Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AuraSync kibeszélő topic
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
tbalint3
tag
Szia,
A bank hitelesítés az rögtön átment, azzal nem is volt gond. Bár a 2 microdepositot nem tudják visszavenni (Azért nagyon remélem nem abba a 30Ft-ba fognak tönkremenni ""szegénykék"" )A személyi adataimat nem tudják hitelesíteni valamiért, pedig már megkapták a személyim fényképét. Ez mennyire GDPR kompatibilis amúgy? Nem csak akkor kéne kérniük, ha elértem/meghaladtam az eladásoknál x összeget?
Júliusban majd lehet megpróbálok hirdetni, akkor kiderül engedi-e még a paypalt vagy sem. De lehet inkább dobom az ebay-t úgy ahogy van, nem igazén éri már meg.
-
Topikgazda
Nem, más gond ahogy eddig kiderült. UK az eredeti, de valamiért azt látják hogy COM és az eladói "rangom" is elszállt valahova, de ha COM lett volna akkor már rég át kellett volna tenniük az új rendszerre, de nem tették meg. Egynelőre még nem jeleztek vissza hogy mi van, csak annyit hogy várjak.
-
Topikgazda
USA-ban már tavaly elkezdték, ha neked is megerősítik a számlát akkor már arra kapod a pénzt ha azután eladsz valamit és a számlát is arról fogod kiegyenlíteni, nincs teszt mód.
Amaz nem bonyolult, leigényled üzleten kívüli kiskereskedelemre, alanyi adómentesként, könyveled a bevételeidet egy pénztárkönyvben, 200000 Ft tiszta bevételig még szja sem kell, egy a bökkenő hogy az on-line számlázásba is belecsöppensz -
gorje
senior tag
Pont Te nem kaptál Mester?!
Vakon vannak ezek még szerintem, fix hogy majd valamikor hónapok múlva jön a második menet... Teszt üzem lesz ez.
Ja, a jelenleg aktív hirdetések fizetési módjához fognak nyúlni vagy csak az élesítés után feladott termékeknél lesz az új módi?
off: magánszemélyes adószám mennyire "bonyolult"? Az már könyvelős téma? Jó lenne a csomagküldő mert a szállítás a legfájóbb mostanság nekem (meg a mostani h Dubai-ba... ment a csomag és még be akart húzni... Szerencse hogy mindig csinálok csomagolós videót...).
Ha esetleg "van" válaszod, privátban is érdekelne.M0Dair: Köszi a választ! Ékezetes hiba akkor kilőve... Holnap chaten megpróbálok érdeklődni.
[ Szerkesztve ]
-
M0Dair
senior tag
Az ékezet nem probléma a névben, nekem is úgy van.
Wise-nél nem tudom, hogy a megfelelő, de nálam az OTP IBAN-nál kellett a sok 0 a végére.
Hajnalban írtam be eBayre, reggel 4 óra elteltével már ott is volt a két microdeposit a számlán, az összes ellenőrzés kevesebb mint egy nap alatt megtörtént.
Meg is lepődtem, hogy mennyire zökkenőmentesen alakult minden, úgy néz ki akkor ez a ritkább eset. -
Topikgazda
Szerintem hibás a rendszerük, mármint az eBay-é.
Megadod az EUR bankszámlaszámot, Wise-en nem kell semmit állítani, jön az eBay-től a pénzt, te visszaigazolod hogy mennyit kaptál és valamikor visszaszedik, annyi hogy azt amit küldtek ne költsd el.Én a mai napig nem kaptam meg az e-mailt, így június 18-ig képtelen vagyok átállni, de kétszer is azt válaszolták hogy ne pánikoljak, marad a régi amíg nem szólnak. Ha 19-én nem tudok a hirdetéseimhez hozzáférni ennek ellenére, akkor egy kicsit dühös fogok lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Ékezetes név az eBay fiókban nem volt követelmény emlékeim szerint. A Wise számla kivonaton is 3 neved van? Úgy gondolom hogy ez hogy mindkét utónév be legyen írva nem igazán létszükséglet, főleg ha a mikroterheléssel a számla igazolásra kerül.
Amíg nem küldik a pénzt addig nem igazán tudsz továbblépni.
A Wise régi neve látható ott azért mert a számlaszámok a Transferwise néven futnak, ha megadod egy ellenőrzőben a SWIFT/BIC kódot TRWIBEB1XXX azt fogja kiírni Bank Name: TransferWise[ Szerkesztve ]
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Először is köszönöm a hasznos infókat Mindenkinek! Én is elkezdtem az átállást de hasonlóan állok mint tbalint3... Megoldódott egyébként neked?
Nekem is két keresztnevem van, elviekben jól írtam be, ahogy korábban említetted. [#82470]
(Lehet hogy most az ékezetekkel van problémája? Ugyanúgy adtam meg ahogy a személyiben van.
Személyes adatoknál, névnél a account - personal info- Owner name, address is egyezik.)Annyi még a különbség hogy nekem nem történt meg a microdeposit.
Csatoltam már személyiről fotót is de még most sem akarja elfogadni.
Meg a másik, hogy mikor megadtam a banki adatokat elsőnek jól mutatta/felismerte a bankot emlékeim szerint. Most meg a bank name nem fura?! [kép]
Tranzakció nem történt még meg a Wise-on (egyébként kell engedélyt adni neki vagy alapból is jeleznie kellene hogy terhelni akarnak?).
Próbálnék új számlaszámot hozzáadni de törölni és módosítani sem lehet, csak miután megadtam az újat. Oké: Erre az Account Holder-nél a vezetéknevem és csak az egyik keresztnevem szerepel, ami nem változtatható.
Van valakinek ötlete, javaslata?[ Szerkesztve ]
-
tbalint3
tag
Csak nem akar ez összejönni....
[probléma1] [probléma2]
Eddig jó volt, most visszakerült ez...
Chat support szerint nem én vagyok a hibás hanem "technical issues on our side". Bravó+még a posta&nav új vámterhei is. lassan tényleg eladások off, eun kívüli vásárlások is off. Idézve a Pusztító című filmből: "Sz@rni még lehet??"
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Azért vannak furcsaságok, pl ez a vámteher visszaigénylés költség.
Ezt úgy kell érteni, hogy pl a webshop valóban beszedi az összeget, csak valami félrecsúszik az adminisztráción és akkor a mondjuk 3k hibásan beszedett áfának a visszatérítéséért 5k hufot kell kifizetnem? Ártatlanként?
És miért kérném a küldemény megsemmisítését 5k hufért? Ha előzetesen fizettem egy webshopban akkor mindent IS bukjak?Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
GameKeeper
lelkes újonc
válasz rednifegnar #82479 üzenetére
"Amennyiben a címzett a vámterhet és a postai vámügynöki szolgáltatás díjának együttes összegét a Posta erről szóló értesítés megküldésétől számított 48 óra időtartamban bankkártyával lebonyolított fizetési művelettel kiegyenlítette, de a postai küldemény a Posta kezelésében ezt követően megsemmisül, vagy elvész, a Posta a vámterhet az ÁSZF 7. fejezet szerinti panaszkezelés eredményeként hozott döntése alapján a címzett számára visszafizetheti."
Ejjjj - ejjjjj.... olyan szép nyelv ez a magyar! Íme egy tipikus fordulat a szokás szerint taposóaknaként a rendelkezésben elrejtett feltételes móddal. Merthogy nem köteles visszafizetni, hanem visszafizetheti. Tényleg nem sok becsületünk van, olyan ez mint a banki szerződések az azokban tömegével elrejtett sok kedves meglepetéssel. Ennek alapján megmaradnak a címzettek számra szinte törvényszerűen elbukott vitás helyzetek és írásbeli lepattintások, mivel a Posta a címzettel szemben erősebb kutyaként b@..ik. Szép kilátások!
[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
nekem rengeteg (kini) csomagom tunt el ugy hogy nem volt nyomkovetesi (vagy nem valos) es a postanal lepattintottak hogy hat mit is akarok en itt, varjak turelmmel. aztan persze semmi. altalaban 2 honap utan jobban orulnek a cuccnak mint cirkusz meg felesleges bejarasok utan a vetelarnak. ilyen szempontbol eddig jo volt a vam, mert kenytelen volt kihozni, ha azt akartak hogy kifizessem. de latom az eltunesi jogot most is fenttartjak maguknak...
A camera does not make art, the artist makes art.
-
Topikgazda
válasz rednifegnar #82477 üzenetére
Hát ez van, on-line bankkártyás, de értelemszerű ha nem kapod meg akkor az pénz amit befizettél az visszajár a Postától, mert emögött ott az Áfa is amit nekik be kell majd fizetni az Állam felé, ha nem kapod meg a csomagot nem maradhat náluk.
Amennyibena címzett a vámterhet és a postai vámügynöki szolgáltatás díjának együttes összegét a Posta erről szóló értesítés megküldésétől számított 48 óra időtartamban bankkártyával lebonyolított fizetési művelettel kiegyenlítette, de a postai küldemény a Posta kezelésében ezt követően megsemmisül, vagy elvész, a Posta a vámterhet az ÁSZF7. fejezet szerinti panaszkezelés eredményeként hozott döntése alapján a címzett számára visszafizetheti.
Az eladótól meg a vételár vissza, szóval nagy bukta nincs benne, ugyanannyi mint régebben.[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
-
Topikgazda
A Wise-n rendesen működik a pénz eljuttatása és visszavitele, az EUR számla használható az un. Közvetlen beszedésre is, ezért ez be is állítódik. A Revolut esetén nem tudom hogy működik.
A max limit az amit bejön pénz, annak megfelelő összeg terhelődik, ha vissza kell menni. Téves az amit írsz, ha az eladási ár 30 € amit kaptál akkor nem csökkentheted 1 €-ra, a 30 €-nak kell menni.
De persze szívatozhatsz az eBay-el, de meg van nekik és a bankoknak a megfelelő módszere a jogosan járó pénz megszerzésére.
Nem is értem ezt a felvetést.Aki nem kapott értesítőt, az majd kap és neki akkor kell megtenni a megfelelő lépéseket.
-
DCT3
csendes tag
Köszönöm szépen a részletes válaszod.
Él még a regisztrációm, sikerült is belépnem, pont két évvel ezelőtt használtam utoljára átutalásra.
Végigviszem majd a regisztrációt, viszont időközben jobban utánanéztem a Revolutomnak és van ott is egyedi, saját bankszámlaszámom, méghozzá litván.
Amire még kíváncsi vagyok, hogy hogyan lehet engedélyezni akár Revoluton, akár Wise-on az eBay-nek, hogy "visszavegye" azt a két mikrodepozitot, aminek az összegét meg kell adni hitelesítésként. Talán csoportos beszedési megbízásnak hívják magyarul? Ennek ugye lehet limitet is beállítani, de mi van akkor, ha én ezt például 1€-nak állítom be és az eBay mondjuk 30€ refundot akar adni a vevőnek?
Ezekre a kérdésekre nem tőled várom a válaszod, csak hangosan gondolkodom.
A családban van több eBay account is, amiről történt már értékesítés, legutóbb mondjuk 2-3 éve, azokra nem kaptuk meg a felszólítást a managed payments-szel kapcsolatban, csak arra az egyre, amin éppen van aktív listázás.
-
Topikgazda
Nem tudom élő-e még az akkori Transferwise regisztrációd, mert ha igen, akkor csak a nevük és a belépés módja változott.
Nincs különösebb változás a regisztrációval, de a bankszámlaszámok igényléséhez kell az egyenlegen lenni letétként 6000 Ft vagy 20 font vagy 25 $ vagy 25 € összegnek, ez kell bármely számlaszám aktiválásához, de azután mindegyik bankszámlás egyenleg aktiválható, nem kell több pénzt rátenni. Ez a 6000 Ft mehet bankkártyáról vagy a bankodból utalással.
Ha igényelsz forint számlaszámot az országon belül fogad és küld forint utalásokat és benne van a magyar azonnali utalási rendben is
Az azonosítás alapból on-line videós mostanában.
A dombornyomott Mastercard gyártási és postázási díja most 2390 Ft, ezt tudod a letétből is finanszírozni, ennyit megér mert legközelebb 3 év múlva a lejárat előtt kell megint ezt a díjat fizetni. Ha van kártya akkor lesz lehetőséged 3 virtuális kártyaszámra, ami jól jöhet netes vásárlások esetén.
Ha megvan az €-os bakszámlaszámod azt célszerű hozzáadni. Itt visszaolvasva látod hogy mások már hogy csinálták.
Én abba a szerencsétlen helyzetben vagyok hogy valamit elrontottak a fiókommal, még nem kaptam meg az e-mailt hogy állítsam át, így egyenlőre marad a régi rendszer amíg nem értesítenek hogy változtassam meg.[ Szerkesztve ]
-
DCT3
csendes tag
Szia V/,
Szeretnék egy kis segítséget, jótanácsot kérni Wise-os számlanyitás kapcsán, látom, hogy bőven van benne tapasztalatod.
(Transfer)Wise-t használtam már 2-3 éve külföldi bankszámlára utalással kapcsolatban, de nincs bankkártyám, számlám. Gondolom, hogy nem nagy feladat és nem különbözik nagyban például egy Revolutos account létrehozásától. Kimondottan csak az új eBay-es Managed Payment miatt kell regisztrálnom, hogy legyen élő bankszámlám. A PayPal mögött levő bankszámlámat már régebben megszűntettem, jelenleg nincs semmiféle számlám. Korábban a Revoluthoz kaptam saját bankszámlát, de mintha a Brexit miatti változások során ezt megszűntették volna és az ráadásul angol £-os volt. A Wise-on az € számlát adnám én is hozzá. Neked sikerült regisztrálnod a Wise-os € számládat, végigmentél a folyamaton? Gondolom pofonegyszerű az egész, de esetleg van olyan dolog, amire figyeljek? Köszönöm szépen előre is! -
tbalint3
tag
Na, újabb tapasztalat MP ügyben. Ha valakinek 3 neve van (1 vezeték és 2 keresztnév), akkor az első keresztnevet a "Middle name" mezőbe kell írni, ha a józan ész szerint csináltam és mindkettőt a First name-hez írtam, akkor nem fogadja el.
Nem lesz ez olyan egyszerű és zökkenőmentes, mint ahogy ezek beharangozták.Miért nem hagyták meg a Paypalt legalább opcióként a régi usereknek....
A két microdepositot még nem vették vissza egyébként.
Most itt tartunk: [kép]
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Persze kérdeztem és köszönöm is. Magára a panaszra írtam, hogy ha már tudod hogy pénzbe kerül a nem tudtam nem lehet érv. A 2 € egyébként nem sok az ugye 687 Ft, az Ertse 2124 Ft-ot, a BB 2179 Ft fix díjat kér még az ilyen kis összeg jóváírásáért forintos számlára.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Nem is akarok hivatkozni máskor ilyenre, csak leírtam a lényeget, meg azt, hogy mit mondott az ügyintéző, mert kérdezted.
Nem az a fő probléma, hogy van ilyen díj, hanem az, hogy aránytalan a bejövő kb. 30 Ft-hoz képest a 48x-os összegű költség.
Lehet, hogy javasoltad, de én nem láttam azt, hogy hol van itt pontosan... -
Topikgazda
A következőnél már nem tudsz erre hivatkozni hiszen most már tudod és panaszt tenni nincs értelme emiatt. Benn a szerződésben -valahol- hogy van ilyen díj.
Az hogy nem gondoltad hogy a deviza fogadásának van díja ez egy dolog, nem véletlenül javasoltam amikor ez felmerült hogy ezt tisztázni kell és mivel volt ilyenről tudomásom ezért javasoltam egy megoldást is rá. -
RR-13
őstag
Nem kellett győzködni őket nagyon. Megmondtam, hogy én nem szeretnék olyan tétel miatt fizetni költséget, amiről nem is tudtam, hogy így fog érkezni az eBay-től.
Mondtam, hogy ez nem vásárlás visszatérítés, mert kérdezte, hogy azt vártam-e az eBayt-től.
Mondtam, hogy aránytalan összesen kb. 30 Ft (0.090 EUR) deviza jóváírásért 1433 Ft-os díjat (a jóváírás 48x-osát) terhelni, kértem, hogy írják jóvá.
Így panaszkivizsgálás nélküli opcióban jóváírják elvileg még ma.Azonban ilyen okból csak 1x lehet élni a jóváírási kéréssel. Amennyiben következőleg is lesz hasonló, akkor mindenképp panaszt kell felvenniük, és az alapján eldönteni, hogy jóváírják-e.
-
RR-13
őstag
válasz tbalint3 #82460 üzenetére
Köszi a választ.
Az OTP-nél nem hó végén terhelik a díjakat?
Esetleg van olyan opció, ahol a folyamatban, előjegyzett költségeket tudod megnézni?
Régen voltam OTP-és, és mintha ott így lenne.
Tehát nem látod még könyveltként csak lehet, hogy előjegyzett tételként.
Persze az a legjobb, ha semmit nem jegyeztek elő, de ahogy én az OTP-t ismerem... -
M0Dair
senior tag
válasz germinator66 #82458 üzenetére
Nálam nem változott. Törölt a cookiekat vagy valami ilyesmi.
-
tbalint3
tag
Szia,
OTP-s forintszámlám van és (eddig legalábbis) nem vontak le semmit a jóváírásért. (Jól is néznénk ki, SEPA eurós utalás Luxemburgból).
Ha lenne levonás akkor "eseti megbízások költsége/díja" néven fel lenne tüntetve a jóváírás dátumával megegyezően.
Egyébként jelenleg semmit nem hirdetek, úgyhogy a valós működés kipróbálása még azért odébb van esetemben.[ Szerkesztve ]
-
tbalint3
tag
Hát remélem nem úgy lesz, mert a paypal esetében eléggé szigorú és eladó-sanyargató volt amit műveltek.
Az összegeket nem én adtam meg, ők küldtek random ennyit, ezután nekem kellett egy netes form-ban beírni őket, innen tudják, hogy valóban az enyém a számla. (sorrend mindegy volt).
-
germinator66
aktív tag
Azt tudja valaki, hogy a legutóbbi Firefox frissítés óta miért olyan béna az ebay megjelenése...? Gyanús, hogy valami új "fícsőr", de az összes többi oldal normálisan megy, az ebay-nél meg az olvashatóság (betűkészlet) nagyon rossz.
-
PROTRON
addikt
Tippre a csókolom, nem történik tényleges tranzakció, hisz nem maradt az összeg a számlámon és az ebay-el mi (CIB) is egyeztettünk hogy "szórakoznak" az emberek számláival, de ha nem szólsz benyeljük a költséget játéktér.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Topikgazda
Attól függ hogy milyen bankszámlát adsz hozzá, amit én javaslok a Wise €-os számla annál nincs díja a fogadásnak.
Az eBay normál utalással küldi és ennek náluk nincs díja. (Persze emelkedtek a legtöbb kategóriában a jutalékok, de direkt díj nincs)
Nem véletlenül írtam hogy mindenki nézze meg hogy annál a bankszámlánál amit hozzárendel van-e fogadási költsége a pénznek.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Szia.
Nem tudod esetleg, hogy ebben az új fizetési dologban, ha eladok majd valamit, és akár 2 napon belül átutalja az eBay az összeget, akkor az milyen utalás lesz, normál vagy olyan, aminek nekem lesz költségem utána?
Ezt egyelőre nem találom ebben a káoszban, és még nem világos számomra.A PayPal ugye díjmentesen utalja át mindig az egyenlegünkről kiutalt összeget.
Ezért lenne ez érdekes, hogy az eBay-es eladási ár átutalását milyen utalással küldik, és az eBay díjak bankszámlán történő terhelése is lehet, hogy 2 EUR összegbe fog kerülni majd
Köszi előre is, ha ezt már tudod. -
RR-13
őstag
válasz tbalint3 #82443 üzenetére
Szia.
Nézd meg kérlek a számládon, hogy a 2db microdeposit eBay -től érkezett bejövő utalás után, mennyit terhelt a bank költségként?
Mert elvileg terheltek 2x2 EUR összeget.Most már csak arra lennék kíváncsi, ha visszavonják ezt a 2db kis összegű utalást, akkor a visszavonásnak újra 2x2 EUR összeg díja lesz, vagy a korábbiakat is törli a bank.
-
tbalint3
tag
Sajnos nem kérdezték (meg úgyis visszaveszik)
Most feltöltöttem még egyszer a fényképeket, és most ezt írja, ha minden igaz akkor kész is: [kép]Ami engem sokkal inkább zavar, és lehet emiatt be is fogom fejezni az eladásokat (amúgy se nagyon éri már meg a folyamatos jutaléknövelésekkel), hogy egy esetleges rosszindulatú refund/case nyitás esetén, mi lesz a pénzzel? Rögtön megy az inkasszó a bankszámlára, és fuss te a pénzed után amíg a tisztelt vevő hajlandó visszapostázni (ha egyáltalán) a cuccot? Ha igen, akkor az első ilyennél nálam ebay acc. törlés lesz és pápá ebay. Legalábbis eladói szempontból.
-
Topikgazda
válasz tbalint3 #82443 üzenetére
Miért nem kértél többet.
De köszi az információt, mert sokan várják hogy mi történik.
Nekem is már másodjára erősítették meg, hogy csak "meghívásos" az átállás, hiába írtak határidőt, aki nem kapott e-mailt a linkkel az továbbra is a régi módon kapja a pénzét.
Az új szerződés június 30-al lép életbe egyébként. -
tbalint3
tag
Na, múltkor valaki itt a topikban nagyon tudni akart az MP átállásról, úgyhogy megcsináltam:
Így néz ki:
Kaptam két microdepositot (hát tényleg nem adtak túl sok lóvét ): [kép1]
Ezt a két összeget kellet (euróban) beütni az ebay felületén.
Utána ezt kaptam: [kép2]
Végül most így állok: [kép3]Azt írja, hogy még ezt a kevés pénzt is vissza fogják vonni (kb. mint az automatikus díjbeszedés) 3 napon belül. Na majd meglátjuk.
EGyébként nem értem, hogy az account verification miért piros még mindig, már megkapták a személyimet befotózva, de lehet akkor valamiért nem ment át.
Ha minden igaz egyébként (és jól értelmezem az emailjüket), akkor 6/18-ig ugyan el kell végezni az aktiválást, de 18-a után még a Paypalra fognak érkezni az esetleges vásárlások összegei, csak akkor fognak váltani a bankszámlás IBAN utalásra, ha előtte külön emailben értesítenek, hogy a fiókod ténylegesen aktiválásra kerül az MP rendszerben. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
M0Dair
senior tag
Távol álljon tőlem, hogy bárkinek etikátlan tanácsot adjak, csak én pl. nagyon tartottam tőle, hogy kell beszéljek a volt asszonnyal és beküldeni a papírjait a módosítás előtt, szóval ha valaki hasonló cipőben jár ne stresszeljen nem zárják be az accot amennyiben egyszer átírja.
-
M0Dair
senior tag
Így van a kezdetektől ez a feltétel (és most valamilyen szinten szerencsére egységesítenek, hogy hiteles név/számla), de sokaknál más családtag (akár már azóta elhunyt, de közösen használták és nem dobtak ki egy több száz pozitívas accot) neve volt megadva vagy hasonló... hiszen rengeteget változhat egy ember élete mint nekem 99 óta mégis használtam az eBay-t és most adnak lehetőséget a módosításra csak, hogy gördülékenyebben menjen az átállás. Személy szerint én is örülök, hogy közvetlenül kapom meg a pénzt, bár ugye anno mikor egyben volt az eBay meg a PP még úgy regisztráltam... azóta sok víz lefolyt a Dunán. Alapjában az új elgondolás nem rossz, a díjak meg hát, mit tudunk tenni, semmi nem lesz olcsóbb ez van.
-
Topikgazda
válasz M0Dair #82438 üzenetére
Nem az a lényeg hogy nem ellenőrzik, (lenni kell hivatalos alapjának ennek ellenére) hanem az hogy valódi névvel és egyéb azonosítókkal adjon már el valaki.
Ezért olyan adatokat adjon meg amelyeket okmányokkal is tud igazolni. Kezdetektől ez az egyik eBay szerződési feltétel, valós adatok.
Szóval nem az ellenkezője az elvárt.
Jobban jársz egyébként ha közvetlenül kapod a pénzt, nem átjárózzák egy külsős cégen, nem feltétlen ez a bankszámlára utalás a rossz része, a díj emelés az a nem jó.[ Szerkesztve ]
-
M0Dair
senior tag
A managed paymentes átállás kapcsán.
Ha valakinek más családnév, keresztnév volt megadva az eBay accountján és most a sajátját, asszonyét stb. újat akar megadni, nyugodtan tegye meg; semmi ellenőrzést nem kérnek jelenleg (régen az ügyfélszolgálattal kellett bajlódni és komolyan vették, most engedik).
Több accounttal tizenévestől az újig teszteltem a napokban és per pill érezhető a csináljatok amit akartok csak essünk túl rajta mentalitás, legyen hozzákapcsolva az a fránya számlaszám, érvényesítsék és gondolom onnantól már újra fix.[ Szerkesztve ]
-
M0Dair
senior tag
Nem is a számonkérés miatt, hanem, hogy hátha csak benézte és nem tudta, hogy van német címe is. Nekem volt már hasonló és mikor írtam az eladónak simán feltette nekem annyiért fix áron és nem volt gond. Szóval ha rugalmas az eladó és csak a cím zavarta akkor oké, bár erre valóban kicsi az esély.
Ha az eBay felé megírja, hogy a cancel-t nem Ő kérte és az eladó azt jelölte be (ami sanszos mivel ha termék elfogyott stb az indok az az accountjának árt) akkor amúgy kivizsgálják, mondjuk sokra nem megy vele ez tény. -
PROTRON
addikt
válasz M0Dair #82434 üzenetére
Már szerintem az előző kört bukta, mindenképp licitálnia kell az új tételre, hisz az eladó törölte az előző cuccost és szó nélkül, tehát elege van.
Persze az új körben mindenképp érdemes előre kommunikálni, én tuti azt a választ adnám hogy lássuk a licitet és ha Te nyered akkor nézek szállítást.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
-
PROTRON
addikt
válasz Louis1980 #82426 üzenetére
El nem tudod képzelni mennyi az utólag alkudozó ember, akik a leütés után csak a fejfájást okozzák és hogy ebből mennyire sokaknak van elege.
Lehet Te nem ilyen vagy, de ezt mutattad az illető felé.A fenti esetben az a lényeg hogy leütés után jelentkeztél a megadottól eltérő címzés igénnyel, így megadtad a lehetőséget az illetőnek hogy a szabályzat szerint azonnal lepattinthasson. Az összeggel kapcsolatban lehetnek feltételezéseid, de az nem tényszerű.
-
félisten
-
Topikgazda
válasz FoxiestFox #82427 üzenetére
Kötelező, ha eladással is foglalkozol. Az elmúlt napokban, héten erről beszélgettünk.
Meg kell adnod egy bankszámlaszámot, lásd bővebben az előzőeket. -
félisten
Hali.
Hetek óta spamel az ebay, hogy most már a Paypal nélkül is tudják intézni a pénzügyeket.
Ez kötelező lépés, ki fogják szedni a Paypalt, vagy ignorálhatom? -
Louis1980
csendes újonc
-
-
PROTRON
addikt
válasz Louis1980 #82421 üzenetére
Egyelőre hálálkodsz az illetőnek hogy megúsztad ennyivel, mert az Ebay üzletszabályzata szerint Neked kellett volna előre megkérdezned licitálás előtt hogy hajlandó-e az országodba postázni, pláne hogy alapvetően beállította hogy hova postáz.
Egyébként ha előre kérdezel, lehet találtok megoldást akkor is, ha elsőre nem akar ilyennel foglalkozni.
Vagy megbeszéltek egy személyes találkát és kiutazol Németbe.
-
Louis1980
csendes újonc
Sziasztok!
A német eBayen vásároltam licittel, majd miután csak szimplán megkérdeztem az eladót, hogy Magyarországra is küldi-e vagy csak Németországba, cancelelte az eladást. Mit tudok tenni ilyen esetben?
Előre is köszönöm szépen a segítséget -
Topikgazda
Srácok figyeljetek oda a bankszámlaszám hozzáadása esetén. Már írtam ugyan, de csak megismétlem.
Ellenőrizzétek le hogy a bankotok mennyit kér, ha kér a deviza összeg jóváírásáét. Ez lehet fix összeg vagy %-os érték, vagy minimum összeg és % vagy nem kér.
Forint számla esetén ez sok lehet és a mikroterhelésre is felszámítódik.
Ugye IBAN számot kérnek, ami Európán belüli nemzetközi fizetési számlaazonosító
Ha igaz amit ír az eBay, akkor €-ot fognak küldeni és luxemburgi (EGT) bankszámláról.
Ha ennek fogadásának van díja, akkor a vételár lényegében annyival csökkenni fogHa az Ertse bankos forintos számlát adnám meg akkor ez lenne:
Díjak, ha te fogadsz pénzt külföldről vagy külföldi pénznemben 0,116%, min. 2224 Ft, max. 66 625 Ft
Ezért Wise és ott utalások fogadása EUR, GBP, AUD, NZD, RON, HUF és SGD pénznemekben Ingyenes[ Szerkesztve ]
-
gyulaszu
senior tag
Van valakinek tapasztalata ezzel a csomagküldővel Spanyolországba? [link]
Visznek magánembertől is, vagy csak webshopokból?gyulaszu
-
PROTRON
addikt
Pontosan ezt írtam én is.
Nálunk megbízhatatlan a "leveles láda" tehát állandó jelleggel attól parázok hogy rám van fogva hogy én nem reagáltam vagy én nem kaptam meg a postaládába a postás által elhelyezett dolgot.
Na ha kötelezően meg kell várnia, akkor legalább biztosan nem fogja beletuszkolni a ládába azokat sem amik egyébként elférnének benne és ez szerintem így van jól.Értelek hogy az értesítő is "eltűnhet" a "hisztis" postaládából, de legalább nem maga a csomag, plusz akkor van lehetőségem bent kopogtatni.
Úgy hogy ha nem orbitális a különbség akkor kis méretű csomagnál nekem belefér a vámkezelés díjának utánvét felára.Sokszor "elkallódik" a megadott telefonszám, szal az sem biztos.
Azt nem értem hogy miért nem tudok a postánál beregisztrálni egy speckó felületen hogy az én adataimra érkező küldeményekről értesítsenek...agyf.szt kapok ettől.
-
Topikgazda
válasz PROTRON #82413 üzenetére
Az utánvétel lényege hogy személyesen lesz átadva és a pénz beszedve, így nem tehető postaládába.
Legfeljebb nem hozzák ki, hanem besétálsz a postára érte az értesítő alapján, hiszen majd többsége nem könyvelt küldemény lesz, amit ki kellene vinni címre.
És még egy, ennél több lesz a posta eljárási díja, mert nem on-line fizeted. -
PROTRON
addikt
válasz GameKeeper #82400 üzenetére
Hmm, én arra leszek kíváncsi hogy ezek alapján ha a csomagom vámkezelési díját utánvéttel akarom kifizetni, akkor a postásnak elemi érdeke hogy találkozzon velem, ergo nem teheti meg hogy betömködi a postaládába akármekkora méretű is a csomag.
Azt mondhatja hogy nem voltam otthon, én hibám, de akkor a postaládában összetörve-kilopott csomagok száma redukálódhat.
Tudom eléggé gáz hogy így próbálom megindokolni a lehúzást, de fő a naív optimizmus, meg a johiszeműség hogy az egésszel nekem akarnak jót.Amúgy gazdaságilag valóban nekem akarnak jót, hisz jelenleg amikor 2-3 ezer forintokért komoly elektronikákat tudsz rendelni kínából hobbi projektekhez, eszed ágában se lesz valamelyik magyar manufactúra 5-6 ezres termékét keresni, így kilapátolod a pénzt.
Ha viszont ugyanannyiba kerül a végösszeg vám kezeléssel, áfával, szállítással, akkor miért kockáztatnál a kínaival.
Megveszed a hazait, idehaza marad a pénz, az itteni cég lehet pont a Te cégedtől tud majd olyan munkát berendelni, amit eredetileg nem tudott, mert alacsony volt a forgalma.[ Szerkesztve ]
-
Sanyaaa26
senior tag
válasz germinator66 #82409 üzenetére
Én sem emlékszem, nincs bajom vele, csak oldalakat törnek fel, és lopnak mindenfélét....
Ki számít kezdő eladónak? Vagy meddig? -
Topikgazda
válasz germinator66 #82409 üzenetére
Tőlem kértek.
-
Topikgazda
válasz Sanyaaa26 #82405 üzenetére
Más hogy fog működni. Két nap után utalják a bankszámlára naponta vagy hetente, szerintem a nagyobb intervallum célszerű.
Eredetileg is kérték a személyazonosság igazolást, most csak megújítod, vedd úgy. A szig arcos fele és nem élnek vissza vele, meg a legutóbbi bankszámla kivonat ami a címet és számlaszámot igazolja.
De ne legyél kezdő eladó, ha a minősítésed annál a szintnél nagyobb lett akkor nem volt visszatartás a PayPal részéről. Ezután nincs PayPal, csak ha fizetni akarsz vele.[ Szerkesztve ]
-
germinator66
aktív tag
válasz germinator66 #82404 üzenetére
Értelemszerűen ez azokra vonatkozik, akik már kaptak meghívót az új rendszerbe. A többiek addig csinálják tovább a PayPal-lel.
-
Sanyaaa26
senior tag
Csak hogy jól értem e, eladó vagyok, ugye most piszkálnak a regisztrálással amit megcsináltam.
Ami annyira nem tetszik az önmagam igazolása, hivatalos dokumentumról készült fénykép.....
Most ha vesznek valamit, nincs 21 napig visszatartva? Nincs negatív értékelésem, de már elegem volt hogy komolyabb árú esetén is meg kellett előlegezzem a postaköltséget, és egy csomót várni a vételárra. -
GameKeeper
lelkes újonc
Amúgy ez a legszebb bekezdés:
Mi történik a 2021. június 30. előtt rendelt, EU-n kívüli országból érkező árut tartalmazó küldeményekkel?
"Amennyiben a küldemény 2021. június 30-ig beérkezik a Nemzetközi Posta Kicserélő Központba, és a VÁM elé állítás is megkezdődik eddig az időpontig, valamint a NAV engedélyezi a postai kézbesítést, a küldeményt a Posta a július 1-je előtt érvényben lévő jogszabályok szerint kezeli, majd kézbesíti a címzetteknek."
Ismerve az ottani dolgozók alacsony létszámát és igen magas fokú leterheltségét ez a kitétel nem túl sok küldemény sorsát fogja az akkori időszakban megkönnyíteni és az onnan történő gyors "szabadulását" eredményezni. Véleményem szerint emiatt igen sok vásárló (címzett) lesz kénytelen majd az új rendszer kényszerű tesztalanyává válni... Remélem, hogy megírják majd a tapasztalataikat!
-
Topikgazda
válasz GameKeeper #82400 üzenetére
5 nap és mindenki tudja, de ezt írtam már, linkeltem
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest