Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19751) @Pal válasza bwoay (#19710) üzenetére


@Pal
tag

Ígértem, hogy beszámolok a PocketBook InkPad 3 Pro sorsáról.

Ahogy írtad, egy próbát megért, de sajnos nem jutottam semmire. Gyorsan, készségesen válaszoltak, és a szervízzel ellentétben elfogadták, hogy a tok is okozhatott ilyen hibát. Bár lehet, hogy csak rám hagyták a dolgot. Azonban azt a választ kaptam, hogy körültekintőnek kell lenni. Gondolom ez azt jelenti, hogy ha láttam, hogy nem megy bele a tokba, minek erőltettem. Ezt már nem tudtam megfogalmazni normálisan, hogy egy évig feszült, néha néha ki-be helyezés további megterhelést jelenthet és végül az anyag kifárad.

Végül nagyon kedvesen fájdalomdíjként felajánlottak egy 20%-os kedvezményt a német boltjukban, ahol 100 ezer. Tehát 80 ezerért vehetek náluk újat, de ha akarom megjavítják 65 ezerért.

Ha esetleg vágyik valaki egy ilyen készülékre megcsinálná magának vagy megcsináltatná, elviheti.

(#19752) arcsin válasza Gargouille (#19750) üzenetére


arcsin
senior tag

A háttérvilágítás pld nem "trendiség". A legeslegelején, amikor egyszínű (hideg vagy meleg) volt, én is feleslegesnek tartottam. Már mások is megerősítettek abban, hogy nappal is hasznos lehet, jobb kontrasztot lehet elérni vele. Ehhez a legjobb hogyha a hideg és meleg fény állítható intenzitású külön-külön. Valahogy így, külön csúszkákkal. Én imádom a Marson :)
Vannak mellesleg hibrid gépek. Touchosak, de vannak fizikai gombok is, pld lapozni... Gondolom ez is egy fancy hülyeség...

Összességében tényleg próbálj ki kézben egy nagyobb carta kijelzős eszközt...

Oldman2:
A wifi a nook simple touchban is kikapcsolható volt már a pearl-es időszakban is, igen :K
Én sem "lógok" a wifin, hiába van. Kb bekapcsolom, frissítem a mangákat vagy az eszközt és ki is kapcsolom. Calibre-vel "drótosan" használom.

(#19753) @Pal válasza Gargouille (#19750) üzenetére


@Pal
tag

Az igényeid, ha jól látom nem különösen nagyok, viszont vannak előítéleteid. Ezek megakadályozhatnak abban, hogy a legjobbat válaszd. Szerintem azzal járnál a legjobban, ha megnéznél néhány készüléket, hogy az olvashatósági igényeidnek megfelelnek-e.
Mivel még nem olvastál háttérvilágítással rendelkezőt, érdemes kipróbálni. Sokat javít az olvashatóságon, éppen azon az igényen, ami számodra fontos, ahogy arcsin is megerősíti ezt. (A PocketBookon ráadásul még külön mozdulattal (gesztussal) is szabályozható a fényerő és fény hőmérséklet.)

Ha valóban nem érdekelnek bizonyos szolgáltatások egy készüléken, azt ki lehet kapcsolni, vagy egyszerűen nem kell használni.

A Wifiben pl. igazad van, ne merítse az akkumulátort és ne sugarazza az embert folyton. Azonban pl. az érintőképernyő vagy a világítás lehet hasznos, de ki is kapcsolható. Sok egyéb lehetőség van, ami az olvashatóságot javítja. Ilyenek a sorköz, a sorszélesség, a betű méret, a betű típus a kontraszt állítás stb.
Ezek nem hóbortok, hanem praktikus lehetőségek.

Egyébként Oldman2-vel talán soha nem fogunk abban egyetérteni, hogy a nagyobb képernyő méret hosszú távon kevésbé terheli a szemet, de ettől még nem veszünk össze ezen és nem is vitázunk. Én ezt tapasztaltam, és az élettani kutatásaim alapján is erre jutottam, de van akit ez nem zavar és teljesen elégedett a kisebb mérettel is. Mert pl. sokkal könnyebben szállítható, jobban tartható egy kézben vagy nem tudom, mert csak nagyobbról van hosszú távú tapasztalatom.

[ Szerkesztve ]

(#19754) Apollyon válasza Gargouille (#19748) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Háttérvilágítással kapcsolatban érdemes tudni még, hogy e-ink kijelzőnél nem maga a kijelző világít, mint a telefonok / monitorok esetében, hanem a kijelző van megvilágítva oldalról, így nem olyan kényelmetlen nézni, mint más eszközt, nem világít a szemedbe.

Ha lehetne már olcsón venni számítógéphez e-inkes monitort, tutira vennék, még azon is jobb lenne éjszaka olvasgatni.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#19755) csendes válasza Gargouille (#19748) üzenetére


csendes
őstag

Pocketbook Inkpad3. Csak ez támogatja a PRC-t.
Kindle Oasis: ez a nagy testvére annak, amit eddig használtál
Kobo Forma, Kobo Libra H2O: az akku idő kicsit rövidebb 1-2 hét, nincs BT (WiFi van)
Érdemes kiprobálni boltban mindegyiket.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#19756) bwoay válasza Apollyon (#19754) üzenetére


bwoay
nagyúr

pont ezért nem is háttérvilágítás (backlight), mert nem hátulról, hanem pont előről világítja meg a kijelzőt (frontlight).

csendes:
meg az Inkpad X

@Pal:
akkor ez a megkeresés csak egy pofon volt a szarnak. sajnálom.
egyébként rendkívül bosszantó. körültekintőnek nekik kellett volna lenni a tervezésnél.
szerintem az elvárható "körültekintés" pont az a user részéről, hogy gyári tokot vételez.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#19757) csendes válasza bwoay (#19756) üzenetére


csendes
őstag

Az a végső eset. Az alapeset 7-8" kijelző a kérdés szerint.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#19758) Bozek válasza csendes (#19755) üzenetére


Bozek
nagyúr

Azt azért ne felejtsük el, hogy ha a PRC kiterjesztését átírjuk Mobi-ra, akkor már sokkal több eszköz kezeli. A Mobi valójában egy továbbfejlesztett PRC.

(#19759) Gargouille


Gargouille
őstag

Nagyon köszönöm a válaszokat mindenkinek.

(#19752) arcsin
A trendiséget nem degradálóan gondoltam, hanem mint mostanság divatos funkciók. Mindenki magából és a saját használati szokásaiból indul ki, nem vitatom, hogy sokaknak hasznos sőt előnyös, csak nekem nem mert én valószínűleg másképp használom az olvasót.

(#19753) @Pal
Lehet így is megközelíteni, hogy előítéleteim vannak, nem fogom vitatni. Megvan a saját felhasználói szokásom, ehhez keresek megfelelő eszközt. Nagyon lesarkítva azt mondanám, hogy én most konkrétan borsófőzelék receptet keresek, és bár értem, hogy neked a krumplifőzelék jobban ízlik, én most nem azt akarok főzni. :)

Amúgy láttam és használtam is háttér/képernyő világításos readert, nagyon hasznos dolog, csak nekem nem kell ez a funkció. Nem baj ha van benne, csak tudjam kikapcsolni. A PRC formátum is mellékes, nyilván kényelmesebb lenne ha natívan kezelné, de ezen nem múlik mert max átkonvertálgatom a könyveket.

A képernyőméretnél pedig nyilván változtatható a mostani 6"-oson is a betűméret, csak akkor kevesebb betű fér ki egy sorban és kevesebb sor egy oldalon, én pedig szeretném a jelenlegi arányt megtartani csak nagyobb méretben. A 8,4"-es tabletem képernyője elég ideális méretű, azért gondoltam hátha van ebook readerben is hasonló.

(#19755) csendes
Köszönöm a konkrét ajánlásokat, én is a Kobo Libra H2O-ig jutottam amúgy mielőtt írtam ide. De hátha még van valami a palettán. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#19760) csendes válasza Bozek (#19758) üzenetére


csendes
őstag

Igen és a Kindle AZW és AZW3 formátum is gyakorlatilag ezen alapul, DRM-mel kiegészítve, illetve a formátumot is tovább fejlesztve.
Hivatalos specifikáció szerint a Pocketbook támogatja a DRM mentes PRC-t, a Kobo pedig a mobi-t. De a DRM védelmet csk EPUB--ra és PDF-re támogatják.
Valójában a PRC (Palm Resource Code) eredetileg egy olyan formátum volt, amibe mindenféle fájlokat bele lehetett pakolni (container) és elsősorban a Palm eszközökön használták. Ezt nyúlták le a Mobipocket formátumhoz. Mivel bizonyos eszközök a mobi kiterjesztést nem tudták megnyitni, csak a prc-t, ezért megmaradt ez a kettősség. De egy prc-ben lehet(ett) sok minden más is, nemcsak ebook. [link] Csak közben a Palm OS átköltözött az LG okostévékre webOS néven.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#19761) @Pal válasza Gargouille (#19759) üzenetére


@Pal
tag

A hasonlat inkább a borsófőzelék fűszerezésére vonatkozóan lenne jó. (Én nem krumplit ajánlottam, hanem a fűszerek kipróbálását.)
A javaslatom inkább az előítélet mentességére irányult, nem ajánlásra. Mindenkiben van előítélet és ez alapján ítéli meg a fejlődést vagy visszalépést is.
Azt érdemes megnézni, hogy a funkciók javítják-e a kényelmet.
A Kobo Libra H2O tök jó, egy kicsit kisebb mint az InkPad3. Van aki az egyikre van aki a másikra esküszik. Ha nem akarsz PCR-t konvertálgatni akkor kényelmesebb PB-t venni amelyiknél nem kell. Világítást könnyebb szabályozni az egyiknél, a másiknál körülményesebb, a vízállóság a H2O-nál megvan alapból, a PB-nél Pro kell. Ha a strapabíróság és fogás számít jobban, akkor inkább H2O, ha kicsit nagyobb kéne akkor PB, de méretben nem igazán sok a különbség stb, stb.

Kíváncsi leszek mi lett a vége és miért.

(#19762) Gargouille válasza @Pal (#19761) üzenetére


Gargouille
őstag

"A hasonlat inkább a borsófőzelék fűszerezésére vonatkozóan lenne jó."

És valóban, jól mondod, így tényleg jobb a hasonlat.

A sok paraméter azért nem szempont egyébként mert csak könyveket olvasok (tehát semmi mást nem jelenít meg csak betűket) és csak este az ágyban használom oldalt fekve, nem is tartom a kezemben. Nem viszem sehova, nem kerül víz közelébe, nem viszem napfényre, nem böngészek rajta stb... tehát eléggé behatárolt az a környezet amit ki kell szolgálnia. Van egy rakás tablet, telefon, notebook stb. itthon, minden másra azokat használom, ez az ebook reader mondhatni csak egy nagyon konkrét célfeladatot lát el, mást nem kell tudnia.

Kicsit utánaolvastam még én is és az InkPad3 néz ki a befutónak leginkább. Van egy több ezer könyvből álló saját "könyvtáram", igazából új anyag csak nagyon ritkán kerül be, ezért ha azt rá tudom applikálni akkor onnantól én már boldog vagyok. Az IP3 meg amint látom natívan kezeli is a PRC-t, így nem kell konvertálgatni sem, nyilván ez már csak hab a tortán. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#19763) ruarua


ruarua
tag

Lehet már volt kérdés, Pocketbook szótárt lehet valahogy bővíteni? (Angol-magyar), hogy több szót vagy kifejezést ismerjen? Köszi a válaszokat

iPhone 13 128gb; Xiaomi Mi 10T PRO; iPad Pro 11 64gb; Lenovo Ideapad 710S; PlayStation 4

(#19764) csendes válasza ruarua (#19763) üzenetére


csendes
őstag

Lehet új szótárakat telepíteni, bővíteni, de egy kicsit macerás, mert konvertálni kell. Ha visszalapozol, akkor már volt erről szó [link] [link] . Az is egy megoldás, hogy a koreader-t felteszed, mert ahhoz könnyebb szótárakat telepíteni [link]

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#19765) laci1892


laci1892
senior tag

Üdv, nekem is lenne egy kérdésem.

Kindle pw-n, valahogy belehet állítani hogy, ha kikapcsolom a kijelzőt.. akkor a könyv borítóját mutassa kikapcsolt állapotban a kijelzőn?

Előre is köszi.

(#19766) zseko válasza csendes (#19764) üzenetére


zseko
veterán

Bocsi érte, de segítsél már, hogy lehet rávenni ezt a nyomorult weboldalt, hogy azt az oldalt töltse be amit linkeltél, ne pedig európát erőszakolja rám mindenáron? Bárhogy próbálom, az általad megadott linkről azonnal átdob a swájci (.ch) oldalra.
https://www.pocketbook-int.com/us/support/pocketbook-inkpad-3

[ Szerkesztve ]

HR24.hu

(#19767) csendes válasza zseko (#19766) üzenetére


csendes
őstag

Esetleg ez működik: [link] ?

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#19768) @Pal válasza Gargouille (#19762) üzenetére


@Pal
tag

Örülök, hogy tetszett a hasonlat "finomításom". :)

Ez alapján tényleg az InkPad3 tűnik a legjobbnak.

(#19769) Bozek válasza zseko (#19766) üzenetére


Bozek
nagyúr

Esetleg nézd a normál oldalukat: [link]

(#19770) zseko válasza csendes (#19767) üzenetére


zseko
veterán

Jaja, ez működik, köszi :)

HR24.hu

(#19771) laci1892


laci1892
senior tag

Üdv

Egy kérdéssel fordulok hozzátok tömören.

Hosszú évek után én is új olvasó után nézek. Sajnos a kobo Aura one menthetetlen már.

Sok kindle-m volt, imádtam őket így a kiszemelt is egy paperwhite most.

Főleg fehér színben gondolkodtam rajtuk nahykn jól néznek ki úgy... :C :Y

, de abban sajnos csak a pw 3-as érhető el.

Tud annyival többet ( a vízállóság nekem nem releváns ) , amiért jobban megérné a pw4?

(#19772) margithid


margithid
veterán

Alin van 17k-ért kobo glo ebook olvasó.
Erről van valakinek tapasztalata?

(#19773) arcsin válasza margithid (#19772) üzenetére


arcsin
senior tag

[link] Nem mai csirke. A pearl kijelző miatt nem venném meg.

[ Szerkesztve ]

(#19774) margithid válasza arcsin (#19773) üzenetére


margithid
veterán

Mi a gond a kijelzővel?

(#19775) arcsin válasza margithid (#19774) üzenetére


arcsin
senior tag

Régi technológia. Ma már a piacon csak Carta kijelzős készülékek vannak, amik mérföldekkel jobbak a régi Pearnél. Felbontásra is gondolok minőségben jobb alatt, de az egész technológia újabb.
Meg nem hiszem hogy egy 8 éves géphez lennének nagyon alkatrészek (akksi, kijelző, stb).

[ Szerkesztve ]

(#19776) csendes válasza margithid (#19772) üzenetére


csendes
őstag

Ha használtat akarsz venni, akkor a hardverapro-n találsz jókat olyan eladóktól, akiket más sokan értékeltek. Az Ali-n ennyiért ez nem éri meg. Gyakorlatilag drágább egy új PW4-nél, ha az árat elosztod a várható élettartammal.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#19777) margithid


margithid
veterán

Köszi a válaszokat.
Melyik a leg olcsóbb ami már ajánlott?
Igazából kijelző miatt lenne fontos, mert olvastam, hogy telefon kijelzője elronthatja a szemet, akár amoled, akár ips.

(#19778) csendes válasza margithid (#19777) üzenetére


csendes
őstag

Van olyan tanulmány ami szerint nincs különbség a szemre gyakorolt hatást tekintve és van amelyik szerint van. A képernyővilágítás mindenképpen hasznos. Ha valakinek nagyon érzékeny a szeme a kék fényre, akkor a színhőmérséklet állítás is jól jöhet, ami viszont nincs a legolcsóbb modellekban.
Ami a "legolcsóbb". de már ajánlott a harderapróról (akár új, akár jó állapotú használt), és szokott is lenni rá hirdetés: Kindle Touch 10. gen (világítással), Kindle Paperwhite 3, illetve Paperwhite 4.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#19779) margithid válasza csendes (#19778) üzenetére


margithid
veterán

Nem tudom, hogy ezek a refurbished paperwhite-ok mennyire lennének jók.
Újonnan elég drágák..

(#19780) csendes válasza margithid (#19779) üzenetére


csendes
őstag

A hardverapro-n amit láttam most az vagy új használt, de nem refurbished.
Az Aliexpress-en refurbished-ként árult olvasók nem feltétlenül gyárilag lettek helyrepofozva, következésképpen az eredmény sem mindig tökéletes... :U
Ha egy ötéves olvasót árulnak féláron az újhoz képest, és a teljes várható élettartam kb 6 év, akkor az olcsó? Ráadásul az új többet is tud és van rá 1-2 év garancia.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#19781) laci1892 válasza margithid (#19779) üzenetére


laci1892
senior tag

Mennyi a keret rá?

Ha szűkebb, akkor ne legyen kindle. Legyen alcor vagy koobe.

30 körül már mwdiamarkt-ban is van például. Háttérvilágításos.

Szerintem egész korrekt például az Alcor myth ( LED ) vagy a koobe HD shine.

Ezek mind 30 alatt vannak gyári garival. Egyáltalán nem rosszak. Persze nem high end, de ennyiért szerintem ezek jók.

(#19782) margithid válasza laci1892 (#19781) üzenetére


margithid
veterán

Olyan 20 max 25re gondoltam.
Black fridaykor talán lesz valami jó kis leárazas.

(#19783) laci1892 válasza margithid (#19782) üzenetére


laci1892
senior tag

figyelj akkor nézd meg media markt-ban az alcort. Fun fact : még az aksi is cserélhető benne. Rááadásúl pofon egyszerüen ( kb 26 az ára ) alcor myth led.

30-ért van a koobe, az pedig egy fokkal mégjobb. Annak Hd a kijelzője

(#19784) margithid válasza laci1892 (#19783) üzenetére


margithid
veterán

:R

(#19785) mathgery


mathgery
aktív tag

Sziasztok!

2 típus van kinézve, édesanyámnak lenne ajándék:
- PocketBook Touch Lux 5 (PB628)
- Amazon Kindle PaperWhite 4 (2018) 8 GB

Melyiket ajánljátok?

Előre is köszönöm a segítséget! :R :R

(#19786) csendes válasza mathgery (#19785) üzenetére


csendes
őstag

Szürkeimportból a Kindle PW4 olcsóbb, nagyobb felbontású a kijelző, vízálló, van benne BT hangoskönyvhöz és természetesen az Amazon DRM védett könyveit is lehet rajta olvasni, talán egy fokkal egyszerűbb, áttekinthetőbb a menürendszere, viszont csak kevés formátumot támogat, de számítógépen a cailbre [link] programmal könnyen megoldható a konvertálás egy minimális informatikai érzékkel.
A PB TL5-nek vannak fizikai lapozógombjai és nem kell konvertálgatni a formátumokat, mert alapból kb. 23 félét támogat, továbbá állítható a színhőmérséklet, vagyis lehet a kékesfehér és a sárgásfehér között állítani a világítást, és támogatja az Adobe Digital Editions tartalom-védelemmel ellátott könyvek olvasását.
A szebb kijelző miatt inkább a PW4-et ajánlanám a kettő közül.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#19787) mathgery válasza csendes (#19786) üzenetére


mathgery
aktív tag

Köszönöm a választ. A konvertálás miatt a TL5 maradna így, illetve a fizikai lapozó gombok is szimpatikusak. Esetleg 50 ezer forintig valami jobb vételt ha tudsz ajánlani, akkor azt megköszönöm. :))

(#19788) csendes válasza mathgery (#19787) üzenetére


csendes
őstag

A novemberi akcióknál a PB Touch HD3, illetve a Kobo Clara HD ára is lemehet 50 ezer Ft alá.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#19789) SimonJanos


SimonJanos
aktív tag

Kinek van Koobe Novelbook HD Shine firmware-je mentve esetleg vmi tuningolt még mint a Junior estén? Előre is köszi!

stuffZ - értékelések stb.: https://prohardver.hu/tag/simonjanos.html

(#19790) pamper


pamper
lelkes újonc

Sziasztok!
Nem volt még olvasóm, és most szemezgetek eggyel, aminek 167 ppi a felbontása (Kindle 8). Egyedül ez aggaszt, a többi paramétere nekem van kitalálva.
Okostelón nézegettem összehasonlításokat a neten erre és pl. 300-as ppi-re, s nem tűnt nagyon vészesnek a különbség... Eddig telón olvastam többnyire az "ncore nagyáruházban vásárolt" pdf-eket, ahhoz képest ez nagyságrendekkel jobb lenne, de cáfoljatok meg, ha nincs igazam!

(#19791) @Pal válasza pamper (#19790) üzenetére


@Pal
tag

Igazad lehet, de PDF-et ezen nem nagyon fogsz olvasgatni, akármilyen nagyáruházból is szerzed be. 6 colos képernyőn pedig különösen nem. A 167-es felbontás a legkisebb probléma ebből a szempontból. A további cáfolatokat ha vannak, gondolom majd a kollégák mondják, mert Kindle témában annyira nem vagyok otthon.
Az viszont biztos, hogy telóhoz képest nagy ugrás a szemkímélés útján.

(#19792) csendes válasza pamper (#19790) üzenetére


csendes
őstag

Világítás nélkül már nem érdemes használt olvasót (sem) venni. A 167 PPI és a 300 PPI közötti különbséget inkább e-Inken célszerű megnézni egy üzletben, de szerintem ennél fontosabb a kontraszt, ami elsősorban a kijelző típustól függ. Egy új (esetleg használt) Kindle 10 a hardverapróról általában jobb vétel, mint egy használt KIndle 8, ha a legolcsóbb tartós megoldást keresed.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#19793) pamper


pamper
lelkes újonc

Köszönöm a hsz-eket.
A masina újracsomagolt az edigital-on, így csak 22 rugó. Szerintem ez elég jó ár (a hátulja karcos csak, azt írták). Ennyiért használt 10-eset nem találtam.
A pdf-ek olvashatóságára viszont biztos nincs megoldás (szoftver, konvertálás, stb.)?

(#19794) bwoay válasza pamper (#19793) üzenetére


bwoay
nagyúr

22-ért karcos Kindle 8 szerintem annyira nem jó deal, 23-ért jófogáson van Paperwhite 3 1000 Ft-tal drágábban, és az világítani is tud, meg a felbontása is 300 ppi, én 100x inkább azt venném. A pdf-ek olvasása nem ütközik technikai akadályba, csak élvezhetetlen lesz a sebesség és a kijelző mérete miatt.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#19795) arcsin válasza bwoay (#19794) üzenetére


arcsin
senior tag

PocketBook 616 Basic Lux 2, fekete mall.hu-n a legolcsóbb, 31990 Ft

(#19796) csendes válasza pamper (#19793) üzenetére


csendes
őstag

Hol láttad ezt az edigital-on? Megnéztem, de nem látok ilyet és eléggé meglepő is lenne.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#19797) pamper válasza bwoay (#19794) üzenetére


pamper
lelkes újonc

Köszönöm a tippet, megnéztem és meg fogom fontolni.
Ám folytatom a pdf-ekkel való nyagtatást: nincs esetleg olyan olvasó, ami jobban megbirkózik velük? Plö az arcsin által ajánlott PB 616?

(#19798) pamper válasza csendes (#19796) üzenetére


pamper
lelkes újonc

Mert nem bírtam magammal, és lecsaptam rá... :N
Úgy voltam vele, h 1 próbát megér, aztán ha nem válik be vagy találok jobbat, akk van rá 2 hetem, h visszakérjem az árát.
Ráadásul itt Fehérváron van boltjuk, így szállítási költség sincs, csak elgurulok érte a mocimmal.

(#19799) consono válasza pamper (#19798) üzenetére


consono
nagyúr

Nincs PDF-re univerzális megoldás. Talán a KOreader jobb, amelyik olvasón elérhető, mert az tud reflowt és a képernyőhöz tudod igazítani a PDF-et. Vagy marad a konvertálás, nemrég írtam ide egy fullos konvertálási útmutatót a k2pdfopt-hoz. Én úgy olvasok PDF-eket Kindle-n.

"In God we trust. All others must bring data"

(#19800) laci1892 válasza pamper (#19797) üzenetére


laci1892
senior tag

Igazából de van megoldás rá, csak nem fog tetszeni :)

Kobo Aura one. Volt nekem, szépen kezeli a pdf fájlt.

Jóval nagyobb az átlag olvasóktól a kijelzője. Illetve jóval többet is tud mint a Kindle.

Sajnos saját hibámból az enyém elromlott...ezért lett kindle.

Hogy miért nem újra kobo one? Meet sajnos most nincs rá felesleges 80 lepedőm. Viszont annyiért az sok kindl olvasótól messze jobb. Már csak szimplán a méret különbség miatt is jobb a pdf-eket olvasni rajta. ( Igen.... Saját tapasztalat )

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.