- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DrTechnoid #52399 üzenetére
If your item location is not within the US, please select flat rate shipping.
Vagyis válassz "flat rate shipping"-et.
-
Szeretnék egy tárgyat ealdni kizárólag az USA-ba,de nem tudok mert mindig ez fogad :
"We're unable to calculate your shipping cost based on your current item location. Please enter a valid item location which includes the City, Zip Code and Country.If your item location is not within the US, please select flat rate shipping."Az eladási oldal teljesen ki van töltve, az angol nyelv az nem probléma, de úgy tűnik hogy a .com miatt nem lehetséges. Mi lehet a gond? Mert a ebay.hu azonnal átirányít a .com-ra , és ott sehogy nem kivitelezhető a létrehozás. Az adataim teljesen ki vannak töltve, a cím is stimmel.
-
Zolly444
aktív tag
Rendeltem egy övet Hong Konból febr.11-én. 20.a van megadva a szállítás utolsó napjaként.. Meg fog ez még jönni vagy írjak az eladónak? Eddig minden (kb 4cucc) hamarabb megjött 1-2 héttel mint ez pedig egyszerre vettem őket..Sőtt a február 14.én rendelt miki is itt van.. Bár nem egy a cuccok eladója.. Kérdezzek esetleg postán?
-
havri1
félisten
válasz
Shingen #52393 üzenetére
Kapsz segítséget, de az időt ki kell várni, nincs mese.
Az eladó, ha feladta megfelelő módon, mást nem tehet, ahogy írták is.
Ha korán indítasz caset, visszakapod a pénzt, és mégsi megérkezik 2-3 napra rá, csak neked lesz plusz munkád vele.
Érdemes kivárni a végső időket, vagy legalábbis a reális időket.
Ha lejár a szállítási idő vége, onnan van még 30 napod nyitni. -
válasz
Shingen #52387 üzenetére
Most komolyan?
Miből gondolod, hogy nem fogod megkapni?
Itt írtam valamit: (#52368)
Nem tudsz várni legalább 1 hetet? Van még időd április 10-ig. Nem véletlenül van az eBay-n az a szabály, hogy a legutolsó várható érkezés dátumától 30 napig reklamálhatsz. Szerintem türelem.
Ha mégis megkapod később és refundot kértél, akkor a tisztesség úgy kívánja, hogy újból fizesd ki, viszont neki mint eladó 1-el nő az ellene indított eBay case-k száma, ami később jutalék növelő lesz neki.
Miért nem érhető, ha feladja az eladó, onnantól nem tud semmit sem tenni, mert nem ő a postás aki viszi. 35-45 nap is lehet a szállítási idő -
honda 1993
senior tag
Köszönöm
-
Shingen
addikt
Hali!
Előzmény: [link]Írtam neki tegnap nem válaszolt, ha továbbra sem reagál, mit kell tennem és hogyan pénzemet vissza kapjam?
cast kell nyitni
köszi -
-
randras
veterán
-
htc07
addikt
válasz
honda 1993 #52376 üzenetére
Munkanap.
-
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
A 2-4 napba beleszámít a hétvége is, mire a pénz viszzaérkezik a Bank számla számomra?
-
randras
veterán
Helló,
rég jártam erre.
Eladnék 70k környékén, ~2,5 kiló, ~44x54x12cm, Európai Unión belül. Kérdésem: mivel merjem feladni? Hogyan tudok csak EU-n belülre feltölteni (.com-on nézem, ott egyértelműen nem látok ilyet). Melyik országokat kellene excludolni (pl. Olaszország)?
-
Xes
csendes tag
From This Balance U.S. Dollar Balance
Amount $258.04 USD
Exchange Rate 1 U.S. Dollar = 283.523 Hungarian Forints
Gross Amount 73,160 HUFkicsit érdekesen számol a pp, ha ki akarom venni a pénzt, hivatalos árfolyam szerint pedig:
258.04 USD = 75,145.51 HUF
US Dollar ↔ Hungarian Forint
1 USD = 291.217 HUF 1 HUF = 0.00343387 USD -
Zolly444
aktív tag
válasz
KamuMazsola #52354 üzenetére
Ha valaki esetleg dollárban/ euróban kap fizut annak nem lehet rossz végülis
-
Shingen
addikt
Hali!
Visszaírt az illető mert nem érkezett meg a rendelésem:So sorry to hear that you still do not get your item. We can understand your situation. We sent out your item on 2015-01-29 and you can check the code( as we have sent your item by natural post, we do not have tracking number. The code can only check when we send your item out. Hope you can understand)
It usually need 25-35 working days to you end.
Sometimes it may be delay on the way by some unexpected reasons. Here is the full shipping address you leave for us.
Could you please confirm whether it is the same as your address or not.If the address are the same, the item may delay on the way. It will be better if you can have a look in your local post at your convenient time. Thanks for your waiting in patience again.
Waiting for your reply.
Most akkor várjak tovább?
Vagy hogy kaphatom vissza a pénzt? -
válasz
Varesz_86 #52355 üzenetére
Írd meg neki, hogy látod a postai nyomkövetésnél, hogy nemsokára megkapja, legyen türelmes.
Ha nem hajlandó várni amíg kézbesítik neki a csomagot és az eBay visszatérítésre kötelez téged, akkor nem veheti át a csomagot, ha megteszi akkor fizetség nélkül jut az áruhoz és ez esetben csalást követ el.
Ha te már elküldted neki a választ a escalede előtt, benne azt hogy megy a csomag, akkor nem fog az eBay az ő javára dönteni.Az eBay szokott küldeni értesítést az eladónak, ha valami probléma van, illetve a vevő által indított case-re hivatkozással az eladói védelem eBay részen írjál nekik
http://pages.ebay.com/sellerinformation/seller-protection/fair-case-resolution.htmlSeller Dashboard-on megnézni milyen lehetőséged van, illetve az escalede esetén neked milyen lehetőséged van azt megnézni.
Protection when shipping within your stated time: if a buyer claims that they did not receive an item, the related eBay Money Back Guarantee case will be found in your favor if you shipped within your stated handling time and provided tracking information (with signature confirmation for transactions of $750 or more) before the case was escalated to eBay.
To be protected, the tracking information will need to show proof of delivery from a shipping company that clearly displays the delivery status of the item as “delivered”, the date of delivery (which reflects that you shipped within the stated handling time), and the recipient’s address. -
agroman
aktív tag
válasz
Varesz_86 #52355 üzenetére
hany napod van valaszolni?
amig lehet huzod..hatarido elott 2 nappal megnezed hogy all a nyomkovetes es elkuldod a lefenykepezett blankettat ahol jol lartszik a TN szam + link a 17track-re es az ott lathato aktualis allapot.
megirod, hogy varjon meg par napot es megerkezik. az ebay ha latja hogy mozog a csomag akkor talan nem lesz "orban is.." -
Varesz_86
aktív tag
válasz
zocsa0001 #52137 üzenetére
Közbe változott a tracking közel egy hónap elteltével
Arrived at USPS Facility
Mar-08-15, 21:25 PM, KEARNY, NJ 07032ennek ellenére ma reggel Buyer contacted Customer Service. Awaiting response. gondolom semmi esélyem és ugrik a pénzem...szerintem pár nap és megkapta volna a 30 ezres "kis" csomagját, és ha látom hogy esetleg megérkezik neki de közben visszakapja az árát mert az ebay úgy dönt, és miért ne döntene úgy,(vevővédelem) akkor tudok valamit tenni? mert láttam olyat hogy a vevőt is lehet jelenteni különböző lehetőségek szerint, van értelme?
-
kerekfej
őstag
301 a dodo a PP-n
-
Már jött egy válasz, a 180. napot ők jogvesztő határidőnek tekintik és azt javasolják, hogy ha letelt egy normálisnak tekinthető szállítási idő (nem adnak napot meg) akkor a meg nem érkezett eljárást indítsuk el.
A 40-45 nap az jó időkeret.
20 napig kommunikálhatunk az eladóval -dispute- (ha elérhető), de a 20. napon -claim- követeléssé kell tenni, mert elvesztjük a pénzt. A megjegyzésben alul.After the dispute is opened, you have 20 days to communicate with the seller. If you can't resolve the problem, you can ask us to investigate by escalating your dispute to a claim in your Resolution Center.
To escalate a dispute, follow the steps below:
1. Log in to your PayPal account at www.paypal.com.
2. Click 'Resolution Centre' near the top of the page.
3. Click 'View' next to the dispute you want to escalate.
4. Click 'Escalate this dispute to a PayPal claim' near the bottom of the page.
5. Follow the instructions.
6. Click 'Escalate to a Claim'.
Note:
• To learn more about PayPal Buyer Protection, click 'Legal Agreements' at the bottom of any PayPal page, then click 'PayPal User Agreement.'
• If you do not escalate your dispute to a claim within 20 days, the case will be closed without a refund. -
-
válasz
somnia #52345 üzenetére
Logikában a 45 nap a jó érték, ki adja vissza a pénzt és kitől úgy a 165 nap tájékán? Nincs is már meg az eladó adott esetben. Nem 180 nap után adják tovább a vételárat, legalábbis a nem kezdő eladóknál.
If there are no issues with the transactions such as disputes, claims or chargebacks, the funds should typically be released within 21 days from the date of payment.
Annyira meg nem hiszem, hogy a Paypal jótékonysági egylet lenne.
Találtam egy harmadik határidőt annál a résznél ahol leírják a visszatérítés adás lépéseit
Here's how you can issue a full or partial refund for up to 60 days after a payment was sent:
???? -
válasz
somnia #52343 üzenetére
Nem egészen. Én is láttam már ilyen üzentet, de itt ezt írják:
Buyer Protection
What's not Covered?
Intangible items like services, real estate, motorized vehicles (of any kind), custom made items, travel tickets, industrial machinery (for manufacturing), prepaid or gift cards, anything you buy in person, or items that violate PayPal's policies or eBay’s policies. You must open a dispute within 45 days or you will not be covered.
General Guidelines.
Disputes can be opened for certain, tangible and physical goods only
Full item cost has to be covered in one payment
The buyer can open a dispute within 45 days of the date the payment was made
If the buyer and the seller cannot reach a mutual agreement, the dispute can be escalated to a claim within 20 days after opening the dispute
Buyers cannot open several disputes for the same paymentEzt nem erősítette meg a Paypal, bár ők írták:
Open a Dispute within 180 days of the date on which you made the payment for the purchase you would like to dispute. We may refuse to accept any Dispute that you open in relation to that purchase after the expiry of that period (please be aware of this if you agree a delivery time of an item or performance of a service with the Payment Recipient that falls after the expiry of that period).Tavaly már felmerült, hogy mennyi az annyi, akkor a 45 napot írták meg a válaszukban. Pontosabban az alábbi szöveget idézték, de a konkrét termékre -VGA kártya- 45 napot írtak.
You can check how long you have left to file a dispute in the 'transaction details' of the payment you have made. Depending on the jurisdiction, you may have 45 days or 180 days to file a dispute.Újból megkérdezem
-
malisonX
aktív tag
Sziasztok! Rendeltem egy optibay-t ebayről, február 2-án. Elég valószínű, hogy már nem fogom megkapni, sajnos mostanában többen is megjárták ezzel az eladóval... Szóval gondoltam visszakérem a pénzemet, mivel lassan itt a 45. nap... De ha kiválasztom, hogy I didn't receive my item, utána meg rányomok a az Open a request gombra, akkor azt mondja az oldal, hogy "The estimated delivery date for this item is Mar 19, 2015.If you haven't received your item by then, contact the seller through the Resolution Center." Ez mi a franc? Akkorra már bőven letelik a 45 nap... Buktam a pénzem, vagy valamit nem jól csináltam? Kértem már régebben is refundot, de akkor nem volt semmi ilyesmi probléma. Köszönöm a segítséget előre is!
-
válasz
agroman #52335 üzenetére
Van ahol a kártya teljesen külön számlákon megy, ezért van most 3 kártyaszámlám., és nem átjárhatóak.
Nem egységes, milyen folyószámla rendszerben és melyik banknál van róla szó.
Lehetnek eltérések, érdemes pontosítani, de csak a figyelmet akartam rá irányítani, nem okoskodni.
De van ahol úgy van mint ahogy írod.
De a CIB-nél egy gyűjtőszámlán parkolták a visszatérített pénzt, mert a kártyával együtt megszűnt a számla is, be kellett vinnem a Paypal-ről a refunddal kapcsolatos kivonatot, majd ezután tudták át könyvelni miután igazoltam, hogy az nekem jött. -
Hintalow
senior tag
Ahogy fentebb már írták, ha refund van, akkor nem osz nem szoroz, hogy a kártya, amivel vásároltál megvan -e még, vagy, hogy egyáltalán van -e kártyád éppen az adott banknál.
Ha a számlád még megvan, akkor gond nélkül odakerül, hiszen a bank rendszerében ott van minden adat a múltra vonatkozóan is.
Akkor nehéz hozzájutni a pénzedhez, ha közben a számlát is megszüntetted, de ilyenkor is csak az idő tud elnyúlni eléggé, megoldja a bank többnyire (már ha aktuális még a címed a rendszerükben)
-
djulu
csendes tag
Sziasztok!
járt már valaki úgy, hogy a termék rendelése után törölték a regisztrációját az eladónak?
kb. 10 napja törölték, 25 napja várom a motyót. -
Az érdekes.
Új kártyára gondoltam, nem az amit folyamatosan megújítanak. Csak annak egyezik a száma. Hogy tudták a bankodban a két különböző kártyaszámot összekötni? Két banknál tudom, Ertse és CIB hogy nem mükszik így.
Meg nem a Paypal hozzárendelés a lényeg.
Érvénytelen kártyára a bankod nem könyvel semmit.Jól is nézne ki ha ellopják, te letiltod és mégis a vásárlásokat levonják tőled.
Tehát ha változik a kártyaszám akkor némi bankba járás következhet be. Erre gondoltam. -
honda 1993
senior tag
Köszi mindenkinek.
-
válasz
honda 1993 #52326 üzenetére
Tehát akkor a paypal automatikusan utalja tovább a számlaszámomra?
Igen, vagy a kártyára, attól függ hogyan fizettél. Ugyanoda megy vissza, amiről ment. Fontos figyelned, ha változik a kártyaszámod, mert a visszatérítés fogadása akkor egy kicsit macerás lesz ha már nem él az a kártyád, amivel fizettél..
És addig ugyebár akkor nem is tudom elkölteni.
Ha nincs pénz a számládon ettől függetlenül, akkor természetesen várnod kell, amíg jóváírják.
Csak visszatérítésekre alapozva nem igazán tudsz vásárolni. -
válasz
honda 1993 #52326 üzenetére
Pontosan.
-
válasz
honda 1993 #52324 üzenetére
a banki számládra kapod meg a pénzt, kp 2-4 munkanap alatt
-
honda 1993
senior tag
Ertem, sorry.
Dluinet A szobámba kellene, egy "gamer" kuckót akarok. Olyan kellene, ami kellemes és nem bántja az ember Szemét.Van egy másik kérdésem, ez ide tartozik.
Most kaptam meg a refoundot, ez tudtommal a paypal számlámon van jóváírva. (én a bank számlámon lévő pénzel fizettem.)
