Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20201) bwoay válasza Apollyon (#20199) üzenetére


bwoay
nagyúr

abszolút egyetértek, sőt, a kapacitív érintőkijelző is érthető/jogos elvárás a telefonok/tabletek kezeléséhez szokott vásárlóközönségtől. a pocketbookon kívül nem is ismerek mást, aki még gyártana csak gombokkal vezérelhető olvasót.
mindezek mellett azt kijelenthetjük, hogy már a pearl kijelzős modelleken is élvezettel lehetett olvasni. de még talán Vizplexen is :D

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#20202) fattyu válasza Gargouille (#20197) üzenetére


fattyu
veterán

az jó ha neked bejön.

Nekem ICIPICI hatása volt. Nem volt mindegy hol nyomom meg. a kézreesik meg aztán különösen érdekes.

Az oldalsó gombok EZERSZER jobban kézre esnek nekem. nem alul fogom az olvasót hanem oldalt.
Régen azért lásd akár kindle akár kobo akár nook, de még pocketbookok is. oldalt voltak NAGY kemény nyomáspontra nem érzékeny használható gombok.

már ezen is csak az volt az érzésem hogy plusz egy sor a featurelistában hogy van rajta de használhatatlan.

Egy libra olyan érzés ahhoz képest....motor a simpson s51 meg a goldwing is. érted :D

én meg lapozni csak gombbal. az eink kijelző PUHA műanyag. ( kivéve ha üveg mögött van amit ahogy lentebb kifejtettek hülyeség mert öli az élességet kontrasztot ) nem tapperolom mert minden takarításnál benne van hogy nyomot hagysz a puha műanyagban.

Lehet én aggódom túl ezt is, de én vigyázok a dolgaimra. inkpadot is valami 3 évesen adtam el karcmentesen. de lehet 4. megvan a 912pró is még szekrényben. az is hibátlan karcmentes.

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#20203) Bozek válasza mastodon (#20198) üzenetére


Bozek
nagyúr

Régebben tudott magyarul felolvasni (ezért is szerepel sokszor a leírásban), viszont már nincs hozzá magyar hang. És még a régit sem lehet felrakni, mert az már nem kompatibilis.

#20200 csendes: Ezt most komoly? Még a menüpontokat is felolvassa? Az aztán a TTS. :D

(#20204) csendes válasza Bozek (#20203) üzenetére


csendes
őstag

Igen, mert ez gyengénlátóknak lett kifejlesztve. Ha egyszer nyomod, akkor csak felolvassa a menüt, ha duplán, akkor csinálja is.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#20205) Bozek válasza csendes (#20204) üzenetére


Bozek
nagyúr

Én ezt értem. De ez mennyire alkalmas könyvet felolvasni? Mert gondolom ott is kijelzőt kell taperolni állandóan.

Mondjuk nem igazán tudom, mivel lehetne ezt megoldani, mert mint írtam, a PB se tud már magyarul. Én ha már felolvastatni akarnék, akkor arra telefont használnék, ott a Vocalizer TTS, ami egész jó.

(#20206) Gargouille válasza fattyu (#20202) üzenetére


Gargouille
őstag

Szerintem nekem csak amiatt esik jól kézre, hogy nem kézben tartom. Azt még nem is figyeltem, hogy mennyire érzékeny a gomb arra, hogy melyik pontján nyomom meg, ebben lehet igazad van. Viszont elég érzékeny a nyomásra, nem kell ráfeküdni, szinte csak megérintem és lapoz.

Ahogy látom a legtöbben nem is gombbal lapoznak, lehet tényleg már csak azért került rá, hogy legyen.

A kijelző karcolódástól tartok magam is, nem véletlenül akartam én is olyan olvasót amin van dedikált lapozó gomb. Azért bízom benne, hogy tartós lesz, a 10 éves Kindle 4-em is karcmentes, ha az akkuja nem lenne már tropa, akkor mondhatnám gyári állapotú az eszköz. Persze első naptól tokban volt, ez sokat segített és persze én is óvom ahogy tudom. Nem hinném, hogy túl aggódod, ezek érzékeny kis kütyürűk és normális ember nem azért veszi meg drágán, hogy hamar leamortizálja. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#20207) mastodon válasza Bozek (#20203) üzenetére


mastodon
aktív tag

Fura, mert a support oldalon meg fent van. Vagy szoftver verzió váltás miatt nincsen már? És ráhekkelni sem lehet?

(#20208) csendes válasza Bozek (#20205) üzenetére


csendes
őstag

Vannak elég jó leírások arról, hogy hogyan működik a VoiceView, pl.: [link]
Nekem a telefonon Samsung TTS engine van, lehet választani férfi vagy női hangot, nyelveket, angolnál még régiót is. Én is azt gondolom, hogy sokkal egyszerűbb egyébként telefonnal használni, hiszen mindegy, hogy milyen a kijelző.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#20209) Bozek válasza mastodon (#20207) üzenetére


Bozek
nagyúr

Igen, szoftveresen már nem kompatibilis, régen az volt.

[ Szerkesztve ]

(#20210) @Pal válasza Gargouille (#20206) üzenetére


@Pal
tag

Lentebb írtam a kijelzőre egy megoldást: #20195
Nem olcsó, de tökéletes.

(#20211) hockeyapu


hockeyapu
aktív tag

Én is ezt ajánlanám, bemész az üzletbe, megnyalogatod, megtapicskolod, megrendeled a telefonodon jön az sms és már mész is átvenni . Ha weben rendeli meg az ember 14 nap elállási, ha üzletben a pultról megveszi csak 3 nap ! (ki érti ezt?)
Én is ezen gondolkoztam a tanácstalanságom miatt, de hála ennek a fórumnak a segítségével tökéletesen körbe tudtam járni a témát és kiválasztani a számomra szükséges eszközt !
Még egyszer köszönet mindenkinek ! :R
Nagyszerű és újszerű élmény az e-ink kijelzős készülék használata,már régen vennem kellet volna, hogy ezen olvassak !
Sokaknak segítene a kezdeményezés, amiről beszéltetek, hogy készíteni kell egy átfogó ismertetőt a mai technológiához igazítva. Val' sokan azért nem vesznek, mert fogalmuk sincs róla milyen is lehet, egy ilyen eszköz használata . Ha egy áthatóbb képet kapnának talán jóval többen vásárolnának e-ink kijelzős készüléket. Az emberek ódzkodnak, hogy egy célesszközre ismeretlenül x ezer forintot kiadjanak, persze a telefonokra a 100.000-es tételek... aztán 2 év és megy a kukába (vagy még annyi sem) !
Egyre nagyobb a kínálat árban és teljesítményben is, mondhatni bábeli a zűrzavar. :))
Szóval ha indítotok egy helyet, ahová fel lehet tenni a részletes elemzéseket, amik segítenének egy összefoglalót készíteni, szóljatok szívesen hozzájárulok az én saját tapasztalataimmal (onyx boox not air) ! El is kezdtem a dokumentált tesztelést . :W

"Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...

(#20212) Bozek válasza hockeyapu (#20211) üzenetére


Bozek
nagyúr

"Ha weben rendeli meg az ember 14 nap elállási, ha üzletben a pultról megveszi csak 3 nap !"

1. Ezt hívják úgy, hogy távol állók közötti szerződés. Mivel a weben rendelt terméket nem látod és nem tudod megfogni sem, így nem biztos, hogy megfelel az igényeidnek. Ezért is van az elállás, hogy ha nem tetszik, vissza tudd küldeni. Az csak egy kiskapu, hogy arra is vonatkozik, ha amúgy az üzletben veszed át, de weben rendelted.
2. A 3 nap se olyan, mint a 14, hogy mindenféle indok nélkül visszaadod nekik.

"Az emberek ódzkodnak, hogy egy célesszközre ismeretlenül x ezer forintot kiadjanak, persze a telefonokra a 100.000-es tételek..."

Nem fogok egy céleszközre 100 ezret kiadni, ha az igényeknek megfelelő van már feleannyiért is. A telefon meg egy ideje már nem csak telefon.

[ Szerkesztve ]

(#20213) hockeyapu válasza Bozek (#20212) üzenetére


hockeyapu
aktív tag

Azt mondjuk nem értem, hogy miért jobb 10"-on egyszerre 2 oldalt nézni, mint 6"-on 1-et. Előbbi esetében még kisebb is lesz 1 oldal.
Szóval lemértem és én egy oldalt 7,4"-on nézek (ennyi az átlója egy 10,3"-os monitor félképernyőjének) ez kisebb mint a 6"?
Az én igényeim, fekvő állapotban két oldalas nézet, több mint 50 éve így olvasok és a hátralevő kis időben sem szeretnék ezen változtatni ! :N
Senki ne vegye magára de az egyoldalas nézet nekem mindig azt juttatja eszembe, amikor a könyvet kifordítják, széthajtogatják egyoldalsra és a könyv az első olvasás után szétesik (nézni sem bírtam). Nekem a sokszor olvasott könyveim is évtizedek után is jó állapotban vannak (persze van kivétel).
Változatlan a felajánlásom, ha te 50 ezer körül találsz gépet, ami 10"-os és mindent tud, veszek neked is egyet ! Ezért nem vettem eddig ebook olvasót, mert nem volt az igényeimnek megfelelő eddig . És kijelenteni, hogy az én igényeim kielégítése hülyeség, az felelőtlenség , de leginkább félrevezető !

"Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...

(#20214) bwoay válasza hockeyapu (#20211) üzenetére


bwoay
nagyúr

"Ha weben rendeli meg az ember 14 nap elállási, ha üzletben a pultról megveszi csak 3 nap ! (ki érti ezt?)"

3 napon belüli indoklás nélküli elállás nincs - ha egy üzlet visszaveszi, azt önszántából teszi, semmi nem kötelezi erre. van 3 napos határidő, de az egészen másra vonatkozik: ha a vásárlást követő 3 munkanapon belül jelzel egy hibát a termékkel kapcsolatban, és a panasz jogos, akkor az üzlet nem ajánlhat fel javítást, csak cserét. ezt szokták tévesen 72 órán belüli cserének hívni.

ha indítotok egy helyet, ahová fel lehet tenni a részletes elemzéseket, amik segítenének egy összefoglalót készíteni, szóljatok szívesen hozzájárulok az én saját tapasztalataimmal.

hát a hely adott - ez a fórum. korábban írtam, hogy én úgy képzelem, hogy ha valaki postol (vagy már írt) egy személyes beszámolót, akkor az összefoglalóban linkkel lehetne rá hivatkozni. de ha megírod, és jelzed a topicgazdának, vagy egy moderátornak, akkor közvetlenül is bele lehet szerkeszteni az írásba, bár szerintem a link jobb, mert akkor nem az összefoglaló duzzad egyre nehezebben olvashatóra.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#20215) alexw801


alexw801
senior tag

Kiválóan működő Kobo Aura One olvasómon gondolkozom az akku cseréjén, mert csökkent az egy töltéssel elérhető üzemidő, bár jól használható, de gyakrabban kell tölteni.
Az akku beszerezhető Kínából elfogadható áron.
Ugyanakkor megnézve hasonló vízmentes olvasó bontását, igényes feladatnak tűnik, gyakorlott kézbe való. Van esetleg valakinek javaslata, kihez lehetne fordulni?

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro

(#20216) csendes válasza alexw801 (#20215) üzenetére


csendes
őstag

Itt elvileg Kobo javítást is vállalnak: [link]

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#20217) gyuszmó


gyuszmó
őstag

Üdvözlet

Jól gondolom, hogy az inverz mód, uo. kijelző fényerő mellett kevésbé meríti az aksit?
Általában milyen % on olvastok? Én 30% körül, amit még látok de nem meríti túl hamar az aksit.

[ Szerkesztve ]

"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"

(#20218) alexw801 válasza csendes (#20216) üzenetére


alexw801
senior tag

Nagyon szépen köszönöm, megnézem holnap.

Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro

(#20219) csendes válasza gyuszmó (#20217) üzenetére


csendes
őstag

Nem, ugyanannyira meríti. A LED a kijelző előtt van (frontlight).

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#20220) gyuszmó válasza csendes (#20219) üzenetére


gyuszmó
őstag

Köszönöm

"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"

(#20221) kisveréb válasza Gargouille (#20175) üzenetére


kisveréb
csendes tag

Én is a szemem miatt kértem karácsonyra a 7,8 colos pb-t, miután több mint 10 éve gépen olvasok Eddig tetszik, egyértelműen jobb a szememnek, mert igaz, hogy a kindlén is lehetett nagyítani a betűket, de egy bizonyos méret után elvész az olvasás öröme olyan kevés fér egy lapra. Egyelőre nem tudom megszokni a lapozást, eddig minden tapizós olvasómon a jobb alsó sarkát érintettem, az esik kézre. Itt ez visszalapozás. A bal alsó sarok is az lenne, de nekem eddig nem működik. Gondolom majd megszokom, az jó, hogy vannak fizikai gombok is. A szerző szerinti mappába rendezés logikáját nem értem. Azt gondolnám, hogy a metaadatok szerint csinálja, de van olyan szerzőm akit 5 részre szedett pedig látszólag ugyanaz a név. Szivesebben rendszerezném én mappába a könyveket, vajon nem lehet-e átrendezni az asztali gépen?

(#20222) Engineer086


Engineer086
Modder

Sziasztok!
Kérdéssel fordulnák hozzátok azzal kapcsolatban, hogy a mai e-book olvasók mennyire kezelik jól a pdf fájlokat? E-könyvek mellett rengeteg szkennelt kiadványom van pdf formátumban, amiket nem akarok gépen olvasni. Eddig egy régi tabletet használtam, de az beadta a kulcsot, így készülékvásárlás előtt állok és dilemmázok azon, hogy vegyek egy olcsó tabletet, vagy egy jobb minőségű ebook olvasót. Az utóbbi szimpatikusabb a szemkímélő kijelző miatt. Másra az eszközt nem is használnám.

Ti mit választanátok? E-book olvasók közül melyik lehet számomra a megfelelő ebből a szempontból?
Köszönöm a segítséget!

Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/

(#20223) @Pal válasza gyuszmó (#20217) üzenetére


@Pal
tag

Komolyan mondom, úgy csináltok, mintha nem lenne áram utánpótlás. :D

(#20224) @Pal válasza Engineer086 (#20222) üzenetére


@Pal
tag

Érdemes lenne egy összeghatárt is megadnod, illetve azt is, hogy az olvasáson kívül mire használnád a készüléket.

#20221kisveréb
Ilyenkor érdemes leírni, hogy PB vagy micsoda, mert nem minden gépnek azonos a menűje.
PB-n több rendezési mód is van. Lehet mappák szerint könyvtárat csinálni és rendezni.

A metaadatokat pedig tudod szerkeszteni Calibre programmal. Ekkor azokat a gép már helyesen fel fogja ismerni.

[ Szerkesztve ]

(#20225) wep válasza Engineer086 (#20222) üzenetére


wep
tag

pdf és e-book reader nem barátok..

(#20226) @Pal válasza wep (#20225) üzenetére


@Pal
tag

Vannak barátkozós fajták.
Ennek a fajta segítségnek biztos örül minden kérdező. :F

[ Szerkesztve ]

(#20227) fattyu válasza kisveréb (#20221) üzenetére


fattyu
veterán

pocketbook alapból tud mappanézetet. állítsd át arra és ámen...

amugy pedig coolreadert tedd fel és oda paraméterezed az érintéseket amit ahova akarsz.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#20228) wep válasza wep (#20225) üzenetére


wep
tag

PB inkpad 2 és 3 van a családban, a PB pdf kezelése nem rossz, de ezekkel is kínszenvedés az egész, arról nem beszélve, hogy a kérdezőnek scannelt állományai vannak..azt egyik olvasó sem fogja jól kezelni. A pdf pedig egyszerűen nem e-book formátum...

(#20229) wep válasza Engineer086 (#20222) üzenetére


wep
tag

ha fontos a pdf olvasás, akkor vegyél egy tabletet. Személy szerint én használok tabletet és e-book olvasót is, de az e-ink kijelző nem javasolt semmi másra, mint e-book formátumok olvasására. Egy nagy méretű reader 10-12 coll körül már lehet használható, de annak az árából veszel egy tabletet és egy kisebb readert..

(#20230) bwoay válasza wep (#20229) üzenetére


bwoay
nagyúr

"az e-ink kijelző nem javasolt semmi másra, mint e-book formátumok olvasására"

mióta? :F

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#20231) @Pal válasza wep (#20228) üzenetére


@Pal
tag

Még a PB InkPad 3 is jól kezeli a PDF-et, sőt az utolsó frissítése óta már a kontraszt is állítható rajta, ha nem katasztrófális a szkennelt kép.
Az összeghatárt pedig azért kérdeztem, mert ez adja meg a olvasó választási lehetőségeke.

"az e-ink kijelző nem javasolt semmi másra, mint e-book formátumok olvasására"

Ez azt jelenti, hogy nem ismered eléggé ennek a kijelzőnek a lehetőségeit illetve nem érdekelnek további felhasználási területek. Ez nem probléma addig, amíg magadban tartod az ilyen gondolatokat vagy esetleg kérdés formájában írod ide. Ugyanis ha elolvassa valaki a bejegyzésedet azt hiheti, hogy értesz hozzá, ezzel pedig félrevezeted.
A teljesség igénye nélkül ideírom, hogy én mire szoktam használni a kijelzőmet e-book formátum olvasásán kívül.
PDF olvasás
jegyzetelés
egyszerűbb szemléltető ábrák készítése
html formátum olvasása
internetes cikkek olvasása
jegyzetelés, kijelölés PDF és "e-book formátumú", html formátumban mentett anyagokban
Filmet nem nézek rajta.

(#20232) wep válasza bwoay (#20230) üzenetére


wep
tag

ez az én véleményem...10 éve használok readert, szerintem egy kitűnő céleszköz a papírkönyv kiváltására.

(#20233) wep válasza @Pal (#20231) üzenetére


wep
tag

tudom, hogy hogy kezeli..ezért írtam azt, amit. A samsung tabom kb. 1000x alkalmasabb pdf olvasásra.
akkor neked is: 10 éve használok e-ink eszközt...szerintem értek azért hozzá annyit, hogy azt mondhassam, nem pdf olvasásra való. Természetesen lehet vele görcsölni, de nem érdemes (szerintem)...és ez egy 7,8" kijelző, cca. 80-ért. Ez egy céleszköz, amivel sok kompromisszum mellett lehet mást is csinálni, csak nem nagyon érdemes.

[összefoglaló]

[ Szerkesztve ]

(#20234) @Pal válasza wep (#20233) üzenetére


@Pal
tag

Ez az összehasonlítás fals.
Egy tabletet hasonlítasz egy olvasóval össze, de kijelzőről volt szó.
Ha viszont egy e-inkes kijelzővel ellátott olvasóról van szó, amely képes tabletként is üzemelni, már nem helytálló amit írtál.
Nekem is volt Samsung tabom és most Lenovo van. Nem olvasok rajta és közel se kezeli úgy a pdf-et mint az olvasó, sőt az asztali gépem egyetlen programja sem, viszont ennek semmi köze az e-inkhez.
Arra próbálok rámutatni, hogy van elég jelentős technológiai fejlődés és sok lehetőség az e-inkben is.

Agleány cikkét olvastuk mindannyian. Kb. 6 éve írta és már némileg elavult. Ezért is van egy kezdeményezés, hogy kicsit frissítjük, aktualizáljuk.

[ Szerkesztve ]

(#20235) wep válasza @Pal (#20234) üzenetére


wep
tag

akkor te olvass scannelt pdf állományokat e-ink kijelzőn. Én nem fogok, és másnak sem fogom ajánlani. A képfrissítés miatt soha nem fog tabletként üzemelni egy mostani e-ink kijelző. Nem hasonlítok össze semmit semmivel, elmondtam, hogy pdf olvasás, kezelés sokkal gyorsabb, jobb egy tabon. Tudom, mert próbáltam már..Amazon Kindle több generációja, Pocketbook Inkpad 2 és 3, PB Touch Lux 4 és öt, amivel tapasztalatom van.
A kérdést feltévő fórumtársnak pedig azt ajánlanám, hogy próbálja ki egy saját állománnyal a kiszemelt eszközön, és döntsön.

[ Szerkesztve ]

(#20236) @Pal válasza wep (#20235) üzenetére


@Pal
tag

"Nem hasonlítok össze semmit semmivel, elmondtam, hogy pdf olvasás, kezelés sokkal gyorsabb, jobb egy tabon."
Ezt hívják összehasonlításnak. :)

Igen. Így van. A régi olvasók nem tudták kezelni a PDF-et. A 6 colos kijelző pedig kicsi ehhez. Igazad van.
Én a jelenről beszélek és az új technológiák adta lehetőségekről. Ezért javaslom, hogy ebben a témában (ha érdekel) érdemes tájékozódnod. Az általad felsorolt eszközök könyv olvasási célra készültek, bizonyos könyv fájl formátumok olvasására (bár az IP3 már ezen jóval túlmutat). Az ár és érték összevetést pedig érdemes azokra bízni akik éppen vásárolni akarnak. Ezt az összevetést akkor tudják jól elvégezni, ha nem kapnak félrevezető információkat.

[ Szerkesztve ]

(#20237) wep válasza @Pal (#20236) üzenetére


wep
tag

Jó, akkor mindenki olvasson pdf-et e-ink eszközön. Bár azért megnézném, amikor a scannelt A4 oldalt scrollozza. Egy linket adj légy szíves arról az e-ink tabletről

[ Szerkesztve ]

(#20238) LittleBiG007 válasza wep (#20237) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Nem mindenki. Csak aki tud és hajlandó is egy jócskán hatszámjegyűbe hajló összeget áldozni rá. Valahogy a kérdező nem ilyennek tűnt a két alternatívával, amit megadott.

[ Szerkesztve ]

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#20239) wep válasza LittleBiG007 (#20238) üzenetére


wep
tag

Írtam, hogy 10" felett ok. a dolog, de abból kijön egy olvasó, és egy tab is..

(#20240) LittleBiG007 válasza wep (#20239) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Értettem az iróniát benne. Csak mindenképpen akartam, hogy az árkategória is szerepeljen. :-)

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#20241) @Pal válasza LittleBiG007 (#20238) üzenetére


@Pal
tag

Az ár nem merült fel.
A megoldás valóban 100 ezer fölött van, ha csak nem elégszik meg a PB 3-mal, ami kb. 80 körüli. 7,8 col fölött pedig jócskán nő az ár is.
A minőségre kérdezett rá, legalábbis én így olvastam.

#20237wep
Eddig nem nagyon volt szükségem szkennelt A/4 szkrollozásra, de komolyan mondom, hogy lefilmezem a kedvedért. :)

(#20242) wep válasza @Pal (#20241) üzenetére


wep
tag

nem kell, köszi. PB3-al bármikor tudnám nézegetni, ezért nem teszem.
A Remarkable2-t, Onyx bookot és társaikat persze ismerem én is..

[ Szerkesztve ]

(#20243) LittleBiG007 válasza @Pal (#20234) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

"Arra próbálok rámutatni, hogy van elég jelentős technológiai fejlődés és sok lehetőség az e-inkben is."

Ezzel nem biztos, hogy teljesen egyetértek. Onyx Boox tulajként neked kellene a legjobban tudnod, milyen erősen meg kell támogatniuk mindenféle optimalizáló funkcióval az e-inkes tableteket, hogy kiküszöböljék az e-ink kijelző hátrányait...

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#20244) wep válasza LittleBiG007 (#20243) üzenetére


wep
tag

és még ettől sem lesz univerzális eszköz, ami teljes értékűen kiváltana egy tabot. Egy nagyra nőtt, nagyon jó olvasó, jegyzetfüzet, rajztábla kombó.

(#20245) @Pal válasza LittleBiG007 (#20243) üzenetére


@Pal
tag

Igen. Ezek a funkciók valóban jelentős erőforrásokat igényelnek és a fogyasztást is növelik.
Ezzel együtt tökéletes olvasási élményt ad.
Az itteni beszélgetések több alkalommal is arra ösztönöztek, hogy összehasonlítsam a PB 3-mal. Ezek a "tesztek" nem mutattak nagy különbséget olvasás és képminőség oldalról. Az itt szóba kerülő PDF kérdésben viszont az Onyx Boox nagyságrendekkel jobban teljesít.
Az egyéb funkciókat pedig nem hasonlítgatom össze, mert az olvasók nem valók internetezésre, meg mindenféle rajzolgatásokra. Ebben egyetértünk.

(#20246) @Pal válasza wep (#20244) üzenetére


@Pal
tag

Ez pontosan így van. Két dolog van amiben viszont a tab lemarad. A fogyasztás és a szemkímélő kijelző. Egy dologban viszont a tab nyer, az a képfrissítés. Ez nem kérdés.

(#20247) wep válasza @Pal (#20246) üzenetére


wep
tag

..meg a színek, alkalmazások futtatása, filmnézés, játékok futtatása, stb.
Ezért mondtam, hogy kérnék linket, mert ez a kategória már nem olvasó, de még messze nem tab, jelenlegi e-ink technológiával soha nem is lesz az. Ez a topic viszont e-book olvasókról szólna, ennek megfelelően válaszoltam a kérdésre.
Amennyiben pedig az ár-érték arány is számít, szerintem nincs miről beszélni..van tabom, amin megy a Netflix, böngésző, ha kell az Excell vagy a Word, PowerPoint, futnak a játékok és még scannelt pdf állományokat is lehet nézegetni rajta. Illetve van minden családtagnak e-book olvasója, amin lehet olvasni.

[ Szerkesztve ]

(#20248) bwoay válasza wep (#20232) üzenetére


bwoay
nagyúr

ezzel nyilván egyetértek, de nem erről volt szó, valamint ez nem erősíti meg a korábbi kijelentésed, amire felkaptam a fejem. az e-ink kijelző nem egyenlő a dedikált ebook olvasókkal, az ebook formátumokon kívül pedig nem csak scannelt PDF oldalak léteznek. vagy ha úgy érted, hogy te másra nem javasolod az általad ismert modelleket, az megint más.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#20249) wep válasza bwoay (#20248) üzenetére


wep
tag

én elmondtam a véleményemet, hogy e-ink kijelző olvasásra való, pdf akkor, ha 10" felett vagyunk, erre jött egy hozzászólás, hogy nem értek hozzá, mert már vannak e.ink kijelzős tabok..erre reagáltam.
Összegzésül: aki olvasni akar, az vegyen e-ink kijelzős e-book readert, amin hanyagolja a pdf formátumot, főleg, ha scannelt.(ha van keret a 10" felettiekre, akkor mehet a pdf)
Aki tabot akar, az gondolja át, hogy mire akarja használni, mert az e.ink kijelzős tab sem univerzális eszköz.
Akinek sok elkölteni való pénze van, az meg vegyen e-ink kijelzős tabot, ha neki erre van szüksége, azokat a funkciókat akarja használni, amikben azok erősek.
És az általános, olvasásra kitalált e-book reader akkor is céleszköz, amit arra fejlesztettek, hogy a papír könyvet kiváltsa, szövegeket olvassanak rajta. Az e-ink kijelző pedig erre a célra született, fejlesztgetik, lehet rajta mást is csinálni, de csak nagyon sok korláttal.

[ Szerkesztve ]

(#20250) Gargouille válasza kisveréb (#20221) üzenetére


Gargouille
őstag

Én asztali gépen mappákba szedtem a könyveimet és így egy az egyben másoltam rá az olvasóra. Azon pedig a fájlnév szerinti nézetet választottam, így gyakorlatilag úgy látszik mint a Windows intézőben kb. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.