Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
HoppMaster
üzenetére
Akkor légy szíves értelmezd már ezt a mondatot, megtörténik automatikusan, ha csak nem azt választod hogy ne történjen meg:
Once you cancel the order, you'll receive a credit for any applicable fees, and your item will be relisted automatically unless you choose not to relist. -
válasz
HoppMaster
üzenetére
Automatikus újra lista lenne, én legalábbis azt olvasom. Szerintem van valamennyi idő, mert a számláról is el kell tűnni, hiszen nem lett eladva.
-
válasz
xcvbxcvb
üzenetére
Nézd már meg a postakész borítékot és az USA-ba, mert azt nem lehet termékek küldésére használni már egy ideje, így az nem lesz 2 kg. Az ára pedig Európán kívülre. 800 Ft az LC/6 és 2310 Ft az LC/5
Az Összefoglaló 8./b foglalkozik ezzel és ott a posta számoló linkje is. Ha nem E-postakönyvet használsz minden drágább. -
HoppMaster
aktív tag
válasz
germinator66
üzenetére
Igen azért van, ahogy fentebb írtam is még ez van beragadva, h eladtam s közben nem.
-
xcvbxcvb
aktív tag
Ma feladtam a küldeményt Usába, 30g, postakész borítékba, ajánlottan (1555ft) , tértivevénnyel(690ft) , 2610 forintot kellett még ráfizetnem, a 2245 ft helyett amit számoltam ,néztem is nagyot. Azt sem tudták megmondani miért kell ennyit fizetni és mire. Iszonyat nagy katyvasz van itt a postán, fél óráig tartott amíg fel tudták venni egyáltalán a levelet
. Inkább kifizettem azt a +365ft-ot.
Nekem úgy tűnik mindent vámköteles áron vesznek fel, gondolom kiadták nekik.Hazaérve aztán kisakkoztam az árat: ez az Egyéb külföld 50g alatti levél 1145ft+ ajánlás 1555ft+ tértivevény 690ft - postakész boríték 780ft= 2610ft. De kérdem én mi van ha 50g feletti a küldemény akkor rám verik az 500g alatti levél árát ? Miközben a postakész borítékot 2kg-ig lehet feladni.

Így nem lehet ezt csinálni hogy nem tudom kiszámolni a postaköltséget
.Remélem elfér ez a kérdéskör ebbe a topikba.
-
válasz
germinator66
üzenetére
Ezt írják ha normálisan lefut a törlés: Once you cancel the order, you'll receive a credit for any applicable fees, and your item will be relisted automatically unless you choose not to relist. We'll also remove any feedback left by the buyer.
Once the order has been canceled, you can make a second chance offer to the next highest bidder if you listed using the auction format.: -
germinator66
aktív tag
válasz
HoppMaster
üzenetére
Nem azért van ez, mert kiszaladtál a havi keretedből...?
-
válasz
HoppMaster
üzenetére
Várj hogy frissüljön. Ha nem megy akkor jelezni kell nekik.
-
HoppMaster
aktív tag
Igen töröltem és kiválasztottam, a vevő nem fizetett. Erre kiirja nem tudom feladni a hírdetést, mert túl magas az ár. Eddig is ugyanazzal az árral hírdettem meg. Továbbá ajánlja, h csökkentsem az árat.
Meg is van miért, mert be van ragadva a törölt tétel.
Erre mi a megoldás? -
válasz
germinator66
üzenetére
A vevő igen, bár ez esetben azt is törli az eBay. Eladóként csak pozitív értékelés vagy nincs értékelés lehetséges.
-
válasz
HoppMaster
üzenetére
Törölted és azt az okot választottad? Mert akkor újból mehet a hirdetés.
-
válasz
HoppMaster
üzenetére
Évek óta (minimum 5 éve) nem lehet az eladónak csak pozitív értékelést adni a vevőnek, vagy nem adsz értékelést. Ez a két lehetőség van.
-
válasz
HoppMaster
üzenetére
Ezt írtam: neked törölni kell a vásárlást azzal az indokkal hogy: Buyer hasn't paid.
Cancel order gomb, ez lenne a törölni kell a vásárlást és és majd azután lesz indok kiválasztás ahol a Buyer hasn't paid. kell.
-
válasz
HoppMaster
üzenetére
Cancel order és csak újra listázás van mint opció?
Vagy véletlenül nincs aktiválva az a 4 napos automatikus lezárás?
Akkor nézd már meg hogy neked meg van-e még a nem fizetett a vevő case indítása. De én nem mobil appról írtam, ha ott keresnéd. -
-
-
Igen ez lenne a normál menet, de persze benne van az is hogy kérhetnek pontos értékigazolást és akkor annak feldolgozása után lesz meg hogy mennyit kell fizetni. Egyébként pedig ami küldeményen van feltüntetve a vámárúnyilatkozaton abból számolják ki.
Nem feltétlen célszerű az utánvétel, mert ugye az több és egyébként ha elveszítenék a fizetés után akkor a pénzt visszaadják a panaszkezelési folyamatba. A gond az hogy nem mindig tudod hogy épp mi jött meg, mert nem biztos hogy azt a küldemény azonosítót használják ami a küldeményen van és amit az eladó megadott neked. -
-
Minden ismert. Mi az amit nem tudsz?
Mindenre 27% áfa ami nem EU-ból kerül importálásra és 150 € alatti az értéke, ha ennél több akkor még a kereskedelmi vámtarifa is fizetendő ami termék függő.
A Posta változtatott az eljárási díjakon, lényegében alacsonyabb lett, de ugye minden küldeményre fel van számolva. Itt már linkeltem a díjszabást. Elektronikus úton is lehet majd fizetni azt amit kell vagy utánvétellel.
Ezen az oldalukon leírva hogy mit, hogyan fognak csinálni. -
Hello,
Lehet már tudni, hogy hogyan alakulnak az új ÁFA szabályok/eljárások/díjak Kínából rendelés esetén?
-
HoppMaster
aktív tag
Köszönöm válaszod, akkor azt fogom tenni.
Engem anno vateráról azért tiltottak le, mert Nokia 7110eseket árultam, aztán elfogyott,m ert máshol is hírdettem s egy vevőt nem tudtam kiszolgálni , hiába írtam a hírdetés szövegében is, azt, h máshol is hírdetem. Kaptam tőle egy negatívot, meg írt a vaterának és inaktiválták accountom.
-
válasz
HoppMaster
üzenetére
Hát az utóbbi időben pont a Vaterán volt két ilyen esetem, hogy nem fizetett, de semmi kérés, indoklás nem jött és nem lépnek már fel ellene.
Hogy a jutalék törlődjön és újból meg lehessen hirdetni ezt kellene csinálnod. -
HoppMaster
aktív tag
Nah jó azért valljuk be ezek extrém esetek

Ha nincs pénzem vmire akkor nem ütöm le. Azért egy Ebay-nál a meggondolom magam erős sztem, főleg ha van olyan lehetőség, h lemondja.Akkor ez érdekes, itt csak a vásárlónak van védelme az eladónak semmi. Különös azért, agyba-főbe lehet kamu vásárlásokat végezni.
Ezt a vevőt nem értem 2010es a regisztrációja és csak leütötte a termékem, fizetni, meg kommunikálni nem akar.
Szankcióval mit érnek? Pl kiszórnák az ilyeneket, vagy nem tudom.
Anno Vateránál volt ilyen, ha leütötted s nem fizettél aztán kaptál egy negatívat, talán 2-3 után inkativálták az accountod vmi ilyesmire emlékeztem.Lényeg a lényeg akkor ezt nem adtam el, hirdessem meg újra.
-
válasz
xcvbxcvb
üzenetére
Nem mutatja a posta nyomkövetője, de ha tértivevényesként van feladva akkor kénytelenek könyvelni az USA posta részéről is és így lesz információ a kézbesítésről.
Csak csomaghoz biztosítja a Magyar Posta a "normális" követést, még mindig aza probléma hogy nem megfelelő formátumba adnák át a nyomkövetési azonosítót az USA felé. -
xcvbxcvb
aktív tag
Az lenne a kérdésem hogy az ajánlott küldeményt nyomon lehet követni az Usa-ban? Mintha írták volna hogy lehet de most nem találom. Igazából nem ebayes eladás csak paypalos lenne. De mintha itt olvastam volna. Köszi.
-
válasz
HoppMaster
üzenetére
Lényegében nincs, számolják hogy mennyi nem fizetett tétele van és ha te állítasz be ilyen korlátozást hogy ezt vegye figyelembe az eBay, akkor nálad nem licitálhat, nem vásárolhat.
Te is elállhatsz az eladástól és a vevő is, szankciók milyen alapon lennének?
Meghal akkor szerinted hogy fizessen? Balesetet szenvedett, kórházban van, lenullázódott a pénze, meggondolta magát. Mit érnénk el egy szankcióval? -
válasz
HoppMaster
üzenetére
Mindenkinek aki vevő 48 órán belül fizetnie kellene, persze egyeztethet veled ha lenne valami akadálya és kérhet későbbi teljesítést, de ezt nem kell kötelezően elfogadni.
