Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AuraSync kibeszélő topic
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz simongab #83399 üzenetére
Esetleg beszélnél velük? 06 80 980 980 Ha kell nekik valami akkor már értesíttetek volna, bár néha nem érkezik meg az e-mail.
Ez még a vámmentes kategória és IOSS mert fizetted az áfát, de ha nem kapták meg az Ebay-es IOSS adatokat akkor vámolni akarják, persze akkor is lesz vámolás téma mert vámárúnyilatkozatot azt nekik is rendezni kell. Szóval egyeztess velük. -
simongab
senior tag
-
Topikgazda
válasz Melorin #83392 üzenetére
Mint írtam 2004 óta nincs vám a Németországból vásárlás esetén így a vámosok semmit nem küldenek.
Egyértelműen üzleti eladó. Registered as a Business Seller
De ezt írja: Price displayed includes VAT, tehát a kiírt ár tartalmazza az áfát.
Egyébként ha nem EU-ból jönne akkor az eBay 150 € értékig beszedi az áfát a fizetéskor.Mi hogyan érint mint vásárlót? Előtte mi volt a bevezető mondat. Mert az import áfa szabályok másként működnek, az EU-s eladóknál persze az eBay-nek fizeted be, de az nem a beszedése és ugye mint ez az eladó is bruttó árat ad meg, ez sem az hogy az eBay szedi be. A szállítási költség csak az importálás esetén jön szóba mint áfa alap.
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
válasz Melorin #83392 üzenetére
Ezt írja az Ebay:
Hogyan érint ez engem, mint vásárlót?
Az EU-ban élő vásárlóknak nem kell semmit tenniük. Minden ÁFA-kötelezettség automatikusan érvényesül a vásárlás során.
A végső áfát tartalmazó árakat a Checkout oldalon láthatja.
Azokban az esetekben, amikor az eBay feladata az áfa beszedése az EU-s szállítási címre küldött megrendelések után, ez az összeg külön is megjelenik a kiállított számlán.
Az eBay köteles beszedni az áfát a tranzakció teljes értékére, beleértve a szállítási költségeket is, mivel a szállítási költségek a teljes vásárlás részét képezik. A szállítási díjak ÁFA-ja megegyezik a szállítmányban szereplő tétel(ek)re vonatkozó adókulccsal.Hát én a Checkouton nem láttam semmi plusz költséget.
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Ha Ebayről veszek német eladótól valamit, arra ugye már nem kell áfát/vámot fizetnem? Elég drága cucc, nem érné meg ha rátennének még valamit. -
-
mexel
veterán
Kaptam egy üzenetet az ebay-től:
"
The seller canceled this order due to the following reason: 'I'm out of stock or the item is damaged.'
You don't need to do anything else."Ennek ellenére még ott van a fizetési lehetőség. De azt hiszem nem fizetem ki, nincs értelme
-
mexel
veterán
Köszönöm a választ!
7 napra volt felrakva, nem lehet hogy elszúrt valamit a beállításoknál? Nem akarok kitolni vele.Ennyiért nem adná oda biztosan, ez a cucc kb 30-50 ezret érhet. miért lenne 1 dollár a minimum és miért záródott amikor még 7 nap visszavolt? Szerintem elszúrt valamit a feltöltésnél. Írjak neki előbb hogy így jó-e?A szállítási díj is visszajön mindenképpen? lehet hogy várok kicsit hogy ír-e valamit
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sziasztok! Érdekes dologtörtént velem. Nézgelődtem erősítők után ebay-en, és láttam egy frissen felrakott készüléket egy francia eladónál. Még nem volt rá licit, szállításnál 20 euro volt írva. Tettem rá egy 1 dolláros ajánlatot hogy meglegyen, majd később még ránézek. 1-2 perc elteltével jött az üzi hogy fizessek, a termék elkelt és megnyertem ennyiért.
21 Euro-t kellene fizetnem. Valamit esetleg elszúrt az eladó? Nyilván nem akarja ennyiért eladni. Írjak neki mielőtt fizetek? feleslegesnek érzem a fizetést így, mert úgyis az lesz a vége hogy nem küldi és majd kérhetem vissza az összeget. ( nem tudom a szállítási díj is visszajár ilyenkor ha refund van?) -
Topikgazda
válasz totyak #83375 üzenetére
Természetesen lehet más országbeli címet megadni, a Delivery addreshez veszed fel újként, a többi címet ne bántsd.
Egyértelmű a rubrikák tartalma, annak megfelelően kell kitölteni.
Arra kell figyelned hogy Angliai legyen a beszerzési hely, mert ha más ország akkor kezdődik a vámolásos téma hiszen az Egyesült Királyság már nem EU-s és oda is vámolással kerülhet be dolog.
Arra is hogy licitálásnál, vásárlásnál az angol cím legyen az alapértelmezett ha Angliából vásárolsz, lásd az előző mondatot.
És ezt is vedd figyelembe, összérték a 430 €, ami nála van.[ Szerkesztve ]
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Eddigi vásárlásaim során a saját magyarországi címemre kértem a termékeket és ezáltal nyilván a posta és egyéb terhek jócskán megnövelték a fizetendő összeget.Kérdésem: Ha van angliai ismerős, megtehetem, hogy átírom a címemet az övére és hozzá megy a termék sokkal olcsóbban, aztán ő elhozza nekem, ha jön haza? Azt mondta, hogy nem szoktak szórakozni vele a reptéren, pedig volt, hogy hozta a konzolját több játékkal együtt.
Nem korlátoz ilyen téren az eBay, hogy ide-oda változtatgatom a postázási címet?
Gondolom az Account fülön a "Registration address, email and phone number" a "Delivery address" és a "Dispatch address" részeket is módosítanom kell. A saját telefonszámom maradhat, vagy az is legyen az ismerősömé? Esetleg nincs valahol egy leírás arra vonatkozóan, hogy a brit címnek hogyan is kellene kinéznie az eBay oldalán megadva?
Köszönöm
-
dobolan
senior tag
Olaszországból kb. hány nap lehet a várható kézbesítési idő, illetve magyar posta kézbesít belföldön?
SDA Express Courier -
Topikgazda
válasz animatrix11 #83368 üzenetére
Nem azt írtam hogy nem igaz hanem azt hogy ez nem eBay oldal, hanem egy másik apróhirdetéses oldal.
Biztos működik, de mint írtam más a jogi környezet. Arról van ismeretem hogy néhányan ráfaragtak, de volt aki meg volt elégedve.
Az hogy miként segítenek én eddig nem találtam meg.
Másik dolog hogy ha nem Németországba akarod a szállítást nem biztos hogy vállalják az ide küldést vagy nagyon drága lesz.[ Szerkesztve ]
-
animatrix11
őstag
Lefordítva
1Kezdjen el biztonságosan fizetni
Az eBay Classifieds App chatjében válassza a „Biztonságos fizetés” lehetőséget, és adja meg a megállapodott árat. Ezt a fizetési kérelmet elküldjük az eladónak.
2Fizessen vevővédelemmel
Amint az eladó elfogadja kérését, fizethet bankkártyával, azonnali átutalással vagy banki átutalással. Amikor megkaptuk a befizetést, a chatben megmutatjuk Önnek a „Vásárlói védelem kifizetett tétel” feliratot. Megjegyzés: SEPA átutalás esetén a visszaigazolás általában egy banki munkanapot vesz igénybe – kérjük, legyen türelemmel.
3megkapja a cikket
Az eladó most értesítést kap arról, hogy Ön fizetett, és kéri, hogy küldje el a terméket a megadott címre. Szállítás után megadja a nyomkövetési számot. Amint az áru megérkezik, Ön megerősíti, hogy minden rendben van. Ezután az eladó megkapja a pénzét.
4fogyasztóvédelem
Ha a termék a fizetéstől számított 13 napon belül nem érkezik meg, vagy jelentősen eltér a leírástól, jelezheti a problémát az ügyfélszolgálaton.Akkor ez nem valós?
Kb 3 eladót kérdeztem egyiknek sem volt paypalja érdekes módon, legjobb lenne személyesen, de kicsit messze van NémetországHardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
KutyiHU
tag
Szevasztok!
Rendeltem egy motor láncot ebay-ről. Egy bizonyos japán márkás láncról van szó!A lényeg, hogy a doboza az a japán cég által gyártott márka doboza, viszont maga a lánc valami utángyártott szemét, ami fele annyit ér mint amennyit fizettem érte! Persze a dobozzal együtt hírdette, és a gyártó japán cég neve is szerepel a hírdetésben, hogy ez a cég terméke. Van esélyem free returnra, vagy money backre? -
Topikgazda
válasz animatrix11 #83364 üzenetére
Ez egy Jófogás szerű hirdetési oldal az eBay nevével, de semmi közük hozzá lényegében, ez amit írsz nem igazán úgy van hiszen direkt fizetsz az eladónak, legtöbbje bankszámlára kéri, legfeljebb ha adna meg PayPal- fizetési lehetőséget ott lehetne ilyen, de ott sem szeretik a vásárlói védelmes fizetést. Valójában itt nincs külön vásárlói védelem.
Ha megbízható embertől veszel akkor nem lesz gondod, de a magán eladók esetén a német PTK szabályai szerint semmi garancia vagy jótállási kötelezettség nincs meghatározva. -
animatrix11
őstag
Sziasztok!
Erről az oldalról van valami infót? Vásárolt már itt valaki? https://www.ebay-kleinanzeigen.de/
Van biztonságos vásárlás opció az oldalon 14 napig tartják a kifizetést az eladó felé, 13 napom van, hogy jelezzem, hogy nem jött meg vagy eltér a leírtól, 14. Napon kutatják neki
KösziHardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz Bacusuz #83360 üzenetére
A 27% magyar áfát szedi be az ebay. Még majd a Magyar Postának vámügynöki szolgáltatási díjat kell fizetned ha megérkezik Magyarországra az áru, online fizetéssel 399ft-ot, utánvétes fizetéssel 799 ft-ot.
Az összefoglaló 17. pontjában van részletes leírás.ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
xcvbxcvb
aktív tag
Köszi a választ. Igen úgy látom wisenál hogy eurot és az angol fontot tudok ingyen fogadni. Dollár számlára utalásnál 7,5 dollár díjat számol, forintot meg nem lehet külföldről fogadni még.
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok!
Kínából rendeltem egy terméket melynek az ára 7,65$ és erre felszámolt 2,07$ VAT-ot.
Ez a postai adó lesz vagy mi?[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
xcvbxcvb
aktív tag
Lenne egy kérdésem, nem szorosan ebay, de jobb topik nem jut eszembe.
Egy svájci, átutalással szeretne fizetni bankszámlára. Van wise számlám amit az ebay miatt nyitottam ugye.
A kérdésem az lenne, lehet ennek valami buktatója számomra ? Gondolok itt esetleges chargebackre ha megkapta a terméket, vagy valamilyen rejtett költségre ?
Eddig paypalt használtam csak ilyen célra. A hazai bankszámlámra nem mertem utalást kérni, mert számomra átláthatatlanok a költségei.ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
Topikgazda
válasz S. Baldrick #83355 üzenetére
Az is üzletszerű tevékenység ha folyamatos és gyakori, nem a pénzösszeg forgalom a lényeg, hanem maga a tevékenység. A fiók tevékenysége alapján üzletire fiókra kell váltanod, az ellenkezője nem bizonyítható, ha csak vásárolnál akkor lehetne.
-
S. Baldrick
újonc
Jó estét!
Október elején szólított föl az ebay, hogy változtassam meg a fiókomat magánról üzletire mert azt feltételezi, hogy vállalkozás vagyok. Ma pedig le is tiltotta az eladásaimat. Az igaz, hogy saját magam által gyártott apróságokkal kereskedem de ennek forgalma ritkán haladja meg a havi 100-200 Euro-s értéket. Hogyan tudom bizonyítani, hogy nem céges eladó vagyok? Egyáltalán mi alapján állapítják meg, hogy ki a céges és ki magán felhasználó? -
Topikgazda
Az utolsó bekezdésed jó meglátás.
Itt az szokott gond lenni hogy a Posta programja az egyébként eBay-től normálisan megkapott adatok közt nem találja meg az IOSS azonosítót és ezért az áfázós feldolgozás fut rá, ez azért ritkább lenne már mostanában. De van amikor minden rendben történik és tényleg csak az IOSS 399/799 Ft fizetendő.
A Posta olyan szöveggel jön hogy nem adta meg a kereskedő (az igaz, mert csak az eBay-é használatos, hiszen ők szedik be az áfát, így viszont az eBay megadta.
Mostanában azt is hogy hamarabb feldolgozták mint ahogy az eBay (a kereskedő) elküldte az IOSS-os vásárlási adatokat és ők a postai adatokból dolgoztak, no ez is kamu, hiszen mi tud hamarabb megérkezni mint csomag és a postai adat? Természetesen a vásárlási IOSS vámos adatok, rögtön a kifizetés után mert az eBay az könyveli az áfát rendesen.
Ha lehet el kell kerülni a Magyar Posta kézbesítését. -
_ak_
addikt
Szerencsés létemre pluszban kapom az ívet. Anyám kért pár kacatot. 6 csomagban jön. Kapott egy "üzit" amin az azonosító van és a belépési kód van és ezt lemásolta nekem, hogy nézzek rá. Hogy pontosan kitől és milyen formában az úgy tűnik, hogy állam titok. Belépve azt látom, hogy egy 405 forintos valamire, mivel lejárt a 48 óra, 908 forintot kell fizetni.
Nem az összegek a kérdésesek, hanem, hogy honnan jön ez a küldemény azonosító, mert az ebayen, hasonló sincs. Vagyis hasonló van, ahol eredetileg Yanwen trackinget adtak és arra kattintva látok egy olyat, hogy Last mile => Destination country post, number. De a 6 csomag közül egyik sem kapta azt ami előttem van. Hogy egy kicsit több kihívás legyen benne, a feltűntetett összeg véletlenül sem közelíti meg egyik rendelés összegét sem. Aztán elmondta, hogy átvett már 2 csomagot, amiről csak értesítő volt és azokra is fizettem 1000 valamennyit. Úgy hogy eddig 3-ból 3 dupla áfás és még csak azt sem tudom, hogy melyik melyik volt.
Inkább offba is teszem, igazából nincs úgy tűnik, hogy csak kiakart ez jönni belőlem. Szépen lassan megértettem a leírtakat, hogy így utólag is köszi a magyarázatokat.
A lényeg, ha szerencsém van, csak az áfát fizetem meg (ha EU-s követési számot kapok valahol), minden más esetben 400 vagy 800 forint plusz, rosszabb esetben mégegyszer rászámolják az áfát, ahol azt is ki kell fizetnem és jöhet a plusz papírmunka 3 hónap, hogy azt visszakapjam. Jól értettem?
Let's begin, de gozaimasu!
-
Topikgazda
A program nem látja a küldeményed, a küldeményhez tartozó elektronikus (postai és vám-árúnyilatkozat) adatokból dolgozik, így előfordulhat hogy hiába írná rá akkor sem kapsz ilyen értesítőt. Bár ez eBay, de itt is megoldható az amit AliExpress esetén használunk, hogy a postázási címednél a Street address 2-höz beírod az e-mail címet, ez jó eséllyel az elektronikus adatokhoz is bekerül és nem kavar be a címzésbe.
Én legalábbis így használom itt is. Inkább a State-hez legyen 2 db pont beírva, ne a megye hogy biztos kiférjen
Minta:
A telefonszámnál meg annyi a gond hogy ha az eladó nem állított be azt az opciót hogy kéri a telefonszámot, akkor az eBay azt nem adja át.
-
g0dl
addikt
Köszönöm.
" Akkor tudod online fizetni ha az automatikus vámkezelési programjuk be tudja azonosítani valamelyik elektronikus elérhetőségedet és tud arra értesítőt küldeni, akkor 48 órán belül online bankkártyával lehet fizetni."
az ebay-en persze van email regisztrálva, de nem rajtam múlik, hogy a küldő ráírja-e a levélre. -
Topikgazda
Az Összefoglaló 17. Vámügyintézésről néhány gondolat résznél leírva.
Az a lényeg hogy az eBay eleve beszedi az áfát a 150 € alatti értékű vásárlások esetén a fizetéskor. 150 €-ig nincs vám ha nem jövedéki termékről van szó.
Ha a Magyar Posta a kézbesítő akkor ez esetben van kezelési díjuk, ami 399 Ft ha online fizeted, illetve 799 Ft ha kézbesítéskor fizeted. Akkor tudod online fizetni ha az automatikus vámkezelési programjuk be tudja azonosítani valamelyik elektronikus elérhetőségedet és tud arra értesítőt küldeni, akkor 48 órán belül online bankkártyával lehet fizetni.
Ha nem Magyar Posta az aki kézbesít akkor nincs semmi költséget.[ Szerkesztve ]
-
g0dl
addikt
Mióta az eu eltörölte a vám és áfamentességet adott összeg alatt, azóta nem rendeltem semmit eu-n kívülről.
Most viszont szükségem lenne 2-3 eurós cuccra, ami csak Kínából elérhető.
Mi a helyes eljárás, mire kell figyelni, hogy ne érjenek meglepetések?Nem az adót akarom elkerülni, csak azt, hogy a az árú értékének tízszeresét kelljen vámügyintézés stb. miatt fizetni. ( akkor inkább át sem veszem)
-
Sanyaaa26
senior tag
Van 21 pozitív értékelésem és havi 20.000 dollár a limitem, maguktól emelték folyamatosan
-
Topikgazda
válasz xrichiex #83343 üzenetére
Magán fiók vagy üzleti fiók? Mert ha az utóbbi akkor kötelező az üzleti adatok közt az adószám és az áfa kezelése a vevők irányába, de amit lehet azt az eBay-el kell elvégeztetni ezzel kapcsolatban
Az alanyi adómentesség csak az országon belüli eladásra vonatkozik.
Van tájékoztatás a NAV oldalán is, az ügyfélszolgálat ugyanazt próbálja elmondani ami ki van írva, de néha nem sikerül nekik, szóval nem érdemes telefonálgatni nekik.
Nincs visszamenőleges, hiszen neked kell bejelenteni mindent,ami elmaradt úgymond itt nem kell, majd az új vásárlások esetén. -
xrichiex
csendes tag
Sziasztok!
A mai nap kaptam levelet az ebay-től amiben azt kérik hogy adjak meg EU-s adószámot ha jól értem. És végezzem el az OSS regisztrációt.
Általában eladok, ritkán vásárolok ebayen.
Amugy van vállalkozásom, van eu-s adószámom is. Bár 0% áfás vagyok szóval nem igen értem.
Külön regisztrálni kell ezt az OSS-t? A nav oldalán egy telefonszám sincs pontosan mi ennek a menete?
A másik kérdés hogy vajon visszamenőleg is jelenteni fog a rendszer?Valaki körbejárta már ezt a témát?
-
hito
nagyúr
Semmi gond...mint tudjuk ez hozzáállás szokta kitermelni idővel azt a fajta konkurenciát, amit aztán nem él túl hosszútávon az addig monopol helyzetben lévő piaci szereplő.
Egyébként is érthetetlen, hogy miért nem volt eddig és miért nincs most sem versenytársa az ebay-nek. Én legalábbis nem tudok róla.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Topikgazda
Nekem egyik napról a másikra technikai hiba miatt ugrott a havi 5000 $-os besorolás, még mindig vizsgálják, de 16-24% közt van most az új jutalék rendszerben az amit kérnek. Ami több mint amikor még a PayPal is benne volt az eladó képletben.
Folyamatosan kell eladni mert ha nem akkor csökken a rang, ez így volt eddig is egyébként, már akkor lejjebb esik ha volt több negatív értékelésed hiába a folyamatosság. Egyetértünk abban hogy a jelenlegi megoldásaik azért nem igazán eladó barát megközelítésűek.[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Normál fiókom van és most szerettem volna ezt a dolgot meghirdetni, de nem lehetséges. Hónapokig áruljak mindenféle hülyeséget ahhoz, hogy majd ezt egyszer eladhassam. Nevetséges ez az egész. Új tagokkal még megérteném, de már több, mint 10 évvel ezelőtt is adtam el 200eFt értékben az ebayen. Miért kell szívatni a régi, megbízható tagokat? Ez nekem nagyon, de nagyon ellenszenves. Mondom, ráadásul majdnem elviszik a vételár egy ötödét! Elképesztő mohó és rém visszataszító bagázs. Én végeztem velük.
Neked nagyon köszönöm az eddigi segítséged!
-
Topikgazda
Eladóként jött össze a 100 % pozitív, mert a vevőkéntit ne vedd bele. Ha folyamatosan adsz el, akkor havi 5000 $-ra ( kb 4200 €) felmegy, ha az eladói rangod nő automatikus az emelés, de ha van 1-3 pozitív értékeléses eladásod kérhetsz emelést, kell nekik egy mini üzleti terv, ha viszont üzleti fiókod van akkor máshogy működik ez a limit téma.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Na, úgy néz ki, hogy ez a remek e-bay üzleti modell nem teszi lehetővé, hogy egy 2004 óta 100% pozitív értékeléssel rendelkező tag (jelen esetben én), 1200Euro értékben meghirdetni tudjon egy terméket a "kiváló" oldalukon.
Havi 200Euro értékben hirdethetek meg az oldalukon. Ja, és mindezt úgy, hogy nem kevés pénzzel veszik le az embert!!! Ebay + Paypal 17% jutalékot oszt le magának a vételárból, de legalább még jó szarul is váltják át a devizát. Na de mindegy, mert úgy tűnik az én pénzem amúgy se elég jó nekik.
Innentől részemről lehúzhatja magát a klozeton az ebay, de tudnék cifrábbakat is írni
-
hito
nagyúr
Ez eddig rendben van, de írtam, hogy ott mit jelzett vissza a rendszer:
Sajnos Ön jelenleg nem jogosult az eladási limit növelésére; csak 30 naponta tudjuk növelni az eladási limiteket. Mivel a limitjeit 2021.10.26-án már megemelték, várnia kell, mielőtt újabb emelést kérhet. Tudj meg többet. (google fordító)
Miért ezt jelezte vissza, ha pont a limitet szeretném emelni? Én nem emeltem eddig. Ha meg emeltem volna, már meg lenne emelve és nem szabadna visszadobni az emeld meg a limitet oldalraPrivátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Topikgazda
Mindegy hogy melyik oldalon akarod ennyiért meghirdetni nem tudod sehol sem a limit miatt. 231 $ (termék ár és szállítási költség) esetén már el tudod menteni.
Azért passzolt át az anyaoldalra mert ott lehet kérni a limitemelést.
Van hirdetési darabszám és összeg limit ha még alacsony az eladó "rangod".
Elméletileg ha be vagy lépve és erre a linkre kattintva középen a Selling limits-re akkor kiírja hogy mi a helyzet.
Alatta ez megmagyarázza Seller levels and performance standards[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Köszi! Az egész onnan indult, hogy elkezdtem hirdetni egy terméket a com-on, majd amikor már arra nyomtam, hogy véglegesítés és feladás, valamiért átdobott az osztrák oldalra. Ha csak ott tudom meghirdetni, akkor miért engedte elkezdeni és a egészen a legvégéig vinni a folyamatot?
A lényeg, hogy valami eladási limit emelést kéne végrehajtanom, mert a meghirdetni kívánt termék (1350$-ért szeretném meghirdetni) túlmutat valami havi 200Euro-s limiten (nem is értem, hogy mi ez). Amikor meg rányomtam, hogy ok, kérem a megemelést, ezt írta:
Sajnos Ön jelenleg nem jogosult az eladási limit növelésére; csak 30 naponta tudjuk növelni az eladási limiteket. Mivel a limitjeit 2021.10.26-án már megemelték, várnia kell, mielőtt újabb emelést kérhet. Tudj meg többet. (google fordító)
Mondanom sem kell, hogy nem emeltem meg semmit, de ha mégis megemeltem volna tudtomon és akaratomon kívül, akkor miért nem engedi még mindig meghirdetni a terméket?Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Topikgazda
Sajnos nem lehet átregisztrálni másik oldalra. Ezt törlöd aztán regisztrálsz amelyik oldalon akarsz, de ha eladásra is használnád akkor jobb ha marad az osztrák. Hiába az USA eBay.com-on regisztráltál mivel magyarországi a címed az eBay EU-hoz tartozol amely €-os elszámolású és ezért szerintem jobb ha EU-s oldalon maradsz.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Nagyon megbántam, hogy annak idején az osztrák ebayre regisztráltam, mivel a német nyelvtudásom fabatkát sem ér. Évek óta emiatt szívok. Van lehetőség valahogy régiót váltani, vagy átregisztrálni? Tudok bejelentkezve mozogni a com-on, meg a co.uk-n is, de ahogy valami olyan dolog jön elő, amihez kell a profilom, átdob az osztrák oldalra, kéri ott is a bejelentkezést és németül folytatódik tovább minden, ott meg halott vagyok
-
darvinya
titán
Sziasztok
Vettem 2db terméket, mindkettőnél volt egy tétel, VAT.
Ez most mit jelent számomra?Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Topikgazda
Be van állítva hogy az eBay átadja ezt az információt? Mert a vásárlási értesítőben szokott lenni. Semmi értelme hogy a feladás után kapd meg.
Böngésző:
Account settings
Selling
Shipping preferences
És az oldal alján az utolsó Always ask buyers for phone number sor Yes-re van állítva?[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
Csoda történt, meg tudtam értetni magam a jól képzett majmokkal! Tucatnyi levélváltás után végre kinyögte az egyik, hogy az USD számlán ragadt pénzt nem lehet átvezetni EUR számlára, de PayPalra igen, csak meghatalmazást kell adnom rá. Íme a varázsszó:
“I give you consent to credit the amount in the PayPal account.”
Ezután nem sokkal USD számla lenullázódott és visszakaptam a pénzt.
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
parkr
őstag
akkora problémát jelentett az alfanumerikus irányítószám hogy nem tudták beírni a rendszerbe. 1 órám ment el erre a szerencsétlenkedésre. pedig vámkötelesként többe is került volna.
nekem amúgy egy 2 bélyeg méretű fényes kis lapocskát adtak cn22 néven, amire nyilván alig fog a toll és azt benedvesítve ragasztották rá.
#83317 xcvbxcvb "Sőt Eu-n kívülre itt már csak vámköteles feladási móddal lehetséges feladni bármit is."
ott van az árlistában, ajánlott elsőbbségi "nem vámköteles
tartalom"
így küldtem Los Angelesbe, Angliába, és muszájból... Kanadába is -
Topikgazda
válasz xcvbxcvb #83317 üzenetére
Mivel a kitöltéssel és a ráragasztással én elvégeztem a feladatomat, átadom neki és kifizetem a szükséges díjakat a továbbiakban nem kell asszisztálnom neki, az hogy ők ezután a postai adatbázisba beírják az adatokat azzal nekem nem kell foglalkozni.
Ott helyben az átvételnél nem kell nekem semmire várnom, mert nem akkor viszik fel az adatokat. Erre utaltam amikor ezt olvastam: Sajnos nyomorék postánk nem tudta bevinni a rendszerbe cn22vel így vám mentesként küldtem,
A feladásnál sosem kellett azt megvárnom adtam fel úgy külföldre levelet. A CN22 ráadásul semmi bonyolult szöveg nem kerül.
Mit nem lehet erről átmásolni?
Persze az adott ország devizájában írom és angolul mert az ottani vámosoknak kell.Ezt is írtam: Én az ePostakönyvüket használom ott én fel tudom vinni az adatokat, természetesen a vámolási adatokra értettem ezt, mivel egy olyan hsz-re reagáltam ami ezzel foglalkozott, szóval tudom Eu-n kívülre itt már csak vámköteles feladási móddal lehetséges feladni bármit is.
És azért ePostakönyv, mert így kevesebbe kerül a postázás, ugyanis 500 g-nál 2345 Ft a 2520 Ft helyett és én be tudom írni a megfelelő adatokat, nem kell a postáslány pötyögésére várnom, bár itt Szegeden nem a felvételnél írják a postai adatbázisba az adatokat, soha nem fogyna el a ügyfélsor ha a felvevők csinálnák.
Te is akkor azt mondod hogy ott állsz a sorban és várod hogy aki felveszi a küldeményt akkor írja be? Ugyan hol van ilyen postai felvételi hely?[ Szerkesztve ]
-
xcvbxcvb
aktív tag
"a manuális megoldás esetén kitöltött CN22 meg csak ráragasztandó a küldeményre, nincs mit felvinni."
Dehogynem, beviszik a rendszerbe a vámkötelesként feladott küldemény adatait.
Mondjuk van aki össze vissza irkál be mindent a rendszerbe.
Sőt Eu-n kívülre itt már csak vámköteles feladási móddal lehetséges feladni bármit is.ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
Topikgazda
Ezt nem értem. Én az ePostakönyvüket használom ott én fel tudom vinni az adatokat, a manuális megoldás esetén kitöltött CN22 meg csak ráragasztandó a küldeményre, nincs mit felvinni. Persze a CN23 jobb mert abból marad a manuális kitöltéskor a 2 pld-ból egy általuk leigazolt nálam, ha valamiért visszajönne a motyó és esetleg vámolni akarnák.
-
-
Topikgazda
20 CAD felett van áfa és és vám is, de hasonlóan alacsony % lehet, mondjuk 0% mert termék függő ott is. Pl. tablet 0%. Az áfa pedig állam függő 5-15% közt a 13 államban.
Itt egy kalkulátor, Mo nem CUSMA ország. A Postájuk elméletileg 9.95 CAD díjat kér.
Bár azért nem értem ezt a vevőnek kell tudnia, az oda eladót nem érinti.
És őszintén, nem gondolom hogy nekünk eladóknak ismerni kell az összes szóba jöhető vevő országának importálási szabályait és költségeit, az adott szállítók importálásra vonatkozó díjait.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz vadasz70 #83303 üzenetére
Vámot kérdezed?
Az úgy van hogy van egy EU-s vámtarifa rendszer ahol minden termék be van sorolva egy kóddal és a hozzátartozó akár országonként változó %-os mértekkel.
Az Összefoglaló vámolási leírásnál TARIC néven találkozol vele. 17. Vámügyintézésről néhány gondolat, ott írva van az is hogy 150€-ig ami úgy 174 $ nincs vám.
A vám 0-%-tól indul úgy 40 %-ig, de vannak dömping vám értékek is, amelyek + %-os értékűek.[ Szerkesztve ]
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy hogyan történik a vám kiszámítása például egy 7 dolláros terméknek mennyi lenne a vámja? Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Remek áron vadonatúj brutális elektromos roller Quickwheel EXPLORER - 5600 watt, számla
- AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz 6-Core AM5 Box
- Garanciás! Acer nitro 5 gamer laptop (i711800H/512 gb ssd/rtx4050 4 gb/16 gb ddr4)
- Gainward GeForce RTX 4070 Ghost OC 12GB (RGB) eladó! Még közel 36 hónap Alza garanciával!
- Fujitsu asztali PC , i5, 240 gb ssd, 500 gb hdd, 10 gb ram , gt 1030 2 gb videókárttya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest