Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45501) Ice_Man22 válasza duvi (#45500) üzenetére


Ice_Man22
senior tag

A Carrierunket se kapjuk majd az alfaba, igy nem igazan ertem a 4 es fazis ertelmet... De vehetunk egyet... Bizakodo maradok es remelem , megjeleneskor nem lesz komoly problema...

(#45502) wollnerd válasza duvi (#45500) üzenetére


wollnerd
aktív tag

Így hogy lehet kompatibilitási tesztet csinálni a játék meglévő elemeivel?! :F
Angolok...🤦‍♂️

PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház

(#45503) duvi válasza wollnerd (#45502) üzenetére


duvi
nagyúr

Pontosan. Én is ezen vagyok kiakadva :(
Más téma:
Ma esti streamből egy kép. Ócska a képminőség és szar a látószög, de egy kicsit érzékelteti a Corvette méretarányait.

[ Szerkesztve ]

(#45504) miqlas válasza duvi (#45503) üzenetére


miqlas
őstag

... hát, igen! :)

42

(#45505) Ice_Man22 válasza duvi (#45503) üzenetére


Ice_Man22
senior tag

De jo a tetkos csajszi. :D Jatszanak vele dokkolosdit :D

(#45506) nubreed


nubreed
veterán

Május 19 -én jelenik meg az Odessey? Költői kérdés, ez most már tény, csak csodálkozom. Nem túl korai ez? Még az alpha teszt megy, gondoltam majd legkorábban május végén jön a beta teszt és valamikor július-augusztus környékén jön a végleges Odessey. Most vagy egy lóhalálában összecsapott cucc lesz az Odessey és kell neki, több hónapnyi patchelés mire rendbe rakják (vajon hol láttunk már ilyet az elmúlt félévben?? :D :D CP2077)de valamiért nagyon nyomni akarják a május 19-et vagy sokkal jobb állapotban van a végleges kód, mint amit az alpha állapot sejtet.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#45507) [HUN]NIMROD


[HUN]NIMROD
aktív tag

Poén ez a növénygyűjtés :) Sokan szapulják a minijátékot, de szerintem teljesen rendben van. Egy "erdőben" összeszedtem háromféle mintát, ezek cca. 170e pénzt értek, és egy szintet léptem is vele. Ami furcsa volt, hogy bár a helyszínt egy YT videóból néztem ki, mégis megkaptam az első begyűjtő plusz jutalmát is. Vagy az van hogy egy bolygón belül ennyire eltérhetnek a dolgok egymástól, mert nyilván nem pont ugyanarra a négyzetkilométerre sikerült leszállni.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#45509) Munkas válasza Raymond (#45464) üzenetére


Munkas
aktív tag

Ezt a VR projektet még mindig halogatom, mert valami olyan időszakra várok, amikor a való világban lazább az időkeret. Igaz, azt írják, hogy evvel időben nem lehet annyit játszani, mint monitor előtt ülve, de ebben nem bízok :)
Pár tesztet már olvastam/néztem róla. Csak az a baj ezekkel, hogy pont azt nem tudják megmutatni, hogy milyen lesz így maga játék. Pl. az irányítás, hogy megy vele? A joy gondolom marad, a panelek meg átmennek VR-ba? A gyorsgombokkal mi lesz?

[ Szerkesztve ]

(#45510) Raymond válasza Munkas (#45509) üzenetére


Raymond
félisten

Az iranyitas embertol es konfiguraciotol fugg. Van aki mindent rarak a Joy-ra, en a Galaxy Mape-et meg mindig billentyuzetrol iranyitom (ott van elottem). Ahogy anno nezegettem mindent amit hasznalok ra lehetne rakni a T.Flight-ra is a shift funkcioval, de nem merultem bele soha. En nem latom hogy milyen kulombseg lenne VR vagy 2D kozott ilyen szempontbol, szerintem ugyanaz. A panelek nalam ugy vannak ahogy a jatek default beallitotta, tehat ha jobbra vagy balra nezek akkor jonnek fel, a hozzarendelt joy gombokkal ugralok a tab-ok kozott es a joy karon levo kis joy-al pedig az ablakokon belul.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#45511) gabranek


gabranek
aktív tag

Ez most eléggé fájt: 2 hete elindultam a coliniára, de néhány ezer fényév után inkább vettem egy éles jobbkanyart a galaxis közepe felé, hátha találok arra három mellű űrmacákat (megsúgom nincsenek :( ). erre majdnem 20k fényévre a bubitól le akartam szállni egy 1,5g-s bolygóra és 3 km magasan nyomtam egy laza boostot :W

田中れいな

(#45512) Ice_Man22 válasza gabranek (#45511) üzenetére


Ice_Man22
senior tag

Elpuokantal? Vagy csak harci sebesulss ert.

(#45513) gabranek válasza Ice_Man22 (#45512) üzenetére


gabranek
aktív tag

Ment minden a levesbe...Elvesztettem az összes explo adatomat (nem kevés volt), vehettem újra a hajót és ott ébredtem ahol elindultam :)

田中れいな

(#45514) duvi válasza gabranek (#45513) üzenetére


duvi
nagyúr

Szomorú, de vigasztaljon a tudat, hogy ezzel a mutatvánnyal a belső kör (IPSZ tagság) tagja lettél ;)

(#45516) raymi16 válasza gabranek (#45513) üzenetére


raymi16
tag

Emlékszek amikor megvettem az első Corvettet, de pénzem már nem volt megerősíteni, kb. az utolsó vasamat is ráköltöttem de minden tescós volt rajta, én meg bementem egy RES vagy CZ-ba és mint amikor a krumplit hámozzák, kb úgy szabták le a pajzsot, hogy a felkockázást ne is említsem! :U És az a sok millió amit összelapátoltam kínkeservesen, páraként szált tova!:DDD És akkor még nem volt void opal meg a társai szóval konkrétan csak ültem és majdnem sírva fakadtam :W
Mikor is lesz az éves IPSZ gyűlés? :D

Senki se nem csinál semmit se nem, senkinek se nem!

(#45517) gabranek válasza raymi16 (#45516) üzenetére


gabranek
aktív tag

Vehetjük akár szerencsének is, hogy csak 2 hét felfedezése veszett oda, mert ha ez a malőr több hónapos túra után történik, nem is tudom mit csinálnék (13 éve absztinens vagyok, de lehet újra ráhúznék a butykosra :DDD ).

田中れいな

(#45518) Ice_Man22 válasza gabranek (#45513) üzenetére


Ice_Man22
senior tag

Sajnalattal hallom.

(#45519) Munkas válasza Raymond (#45510) üzenetére


Munkas
aktív tag

Kösz! Eddig még csak 15-20$-os mobil telós keretet próbáltam, de lassan rájövök.

„Galaxy Mape-et meg mindig billentyuzetrol iranyitom (ott van elottem)”
Aha. Rá lehet tenni a játkék képére a külső kamerák képét is és mindet látok egyszerre, vagy ebből amúgy is kilátni?

Ez jó lehet? Nem kell hozzá semmi, csak rádugom a 1060-ra, második monitorként és mehet a játék?
Akkor le is mondhatom hétvégére a haveromék meghívását, majd a család többi tagja képvisel, én úgyis az űrben leszek (ráadásul még pandémia ellen is harcolok közben) :)

(#45520) Munkas válasza gabranek (#45517) üzenetére


Munkas
aktív tag

Hú az nagyon rossz lehet. Mármint 13 év aszkéta élet 😊
Pedig itt nem „vagy”, hanem „és” kapcsolat van az ivás és vezetés között. Azért is a játék címe, hogy Daungerous.
Az tényleg szívás, hogy az expo odaveszik. Bár van benne logika, mert akkor mindenki csak az odautat csinálná meg. A nyersanyagok és egyéb technológiai cuccok a mérnökök és tech traderek számára bezzeg megmaradnak. Volt amikor én is self descruct (vagy blow?)-val „mentem haza” beszerző körútról, mert kíváncsi voltam milyen lesz az új modul, és nem akartam még fél órát ugrálni.

(#45521) Raymond válasza Munkas (#45519) üzenetére


Raymond
félisten

Hogy mennyire latsz ki egy hajobol az a hajotol fugg. Ugy kepzeld el hogy ott vagy. Ahogy most ulsz egy szeken es korbenezel ez van VR--ban csak persze nem a szobadban vagy hanem egy urhajoban.

Az a Quest 2 pont jo, de eleg borsos az ara 426EUR-al, hivatalosan 350EUR es az amazon.it (365EUR) vagy amazon.fr (370EUR) oldalrol szoktak Mo-ra rendelni de sajnos az adozas valtozasok miatt most az Amazon nem szallit Mo-ra. Ha az 50-55EUR felar nem hat meg akkor vedd a linkeltet.

PC-re ezt ra lehet kotni a draga (90EUR) hivatalos vagy sima olcso USB3.0 kabellel (USB-C van a HMD-n), ajanlottak vannak a VR topic-ban, egy 3m nem art hogy ne legyen kenyelmetlen az elvezetes utan. Ezen kivul van WiFi streaming is, akkor nem kell kabel. Minimum egy WiFi5 (802.11ac) kapcsolat ajanlott hozza (PC -> kabel -> Router/AP -> WiFi -> Quest). Ehhez a hetvegen jott ki az experimental hivatalos tamogatas, azon kivul van egy 20EUR app (Virtual Desktop) amivel eddig mukodott.es a Quest Store-ban kell megvenni. Ingyenes megoldas is van az ALVR kepeben [link] de ez persze nem olyan kenyelmes mint a VD vagy a hivatalos.

Ha meglesz es valami kerdes van akkor itt a legegyszerubb a VR topic-ban [link]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#45522) warcat válasza Raymond (#45521) üzenetére


warcat
veterán

Mailboxde.com használatával kényelmesen lehet továbbra is rendelni Mo-ra és így csak német áfát fizetsz.

amazon.it rendelésnél:
Oculus Quest 2 64 GB + szállítás a német címre 347.19€ , továbbítás GLS-el haza kb 14€
Fintech eszközzel fizetve a vége ~131500Ft.

[ Szerkesztve ]

EA: It's in the crate!

(#45523) Munkas válasza warcat (#45522) üzenetére


Munkas
aktív tag

Ezek a cuccok a mérnöki/tudományos területen is használhatók, és ennek a gyakorlati alkalmazhatóságának vizsgálatára (is) veszem a cégem számlájára a Quest2-t. Nettóban már helyére kerül az ára 426/1,27=335€ (Ráadásul ennek ÁFA tartalma sem a NER oligarchák szponzorálásra megy).
Az Amazon szállítás kapcsán hátha hasznos, hogy én is nemrég rendeltem az amazon.com-ról, USA ban működő boltból, és kb. két hete hozták is a cuccot. Bár az nem elektronikai termék volt, hanem olyan (hajó felszerelés (még nem űrhajó :) ) ) amit nem találtam EU-s forgalmazóknál.

[ Szerkesztve ]

(#45524) Munkas válasza Raymond (#45521) üzenetére


Munkas
aktív tag

Látom azért nem nyúltam mellé, kitől célszerű kérdezni 😊. A VR topic-ban is megbecsült szakértő vagy.

(#45525) Raymond válasza Munkas (#45524) üzenetére


Raymond
félisten

Koszi :B En egyebkent megalltam Quest 1-nel leginkabb a Facebook fiok kapcsolasa miatt, megvarom mit lepnek az eredeti Oculus fiokok lejartaig 2022 vegen, de azt hiszem a jelenlegi helyzet alapjan addigra en is lepek a Quest 3-ra fuggetlenul a kovetelmenyektol mert nem hinnem hogy valaki mas akkorat robbantana hogy ilyan hamar behoznak a Facebook elonyet.

A VR topic-ban az aktualisan aktiv tagok minimum 90% mar Quest 2 es ott azert kapsz praktikus tanacsot melyik silikon facemask vagy 3rd party faceplate amit erdemes venni hozza az izzadas miatt vagy hogy melyik fejpant kiegeszitot erdemes hol 3D nyomtatni hozza hogy kenyelmesebb legyen.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#45526) Munkas válasza Raymond (#45525) üzenetére


Munkas
aktív tag

Már csak annyi van vissza, hogy ha hétvégén nekilátok üzembe helyezni, ne akkor derüljön ki, hogy nem is tudok vele Elitezni. A 3m-es költséghatékony kábel elsőre jó lenne, aztán majd ha sok időm lesz kitanulom az adatátviteli szabványokat (és átmegyek tanulni a VR topicba :) ). Te milyen kábelt vennél/vettél?
(Alzán kerestem, de csak a fordítottját: USB C-ről HDMI, dobta ki a kereső)

[ Szerkesztve ]

(#45527) Raymond válasza Munkas (#45526) üzenetére


Raymond
félisten

Igy az Oculsu AirLink kiadas utan mar szerintem ne foglalkozz a kabellel ha van 5Ghz WiFi otthon, sokkal jobb lesz ugy. A kabeles megoldas egyebkent is lutri mert nem mindegy milyen az USB controller az alaplapon amire rakotod es hogy az hogy van bekotve. Nalam az RTX2080-as VirtualLink-en megy (sima USB-C 15W) a draga hivatalos kabellel. Az asztali gepen csak siras lett a vege az USB-C to USB-C es USB-A to USB-A kabeleknek is mert mar nincs normalis szabad portom a Rift CV1 es a 3 szenzor mellett. A laposon (Gigabyte Aero 15X v8) viszont siman megy mindketto. Persze tartalekba jo ha van keznel valami 2-3m USB-A to USB-C vagy USB-C to USB-C kabel attol fuggoen milyen csatik vannak a gepen (a Quest-en C a bemenet).

Szerk: marmint ezekrol a kabelekrol van szo [link] es [link] mert a kapcsolat sima USB adatatvitel.

Az elonye az Oculus kabeles Link avgy Wifi-s AirLink-nek az hogy az ED igy direkt az Oculus SDK-n keresztul megy es a terheles valamivel kisebb.

Ha a VD-re vagy az ALVR-ra vagy hagyatkozva akkor a SteamVR/OpenVR valtozat fut es az valamivel teljesitmenyigenyesebb ami egy GF1060-nal mar nem mindegy.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#45528) Andris8991


Andris8991
friss újonc

Sziasztok!
Most vásároltam meg nem rég a játékot PS-re és vissza olvasva a fórum régi bejegyzéseit, durva milyen drága volt megjelenésekor az ára. Szerencsés vagyok nekem kb. 10€-ba került átszamolva. Még ismerkedem az Elite-el, annak idején már megjelenésekor is nagyon tetszett, de csak most jutottam odáig, hogy megszerezzem. Sok minden homályos még számomra de folyamatosan tanulgatom. Esetleg ti tudtok valamilyen magyar PS Elite frakcióról, squadronról ahova lehet csatlakozni vagy van itt olyan aki szintén PS-ön játszik? :)

(#45529) [HUN]NIMROD válasza gabranek (#45517) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Csak hogy biztos legyen a levont következtetés: ilyen hosszú felfedezőúton NEM SZÁLLOGATUNK LE BOLYGÓKRA! ;) Még a Horizons-t sem ajánlott indítani, csökkentendő a kockázatot, jó a sima E: D. Ha valami miatt mégis "muszáj" lemenni a felszínre, akkor iszonyú körültekintően kell eljárni, és ebben a csomagban az is benne foglaltatik, hogy folyamatosan készültségben kell lenni hogy bármelyik pillanatban ki tudd rántani a gépből a hálókábelt :DD Sok időt lehet vele megspórolni, mert a support némi sírás-rívás után úgyis vissza fogja adni az elvesztett dolgokat, így nekik is jó ha ezzel nem terheljük őket.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#45530) wollnerd válasza [HUN]NIMROD (#45529) üzenetére


wollnerd
aktív tag

Meg kell nézni előtte a system map-ban az adott bolygó gravitációját, mielőtt leszállnánk. Minél alacsonyabb (<1G) az biztosan annál biztonságosabb. :)

[ Szerkesztve ]

PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház

(#45531) [HUN]NIMROD válasza wollnerd (#45530) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Persze, alap. Amire én utaltam, az hogy teljesen fölösleges plusz kockázatot vállalni. Ha valaki folyamatosan landolgat, majdnem biztos be fog csúszni egy baki, de legalábbis nagy eséllyel. Elég egyszer elfelejteni csekkolni a G-t több hónap alatt, és máris vége a dalnak. Mondom ezt úgy, hogy velem ilyen még nem történt a bubin belül se, de volt már példa, amikor megéreztem, hogyan működik a rutin megtörése, amikor valami külső inger kizökkent. Egyből beüt a baj. A másik ilyen tipikus példa a leszállási engedély kérése. Csak jöjjön pl egy telefon, máris arra eszmélünk, hogy az állomás szirénázik körülöttünk (ez a riadóhang különben hihetetlenül tetszik nekem).

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#45532) Ice_Man22 válasza [HUN]NIMROD (#45531) üzenetére


Ice_Man22
senior tag

Leszallasi engedely el en is szitam mar rendesen... Hany rabszolgat vesztettem el en ezert....

(#45533) miqlas válasza [HUN]NIMROD (#45531) üzenetére


miqlas
őstag

... én nem a landolásba szoktam belebukni (azzal 3 G alatt - még - nem volt gondom), de egy hosszú túrán legalább egyszer túl közel megyek a csillaghoz scoopolás közben. Második alkalommal az escapepodban megfogadtam, hogy két modult beszerzek a felfedezõ condába. Auto Field-maintenance Unit és Heatsink Launcer.

42

(#45534) nTom válasza Andris8991 (#45528) üzenetére


nTom
aktív tag

a Discordon vannak PS játékosok, kevesen, ott keresd őket

(#45535) [HUN]NIMROD


[HUN]NIMROD
aktív tag

'Your client is too new.' - na ilyen se volt még :))
Lesz ma egyáltalán valami?...
szerk.: és abban a percben megjelent az UPGRADE gomb :DD

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#45537) duvi


duvi
nagyúr

(#45538) Ice_Man22 válasza duvi (#45537) üzenetére


Ice_Man22
senior tag

bakker, az osszes hajom es modulom a carrier en van. Elo keszitettem a cuttert, hogy azzal fogok alfazni...

(#45539) duvi válasza Ice_Man22 (#45538) üzenetére


duvi
nagyúr

Szerintem sokakat érint ez a probléma. Várj egy kicsit az indítással! Remélhetőleg hamar kijavítják...

[ Szerkesztve ]

(#45540) Ice_Man22 válasza duvi (#45539) üzenetére


Ice_Man22
senior tag

Okkks. A cutter volt az elsodleges hajom ebben talaltam magam a alfaban is. Viszont nem ugy votl hogy az egesz galacist bejarhatjuk a 4. Fazisban? Vagy en ertettem felre valamit.

(#45541) duvi válasza Ice_Man22 (#45540) üzenetére


duvi
nagyúr

Tudtommal nem volt szó a teljes galaxis megnyitásról. Ebben a posztban is játszható bubiról beszélnek:
"In addition to this, after a number of community requests, all stored ships captured in the snapshot will now be made available during the Alpha with reduced transportation time and cost to bring those ships into the playable bubble."

(#45542) Ice_Man22 válasza duvi (#45541) üzenetére


Ice_Man22
senior tag

Akkor rosszul emlekeztem. Koszi az infot.

(#45543) 42861


42861
senior tag

Pár képet valaki nyomhatna a Földről, kíváncsi lennék hogy néz ki az új planetary tech-el. :)

(#45544) Apollyon


Apollyon
Korrektor

Hali!
Tavaly év vége óta nem léptem be, látom gőzerővel tolják az Odyssey-t, de egyelőre még nem szálltam bele. Múltkor belenéztem az Elite streambe, Arthur szenvedett a biominta-vevő minigame-mel, annyira nem tűnt biztatónak, meg igazából egy kicsit gáz is volt. :DDD

Mivel hosszúak a videók, ezért itt kérdezem: a combat nem érdekel, a deep space exploringot mennyire érinti az új DLC? Tehát elmegyek a galaxis másik felére, ott is lehet mászkálni lábakon atmoszférás planétákon, vagy bubi only?

Illetve, nem Odyssey fejlesztés volt az elmúlt 4 hónapban? Valami új, hidden content, ilyesmi? :D Amúgy továbbra is exploring only vagyok...

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#45545) [HUN]NIMROD válasza Apollyon (#45544) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Alfában van korlátozott játéktér, véglegesben bárhol ki lehet szállni gyalogosan, és teljesen új felszíngenerálás van. Bejöttek a vékony atmoszférás bolygók, földszerűek még mindig nuku.
Genetikai minijáték teljesen rendben van, egy apró trükköt kell betartani, így 95+% a siker. Nagyobb baj az hogy össze-vissza kell rohangálni, mert nem elég egy minta egy adott fajhoz.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#45546) Munkas válasza Andris8991 (#45528) üzenetére


Munkas
aktív tag

Helló! Megjött a Quest2. Elsőre csalódás: eddig tényleg egy quest, csak én inkább használnám :( . Jelenleg kb. úgy vagyok vele, mint a csávó, aki ide járt Elitet szidni, ezért a VR topikba nem merek menni : :)
Már eléggé elegem lett belőle, hogy a béna kezelőfelületet (vagy kezelőteret, ami inkább csak sok sík) tanulom órák óra, amikor nem is akarom használni. Egy óra elment a FB-os lúzereknek szánt tartalom kiherélésével, még egy a próbálgatással, és most az airlinkkel küszködök már egy ideje. Egy óra után jöttem rá, hogy a gépet lan kábellel is össze kell kötni (vagy nem, már ebben sem vagyok biztos). Elmentem venni egyet, utána ötször végignéztem a gyári beállítós videót, de nem jön össze. Nagy nehezen előkotortam az Elitet a VR desktopon, de csak áll, avval, hogy loading. Közben a PC-n megy.
Te, hogy csináltad?

[ Szerkesztve ]

(#45547) Munkas válasza Raymond (#45527) üzenetére


Munkas
aktív tag

Az előző kommentet neked szántam, csak mellé klikkeltem.
Lehet, hogy tényleg jobb lenne visszaküldeni a VR szerencsétlenséget, mert már a 2D monitorral sem bírok, pár óra Questelés után :)

(#45548) Raymond válasza Munkas (#45547) üzenetére


Raymond
félisten

Nem igazan ertettem minden mit csinaltal. LAN kabellel nem lehet osszekotni, USB kabellel lehet. Aztan a PC-n az Oculus Home-ban megnezed a Devices alatt hogy megtalalta es zold a Quest vagy valami problemaja van. Ha zold akkor menni fog. Ahhoz hogy kulso jatekok menjenek (az ED ilyen lesz) ahhoz kell meg a Home - Settings - General alatt aktivalni az Unknown Sources-t is. Az ED-ben a Graphics -> Display -> 3D alatt nalam Oculus Rift (Headphones)-t kell beallitani. Igy menni fog Link-el es gondolom AirLink-el is.

Szerintem nyugodtan kerdezz a VR Topic-ban, AirLink tapasztalatt ott most van eleg az utobbi het alatt.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#45549) Munkas válasza Raymond (#45548) üzenetére


Munkas
aktív tag

A gépet kötöttem a kábellel a Routerre. Nekem is furcsa volt, hogy az 5G világában még kábelekkel kell szórakozni, de gondoltam megpróbálom, hátha. Ha nem kell akkor vissza is bontom, mert csak ideiglenesen húztam át a fél házon, és elvinne pár órát mire kultúrátlan elvezetném.
Most sokadjára egyszer csak is összejött :C . Annyi volt a változás, hogy nem az AirLink menüjéből indítottam az Elitet, hanem vitrual desktopról a PC-ről. És úgy magától beállt, ahogy elindult. Már csak az nincs meg, hogy lehet beállítani, hogy lássam az asztalt (mármint ami fizikailag is előttem van a bill.-t, egyeret és joy-t). Azt meg lehet valahogy oldani?

(Azért VR topicot is nézegetem, de ott olyanok polemizáltak, aki már benne voltak a témában, és azon lekendeztek, hogy milyen király az Airlink. Nekem meg még a kezeléssel is problémáim vannak (balkezesként egy óra után jöttem rá, hogy két kontroller nem egyforma, mert a headsetben nem látszik, így a menük is problémások voltak; a guardiannal is állandó harcban állok, meg valami beállítás miatt, ha le és felveszem a headstet mindig kb. 10 órál lesz a középpont… Szóval van még mit próbálgatni), nem akartam avval terhelni őket, hogy mondják el a tutorilat.
Az volt a fő baj, hogy úgy álltam hozzá a q2-höz, mint egy monitorhoz: azt hittem, hogy csatlakoztatom és nézem. Erre kaptam egy Netflix-Epicstore-Facebook mix bazárt, ami folyamatosan nyomta a képembe azt a tartalmat, amint nem akartam. Csak az Eltiet akartam már elindítani, de az meg nem ment. Így egyre többet gondoltam a fejlesztőkre és Zuckerbergre, aztán már a kedves szüleikre is :W . Nem jó egy rajongói topicba negatív attitűddel csatlakozni :) )

(#45550) Raymond válasza Munkas (#45549) üzenetére


Raymond
félisten

A kabel kell mert a WiFi nem full duplex, az idealis az ha az adott WiFi halozaton csak egy kliens van - a Quest. Az asztal/bill/joy-t nem latod mert ez nem AR, de mar van billentyuzet kovetes ahol latod a fizikait a virtualis terben de egyelore csak egy Logitech billentyuzetet tamogat. A jatekban pedig ezt egyebkent se latnad. En az orrresen nezek ki va nagyon latni kell valamit, de ugy vannak elottem a bill/eger/joy hogy nemigen kell nezegetnem.

A topic arra van hogy kerdezzenek az emberek, nem erdekes milyen szintu a kerdes. A lenyeg hogy a Quest egy standalone VR szerkezet, a PC-re kotes csak plusz funkcio az AirLink pedig meg csak egy hete van kint az Experimental-ban :) A kontrollerek egyertelmu hogy nem egyformak, ott a matrica is rajtuk hogy L es R na meg amikor aktivaod oket es megjelennek a HMD-ben akkor is eloszor (a Home elott) ott van a nagy L es R buborek folottuk ;)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.