- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black Crab / A fekete rák hadművelet (2022)
Ez már a sokadik olyan film / sorozat, ahol az alapfelállás és az atmoszféra kitűnően össze van rakva, remek a képi világ, jók a színészek, minden adott lenne egy kiváló filmhez - csak éppen karakterekkel meg sztorival nem sikerül megtölteni. Egy közeljövőbeli katonai konfliktust látunk, kb. ismeretlen felek között, ahol egy, a végsőkig kiélezett küldetésen múlik minden. A küldetés maga elég klisés, az események közben szintúgy, inkább ürügyként szolgálnak, hogy történjen valami a képernyőn, mert azt mégsem lehet 2 órán keresztül nézni, ahogy hőseink a - annak ellenére, hogy ezek a jelenetek többnyire pont kitűnőek, ill. amikor asötétben korcsolyáznak , az korrektül hátborzongató.csapatnak a töredező szakaszon kell átmenni
A végére még kapunk egy csavart, és így lesz a nem túlzottan érdekes, de korrekt sztoriból ócska melodráma. Kár érte, ebben (is) sokkal több volt. 6/10.#értékelés
-
mephi666
nagyúr
válasz
KISDUCK
üzenetére
közben felugrott imdb 7.0-ra
a 2010-es meg 6.4... avp1-2 és előző predator meg jócskán alatta... ez így szerintem korrekt... úgy éreztem, hogy akik ezt összerakták, azok a klasszikusokat megnézték előtte párszor és jól merítettek belőlük
hülyeségek tényleg voltak, de volt kb mindhez "magyarázat" is... (és mindezt nem túl szájbarágósan előadva, hogy annyira ne legyen zavaró... nem éreztem úgy, hogy "na ennek a látszólag töltelék jelenetnek tuti lesz még szerepe") -
Prey
Hát igazából egynek elment, annyira nem volt gagyi mint az előző rész. Azt a korábban említett ~6,5 pontos imdb pontszámot elfogadhatónak tartom. Voltak hülyeségek a filmben amikbe bele is lehet kötni, de annyira nem volt irrítáló mint az előző film.
én 10 vietnámi kommandósból 6 "Dillon you son of a bitch!" -et adok rá.
-
paatrick
őstag
Csináltak már belőle filmet 2019-ben: The Cave (2019) amiben a szereplők az igazi mentők voltak. Eléggé lehúzták. Ugye a szenzációhajhászok gyorsan lecsaptak a lehetőségre.
Majd 2021-ben dokumentumfilmet: A mentőakció (2021).Ez a Tizenhármak is ugyanazt a 2018-as mentőakciót mutatja be, csak itt már a trailerből látszik hogy nagyobb a költségvetés.
-
De4d
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Akkor azt a magyar mozik nem is fogják adni?
Egy másik kérdésem is lenne, a megjelent a tizenhármak című filmmel kapcsolatban is.
Ez nem egy szintén "nem olyan rég" elkészült film remakeje?
Mint ha láttam volna egy hasonló filmeket, , és az is megtörtént eset volt.hogy ugyanígy barlangba beszorulnak "gyerekek talán" akiket búvárok próbálnak kimenteni -
-
De4d
őstag
válasz
Eversmann
üzenetére
Na igen most látom én is, érthetetlen, még az előzetest se láttam szinkronnal (ha van egyáltalán benne beszéd) de a teljes film már kint van, de míg a rohammentő ami kb 1 hónapja nem megy már moziba se még mindig nincs. Az északi szintén már vagy 4-5 hónapos film de még mindig nincs kint. Hogy van ez?
-
Eversmann
senior tag
Kint van a Prey
Valaki? Megnézte már?
Imdb-n mondjuk 6.4-en áll jelenleg -
mephi666
nagyúr
válasz
Vertigo18
üzenetére
szerintem tetszeni fog
jó lett ez... és a végére se ment át gagyiba... (oké, volt olyan rész, amire azt mondtam én is, hogy "ezt a csaj aztán jól kimatekozta", de nem vészes)...na, szerintem legalább így kellene hozzányúlni minden régebbi témához
ez a rész jól merít a korábbi részekből és mindezt berakja az 1700as évekre, ilyen indiános körítéssel... nálam betalált 
#153089: írtam volna spoilert?
próbálok általánosságban beszélni az egészről és semmi konkrétumot nem írni... ez nálam nagyon jól befutott, hogy 0 elvárásokkal mentem az egésznek és sorban jöttek a pozitív csalódások: pár perc alatt meggyőzött a környezet, zene, fényképezés, atmoszféra és szerencsére végig kitartott a lendület
90perc, teljesen jó... -
mephi666
nagyúr
válasz
Vertigo18
üzenetére
...várj még fél órát
eddig azt mondom, hogy "mi a f*szért nem vitték ezt moziba?" ...simán üti az avp2-t meg a legutóbbi predatort... sőt még az avp1nél is jobban tetszik (ami azért nem mérvadó, mert az is egy sz*r volt) ...a 2009-es predator nekem tetszett, valamint persze az első 2 rész is... ez az új szerintem jól nyúl mindenhez: nem egy értelmetlen városi tinihorror lett, hanem jól merít az előzményekből
mindezt ezzel az indiános körítéssel... nálam ez eddig felírta magát az újranézhetők közé 
ennek amúgy simán "Pocahontas vs Predator" címet adtam volna

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bryant56
üzenetére
Esetleg: Halál a Níluson
-
Vertigo18
addikt
Most mi van, hol késik egy normális "Pey" beszámoló?

-
bryant56
aktív tag
Sziasztok.
Ehhez hasonló filmet/filmeket tudnátok ajánlani? Knives Out (2019)
Előre is köszi a segítséget!
-
Mik76
senior tag
Whiplash
Lattam mar vagy harom negyszer korabban.
Azon keves filmek egyike amelyiknek tizenegy pontot adnek a tizbol.
Hibatlan.
-
devil-k
nagyúr
Unoka
1/10Tragédia. Annyira vártam ezt a filmet és sok reményt fűztem hozzá. Adott egy nagyon komoly és aktuális téma, amiből egy piszok jó mozit össze lehetett volna hozni. Komolyan kezdődik, érdekfeszítően viszi a szálat, aztán átcsap az egész (tragi)komédiába. Ilyenkor felteszem magamban a kérdést: miért. Minden adott volt ami egy jó filmhez kell(ene). Áldom az eszemet, hogy nem a moziban néztem meg ezt a mocskot.
-
The piano / Zongoralecke (1993)
A kutya körmeiről meg Jane Campionről eszembe jutott ez a film - egyetemista koromban számos tervet szőttünk a mozis cimborákkal, hogy mikor és hol nézzük meg, de valahogy mindig kútba esett - aztán meg jól elfelejtettem. De most!A sztori a felszínen igen egyszerű - Alisdair, egy új zélandi birtokos (Sam Neill) feleséget (Holly Hunter) importál magának az őshazából. Ada, az asszonyka egy-két kisebb hátránnyal érkezik - egyrészt néma, másrészt van egy 10 év körüli kislánya Flora személyében (Anna Paquin), aki viszont legalább beszél kettőjük helyett is (
). A kapcsolat indulását meglehetősen hűvös alapkora helyezi, hogy Alisdair vagy fél nap késéssel érkezik a tengerpartra, ahol a hajóról kirakták Adát, Florát és rengeteg holmijukat - majd ezt tovább tetézi azzal, hogy Ada kedves (és dögnehéz) zongoráját nem viszik magukkal a birtokra. Ada később Alisdair távollétében ráveszi a szomszéd birtokost, George Baines-t (Harvey Keitel), hogy vigye le a tengerpartra a zongorához - a zongorázással töltött nap feldobja Adát, George pedig hirtelen élénken érdeklődni kezd a zene iránt...mellesleg jó nagy kamugép, a derék helyieket mindenféle hülyeséggel eteti meg a múltjukról 
A sztori fő vonulatát tekintve sablonos, részleteiben viszont nem ritkán meghökkentő momentumokat produkál - de ugyanúgy csak keretként szolgál, mint a szép fényképezés meg a remek zenei rendezés. A lényeg természetesen az új élet bemutatása Ada szemével, ill. kapcsolata a szigeten az emberekkel, elsősorban Alisdairrel és George-gal. Holly Hunter egyszerűen csodálatos Ada szerepében - ennyire átélt, beszédes arcjátékot nem is tudom, láttam-e valaha más filmben. Campion pedig nem spórol a premier plánokkal, így nincs is szükség arra, hogy Ada beszéljen.
És mit csinál Harvey Keitel megbecsült színészóriásként, amíg partnernője ellopja a show-t? Nos, tökéletesen alájátszik Hunternek, ezáltal még erősebbé téve Ada jelenlétét. A közös jeleneteik között van pár egészen zseniális.
Érdemes pár szót szólni Anna Paquinról is, aki Holly Hunterhez hasonlóan begyűjtött egy Oscar-t az alakításáért. Egyfelől egy kicsit mind túlírtnak, mint kicsit túljátszottnak éreztem Florát - másfelől viszont egyáltalán nem volt könnyű szerep, 10 évesen ezt nagyon komoly teljesítmény volt így lehozni.A film első fele gyakorlatilag tökéletes, míg a második felében egy kicsit inognak a motivációk és a dramaturgia - valószínűleg kellett volna még 40-50 perc játékidő ahhoz, hogy (alaposabban) megmutassa azokat a folyamatokat, amik bizonyos eseményekhez és a végkifejlethez vezettek. Ezzel együtt is maradandó élmény volt, egy 9-est jó szívvel meg tudok neki ajánlani.
#értékelés
-
HUTCHDB
nagyúr
Unoka.(Netflix)
Nekem tetszett, magyar valóság, szerintem megfelelő színészi alakítás.
Bár pont a főszereplő húzza picit vissza az egészet.
Egyszer minimum nézhető!
6.5/10 -
mephi666
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
na, végigküzdöttem
...vágjátok, hogy ez nem az "igazi" prey, hanem csak egy imdb 3.5-es névrokon?...oké -> 3.5 -> szar... de közben meg csomó jelenetben azt éreztem, hogy ez egy lowbudget főhajtás a predator1-2 előtt
emiatt pedig tiszteletet érdemel... az egész film nagyon bóvli (sztori, cgi, minden), de simán ajánlom mindenkinek, aki szereti a predator1-2-t, hogy alkohol mellé küldje be ezt is a "rendes" prey előtt alapozónak
társasággal, piásan az ilyen filmek képesek szórakoztatni... -
mephi666
nagyúr
...én már nagyon készülök a prey-re... bemelegítésnek találtam egy ilyen csodát
pár percen belül jött is benne a "4szemű köcsög" 

-
Di Natale
senior tag
-
AD4MINATOR
nagyúr
[Jackie Chan - How to Do Action Comedy] kis tisztelgés JC munkássága előtt
-
Eversmann
senior tag
válasz
proci985
üzenetére
Én nem mondom, hogy az előzmény annyira tökéletes lenne. Inkább csak azt mondom, koherensebb az egész. És bővíti az univerzumot. Na most az új részekből max azt tudták kisajtolni, hogy 120. Halálcsillagot is megépítik
Milyen brainstorming mehetett ott kérem, ha ez jött ki. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
sixpak
üzenetére
en ugy voltam vele, hogy ennyire nem lehet szornyu. aztan utana Jar-Jar vegulis teljesen vallalhato karakternek tunt

nem tudom hogy gondoltak.
mondjuk en EP2t nem birtam vegig (negyszer probaltam, greenscreen, script es szineszi jatek miatt feladtam), EP3mat meg se probaltam, aztan az EP7et es a Rouge Onet meg lattam, de nekem ott annyi eleg volt.
EP4-6ot ujraneztuk ket eve, azoknak megvan a maga varazsa.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Mik76
üzenetére
Plusz R2D2-ban annyi volt az upgrade a 2000körüli trilógiában, hogy el nem tudtuk képzelni, miért nerfelték

...mindenesetre a Sithek bosszújá szvsz magasan kilógott felfelé
ott azt éreztük, hogy ezen a szinten kellett volna kezdeni... 7-8-9ből kb semmire nem emlékszem, csak arra, hogy egyre többet fogtam a fejem 
-
válasz
mephi666
üzenetére
Én sem olvastam a könyvet, csak a film után néztem szét, onnan derült ki. Igazából azt, ami a történet gerincét adta (
), szerintem nagyon jól festette meg - csak emellett a többi részlet volt igencsak hiányos.annak bemutatása, hogy pontosan milyen szerepe is volt Bronco Henry-nek Phil életében, és ez milyen hatással volt rá; majd hogyan próbálta felvenni Henry szerepét a pszichopata kisráccal való kapcsolatában #153051 Eversmann : hát ja, meg a SW8 tele volt ordító forgatókönyvírói meg produceri hibákkal. Ezeket egy jó rendező meg tudja fogni - ha nem szólnak rá fentről, hogy kuss legyen.
-
Mik76
senior tag
válasz
Eversmann
üzenetére
Biztos lehetsz benne hogy miota Lucas eladta az egesz univerzumot a Disney-nek, a rendezok amolyan vendegmunkas vegrehajtok. Valami ostoba gyoker penzember hozza meg a donteseket.

Amugy az uj generacios sw filmeknek nem a rendezese a fo gyengesege, hanem az irtozatosan primitiv forgatokonyv. -
Knives Out / Tőrbe ejtve (2019)
Nocsak, egy oldschool whodunit! Ráadásul egy egészen jó whodunit, egy olyan rendezőtől (Rian Johnson), akire legutóbbi "mesterműve" (SW8: The Last Jedi) után egy nagyobb ház kitakarításának megkoreografálását sem bízná az ember. Ebből is látszik, hogy a bűnbakosdival nem árt óvatosan bánni.
A Knives Out olyan, mintha Hercule Poirot és Columbo szerelemgyerekét látnánk a vásznon, közepesen szatirikus öltözetben. Az eseményekből nem igazán csinál titkot, inkább a motivációk kibogozása a cél, a karakterek kivétel nélkül kiparodizált klisék, és úgy általában, a film nem veszi túl komolyan saját magát. Példának okáért, . Viszont az egész "hülyéskedés" csak álca, igazából komoly, minőségi munka van a film mögött, remek a forgatókönyv, jók a szövegek, a színészek mind casting, mind alakítás terén kitűnőek, szépen van fényképezve, ésatöbbi.csóválom a fejem egy kissé idétlen autós üldözés után, erre az egyik rendőr megjegyzi, hogy That... was the dumbest car chase of all time
Intellektuális, utólagos gondolkodást igénylő tartalom persze nincs sok benne, egy kriminél ez nem is alapkövetelmény. Normál esetben 7 pont lenne a maximum, amit egy ilyen filmnek adnék, viszont ez a könnyedre vett, ironizálós stílus a jól összerakott krimivel kombinálva egy váratlanul fun filmet eredményezett, a szórakoztatás faktort gyakorlatilag kimaxolva. 8/10.#értékelés
-
mephi666
nagyúr
Dolph Lundgren rendezte, ő Scott Adkins mellett a főszereplő... elég b-kategória és a forgatókönyv is 2pálcás, de egynek jó volt
van benne pár jobban megkoreografált bunyó meg poén... pl "Lundgren Construction Services" nevű cégtábla 
-
Pearce
aktív tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
"így megjelenés előtt pár hónappal"
Nem most jött volna pár hónapja, hanem jövőre, mivel a Batgirl filmben Keaton lett volna Batman, ő meg a Flash filmben jön be a DCEU-ba. Persze lehet, hogy abban is kukázzák az átjövését. Lehet a Blue Beetle meg a Black Canary-nak is lőttek, ahogy a Max-os Green Lantern sorozatnak is. A Flash így is reboot lesz, csak lehet soft helyett hard.
(#153045) btf
Nem kell mindent készpénznek venni Grace-nél sem, szeret félinformációkat tényként eladni, mintha ezt hallotta volna, azt hallotta volna. Az, hogy kinyírják az HBO Max-ot az ilyen reality meg mindenféle nem scriptelt szeméttel azt nem tudom komolyan venni, főleg annak fényében, hogy Casey Bloysnak, aki a Max feje , újabb 5 évre megújították a szerződését.
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Épp tegnap éjszaka néztem meg Grace Randolph erről szóló videóját
Holnap lesz egy Warner prezentáció, valószínűleg még több infó fog jönni. (egyelőre pletykák vannak, remélem a Max és Discovery+ összeolvadásról is lesz szó)
Én egyébként vártam a Batgirl filmet, a szívem mindíg is a DC felé húzott. (bár elég rossz volt látni hogy finoman szólva is hullámzó a minőség az utóbbi időben, + a Marvel filmek post Endgame hát számomra érdektelenek, a legutóbbi pókembert kivéve, ami kellemes nosztalgia volt)
-
mephi666
nagyúr
válasz
gbors
üzenetére
én is megnéztem ezt a "kutya erejét"

...hát ez így nekem nem jött át: mivel nem ismerem az eredeti sztorit, nekem úgy jött le, hogy Phil a kezdeti gyökérségéből nagyot fejlődik pozitív irányba, majd Kirsten Dunst pszicho-gyereke megmérgezi, miközben ő meg unalmában alkoholistává válik... kb Phil volt így filmen a legjobb karakter: ő tényleg sokat fejlődött, Kirsten Dunst negatív irányba ment, gyereke pszichopata, Phil testvére egy sznob... aztán őt szépen kinyírták
...elsőre azt hittem, hogy betolják azt a klisét, hogy összemelegítik a testvére új feleségével (miután a feleségének sem jött be ez a sznob lét és Phil egy emberibb "koszos-büdös-dolgos" figura ...szerencsére ezt nem lépték meg) ...ez a kellemesen nyomasztó, komor atmoszféra viszont bejött 
-
Bad Pritt
félisten
Warner úgy fest kukázza a Batgirl filmet így megjelenés előtt pár hónappal. Végre kikerülnének a komfortzónájukon túl, nem építik görcsösen az univerzumukat, erre ilyeneket csinálnak. Szép munka.
Felkészül a Blue Beetle. -
Laraxior
titán
Megneztem az elozetesét ennek a netflix remakenek... most komolyan kell ez? Remelem jol le fogja huzni mindenki, hogy senkinek ne jusson tobbe eszebe a bud spencer filmeket elovenni, azonkivul, hogy megnezi ujra es ujra.
-
sith7
félisten
válasz
Aventador91
üzenetére
Hogy merték ezt megcsinálni ?
Meg lehetett csinálni ?
Szerzői jogok, vagy mittudomén ?
Komolyan mondom nem hiszem el
-
válasz
pohár
üzenetére
Ha megnézed a youtube-on a kommenteket (amúgy több a dislike is mint a like) az olaszoknak se tetszik ez a film. Gondolom a készítők úgy voltak vele hogy egy jó remake sose rossz csak hát ha eltekintünk az eredeti szereplőktől teljesen, ez a stílus már nem működik a filmben.
pár gépi fordított komment:
#3.: Bizonyos filmeket nem a történet, hanem a színészek tesznek halhatatlanná. Carlo Pedersoli soha nem lesz megismételhető semmilyen módon.
Egy piros babakocsi és néhány emlékeztető mondat nem elég ahhoz, hogy mosolyt csaljon az arcunkra.
Ahelyett, hogy a Mátrix lassított felvételű pofonjait nézném, inkább megeszem egy serpenyő babot, ami biztosan jobb tisztelgés a jó Bud előtt.#2.: Amikor már azt gondolnánk, hogy az olasz mozi elérte a mélypontot, és végre elkezd felfelé mászni, újra ásni kezdenek.
#1.: Az egyetlen elfogadható befejezés: Terence Hill mindenkit legyőz*, beleértve a rendezőt is.
* gondolom megver -
Aventador91
őstag
válasz
sith7
üzenetére
olaszok is így gondolják
"A rendere certi film immortali non è la storia ma gli attori. Carlo Pedersoli non sarà mai replicabile in alcun modo"fordítóval fordítva
: Nem a történet, hanem a színészek tesznek halhatatlanná bizonyos filmeket. Carlo Pedersoli soha nem lesz reprodukálható semmilyen módon -
paatrick
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Mondok jobbat, ha lesz gyerekem az is ezen fog felnőni, kényszerítve lesz hogy nézze

Amúgy valaki vállalkozott már rá hogy megnézze valamelyiket eredeti hanggal? Én még nem bírtam rávenni magam, pedig 1-2 filmben van olyan rész amire kíváncsi lennék mit mondanak mert szinte biztos hogy a magyar szövegkönyv el lett ferdítve.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
paatrick
üzenetére
ezeken nőttem fel én is, sőt még öcsém is, kívülről tudjuk a legtöbbet.
szerintem nem lehet nem szeretni, de nyilván nem én vagyok mindenki.ezen vinnyogni fogok, amíg világ a világ, emlékszem voltam vagy 14, öcsém 7 és ment a matiné anyukánkkal réges-rég, perceket kellett visszatekerni, mert nem bírtuk abbahagyni a sírva nevetést. pedig annyira nem jó azért

-
Vitee
aktív tag
-
paatrick
őstag
válasz
sixpak
üzenetére
Én már be se mertem tenni akkora istenkáromlás, főleg Magyarországon
Mindig mikor elkapom a TV-ben a közös filmjeiket akkor ott is marad. Háttérzajnak is tökéletes, már tudom minden mondatát a legtöbbnek.
A legviccesebb azt figyelni hogy a gonoszok hogy mennek át másik filmekbe. Pl a számtörlő bombás K, egy másikban már takarítót játszik
Kiskoromban bírtam a werternjeiket is mára annyira nem, de az alábbiakat bármikor meg tudom nézni, akár egymás után is
- Kincs ami nincs
- Nincs kettő négy nélkül
- Nyomás utána
- Bűnvadászok
- És megint dühbe jövünk"Kobra, piton, anakonda kússzatok a ház mögé" - azt elkezdenek kúszni a házon belül
Akkora szövegek vannak bennük, kedvem lett megnézni valamelyiket megint
-
Rigormortiis
veterán
Jó volt ez a Lynch- féle Dűne. Persze nem érdemes közel 40 év távlatából hasonlítgatni Villneuve alkotásával, de bőven élvezhető volt mai szemmel is. Talán a gyors irama az, ami nem tetszik: ahhoz képest, hogy rövidebb a játékideje, hosszabb időszakot foglal magába a sztorija.
-
The Power of the Dog / A kutya karmai között (2021)
Nagyon lassú, nagyon atmoszférikus, és nem nagyon történik benne semmi - röviden és némileg unfair módon akár ennyivel el is lehet intézni a filmet. A hangulat tényleg remek, Jane Campion & Team korrektül lerakta a nézőt egy XX. század eleji ranchra, csakhát egy ilyen ranch azért nem a legizgalmasabb hely a világon...
A karakterek építése jó, de túl lassú (pedig ha már nekem is lassú, az tényleg durva), és a történeten végigvonuló vezérprobléma ( ) is sokkal inkább a következményeiben látszik, mint a képernyőn, pedig lett volna játékidő egy kicsit jobban tudatosítani - a lore szerintPhil, the toxic cowboy .Rose Phil b***tatása miatt lett alkoholista, a filmből meg inkább az jött le, hogy egyszerűen unatkozó feleség lett belőle
A végig jelen lévú baljóslattal ügyesen dolgozik a film ( ), a zene nagyszerű, a fényképezés meg illeszkedik a tempóhoz - szép, bár nem extra vagy különleges. Az alakítások jók, a főbb szereplők nagyon jól beletaláltak a karakterekbe, ill. Kirsten Dunst alakítása aés a végén korrektül be is csomagolja külön remek.lassan lecsúszó Rose-zal Az erősre sikerült befejezés ellenére a film nekem inkább maradt ígéret, mint óriási filmélmény. 7/10.
#értékelés
-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Teljesen más világ, sajnos nem is öregedett valami jól.
-
Rigormortiis
veterán
Elkezdtem az 1984-es Lynch-féle dűnét, mert az új nagyon tetszik. Kíváncsi vagyok, milyen lesz
-
válasz
Eversmann
üzenetére
Nem raktam össze menet közben, hogy azok drónnal készültek, de így utólag sejtem, melyikek voltak, és nem, állatira nem jöttek be, legalábbis többségükben. Az ötlet amúgy teljesen jó, sokat tudna dobni az immerzión, de sokkal jobban meg kellene komponálni őket.
Ha van olyan snitt, ami szerinted jó volt, dobd be pls, akkor arról tudunk konkrétabban is beszélni.
#153011 lezso6: anno nem láttam, de most, hogy így kedvet csináltál hozzá...
-
TrollBalint
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Igen, az ilyeneket tipikusak is, és itt fel sem tűnt volna,
ha nem beszélnek előtte rádión.
És amire elfelejtettem reflektálni, pedig akartam
Jópár évvel ezelőtt volt szerencsénk pár napot eltölteni Prágában és láttam, hogy ott Skoda villamos van az nagyon tetszett (nem tudom miért). Mikor megláttam a filmben, nah az egy nagy plusz pont, nekem az dobott a hangulaton
-
AD4MINATOR
nagyúr
Honor Society (2022)
Látom előre, hogy nem lesz sok komment itt erről, nyilván elsősorban inkább tiniknek szól, így nem szabad hatalmas elvárásokkal nekiülni, de van egy kis Mean Girls beütése ami az idősebb korosztálynak is kedvezhet.
A történet persze kitalálható, de itt nem is elsősorban ez a lényeg, hanem az odavezető út, a különböző életjelenetek, amelyeket szinte egytől egyig eltalál a film. Persze van benne pár basic is, nem tökéletes, de az biztosan állítható, hatalmas szerencse cast szempontból, hogy a lead Angourie Rice, ez a kiscsaj fenomenális színésznő, én nagy karriert jósolok neki, a legtöbb jelenetet ő menti meg, a bitchy 4th wall jeleneteknél meg egyszerűen remekelt.
Az egyetlen ami nagyon nem jött be, az a Mr. Calvin mellékszála, akit amúgy Christopher Mintz-Plasse alakít -- onnan tudod, hogy idős vagy már, hogy már ő is "idős school guidance" szerepet kap
-
The Gray Man / A szürke embör (2022)
Közepestől jóig terjedő akciójelenetek, borzalmas nem-akció jelenetek ürügyként két akció között. Aligha a Gray Man az első akciófilm, ami ezzel a modellel dolgozik, de itt a készítők láthatóan valamiféle rekordot akartak megdönteni, mert a nem-akció annyira rossz lett, hogy ilyet már régen láttam. Szerencsére. A karakterek hülyeséget hülyeségre halmoznak, a szereplők nem győznek pózolni, a párbeszédek laposak... you got the full set.
Az akció miatt azért érdemes megnézni a filmet (nem is több, mint háromszor tartottam ott, hogy inkább hagyom a francba), vannak benne jó ötletek, bár a kameramunkával helyenként megdolgoztak azért, hogy kevésbé legyen a dolog élvezetes - ez a "váratlan ívben elrántom a kamerát, mert attól hip a scene" dolog nekem nagyon nem jön be, bár lehet, hogy bennem van a hiba.
Na mindegy, ilyet is láttam. 4/10.#értékelés
-
American History X
Amerikai história X14-16 évesen láthattam a filmet először, még osztályfőnöki óra keretében. Hát, elég erős vállalás volt ez a tanár részéről, de tény, sok minden belém égett belőle. No nem csak a cicik a film elején (na jó, de
) és a rövidhajú csajimádat azóta is, de erős a zuhanyzós jelent, a padkára harapás és a vége is. A mondanivalója átjött, de az így évek múltán is rémlik, hogy mintha nem állt volna össze egésszé. A mai napig nem tudtam miért, azt hittem, csak azért, mert 2-3 tanórán keresztül nézhettük részleteiben meg a filmet.Hát, nem. A film azért nem áll össze, mert nincs összerakva. Az áttérés teljesen a semmiből jön, és nagyjából a semmibe tart. De ugyan így levegőbe lóg minden más is. Kapunk némi betekintés ugyan, hogyan változott fiatalként Derek személyisége, és ez hogyan hatott ez ki családjára (elsősorban anyjára és öccsére), de mindez "lelketlenül" kicsit életidegenül. Ami nem lenne nagy gond, mert ez csak a kerete lenne az öccsével való kapcsolatának és jó útra térítésének, ami miből is áll?
- Megerőszakoltak a börtönben, és a nácizmus rossz
- Ok, akkor leszedjük a horogkeresztet a falról, és innentől jó útra térünkTény, az előadás stílusa, a képek, a zene, a hangulat, átjön, gyerekként erősen megfogott az erőszak erőszakot szül mondanivaló is, de ennél sajnos a film nem több. Emlékezetes, de nem túl mély alkotás, melyet szerencsém volt jókor látni jó helyen. Így értékesnek tartom, de kihagyott lehetőségnek is.
-
Pitterix
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Ezeken simán túl lendültem.
Az az össze-vissza lövölde vitte a prímet. Bár eszembe juttatta Gerard B. elnökös filmjét, vagy az 2. Hitmant. -
Mik76
senior tag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Kanallal!
