Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45401) orientcx


orientcx
őstag

Ahogy ennél a Cobra popsinál is kitűnik, a kisebb hajóknál egész jók az arányok.

Kíváncsi vagyok, milyen lesz átsétálni egy Corvette alatt

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#45402) Raymond válasza orientcx (#45401) üzenetére


Raymond
félisten

Az elozo menetben csinalt valaki egy Anaconda-s videot [link] Abban nem igazan nezett ki ugy hogy ekkora lenne a hajo:

Aztan lehet a hangarban majd maskepp nez ki.

Szerk: kozben a YT dobott egy ilyet is [link] Es hat itt se igazan jon le az a merete ami a hangaros kepeden van.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#45403) orientcx válasza Raymond (#45402) üzenetére


orientcx
őstag

Ez a kép azért szerintem túlzás. Egy hordozó kb úgy 3-400m lehet(a tévedés jogát fenntartom, Fed bugris vagyok :) ), egy konda meg 150m.
Mindazonáltal ahogy ezt már többször megállapítottuk, ahogy egyre nagyobb egy-egy hajó, úgy sikkad el a méretbeli különbség. És ennek megállapításához nem volt szükség az Odyssey-re, hisz ezt a hajó körüli sétát egy SRV-vel eddig is megtehettük.
Nagyon kíváncsi vagyok, egy hangárban vajon hogyan nézhet ki egy Corvette. A Cobra(különösen hátulról) tényleg illúziót keltő méreteket mutat. Ha a Corvette ezzel méretarányosan nagyobb lesz(ami sajnos nem túl valószerű), akkor az igazán pazar látványt fog nyújtani.

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#45404) duvi válasza orientcx (#45403) üzenetére


duvi
nagyúr

Ismét jól szólt az öreg Fed vitéz :K Pl. amíg a USS Nimitz 332.8 m hosszú, addig egy Anaconda "csak" 155m.

(#45405) Raymond válasza orientcx (#45403) üzenetére


Raymond
félisten

Igen, ez a USS Ronald Reagan ami 333m hosszu. Erdekelt hogy ez a kep miert ennyire nem OK es rakerestem az eredetire [link] A kep keszitoje azt irta ott anno hogy a valamelyik wiki alapjan ment ahol az Anaconda hosszabbnak volt irva. Ez mar realisztikusabb:


Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#45406) orientcx válasza Raymond (#45405) üzenetére


orientcx
őstag

Jaj, csak a stadionokat ne keverjük ide! Mert vagy nem fog tetszeni a nagyvezííírnek ez az Elite vircsaft, és akkor betiltatja, vagy megtetszik neki, és akkor meg lefoglalja(bár azt a T7-est mondjuk megérdemelné, kisebb is mint a jachtjuk, és nem is mutatna olyan jól az Adrián :) )

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#45407) Raymond válasza orientcx (#45406) üzenetére


Raymond
félisten

Volt ennek az egesznek egy pozitiv mellekhatasa. Talaltam egy Artstation oldalt ilyenekkel:

Az utolsoert elnezest, tudom hogy nem a te szemednek valo :)

Na ezek azok a valos aranyok amik az ED-ben egyelore nem igazan jottek at. Majd lehet az Odyssey upgrade-elt grafikajaval jobb lesz.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#45408) orientcx


orientcx
őstag

Nincs azzal az utolsó képpel semmi baj, nyilván egy mesekönyv illusztráció. Egy bádog locsolókanna Liliputban. :)

Amúgy az a második kép nagyon király.

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#45409) duvi


duvi
nagyúr

Hosszú kihagyás után egy új cikk került fel az EDHU weboldalára. Egészen különleges alkalomról van szó, ezért ajánlom minden ED rajongónak az elolvasását!
Farkas Hub magyar kézben

(#45410) gabranek


gabranek
aktív tag

Tegnap este végre meglett a prizma pajzs, amit fel is szereltem a corvettemre és fel is mérnököltem. Ezután a powerplayben gyorsan átköpönyegforgattam magam egy másik muksóhoz, mert kellene a sebző bányász lézer is, és minél előbb leperegjen az átokverte négy hét (aminek egyébként semmi értelmét nem látom, igaz fél szememre majhogynem vak vagyok :) ...amúgy sajnos nálam ezért nem játszik a VR, pedig már rég beruháztam volna rá).

