Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20035) bwoay válasza csendes (#20034) üzenetére


bwoay
nagyúr

igen, ezt olvastam.
tekintettel arra, hogy 4-6 évvel ezelőtt is voltak már Mobius kijelzős olvasók, elég túlzónak érzem, ahogy a Kobo úttörőnek állítja be magát ezen a téren, mintha ők alkalmaztak volna ilyen displayt először a világon. 2014-ben a Pocketbook konkrétan hajlítható ipari olvasót demózott.

"Maga a Mobius felület papírszerűen szórja a fényt, nem tükröződik, ebből a szempontból jobb mint az üveg."

az a Goodereader cikk, amit mindketten linkeltünk, pont azt taglalja, hogy a Mobius felület az "csak" a tranzisztor réteg , ami a feszültség változtatásával a képpontokat, pixeleket vezérli. Fölötte foglal helyet az e-ink kijelző (de ez lehetne akár OLED vagy LCD is), és ez határozza meg az adott display optikai tulajdonságait, pl kontraszt. A Kobo Forma esetében a Mobius rétegre egy e-ink Carta típusú kijelzőt raktak, tehát a sima (merev TFT-s) Carta displayekkel megegyező megjelenítési tulajdonságokkal bír. Ezután jönnek a további rétegek (digitizer, diffúzor, stb), amik befolyásolják a kép minőségét.

gondolom ezért voltak népszerűek a nem kapacitív elven működő (infrás) érintőkijelzők, mert egy réteggel (digitizer) kevesebb volt rajtuk felül és annyival is kevesebbet romlott a kontraszt.

Szóval az én olvasatomban az a felület, ami legfelül van és szerepet játszik a fényszórásban/tükröződésben/karcállóságban, annak már semmi köze a Mobius technológiához. Ezek a legfelső felületek nem alkotnak szerves egészet a legalsó, tranzisztor réteggel, és gyakorlatilag szabadon megválaszthatóak a gyártók által, függetlenül attól, hogy milyen (flexibilis vagy merev) tranzisztor réteget alkalmaznak.


tudom, ez nem az a témakör, hogy ismerősnek mit ajánlotok karácsonyra, meg pdf-et mennyire kezel jól, szóval bocs, ha valakit, vagy akár mindenkit untat, csak próbálom megérteni, és eddig a fentieket szűrtem le. kérdés, hogy vajon helyesen-e.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.