Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
totyak
aktív tag
válasz PitLee #82650 üzenetére
Tehát július 1-től UK úgy működik, mint bármelyik másik Unión kívüli ország? Bármit veszek, azt 27% ÁFA és X összegű VÁM terheli? És ezeket az eBay már felszámolja, vagy mindent itthon fizetek? Vagy lehet ilyen vásárlás is, meg olyan is?
De honnan a manóból tudjam, hogy teszem azt veszek postaköltséggel együtt egy 10 fontos valamit (csak hasra ütés) és azután kinek és mennyit fizetek?
Elnézést, lehet, hogy ez teljesen alap dolog, de megmondom őszintén, életemben nem vásároltam Unión kívülről semmit, nem volt ezzel még dolgom.
-
Topikgazda
válasz PitLee #81994 üzenetére
Van benne némi politikai felhang is, szóval júniusig majd kiderül hogy Kína részéről miként közelítik meg ezt a dolgot. De most is problémás ha posta a szállító azon dolgok szétválogatása ami EU-n kívülről jön és már IOSS-os a csomag. Ha keveredik majd a kettő a normál vámolás és ez azzal lesz némi probléma.
De az amit írnak lenne a fontosabb, mert ha mi vámolunk akkor nincs eljárási költség, ha a Magyar Postát bízzuk meg akkor meg hiába sávos a díj az értéktől függően, de csak van valamennyi. Most ugyan akár 1 millió forintos érték esetén 3500 Ft, igaz 50000 Ft érték alatt ez nagyon sok, de ki tudja hogy hol fog megállni a posta vezetésének ceruzája, sajnos erre is június 15-g várni kell, mert 2 héttel kell az áremelés előtt az ilyeneket bejelenteni.
150 euró alatti értékű vámmentes küldeményekre benyújtható, csökkentett adattartalmú vám-árunyilatkozatok (UVK-FJA2 B. melléklet H7 oszlop) – ezeket a természetes személyek 2021. július 1-től benyújthatják a NAV által fejlesztett webes felületen keresztül is;[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz PitLee #81991 üzenetére
Ismert. Mivel eredetileg 2021. január 1-volt a határidő tudtunk róla, arról is hogy csúsztatva lesz.Többet is tudunk ennél. Itt az USA eBay-en évek óta megy az hogy kifizethetjük az áfát és a vámot a vásárlásnál és az UK eBay-en is január 1-től ránk vonatkozóan működik.
Ezt amit linkeltél 2020.10.21-én készítették és tényleg több dolog változott azóta. -
PitLee
őstag
válasz PitLee #81824 üzenetére
Ma megjött a válasz.
Elnézést kért és küldött egy új nyomkövetőszámot.
Ez már működik, 9-én adta fel (másnap) és 16-án am1 órakor hagyta el Angliát.
A Magyar Postánál is már látszódik.
Az GPT becslése szerint 20-23-a körül várható, tehát összesen kb 2 hét, de majd meglátjuk.
Így már nyugodtabb az emberfiaUi: A kérdés kitudom vagy ő kitudja javítania nyomkövető számot az ebay oldalán vagy nem probléma ?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz PitLee #81820 üzenetére
Nekem egy nem nyomkövetett angol csomag március 2-án lett feladva és március 8-án kaptam meg.
Amit Global Shipping Program szállítással (ott angol posta, nálunk futár) küldtek az 14-16 nap közt érkezett, ezek is március eleji érkezések.
Csak ez a szám van beírva az eBay nyomkövetésnél? -
Topikgazda
válasz PitLee #81761 üzenetére
A Shipping résznél írják és ahol most nézted ott kell lenni a pénzes résznél az import charges szövegnek.
Az eBay.uk-ra érvényesebb amit írtam, a te által linkelt hirdetés az eBay.com-on van feladva.
Ennél nem kell fizetned semmit annak ellenére hogy nem GSP-s, mert március hónapra -az Összefoglalóban a vámos pontnál, 19. Vámügyintézésről néhány gondolat leírva- hogy 32,27 £-ig nincs áfa fizetés.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz PitLee #80383 üzenetére
Semmi gond, pont ezt részt pár napja változtatták meg. Aminek nincs értelme mert ami még nem érkezett meg azt minek küldeném vissza? (Return this Item) Ennek a helyén volt ez
Az újbóli megvásárlás sem épp kiemelendő.Nem szoktam vacakolni ha a várható érkezési időn belül vagyok, megy az 5 csillag. Egyébként is ami most a postai szállítás körül van lassúság, nem igazán eladói okozta gond.
Szintén olasz, nem tudta postára adni mert kijárási tilalom volt, amikor meg kimehetett, akkor a posta volt bezárva és egy másik városba kellett volna menni, de oda meg nem volt kijárási engedélye. Te mit csináltál volna? Írtam neki hogy amikor tudja küldje el, persze így késett és nem ért ide a várható szállítási időben, de ugyanúgy adtam neki 5-öt[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
-
Topikgazda
válasz PitLee #80308 üzenetére
Az eladóhoz tartozik még az olasz posta dolga, hiszen övé a csomag, így nem egészen értem hogy te mit akarsz annak a postának írni, vagy hogy érted ezt a visszajelzést, ha történik a küldeménnyel valami azt nekik kell beírni a postai adatbázisba, ha azt írták hogy elküldve, akkor pedig amikor megérkezik azt a Magyar Posta írja be az adatbázisba. Feltéve ha könyvelt küldemény.
A lengyelnél a feladást nem tudod kikényszeríteni, ha van várható szállítási idő megadva annak letelte után lehet reklamálni. Vagy annyit lehet tenni hogy reagáljon kéred a vásárlás törlését.
-
PitLee
őstag
válasz PitLee #80222 üzenetére
Folytatásos teleregény.
A lengyel eladó a Júl.07-én írt második levélre sem válaszolt, az árút az ebay ikon alapján még nem adta fel és nem is érkezett meg.
Így most az Összefoglalóban írt "eBay-en Case indítás, ha nem érkezett meg a vásárolt termék" lehetőségem van gondolom.Másik vásárlás Olasz postával kapcsolatban.
Szépen ment minden az eladóval, a termék eljutott az Olasz posta nemzetközi részlegére és ott ácsorog Júl.04 óta.
Az eladó felhívta figyelmem a vírushelyzet miatti lehetséges késésre, ez eddig tiszta sor.A kérdés az olasz postának kell e valamilyen egyéb adat visszajelzés esetleg ?
A nyomkövetői oldalukon olasz telefonszámot vagy egy emailt lehet megadni, az email-t elvileg tudják, mert ők küldték nyomkövető számot, vagy van valami más lehetőség is csak elkerülte a figyelmem?
-
Topikgazda
válasz PitLee #80135 üzenetére
Évtizedek óta a Magyar Posta nem használja azonosításra a megyét.
Ha megadod akkor érdemi információ, mondjuk házszám nem férhet rá a címkére, amit nyomtatnak, így kézbesíthetetlen lesz a küldemény mert a házszám az viszont szükséges a postának.
Én a címnél a state rovatba .. (2 db pontot) írok. És mindenhol ahol nem kényszerít megye (state) választásra. Valamint csak a street address-t használom, oda beírva úgy rövidítem hogy beférjen a cím adat. Egyébként is a magyar postásnak írjuk ezeket, aki akár ékezetek nélkül is megtudja érteni hogy mit olvas.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz PitLee #79982 üzenetére
Ha kezdő az eladó és magánszemély és PayPal-on keresztül megy a pénz akkor is "megkapja", azonnal ott látszik az egyenlegén, de csak 21 nap múlva fér hozzá a vásárlási védelem biztosítása miatt, de majd nála sem fogják alkalmazni ha több eladása van. Üzleti eladónál nincs ilyen.
De ez a korlátozás független a banki, bankkártyás dolgoktól.
Ha valami gondod van pl: nem kapod meg, probléma van a termékkel feléd az eBay biztosítja a vásárlói védelemben hogy a pénzed visszakapd, majd ők rendezik az eladóval, neked ezzel nem kell foglalkozni.. -
Topikgazda
válasz PitLee #79980 üzenetére
Nem igazán világos hogy ez miért fontos. A bankod intézi, nem kell vele foglalkoznod.
Az eladó most azt látja hogy már ki van fizetve, neki az a dolga hogy a vállalt határidőn belül postázza neked a terméket.
Ezután az eBay felületen a szállítás kezdetét bejelöli miután feladta a postán vagy odaadta futárnak, ha van nyomkövetési szám akkor azt is beírja.
Ezután a szállító cégen múlik hogy napokkal vagy hetekkel később megkapd a megvett terméket.
Minden kártyás fizetés esetén az eladók később kapják meg a pénzt, azért találták fel a bankkártyát hogy ne kelljen a vevőnek napokat várni arra hogy az eladó a pénzt megkapja, a bank garantálja hogy pénz meg fogja kapni és ezért odaadhatja neked az árut azonnal. Itt is így van[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest