Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajnos a captcha következetes időnként, teljesen üres másik böngészőből és telefonról is hibázott, végül egy másik irányból másik bejelentkezőoldalra érkezve sikerült belépni a .com oldalra, miközben a .de-n bent voltam rég

értem, hogy mit mondasz, de nálam ugyanazzal a címmel egyik termékre tudtam ajánlatot küldeni, amit az eladó meg is kapott és reagált is rá, a másikra pedig nem. mind a kettő csak németországba szállít. mivel ugyanarról a cuccról van szó, valószínűleg megveszem az előbbit, csak megpróbáltam mind a kettőre ajánlatot kérni, hátha az egyik olcsóbb lesz (mindkettőnek ugyanannyi a fix ára alapból).
-
válasz
qnadam
üzenetére
Látom lehet hogy pontatlanul írtam. Vagy nem.
Az első értesítő amit kap az eladó az tartalmazza a regisztrációs címet, nem azt írtam hogy azt meg kellene változtatni.
Nekem nagyon ritkán jön a Captcha és nincs végtelen ciklus, szóval jószerivel nálad lehet böngésző probléma. Akkor célszerű törölnöd az eBay sütiket és a böngésző gyorsítótárat és ne használj oldalfordítót és reklámblokkolót az eBay oldalain.
Nem mostanában kezdtem külföldi címekre (angol, német) vásárolni az az üzenet akkor jön amikor nem az adott ország az alapértelmezett cím, ha az van jelölve akkor az eBay rendszere nem üzen vissza semmit, hanem el lehet küldeni az ajánlatot, lehet licitálni.
Az megint más dolog hogy az eladó elsőként azt az üzenetet kapja meg hogy egy magyarországi címről érdeklődnek és arra azt válaszolhatja hogy nem küld ide. Ezért kell beírni az ajánlatba hogy német címre kell majd küldeni. -
német az alapértelmezett szállítási cím, és a versand nach részen is berlini irányítószám van. az első kettő terméknél nem is volt gond ezzel, csak a harmadiknál.
a regisztrációs cím magyar, de amennyire tudom, azt verifikálni is kell, ha változtatom, így azt kihagynám. plusz eddig soha nem volt belőle problémám. az offert pedig nem az eladó dobja vissza, hanem már a beküldés pillanatában az ebay.
mondjuk az ebay manapság amúgy se a legsikeresebb pillanatait éli, bejelentkezésnél a captchával pl rendszeresen végtelen ciklusba fut... -
válasz
qnadam
üzenetére
A német cím legyen az alapértelmezett szállítási cím és akkor ilyen szöveg nem jön. Ha módosítasz akkor lehet hogy kell frissíteni az eBay oldalt, vagy ki és belépni.
Akkor jó a beállítás ha keresésnél felül az adott német város irányítószáma látszik a Versand nach után.
Az viszont élő probléma hogy amikor valamit vásárolsz vagy licitest megnyersz akkor az első értesítésben a regisztrációs címet emlegetik ami magyar és néhány eladó rögtön törli a vásárlást, mert az igazi szállítási címet a fizetés után fogja megkapni, de volt aki ezt meg sem nézte és mégis törölte. -
sziasztok,
német ebay, német szállítási cím megadva, én mo-n. pár napja gond nélkül nyertem egy terméket liciten, ki is fizettem, tök jó minden. másik eladó másik termékére adtam egy offert, amire ő ellenajánlatot tett, ez is tök oké, viszont harmadik eladó harmadik cuccára nem tudok offert nyomni, mert az ebay azt dobja vissza, hogy az eladó nem szállít magyarországra, tehát nem lehet. a másik kettőnél teljesen ugyenezek a beállítások voltak, ott nem volt ilyen gond...
chat supporttal beszéltem, csak annyit mondott, hogy egyeztessek az eladóval, tehát egy centivel nem kerültem előrébb... ilyenkor mi van? mit mondhatnék az eladónak, akitől egyáltalán nem akarom azt kérni, hogy szállítsa ide, a németországi szállítás nekem teljesen jó. -
Nem változott semmi. Ha elfogadja az eladó azután azzal fizetsz amivel akarsz, vedd fel az eBay-t gyors fizetésre a PayPal-on, bár akkor nem tudod állítani a kártya váltását, de automatikusan fizet, be sem kell lépni a PayPal-ra.
