Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz Bad Pritt #157199 üzenetére
eszembe jutott nekem is, hogy milyen frankó, ha propagandafilmként tekintek rá
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Bad Pritt
félisten
Tudom, hogy nem politizálunk, offba is teszem inkább, de egyszerűen nem bírtam ki nevetés nélkül, annyi áthallás van a narrációban kis országunk jelenlegi helyzetével kapcsolatban. Nincs az az isten, hogy ez véletlen.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
mephi666
nagyúr
válasz Bad Pritt #157191 üzenetére
...hol lehet bejelentkezni egy kellemes esti elektrosokkra? esetleg ki akar beszállni, hogy indítsunk egy csoportos pert az elszenvedett maradandó agykárosodás miatt?
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Bad Pritt
félisten
129 - EXKLUZÍV nagy előzetes
Magyar tudományos fantasztikus, egész estés mozifilm.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
devil-k
nagyúr
válasz sherlock82 #157182 üzenetére
A vége azért jó volt.
lezso6
Nekem borzasztó csalódás volt a Jogász.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
válasz #42308056 #157185 üzenetére
Egyik? Tehát volt olyan jó, mint pl a Snowpiercer, The Wolf of Wall Street, Prisoners, Her, Don Jon, Gravity, Rush, Coherence, Dallas Buyers Club vagy az August: Osage County?
Nálam a fentiek minimum 8/10 filmek. És borzalmas belegondolni, hogy mostanában (2020 óta) jó ha évente 2-3 ilyen kiváló filmet látok.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
törölt tag
2013 egyik legjobb filmje volt.
-
Az 5.3/10 IMDB pontszám is már elég baljós előrejelzés.
Ha Brad Pitt, akkor ott a Babylon, pont ma reggeltől már nézhető, első ránézésre érdemes is.
[ Szerkesztve ]
-
sherlock82
senior tag
Disney pluszon napokban megnéztük a jogász c filmet ( 2013 )
Bradd Pitt, Penelope Cruz stb.
A szereplők egyébként elég nívós, de hogy ennek a közel kettő órás filmnek kb semmi értelme nem volt, az tuti.
MExico , usa határ az ok, és kábítószer, de maga ez az egész sztori annyira kesze kusza és vontatott h semmiképpen se nézzétek meg.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
mephi666
nagyúr
válasz lemmy9 #157180 üzenetére
...voltak benne fekete emberek nagyon sokan, kék emberek sokan... színesek is... fehérek meg elvétve kicsit olyan érzésem volt, mint az "amerikába jöttem2"-nél
-
mephi666
nagyúr
válasz paatrick #157178 üzenetére
...belekezdeni talán érdemes, mert a "legszebb" része lemegy az első 5-6 percben ...aztán mondjuk kellő alkoholmennyiséggel talán végig lehetne röhögni a maradék csekély 150 percet
-
-
mephi666
nagyúr
Black Panther: Wakanda Forever
jajj... jajj... jajj... hogy a fenébe áll ez 7.2ponton? 2.5órás rétes egy kb 20forintos forgatókönyvből...
eltelt a filmből már 2 óra, mire színre lépett a fekete párduclány... ment sokáig a f*szméregetés a teszkós vízinavik részéről, akiknek a szárnyaslábú dakota vezére a végén természetesen visszavonulót fújt és békét kötött... Shuri szép lassan keresgélte önmagát, majd megvilágosodott és "mert önmaga lenni" ...bravó... hányszor kell még ezt ellőni? ...az egész filmből Chadwick Boseman "temetése" ért valamit "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz gyuromoj #157169 üzenetére
ez a boogeyman úgy néz ki maxra tolja a jumpscare-t érdekes atmoszférája volt a 20évvel ezelőtti verziónak... maga a film nem tetszett (átlagos volt), de a hangulata megmaradt az emlékezetemben
-
-
j0k3r!
senior tag
Lassú, szerintem egy 30 perccel hosszabb, mint indokolt. A díszletek meg a hangulat rendben volt, de ezen kívül nem nagyon tudnék mit kiemelni. Sem a történet, sem a színészi játék nem olyan, amit ne láttunk volna már párszor. Nekem kicsit csalódás, mert egy szinttel jobbat vártam.
6/10
#értékelés
some men just wanna watch the world burn...
-
oriic
HÁZIGAZDA
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
gyuromoj
veterán
"Kaphatnék még?": Keanu Reeves addig nyomult a Warnernél, még igent nem mondtak a Constantine 2-re
The Boogeyman | Official Trailer | In Theaters June 2[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
proci985
MODERÁTOR
-
k-adi
nagyúr
Shotgun Wedding (2023)
Nehéz úgy írni róla, hogy az ne legyen spoileres, ezért csak annyit, hogy Jennifer Lopez még mindig szerethető és ótejóég J Lo még mindig irtó szexi 50+ felül is, (bár gondolom van is bőven pénze karbantartania magát...) és Josh Duhamel is jó párosnak bizonyosult mellé... (FUN FACT: eredetileg Ryan Reynolds lett volna a főszereplő "Tom", mielőtt Armie Hammer lett becastingolva de 2021-ben lecserélték JD-re a dráma miatt) és feltűnik itt is (mostanában egyre többször? ) Stifler mamája, Jennifer Coolidge aki elképesztően tudja hozni az idegesítő karaktert, nehéz csalódni benne.
A helyszín, a táj gyönyörű (Dominika) bár ez nem meglepő, és az a pár mellékkarakter sem annyira vészes, a humor azért néha hit-and-miss de többnyire elmegy.
Egyszer nézős, szerethető kis love-comedy bár ebben a stílusban, a Sandra Bullock/Channing Tatum féle jobb. (Az elveszett város / The Lost City)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz gbors #156182 üzenetére
Seven Psychopats / A hét pszichopata és a si-cu (2012)
Újranéztem, és már emlékszem, mi volt a gondom vele. Remekül megírt és remekül előadott... nem, nem film, hanem egy rakás egymásra pakolt, történetileg egymást követő szkeccs. A szkeccsek többsége szórakoztató, különösebb tartalom nélkül; van benne pár komolyabb, de az egyetlen igazán erőset ( ) pont láttuk pár évvel korábban. Szóval ez nem ugyanaz a liga, mint Martin McDonagh többi filmje. Egy 7-est még így is megér.a zsebbenyúlós "öngyilkosság" #értékelés
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Miklós315
aktív tag
2014-es ukrán - cannes-i díjazott - dráma egy kijevi bentlakásos intézmény lakóiról, akik süketnémaságából adódóan a két órás filmben egyetlen szó sem hangzik el... és működik.
Kilátástalan, nyers, kegyetlen, lehangoló.
Egyszerűségéből fakadóan az agresszió brutálissá válik, az érzelmek a gyermekien fejletlen és az állatiasan bestiális közt ugrálnak, melyre az általános, totális közöny nyomja rá a bélyegét.
A szereplők hitelesek, a közeg szörnyen realisztikus, habár jó kérdés, mennyire lehetséges ennyire elhagyatottan létezni a falakon belül és kívül... de sajnos látok rá esélyt.
Utalásszerűen a kisebbek helye, szerepe is felvillan, és rálátást nyújt a felnőtt karrier-lehetőségre is, így egész korrekt vázlatként funkcionál (nem hullik szét a darab).Főhősünk a film elején érkezik, a
, és mi alászállását a pokol túl könnyen elérhető csapdájába feszülten követhetjük, miközben feltárulnak a(z) (erő)viszonyok, az életkörülmények, a tervek, a mindennapok tevékenykedései.film végén hatásosan távozik Csak nagyon elszánt ínyenceknek, vagy maximálisan jókedvűeknek, esetleg katasztrófaturistáknak tudom ajánlani, de közönyt biztos nem hagy maga után.
#értékelés
"Szerintem."
-
radi8tor
MODERÁTOR
Violent night
Valóban jó film, de nem gyerekeknek való
⭐ Stella
-
nagyúr
Heojil kyolshim / Decision to leave / A titokzatos nő (2022)
Egy idős koreai férfi lezuhan hegymászás közben. Az öngyilkosságos történet egész jól kicsekkol, de a nyomozást vezető Jang Hae-joon-nak (Park Hae-il) gyanús lesz az áldozat kínai felesége, Song Seo-rae (Tang Wei). Próbálja az ügyet minden lehetséges szempontból megnézni, és közben az érdeklődése egyre inkább felébred az asszony személye iránt is...
A fenti történetváz nem túlzottan eredeti vagy izgalmas - az a megközelítés, ahogy Park Chan-wook a témához nyúlt, annál inkább. Zavarbaejtően közelről mutatja be a szereplők érzelmeit és gondolatait, nem fukarkodva a szereplők által elképzelt szituációkkal, lehetőség szerint a szavakat elkerülve. A szokásos murder / nem murder mystery helyett egy meglehetősen bonyolult kapcsolati- és karakterdrámát kapunk, két meglehetősen nagy mélységeket rejtő főszereplővel, és azzal a szokatlan benyomással, hogy itt igazából .mindkét fél "stalkolja" a másikat
A film a közepe táján kicsit leül, némileg korán érkezik egy végkifejlet, ami akár lezárás is lehetne - de nem lesz, és a folytatás ugyan szolidan és kifinomultan, de rettentő hideglelős, és az utolsó 40-45 percdrámai . Kiegészítve a csudaszép képi világgal és Tang Wei kis masterclass-ával a minimalista színészi játék terén, ez már megint egy olyan film, amin még napokig fogok agyalni. Nehéz és kissé önkínzós darab, de a zsáner kedvelőinek nem kihagyható. 9/10.súlyosan ráül a nézőre, mert lehet tudni, hogy ebből happy end marhára nem lesz #értékelés
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Miklós315
aktív tag
Szép kiállítású, nagystílű mozi, korrekt, de hangsúlyosan érzelmi érvelésű narratívában tálalva, pazar színészi körettel társítva.
Egy mozzanatba tudok gond nélkül belekötni: a szál nekem forgatókönyvileg kilóg a "menüből" (kényszer-improvizációt követel egy "talán lehetőségre" alapozva - hogyrádiós -, szóval erőltetetten hatásvadász megoldás - de nem üli meg a gyomrot ).hívják-e majd a hajót... Filmek ugrottak be a nézése közben:
A The Square kisstílűbb ("európai méretű"), de átgondoltabb, mélyebb tartalmú kritika.
A Birdman számomra koherensebb, magávalragadóbb kritika/(ön)reflexió.
Az El hoyo pedig sokkal magasabb absztrakciós szinten tud köröket verni rá kaja-allegorikus kritikaként (képzavarral élve: 'a tökéletesen tálalt menü').Ami külön tetszik, hogy valamelyest át tudta adni itt-ott: az önfeladásba hajló rettentő fegyelemben való (ön)kiteljesítés, avagy az ego szervezetbe szerveződésének folyamata, amit a L'ecsó is fel-felvillantott. Szép kép ez a káoszban fellelhető rendről, szép allegóriája ez az életnek: ti. a konyha.
Pazar élmény, amerikaian felszínes belbecs, könnyen csúszik, soha rosszabbat.
#értékelés[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
Eversmann
aktív tag
-
sith7
félisten
válasz devil-k #157134 üzenetére
Jake Gyllenhaalnak pedig rohadt jól állnak ezek a bekattant szerepek. Yeah!
-
mephi666
nagyúr
válasz devil-k #157146 üzenetére
nálam a bad boys1-2 meg a szikla kicsit kilóg nála a sorból pozitív irányba... akkoriban még nem akart mindent felrobbantani
-
Eversmann
aktív tag
Kinek mi Nekem nem adott semmi élményt. Látványra ment, a történet kárára. Ez a pátoszos, hatásvadász, becsillanós jelenetek meg fejfájást okoztak. Azt hittem már megkomolyodott Mr Bay, ha más nem, életkorából adódóan.
Az meg, hogy a mentős csaj egy victoria secret modell. Na, az engem teljes kibillentett a filmbőlLife is better with a Titan
-
mephi666
nagyúr
válasz devil-k #157142 üzenetére
7sec-nél figyeld meg jól, hogy még ütközés sincs, de a bal szélső rendőrautó már robban (majd aztán a többi még szintén kontakt előtt, de az tényleg csak pár képkockára látszik)
[ Szerkesztve ]
-
Miklós315
aktív tag
Jonah Hill, Eddie Murphy a front-húzónevek, a háttérben Nia Long, David Duchovny, stb. találhatók, meg sok számomra ismeretlen színész.
Víg-dráma-rom-kom, ami egyszerre tud nagyon nem polkorrekt és naiv is lenni.
Netflix-es és kis költségű filmek halmazában szerintem alulértékelt darab, simán nézhető, szórakoztató (de eredetiséget senki ne várjon tőle).#értékelés
"Szerintem."
-
mephi666
nagyúr
...amikor sorban robbantak a rendőrautók, feltűnt hogy elb*szta a robbantás időzítését?
-
válasz devil-k #157137 üzenetére
Nem az akciófilm mivoltával van a bajom. Hanem azzal, hogy nagyon nyálas. Nekem ez a film mindent magába sűrít, amit utálok Michael Bayben. Egyébként amikor néztem, akkor nem is tudtam, hogy Bay csinálta, csak a végére esett le, hogy jaaaa. Lehet másképp állok a filmhez, ha tudom ki a rendező, vakon több volt az elvárásom és borzalmas volt.