Annyi változás van a rendszerben hogy nem kell case-t indítani ellene, ha 4 naptári napon belül nem fizet akkor neked törölni kell a vásárlást azzal az indokkal hogy: Buyer hasn't paid.
Így az előjegyzett jutalékot sztornózzák.
Erre a törlésre 36 napod van, de értelemszerűen a számlázási ciklus az nem szakad meg, szóval minél hamarabb rendezni kellene.
Egyébként van olyan lehetőség hogy te ezt a 4 napos zárást automatikusra teszed. -
HoppMaster
aktív tag
Olvastam az összefoglalót, de ott csak a vevöröl van téma
Kifejtés.
Mi a helyzet akkor, ha a vevö nem fizet az eladónak.Ott
mennyi ideje van rendezni a számlát?
Ott is 30 nap után nyújthatok be panaszt az Ebay-nak?
Megkereséseimre nem válaszol a vevö. -
Csak annál a menüpontnál tudod indítani, az legyen az első mondat hogy nem akarod visszaküldeni, de ha a teljes pénz kell akkor valószínűleg az lesz a reakció az eladó részéről.
Ha PayPal-on keresztül fizetted akkor a vissza posta díját tőlük megkapod, vagy eltekint az eladó vagy az eBay a visszaküldéstől. Ezt sajnos lehetetlen megjósolni. -
duke
aktív tag
Vissza akarom kerni egy termek arat, mert hibasan erkezett meg. De az ebaynel csak "Return an item for a refund" illetve "Returns & Refunds" opciot talalok. Visszakuldeni persze nem akarom, mert 10 dollaros vacakrol van szo. Valaszam ezeket, es aztan irjam oda hogy nem akarom visszakuldeni, csak a penz kell. Fenykeppel videoval tudom bizonyitani, hogy nem mukodik. Vagy ne ezeket az opciokat valaszam, hanem uzenetet kuldjek es abban tisztazam mit akarok ?
-
rednifegnar
senior tag
válasz
PROTRON
üzenetére
sztem nekem is van ott par db...
ma amugy jott egy csomagom kinabol, 1 honap volt, szoval egesz jo.
volt egy masik az szinten kinai ingyenposta, egy het alatt itt volt. hamarabb mint az ugyanaznap nemetbol rendelt cuccom. eloszor azt gondoltam valami eu raktar, de nem , rendesen rajta volt minden vampapir, belyegzok es a nyomkovetes is rendben volt nem kamu, es azon is kinabol indult. -
-
LÁZ
addikt
üdv, payment managment, ha jól értem a bankszlámat kétféleképpen tudom hitelesíteni (szlaszám megadás v szlakivonat feltöltés) ?
A szlaszám megadást már eljátszottam 2x, mert folyamatosan dobálta fel a 'meg kell csináljad' bannert a fiókomban, de terhelés azóta sem volt, amit meg kéne erősítenem
, ellenben nekem is jött email, hogy 28-tól kezdik aktiválni a dolgot.megerősítő email is jött a managed payments regisztráció sikerességéről, és a kifizetési dolgok beállításáról.
-
M0Dair
senior tag
Na nekem most jött mail, hogy 28.-tól kezdik az aktiválásokat.
"eBay will begin managing your payments in the week starting starting 28.06.2021. In addition to this email, you will receive a notification two business days before activation. In advance of your move, we have some information to share with you."
-
khron78
őstag
50 font felett vagyok, így ez rendben van.
Az eladáskohoz kapcsolódóan én már beaktiváltam a kártyámat és el is fogadta a rendszer. Le is vonták a 2x705Ft-nak megfelelő eurót. Új eladás felvitelénél viszont csak a PayPal van ott mint lehetőség. A kártya nincs, de nem is baj. Bár fene tudja melyikkel járnék jobban levonások ügyében.
-
válasz
khron78
üzenetére
Akkor remélhetőleg nálad jól fog működni, nem kellene beszedni semmit. Ha Franciaországon túl jut akkor nem lesz fizetnivaló.
Azért nem jó most egyébként az angol import charges mert június 30-ig még 32,67 £-ig nem kell áfát fizetni és ez a kedvezmény nincs figyelembe véve. -
khron78
őstag
Én várok csomagot az Egyesült Királyságból.
Ebay-en vásároltam, kifizettem az import charges-t.
Most kaptam sms-t, hogy a DPD fogja hozni. De azt hittem erre már nem kell fizetnem pluszba.Na, fasza. Kiváncsi leszek, mi lesz így. Az a baj, hogy nem is néztem, hogy mivel fogják küldeni...
-
válasz
khron78
üzenetére
Most te neked szállítanak vagy te szállíttatod?
A vevőnek kézbesítéskor természetesen felszámolják ha ez EU-n kívüli országban lakik, hogy a DPD tőled mennyit kér azt nem tudom de ennyit látok:
Amennyiben az Európai Unió területén kívüli tagállamba, ún. harmadik országba exportálják az árukat, úgy ebben az esetben a kiviteli vámkezelési eljárás kötelező. Ezen eljárást kizárólag cégek részére tudjuk lebonyolítani.Ha EU-ba megy az pedig normál szállítás, nincs vámolás.
Nekem az Egyesült Királyságból jött volna velük csomagon, nem kaptam meg mert hülye a rendszerük. A csomagot Franciaországban a Chronopost cégük akarta vámoltatni -ez ellentétes az EU vámszabályokkal- nem tudtak elérni mert tök....nek és mivel nem fizettem ki a vámeljárási költséget és az áfát -ami pont ennél a csomagnál nem lett volna- ezért visszaküldték.
Nem tudtam megmagyarázni nekik hogy ha nem értesítenek akkor nem tudok fizetni, arról hogy egyáltalán megpróbálták-e -készülni kell számlának- nem igazolták le, nem is volt számla szerintem.
Szóval DPD és harmadik ország export-import kerülendő. -
válasz
khron78
üzenetére
Ha csatlakozol a GSP-hez akkor van rá lehetőség, de magyar eladóként ez nem használható mert nincs Global Shipping központ nálunk.
Meg adószám is kellene. De minek? Majd a vevő rendezi magának az országa szabályai szerint.
Az importálásnál szűnt meg a a 22 €- értékig az áfa és vámmentesség, az exportnál nincs érdemi változás. -
khron78
őstag
Néhány eladónál látom az import charges-t a postaköltség mellett. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy előre kifizetem a költségeket, tehát vámeljárási költséggel már nem kell számolnom? Ha én vagyok az eladó, ezt hogyan tudom beállítani? Gondolom nem nekem kell megadni országokra lebontva. Jár valami plusz költséggel? Az új vámszabályok érintik az eladásokat (EU-n kivülre) is, vagy továbbra is annyi a feladat, hogy csatolni kell a CN23-as nyomtatványt?
-
válasz
germinator66
üzenetére
Akkor azt mindenkinek írniuk kellett volna, de akkor majd küldik.
Amikor egy új hirdetést adnál fel akkor a vevőknek milyen fizetési módszert ajánl fel? Ha nincsenek ott az újak, akkor tényleg nem aktív és semmi értelme nem volt annak hogy június 18-ig meg legyen csinálva. -
válasz
cbmfan
üzenetére
Ha vásárolsz akkor mint vevő te is használhatod a PayPal fiókodat. Az új rendszerben az eladott termék ára megy a bankszámlára és az eBay számla lenne fizetve a most hozzárendelt bankszámláról. Ez lenne az elmélet, annak ellenére volt akinek a vételár a PayPal egyenlegére jött még ezután is és többen még nem is álltunk át az újra, mert nem kaptunk értesítést arról hogy tegyük meg.
Pár gond van, ha forintos bankszámla lett hozzáadva, akkor banktól függően van jóváírási költség, deviza konverzió és esetleg az utalás hogy €-ban érkezzen az eBay-hez is + pénzes. -
cbmfan
senior tag
Nem tiszta nekem ebay managed payments dolog, megcsináltam én is ha már kellett. Viszont továbbra is lehet paypal-t használni, vagy csak a megadott számlán lesz pénzmozgás?
-
válasz
Nojbee
üzenetére
Nem mindent lehet összevonni és kérni rá kombinált szállítást, ennél is az van, mert kedvezmény van a tételekre. Illetev mindkettőnél a hirdetésben be kell állítani az eladónak hogy lehetséges összevont szállítás.
Ha írtak olyat hogy a különbözetet visszaadják akkor talán megtartják ezt. -
válasz
alec.cs
üzenetére
Előtte aktiváld ezt a visszaküldési lehetőséget, mert onnantól lehet igénybe venni és onnan számolja a 12 hónapot.
Visszaküldöd nyomkövetősen ahogy a 8.b pontnál van írva, majd kell a nyomkövetési szám megadása. Mivel megvan a feladásról ami kell igazolás, kezdeményezed a visszaküldés költségének megtérítését, ezt 5 napon belül visszakapod. Miután kézbesítve van az eladónak akkor neki 2 munkanapon belül a pénzt amit kifizettél neki vissza kell küldenie, ha ezt nem teszi meg akkor kérheted az eBay segítségét, ezért is fontos nyomkövetésiszám megadása hogy ha szükséges le tudják ellenőrizni a kézbesítést. -
alec.cs
tag
@Maksifül
Köszi.Az eladó nem küld semmilyen összeget a visszaküldéshez.
Csak azt írja mindig, hogy küldjem vissza a terméket, s majd küld másikat.@V/
Köszi.Igen, PayPal-al volt a fizetés.
Átolvastam amit javasoltál.
Tehát:
1.) Elmegyek a postára, s ott feladom a csomagot, számlát, feladási szelvényt kérek róla.
2.) A megadott PayPal oldalon visszaigénylem a visszaküldési költséget, a postán kapott bizonylatok alapján.Jól gondolom, hogy így kell csinálni?
Én még nem csináltam ilyet, s így még tapasztalatom sincs ezzel kapcsolatban.Amúgy, meg az ebay-en is indítottam egy "return case"-t. Ott is jelölni kell, hogy visszaküldtem a rosszul küldött terméket.
Na, most a PayPal és az ebay tevékenységek közül melyikkel kapom vissza a visszaküldési költséget, illetve az eddig a termékért (szállítási költséggel együtt) fizetett költséget?
Mint említettem, most ez az első ilyen jellegű tevékenységem. Nincs tapasztalatom benne, s így nem szeretnék az eladó hibájából, vagy rosszhiszeműségéből én fizetni!
-
válasz
Shingen
üzenetére
Általánosságban csak július 1-től, 22 €-nak megfelelő összeg felett eddig is kellett volna ha nem EU-ból, hanem un. harmadik országból történik a beszerzés.
Július 1-tól nincs már a 22€-os kedvezmény, 0,1 €-tól van áfa és van eljárási költség is a nem EU-s beszerzés esetén. -
Shingen
addikt
Hali!
Ha mostanában rendelek ebayről akkor már fizetni kell ÁFÁT?
köszi -
Nojbee
tag
Sziasztok!
Minden rendelt termékre külön postaköltséget számol az ebay, ezért megkérdeztem az eladót, hogy tudja e kombinálni.
Azt írta, hogy válasszam a "not pay straight away" opciót a checkout-nál, majd a historyban kérjek egy összesítést.
Sajnos én nem találom ezt a nem azonnali fizetés opciót, csak a Confirm and pay gombot látom a felületen.Tudnátok segíteni, hogy merre keressem, vagy kell valami plusz beállítás?
köszi
-
Maksifül
senior tag
válasz
alec.cs
üzenetére
A visszajuttatás költsége az eladót terheli. Nézd meg, hogy mennyiért tudod visszapostázni, s kérd meg, hogy küldje el a pénzt a postázáshoz mielőtt visszaküldenéd. Mindenképp úgy add fel, hogy nyomkövetés legyen rajta, különben azt mondhatja, hogy nem kapta meg, s búcsút inthetsz a terméknek is meg a pénznek is.
-
alec.cs
tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy az ebay-en rendeltem terméket és észak-írországból ki is küldték. 12ezer Ft-t fizettem érte szállítással együtt.
Sajnos, nem azt a terméket küldték ki amit rendeltem. Felvettem a kapcsolatot az eladóval, s az ebay-en return case-t is elindítottam.
Az eladó azt akarja, hogy küldjem vissza neki a terméket, s utána küld helyette másikat (legalábbis ezt írta)!
A kérdésem az, hogy ha visszaküldöm a terméket, akkor a szállítási díjat hogy kapom vissza (kb. 7-8ezet Ft lenne)?
Mi tévő legyek?
Hogy küldjem vissza úgy a terméket, hogy jó is legyen, s a pénzemet (szállítási költség) is visszakapjam?
-
Jó is ez a figyelem ráirányítás, mert nagyon durva lett a hozzáállásuk, van amikor a pénzt is vissza kell adni és a termék is marad a vevőnél.
A probléma az, hogy ha úgy hirdetem hogy hibás, nem működik akkor is a vevőnek adhatnak igazat amikor azt kéri számon hogy nem működik. Annak ellenére hogy eleve úgy lett meghirdetve és 3 helyen is olvasható, no ez a baromság kategória.
Az is baromság ha a vevő olyan funkciót keres ami nincs benne és benyögi hogy nem jó. és visszakapja a pénzét, persze hogy nem volt beleírva a hirdetésbe, mert nem tudja.
Az utóbbi időben nem igazán lehet felvenni a kapcsolatot az eBay-el, képeket videókat és egyéb bizonyítékokat beküldeni. A mostani átállásoknál is kiderült ha véletlenül sikerül embert találni akkor halvány lila fogalma sincs a dologról, volt aki azt sem tudta hogy van eBay EU részleg. -
-
Spet
addikt
Paypal-al fizetett (mert azt ajánlom a védelem miatt).
De azért leírom a szorit, hogy helyesen jártunk el:
Kollégám megvásárolt egy 2008-as Macbook Pro-t régi software futtatásra. Le volt írva, hogy kicsit ütött kopott, meg az akkumulátor bír 1-2 órát. Megérkezett a gép, töltő úgy ahogy le volt írva. Hogy biztosra menjünk lemerítettük. Itt jött meg a fekete leves. Nem jelzett vissza a töltője a gépnek, ha rácsatlakoztattam.
Na mondom próbáljuk ki több töltővel. Mindegyik csődöt mondott. Na mondom, akkor szedjük ki az akkumulátort, hogy a nélkül elindul-e. Csavarok beoxidálódva, de sikerült a műtét. Akkumulátor ki, saját csere darab be, és voala minden klappolt.
Eladónak megírtam (angolul megfogalmazott levél, németre átfordítva) normális hangnemben, hogy az akkumulátor nemhogy 1 órát nem bír ki, hanem zárlatos lett, és el sem indul a gép, ha benne van. Ezen felül az sem volt megírva, hogy ütést kapott a kijelző, és az egyik zsanér ferde, és érezhető az ellenállás. Erre caps lockot bekapcsolva kiosztott, hogy ez egy használt gép fogadjam el amilyen etc-etc. Hogy megértse a dolgot, megírtam neki szintén nagy betűkkel (lehet csak azt tudja elolvasni), hogy a karcokat kijelzőt elfogadom, de az akkumulátor dolgot nem.
Erre már nem reagált így elindítottam a dispute-t (teljesen más is volt a resolution center mint nálam, amin meg is lepődtem), leírva s teljes story nyugodt hangnemben, és, hogy egy utángyártott hasonló teljesítményű akkumulátor itthon 80 €-ba kerül (lvásárolt laptop összegének felébe). Erre jött a 45€-s kártérítési elajánlás semmi komment nélkül, amit nem fogadtam el (azt gondolván, hogy lehet visszaírni, mintha ajánlatot adna az ember).
És végül az Ebay visszaküldte a teljes vételárat. Ami azért érdekes számomra, mert mindig akkor kap az ember visszatérítést ilyen esetekben, ha az eladó visszakapja a terméket.
Ellenőriztem a Paypal értesítőt és az ebay van megjelölve mint visszatérítő (Paymentsinfo@ebay.com), nem pedig az eladó (ahogy szokott lenni).
-
Ez a rész a vevő viszonylatában nem változott.
Biztos hogy az eBay küldte vissza a pénzt?
Ha címkét nem is, de visszaküldési címet kapnia kellett volna, mert azt az eladóknak meg kell adni a regisztrációkor és ezt a rendszer automatikusan küldené.
Ha az eBay akkor adta vissza így akkor "csoda" történt, de ez egy eladónak a rémálma.
Az eBay az eladóktól vissza tudja szedni az árat és sajnos néha nem a vevőnek van igaza -itt ez most kivétel - mérlegelés nélkül a vevő javára döntenek.
Több olyan esetről tudok amikor hazudott a vevő és olyanról is hogy sajnálatos módon ha az eladó USA illetőségű, akkor a vevő igaza ellenére sem kapott vissza egy fillért sem, míg Európai eladótól simán legombolták a pénzt, pedig jogtalan volt a reklamáció.
De valójában én úgy gondolom hogy annak ellenére hogy hibás eszközt kapott majd visszakapta a kifizetett vételárat a megvett dolgot megtartani nem igazán ildomos. De ez már nem tartozik rám.
Mivel fizetett? Mert ha PayPal-al akkor egy eseteleges visszaküldés díját visszaadnák 9300 Ft-ig. -
Spet
addikt
Kedves V/,
Érdeklődnék, hogy mi változott az Ebay felhasználói feltételnél.
Kollégám új felhasználói fiókot hozott lépre Google accounttal. Vásárolt már több nagyobb értékű műszaki cikket (laptopot), viszont belefutottunk egy hibás eszközbe (mely nem így volt hirdetve).
Jeleztük az eladónak, aki felajánlott részleges visszatérítést, melyet nem fogadtunk (abban a hitben, hogy lehet az összegen módosítani, hiszen csak akkumulátort szerettünk volna cserélni). Erre jött az üzenet, hogy teljes visszatérítés, illetve az eladó küld majd címkét a visszaküldésre vonatkozóan.
Címke nem érkezett (hiszen az eladó nem tudott küldeni, de még levelezési címet sem), ellenben ebay teljes értéket térített. Itt a kérdés felmerült bennem, hogy miért térített az ebay előre vissza mindent, amikor a csomagot vissza sem küldtem? (ugye régebben akkor jár a visszatérítés, ha a csomag visszaért az eladóhoz)
Válaszodat köszönöm.
-
-
Maksifül
senior tag
Na, annyit a június 18-i deadline-ról az Ebay Payments-nél, hogy azóta is vígan érkeznek a vásárlások a Paypal-ra, mi több, már június 25-i deadline-ról küldözgetik az emaileket.
-
válasz
tbalint3
üzenetére
Az van hogy te hiába regisztráltál az eBay.com-on, a lakhelyed miatt az EU-s eBay-hez tartozol, ők kezelik az adataidat. Volt itt is egy kis változás.
eBay S.à.r.l. (“eBay Sarl”)
22-24, Boulevard Royal L-2449 Luxembourg
RCS registration number: B164557 VAT-ID LU26188648
Az hogy az e-mail-ben az USA oldalra van egy link, de nem az adatkezeléssel hanem egy általános helpre mutat nem jelent semmit.
Leírtam hogy mit tartalmaz a törvény, azt hogy nyilvántartási kötelezettségük van, szóval az bizony mivel EU-s a jogszabályi alap, a GDPR is EU-s jogszabály, ezért összhangban van. -
tbalint3
tag
<<Be van tartva a GDPR, akkor mi a gond? Nem USA-ba küldöd, zárt rendszerű, leírva a GDPR szabályozás szerint, van adatkezelési tájékoztató is.>>
Azért ez nem egészen így van. A regisztrációt megerősítő emailek alján ez van írva: [kép]<<Mit írt elő a magyar Országgyűlés?>>
Ne haragudj, de erre politizálás nélkül csak annyit tudok nagy nehezen írni, hogy 11 éve az van amit "döbrögi" péntek reggel a Kossuth rádióban egyszemélyben kinyilatkoztat. that is the so called "országgyűlés" -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Be van tartva a GDPR, akkor mi a gond? Nem USA-ba küldöd, zárt rendszerű, leírva a GDPR szabályozás szerint, van adatkezelési tájékoztató is.
De a bank is másolhat azt amit akar, túl gondolod a dolgot.
Jogilag teljesen megfelel az előírásoknak. Ha valakit zavar az bontsa a szerződést.
Már hamarabb kellettek volna ezek hogy a csalók ki legyenek szűrve. Eladó vagy és adás-vételi szerződések kötődnek, legyen már valós személy az eBay fiók és a szerződés mögött.
Aki okoskodik az megnézte-e már az áfa fizetési szabályozásunkat? Mit írt elő a magyar Országgyűlés?
Az eBay felelős érte, ne nézze már őket senki hülyének, ha nem azonosítják az embereket hogy tudnak eleget tenni a szabályozásnak? Milliárdos bírságok jöhetnek szóba.Amennyiben az értékesítés nem közvetlen módon, hanem köztes szereplő – online platform, piacterek, webshopok stb. (Amazon, az eBay, az Etsyn, az eMag, AliExpress stb.) – beiktatásával történik, az egyszerűsítés és a hatékony adóbeszedés érdekében ezen szereplők a rajtuk keresztül végzett értékesítések tekintetében adófizetésre kötelezetté válnak. Az adókötelezettség a harmadik államból importált termékeket érinti 150 eurós belső értékhatár alatt, valamint összegtől függetlenül a Közösség területén található termékeket, amennyiben az értékesítő fél nem telepedett le az Európai Unióban.
Ilyen esetben a szabályozás fikciót állít fel, úgy kezelve ezen köztes felületeket, mint akik egyszerre vevői és eladói is lennének ezen termékeknek. Következésképpen, létrejön egy vélelmezett ügylet az eladó és az adott platform, valamint másrészről a felület és a vevő között. A két ügylet egyszerre teljesül, mégpedig a fizetés elfogadásakor. Az adó megfizetésére – értelemszerűen – ezen köztes szereplő lesz a kötelezett, mely kötelezettségét jogosult a már említett egyablakos rendszer igénybevételével teljesíteni. Ilyen esetekben az adóköteles ügylet a második értékesítés lesz (a platform és a vevő közti). Az első ügylet teljesítési helye harmadik országos termékek esetén a Közösség területén kívülre esik, míg Uniós termékek esetén a feladás országába, ahol azonban mentesül az áfa alól.
Az értékesítő felületeket speciális adminisztrációs kötelezettségek is terelik.Online platformokra vonatkozó szabályok
A közösségi jogalkotás alapvető újítása, hogy (a csalások visszaszorítása érdekében) adófizetésre kötelezetté teszi az elektronikus piactereket is. Az áfatörvény 12/C § (1) bekezdése szerint: „Ha egy adóalany elektronikus felület, különösen piactér, platform, portál vagy más hasonló eszköz használata által harmadik államból 150 eurónak megfelelő pénzösszeget meg nem haladó belső értékű küldeményként importált termék távértékesítését segíti elő, úgy kell tekinteni, mint aki (amely) ennek a terméknek a beszerzője és értékesítője is egyben.
(2) Ha egy adóalany elektronikus felület, különösen piactér, platform, portál vagy más hasonló eszköz használata által termék közösség területén történő – a közösségben nem letelepedett adóalany által nem adóalany részére történő – értékesítését segíti elő, úgy kell tekinteni, mint aki (amely) ennek a terméknek a beszerzője és értékesítője is egyben.”
A „platformok” adófizetésre kötelezetté tételéhez (az áfatörvény indokolása szerint) a szabályozás két ügyletre bontja a termékértékesítést (hasonlóan, mint például a bizományosi értékesítést), és úgy tekinti, mintha az adott távértékesítés tárgyául szolgáló terméket az értékesítő esőként a platformnak, a platform pedig másodsorban a megrendelőnek értékesítette volna.
Arra vonatkozóan, hogy mikor kell a platformot úgy tekinteni, mint amely termék értékesítését segíti elő, a héa-irányelv értelmezésére vonatkozó 282/2011/EU tanácsi végrehajtási rendelet tartalmaz közvetlenül és kötelezően alkalmazandó rendelkezéseket.
A termékek távértékesítésének jelentős hányadát valamilyen elektronikus felület, például online piactér, platform, portál közvetítésével bonyolítják le. Az új szabályozás az elektronikus felületek üzemeltetőit, akik révén a termékek távértékesítése megtörténik, bevonja az értékesítéseket terhelő áfa beszedésébe azáltal, hogy a rajtuk keresztül értékesített termékek esetében meghatározott esetben adófizetésre kötelezetté teszi őket.
A platformokra – így például, hogy milyen esetben kell úgy tekinteni, hogy elősegítik a rajtuk keresztül történő termékértékesítést, mi minősül a fizetés elfogadásának, milyen vélelmek vonatkoznak rájuk – a Vhr. tartalmaz további részletes szabályozást. Az „elősegítés” a közösségi rendelet szerint olyan elektronikus felület használatát jelenti, amely lehetővé teszi az elektronikus felületen keresztül termékeket vagy szolgáltatásokat eladásra kínáló értékesítő, illetve szolgáltató és a vevő, illetve a szolgáltatás igénybe vevője közötti kapcsolatfelvételt, melynek következtében a terméket vagy a szolgáltatást az adott elektronikus felületen keresztül értékesítik, illetve nyújtják.
Az új szabályozás nyilvántartási kötelezettséget is előír a platformok számára, amely nyilvántartást az illetékes adóhatóság kérésére rendelkezésre kell bocsátani. A nyilvántartást az elektronikus platformnak az ügylet teljesítési időpontját magában foglaló év végétől számított 10 évig meg kell őriznie. Szintén a közösségi végrehajtási rendelet határozza meg, hogy ezen rendelkezés alkalmazásában az elektronikus platformnak milyen részletezettséggel kell nyilvántartást vezetnie.
-
rednifegnar
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Napelem
- Android szakmai topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Le Mans Ultimate
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo L13 G2 Core i5 1135G7 Intel Iris XE 8Gb Ram 256Gb NVMe SSD Boltból Garanciával Számlával
- 15" MacBook Air M3 16GB RAM/ 512GB SSD - 27% ÁFA (0424AB)
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Inkább kifizettem azt a +365ft-ot.
.
. Az még 690 ft az így is elég drága postaköltségre.
, ellenben nekem is jött email, hogy 28-tól kezdik aktiválni a dolgot.