Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45301) duvi válasza Puma K (#45299) üzenetére


duvi
nagyúr

Attól, hogy anarchy egy rendszer besorolása, még be lehet ugrani. Inkább az lehetett, hogy nem volt permited (jogosultságod) a rendszerhez. Ennek hiányában valóban nem lehet belépni ezekbe a rendszerekbe. Második kérdésre csigi kolléga megadta a választ.

(#45302) Puma K válasza csigi (#45300) üzenetére


Puma K
veterán

Netről szedett kép:

Nálam felkiáltójel is volt és egyáltalán nem tudtam ugrani. Az egyetlen opcióm a megszakítás volt. Az elején és eddig egyedül ezt az egy küldetést buktam el, mert nem tudtam arra menni mint amerre kellett volna.

Egy hibába is bele futottam. Adott állomás nem adta meg a jogosultságot hogy leszálljak. Ki kellett lépnem majd vissza és jó lett.

Közben rátaláltam a szuperkrúzolásra... :D ameddig nem volt meg addig 2 alkalommal úgy kerültem meg egy bolygót, hogy az összes üzemanyagomat egy rendszeren belül lefogyasztottam a harmadára... :U :DDD próbáltam a legtávolabbra kerülni, de azért irányban maradni... szenvedős volt... de kikerültem így is :DDD

A legelső hajó a Sidewinder MkI meg arra jó, hogy elvegye a kedvét az embernek a játéktól :U :D
Az első-alap hajót nagyon minimálisan fejlesztettem, hogy tudjak azért haladni vele... majd amint tudtam vettem egy Adder-t

Mióta írtam azóta folyamatosan játszottam a játékkal :))

Alapból a szállításra és felfedezésre rendezkedek be, de azért az Adder-nél kicsit kevésnek érzem azt az 1 opciót ahová támadni képes fejlesztést tudok tenni... írják még a neten, hogy az elején a Cobra MkIII az ajánlott, de ez kinézetre nagyon nem tetszik.

A neten a Type-6-ot említették, hogy kiegyensúlyozott hajó ha szállításról van szó... de külsőre ez sem tetszik. Akkor már inkább a Type-7. Az pofásabb :K

Melyik az a kategória és hajó amivel érdemesebb hosszú távra tervezni ha szállításról és felfedezésről van szó?

Az utasszállító VIP küldetéseket pl egy szállításra-felfedezésre berendezkedett hajóval is lehet teljesíteni?

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#45303) Puma K válasza duvi (#45301) üzenetére


Puma K
veterán

A kettő közül melyik a fontosabb: reputation vs influence ?

Kisebb szinten melyiket kell jobban megnyomni? Vagy nem különösebben érdemes vele foglalkozni és inkább a pénzre menjek rá?

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#45304) Peppo válasza Puma K (#45302) üzenetére


Peppo
őstag

Jó kép. Szép nagy ugrás. :D

Az valószínűleg nem hiba volt, hogy nem engedtek leszállni. Kis állomáson, ha közepes hajóval mész, előfordul, hogy az egyetlen leszállóhelyen már valaki más dokkol. Akkor várni kell, vagy persze a kilépés-belépés is megoldja. De láttam már olyat is, hogy akkora volt a forgalom, hogy kis hajóval is várni kellett.

Jó az a Sidewinder, csak persze nem az alap modell. Ha már fel van tuningolva, nagyon kellemes kis hajó.

Pedig a Cobra jó kis hajó. Sokat meg úgysem látsz a külsejéből (nekem amúgy az is tetszik), ha a pilótafülkében vagy. :D

Szállítás, felfedezés. Lehet olyan hajót építeni, ami mindkettőre képes, de jellemzően vagy egyikre vagy másikra érdemes. A Type 6 és 7 kifejezetten szállítóhajók, így felfedezőnek pocsék mindkettő. Kicsit ugranak. Ugyanez igaz a T9 és T10 típusokra is. Raktér van bennük bőven, de ugrani csak kis távolságra tudnak.