-
Mik76
senior tag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Neki azert nem tort ki a bokaja akkor mert nem o esett bele hanem a Gosling.... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
TrollBalint
üzenetére
Igen, az a jelenet valóban amatőr volt, de kellett egy
végső showdown. A valóságban a csaj lelőtte volna "mesterlövészként" az ablakból már rég... ugyanígy Loyd a végén ugyanebben a jelenetben nem a kislányt terrorizálta volna tovább az utolsó jelzőrakétával, hanem az ügynökre lőtte volna azt, hogy elmenekülhessen/lesérüljön a másik, de addigra már annyira riválisak lettek egymásnak, hogy egymás iránti nemesis-tiszteletből cqc lett a vége... Sokszor látunk ilyet akciófilmekben, hogy a "menő" goodguy meg a "badass" badguy egymásnak esik felesleges kockázatot vállalva ego miatt, pedig simán lelőhetné az egyik a másikat, stb. és vége lenne azonnal a harc... csakhát az nem lenne olyan látványos és kell a nézőnek is a "méltó" lezárás. Amúgy pl. a valóságban már a kastély kertben meghalt volna Amanda ügynök az utolsó harc kezdetekor, illetve amcsicap is bokatörést szenvedett volna mikor leesik a csapda-kútba, stb... szóval ha így nézzük akkor valóban kár keresni az értelmet -
TrollBalint
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Hétvégén megnéztem én is, de jobbra számítottam megmondom őszintén. Az akciójelenetek tényleg jók voltak, azok tetszettek, de a történet nekem picit valahogy olyan zagyva volt. Ősszességében inkább jó volt, mint rossz, de azért picit többre számítottam volna, de elsősorban történet terén.
A végén meg teljesen nem értettem, hogy mikor a szőkőkútnál verekednek, és szól a mesterlövész csaj, hogy próbálja picit jobbra vinni a főellenfelet és akkor lelövi, majd semmit. Hiába ment v. állt akárhol, semmi, hagyta, hogy a két kan lerendezze. -
AD4MINATOR
nagyúr
Minden, mindenhol, mindenkor
Everything Everywhere All at Once (2022)Valóban nagyon egyedi. Nemrég láttam, még emésztenem kell. Igen, eléggé katyvasz az egész, de mégis egyben van, a remek vágások miatt összeáll szépen.
A színészek ügyesek, a történet egyedi a vizuális megjelenítése meg néha agyzsibbasztó ugyan de az is dicséretre méltó.
Vannak bizonyos jelenetek (2 kő) amiket egyszerűen nehéz hova tenni de mégis működnek. Az is igaz, hogy óriási stíluskatyvasz és milliónyi kikacsintás van, aminek a felét biztos nem is értettem de amikor igen, akkor nagyon örültem magamnak
(Raccacoonie +1 pont)
Nem mondom, hogy mindenkinek ajánlom, mert valóban egy nehezebben emészthető alkotás és biztos vagyok benne, hogy én se értettem teljesen mindent, de 2 marvel között azért jól esett egy ilyen. Vagyis hát.. még nem tudom, még emésztem a filmet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Több db 512GB M.2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Space Gray -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5236, 100% AKKSI
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG ADATA 750W
- HP ProDesk 600 G2 MT, DVD-RW , i5-6500 CPU félkonfig
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

a 2010-es meg 6.4... avp1-2 és előző predator meg jócskán alatta... ez így szerintem korrekt... úgy éreztem, hogy akik ezt összerakták, azok a klasszikusokat megnézték előtte párszor és jól merítettek belőlük
hülyeségek tényleg voltak, de volt kb mindhez "magyarázat" is... (és mindezt nem túl szájbarágósan előadva, hogy annyira ne legyen zavaró... nem éreztem úgy, hogy "na ennek a látszólag töltelék jelenetnek tuti lesz még szerepe")
Imdb-n mondjuk 6.4-en áll jelenleg
eddig azt mondom, hogy "mi a f*szért nem vitték ezt moziba?" ...simán üti az avp2-t meg a legutóbbi predatort... sőt még az avp1nél is jobban tetszik (ami azért nem mérvadó, mert az is egy sz*r volt) ...a 2009-es predator nekem tetszett, valamint persze az első 2 rész is... ez az új szerintem jól nyúl mindenhez: nem egy értelmetlen városi tinihorror lett, hanem jól merít az előzményekből 

Milyen brainstorming mehetett ott kérem, ha ez jött ki.