-
nagyúr
Confess, Fletch (2022)
Úgy tűnik, a Knives Out franchise nincs egyedül a vicces whodunit műfajban, itt van nekünk 2022-ből Fletch, Gregory MacDonald regénysorozatából adoptálva. Az alapképlet viszonylag egyszerű - adott Fletch, a kicsit karizmatikus, kicsit tenyérbemászó, kicsit éleselméjű, és borzasztóan nagy önbizalommal rendelkező ex-újságíró, aki mindenféle hülyeségekbe keveredik. Most éppen egy Rómában megismert bella donna (meg a hölgy édesapja) kedvéért nyomoz ellopott festmények után - Bostonba érkezik, és a bérelt lakásban rögtön egy hulla várja...
A fentiek kb. előrevetítik, mennyire komoly a film, és ezt a komolytalanságot végig sikerül úgy egyensúlyozni, hogy ne menjen át debilbe, és egy egészen jópofa whodunit kerekedik ki belőle. A dialógusok általában kitűnőek, jó feszesre vannak hangolva, sok iróniával és karakterhumorral, és ez így már tökéletesen el is vitte volna a hátán a filmet. Sajnos az írók nem érték be ennyivel, a karakterhumort megfejelték verbális jópofáskodással, és ez nem vált az eredmény előnyére - olyannyira nem, hogy időnként az amúgy teljesen jó munkát végző castra is rányomta a bélyegét, a mostohaanyóst alakító Marcia Gay Harden pl. egész nagy amplitúdóval ingadozott a kitűnő és a borzalmas között, akár egy jeleneten belül is. Ld. "a kevesebb néha több" c. közhely...
Ha az időnként felbukkanó erőltetett jópofáskodást el tudjuk nézni a filmnek, akkor egy korrekt, könnyed, nagyon szórakoztató valami az eredmény, amit egy hosszú, nehéz nap (vagy hét) után jó szívvel tudok ajánlani. 7/10.#értékelés
-
devil-k
nagyúr
válasz #42308056 #157135 üzenetére
Igen, az egy "meglepő fordulat" volt ebben a filmben.
lezso6
Lehet, hogy nekem azért tetszett ennyire, mert alapvetően nem nagyon szoktam akciófilmeket nézni. Nagyon ritkán rám jön egy kattanás, hogy most akkor kell egy ilyen film, de nem tartozom pl. a John Wick rajongótáborba sem. A kamerarángatás tényleg idegesítő, viszont a drónos megoldások királyul átjöttek.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Rohammentő
Ambulance
7.5/10A mostanában köpködött rendező, Michael Bay egy brutális zúzós mozit hozott össze, le a kalappal. Szerintem, az utolsó 5-10 év egyik legjobb filmje lett a kategóriában. Kicsit olyan Szemtől szemben (mert hát azért olyan akciófilm aminek mélyreható, drámai története van.. nem sok létezik szerintem), de mégsem az. Ha nem nézzük a történet idétlenségéből fakadó csorbákat és egy kőkemény "dara" filmre vágyunk, adott minden. Az operatőri játék, a drónfelvételek egyszerűen mocskosul látványossá tették ezt a filmet. No, a hangkeverésről meg ne is beszéljünk, szerintem a top 5-ös atmos hangsávot megkapta, még életemben nem volt részem ilyen élményben. Nekem, itt, ebben a műfajban jelenleg Bay a király (amíg nem jön más). És ja, belenyomott minden hollywoodi mézesmadzagot amivel a nézőket ide-oda billegteti. Jól tette.
Jake Gyllenhaalnak pedig rohadt jól állnak ezek a bekattant szerepek. Yeah!
Kicsit olyan volt ez a film, mint az Avatar: megfelelő rendszerrel tud teljesen kiteljesedni az élmény. És most lehet köpködni.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Pitterix
őstag
Repülős, gyilkosos, lezuhanós, hülye utasos, hisztis, dzsungeles, nagyon gonosz bácsis, rohadt jó fegyveres-lövöldés, hősies, kissé meghatós,
ferlszállós, hazatérős eksön múvi.
Nekem tetszett."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
devil-k
nagyúr
The Woman King - A harcos
The Woman King
5/10Végül is egy tök komplex storyról van szó, aminek van mondjuk eleje, közepe és vége is, de ettől függetlenül számomra nagyon átlagossá, majd unalmassá vált a vége felé az egész. Kicsit azt éreztem, hogy pipájuk ki ezt is, hogy Viola Davis tud ilyen filmben is helytállni. Hiányoltam az erős drámai, megdöbbentő részeket, hiába is próbálták belecsempészni.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Minden, mindenhol, mindenkor
Everything, Everywhere All at Once
0/10Számomra ez a film értékelhetetlen volt, csak a 65. percig jutottam benne, de aztán feladtam. Pedig nagyon tetszett, ahogyan kezdődött… pár év múlva ismét megpróbálom. Oscar díjra szerintem esélytelen a legjobb film kategóriában.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest