- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:06 Téma összefoglaló
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
-
törölt tag
-
gbors
nagyúr
OK, sztem most már értem, honnan jössz. Különböztessünk meg kétféle hatert:
1. Akinek a film / trailer hatására bekattan valami, és tűzzel-vassal igykszik terjeszteni, milyen rettenetes a film
2. Aki szimplán bolyong az Interneten, és beleáll bármibe, ami éppen szembejön, mert szar kedve van, és megtehetiAz 1-es típus a megrögzött rajongó ellenpólusa, és ha sok van belőle, akkor ez van, ha olyat csinálsz a filmeddel, ami sok embert feldühít, akkor vállald a következményeit. Nem mondom, hogy ez jó, ha minden korlát nélkül megy, de én nagyon kevés olyan példát láttam eddig, ahol a (valamilyen formán megalapozott) negatív hangok felháborítottak volna.
A 2-es típus egy szélesebb társadalmi probléma, és azzal egyetértek, hogy valamit kellene vele kezdeni - csak nehéz megkülönböztetni az 1-es típustól.Azért nehéz a dolog, mert ennél a fajta bevételkieséssel járó károkozásnál valahol kell határt húzni, hogy mit akarsz / lehet szankcionálni - az ellenérv mindig a szólásszabadság lesz, és abban kell meghúzni a vonalat, hogy meddig szabad a szólás, és honnantól analóg mondjuk egy becsületsértéssel vagy rágalmazással, ami már büntethető.
#153974 mephi666
#154005 Ispy
Hmmm, szóval azt mondjátok, hogy az érés jót tesz neki... Thx, megjegyzem - bár egy ilyen élmény újranézése tipikusan nagyon magas belépési korláttal jár. -
gbors
nagyúr
Nem biztos, hogy átment, amit mondani akartam. Várhatsz racionális megközelítést mind a fanok, mind a haterek részéről - akkor nincs trollkodás, de nincs milliárdos merchandise-biznisz sem. Vagy elfogadhatod, hogy jobbára érzelemvezérelt a dolog, a fanok megvesznek mindent, a haterek meg széttrollkodnak mindent - ez amúgy jelenleg a realitás, ha elfogadod, ha nem, pár generáción átívelő neveléssel lehet csak változtatni rajta.
Azt viszont szerintem teljesen unfair várni, hogy akinek nem tetszik, az viselkedjen jól, akinek viszont igen, az fizessen minden szarért.
Namost. Ha megkérdezel egy filmstúdiót, hogy a racionális vagy az érzelemvezérelt közönséget szeretné jobban, akkor szerinted mit fog mondani? -
Bad Pritt
félisten
-
gbors
nagyúr
A hülyeségekkel való szétgyalázás a feltétlen imádat ellenkező oldala. Az gondolom senkit sem zavar, amikor valakik 10-szer megnézik a filmet, megveszik mindenféle adathordozón, és tonnaszám vásárolják a kapcsolódó merchandise-t.
Nem értek amúgy én sem egyet a gyűlölködéssel, de az emberi természet ilyen - súlyos cenzúra nélkül ilyen esetek lesznek. Ha meg súlyos cenzúra lesz... na, az biztosan nem a helyes irányba lépés. -
Pearce
aktív tag
-
törölt tag
A Godzilla vs Kong elég korrekt volt szerintem blockbusternek. Mortal Kombat is nagyobbat ütött volna moziban.
Buták voltak hogy nem a Disney-hez hasonlóan külön fizetős tierbe tették a premiereket. Ráadásul előre megígérték az egész évet, és már nem visszakozhattak, különben ők lennének a rohadékok.
-
törölt tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
törölt tag
-
Miklós315
senior tag
-
Pearce
aktív tag
Mint írtam, ez az előzetes a 2017-ben kiadott előzetes 4k-s változata. Nem új előzetes, semmi új nincs benne, 2017-es. Ettől még a 2017-es filmben nem volt bent az első 20-30 mp igen. Egyébként sok előzetesnél van olyan, hogy egyes felvillantott jelenetek nem kerülnek be a végleges filmbe, nyilván ennél a filmnél ez fokozottan igaz.
Az meg, hogy a Warner azt gondolta, hogy a fanok majd megköszönik - nem tudom, mit gondoltak, de azt a filmet látta a közönség nagyobb százaléka, azt a filmet tekinti a stúdio kánonnak - legalábbis a Flash-ig és az, hogy kiadták 4-ban a trailert még nem kéne, hogy ekkora szarvihart kavarjon. De hát ha nem emeljük piedesztára és hívjuk mesterműnek a Snyder Cut-ot , akkor már jönnek a kötekedők - nem is csodálom, hogy a Shazam! rendezője törölte a napokban a véleményét róla /pedig nem is szidta a filmet/. Annyira toxikus már maga a téma is a fanatikusok miatt, hogy marhára remélem, hogy a Flash a multiverzummal utat mutat egy fényesebb DC irányába, akinek meg Snyder kell, az elvonul a Netflix-re az Army of the Dead épülgető frencsájzába.
-
Pearce
aktív tag
Ez konkrétan a "Heroes" névre keresztelt előzetes 4k-s változata, ami abban benne volt, az van bent ebben is, utólag nem raktak hozzá semmit, inkább kivettek belőle olyan dolgokat, mint a "this november" pl. Persze ehhez a twitteres meg youtube-os kommentelőknek utána is kéne nézni meg gondolkodni, az meg annyira nem megy, mint a Warnert b*sztatni, hogy nem folytatják a Snyder Cut-ot.
-
Bad Pritt
félisten
Én most látok egy lazább koncepciót a bejelentések mögött, kérdés, hogy végig fogják-e vinni. Azért mégiscsak azokról beszélünk, akik rebootolták a képregényfolyamot, majd mikor nem jött be, akkor rerebootolták megint (New 52, Rebirth), meg Supermant is minden évtizedben újrakezdik, mert besülnek vele.

Ilyen Marvel-féle világépítés nem várható a Fandome alapján, kreatív szinten három vonalon indulnak el, JSA (Black Adam, Shazam, Stargirl, meg ami még jön melléjük), Snyderverse maradékok (Flash, új Aquaman) és a többiek (Suicide Squad, Batman).
Lazán kapcsolódnak majd, hisz a Suicide Squad is kvázi folytatása az Ayer filmnek, Shazamban is volt Superman cameo, de ilyen nagy Avengers-féle kulminációra én sem számítok már. -
Bad Pritt
félisten
A DC 10 legismertebb karakteréből 7 szerepelt a DCEU-ban és ebben a filmben is, mégsem tudtak vele mit kezdeni, az igazi sikereket az egyéni filmekkel érték el.
Amúgy az elmúlt évben kanyarodtak el drasztikusan a Snyderverse-től, ami ugye nagyrészt a modern kor (főleg a New 52) képregényekre épül és visszakanyarodtak az aranykorba a Stargirl sorozattal: ott behozták a képletbe a Justice Society of Americát, amire majd a Black Adam film is épül, kvázi ők lesznek a jófiúk Dwayne Johnson ellen (vagy fordítva).
Emellett akkor a Suicide Squad is bővül sorozatban, biztos megvan az oka, miért pont Peacemaker karakterével, illetve jönnek az egyéni filmek továbbra is, amik majd olykor-olykor keresztezik egymást, a Flashpointban benne lesz sok mindenki, Shazam meg Black Adam tuti találkoznak, stb. és akkor ne is beszéljünk az előkészítés alatt álló filmekről, amikből vagy lesz valami, vagy nem (Green Lantern Corps., Batgirl, New Gods pl.).
Igazából a tavalyi DC Fandome volt régóta az első esemény, amin az látszott, hogy végre elengedték ezt a görcsös univerzumépítést, hogy minden függjön össze mindennel és inkább arra fókuszálnak, amiben erősek: hihetetlen jó, diverz karaktereik vannak, akik köré ezerféle zsánerben lehet filmet építeni. 5 éve a BVS idején senki sem számított volna egy pszichológiai drámára (Joker), noir thrillerre (The Batman), 80-as évekbeli akciófilmre (Suicide Squad) a szokásos szuperhősfilmek mellett, kész felüdülés lesz szerintem ilyeneket is látni. -
Pearce
aktív tag
Gadot marad, Cavill-nek csak alá kellett volna írnia, hogy cameoszerepekben tingli-tanglizik meg azt a Shazam cameo-t leszervezni, hisz csak 1 napról lett volna szó vagy pár óráról, aztán lehetett volna egy szólófilmről beszélni. Afflecknek mondjuk nagy valószínűséggel búcsúfilm lesz a Flash, ha Keaton lesz a Batgirl filmben a mentor.
Egyszerűen szélesebb réteget fognak lefedni. Lehet a Peacemaker-t figurázni, Gunn SS-e dönti el, hogy mekkora kedvenc lesz és ő közönségbarát filmeket készít. Hamada lenyilatkozta, mindegyik filmnél megnézik, hogy milyen sorozatot lehetne melléjük csatolni /eddig The Batman - GCPD, The Suicide Squad - Peacemaker/.
Az SC egy jó befektetés volt: 70 millióért kaptál egy relative új filmet, de ha valaki azt gondolta, hogy Hbo Max-ra 150-200 milliókat fognak elkölteni 1-1 filmre /JL 2-3/, az nem tudom, mit szívott. Pont szembejött tegnap, hogy Snyder szerint képregényben folytatódhat a story, ha elég nagy az igény rá. Képregényben.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
tibbike01
addikt
-
Viszlát
addikt
-
Viszlát
addikt
-
Cs1csó
titán
-
koncsik
MODERÁTOR
-
Viszlát
addikt
Azt mindenképpen leszögezném, hogy nem tartom rossz filmnek a Schindler listáját. Nem tudok elmenni amellett viszont, hogy a film fele kitaláció vagy durva torzítása a valóságnak. Kapásból a lista nem Schindleré, köze nem volt hozzá. Nem volt piroskabátos kislány, Itzhak Perl szimplán nem létezett, nem volt térdre hulló összeroppanás a gyűrűje miatt és lehetne sorolni.
Leginkább az az érthetetlen számomra, hogy egy alapvetően drámai történetnél hogyan jut arra az alkotó, hogy nem, az ami történt nem elég, fokozni kell, akár hazugság árán is, jóval túlmutatva a művészi szabadság határain. Legyen itt akár szó a gettókról, az egész nácizmusról vagy csak Schindler személyéről. Miért nem elég az, hogy egy pénzmániás, alkoholista, morálisan igen mélyen lévő ember külső események hatására eljut oda, hogy felülemelkedik önmagán és mások érdekeit a sajátja elé helyezi?
No, hát röviden ezek azok a dolgok, amik miatt ezeket a jelzőket használtam a filmre.
-
Viszlát
addikt
-
FollowTheORI
nagyúr
Elvesztette az utóbbi időben Spielberg azt a plusszt amitől ő nagy volt... úgy néz ki ahogy öregszik egyre kevésbé érez rá jól a dolgokra.
Utóbbi időben eléggé vegyesen "hit and miss"-ek a művei...Amúgy egyetérek, eléggé furcsa egyvelege lett a CGI és valós világnak és a sztori sem kellően figyelemlekötő... olyan langyos kis egynyári estét popkorn lett ez így.
Annak egyszer valóban elmegy, de valóban nem túl erős eresztés a nevéhez képest.
Azért UHD HDR-ben a látvány nem rossz...

-
Peterhappy
addikt
-
WayneGace
őstag
-
törölt tag
-
bAtt001
addikt
-
bagyulajuve
addikt
-
FollowTheORI
nagyúr
Persze tudatos a bővítés és a célja, nem is mondtam én sem mást... csak azért az is látszik hogy a minőség és a siker másodlagos... oké van pár jó sorozat, meg egy két jobb film néha becsúszhat, amit a kritikusok és a közönség is emeleget... de emellett elég nagy számban készül tucattermék silány tartalommal.

Mondjuk épp minap olvastam, hogy talán először a Netflix is elkedett törölni sorozatokat úgy hogy még nem volt tervezett végük (cancel)... szóval azért már ott sem vesznek be mindent, vannak változások a minőség felé fordulásban is. Csak még kevés eredmény jött ki...
-
FollowTheORI
nagyúr
Netflixnél nagyon nehéz megmondani miben mérik a sikert.

Hogy hány új előfizetőt hoz be?
Vagy mennyit tart meg?Amúgy jelenleg mivel kvázi lassan a 2. legnagyobb tartalomszolgáltató birodalom lettek, szerintem intenzív saját tartalombővítésbe ölik a pénzt, tökmindegy milyen "sikerrel" szinte (legalábbis most úgy tűnik)... a lényeg hogy legyen valami exkluzív néznivaló.

Mert nagyon úgy néz ki szépen az összes nagy elindítja majd a sajátját szolgáltatását és ahogy lejárnak a jogok szépen csökken is majd a portfolió ami most a konkurenciánál van.
-
eeXaa
addikt
-
Viszlát
addikt
Én nem bocsátkoznék fejtegetésekbe, hogy jobban tudják vagy sem. Az biztos, hogy nekik is van véleményük ahogy nekünk is, a különbség mindössze annyi a szakmabeliség mellett, hogy az övékére többen kíváncsiak mint a tiédre vagy az enyémre.

Mindamellett, hogy a Youth óriási kedvenc és a szám is komoly szakmai teljesítmény, személy szerint azt gondolom, hogy a bravúr az élvezhetőség kárára ment. A filmben ez nem is annyira feltűnő, de önmagában hallgatva már nehezebb elhelyezni a háromvonalas magasságban eltöltött - szerintem - indokolatlanul sok időt. Értem amit a Bond dalról írsz, bár azért nem lenne olyan rossz ha ez lenne a sablonos tucatzene szintje. Mondom ezt úgy, hogy a világból ki lehetne kergetni Sam Smith fejhangjával, de nem tudok elmenni a hangszerelés és a kompozíció mellett anélkül, hogy elismerjem a minőségét, remekül beleszőtték a Bond motívumokat és nem is túl sok, nem is túl kevés.
-
Viszlát
addikt
-
Viszlát
addikt
-
atike
nagyúr
-
cyberkind
félisten
-
BITBOYS
addikt
-
cyberkind
félisten
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
Igen, nagyon-nagyon jó volt
Ezen a kiadott lemezen ráadásul a hangzás borzalmas ahhoz képest ami ott élőben volt. Belehallgattam és le is töröltem. Amikor becsatlakozik a ~30 fős zenekar a háttérben és a hangerő szinte semennyivel sem emelkedik meg, a hegedűknek meg semmi erejük, csak a háttérben nyüszögnek...ekkora lapos, dinamikátlan végterméket kiadni...ennél bármelyik koncert lemez jobban szól. -
bagyulajuve
addikt
-
Viszlát
addikt
Meryl Streep az egyik legnagyobb rejtély számomra a filmek világában. Jópár remek filmben kapott szerepet remek színészek mellett, de számomra mindig ő volt a leggyengébb láncszem. Egyedül az Iron Lady-ben volt egész elfogadható, ami persze nem csoda, a mindenféle nőiességtől abszolút mentes, sótlan és otromba Tatcher szerepét tényleg őrá öntötték.
-
Alexios
veterán
-
Alexios
veterán
Az más kérdés, hogy a film nagyon jelentős részeken tér el a könyvtől, inkább csak inspiráció volt. Pl. a könyvek lényegében Roland személyes története, és egyáltalán nem Jake a főszereplő, sőt (nagy spoiler)
Jake a filmben meg sem hal, illetve eleve úgy kerül Roland világába, hogy belökik egy kocsi alá és meghal, nem volt semmiféle speciális képessége, stb. -
ben11
őstag
-
mark!
őstag
-
bAtt001
addikt
-
Komplikato
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
FollowTheORI
nagyúr
-
cyberkind
félisten
-
Magnum_
nagyúr
-
Dilikutya
félisten
Nekem nem úgy tűnt, hogy Finn lehadonászta. De továbbra is ott van, hogy Kylo hiába erős, de kétségek közt gyötrődik, lehet, hogy nem minden pillanatban egyformán ura az erőnek, ezenkívül dühből, indulatból vív. És azt se felejtsd el, hogy Chewbacca belelőtt egy jókorát, láttad, hogy kiütötte a rohamosztagosokat is az a fegyver, az ilyesmi sosem kedvez a vívásnak. És azért csak hazavágta Finn-t, épphogy megérte a film végét. emellett Finn katona, kapott kiképzést feltehetően közelharci fegyverre is minimálisat. Bár továbbra sem világos, miféle rohamosztagos, ha takarító, mit keresett a Jakkun bevetésen. Látszik, hogy jön a szeretet ünnepe, használom a spoiler tagot. Van itt amúgy valaki brit származású?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
vond
MODERÁTOR
-
Dilikutya
félisten
-
emiki6
veterán
-
Enton
addikt
Annyi a baj ezzel az egésszel, hogy nem tudjuk mit tudnak "ők".
Azonkívül, hogy raknak egy egyirányú kis féreglyukat a saturnusz mellé, ebben(vagy valahol) Coopert és TARS-t megmentve létrehoznak egy külön 3Ds(idő mint olyan nincs benne) teret. Namost ezek után meddig tart "nekik" pont időveszteség nélkül visszarakni Coopert és TARS-t a szaturnusz mellé, pont amikor járőröznek arra az egyik csillagközi cirkálóról?
De ez a része a sciencefiction tehát itt lehet ötletelni mi is történt, egyszer vagy megtudjuk vagy nem.
Ha nem lenne ilyen eltünős feltünős rész benne akkor szépen utána lehetne számolni, de így??? esélyed sincs "reális" válasz kapni.Még esetleg számolhatnál a lánya halálának időpontjával, de az sem derült ki hány évig élt, plusz attól ő meg Brand még pont más idősíkban tengődött. -
Enton
addikt
-
BITBOYS
addikt
-
aizen92
addikt
Azért volt erre példa itt is. Ilyenkor csak röhögök....
Kedvencem más kritikák, ahol a film alapvető cselekményét nem sikerült felfogni, és akkor ezt a film hibájaként kell felróni..... hát sajnos ilyen is létezik.(#53666) HáGé: " and i'm just sitting here *sajátcselekvésbeillesztése* "
-
aizen92
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Xbox tulajok OFF topicja
- E-book olvasók
- Autós topik
- Projektor topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Gyúrósok ide!
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(ennyi elég volt ebből)