Ezt én nem tartom biztonságosnak, főleg ha az eBay-en nem aktiválod a kétlépcsős belépési védelmet. -
b-max
senior tag
Sziasztok,
mostanában ha offert adok, akkor kissé komplikáltabb, mint régebben, erre valami megoldás?
Tehát megadom az összeget és OK, ez volt régen, de most megadom az összeget, OK, majd fizetési mód kiválasztása, majd PAYPAL belépés stb.stb., borzalmas. -
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
eBay-ről szeretnék rendelni egy terméket. Most az új szabályozás alapján, mennyit kell majd fizetnem? Vagy hogy van ez? Itt nincs olyan opció, mint Alin, hogy rendelés során ki fizetem a termék adóját? Ezt szeretném rendelni: [link]
-
válasz
Chesterfield
üzenetére
Lényeg az hogy szó szerint veszik a személyes átvételt, nem úgy hogy egy futár céget bízol meg és ahhoz kell az eladónak igazodni, hanem fordítva a megbízottadnak kell az eladóhoz igazodni.
Nekem van valódi angol címem ahova tudom küldetni a dolgokat és onnan én intézem a Magyarországra történő szállítást, tehát nem kamu, így amikor vásárolok a Királyságból ez az alapértelmezett cím.
A gond az szokott lenni hogy amikor érdeklődsz vagy vásárolsz az első értesítésben az eBay csak a regisztrációs országot, címet adja meg és majd miután kifizetted és ők "elfogadták" a fizetést akkor küldik a szállítási címes értesítőt.
Sok eladó amikor meglátja hogy Magyarország van emlegetve rögtön írja azt amit neked, vagy automatikusan törli a licitet, vásárlást mert a második értesítőt nem kapja még meg, meg sem várja.
Nálam az a megoldás, hogy ha kérdezek akkor azt írom hogy ott helyben lesz a szállítás vagy mielőtt lejár a licit elküldök egy üzenetet hogy licitáltam és egy angol városba kell majd küldeni, nem a regisztrációs címemre amit elsőként ír az eBay és ne törölje a vásárlást, mert majd a fizetési értesítőben ott lesz a konkrét cím. -
válasz
Chesterfield
üzenetére
Angliában élsz és van angol szállítási címed az eBay-n megadva és el tudsz érte menni személyesen átvenni?
-
Chesterfield
őstag
-
Bikkrom
senior tag
Tehát ebay-en, frissítsem a tracking infókat. Eddig ezt a számot adtam meg RR473328623HU meg Othert írtam, mert nem volt magyar posta. Tehát tegyem át USPS-re ebay.com-on az Other-t, a kód meg maradjon ugyan ez? Utána hol fogok látni USA infókat?
Köszönöm szépen a segítséget!
-
válasz
Bikkrom
üzenetére
Annyit tegyél már meg hogy az eladásnál a nyomkövetési szám mellett az USPS-t add meg szolgáltatónak, lehet hogy kell neki 4-5 óra hogy frissítsen, de látnod kellene USA információkat.
De 23-án csak átadták szállításra és az a reptéren a repülőre felrakás lenen , az USPS majd akkor kezeli ha az leszáll náluk. -
válasz
Bikkrom
üzenetére
Van nyomkövetés ha ajánlottan adtad fel, még az eBay is kiírja ha a nyomkövetésnél USPS a szolgáltató. Mi a száma? Hogy esetleg máshol megnézzük a mozgását.
Az a szöveg a Magyar Posta kamuja, ugyanis az a gond hogy az USPS forma szerinti vonalkód kell, nem az amit a MP használ. -
Bikkrom
senior tag
Csak nem jön össze az első eladásom úgy néz ki, de még a terméket is bukom. Segítsetek kérlek.
Decemberben eladtam egy Samsung vezeték nélküli kártyát. 15 gramm az egész, egy notebook memória tartóba raktam, az jól védi, kb akkora is. Egy borítékba belefért. 12 ezerért adtam el, de én hülye nem nyomtam rá az international shipping melletti gombra, hogy kizárjam a nem EU
országokat. Természetesen amerikából vették meg. Már a postaköltségre ráfáztam így, de üsse kavics, tanuló pénz. Egész könnyen feladtam, nektek hála.
Kértem elsőbbségit, nyomkövetést.Na ez a határig tartott. Onnantól nincs nyomkövetés. Jelezte is ezt nekem január végén a vevő. Írtam a postának, aztán mindig tájékoztattam a vevőt is. Mindenre válaszoltam azonnal. A posta azt írta a USPS-nél van December 23 óta, a USPS viszont 2015 óta nem ad tracking infót. Adjak be CN18-at. Be is adtam egy hete. Írtam is a vevőnek. Erre ma jön a levél ebay-től, hogy refundot kér...
Mit lehet tenni? A posta még hetekig nem fog válaszolni gondolom a CN18-ra. Tracking infót adtam így már más lehetőségem nincs, Február 15-én leveszik a refund összegét.
Később ha megjön a USPS válasza akkor 2 lehetőség lesz.
1. Vagy tényleg nem kapta meg valami miatt a terméket. Ebben az esetben visszakaphatom-e a csomagom? Legalább csak a jó drága postaköltséget bukom.
2. Megkapta, de addigra már a refundot is. Ebben az esetben visszakapom-e a pénzt?Köszönöm szépen a segítséget!
-
válasz
Chesterfield
üzenetére
A 27% áfa és a vámkezelési díja annál aki az áfát beszedi. Ha angliai eredetű a sporteszköz akkor nincs vám. Egyeztess a szállító céggel akivel hozatni akarod a pontos díj miatt.
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Vennék egy használt nagyméretű sporteszközt 150-170 font környékén ebay.co.uk-ról.
Az eladó csak személyes átvételt jelölt meg, így úgy terveztem, hogy egy UK-HU között ingázó magyar költöztető céggel hozatnám haza. Ök vennék át az eladótól, és szállítanák le nekem.A termék árán és a szállítási költségen felül itt most lesz valami egyéb költségem?
Adó, ÁFA, stb?köszönöm
-
-
somnia
senior tag
Sziasztok!
Az írja az eBay, hogy ellenőrizni kell a fiókadataimat.
Kiválasztom a személyi igazolványt, feltöltöm előlről hátulról, az idén már vagy ötödször.
Most végre kinyögi, hogy ne töltsem fel újra és újra ugyanazt, hanem egy másikat.
Van még két választásom
-útlevél
-jogsi.
Nos nekem egyik sincs, ilyenkor mi a teendő.
Légyszi segítsen valaki! -
válasz
attiati
üzenetére
4 nap és nem törlik automatikusan, hiszen lehet egyezkedni az eladóval a későbbi fizetésre ha valami komolyabb gond van. Akkor törlik ha az eladó indít case-t ellened a nem fizetésre.
De kapsz egy fekete pontot amivel ha 2 összegyűlik akkor az eladók tiltatják náluk a vásárlást akár 12 hónapra.
Ne PayPal-al fizesd mert az nem fut le ennyi idő alatt, a bankkártyás fizetés is védett. -
attiati
veterán
Aukció után kiállította a számlát az ebay / eladó.
Hány napom van kifizetni?
Ha letelik x nap, akkor törlik az érvényes licitet?Sajnos kaptam egy lakcím ellenőrzési procedúrát Paypalon.
-
KuZo
tag
Sziasztok!
ebay.com-on hirdetek terméket, de a .de-n nem látszik. Be lehet valahogy állítani ezt, hogy listázza vagy valami külön regisztráció kell hozzá? Ha belépek a .de oldalon, akkor ugyanúgy látom a listázott tételt, de ha rákeresek, akkor nem találom sehol. Mi lehet a gond? Köszi! -
válasz
Atomantiii
üzenetére
Ha onnan küldik akkor igen.
-
Atomantiii
addikt
Szeretnék venni német ebay-ről egy kisebb méretű terméket., viszont a termék helyének azt írják, hogy Nagy-Britannia. Ez azt jelenti, ha megrendelem, akkor 27% áfát kellene fizetnem még rá?
-
válasz
CSD-Man
üzenetére
Van rendes forintos számlád is Wise-nél, nem kell utalgatnod, a bankkártyával itt is van havi 75000 Ft-nak ingyenes pénzfelvétel bármely automatából, bármely devizában, itt nálunk az OTP €-os automatái jönnek szóba, forint meg bárhol, fizetni a számláid erejéig lehet és 3 évre csak 2400 Ft a kártya. A számlák ingyenesek.
-
CSD-Man
csendes tag
Nem fizettem erről még. A régebbi rendszerben bankkártyával fizettem ki a jutalékot, az ment gond nélkül.
Beszéltem közben mégegyszer a bankkal, azt mondták, hogy belső szabályzat miatt esetleg elképzelhető, hogy visszautasították, de erről bővebb infot biztosan nem fogok kapni... szóval nem lettem előrébb, másik számlám meg nincsen.
Alternatív megoldásnak jó lehet ez a wise akkor azt mondod? Jók a tapasztalatok? Illetve, ha átkerül a pénz wise egyenlegre, onnan simán tovább tudom utalni az említett forint számlámra?
Bár ennek úgyis utána fogok olvasni az oldalukon
-
CSD-Man
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég eladtam 3 terméket a német ebayen, viszont a kiutalás folyamatosan sikertelen.
(egy jó ideje most adtam el újra, korábban a vevő direktben nekem utalt, vagy paypalon mentl, de ezzel az ebay utal nekem módszerrel még nincs tapasztalatom)
Szóval beírtam az IBAN-t, kért később verifikációt, melyet számlakivonattal megoldottam, úgy tűnt minden rendben. Verifikálást követő nap kaptam is mailt hogy küldik a pénzt.
Aztán a következőket történtek:
Ennek a végén kitörölte a rendszer az IBAN-om, üssem be újra. Megtörtént, kiutalás indítva, majd ma reggel kaptam a mailt, hogy megint sikertelen, de megpróbálják újra. Viszont sanszosan ugyanaz a láncolat fog végigmenni mint a képen.
Nevem stimmel, IBAN stimmel, többször megnéztem. Illetve a account/payments fülnél is úgy látom, hogy minden okés:
ebay.com-on regisztráltam anno, Raiffeisenes ez a számla amire próbálnak utalni. A bankot is hívtam, ők semmit nem láttak ebből, hogy sikertelen...
Mi lehet a probléma? Valaki járt hasonlóan mostanában? (Írtam az ebaynek is egy mailt, kíváncsi leszek mit mondanak.) -
válasz
Tomika86
üzenetére
Annyi az ára ami ki van írva, hiszen használt termék, biztosítva az eBay vásárlói védelem és ha PayPal-on keresztül fizetsz akkor az eBay védelme után a PayPal-é is biztosítva, de csak a visszaküldési költségtérítés számít, mert ha nem jó és az átvétel után kiderül a 14 napon belül az eBay dolga rendezni.
-
Tomika86
senior tag
Sziasztok
Ha ezt megveszem itt nincs semmi plusz költség igaz?
Paypalel le is vagyok védve valamennyire?
[link]
Köszönöm -
válasz
Ipodmánia
üzenetére
Nem egészen értem a kérdést. Ha van bankkártya akkor hozzárendeljük a PayPal-hoz és azután fizetéskor a banki váltást választva az az árfolyam van használva ami a banknál van, nem a PayPal váltja a devizát. Persze lehet azon a váltáson (PP) hagyni, de nincs értelme.
Csak azoknál van csak PayPal deviza váltás akiknek nincs kártyájuk és ezért az egyenlegükről fizetnek.
Ha van Revolut kártyád akkor rendeld hozzá a PayPalhoz és a kártyakibocsájtó (Revolut) legyen választva a devizás fizetésnél. A bankodnál biztos jobb a váltása. -
Ipodmánia
csendes tag
Köszönöm, tényleg így történt most már értem, és lenyugodtam

Egy kérdésem lenne még, nagyobb értékű dolgok rendelése esetén, hogyan éri meg fizetni? Paypal forintra váltással a legdrágább ezt már kitapasztaltam, de ha dollárban fizetek, akkor számít hogy paypal, google pay, vagy simán kártyáról csinálom? Minden esetben dupla váltás lesz a Mastercard miatt? Ha revolutos kártyáról fizetnék, amire forintot töltenék, akkor lenne a legolcsóbb? -
válasz
Ipodmánia
üzenetére
Majd kiírja a fizetési összesítő oldalon, de eddig is így volt. A szállítási költség és a vám az áfa alapba számol bele, a vám alapja termék ára.
A vám mértéke változó, attól függ hogy mit vásárolsz, lehet az 0% is. 150 €-ig nincs vám csak áfa amit az eBay-nek kell beszedni, azt nem adhatja ki más cégnek és a GSP-t a Pitney Bowes intézi, így ahol nincs egyáltalán vám ott nem kerülnek szóba. -
Ipodmánia
csendes tag
Köszi, a tizen x százalék alatt a vámra gondoltam 150 euro érték felett, ami ugye a postaköltséggel eegyütt értendő. Tehát akkor annyi lesz nekem az összeköltség, amennyit az ebay ír. és ha mégis duplán áfáztatnak akkor azt vissza lehet szerezni?
Azt nem értem, hogy miért felette működik csak a GSP?
Fasz kivan amúgy hogy ilyen retkes bonyolult ez az egész. A GSP-nek azt hittem az lenne a lényege, hogy akkor a postaköltség tartalmazza az áfát, amit valahogy ők megjátszanak az importtal. Akkor most még ez fölé jön az áfa amit az ebay szed, de a termék oldalánál még nem ír?
A faszom kivan az egésszel, hogy nincs egy normális kiírás hogy ennyit fizetsz hülye paraszt, neeem itt a vám és áfakezelés csinját bínját is ismerni kell, ha nem akarsz kétszer adózni...
-
válasz
Ipodmánia
üzenetére
Mivel némileg változott a rendszer nem egészen lényeges a GSP. 150 € (174 $) mindenképp az eBay beszedi az áfát, így mindegy mivel van szállítva. Felette már működik a GSP úgy ahogy eddig.
Ha az itteni kézbesítő szállító nem tud arról hogy ez IOSS rendszerű vásárlás volt akkor előfordulhat az újbóli áfáztatás, de mondjuk azt hogy ez ritka. Nem tudom milyen 12 %-ot írsz 27% az áfa amit vonni kell az eBay-nek, nincs más. -
Ipodmánia
csendes tag
Sziasztok!
Én is a GSP-ről szeretnék kérdezni, tehát ahogy itt olvastam, csak a kosárba rakott árucikknél megjelent összeg a mérvadó, ami tartalmaz minden költséget? Ha szeretnél USÁ-ból mondjuk egy 150 USD terméket 30 USD GPS-vel rendelni, akkor fizetés után semmi meglepetés nem érhet? Itthon már tutira nem akarnak lehúzni 27+12%-kal? Mindenhol totál ellentmondásos ez a dolog..
-
válasz
tknof1871
üzenetére
Nekem is nyomtak ilyet 2*3-szor. Én is az Ask later-t választottam, de nem kellett cserélnem jelszót, bár én naponta belépek, de mindig ugyanarról az eszközről és nem mindig lépek ki és nincs IP rejtő alkalmazás.
Ja és azt a böngészőt tényleg nem érdemes használni. A Chrome, a Firefox, az Edge, az Opera, a Safari és még a Tor is biztonságos nekik. -
válasz
darál0w
üzenetére
Két dolog történik amikor importálsz, a vámosok beengedik az országba küldemény és a vámos okmányok ellenőrzés után (vámolják) és felszámolják az áfát a szabad forgalomba helyezéshez. Vám szabályozás és áfa szabályozás.
Annyi változott 2021 július 1-tóől, hogy az áfát a kereskedőnek kell beszedni, azt nem a vámosok végzik, de a vámolást ezeknél is meg kell csinálni a csökkentett adattartalmú vám-árúnyilatkozat benyújtásával ennek a díja a 399 Ft IOSS esetén.
Ha teljes vámolás lenne akkor annak a díja 4000 Ft. -
darál0w
Jómunkásember
a postai szolgáltatási díjat akkor is ki kell fizetni, ha minden ugy megy, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva? tehát értesülnek arrol, hogy én már fizettem áfa-t és nem verik rám még egyszer....kicsit ilyen vizit díj szaga van ennek az egésznek...vagy nem jo a párhuzam?
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Vásároltam. Minden rendben volt. Aztán az ebay ezt küldte:
Change your password to reactivate your account
Hello
We wanted to let you know that your eBay account has been secured because your login information may have been used without your permission. We understand that this could be concerning, but your account and personal information are safe. Your eBay password was reset to make sure no one can access your account but you.
Jó, bejelentkezéskor megkérdezte, hogy ez a böngésző megbízható? Mert ha igen akkor legközelebb gyorsabban beléphetek. Én meg arra klikkeltem Ask later. Az eset böngészőjét használtam. Honnan veszik, hogy nem én jelentkeztem be? -
válasz
darál0w
üzenetére
A reklamációt az átvétel után tudod indítani és akkor tudod hogy miről van szó.
Már írtam a napokban hogy milyen problémák is vannak a postai újbóli áfával, 120 nap vagy több mire reagálnak, van akinek több reklamációja túl van a 150 napon. Az MP jogtalanul szedi be és törvény ellenes az egész feldolgozásuk de nem tudunk velük mit kezdeni.
A szokásos hazugságuk az hogy nem kapják meg az adatokat, de aki kérte (én is) hogy mutassák meg akkor azt az adatállományt amit kaptak hogy ellenőrizni tudjuk az állításukat mert nem hisszük el hogy az eBay vagy az AliExpress nem tartaná be a jogszabályokat és ugye a mi adatainkat tartalmazhatja az adatállomány adatvédelemre hivatkozással nem mutatják meg. Innentől én hazugságnak tartom a kifogásukat, ha igaz amit mondnak miért nem nézhetjük meg?
Másrészt amikor reklamálunk küldjük az eBay igazolást, AliExpress számlát jól láthatóan az eBay is kiírja hogy IOSS vásárlás volt és az azonosítójukat, ekkor még lenne idejük kijavítani hibás vámolást, mert csak a követő hónap 20-ig kell átutalni az áfát a NAV-nak, erre nem hajlandóak a jogtalanul beszedett áfát átutalják és majd a köbvetkező negyedév áfa bevallásában kérnék vissza a tőlünk beszedett áfát a NAV-tól (ezért regélnek 120 napokat), persze ha hajlandóak a tévedésüket beismerni.
Szoktak olyat írni hogy az eBay-től kérjük vissza akik jogosan szedték be, mert a jogszabály kötelezően írta elő, ugyan miért gondolja Posta hogy a jogszerű teljesítés kell sztornózni?A magyar NAV pedig így kétszer szed be egy termék után áfát ami mind a magyar, mind az Uniós jogszabályokat megsérti. De ki az aki feljelenti a NAV-ot költségvetési csalás indokkal, mert a dupla áfáztatás az a bűncselekmény?
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
az értesítőben szereplő küldemlény azonosító nem egyezik egyik ebayes azonosítóval sem...így elég nehéz szülés lesz
-
válasz
darál0w
üzenetére
Nem értelek. Az eBay 150 € alatti érték esetén jogszabály alapján köteles levonni az áfát, ami a német adóhivatalon keresztül jut a magyar NAV-hoz. Ha ezek után a szállító tőled újból kéri azt az a jogtalan, szóval a pontosított kérdésed az:
akkor a szállító mire veszi le a pénzt?
Ha Magyar Posta a szállítód és kérik az áfát is az azért van mert nem tudnak róla hogy IOSS keretében az eBay beszedte, ennek az oka pedig az hogy a programjuk nem tudta beazonosítani az eBay IOSS azonosítóját és ezért a vámolási program áfás ága futott le.
Lehet reklamálni, segítség az Összefoglaló, 17.A. Ha a Magyar Posta újból kérné az áfát egy IOSS-os fizetésnél.
Az új rendszer meg a 17. pontban leírva. -
darál0w
Jómunkásember
sziasztok
elég régen nem rendeltem már...utoljára még akkor, amikor bejött a vámos dolog...és most van egy számomra újdonság
megjött a cucc, jött az sms, kifizettem az áfát, vámkezelést, és ideadták...ez így működött
most ha veszek vmit ebay-en, leránt plusz összeggel VAT címen ( gondoltam a posta és vámkezelés megkerülve, tök jo dolog...), majd jött ma az sms, hogy akkor ugyan ugy fizessek áfát, meg kezelési költséget
elég kis tételek, de....
1 item US $3.49
Shipping US $1.69
VAT* US $1.40
plusz még erre rájön az áfa, meg az online fizetés esetén a 400 ft?
akkor az ebay mire veszi le a pénzt?
-
cbmfan
senior tag
hónapokig nem volt semmi, most viszont rajzanak a hülyék. egy kanadai fószer írt, hogy a videokártya amit kapott nem ad képet, fizessem vissza az árát. nem találtam sehol és fogalmam sem volt, hogy ki ez és miről van szó. végül az ötödik üzenetben kibökte, hogy ő sem tudja, valamikor 2017-ben vette és csak a nevemre emlékezett.
-
válasz
Bikkrom
üzenetére
Nem ezt használom, de ha te beállítasz egy maximumot akkor addig megy el, és mindig csak az aktuális licitre tesz rá, ha az 122 lesz akkor azzal nyersz, nem megy tovább 150-ig , ahhoz valaki másnak is licitálni kell hogy emelje.
Az Összefoglaló 6. pontnál leírva a működés és látod hogy melyik oldalon milyen a licitlépcső.
Arra egyébként figyelj hogy nem te nyered meg ha tiéd magasabb ajánlat de ha a licit lépcsőt elszámolod és ha azonos a licit az nyer aki hamarabb megtette. -
Bikkrom
senior tag
Auctionstealer.com-on be is állítottam.
Hasznos a topik leírás nagyon!!! Kérdésem az, hogyha a jelenlegi bid mondjuk 100 eur (de a jelenlegi nyertes aki nem én vagyok tegyük fel 120-at írt be, amit ugye senki nem lát) akkor ha én 150-et állítottam be auctionstealeren és tegyük fel az ár marad ez a 100-as a legvégéig akkor 150-et fogok fizetni vagy 120 plusz egy licitlépcsőnyit? Ami úgy kb 122 eur.Valamint mennyire megbízható manapság az auctionstealer? Tuti meg fogja tenni az ajánlatom?
Köszönöm a segítséget előre is!
-
Bikkrom
senior tag
Sikerült, köszönöm szépen! Egy cím volt, azt írtam át. Hiába léptem ki tegnap, töröltem minden adatot akkor sem ment. Most viszont megy, úgy ahogy írtad új címet vittem fel, az eredetit visszaraktam magyarra. A két címből utánna a németet tettem alapértelmezettre.
De miért nem megy ha egy címem van és azt írom át németre? Vicces bugok ezek.
Köszönöm szépen!!!
-
-
Bikkrom
senior tag
Tegnap át is írtam a címet arra amit a mailbox.de küldött, de nem engedett licitálni. Gondoltam idő kell neki, de ma sem enged licitálni.

Unfortunately, this item cannot be shipped to Hungary. Your preferred shipping address is in a country/region that the seller does not ship to. Please contact the seller for more information.
Pedig német cím, német irányítószám stb, minden ahogy a mailbox írta. Van ötleted?
Lieferadresse
Mailboxde.com GmbH
B-$&$+ Mxyzs, ID ;_;_;_;_, Äussere Weberstr. 57
Zittau 02763
Germany
+49 +_+_+_+_!
BearbeitenA nevem, ID-m, telefonszámom most jelekkel helyettesítettem.
-
válasz
Bikkrom
üzenetére
Mailbox.de Regisztrálsz náluk, oda címezteted és ők ezt a11 kg-os csomagot 17 €-ért a GLS 2-5 napon belül hozza. Folyamatosan így vásárolok. Persze ha neked a GLS nem jó, itt a magyar irányba a szállítói lista
Úgy működik hogy az álataluk adoot cmet felveszed szállítási címnek, amikor licitálsz az lenen az alapértelmezett. Megnyered, kifizeted. Amikor megérkezik hozzájuk értesítenek, de eldöntöd hogy melyik móddal kéred annak a díját feltöltöd mondjuk PayPal-al a fiókodhoz, azután kiválasztod a szállítást, az mailbox.de egyenlegedről kifizeted, ők áttadják a futárnak és az 2-5 napon belül viszi neked.
Egy éves díjért arra is van lehetőség hogy több csomagot összevárj és azokat egy csomagban küldjék, aki folyamatosan vásárol németben annak ez éri meg, mert a költség szétoszlik a csomagok közt -
Bikkrom
senior tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne.
1. Kinéztem egy projektort Németországból, nagyon szeretném, de az eladó csak belföldön postáz. :( Van erre valami megoldás? Egy futár cég akinek el lehet küldeni és az továbbítja Magyarország felé? Vagy bármilyen megoldás érdekel. Nagyon-nagyon hálás lennék a segítségért.
Az az ironikus, hogy van is München-i rokon aki gyakran jár haza, de milyen lenne már, hogy 15 éve nem beszéltünk aztán megkérném egy 11 kilós projektor szállítására. Vér ciki. Bármi ötlet?
2. Az ebay.at-n ha keresek projektorokat akkor ugyan azok a darabok vannak mint az ebay.de-n csak kevesebb. Ez miért van? Azt hittem az osztrák piactéren osztrák gépek vannak, nem németek.
Még valami. Köszönöm a korábbi segítséget.
Eladtam amerikába egy bt transmitter-t. Minden flottul ment, a postán is stb. A vásárló is elégedett. Mondjuk a fene sem gondolta, hogy közel 20%-ot fog az árból az ebay. De még így is bőven megérte.
-
-
cbmfan
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
százból egy mindig hülye, erre zsinórban a másodikat fogom ki... leírtam ezt én is, plusz már három hete nála van. eddig nem vette észre?
-
-
cbmfan
senior tag
na meg is van a hónap hülyéje, pedig csak harmadika van. ember vissza akarja küldeni a lapot amit vett mert más színű a kondenzátor mint a gyártó oldalán lévő képen...
-
germinator66
aktív tag
Régebben biztosan volt ilyen opció.
-
válasz
ULPIUS
üzenetére
Kezd ott hogy több keresőben megnézed esetleg látható-e egy másik nyomkövetési szám és az közelebb visz ahhoz hogy hol lehet. Ez csak a logisztikai küldeményazonosító, nem az igazi nyomkövetési szám.
Pl Parcelsapp és a Postal Ninja
Az eBay -es nyomkövetésnél amikor át kerül az itteni kézbesítő céghez a Speedpak beírja ezt hogy kézbesítve, de valójában majd később kapod meg, akár 2 hét is lehet ettől a dátumtól.
Valószínűleg majd postai külföldi küldeményt kapsz pár napon belül.
Mivel van 30 napod reklamálni a várható kézbesítési idő végső dátumától nem kell idegeskedned ezen a bejegyzésen. -
ULPIUS
őstag
Üdv!
Az mennyire gyakori jelenség, hogy a nyomkövetés szerint két napja kézbesítve lett egy csomag, pedig ez nem is történet meg valójában?
Tegnap is csekkoltam, hogy hol tart a cucc és akkor még semmi fejlemény nem volt péntekhez képest, megérkezett az országba ezt láttam utoljára tegnap, erre ma nézem és azt írja, hogy "jan. 31. hétfőn" sikeresen kézbesítve.
És az ebayen be is zöldült a rendelés.
Nagyon régóta nem rendeltem kínából, talán az új rendszerben még nem is, amiatt lehetnek esetleg ilyen zavarok? A nyomkövetési szám ráadasul olyan formátumú, amit a magyar postai követő nem is tud olvasni. A nemzetközi nyomkövetők mind ugyanazt írják amit az ebayes felület.
Ilyenkor hova kell fordulni, hol tudok érdeklődni, hogy mi történt? A helyi postán kezdjem? (az eladó persze feb. 8ig nem elérhető az ünnepeik miatt)
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestbuy játékok
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- Asus TUF A15 FX506 - 15.6" Full HD 144Hz - Ryzen 5-4600H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 Ti - HUN
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- AKCIÓ! LENOVO Legion 5 Pro 16ACH6H notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Estére kiderül.

Hasznos a topik leírás nagyon!!! Kérdésem az, hogyha a jelenlegi bid mondjuk 100 eur (de a jelenlegi nyertes aki nem én vagyok tegyük fel 120-at írt be, amit ugye senki nem lát) akkor ha én 150-et állítottam be auctionstealeren és tegyük fel az ár marad ez a 100-as a legvégéig akkor 150-et fogok fizetni vagy 120 plusz egy licitlépcsőnyit? Ami úgy kb 122 eur.