A másik fontos szempont, hogy ha nagy hajót veszel, azzal nem fogsz leszállni kisebb állomásokon, márpedig ezekből elég sok van. Ezekre csak kicsi és közepes méretű hajók szállhatnak le. És itt jön a képbe a Python, amely a legnagyobb rakterű közepes hajó. Ugrásban nem a legjobb, de még mindig jócskán veri a T6,7,9,10 típusokat. Ráadásul a 7,9, és a 10 nagy hajók.

Szóval szállításra szerintem Python. Ha nem elég az ugrótávja, akkor Krait II, ami ugyanaz, csak kisebb raktérrel és nagyobb ugrással. Ha ezek még drágák, ott az Asp Explorer, 100t körüli raktérrel, és igen jó ugrótávval.

Ha nagy hajó is belefér, mert csak nagy állomásokon akarsz leszállni, akkor Anaconda vagy Cutter. Ezek, főleg a Conda, elég jót ugranak, míg a Cutter a legnagyobb rakterű hajó a játékban. Igaz, utóbbi ranghoz kötött hajó, azt ki kell farmolni előtte.

De legjobban szerintem azzal jársz, ha külön hajókat tartasz felfedezésre, és szállításra. Akkor lehet az adott feladatra maximálisan felkészített hajót csinálni.

Utasszállításhoz megfelelő szintű utaskabinokat kell szerelni a hajóba. Sajnos az ügyfelet nem teheted a sima raktérbe az uránérc mellé. És sokszor az ilyeneknek egyéb igényeik is vannak, pl. nem szeretnék, ha leszkennelné bárki is a hajót, míg ők a fedélzeten vannak, így ezekre is fel kell készülni. Erre megint csak speciális hajó a legjobb, de egy nagyobb felfedezőhajóba, pl. egy Anacondába bele lehet tenni pár ilyen kabint, és akkor alkalmas a feladatra.

Ha egy adott frakciónál be akarsz vágódni, akkor érdemes a legmagasabb reputation-t választani jutalomként. Ha ez nem szempont, akkor a pénzt, ill. ha kínálnak magasabb szintű (négyes, de leginkább ötös) materialokat, akkor azt.

[ Szerkesztve ]

(#45305) Puma K válasza Peppo (#45304) üzenetére


Puma K
veterán

Köszi szépen a kimerítő választ! :R

Nekem a kinézet azért számít mert ugyan nincs külső nézet és nem sokat látni a hajót, de ott a tudat! :D hogy tudom hogyan néz ki az adott hajó amit vezetek.

Igen azt néztem játék közben avagy gondolkodtam rajta, hogy a közepestől nagyobb méretű hajók hogyan dokkolnak adott kisebb állomásokhoz... reméltem hogy van valami külön oldalsó kinyíló-nyúló rakodórész vagy drónok amik kiszedik az árut a raktérből... :(

"Sajnos az ügyfelet nem teheted a sima raktérbe az uránérc mellé."

Fene a kényes fajtájukat... ;] :D

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#45306) duvi válasza Puma K (#45303) üzenetére


duvi
nagyúr

Ahogy Peppo kolléga is írta, neked a repu fontosabb, mert minél magasabb a reputációd egy frakciónál, annál több és jobban fizető küldetéseket ad. Az influence csak akkor érdekes a játékosoknak, ha csatlakoznak egy játékosfrakcióhoz. Ellenkező esetben érdektelen a single játékosoknak. Ez az érték határozza meg, hogy egy rendszerben melyik frakció a befolyásosabb, illetve vezető. Ennek a manipulálásával lehet hatalomra jutni egy rendszerben, illetve kigolyózni az ellenfeleket.

(#45307) Raymond válasza duvi (#45306) üzenetére


Raymond
félisten

"Az influence csak akkor érdekes a játékosoknak, ha csatlakoznak egy játékosfrakcióhoz. Ellenkező esetben érdektelen a single játékosoknak."

Azert ha Solo-ban jatszol akkor meg mindig mehetsz az Influence-re is ha van a rendszerben egy PLAYER frakcio is amit idegesiteni akarsz :))

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#45308) [HUN]NIMROD válasza Raymond (#45297) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Érdekes, én ennek pont az ellenkezőjét élem át: ahogy felteszem a VR-t, azonnal minden méret a helyére kerül. Monitoron valóban nem érezhető az hogy az L hajókkal egy focipályára szállunk le, meg hogy a hangárbelső mekkora, de ahogy 3D-re váltok, mindjárt eltörpülve érzem magam abban a hatalmas térben. Már a pilótafülke (vagy -terem) is sokkal nagyobbnak érződik, és ahhoz képest is még óriásibb a külső tér.

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#45309) Raymond válasza [HUN]NIMROD (#45308) üzenetére


Raymond
félisten

Nem a lapos vs. VR problemarol van szo hanem a hajok kozti aranyokrol es a design language hianyossagai miatt adodo problemakrol. Peldaul ha VR-ban is vagy szinte mindegy hogy egy Sidewrinder vagy egy Python cockpitjaban ulsz. A meretek korulotted ugyanazok, csak a Pythonban van melletted meg egy ules a jobb oldalon. Vagy ha leszallsz egy bolygon es kifarolsz az SRV-val a Python moge/melle szerinted atjon hogy egy kozel 88 meteres hajo mellett alsz? Mert nemigen. Vagy ha replusz ki/be az allomasokon a slot-on keresztul, elmeletileg egy Sidewinder elveszik benne megis erzesre nemigen van difi a Sidewinder es a majdnem 6x hosszabb es majdnem 3x szelesebb Python kozott.

Szerk:
Valos aranyokhoz meg - egy Python 18+ darab Skoda Octavia Combi egymas moge parkolva.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#45310) duvi válasza Raymond (#45307) üzenetére


duvi
nagyúr

Persze lehet inkább mások szivatását választani a több zseton helyett, de lássuk be, hogy ez nem igazán életszerű ;] Főleg egy kezdő játékostól, akinek még minden fillér számít.

(#45311) [HUN]NIMROD válasza Raymond (#45309) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Mondjuk azt nem egészen értem, hogy azért mert egy kisebb hajóban ülünk, miért kellene nagyobbnak tűnnie a dokk bejáratának vagy bárminek. Nem attól lesz más, hogy a pilótaszék támlája mögött 20 vagy 90 méternyi vas van. A méretérzetet a két szemünkbe különböző szögből érkező kép alakítja, és még egy fontos dolog: a haladási sebességünk. Mert azt el tudom képzelni, hogy SRV-ben száguldozva hamar el lehet hussanni a 88 méteres piton mellett, de gyalog sétálni egészen más lenne - ha lenne VR az Odysseyben. Amúgy nekem ahhoz nem is kéne, mert gyalogos módban fél perc kell hogy jöjjön az egészséges reakció, a hányinger, nem is használom semmilyen FPS-hez.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#45312) Raymond válasza [HUN]NIMROD (#45311) üzenetére


Raymond
félisten

"miért kellene nagyobbnak tűnnie a dokk bejáratának"

Nem tudom, de azt se hogy miert kerdezed mert en ilyet nem irtam.

"A méretérzetet a két szemünkbe különböző szögből érkező kép alakítja"

Meg mindig nem erted. Itt nem a 3D hatasrol van szo (az van a szemenkenti kulonbozo kepekbol) hanem az hogy a modellek nem adjak at igazan a mereteket mert a rajtuk levo reszletek es texturak nem segitik ezt. Meg az allomasokon levo modellek se. Plusz a design language is problemas. Ez a reszegysegek egymashoz viszonulo mereterol es a funkcionalitasbol elvart meretekrol szol.

"azt el tudom képzelni, hogy SRV-ben száguldozva hamar el lehet hussanni a 88 méteres piton mellett"

Nem irtam hogy szaguldj el mellette. Azt irtam farolj ki moge/melle hogy lasd az egesz hajot.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#45313) [HUN]NIMROD válasza Raymond (#45312) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Ó, megvan a félreértés, nálam ugyanis a modellek és a textúrák részletezettsége semmit sem számít. Felőlem lehet mellettem egy fehér kocka is, ha az nagy, akkor én azt nagynak látom.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#45314) wollnerd


wollnerd
aktív tag

Sziasztok!
Készítettem egy kis alkalmazást az ED Odyssey-hez, ami a jelenlegi fázisához nagy segítség.
Gyorsan kikereshetőek ezzel a küldetés bázisok helye és távolsága. :)
Tudom hogy volt egy táblázat is a reddit-en, de úgy gondoltam hogy leegyszerűsítem a keresés és a küldetések válogatását hogy megspórolhassuk a hosszú idejű taxizást.
Az adatok a táblázat segítségével lett felhasználva.
Itt a letöltési link, zip fájl letöltése után, az .exe fájl a kibontása után tetszőleges helyről futtatható.
(VirusTotal check)
Remélem nem egyáltalán bugos a progi, és kb. megfelelő számítást használok!
Használjátok egészséggel! :)

PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház

(#45315) wollnerd válasza wollnerd (#45314) üzenetére


wollnerd
aktív tag

A képernyőkép:

PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház

(#45316) duvi válasza wollnerd (#45314) üzenetére


duvi
nagyúr

Köszi szépen! :R

(#45317) [HUN]NIMROD


[HUN]NIMROD
aktív tag

Hehhehe, SZIVÁRGÁSOK...
Az űrhajó az E2-ből a kedvenc teherhajóm, naná, mert a legnagyobb. 2000 tonna körül kell tudni belerakni. Űrállomásra dokkolni kb lehetetlen lesz vele, lehet hogy erre még én is DC-t fogok használni :K

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#45318) Submarine


Submarine
senior tag

Diszkógömb:
Ez a kavics ~5x messzebb van csillagjától mint a Föld a Naptól. Lemenőben a Betelgeuse.
Azért valami célzás lehetetne Pierre Boulle regényére. Majmok, emberek, miegymás..
:DD

[ Szerkesztve ]

(#45319) Puma K


Puma K
veterán

Tegnap 2 millió felett volt a pénzem és szembe jött velem a Type 6... :B

Naná hogy persze hogy megvettem és feltápoltam az itt leírtak szerint. Kivéve a cargo részt, mert azt egyelőre hagytam alapon ahogy vettem a hajót. Egyelőre az árát termelje vissza majd jön a további fejlesztése.

Az Adder-t egyelőre még nem adtam el.

Ma találtam egy olyan feladatot amiben szállítani kellett 45 egységnyi polymer-t adott rendszeren belül 420 ezer körüli pénzért. Na mondom ezt nekem találták ki.

Küldetésfelvétel előtt ahogy szoktam megnézegettem honnan-hová-mit-milyen feltételek mellett kell csinálni. Miután minden kerek volt, felvettem a küldetést bepakoltam a 45 egységnyi polymer-t és útnak indultam.

A leírásban szerepelt, hogy ellenséggel találkozhatok, de azt eddig sok küldetésnél írta az adott feladat leírása de vagy nem találkoztam veszéllyel az utam során, vagy ha be is támadtak akkor eliszkoltam (akkor még az Adder-el).

Most egy hajó betámadt... de úgy szétkapott mint foxi a lábtörlőt... a hajóm és a rakomány oda.

A hajóm visszaállítása ~110 ezerbe kertül. Az nem volt gond.

Viszont a küldetésnél nem tudtam újra betárazni az adott küldetést adó embernél a rakományt. Gondoltam ha megveszem a piacon akkor az jó lesz. Megvettem a piacon a 45 egységnyi polymer-t, meg is érkeztem a célhoz, de nem tudom leadni...

Ilyenkor mi a teendő...? :)

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#45320) Raymond válasza Puma K (#45319) üzenetére


Raymond
félisten

A baloldali panelen Transaction es a kuldetesnel Abandon mert annak annyi. Kiszedni egybekent nem szedhetne ki semmi NPC, probald a hajot a koron belul tartani amikor probalkoznak.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#45321) Submarine válasza Puma K (#45319) üzenetére


Submarine
senior tag

futárkodjál inkább, egyszerűbb kezdőként
és igyekezz elkerülni a kérőket (escape vector, vagy nulla tolóerő aztán spuri)
nekem sidewinder, cobra, krait volt a sorrend, és csak az utsót mérnököltem, azóta meg minden is játszott
nem tudod leadni, csak amit bepakoltak a raktérbe, biztos QRkód van rajta...
áruszálítani nem éri meg, lövöldözni is csak ha már izmosabb vagy, bányászni meg csak cutterrel, de az is csak monotonitás
nekem tetszik a lelkesedésed de a játék nem díjazza
sajnos ez van, biztos ez is angol humor
lehetőleg árban add el a polymert

(#45322) duvi válasza Puma K (#45319) üzenetére


duvi
nagyúr

Kétféle szállítós küldetés van. Az egyiknél a questadó adja a rakományt, a másiknál neked kell beszerezni. Ha az előbbi eset volt, akkor elbuktad a questet, mert nem kapod meg újra a rakományt. Ilyenkor - ahogy Raymond kolléga is írta - el is dobhatod a küldit. Ha még nem megy biztonsággal az interdiction kivédés minijáték, akkor inkább hagyd magad kiszedni (gázt nullára és ne manőverezz). Amint kilépsz normál térbe, tegyél 3 pipet a pajzs, 3 pipet az engine energiára és padlógázzal távolodjál a támadódtól. Amint újra él az FSD egyből ugorjál! Ezzel a módszerrel is megúszhatod az ilyen kalandokat, hacsak nem kezdőmodulokkal repülsz.

(#45323) Puma K válasza Raymond (#45320) üzenetére


Puma K
veterán

Sajnos ez is megfordult a fejemben, de azért szomorú, hogy nincs meg csinálva az, hogy nah amiért így alakult, hogy kiszedtek, de újra beszerezted az eredeti rakományt, akkor itt van tessék az eredeti fizetség 50-75 vagy valahány százaléka...

Igen korábban úgy úsztam meg, hogy kiszedet az adott ellenség az FSD-ből majd irányon tartottam és visszagyorsítottam majd ugrottam.

Az viszont felcseszett, hogy amely löveg turret kategóriába esik és a leírásában is ott van, hogy automatikusan keresi a célpontot... akkor az mi a manóért nem lő...?

Nem azonnal robbantam fel, és a pajzs is védett egy ideig, de gondoltam, hogy akkor lőgyakorlat lesz és megnézem mit tudnak a hajóra pakolt és a leírás szerint automatán működő lövegek (seeker missle rack + fragment cannon (a fragment cserés lesz)) hát nem sokat... :DDD

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#45324) Puma K válasza Submarine (#45321) üzenetére


Puma K
veterán

Igazából csak tapasztalatszerzés (irányítás-navigáció) meg felfedezés miatt szállítok. Ha megvan a rutin akkor profilt váltok :D

Eddigi támadások során el tudtam menekülni, de most gondoltam megnézem mi a helyzet az új hajóval és így az új fegyverzettel... :DDD

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#45325) Puma K válasza duvi (#45322) üzenetére


Puma K
veterán

A játék elkezdése előtt bele lestem pár videóba ami a küldetések fajtáit illeti és mit érdemes csinálni kezdőként.

Igazából ezzel a 420 ezres kifizetéssel és az út rövidségével csak nagyot akartam szakítani gyorsan... de nem jött össze. De legalább tanultam valamit és tapasztalattal-tapasztalatokkal gazdagodtam ;]

Ugyan ez a 3. hajóm és a 2. amit vettem, de minden esetben átkonfigurálom és nem hagyom alapon a modulokat.

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#45326) duvi válasza Puma K (#45323) üzenetére


duvi
nagyúr

"Az viszont felcseszett, hogy amely löveg turret kategóriába esik és a leírásában is ott van, hogy automatikusan keresi a célpontot... akkor az mi a manóért nem lő...?"
Mert neked kell beállítani, hogy milyen üzemmódban tüzeljen. Háromféle tüzelési módja van a turreteknek: 1.Forward Fire / 2.Target Only / 3.Fire at Will. Utolsó esetben automatikusan visszalőnek minden támadóra.

(#45327) Peppo válasza Puma K (#45325) üzenetére


Peppo
őstag

Még ha minden fegyvered lőtt is volna, egy alap szállítóhajónak nem sok esélye van egy jól felfegyverzett és feltuningolt kalózhajó ellen. Ha T6-ot vezetsz, inkább kerüld el az ellenfeleket. Később, ha már lesz harcra is alkalmas hajód ( a T6 nagyon nem az), és tuningolt moduljaid, fegyvereid, akkor meg lehet büntetni a túlzott önbizalommal rendelkező kalózcsemetéket.

Egyébként a seeker missile és a frag cannon is jól használható fegyverek, de nagyon nem mindegy, milyen hajóra teszed őket, és hogy mennyit.

(#45328) Puma K válasza duvi (#45326) üzenetére


Puma K
veterán

Neh... :DDD :))

Hol lehet állítani a lövési módokat?

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#45329) Raymond válasza Puma K (#45323) üzenetére


Raymond
félisten

Ahogy irtak ennel a hajonal ne foglalkozz a lovoldozessel. Legyen A-s Thruster es A-s FSD a tobbi D-s es egy 3D pajzs hogy azert valami legyen a hajon a tobbi belso helyre pedig Cargo, ha valamire kell az 1-es hely akkor oda teszel amit akarsz. Az osszes fegyvert es Utility-t pedig szedd le mert ugyse kell semmire. Esetleg egy Wake Scanner ha itt-ott akarsz adatokat gyujteni egy forgalmasabb allomas kozeleben.

Az A-s Thruster es FSD osszesen 3+ Milla igy akkor van ertelme ha megtartod a hajot egy darabig.

Szerk: valahogy igy [link]

Szerk2: itt pedig az allomasok ahol megtalalaod a modulokat [link] Ha balra lent a Reference System-be berakod azt ahol eppen tartozkodsz akkor ahhoz viszonyitva listaz a tavolsagtol fuggoen.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#45330) duvi válasza Puma K (#45328) üzenetére


duvi
nagyúr

Itt, jobb oldalon a Turret Weapon Mode fülön:

(#45331) Puma K válasza duvi (#45330) üzenetére


Puma K
veterán

Köszönöm! :R
Tegnap este megtaláltam, de már olyan fáradt voltam hogy az utolsó kör után mentem és eltettem magamat másnapra :))

Ezen a jobb oldali panelon van egy check list is egy másik részen... tegnap előtt a játékból való kilépést megelőzően még azt átállítottam... tegnap első indításnál mikor fel akartam szállni akkor néztem mint borjú az új kapura hogy ezmostezmiez :DDD aztán eszembe jutott hogy a jobb oldali panelen állítgattam ezt-azt... :U :D de most már minden jó :K

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#45332) Peppo


Peppo
őstag

Steamen 75%-os kedvezménnyel adják az ED-t. 6,24 euró. (Többi frontier-es progi is akciós valamennyire.)

(#45333) Puma K válasza Peppo (#45332) üzenetére


Puma K
veterán

Az Epic store-on még korábban ingyen adták (forognak az ingyenesen beszerezhető címek).

Viszont mivel 16 éve van Steam fiókom és gombokért adják 6,24 euróért így elgondolkodtam, hogy hanyagolom az Epic-es verziót és a Steam-esen folytatom tovább...

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#45334) Peppo válasza Puma K (#45333) üzenetére


Peppo
őstag

Igen, ott is volt egyszer ingyen. Meg is van. De egyelőre én is a steames verziót használom. Az amúgy nem baj, ha van több, mert ki lehet használni, ha több felhasználód is van a játékhoz.

Azt viszont nem tudom, mennyire bonyolult megoldani, hogy a jelenlegi Frontier accod átrakja a Steamre. Mert ha ez nem sikerül, akkor az azt jelenti, hogy új felhasználód lesz, a nulláról indulsz.

De lehet, hogy tök egyszerűen megoldható.

(#45335) Submarine válasza Puma K (#45333) üzenetére


Submarine
senior tag

Az ED kliensében a hozzákapcsolt frontierstore account számít. A kulcsot meg az accountban tudod hozzárendelni.
Az a kérdés az megesz e két külön kulcsot ugyanahhoz a játékhoz.

Én inkább két külön frontierstore accot csinálnék a két játékhoz.
Az EDLaunch.exe fut magában is akár parancsikonról, nem kell sem steam, sem epic kliens hozzá.

(#45336) duvi válasza Peppo (#45334) üzenetére


duvi
nagyúr

"Azt viszont nem tudom, mennyire bonyolult megoldani, hogy a jelenlegi Frontier accod átrakja a Steamre. Mert ha ez nem sikerül, akkor az azt jelenti, hogy új felhasználód lesz, a nulláról indulsz."

Semennyire. Minden Frontieres acc mellé ajándékba adtak egy steames kulcsot is, amivel összekapcsolhatod a két fiókodat (Third-party accounts és Partner Keys menüben) és ha valaki a steamest akarja használni, így egyszerűen megteheti. Én akkor is azt mondom, hogy akinek nem létkérdés a steames verzió, az nagy ívben kerülje el és örüljön neki, hogy Frontieres kliense van!

(#45337) gabranek válasza duvi (#45336) üzenetére


gabranek
aktív tag

És az epic store-os elite accountomat tudom használni az epic store nélkül? Lassan majd meg kell venni az új kieget és szívesebben venném meg közvetlenül a kiadótól. Csak kérdés, hogy hozzá tudom-e kapcsolni ehhez az accounthoz. (meg ha bármi miatt nem működik az epic store, vagy bannolják az accomat, akkor játszani sem tudok az elittel?)

A hosszú hétvégén sikerült kőkeményen megszívatnom magamat: gondoltam kifarmolom a guardian modulokat. Két nap farm után, mikor hazaértem és próbáltam unlockolni, meglepődve láttam, hogy az összes piros és nincs egy darab module blue printem sem :) Persze hogy olyan guidet követtem, amiben a weapon printek voltak.

田中れいな

(#45338) duvi válasza gabranek (#45337) üzenetére


duvi
nagyúr

"az epic store-os elite accountomat tudom használni az epic store nélkül?"
Sajnos nem :( Mindenki ott vegye meg az idén érkező Odysseyt, ahol az alapjátékot is vette!

(#45339) Peppo válasza gabranek (#45337) üzenetére


Peppo
őstag

Weapon blueprintből is kell néhány. (Ha az összeset akarod, akkor meg jó sok.)

45336 duvi

Mi a baj a steames verzióval?

(#45340) duvi válasza Peppo (#45339) üzenetére


duvi
nagyúr

Mióta megváltoztatták (több mint egy éve) a steames aktiválási mechanizmust, elég sokan szívnak ezzel a klienssel. Hol a beaktiválással, hol az indítással. A Frontieres kliens a legstabilabb, mivel itt nincs beiktatva egy köztes alkalmazás (steam vagy Epic).

(#45341) duvi


duvi
nagyúr

(#45342) ToMy_ válasza Raymond (#45309) üzenetére


ToMy_
tag

Hát, pl. VR-ban ha a Krait-ben felállok a székemből, és körülnézek a pilótafülkében, tök rendben vannak a belső arányok, a játékbeli ülés kb. olyan méretű mint a székem, és simán úgy néz ki, mintha a hátsó ülések+konzolok a másik szobában lennének.
Tényleg, valaki aki cordless VR szettel tolja, kipróbálta már, hogy mennyire lehet "körbesétálni" a pilótafülkéből?

(#45343) [HUN]NIMROD


[HUN]NIMROD
aktív tag

Apropó: remélem majd lehet a gyalogos küldetéseket ugyanúgy intézni mint eddig, a pilótafülkéből, Mission Board-on. Rendben hogy első fázisban tesztelik a sétamódot, meg nincs is saját hajó, de a véglegesben jó lenne ezeket a plusz köröket megspórolni.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#45344) duvi válasza [HUN]NIMROD (#45343) üzenetére


duvi
nagyúr

A hajókból is elérhető lesz az adott állomás mission boardja.

(#45345) wollnerd válasza duvi (#45344) üzenetére


wollnerd
aktív tag

Szerintem úgy lesz hogy a hajókkal teljesíthető küldetések továbbra is a hajókból elérhető mission board-on lesznek, az on foot küldetések eléréséhez viszont ki kell szállni és a terminálokon lévő mission board-ot kell használni, vagy npc-kkel találkozni. De lehet tévedek. :)

PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház

(#45346) [HUN]NIMROD válasza wollnerd (#45345) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Remélem hogy tévedsz, és Duvi eléggé határozottan állítja, szerintem van információja. Biztos leírták valahol korábban hivatalosan. Logikus is, sőt az is jó lenne, ha az eddigi küldetéseket is fel lehetne venni a kocsmában terminálon vagy NPC-től. Akinek az tetszik, megtehesse.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#45347) duvi


duvi
nagyúr

:)

(#45348) gabranek válasza Submarine (#45335) üzenetére


gabranek
aktív tag

Fut magában a launcher, be is enged az accountomra viszont utána redeem kódot kér, ami nekem nincs. Valószínüleg azt fogom csinálni, hogy a frontiertől megveszem az alapjátékot (mindenképp szeretném kiiktatni az epic store vagy steam-hez rendelést, mert az csak plusz hibaforrás). Már csak az a kérdés, hogy egy ilyen csavar után megmarad minden cuccom (kredit, hajók, matik), mert ha nulláról kell kezdenem akkor almás az egész.

Ennek az egész macerának az lenne az értelme, hogy közvetlenül a kiadótól vásárolhassak, valamint ne kelljen egy plusz felületet futtatnom (epic store) ha játszani akarok.

田中れいな

(#45349) gabranek


gabranek
aktív tag

Ja még 1 gyors kérdés, csak közben lejárt a szerkesztés:
Szeretném kiszedni a kék hajú lány pajzsát, de nekem ez a powerplay eléggé zagyvaságnak tűnik. Most van 1300 meritem, 3week 2day időm és rank 3 rangom...mikor fogom tudni megszerezni? most csütörtökön, vagy jövő héten? Van ahol 3 hetet írnak, máshol 4 hetet.

A másik, hogy minden leírásban az van, hogy feloldom ezt az itemet. Na de ez a feloldás hol történik? A contact menüben, az outfittingben? Vagy a 4-es panel powerplay részében? Esetleg el kell mennem a fő bázisára és ott? :)

田中れいな

(#45350) Ice_Man22 válasza gabranek (#45349) üzenetére


Ice_Man22
senior tag

Szia, ezen a heten csutortokon fogod tudni feloldani. 1300 merit azt hiszem eleg lesz. A feloldas automatikus... Barbika home rendszereben bedokkolsz a bazisra es megfog jelenni a prismatic pajzs, mint vasarolhato cuccos.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.