Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20801) Peace válasza Razzul (#20800) üzenetére


Peace
nagyúr

Mindjárt viszem is vissza a boltba!!! :Y Nem ám! :P

(#20802) csendes válasza Razzul (#20800) üzenetére


csendes
őstag

Nagyjából ugyanannál a néhány kínai OEM gyártónál van a teljes termelés, a minőségellenőrzésben nemigen van különbség. A tervezésnél, alkatrészeknél és a szoftverben inkább. Az üveg miatt nyilván érzékeny a szállítás és a használat közben a mechanikai hatásokra, mondjuk, ha belerúgnak vagy leejtik.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#20803) elistvan


elistvan
senior tag

Sziasztok!

Szoftvert szerettem volna frissíteni a Kobo Slightbook HD Shine-omon (Ugyanaz szinte mint a Wayteq xbook-w60HD, Achor Myth és társai Rokchip RK2818 processzor 600Mhz,128Mb ram....) az első körben az RKBatchtool hibát írt ki a folyamat végén, az olvasó tetején a zöld kis led azóta folyamatosan világít a resetre nem reagál nem kapcsol be. A Wayteq Topicban lévő leírásra, hogy rövdire zárjam az áramkört egyelőre semmi. Valakinek van ötlete?

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#20804) Kriszhnn


Kriszhnn
csendes tag

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Karácsonyra kaptam egy Pocketbook Basic Lux 2 e-book olvasót, amit a minap sikeresen leejtettem és a kijelzőn csinos fekete csíkok jelentek meg.
Felhívtam a márkaszervizt, akik azt mondták már garanciában nem tudják megcsinálni, de amúgy 20 ezer Ft ellenében gond nélkül (egy új darab 30-35 körül van).
A Jófogáson találtam egy hibás készüléket, leírás alapján víz borult rá, amely után már nem üzemelt, de a kijelzője jónak tűnik (5000 Ft).
Szerintetek ennek a hibás készüléknek a beázás ellenére működőképes lehet a kijelzője, érdemes lenne megvennem és cseréltetni valahol, vagy a víz a kijelzőt is tönkre tehette?
Bocsi mindenkitől ha nagyon buta kérdés... lehet hogy ezt meg sem lehet mondani látatlanban... :))

(#20805) hgm92


hgm92
csendes újonc

Sziasztok! Újra kellett regisztrálnom, mert a régi fiókom nem enged be, pedig jó jelszót írok be. Tudjátok nekem van PocketBook Touch Lux 5-öm. Egy olyan kérdésem lenne, hogy miért van az, hogy elvileg néhány jó epub könyvet üresen nyit meg? Illetve mondjuk a könyv borító látszik, de nem enged lapozni. A másik hiba, hogy enged lapozni, de a szöveg erősen elvan csúszva. Nem tudom milyen olvasó program van rajta, gondolom a gyári.

(#20806) csendes válasza Kriszhnn (#20804) üzenetére


csendes
őstag

Ha leejtetted, akkor a "normál garancia" nem érvényes, mivel nem rendeltetésszerű volt a használat. Vannak üzeltek, ahol lehet venni extra garanciát baleseti fedezettel vagy készülékbiztosítást.
Ha nem vagy szakember, akkor ne vegyél beázott elektromos berendezést!

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#20807) csendes válasza hgm92 (#20805) üzenetére


csendes
őstag

Firmware frissítéssel érdemes kezdeni. Némelyik firmware megengedi, hogy a megnyitásnál epub2 vagy epub3 motort használj-e.
Érdemes lehet törölni a fájlokat az olvasóról és újra feltölteni, figyelve arra, hogy ne legyen az USB kábel túl korán leválasztva.
Lehet, hogy valami hiba van az epub-ban vagy talán túl sok extra (kép). Meg lehet próbálni Calibre-vel szerkeszteni vagy konvertálni más formátumba, a legrosszabb esetben TXT-re (elvesznek a képek és a formázás legnagyobb része).

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#20808) hgm92 válasza csendes (#20807) üzenetére


hgm92
csendes újonc

Nincsen netre engedve, de konvertálással sikerült megoldanom az egyik problémáját.

(#20809) csendes válasza hgm92 (#20808) üzenetére


csendes
őstag

FIrmware-t úgy is lehet frissíteni, hogy USB kábelen felmásolod az olvasóra az új verziót (benne van a kézikönyvben a Manual update/Kézi frissítés résznél).

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#20810) csendes


csendes
őstag

Most látom, hogy még PB Touch Lux 4-re is kiadtak új firmware-t február 25-én: gyorsabb lesz az epub kezelés, és sok egyéb hibát javítottak [link] :C Esetleg próbálta már valaki, van lényeges különbség az előző verzióhoz képest?

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#20811) Razzul válasza csendes (#20802) üzenetére


Razzul
senior tag

A Foxconn és társai olyan minőséget gyárt, amilyet a megrendelőjük megkövetel tőlük, tehát QA téren igen is van különbség.

Ne értsetek félre, nem a Pocketbookot akarom fikázni és nem vagyok meggyőződve arról, hogy az említett olvasó problémás, de azt azért abszurdnak tartom, hogy ilyen helyzetben a vásárlót nézzük hülyének.

Stat crux dum volvitur orbis

(#20812) hockeyapu


hockeyapu
aktív tag

Már az országon belül is beszerezhető az ONYX Boox Nova 3 Color 7.8" 32GB 138.190,-huf-ért. :U
Még tényleg senkinek nem volt a kezében színes kijelzős e-ink eszköz, hogy beszámoljon róla? :F

"Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...

(#20813) hgm92 válasza csendes (#20809) üzenetére


hgm92
csendes újonc

Garin belül nem merem rárakni.

(#20814) arcsin válasza hgm92 (#20813) üzenetére


arcsin
senior tag

De az szerintem nem jár garivesztéssel, hogy a gyártó által kiadott frissítést felteszed. Jól is néznénk ki, ha pld a pixelemen buknám emiatt a garit :D

(#20815) totasenior válasza hockeyapu (#20812) üzenetére


totasenior
tag

Nekem van PB Color (a továbbiakban PBC)és Inkpad Color (a továbbiakban PB-IPC) is.
Véleményem nagyon szubjektív.
Alapvetően pdf állományokat nem olvasok, (kivétel, bár még nem kezdtem el, de kézbe kerül majd, a Réthelyi - Szentágothai: Funkcionális anatomia, ez kétszeresen is érdekes, mivel pdf, illetve a mérete - 288 MB),illetve műszaki jellegűeket sem.
A kisebb készülék (PBC) igazából a könyvborítók színes megjelenítésével mutat előrelépést, valamint az esetleges színes illusztrációk tehetik színesebbé az olvasmányt, de nem lehet tőle túlságosan részletgazdag , élethű megjelenítést elvárni. Önmagában a méret mellett a színes 100 ppi-s megjelenítés nem tragikus, a színek engem a régi füzetes képregények (pl. Mozaik) akár fakónak is nevezhető színeire emlékeztetnek. A mérete miatt persze egy képregény élvezhetetlen, a képek (oldalak) nagyításával nem kisérleteztem, mert az ide-oda, fel-le csúsztatgatás engem nem vonz.
Olvasás terén elsősorban lengyel és német fórumokon volt olvasható elszörnyedés, hogy a Kaleido technológiából adódóan az e-ink felület (Carta, 300 ppi felbontás) szürkés, illetve látható a színes pixelek tömege. Valóban, kissé szürkébb, és ha nagyítóval, vagy szemüveggel felfegyverkezve jó közelről nézzük, látható, hogy ott van valamilyen rendszer szerinti akármi (színes pixelek), de ha kapcsolunk egy kis előtér-világítást, ezek - számomra - egyáltalán nem zavaróak.
Ja, igen! Előtér-világítás: itt nincs sárgás fény, csak fehér. Sokan bosszankodnak is miatta, de az akkor még valóban az első lépéseit tevő Kaleido technológia igazából tökéletlen színei tekintetében a sárgás fény ezen tovább rontana, szakértők szerint a világításban a kék összetevőt jelentősen csökkentették, így a jobbára fehér fény kiemeli a színeket, és javít a kontraszton fekete fehérnél. És egyáltalán nincs szükség maximális fényerőre, nálam a maximum 50 %, de inkább kevesebb a fényviszonyok függvényében.
A nagyobb készülék (PB-IPC) a színek megjelenítés terén szerintem sokat javult, de természetesen nem tökéletes még most sem, van hová fejlődni, javulni, és ez folyamatban is van, hiszen az E-Ink cég bejelentette, hogy: egyrészt az eddig Kaleido 2-ként emlegetett, a PBIPC-ban alkalmazott technológiát a továbbiakaban Kaleido Plus-ként fogják nevezni, valamint ez év júniusában kiadják a Kaleido harmadik a korábbiaknál sokkal jobb (szerintük - majd meglátjuk) változatú színes e-ink képernyőt.
A PB-IPC a napokban (2021. 03. 10-i kiadási dátummal) új FW-t jelentetett meg, ez a napi használat terén szerintem érezhető javításokat (teljesítmény, lapozási gyorsaság, stb.) hozott.
Könyvolvasás terén lényeges változás nem történt, bár a PBC kapcsán felpanaszolt szürkeség, és színes pixelek kevésbé szembeötlőek.
Képregényeket (én cbr formátumba alakítottam mindet) illetően eddig egy Asterix képregényt néztem végig. A színek jobbak lettek, az oldalak illeszkednek a képernyő méretéhez, de azért ez a 7,8"-os méret még mindig nem az Asterixek eredeti A4 mérete, ezért aztán a szövegbuborékban megjelenő szöveget nem mindig kellemes olvasni - bár nem lehetetlen.
A képregényekre tekintettel valóban a 10,3" a már-már ideális (ilyenem is van - Inkpad X), de bevallom, most már a színes 7,8" után, kicsit lehangoló.
Nagy vonalakban ennyi, konkrét kérdesekben is szívesen állok rendelkezésre - hozzátéve, hogy nem szorult belém jelentős kisérletező hajlam, illetve a használat során nem az esetleges hibákat keresem, tapasztalatom szerint a PB amúgy is - ha lassan is, de biztosan javítja, javítgatja az esetleges hibákat.

(#20816) hgm92 válasza arcsin (#20814) üzenetére


hgm92
csendes újonc

Telefon az más, az naponta van neten. Nekem még ez az első ebook olvasóm, nem szeretném tönkreteni.

(#20817) szkaroly válasza Razzul (#20800) üzenetére


szkaroly
senior tag

A német piacon azonban igencsak jelen van a Pocketbook, nem vettem észre az ottani fórumokban hogy több baj volna ezzel a márkával mint a többivel.

Poco X3 Pro

(#20818) goen1


goen1
friss újonc

Sziasztok! Pici infót kérnék. Van egy pocketbook touch lux 4-es készülékem, kereken fél éves, papír szerint van még rá garancia. A készülék nem esett le, nem ütődött semmihez, mégis a kijelzőjén megjelent egy kb. 1.3 cm széles fehér sáv, ami néhány mp után szürkére változik, így gyakorlatilag a kijelző felén olvashatatlan a szöveg. Végig tokban volt....:( Garanciafutár elvitte, még várom a visszajelzést. Járt már hasonlóan valaki? Esélyes, hogy garanciában javítja a szervíz, vagy búcsút inthetek a készüléknek? (nem igazán szeretnék a javításért 10-15e ft-ot fizetni)

[ Szerkesztve ]

(#20819) csendes válasza csendes (#20810) üzenetére


csendes
őstag

Hát, az automata firmware frissítés nem ment, a kézi frissítéssel kétszer próbálkoztam, de sok a menüben a hiba, mintha tesztelés nélkül adták volna ki a 6.3.499 firmware-t PB TL 4-re, úgyhogy végül visszatettem az előzőt.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#20820) csendes válasza Razzul (#20811) üzenetére


csendes
őstag

Bármelyik globális márkának a "rossz minőség" miatti garanciális javítás annyira sokba kerülne, hogy tönkremenne, ha ez néhány százaléknál több. Az előfordul bizonyos országokban, hogy a szállítással foglalkozó cégeknél a rosszul fizetett alkalmazottak durván bánnak a csomagokkal és az áru megsérül

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#20821) goen1 válasza Narxis (#20786) üzenetére


goen1
friss újonc

Nekem PB touch lux 4-es készülékem van, épp vélhetően valahol a futárszolgálat és a szervíz között. Fél éven belül a kijelző meghalt úgy, hogy vigyáztam rá, mint a hímes tojásra. Nem első készülék, az előzőt "kiolvastam" vagyis az akku merült le végleg, de 3 évig bírta valami noname készülék. A PB touch lux 4-esem borzalmasan lassú, volt úgy, hogy 2 percig is tartott egy könyvet megnyitni, nem ott nyílt meg a fájl, ahol abbahagytam az olvasást, könyvjelző nem ott volt, ahová korábban szántam..... volt úgy, hogy bekapcsolás után konkrétan elfelejtettem, hogy olvasni akarok, mert olyan sokáig tartott megnyitni egy fájlt...... csaldótam. Ha csak olvasni szeretnél, akkor túl sok fölösleges funkció, kissé bonyolult menürendszer. Családban van kindle, a konvertáláson kívül nem hallottam más gondot, azt hiszem én is átállok arra. (vagyis csak átmeneti gond a konvertálás, kb. 1 órás plusz meló, mire az összes fájlt átrakom mobi-ba, mert eddig epub-ba gyűjtöttem.) Kollégám a Kobe márkával is meg volt elégedve, rengeteget olvas, idegennyelvű köteteket is, kb. szerintem az összes ismertebb olvasómárkát kipróbálta, szerinte Kobe vagy Kindle.

(#20822) csendes válasza goen1 (#20821) üzenetére


csendes
őstag

Szerintem a Kobo-ra gondolhatott. Kobe nincs, csak Koobe, de az gyakorlatilag csak Magyarországon és a környező orszgokban kapható kis márka.

[ Szerkesztve ]

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#20823) hgm92


hgm92
csendes újonc

Ez a firmware frissítés olyan, mint a telefonnál a főverzió lépés? Android 9-ről 10-re?
Amúgy átkonvertáltam a könyvet és már helyesen nyitja meg.

(#20824) Oldman2 válasza hgm92 (#20823) üzenetére


Oldman2
veterán

Nem hiszem hogy olyan lenne.

Inkább olyan mint egy sima (normálisabb készülékeknél havi) biztonsági frissítés.

(#20825) Jarod1 válasza goen1 (#20818) üzenetére


Jarod1
addikt

kijelző hiba, ez kb 15-20 ezres tétel mert a kijelző együtt van a érintésérzékelővel, ami egy külön réteg,
pb1 en már cseréltem, ezt gariba cserélniük kell.

(#20826) hockeyapu válasza totasenior (#20815) üzenetére


hockeyapu
aktív tag

Ezer köszönet a részletes leírásért ! :R
Gondolkozom egy színes kijelzős készüléken is (mielőtt belémkötnének, hogy minek még egy, meg pláne színes is, nem Én akarok egyszerre több készüléken olvasni, a családnak szánnám, mert már kacsintgatnak az én olvasóm felé, és ha már lúd legyen kövér :Y !)
Tulajdonképpen nekem is ezek jöttek le az olvasott cikkekből és műszaki leírásokból. De hallani akartam első kézből is . Gyanítottam, hogy a sárga világítás miért hiányzik a kijelzőről !
Igazából az érdekelt, hogy monóban is visszakapja-e az ember ugyanazt mint a nem színes készülékeknél, de látom még van mit javulni a technológiának. Jelenleg a kaleido2 fut, bár fényezik a dolgot, hogy ez a plus, meg 2,5 és sokkal jobb meg minden...
Szóval a lényeg. hogy olvasás szempontjából még nem váltja ki teljesen a fekete fehér readereket (már, ha a megszokott minőséget vesszük)
Csak kíváncsiság, mit csinálsz ennyi készülékkel? :F
Ja és Én is a Mozaikkal kezdenék egy színes olvasón! :C

[ Szerkesztve ]

"Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...

(#20827) goen1 válasza csendes (#20822) üzenetére


goen1
friss újonc

Koobe-re gondoltam, bocs, elírtam.

(#20828) totasenior válasza hockeyapu (#20826) üzenetére


totasenior
tag

Nos, apránként jöttek össze.
Van egy THD3 is. Ennek az lesz a sorsa, hogy előbb-utóbb, ha megtalálom azt az embert, akit „megfertőzhetek” az ebookok olvasásával, illetve megérdemel egy ilyen – tulajdonképpen minőségi – olvasót, akkor az megkapja. Ilyen téren előbb a családdal végeztem, de már jó néhány barátomat „megfertőztem”. Pandémia idején, szerintem, ez nem is feltűnő.
A PBC a mérete miatt a legmobilabb, kiváltja a fentit. Utazás közben a legalkalmasabb, ez a méret a legmobilabb, a színes illusztrációknak pedig van egy feelingje. Csak könyvolvasásra használom. Nem hiányzik a sárga diódakészlet.
A PB-IPC a képregények miatt került a képbe, annak ellenére, hogy mint írtam korábban, az Asterix képregények szövegeinek olvasása nyűgös. Időközben gondolkodtam, és nem biztos, hogy az olvasás nehezítettsége az olvasó hibája. Tudni kell, hogy az Asterixek – legalább is egy részük – délszláv (konkrétan Jugoszláv) közvetítéssel jutott el hozzánk – talán Szabadkán, vagy Újvidéken volt a kiadó. Az eredeti francia képregények szövegbuborékaiból kitörölték a francia nyelvű szövegeket, helyettük bekerült a szerb, vagy horvát szöveg, újabb törlést követően pedig a magyar. A szöveg sorai kissé csálék, időnként egyenetlen a betűk eloszlása, és néha az egyes szavak, fordulatok is gondolkodásra késztetnek – noha eléggé olvasottnak tartom magam. Volt magyar kiadású is, azok szövegeit Timár György „követte el”, élmény azokat olvasni, „Rímhányó” sem vallott volna vele szégyent.
Az Inkpad X akkor került képbe, amikor a Pocketbook elkezdte támogatni a cbr, cbz formátumokat, tehát a képregények olvashatókká váltak. Arra nagyon jó is volt, de mióta van már színes olvasó is, mellőzöm e téren, még a kisebb-nagyobb kompromisszum(ok) mellett is nekem jobban tetszik már a PB-IPC.
Ezzel szemben találtam neki más funkciót: én az olvasmányaimat – (szinte) mindet – átalakítom (ha még nem olyan a formátuma) epubbá. Ez természetesen néha nem kevés munkával jár (ld: pdf), azonban még így is sikerül olyan könyvet találni, ami olyan nagy munkával lenne átalakítható, hogy inkább bele sem vágok – a korábbi szomorú tapasztalatok miatt. Ilyen például Gavin Menzies: 1421 – Amikor Kína felfedezte a világot című könyv. Ezt, és még (jó)néhány szintén pdf, vagy djvu formátumban fellelhető könyvet ezen olvasok. Ezen lényegesen kényelmesebb, mint a 7,8”-os méretű olvasókon.
Olvasóprogramként a Coolreader (brucelee által fejlesztve, de sajnos már leállt vele) programot használom, nagyon elégedett vagyok vele. A Koreader sajnos nálam nem vált be, de ez az én hibám – minden bizonnyal.
Egyelőre ennyi.

(#20829) hockeyapu válasza totasenior (#20828) üzenetére


hockeyapu
aktív tag

Itt a példa, nem csak egy méret a jó, többfélét is lehet használni (ha van rá lehetőség). Annyira élvezem az e-ink kijelzőt, hogy fogok még venni más átmérőjűt is, és az már esetleg lehet színes (Onyx Boox Nova 3 color). Sőt lehet a következő telefonom is e-ink kijelzős lesz (erre mondjuk még alszom párat!) :U .
Hát igen pont ez a könyv amin gondolkozom, hogy megveszem nyomtatva az 1421-et vagy pdf-ben vagy papíron kell olvasni , de valaki majdcsak megcsinálja. Egyébként már volt hogy sikerült a pdf-et úgy beállítani valamelyik olvasóprogin , amitől egész könyvformátumú lett.

[ Szerkesztve ]

"Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...

(#20830) totasenior válasza hockeyapu (#20829) üzenetére


totasenior
tag

Ha érdekel: ma jelent meg az egyik általam rendszeresen olvasott lengyel blogon: [link]
Amennyiben gondolod, holnap szívesen lefordítom.

(#20831) hockeyapu válasza totasenior (#20830) üzenetére


hockeyapu
aktív tag

Köszi elolvasom! Minden + info jól jön. Ezt szoktad olvasni [link] ? A főszerkesztő lengyel.
A világításra visszatérve, Én kedvelem nagyon a színhőmérsékletállítást. A környezeti viszonyokhoz de leginkább a hangulatomhoz állítom.
Persze ha nem lenne és nem is tudnék róla, lehet nem is zavarna, hogy nincs! :W

[ Szerkesztve ]

"Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...

(#20832) csendes válasza csendes (#20819) üzenetére


csendes
őstag

Megerősítette a Pocketbook támogatás is E-mail-ben, hogy Touch Lux 4-re februárban kiadott új, 6.3.499-es firmware-rel kisebb gondok vannak, dolgoznak rajta, egyelőre a 6.0.1118-at ajánlják.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#20833) totasenior válasza hockeyapu (#20831) üzenetére


totasenior
tag

Küldtem PM-et.

(#20834) totasenior válasza totasenior (#20830) üzenetére


totasenior
tag

Ment PM! Böngészőlap-összeomlása miatt lett két küldemény.

[ Szerkesztve ]

(#20835) hgm92 válasza csendes (#20832) üzenetére


hgm92
csendes újonc

Így rakjam fel, mi?

(#20836) csendes válasza hgm92 (#20835) üzenetére


csendes
őstag

Ezt én raktam fel, nem automatikusan települt, a készülék működőképes maradt, pár hét alatt javítják a firmware-t, egyébként a régi firmware-t is egyszerű volt visszatenni

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#20837) csendes válasza csendes (#20836) üzenetére


csendes
őstag

Kiadták a javítást, 6.3.569 az új verzió, csak rossz a link egyelőre, még az előzőre mutat. :D

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#20838) csendes válasza csendes (#20837) üzenetére


csendes
őstag

WiFi-n automatikusan települt a 6.3.569 firmware Pocketbook Touch Lux 4-re, és minden működik, talán még tényleg gyorsabb is. Az érdekes, hogy a kiadáshoz azt a megjegyzést [link] fűzték, hogy javították az értesítő sávon hiányzó grafikai elemeket, ami néhány eszközön jelentkezett. Tényleg javították, mert hiányoztak az ikonok a WiFi-hez, a háttérvilágításhoz és a feladatkezelőhöz, stb... de hogy értik azt, hogy "néhány eszközön"? Ez egyetlen típus...
Ami még érdekes, hogy mostantól támogatott az LCP DRM [link] az Adobe mellett.

[ Szerkesztve ]

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#20839) totasenior válasza csendes (#20838) üzenetére


totasenior
tag

A közelmúltban vásárolt PB Inkpad Color általad leírt hibát mutatott. Bekapcsoláskor azonnal valamilyen frissítést telepített, de az sem változtatott ezen, majd a március 10-i kiadási dátommal megjelent fw frissítés ezt is megoldotta.
Úgy gondolom, hogy az általad hivatkozott megjegyzés úgy értendő, hogy néhány típusnál jelentkezett.

(#20840) DrBubo77 válasza csendes (#20837) üzenetére


DrBubo77
addikt

Most már javították a linket, netről is tölthető a 6.3.569.

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#20841) csendes válasza DrBubo77 (#20840) üzenetére


csendes
őstag

Igen, még aznap írtam nekik, javították és meg is köszönték, hogy szóltam. :C

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#20842) Timmcsy


Timmcsy
tag

Sziasztok! E-book ajánlást szeretnék kérni tőletek! Nem nagyok az igényeim, a 2012-es Kindle 4-emet "váltanám le"(, ami még tökéletesen működik és meg is vagyok vele elégedve.) Szeretnék azonban este/éjjel teljes sötétségben olvasni (baba mellett), tehát a legfontosabb szempont a minél kevesbé szemterhelő és kényelmes olvasás sötétben. Emiatt legyen benne fényerő és színhőmérséklet szabályozás, szótárat se bánnám, azt szerettem a Kindleben, továbbá lehetőleg ez is sokáig kiszolgáljon, mint az előző. Itt is keresgéltem címszavakra és visszalapoztam párat, olvasgatok teszteket, utána pedig az arukeresős véleményeket, de utóbbiak sajnos inkább összezavarnak, mint segítenek, így az itteni véleményekre többet adnék!! Egyszerűnek tűnne fogni a legtöbb teszt győztesét, ami az itteni összefoglalóban is kiemelt, de mivel csakis a sötétben olvasás miatt váltanék, szeretném a legjobbat találni erre a célra, miközben nem fizetek számomra felesleges funkciókért (youtube videok sem adják vissza, milyen is lenne előben sötétségben). Köszönöm, ha segítetek! :R

[ Szerkesztve ]

(#20843) matti70 válasza Timmcsy (#20842) üzenetére


matti70
tag

Szia, én csak kicsit tudok ehhez hozzászólni, de ezt szívesen teszem. Ha maradnál a Kindle vonalon bármiért (onnan veszed a könyveid, felhőben vannak az eddigiek), akkor most csak a 7 colos Oasis tudja a színhőmérséklet állítást, és elég drága, érdemes kivárni a következő Amazon akciót. Talán nemsokára jön a PW5, abban várható olcsóbban is elérhető lesz a színhőmérséklet állítása, vélhetően továbbra is 6 colon.

A Kobo kínálatában ott van a 6 colos Clara és a 7 colos Libra, mindkettő megfelelő lehet. A Clara esetében állítólag egyenletes a megvilágítás, én a napokban rendeltem egy Librát, sajnos ennél nem elég egyenletes, ahogyan sokaknak is ez a tapasztalata vele. Ettől eltekintve viszont nagyon szép a képe, tetszik, hogy 1% a fényerő állítás lépésköze (Kindle-nél 4). És amúgy is elég jó gép a Kobo a saját szoftverével is, az olvasási jellemzők részletesen beállíthatók, amin a szoftver utólagos kis módosításával még tovább lehet javítani.
Viszont könnyen rátehető a KOReader progi, aminek a felhasználói felülete bár itt-ott nem igazán vonzó, de a tudása bőven kárpótol, tényleg mindent IS tud :)

A Pocketbook készülékeket nem ismerem, arról majd más fog írni :)

(#20844) bwoay válasza Timmcsy (#20842) üzenetére


bwoay
nagyúr

ha bevált a Kindle, akkor szvsz érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy vegyél egy akármilyen Paperwhite-ot, és elengedd a színhőmérséklet szabályozást. ha ez egy elengedhetetlen feature, akkor Pocketbook Touch Lux 5. 6 coll felett meg Kobo Libra. Legalábbis én úgy vélem, hogy ebből a 3-ból tudnál megfelelőt választani.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#20845) Razzul válasza bwoay (#20844) üzenetére


Razzul
senior tag

Ezt akartam én is írni.

Ha bevált a Kindle és használta a felhő kényelmi szolgáltatásait vagy vett könyvet amazonon, akkor nem biztos, hogy érdemes váltani. Amennyiben a színhőmérséklet szabályozása nem életbevágó, akkor beépített világítás már az alap Kindleben is van.

Stat crux dum volvitur orbis

(#20846) bwoay válasza Razzul (#20845) üzenetére


bwoay
nagyúr

tényleg, jogos - hajlamos vagyok elfelejteni, hogy az alapmodell is világít már.
egyébiránt én szentül hiszem, hogy idén két új Kindle modell is meg fog jelenni,
és legalább az egyikben lesz állítható színhőmérséklet. más kérdés, hogy bár nem vonom kétségbe ennek a funkciónak a létjogosultságát, de szerintem sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítanak neki, mint amekkora valójában van. mármint élettani szempontból.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#20847) matti70 válasza bwoay (#20846) üzenetére


matti70
tag

Nem feltétlen élettani szempontból érdekes. Ismert, hogy az egyszínűek világításában elég nagy a szórás, a szerencsésebb viszonylag fehérnek mondható, ha nem, akkor elég kékes tud lenni. Így legalább ott a lehetőség a finomhangolásra a júzer kezében, ha már a gyártás során nem sikerült.

Az alap Kindle felbontása csak 167 dpi. Azért ha ma vesz valaki és hosszabb távra tervez vele, a 300 csak jobb.

(#20848) Oldman2 válasza matti70 (#20847) üzenetére


Oldman2
veterán

Valamint, azt se felejtsétek el, hogy az alap Kindle-ben jóval kevesebb (tán fele annyi?) LED van, mint a Paperwhite-okban.

Már csak emiatt sem igazán összehasonlítható a világítás, egyszerűen van/nincs alapon.

A felsőbb kategóriáról meg ne is beszéljünk.

(#20849) LittleBiG007 válasza Oldman2 (#20848) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

4, 5 és 25 a ledek száma a Kindle-k esetében.
Szóval az általad említett eltérés pontosan 1 darab.

[ Szerkesztve ]

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#20850) Oldman2 válasza LittleBiG007 (#20849) üzenetére


Oldman2
veterán

Sok kicsi sokra megy...
:Y

Nem tudtam darabra pontosan, most megleptél rendesen.
:R

Minden esetre a pl. itt olvasható 2016-os infók még 4, 6 és 10 LED-ről beszélnek.
Jelzi ez is, hogy változás van évről-évre.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.