron keresztul ertekeled az Aquaman-t. En nem olvastam egyiket se, vfx mindkettoben van rogyasig (had ne kelljen leirnom melyik ver koroket a masikra es miert), a sztori meg amit te is felhoztal, legjobb esetben is velemenyes. En ha csak ranezek Manta sisakjara elrohogom magam. Engem aztan nem lehet Marvel rajongassal vadolni, de azert odaig legalabb eljutottak hogy a leggagyibb dolgokat gyorsan ujra designoltak. Ez a buta pleh vaza meg mi? Fel evig ezt kellett neznem tavaly sajnos.
Az angol nem a csalad eseteben volt zavaro, hanem a vizi naviknal. Azt azert nehez megmagyarazni. Azok hol igy, hol ugy szolaltak meg.

-
Mik76
senior tag
Olyannyira igényesre csiszolt a szövegkönyv meg a karakterek közti kémia, hogy mikor a helyi hülyegyerekek miatt Lo'ak majdnem meghal és utána lecseszik őket a felnőttek, akkor valamiért minden előzmény nélkül a semmiből magára vállalja az egész balhét és azzal a lendülettel kibékül azokkal, akik alig egy napja el akarták tenni láb alól. Vagy mikor levadásszák Kate Winslet karakterének a bálnatesóját, aki konkrétan 1 percet szerepelt a filmben előtte és ezt a tragédiát valahogy át kéne érezzük. A legjobb az, hogy a Destruction of Hometree megy alatta aláfestésnek, mintha egyenértékű lenne az első rész farobbantós jelenetével, épp csak annak ténylegesen volt érzelmi impaktja, hisz eltöltöttünk másfél órát a na'vikkal a fák között Jake-et követve, Eytukan is sokkal többet szerepelt, szóval jóval jobban megütötte a nézőt az ő halála és az egész klán otthonának elpusztítása. Arról ne is beszéljünk, hogy az egész film központi témája, hogy Lo'ak különcködik, majd sír amiatt, mert lecseszik, épp csak nincs megágyazva az egésznek, nem látjuk, hogy mondjuk a szüleinek a bátyja, húga vagy Kiri lenne a kedvence és ezért ő féltékeny, pont hogy azt akarja mutatni a film első harmada, hogy milyen egységes ez a Sully család. Figyu, nem. Vannak benne szép részletek és a természettel való kapcsolat is jól be van mutatva, de a karakterek közti kapcsolatok félkészek, vázlatosan vannak a néző elé szórva, act 2-ben rengeteg hirtelen vágás van, mintha teleportálnának a szereplők és nem lehet nem észrevenni, hogy 1:1-ben másolták az első rész ugyanezen részét csak Jake helyett most a teljes család tanulgatja az újdonságokat. A 90-es évek Disney meséi eléggé eltérnek sztoriban, hangulatban, stílusban, könnyen idézhetőek minden nyelven, emlékezetesek a dalok és generációtól függetlenül találhat bennük az ember értéket. A Way of Water-ben a tanulság nagyon felszínesen van meg és a látványon kívül nem lépett előre az első részhez képest, ráadásul még a látvány is so-so szerintem,
mert a 2009-es film légi és földi csatája sokkal faszább volt, mint az új filmben ez a tengeri szerencsétlenkedés. Haverom mondta, el is nevettem magam, hogy olyan kis gagyi volt az egész, hogy a vízna'vik inkább le is léptek a buliból féltávon.
Hmmm...
Igy is lehet ertekelni az Avatar 2-t, szo se rola. Az egeszet az teszi egy picit pikanssa hogy elotte megemlitetted az Aquaman-t mint jobb filmet.
Annak a faeknel egyszerubb irdatlan gagyi/buta sztorijat miert nem szeded darabokra?
En is falra masztam az olyan dolgoktol mint a folyamatos "bro"-zas az Avatarban, meg hogy mar minden navi tud angolul, meg a capas jelenet egy az egyben masolas volt az elsobol. Persze.
De az Aquaman mint ellenpelda... Muhaha...
-
Mik76
senior tag
A feleségem például kifejezetten nem szereti azokat a krimiket, ahol az író egyetlen célja, hogy mindenáron elrejtse a tettest és ezt úgy próbálja meg elérni, hogy rengeteg karaktert és azok közötti kapcsolatot vázol fel, mielőtt jön a nagy bumm. Mert nem mindenki azon agyal folyamatosan, hogy akkor ki a tettes, és az ilyen nagyon megkavart, kevert sztorik, ahol a végén már az sem tudod, hogy egyáltalán honnan indult a film nem mindenkinek jönnek be.
A columbo ugye pont ezt a technóligát száműzte azzal, hogy már az elején megmutatja, hogy tessék, ő volt az. Ennek meg az ellentéte az Oxfordi gyilkosságok, ahol meg ember legyen a talpán aki vissza tudja mondani miről is szólt egy rész.
Ami nekem a fúra volt az egészben, hogy tk. a 2. rész úgy készült, hogy az írót kicserélte egy milliárdosra, a családot haverokra és putty, kész a film. Nem erőltették meg magukat....illetve a csavar leleplezése sem volt szerintem szerencsés abból a szempontból, hogy a film közepén volt, vagy eleve ezzel kellett volna indítani, vagy csak a legvégén felfedni. Szóval szerintem a két film annyira nem tér el egymástól, itt inkább az a baj, hogy a kér film szinte egymás kópiája, pont mint 5 columbo rész: egyet láttál, mindet láttad.
Mint anno a Leslie L. Lawrence konyvek.
10-20 eves koromban imadtam oket, de mar husz kornyeken is eleg lett beloluk. Nagyon szorakoztato, de egy kaptafara keszult akcio-krimik.
-
Mik76
senior tag
Hja oké.
A háborús propagandafilmeket illetve pátoszos foshalmokat én sem szeretem. Nagyon nem. Pl ott van a Saving Private Ryan. Mondjuk így is jobb, mint az All Quiet on the Western Front, s vannak benne nagyon-nagyon jó jelenetek, csak mindenhol máshol iszonyat nyálas, hálivúdi klisés fosch. Mondjuk az ezután készült Band of Brothers az meg nagyon el lett találva, habár az a relatíve lájtos részét dolgozta fel a második világháborúnak, s az inkább fegyverpornó, mint háborús film. A későbbi The Pacific egy kicsit már keményebb, de összességében mégis gyengébb.
Ha háborús filmről van szó, akkor az nálam nagyon kevés, hogy szörnyülködök azon, hogy mekkora húsdaráló. Az ilyen tök unalmas, közhelyes. Legyen lelke is a filmnek, ne (csak) gore horror legyen, hanem meséljen is el valamit, lássuk a karaktereket fokozatosan változni, utóbbit pl elintézte annyival a Nyugaton a helyzet változatlan, hogy "18 hónappal később".
Jut eszembe, háborús film témában anno írtam példákat, hogy mi hol helyezek el, talán ez még valamennyit hozzásegít a hozzáállásom megértéséhez.

utóbbit pl elintézte annyival a Nyugaton a helyzet változatlan, hogy "18 hónappal később"
Azert bele kellett valahogy ferniuk a jatekidobe. Ha azt a 18 honapot is bemutatjak, a film hat oras lenne, minimum.

Igy is szamos ponton bemutattak a hangulatuk valtozasat a kezdeti idealista hulyegyerektol, az elso nagy szembesulesen at a befasult remenyvesztett harcteri eletig. Nyilvan lehetett volna megannyi dolgot meg bele irni, de ez filmek eseten a jatekido
szoritasaban eleg limitalt.Mint az a szar Tom Cruise film a kabszer csempeszetrol a Narcos S01-S02 ellen. Eselytelen.
-
Mik76
senior tag
Hja oke, valoban csak "jó háborús film"-et irtal. Rosszul emlekeztem. Tovabbra is varnam a definiciot, mert szamomra pont az ilyenek azok amik mukodnek. Az ilyen nagy hosiesen romantikus baromsagoktol ahol a foszereplo megforditja a haborut, vagy megment 500 masikat, na ezektol labrazast kapok. Neha oke egy ilyen is, de en ugy gondolom hogy a haborut nem erdemes nepszerusiteni. Ehseg, felelem, egymas utan elhullo vagy megnyomoritott gyakorlatilag nevtelen katonak...
Nekem ez mukodik, de nyilvan mindenkinek mas.
A zene valoban kicsit kilogott a zsaner megszokott kereteibol.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 2TB-os, bontatlan SSD, 2 év garanciával eladó!
- Samsung 990 Pro 1TB-os PCIe 4.0 M.2 NVMe 2280 SSD, bontatlanul, 2 év garanciával eladó!
- ADATA Legend 900 Pro 2TB-os PCIe Gen4 M.2 NVMe 2280 SSD, bontatlanul, 5 év garanciával eladó!
- AMD R7 350X és RX550 VGA kártyák
- Megvigyázott, 3,5 éves, 128 Gb, iPhone 13, 81% akku
- SzinteÚJ!!! Tüzes Ezüst MacBook Air 15" M5 16GB 1000GB Garancia: 2027.04.10. töltővel!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 1TB Natural Titanium -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5044, 91% AKKSI
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GAMING PC! Ryzen 7800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- Apple iPad Air 5th 64GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)