Nos, hiába kaptam meg a refoundot mert valamiért nem tudok vásárolni mert a paypal azt mondja, nincs egyenleg a számlámon.
Ez igaz is, mert valamiért a bank számlámat akarja leszívni, azon tényleg nincs is.De hogy tudom beállítani hogy a paypal számlámat használjam a fizetésre?
-
válasz
honda 1993 #52319 üzenetére
ha erős fényűt akarsz akkor ne RGB szalagot vegyél, mert ha csak kék szín kell, akkor a fényerő harmadárt adja csak
mennyire kell kéknek lennie?
-
agroman
aktív tag
válasz
honda 1993 #52319 üzenetére
ez topik nem a mit-hol vegyek cimu...
ott vedd, ahol neked megeri, lehetoleg olyan eladotol akinek jo a reputacioja.. -
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Led szalagot kitől érdemes vebbi? Valami ilyesmi kellene, lehetőleg olyan aminek jó erős fénye van (kék).
-
Szerintetek mi van?
Paypal 1 $ 300 Ft, banki árfolyamom 1 $ 293,03 ez január 5-én még 272 Ft volt. -
honda 1993
senior tag
válasz
somnia #52316 üzenetére
Pedig most kaptam üzenetet, azt mondja hogy el van intézve és 48 órán belül a paypal számlámon lesz a pénz.
Ez tényleg 2 napig szokott tartani?Ebben a pillanatban kaptam az értesítést hogy megérkezett a pénz.
Az eladó egyébként azt kérte hogy ne adjak neki negatív értéjelést, hogy megmaradjon a jelenlegi jó aránya.
-
somnia
senior tag
válasz
honda 1993 #52315 üzenetére
Szerintem ha nem telt le a határidő, azt fogja írni, hogy várj!
Egyébként is ha letelik, még mindig van az eBayen 30 napod reklamálni, a PP-n meg a vásárlástól számítva 180 napod.
Ne kapkodj! -
somnia
senior tag
válasz
honda 1993 #52312 üzenetére
Először is azt döntsd el, hogy neked a pénz kell vagy a cucc?
-
honda 1993
senior tag
válasz
szakalistvan #52311 üzenetére
De a határidő még nem telt le, viszont ha még el sem küldte akkor biztos hogy késni fog.
Így nem tudom hogy mit csináljak.
Ilyenkor még nem kérhetem vissza a pénzem tudtommal.
Vagy igen? -
szakalistvan
senior tag
válasz
honda 1993 #52310 üzenetére
As soon as possible,vagyis a lehető leghamarabb.
Én is itt tartok most egy terméknél,nem nyitottam case-t,csak egy levelet küldtem hogy nem érkezett meg,az eladó felajánlotta hogy újraküldi vagy visszafizeti,választhatok,csak ne adjak negatívot.Ment neki a válasz,hogy a pénzt kérem.
Szóval tákolj össze egy angol mondatot hogy ne küldje,fizessen,vagy case és negatív,stb... -
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Válaszolt az eladó és sajnos jól sejtettem...sorry for it indeed.
we find your order has been return to us, now we are reading to resend it to you asap.Ebből azt nem értem hogy miaz az asap.
-
Xes
csendes tag
Valaki esetleg postázott mostanában USA-ba? Elég érdekes, hogy vagy 10 csomagot küldtem és egyelőre eddig 1 se érkezett meg oda majdnem 3 hét alatt! Pedig kínába később küldtem, az megérkezett 2 hét alatt, egyesült királyságba megérkezett 1.5 hét alatt, de usa-ba 1 db sem...
És elsőbbségi benne van az ajánlott árban de úgylátszik szart sem ér sajnos... -
w.miki
veterán
másik topikban is lamentálnak erről, elég szomorú a helyzet
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardcore café
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Autós topik
- Tippmix
- eBay-es kütyük kis pénzért
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest