Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Ha nem jött meg a csomagom (már 33. napja), akkor a Paypal-on vagy az Ebay-en kell refundot kérni? Vagy is-is?
Ha az ebay-en, akkor a terméknél a resolve a problemnél vagy a resolution centernél? -
djbahool
senior tag
válasz radi8tor #16079 üzenetére
Hello!
Nos azt írta a kínai:
"ok,I have sent you the full refund.
if you receive it later, just pay us the half price please.
and please help us cancel it on ebay, so I can get money back.
thank you.
"
Vagyis ha jól értem, akkor visszautalta, és zárjam le a dispute-ot, hogy ő vmi pénzt visszakapjon?
Még nem zártam le, de még nem is látom a paypalos accountomon a pénzt?
Kell neki pár nap?Pedig az ebay-en is ott egy dollárjel visszanyíllal, vagyis "Your payment has been refunded"
[ Szerkesztve ]
-
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Egy nagyobb értékű teleszkópot (200 USD+45USD száll) szeretnék rendelni, Kínából.
Kb. 2 kg.
Az eladó azt mondta ráírja hogy GIFT meg 50 USD.
Elképzelhető hogy megúszom vám és áfa nélkül? -
djbahool
senior tag
Internet kártyám lejárt, ami a pp-hoz volt csatolva.
Megjött az új, beaktiváltam, de most ugye megint leterhelte 1 USD-vel a számlám.
Anno ha jól emlékszem a terherésnél szereplő tranzakció azonosítót vissza kellett írni valahová, de most nem tudom hogy kell-e, illetve hogy hova.
? -
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Van olyan lehetőség eladáskor, hogy minden ebay oldalon megjelenjen a termék, és kelljen külön feltölteni a .com, .de és .co.uk oldalakra?
-
djbahool
senior tag
Eladás témában még új vagyok, ezért nem értem a következőt:
Első eladásomból befolyt összeg, még mindig nem hozzáférhető (ugye PayPal zárolja 21 napig), OK.
De tegnap volt egy másik eladásom, amit kifizettek PayPal-ra, és azonnal hozzáférhető volt az összeg.
Szóval a kérdésem, hogy mitől függ, hogy zárolva van-e vagy sem? -
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Végignyálztam a topicot, de érdemi választ nem találtam a következőre:
Ha Global Shipping Programmal veszek valamit, ugye fizetem az import chargest is.
De ebben csak a VÁMm van benne vagy az ÁFA is?
"import VAT on this purchase is not recoverable" -
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Amerikából vennék egy cipőt, de mivel van egy amerikai ismerős, aki közreműködésével olcsóbban kijönne a postázás mintha Global shipping porgrammal direktbe magamnak küldeném, ezért az Ő amerikai címére küldetném a csomit.
De nem tudom, hogy van e rá mód, hogy licitkor (vagy leütéskor) megadjam, hogy ne az én Mo-i címemre kalkulált szállítási és egyéb költségekkel kalkulájjon, hanem az ő amcsi címére? -
djbahool
senior tag
Valaki homályositson fel legyen szíves: eddig csak vettem az ebayen. De most volt 3 eladásom is. Mind3 eladasnal a Paypal számlára már csak a kb. 5% al csökkentett érték került. Ezt én betudtam ugye ebay jutaléknak. De most pár nappal később az ebaytől jött a számla hogy a 3 eladásom után fizessek be 12 usd- t. Akkor most hogy is van ez?
-
djbahool
senior tag
USPS-sel rendelt már vki Amcsiból?
Nekem már 5dik napja ez a státusz:
Pre-Shipment Info Sent to USPS.
U.S. Postal Service was electronically notified by the shipper on August 26, 2014 to expect your package for mailing. This does not indicate receipt by the USPS or the actual mailing date. Delivery status information will be provided if/when available. Information, if available, is updated periodically throughout the day. Please check again later.
Ez gondolom azt jelenti, hogy még fel sincs adva? -
djbahool
senior tag
Na akkor itt egy rendkívül kacifántos kérdés:
USA-ból vettem egy cipőt, de az eladó nem volt hajlandó számomra elfogadható opcióval elküldeni MO-ra.
Így egy kollégám Amerikában élő (eredetileg magyar származású) ismerőséhez küldettem a csomagot.
Ő fogja majd eljuttatni a kollégámhoz.
A fő kérdésem ezzel kapcsolatban a VÁM és ÁFA:
Mivel ez innentől kezdve nem direktbe küldés, kell-e nekem ezeket (VÁM meg ÁFA) fizetnem?
Ha igen, akkor mi alapján döntik el az értéket?
És ha úgy küldetem, hogy ajándék? -
djbahool
senior tag
Ebay-en van lehetőség arra, hogy ha a vevő mégsem veszi meg a terméket, akkor ne vonják le a jutalékot tőlem?
-
djbahool
senior tag
Ebay-en van lehetőség arra, hogy ha a vevő mégsem veszi meg a terméket, akkor ne vonják le a jutalékot tőlem?
-
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Elég gyakran adok-veszek Ebay-en, de eladni és szállítani még nem használtam eddig a Global Shipping Programot.
És sajnos nem is igazán találok erről infót, hogy én ezt hogyan tudom igénybe venni, mennyibe kerül így a szállítás stb.
Tudnátok ebben segíteni?
Köszi! -
djbahool
senior tag
Elég speci kérdés, vagy csak nekem az:
Vettem eBay-en egy szilikon tokot, szándékosan EU-ból, hogy hamarabb megkapjam. Meg is jött, de mást küldött az eladó.
Megreklamáltam emailben, erre azt írta, hogy írjam rá a csomagra hogy RTS/Refuse, és dobjam de egy kültéri postaládába, és ingyen visszajut hozzá.
Működik ez? -
djbahool
senior tag
-
djbahool
senior tag
USA-ba szeretnék kerékpár vázat küldeni.
Mit javasoltok?
Posta oldalán a max méret: 50x35x31
Abba nem fér bele nyilván.
Mik a lehetőségek? -
djbahool
senior tag
válasz tbalint3 #82714 üzenetére
IGen, közben megleltem, de nem teljesen világos.
Ha, ha egyéni kitöltést választok, akkor be tudok vinni pl. 95*78*20-as méretet, 4kg-mal.
És erre ad vmi 20800 Ft-ot postacsomagnak, meg EMS-nek 22200-at, ami annyira nem rossz, összehasonlítva a legolcsóbb Fedex-el, ami 69000 Ft! -
djbahool
senior tag
eBay-en szoktam néha-néha eladni is, ezért Revolut számlát csatoltam most hozzá, miután már nem a PayPal-ra jön a pénz eladáskor.
Volt is már egy eladásom, le is vonták a jutalékot stb.
De most látom, hogy 3 havonta, megterheli az eBay a revolut számlámat 0.31EUR-val.
Nyilván nem megyek csődbe tőle, csak nem tudom az okát, hogy miért.
Az eBay-es kivonaton 0.0EUR van. -
djbahool
senior tag
-
djbahool
senior tag
-
djbahool
senior tag
Sziaszok!
Storym a következő röviden:
Gyakran adok/veszek eBay-en, és más egyéb felületeken is, eBay 100% + értékelésem van, mint vevő, mint eladó.
Történt tavasszal, hogy eBay-en eladott termékemet megreklamált az eladó, hogy karcos és szerinte használt, vagy nem jól volt becsomagolva.
Mondom küldjön róla képet, nem küldött.
Jó fej voltam, mondtam adok egy partial refund-ot, amit nem fogadott el, helyette PayPal claim-et indított, de képek stb. továbbra sem jött.
eBay/PayPal az ő javára döntött (foggalmam sincs miért), írtam nekik, hogy ez nem fair stb., de őket nem érdekelte, írták hogy fizessem meg az eBay-nek a termék teljes árát (amit ugye csak részben kaptam meg az adók stb miatt), + kezelési költség stb.
Mondom, jó, de akkor kérem vissza a terméket legalább, de erre már sem az eBay sem a vecvő nem reagált, hanem beszedést indítottak a számlámra. Ezt nyilván nem engedtem.
Most meg jön az eBay-től egy email, hogy kiadják az email címem egy behajtónak.Na most kérdésem, hogy járt-e már valaki hasonló cipőben?
Kell-e tartani valamitől?
Nyilván nem akarom kifizetni, mert teljesen jogosulatlannak érzem, pláne hogy a terméket sem kaptam vissza, és bizonyítékot sem, hogy karcos stb. -
djbahool
senior tag
Kifejtenétek bővebben.
Nem azt mondom, hogy be vagyok sz.rva, de kicsit idegesít azért..
Pléne, hogy abszolute nem tartom jogosnak az egész eljárást!
Nem elég hogy felfüggesztették a száz+ feletii 100%-os profilomat, még behajtót is küldenek??
Email-emre meg nem válazolnak..... -
djbahool
senior tag
Na most mi van akkor, ha az email cimemen kívül egyéb adataimat is kiadja az eBay a behajtási cégnek?
(Amúgy nem egy akkor összegről van szó amihez hitelt kellene felvennem, de ha egyszer nem jogos, akkor nem fizetnem be. Ha legalább visszakapnám a termeket, simán befizetném, de így.....)
Elég furcsa eljárás az eBay részéről. Nem érdekli őket, hogy kb. 12 éve tag vagyok, és eddig 0 negatív visszajelzést kaptam. -
djbahool
senior tag
Akkor ha jól sejtem, ezt mindenképp megszívtam.
Egyébként az email címemet ha kiadja az eBay, azzal mit tud kezdeni a "debt collector"?
Amúgy feltételes módban írta, mert ez volt pontosan:
We may be placing your account to a debt collector and will provide them with the email address on file: "regisztrált email címem"
Mindezt egy hónap múlva.Visszatérve, próbáltam én kommunikálni az eBay-el tavasszal erről az egészről, de összesen az első levelemre válaszolt egy indiai csóka, és a többire már nem. Persze abban sem volt semmi értelmes, csak azt szajkózta már akkor is, hogy fizessek és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest