Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20601) Razzul válasza hockeyapu (#20600) üzenetére


Razzul
senior tag

"Szerintem a képregényekhez elég a 100 PPI"

Értem én, hogy ezt te így gondolod, de tudtommal a legtöbb ember szerint a képregény nézegetéshez már az alap Kindle 167 PPI-s kijelzője is kevés.

"Ja és a színesen is ugyanúgy lehet a fekete fehéret olvasni !"

Erről beszéltünk eddig, hogy a jelenlegi Kaleido kijelzőn nem lehet. A szürkeárnyalatos megjelenítése a plusz réteg miatt rosszabb, mint a nem színeseknek, a színei pedig fakóak. A technológia még kiforratlan, így ez nem más mint parasztvakítás.

"Ez a jövő, ha tetszik, ha nem ! :O Nem szentségtörés a színes kijelző mint sokan gondolják !"

Világos, hogy ez a jövő, viszont most a jelenben vagyunk és jelenleg semmi értelme. Értjük, hogy a Pocketbook ráugrott, mert jó selling point. Senki nem állította, hogy nem tetszik vagy szentségtörés.

Stat crux dum volvitur orbis

(#20602) hockeyapu


hockeyapu
aktív tag

Van valaki, akinek van esetleg Kaleidós eszköze, vagy volt már a kezében? Jó lenne, ha első kézből olvashatnánk róla véleményt . :F

"Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...

(#20603) Jenne


Jenne
senior tag

Sziasztok!

Kérnék szépen egy kis segítséget. Nem igazán értek hozzá, csak használjuk.
Van egy 14 hónapos PocketBook InkPad 3 olvasónk. Nagyon szeretjük, főleg a feleségem használja.
Amiért kérek segítséget, az az, hogy az utóbbi időben, az utóbbi 5-6 könyvnél kezdte, hogy lapozáskor nem a következő oldal jön be, hanem egy fehér képernyő lesz és sokáig más semmi. Ez elég sokszor előjön már és tart 1-2 percig, és addig semmire nem reagál az olvasó. A kikapcsoláson kívül persze. Ritkábban, de mostanában az is előfordul, hogy a betűméret oldal lapozás közben átvált a legkisebbre.
Van ötlet mi lehet ez, mi okozza ezt? Mit tudok tenni ez ügyben?
Köszi előre is ha tudtok segíteni.

[ Szerkesztve ]

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#20604) kisveréb válasza Bozek (#20599) üzenetére


kisveréb
csendes tag

Ha leírod, hogy melyik az a könyv, akkor keresünk neked forrást hozzá. De amúgy a Bookline-nál is van 7870 db angol nyelvű ekönyv.

Carla Kelly: The Necklace.
Kelly az egyik kedvenc szerzőm. Ez egy új könyve. A bookline sok angol nyelvű könyvével nem sokra megyek, van nekem is párezer amit sose fogok elolvasni, csak begyűjtöttem mert szembejött amikor még új volt nekem ez az egész.

(#20605) matti70 válasza kisveréb (#20598) üzenetére


matti70
tag

Ahogy Bozek írta, itthon is elég sok angol könyv megvehető, pl. a dibook-nál is van majdnem 3000. A magyar boltok (a magyar nyelvű könyvekre biztosan, angolt nem vettem még) nem alkalmaznak DRM-et, illetve csak a soft változatát. Így a megvett könyv közvetlenül epub fájlként lementhető és az olvasóra tehető.

Külföldi forrásként ajánlanám a Kobo boltját, magyarként a nemzetközi oldalra regisztrál minket, de az angol oldalán általában sokkal jobb árak vannak, nem nagy kunszt ide sem beregisztrálni. Itt a legtöbb könyv Adobe DRM védett (vannak DRM mentesek is), ha mentes, akkor gondolom eleve az epub tölthető le, ha védett, akkor pedig az .acsm file. Az olvasód beépítve tartalmazza az Adobe DRM megoldást, így csak rá kell másolni az .acsm fájlt, és letölti hozzá az epub-ot. Az olvasó használatija leírja, hogyan kell rajta aktiválni az Adobe fiókot.
De ha akarod, PC-n is letöltheted az epub-ot az Adobe Digital Editions program segítségével.

Esetleg érdemes lehet a Google Books-on is körülnézni, szoktak elég akciós árak lenni, innen is Adobe DRM védetten tölthetőek le a könyvek.

(#20606) bwoay válasza Razzul (#20601) üzenetére


bwoay
nagyúr

azért azt említsük meg, hogy milyen nagy az előrelépés a Pocketbook colorhoz képest!
sosem értettem, hogy az a színmegjelenítés miért is volt vonzó bárki számára (khm...Bozek), de az Inkpad color tényleg egy nagy ugrás, és emiatt számomra egyre szimpatikusabb ez az irány. itt a Goodereader review, szokás szerint el vannak ájulva mindentől, de ettől függetlenül tényleg kezd egész jól mutatni ez a színes e-ink dolog.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#20607) bwoay válasza kisveréb (#20604) üzenetére


bwoay
nagyúr

Necklace?
Erről van egy jó story :D

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#20608) hockeyapu válasza bwoay (#20606) üzenetére


hockeyapu
aktív tag

Igen, azt írják a kaleido 2 már sokkal jobb ! A videókat nézve csak az látszik, hogy világítással nyomják, pedig tényleg az lenne az érdekes, milyen anélkül ! :F

"Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...

(#20609) kisveréb válasza matti70 (#20605) üzenetére


kisveréb
csendes tag

Sajnos a Kobo egy csomó könyvet nem enged megvenni. Van egy régi kobo-m, van ott is regisztrációm, de amit legutóbb ott akartam venni azt nem engedte. Nem tetszett neki Magyarország.

(#20610) matti70 válasza kisveréb (#20609) üzenetére


matti70
tag

És az angol boltja angol regisztrációval?

(#20611) Razzul válasza bwoay (#20606) üzenetére


Razzul
senior tag

Köszi a linket. :R Igen, az előrelépés egyértelmű ezt elismerem, remélem szépen majd kinövi a gyermekbetegségeit a technológia.

Stat crux dum volvitur orbis

(#20612) kisveréb válasza matti70 (#20610) üzenetére


kisveréb
csendes tag

Azzal nem próbálkozom. Megpróbáltam megvenni a kobon ezt a könyvet. Most nem tiltakozott, de egyszerűen nem megy végig a vásárlás. Hiába kattintok, semmit se csinál a végén. Beveszi a kártyainfót, elkéri a képválaszokat és néma csend. Feladom. A végén visszatérek a kindlére, bár már elajándékoztam a régit.

(#20613) kisveréb válasza kisveréb (#20612) üzenetére


kisveréb
csendes tag

Találtam megoldást. Epubor Ultimate program és akkor nyugodtan olvashatom a megvásárolt könyveket bármilyen eszközön. Drága, de van ingyenes próbaidőszak.

(#20614) matti70 válasza kisveréb (#20613) üzenetére


matti70
tag

Ha ezzel az a célod, hogy továbbra is az Amazonon vásárolj, majd DRM mentesítd és epub-bá konvertáld, arra ingyenes megoldás is van. De ezt már írni sem akartam, mert egyrészt szürke zóna és volt már itt miatta kioktatás, másrészt egyszerűbb és olcsóbb epub-ot venni, nem tudom neked miért nem sikerül.

(#20615) arcsin


arcsin
senior tag

Boyue Likebook P10 áttekintő.
Kinek hogy tetszik? :)

(#20616) zsoltzsolt válasza arcsin (#20615) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Külsőre igen szép darab.
Nekem csak két fő bajom van vele, az egyik, hogy nagy. Szerintem papír könyv esetén is kényelmetlen egy ekkora méret. Másik a 8.1-es Android. Az már most szinte elavult, mi lesz vele két-három év múlva?

(#20617) arcsin válasza zsoltzsolt (#20616) üzenetére


arcsin
senior tag

Az androidra annyit tudok reagálni, hogy a Mars is 6ossal jött ki, de most kapott a 8-as updatet a többi készülékkel együtt. Szerintem ez is fog kapni idővel újabb droidot.

(#20618) csendes válasza matti70 (#20614) üzenetére


csendes
őstag

Azért nem sikerült, mert a kiadói- és terjesztői jogok országokra szólnak. Ez ebook-ra is vonatkozik, ilyenkor az olvasón beállított számlázási cím alapján azonosítják az országot. Ha az adott könyv terjesztésére nincs joguk az adott országban, akkor nem lehet megvenni.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#20619) matti70 válasza csendes (#20618) üzenetére


matti70
tag

Nyilván ezt én is tudom, a Kobo boltjában találkoztam is már olyannal, hogy egy konkrét könyvön állva országot váltva mondta, hogy itt nem elérhető. De ha bejelentkezel és a kapcsolt ország könyveit nézed, azt megveheted. Magyar címmel a nemzetközi oldalon az említett könyvvel odáig jutok, hogy a Complete Purchese gombot kellene még megnyomni, amit csak a hecc kedvéért most nem akarok :)

[ Szerkesztve ]

(#20620) bwoay válasza zsoltzsolt (#20616) üzenetére


bwoay
nagyúr

komolyan kérdem, ez milyen hátrányt jelent most, vagy a későbbiekben? lesz olyan alkalmazás, ami nem indul el rajta? (pláne olyan, amit az ember egy ebook olvasóra telepít)

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#20621) alexw801 válasza bwoay (#20620) üzenetére


alexw801
senior tag

Az android 8 teljesen megfelelő, főleg tabletre. Vannak app-ok, amik a 10-esen már nem futnak, de a 8-ason szinte minden.

Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro

(#20622) farkas-j válasza Jenne (#20603) üzenetére


farkas-j
őstag

csak tipp. Mentsd le a könyveidet majd állítsd alaphelyzetbe. Frissítsd le a firmware-t és reménykedj, hogy megoldódik a probléma. Jobb ötletem nincs.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#20623) zsoltzsolt válasza bwoay (#20620) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Pl igen, hogy nem indul el. Meg egy ilyen hardveren androidos appokat futtatni..kell hozzá türelem :D

(#20624) arcsin válasza zsoltzsolt (#20623) üzenetére


arcsin
senior tag

Az androidos appoknál van minimum android verziós követelmény. pld Koreaderből a régebbi verziók elérhetőek a githubról. pld a nook Simple touchnál ami 2-es droiddal ment, az volt a baj hogy kevés volt az elérhető appok száma és azokból se minden verzió, plusz az újabb verziók már nem támogatták a 2es verziót.
8asnál szerintem nem különösen áll fent ilyen probléma. Sok reader app 6ostól támogatja az eszközöket. Szerintem a koreaderhez, a tachiyomihoz, sem a total commanderhez nem kell türelem, legalább is a marson ezt tapasztalom. Olvasás közben sem kapok agyvérzést mert lassú lenne.
4 mag, 2Gb ram főleg Google framework nélkül nem egy agyvérzés. Nem lassabb koreadert indítani droidos eszközön mint egy pocketbookon, sőt.

(#20625) Bozek válasza arcsin (#20624) üzenetére


Bozek
nagyúr

"8asnál szerintem nem különösen áll fent ilyen probléma."

Még. Azért az Android már 11-nél jár, az emberek nagy része meg azért e-book olvasót hosszabb időre vesz, mint telefont.

(#20626) hockeyapu válasza zsoltzsolt (#20616) üzenetére


hockeyapu
aktív tag

Nekem meg a többi volt eddig kicsi ! :(( Még egy kisebb könyv is csak akkora kinyitva, mint a 10"-os fekve. Ezért vettem mert úgy olvasok dupla módban, mintha egy nyitott könyv lenne a kezemben. Életem nagyobb részében papír könyveket olvastam, nekem ez a természetes, nem egy tenyérnyi felületen megjeleníteni egy oldalt. :K
Androidból meg ha már új fejlesztés, miért nem a legújabbat teszik rá (nyilván üzleti okai vannak)? Ettől függetlenül, még a 4-es verziók is futnak sok most kapható eszközön.

"Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...

(#20627) kisveréb válasza matti70 (#20619) üzenetére


kisveréb
csendes tag

Az a complete purchase gomb ami már nem működik. Megnyomva még kiadja az ellenőrző képeket, de utána néma csend.
Próbálkoztam én szürke zónás megoldással, de talán én vagyok már ügyetlen, nem lett sikeres, többszöri nekifutás után azt feladtam. Azt azért elárulom, hogy elmúltam 68, már nem vagyok olyan találékony mint a fiatalok, úgyhogy maradok a könnyű megoldásoknál.

(#20628) zsoltzsolt válasza hockeyapu (#20626) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Egyéni igények különbözőek. Vonaton nem olvasnék, fektetve sem, egy 10-es méretű olvasót. Ekkora méretre ott volt a Pravda :D

(#20629) bwoay válasza zsoltzsolt (#20623) üzenetére


bwoay
nagyúr

akkor klasszikus idéznék:
"ez a felhasználási mód - szerintem tabletért kiált" ;)

mekkora az esélye annak, hogy valaki vesz egy ilyen eszközt,
és 2-3 éven belül komoly problémát fog számára okozni,
hogy megjelent egy új alkalmazás
- amire nagy szüksége lenne
- ami jól használható ilyen hw-en és e-ink kijelzőn
- ami nem indul el 8-as Androidon, csak frissebben

volt olyan eszközöm, amit végül a támogatottság megszűnése miatt cseréltem le,
de az Blackberry volt :B

alexw801:
elsődleges (sőt, egyetlen) mobiltelefonként egy Nexus 4-et használok (2012).
Nem a megjelenésekor vettem, idén múlt 7 éves. Nyilván nem lehetnek magasak az elvárásaim appok terén, ha még nem futottam bele olyan alkalmazásba, ami ne futna rajta,
de ezen a legfrissebb főverzió az 5.1.1 :DDD

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#20630) zsoltzsolt válasza bwoay (#20629) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Van, ki még nyomógombosat használ, de azért nem ez az általános :) .
Sőt crt tv-t, de ne ez alapján ítéljük ezeket és legyen minta . Egy innovatív terméken 2021-ben ne 8.1-es android fusson (ismerve a dorid frissítési mechanizmusát). De ez saját vélemény.

(#20631) alexw801 válasza kisveréb (#20627) üzenetére


alexw801
senior tag

Én is elmúltam már 68, ezért megnézhetnéd az üzeneteket, amit küldtem.

Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro

(#20632) Ébri válasza zsoltzsolt (#20630) üzenetére


Ébri
senior tag

Céges telefonként Galaxy S3-t cseréltem le S10-re, azon 5-ös droid volt, s nem a letölthető alkalmazások köre korlátozott, hanem a belső háttértár (céges leveleket csak oda lehetett tölteni, s nem nagyon fért el). Előtte iphone-on volt olyan problémám, hogy több alkalmazás nem futott a régi verzión, de itt nem. Lehet, én vagyok igénytelen, de én se érzem akkora problémának, főleg, hogy egy olcsóbb termékről beszélünk.

(#20633) alexw801 válasza bwoay (#20629) üzenetére


alexw801
senior tag

Van egy android 8-nál 2 éve megállt SHARP kis ügyes olcsó de jó telefonom, azon minden fut (pl. MyBackup Pro, Android TS GPS Test Pro, stb.), ezek az app-ok nem mennek a 2 db Xiaomi telómon, amelyek android 10-11 körül járnak. A Xiaomi tabletem szintén 8-as android, nagyon elegendő rá az.

Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro

(#20634) kisveréb válasza alexw801 (#20631) üzenetére


kisveréb
csendes tag

Köszönöm, megnéztem, írtam.

(#20635) bwoay válasza zsoltzsolt (#20630) üzenetére


bwoay
nagyúr

Bármilyen innovatív is, ez egy céleszköz. Nem úgy, mint egy dedikált olvasó - annál jóval szélesebb körben használható, de a hardware és a kijelző eleve korlátokat szabnak a használhatóságnak. Lehet rá alkalmazásokat telepíteni, de a play store paletta töredékét van csak értelme futtatni rajta (és gyanítom, hogy egy csomó app akkor sem megy fel rá, ha a legfrissebb Android van rajta). Ezért gondolom (és nem állítom), hogy ezeknél az "olvasóknál" sokkal kisebb a jelentősége az adott Android verziószámának - már ha van egyáltalán jelentősége a gyakorlatban.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#20636) alexw801 válasza bwoay (#20635) üzenetére


alexw801
senior tag

Egyetértek. De pl. a VRadio app-al lehet rajta rádiót hallgatni olvasás közben.

Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro

(#20637) bwoay válasza alexw801 (#20636) üzenetére


bwoay
nagyúr

de ahhoz nem is kell friss Android - kipróbáltam, 5.1.1-re is felment simán :B
lehet, hogy a Nexuson levő színtiszta android az oka, de én még tényleg nem futottam bele semmibe, ami reklamált volna az ősrégi rendszer miatt. iOS- en viszont ez egy állandó probléma, ahogy Ébri is írja

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#20638) hockeyapu válasza zsoltzsolt (#20630) üzenetére


hockeyapu
aktív tag

A budiban a tartály nálunk is nyomógombos, lehet lecserélem egy okos tartályra ! :DD
Ja és nem utazom vonaton ! :N (bocsi, ezeket nem tudom kihagyni!) ;]
De nekem is az a véleményem, kinek mi jön be, van akinek a kisebb zsebben is hordozható, van akinek a nagyobb, ami csak táskában fér el, kijelenteni egyikről sem lehet, hogy nem célszerű !
Az androidról meg ugyanaz a véleményem .

"Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...

(#20639) zsoltzsolt válasza bwoay (#20635) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Ez mind igaz, nem is vitázom, vitáztam ezzel..mint ahogy igaza van hockeyapu-nak is.
Mindenki azt használjon, ami neki kényelmes és célszerű.

(#20640) Bári


Bári
tag

Sziasztok!

Szeretnék lassan egy új olvasót (WayteQ 60 van most). Jó lenne háttérvilágítás, meg egy nagyobb kijelző. Gondolom a Kindle paperwhite vagy oasis-on, de minden könyvem epub formátumban van. Tud valaki ajánlani valamit?

(#20641) zsoltzsolt válasza Bári (#20640) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Epubon könnyen segít a Calibre.

(#20642) csendes válasza Bári (#20640) üzenetére


csendes
őstag

Ha nagyobbat szeretnél nem túl drágán, akkor a KOBO Libra H2O (7") és a Pocketbook Inkpad 3 (7.8") jöhet szóba. A Kindle Oasis (7") ezeknél jóval drágább, és a nagy előnye a másik kettőhöz képest az Amazon DRM támogatás. Még drágább a Kobo Forma (8"). Még esetleg magyar üzletből az Onyx Boox Nova 3 7.8" jöhet szóba, itt az Android és a jegyzetelés az előny.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#20643) Bári válasza csendes (#20642) üzenetére


Bári
tag

Én prime day vagy valami hasonló kedvezménnyel rendelném. Akkor olyan 150-160 eurszokott lenni az oasis. Az olcsóbb mint itthon, csak várni kell nyárig...

Ha németországi amazon rendelés az még működik itthon?

(#20644) alexw801 válasza csendes (#20642) üzenetére


alexw801
senior tag

Likebook Ares note, 7,8 ", Android és jegyzetelés, 300 dollár körül, pl. Banggood-ról.

Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro

(#20645) csendes válasza alexw801 (#20644) üzenetére


csendes
őstag

Ok, ha valaki vállalkozó kedvű. Egyébként hasonló tudásban a Nova 3-hoz és az kb.110 ezer Ft van magyar üzletből ÁFA-val és magyar garanciával.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#20646) kisveréb válasza Bári (#20643) üzenetére


kisveréb
csendes tag

Többnyire működik a német amazonról rendelés. Egyes eladók nem szállítanak, de a legtöbb igen. Amikor én néztem az Oasis-t simán küldték volna (végül pocketbook lett). Egy éve vettem onnan jó drága konyhagépet is.
Nagyon érdemes a nagyobb képernyőset venni ha az ember szeme már nem a régi. Én két hónapja olvasok 7,8-as eszközön, már nem tudnék visszatérni. Tegnap próbáltam a régi kobomat (épp feltöltöttem, kézben volt), hát hihetetlen picurkának tűnik. Ha elgondolom, hogy az első olvasóm 5 colos volt és nem volt bajom a mérettel...

(#20647) hampidampi válasza csendes (#20642) üzenetére


hampidampi
senior tag

"A Kindle Oasis (7") ezeknél jóval drágább"
Hát, én múlt héten vettem az Amazonról vadi új Oasist. Akciósan, szállítással együtt volt 70eFt. Prime day alatt meg még olcsóbban is be lehet zsákolni. Ez szerintem nagyon is pariban van a KOBO Libra H2O-val és a Pocketbook Inkpad 3-mal.

(#20648) arcsin válasza alexw801 (#20644) üzenetére


arcsin
senior tag

A Likebook Mars az 220usd. Ha nagy(obbacskát)szeretne, jegyzetelés nélkül, akkor ok lehet.

(#20649) alexw801 válasza arcsin (#20648) üzenetére


alexw801
senior tag

Köszi, nálam már bejáratás alatt van a Likebook Ares note, a 7,8"-hoz vagyok szokva, mert a Kobo Aura One is ennyi, amit 3-4 éve használok.
Csak olvasni a Kobo Aura One használata egyszerűbb, akárki hamar megszokhatja. Szótár telepítése trükkösen lehetséges. A firmware támogatás még mindig aktív, pedig 4 éves modell, ez egy komoly gyártó. 75 ezerért vettem 4 éve, most sajnos akkut kellett benne cseréltetni.
Az Ares note picit nehezebb, bár ez szinte nem érződik (én főleg fekve olvasok), bekapcsolni macerásabb, állítólag egyszerűen rápakolhatók a szótárak (még nem járok ott), internetes rádió vagy hangoskönyv szólhat rajta bár zenehallgatásra nem alkalmasak a beépített kis hangszórók, írást még nem próbáltam rajta. A tár + a microSD kártya elképesztően nagyméretű.
Akku ideje mindkettőnek hasonló, kibírnak egy hosszú könyvet de messze nem a legendás Kindle hosszúságú, ez nem gond, power bankon van többféle.
84 ezerért vettem, a tokot sikerült utólag kifizettetnem az eladóval, ami a német amazonról jött utólag.

Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro

(#20650) arcsin válasza alexw801 (#20649) üzenetére


arcsin
senior tag

Én a szótárat imádom. Annyi csak, hogy kell egy Dict mappát csinálni (de lehet hogy van alapból már nem emlékszem) és oda be kell másolni a szótár fájlt. A szótanuló kártyák hasznosak :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.