Miután ez megvolt, gondoltam a kis Kraitra is rakok ilyen cuccost, meg talán az anacondára is. És mit ad isten, az outfittingből eltűnt a prizma pajzs (a corvetten szerencsére megmaradt :DDD ). Ez most hogy van? Ha egy új hajómra akarok venni poweres cuccot, mindig várhatok 4 hetet? Vagy miután feloldok egy powert vegyem meg az összes modulját? A-D, 1-8 pajzsok? Betelik a store-om.

田中れいな

(#45411) pcnet válasza gabranek (#45410) üzenetére


pcnet
addikt

Igen, csak addig tudod megvenni a power moduljait, amíg nála vagy. Meg kellett volna venni minden méretben, hogy minden hajódra legyen.

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#45412) Peppo válasza gabranek (#45410) üzenetére


Peppo
őstag

Ez sajnos így megy. Az egyik legelcseszettebb része a játéknak. Ha megvan a 4 hét és a 750 merit, akkor be kell vásárolni az adott cuccból. Ez igazán csak a barbi pajzsnál vészes, mert ott abból van minden méretben, ráadásul a nagyok tényleg drágák. És nem tudom, mások hogy csinálják, de én nem 1-1 darabot vettem belőlük. Nem volt olcsó, na. :D

A többieknél viszont már nem modulok vannak, hanem fegyverek, azok is csak egyféle méretben és egyféle célzórendszerrel (ez is mekkora baromság). Ezek lényegesen olcsóbbak. De ha ott tartasz, érdemes ezekből is venni annyit, hogy jusson belőlük több hajóra is. Ha nagyon sok helyet foglalnak, vagy csak nem tetszenek, még mindig eladhatod őket később. Inkább, mint hogy későn jusson eszedbe, hogy ebből kellett volna még néhány.

A Mining Lance-t sokan a legértéktelenebb PP cuccnak mondják, de én ezzel nem értek egyet. Az, hogy sebez, tényleg nem sokat ér. Fixed, és csak 1-es méretben kapható. Tehát vagy kisebb hajóra raksz keveset, és azért gyenge, vagy nagyra, de akkor meg találj el vele egy gyorsan cikázó ellenfelet.
Ami miatt igazán jó, az a 2000m-es lőtávja. Ezt akkor értékeli igazán az ember, mikor egy Cuttert szerel fel ilyenekkel. A lézeres bányászathoz én nem tettem fel hagyományos (kemény 500 méteres lőtávval rendelkező) bányászlézert, mióta ezek megvannak.

Egyébként ez lehetne a világ legjobb játéka, ha a design-t valaki olyanra bíznák, akinek van fantáziája. Az alapok nagyon jók, a játéktér óriási. Csak tartalom kellene bele több, és az ilyen idegesítő korlátozások kiirtása. Remélem, az Odyssey jó lesz!

(#45413) Puma K


Puma K
veterán

Az 5 GHz-re húzott 9900K-ban lévő HD 630 IGP nem is tudom hirtelen hány GB-nyi megosztott RAM-al egész jól elbánik a játékkal 1920x1080-ban, off-low-medium-high vegyes beállítások mellett, de nem meglepő módon mégsem az igazi a játék látványvilága :))

Próbálok hajtani valami nem túl régi és legalább 128 Bit-es GDDR5 VRAM-os dedikált VGA-t ami ebben az ínséges időszakba de nem igazán jutok előrébb. Akinek ajánlatot teszek az vagy nem reagál vissza hogy kössz de nem vagy kössz de ez kevés vagy valami... esetleg napok-hetek óta be sem lépett az adott hirdető... :DDD

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#45414) NomadND1 válasza Puma K (#45413) üzenetére


NomadND1
senior tag

Nem tudom mennyi a kereted rá, de 1050ti már van 100-110 körül, vagy RX 550 4GB-al 60 körül. Sajnos eléggé elszálltak az árak, de mindkettő lényegesen jobb mint az igp.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#45415) gabranek válasza pcnet (#45411) üzenetére


gabranek
aktív tag

Ok, ez valahol logikus. Tényleg addig lehessen elérhető az adott modul, amig adott powernek "dolgozom". Most az a lényeges kérdés számomra, hogyha visszamegyek Barbihoz, akkor újra ki kell pörgetni a 4 hetet?

#Peppo:
Ami engem leginkább kiakaszt, az az időhúzás, aminek viszont tényleg semmi értelme, csak szivatás. Ilyeneket havidíjas játékoknál szoktak ellőni, ahol el kell húzni a kontentet nehogy túl gyorsan ki legyen pörgetve...na de itt mi célt szolgál? 3 hét 6 napig nem kell csinálnod semmit, nem ér semmiféle hátrány, vagy előny miután csatlakoztál valakihez. pl. simán tudsz dokkolni hostile állomáson. Aztán az uccsó nap fordulsz 3-at egy szállító hajóval és hipp-hopp megvan a 750 merit és megveheted a modult. Fura. Mintha nagy dérrel nekiugrottak volna megcsinálni ezt az egész powerplayt, de a felénél megunták és így került live-ra :)

Vegyenek fel 2 embert, akinek csak a kontent gyártás lenne a dolga....picit töltsék már meg élettel ezt a hatalmas játékteret. Szuper dolgokat bele lehetne pakolni, csak egy kis akarat kéne hozzá.

[ Szerkesztve ]

田中れいな

(#45416) Peppo válasza gabranek (#45415) üzenetére


Peppo
őstag

Igen, újra ki kell várni a 4 hetet.

"Mintha nagy dérrel nekiugrottak volna megcsinálni ezt az egész powerplayt, de a felénél megunták és így került live-ra "

Ezt már én is gyakran éreztem a játékkal kapcsolatban. :D

Egyébként én pont ezért eleinte nem is nagyon erőltettem a PP-t, aztán mikor elraktam a játékot egy időre, akkor havonta beléptem az újabb köpönyegváltáshoz, és elintéztem, amit kell. Egy év alatt mind meglett (persze ez tényleg nevetséges). Még a PP modulok/fegyverek tárolása volt némileg problémás, a 120-as limit miatt (ami szintén nevetséges), így lett tele a garázs T10-esekkel. :D

(#45417) gabranek


gabranek
aktív tag

Én most azt fogom csinálni, hogy fogom az aspX-em és elmegyek egy kis túrára. Lehet megnézem magamnak a coloniát.
Ezzel kapcsolatban: mik azok a mérnöki fejlesztések, amelyek fontosak egy explo hajóra? Az FSD maxon van (increased range+mass manager), így ugrik picivel 70 alatt. De pl. a shield vagy a hull kapjon-e valamilyen fejlesztést?

田中れいな

(#45418) Peppo válasza gabranek (#45417) üzenetére


Peppo
őstag

Ha 70 körül ugrik, akkor már túl sokat nem könnyíthetsz rajta. Gondolom, a szenzorok és a páncél már lightweight fejlesztést kapott. Esetleg a pajzsra mehet még könnyítés, bár gondolom, eleve valami 3D vagy ilyesmi van rajta. Enhanced low power + stripped down.

Ill. ha valamivel a hőtermelést tudod csökkenteni, az is hasznos lehet. Még rutinos pilótákkal is előfordul, hogy kicsit megfőzik a hajót, de ilyenkor sem mindegy, mennyire.

(#45419) Puma K válasza NomadND1 (#45414) üzenetére


Puma K
veterán

Most jelenleg olcsójánoskodom, hogy találjak valamit.

Szerintem némelyiket a 3 nap próba garancia riasztja meg amit adott garancia nélküli kártyára kérek... :DDD
Vagy lehet az nem tetszik nekik hogy az adott kártya valós árát plusz x %-os ajánlatot teszek ;]

Jó oké, bort iszok, vizet prédikálok... a korábbi az RTX megnézegetése-ismerkedés céljából értékcserélt GTX 1080 Ti után lévő RTX 2060-at nem rossz haszonnal adtam tovább... de akkor még nem volt a látóteremben az Elite Dangerous :B :D

Persze jön a jó idő és nem gépre kellene költeni... meg hát az Intel HD 630 sem annyira rossz... :U :DDD

Egy egész jó kis tuningos darab GTX 1050 Ti-m meg már volt :)) Azzal 1920x1080-ban ideiglenesen vett kártya létére nem volt rossz, de monitor csere után 2560x1440-hez már eléggé kevésnek bizonyult.

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#45420) duvi válasza Puma K (#45419) üzenetére


duvi
nagyúr

Szerintem ha nem égetően sürgős, akkor várj egy kicsit a VGA vásárlással. Főleg akkor, ha megveszed a nyáron megjelenő Odyssey DLC-t! Igaz, hogy még alpha fázisban teszteljük, de az már egyértelműen látszik, hogy jóval erősebb VGA fog kelleni hozzá, mint a jelenlegi live verzióhoz. Egy - amúgy nevetséges árú -1050 vagy hasonló AMD-s kártya még FHD-ban is kevés lesz hozzá, hogy magas grafikai beállítással játszunk :( Ha most kéne tippelnem, akkor 2060 alatt nem ajánlanék VGA-t az Odysseyhez, már ha élvezhető látványt és sebességet szeretnénk FHD-ban.

(#45421) Puma K válasza duvi (#45420) üzenetére


Puma K
veterán

Nem sietem el a vásárlást :K
Bár a bányák bedőlését nem akarom megvárni ami a jelen állás szerint kb 2022-2023 körül lesz :DDD

Szóval a korábban részletezett GDDR5-ös legalább 128 Bit-es 2-4 GB VRAM-os valamilyen GPU-val szerelt VGA-t azért ideiglenesen bepattintanék a gépbe :))

Korábban a 4790K-ban lévő IGP-vel 8 hónapig játszottam GTA Online-t meg Overwatch-ot :D
A konzolos élmény megvolt ;]

Ha bele kerülne a játékba az Nvidia féle DLSS akkor gyakorlatilag 0 képminőségromlás mellett durván kilőne az FPS szám. Csak ahhoz meg RTX-et támogató VGA kellene.

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#45422) NomadND1 válasza Puma K (#45419) üzenetére


NomadND1
senior tag

A VGA-kal most mindenki nyerészkedni akar, senki se fogja piaci ár alatt adni. A piaci ár meg az egekben van.
Ha annyira nem égető, akkor havonta tegyél félre x összeget és hátha normalizálódik addigra a helyzet (bár személy szerint erre nem látok túl sok esélyt)

Az Odessyhez az ajánlott vas:
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB / AMD Radeon RX 5500 1080p/High

Ami ugye a fejlesztés ütemében változhat, ezt nem is titkolják :D

[ Szerkesztve ]

(#45423) duvi válasza NomadND1 (#45422) üzenetére


duvi
nagyúr

"Ha annyira nem égető, akkor havonta tegyél félre x összeget és hátha normalizálódik addigra a helyzet (bár személy szerint erre nem látok túl sok esélyt)"
+1 Ez tényleg jó ötlet :K Akárhogy is alakul a VGA piac, így nem lesz annyira megterhelő a vásárlás, mintha egyszerre kéne kicsengetni az árát.

Az ajánlott GTX 1060 6GB / AMD Radeon RX 5500 1080p/High beállítások mellé, írhattak volna egy FPS értéket is ;] A jelenlegi felállás alapján ezekkel a kártyákkal nemhogy 60, de még a stabil 30 FPS is kérdéses lesz helyenként :( Három lehetőséget látok. Vagy módosítanak az ajánlott configon, vagy még durvábban nerfelik a grafikát, vagy csodát művelnek.

(#45424) NomadND1 válasza duvi (#45423) üzenetére


NomadND1
senior tag

Majd ők is váltanak a cobra-ról vulkanra :D ;]

(#45425) Puma K válasza NomadND1 (#45422) üzenetére


Puma K
veterán

"A VGA-kal most mindenki nyerészkedni akar, senki se fogja piaci ár alatt adni. A piaci ár meg az egekben van."

Igen-igen ezt tudom. Viszonylag gyakran cserélgetem a gépem részeit. Főleg a VGA kártyákat ;]

Nekem a grafika nem minden és az FPS fontosabb. Plusz lehet úgy variálni a grafikával, hogy ki is nézzen valahogy de FPS is maradjon. Mondjuk a felbontás az nagyon sok mindent eldönt :DDD

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#45426) Puma K válasza duvi (#45423) üzenetére


Puma K
veterán

A grafikával csínján tudok bánni. Maximum a felbontás az ami megeszi a kártyát.

Nálam kapásból kikapcsolásra kerül a: bloom, blur, DoF, Post Process FX és hasonló -számomra- képet rontó grafikai beállítások.

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#45427) duvi válasza NomadND1 (#45424) üzenetére


duvi
nagyúr

:D

(#45428) duvi


duvi
nagyúr

(#45429) NomadND1 válasza duvi (#45428) üzenetére


NomadND1
senior tag

Jó persze, de nem látjuk, hogy
- a 1050ti 2 vagy 4GB-os
- a 8GB ram (ami manapság édeskevés) mennyire van kihasználva.

Azt mondom a video kb. azt hozza amit kell, mert:

Recommended Specs (High Settings at 1080p)
Intel Core i5-8600K / AMD Ryzen 5 1600 (above 4 GHz recommended)
12GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB / AMD Radeon RX 5500
60GB available space

Minimum Specs (Low Settings at 720p)
Intel Core i5-4590 / AMD FX-4350
8GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 770 / AMD Radeon R9 280X
60GB available space

A fentiekből kiindulva éppen csak megfelel a minimumnak és 1080p-t akar belőle kierőszakolni.

(#45430) Puma K válasza duvi (#45428) üzenetére


Puma K
veterán

i5-2310 : mostanra harmatgyenge CPU ha játékról van szó. Már a GTA Online-nál 2015-ben azt láttam, hogy a 4mag/4szálas i5-4460-am egy multi és nyitott világú címhez harmatgyenge. Mind a 4 feldolgozószálja maximumon járt és meg-meg akadt. Offline címekhez és a GTA V offline verziójához jó volt, de multira-onlinera áttérve megkotlott. Váltanom kellett egy i7-4790K-ra.

8 GB RAM : már 2014-ben 16 GB-tal építettem az akkori gépemet mikor több évnyi asztalizás és egy kis laptopos kitérő után ismét visszatértem az asztali gépek világába a PC verziós GTA V bejelentése miatt.

GTX 1050 Ti : még mindig csak egy 128 Bit-es VGA-ról van szó. Nem rossz VGA, de nem szabad sokat remélni tőle. Főleg egy újabb játékban.

1080p medium/high settings: egy ilyen fent részletezett gép után nagyon optimista próbálkozás...

Remélem azért nem HDD-re és inkább SSD-re rakta a játékot. Mert az sem mindegy.

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#45431) orientcx


orientcx
őstag

Csak megerősíteni tudom duvi mestert, a 1050TI az Odyssey-ben csúnyán elvérzik. Az itteni gépemben az van(4Gb). A Horizons-ban high-ben fix 60-at hoz, itt meg 20 és 40 között ingázik, inkább többször a 20-hoz közel. Ha ezt hozzák át a normál játékba, akkor lehet, hogy egy félévig a fényevők táborát leszek kénytelen gyarapítani, de akkor is beruházok egy jobb vga-ra.

[ Szerkesztve ]

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#45432) Raymond válasza NomadND1 (#45429) üzenetére


Raymond
félisten

Desktop 1050Ti csak 4GB van, a sima 1050 volt eredetileg 2GB kesobb pedig 3GB.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#45433) NomadND1 válasza Raymond (#45432) üzenetére


NomadND1
senior tag

és tényleg. Bocs mindenkitől, nvidiaban nem vagyok annyira otthon :)

(#45434) Raymond válasza NomadND1 (#45433) üzenetére


Raymond
félisten

Itt szerintem egyebnkent mindegy, ahogy a kollega is irta a teljesitmeny kuka mert egyszeruen nincs meg a shader power ami az uj grafikanak kell. Szerintem a 280X is jobban teljesit nala, de oszinten szolva kivancsi lennek egy low-end kartya tesztre :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#45435) NomadND1 válasza Raymond (#45434) üzenetére


NomadND1
senior tag

Van egy AGP-s ati 7200-am 64MB SDR-el. Kipróbáljam? :D
Bár az 512MB-os 3780-en lehet el is indulna :)

(#45436) Puma K válasza Raymond (#45434) üzenetére


Puma K
veterán

R7 370 4GB felejtős...? ;]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#45437) [HUN]NIMROD válasza Raymond (#45434) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

A GT730 2GB elég low-end, ugye? :DD Ez az egyik másodlagos gép, amin a +1 pip pilótám fut, de a Horizons derekasan működött vele. Ha épp nem volt itt a fő ROG laptopom, ezzel is tudtam rendesen játszani. Nnnna, és most az alfa Od. a menüképernyőn 15, a kantinban pedig 9 fps-t produkál :C Természetesen minden off és low. De legalább elindul!! Harcolni nem fogok vele, de gyűjtögetni talán ez is jó lesz.

Amúgy hogyan tudok lemenni a hajómhoz? Kaptam egy Cobra Mk3-at a regisztráláskor, még nevet is kellett neki adni, de a lift azt mondja, hogy nem tudok interaktálni vele, mert nincs mihez vigyen. (És ez nem az Apex lift, hanem a másik, mielőtt valaki azt hinné.)

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#45438) [HUN]NIMROD válasza [HUN]NIMROD (#45437) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Rájöttem... egy másik rendszerben van a hajó... Facepalm szmájli nincs?... :W
Nocsak, ez Apex már Addert használ, nem Haulert.

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#45439) [HUN]NIMROD válasza [HUN]NIMROD (#45438) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Ok, sosem volt Hauler, nem tudom honnan jött. Az űrben viszont így is megvan a 30 fps, szóval nem reménytelen.
Látom, hogy megint nem bírták ki, a menük átalakítgatását most sem úsztuk meg. Szerencsére nem vészes a dolog, hamar át lehet állni.
Monológ vége.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#45440) orientcx válasza [HUN]NIMROD (#45439) üzenetére


orientcx
őstag

"Az űrben viszont így is megvan a 30 fps"

Majd kukkants be egy RES-be, és meglátod, ahány hajóval több, annyi fps-el kevesebb :K

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#45442) [HUN]NIMROD válasza duvi (#45441) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Nekem volt egy olyan is és úgy olvasom hogy másoknál is előjött hogy a quick comms megnyitása után csak a taszk kilövésével lehet megszabadulni.

Íme a képeim a legutóbbi túránkról:
HIP 58832

Visszafelé meglátogattuk az Anakondatemetőt is, ami a régi plafon volt.

Szuper élmény volt, kb úgy éreztem magam mintha egy turistabuszon lennék. Pláne akkor, amikor egy hűtési-ugrási ciklus közben el-elugráltam le-DSS-ezni az olyan bolygókat, amiknél még nem volt első térképező, és izgultam, hogy visszaérjek, mielőtt itthagy a járat :D

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#45443) gabranek


gabranek
aktív tag

Elindultam colonia felé. Arra gondoltam, hogy közben dupla-tripla hotspotokat keresgélnék. Itt jön a kérdés: hogyan tudnék olyan útvonalat tervezni, amivel gyűrűs bolygókkal rendelkező rendszereken haladhatok? Van erre valami megoldás?

田中れいな

(#45444) [HUN]NIMROD válasza gabranek (#45443) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Csak a fő csillag típusára lehet szűrni. Azért ezzel is tudod növelni a valószínűséget, mert ha kihagysz mindent ami K-től lefelé van, akkor a statisztika szerint elvileg több gázóriást és ezzel több gyűrűt találhatsz. Az M csillagok túlnyomó többsége mellett ugyanis csak 5-8 jeges bolygó van.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#45445) MrCsiT


MrCsiT
addikt

Sziasztok!

Logi oldalon most x52 és x52 pro is vehető, 48 és 64e Ft, Paypallal fizethető. :K

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#45446) gabranek válasza [HUN]NIMROD (#45444) üzenetére


gabranek
aktív tag

Köszi szépen, ez tényleg működik.

田中れいな

(#45447) [HUN]NIMROD válasza gabranek (#45446) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Szívesen, örülök ha bejön a módszer. Pici pontosítás, de a lényegen nem változtat, hogy amit írtam, az hatványozottan igaz a barna törpékre (L, T, Y), azoknak aztán végképp alig akad gázóriás kísérője. A proto-kat is ki lehet hagyni, de az alsó extra típusokat (carbon, W-R, neutron, fekete lyuk) meg elvileg vissza is lehet venni, mert olyan ritkák, hogy a gyűrűkeresésbe nem rondítanak bele, de legalább sokat érnek ha mégis az utadba akad 1-2 darab.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#45448) orientcx


orientcx
őstag

Csak nem hagyott nyugodni, hogy mennyire hozza egy nagyobb hajó a méretarányokat, ezért össze szélhámoztam azt a pár Misikét, és beruháztam egy Pythonra(ez volt a legnagyobb gép, ami kapható sz Odyssey-ben(vagy legalábbis azok közül, amiket találtam). Sajna igazolódni látom az aggodalmam, én bizony nem érzem az arányos méretbeli különbséget.

Csak emlékeztetőül itt a Cobra hátulról nézve, a szélesség 44 m



És íme az 58m széles Python

Lehet a szemmértékem bandzsít, de ez nekem sehogy sem áll össze.

A fejétől a farkáig 87m ... hát ... elvileg

És innen sem tűnik nagyobbnak :N

Kár.

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#45449) [HUN]NIMROD válasza orientcx (#45448) üzenetére


[HUN]NIMROD
aktív tag

Nem kötözködni akarok, de néhány képernyőmentésből hogyan is kéne lejönnie a méreteknek? Pláne úgy hogy eltérő távolságból és szögből készültek? Csak ugyanolyan sebességgel haladva, egyforma távolságból, mozgóképen adná ki a helyes érzetet.
Amúgy ha tudatlanul ezek alapján kellene valamit leszűrnöm, akkor még így is pont azt hoznám ki hogy a piton a nagyobb, méghozzá jelentősen, mert a padlón a csíkok a kobránál távolabb vannak, maga a hangár tere sokkalta szűkebbnek hat, ebből az következik hogy közelebbről készült a kép, tehát a tárgy ebből adódóan kisebb. Eleve így van, nem?, hogy az S hajókat S dokkba, az M, L-eket pedig szintén a nekik megfelelő méretű hangárba viszik le -> nagyobb légköbméter -> kisebbre összehúzódó, részletszegényebb textúrák a környezetben plusz a távolabbról fényképezett tárgyon -> nagyobb hajó.
A hasuk alatti rés mérete is határozottan eltérő, a kisebbik alatt kisebb.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

(#45450) duvi válasza [HUN]NIMROD (#45449) üzenetére


duvi
nagyúr

Szerintem is az eltérő landing pad méret kavar be, ori arányérzékelésébe. Egyszerű lesz gyakorlatban letesztelni az arányokat. Csinálunk egy felszíni wingtalálkozót, ahol egymás mellé parkolunk le egy Sideyvel, Cobrával, Pythonnal, Condával... és mindegyik hajó mellé/elé odaáll a parancsnoka. Így egyből ki kell jönnie a méretkülönbségeknek, arányoknak.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.