Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20251) Engineer086


Engineer086
Modder

Nah, szép kis vitát generáltam a kérdésemmel. :) Köszönöm, hogy ilyen sokan elmondtátok a véleményeteket!
Munkám és hobbim miatt rengeteg olyan kiadványt, tanulmányt, cikket kell olvasnom, ami szkennelt állapotban elérhető csak. Emellett szeretnék több elektronikus könyvet is olvasni, mert otthon már nincs hely a nyomtatott irodalomnak.
Az általatok leírtak alapján maradok a tabletnél. Olcsóbban megúszom a dolgot és azon tudok bármilyen formátumot olvasni és később még a gyerek is használhatja videózásra, játékra. Azért gondoltam olvasóra, mert annak az üzemideje sokkal hosszabb és kevésbé fárasztja a szemet a használata, de ezt a kompromisszumot szerintem meg kell hoznom.

Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/

(#20252) kisveréb válasza @Pal (#20224) üzenetére


kisveréb
csendes tag

Igaz, írtam, hogy 7,8 colos, de szóval pb inkpad 3
Nekem az a bajom a metaadatokkal, hogy egyszerű ránézéssel ugyanaz a szerző neve, mégis 5 mappába rendezte. Lehet benne 1-2 space a végén meg még más eltérés is, de többszáz könyv metaadatait átnyalni a calibrén nem túl lelkesítő.
Eddig koboval és kindlével a collectionokat szidtam mert nehézkesnek találtam de lehet, hogy visszasírom. Ott legalább én döntöttem el, hogy mi tartozik össze.

(#20253) kisveréb válasza Gargouille (#20250) üzenetére


kisveréb
csendes tag

Én asztali gépen mappákba szedtem a könyveimet és így egy az egyben másoltam rá az olvasóra.
Köszönöm, akkor kísérletezek. Már feltöltöttem egy menetben párszáz könyvemet a calibre könyvtárból, amiről úgy gondoltam, hogy esetleg még egyszer kedvem lesz elolvasni.

[ Szerkesztve ]

(#20254) zsoltzsolt válasza Engineer086 (#20251) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Nagyon off... de az avatorod az ereszhős? :D

(#20255) Engineer086 válasza zsoltzsolt (#20254) üzenetére


Engineer086
Modder

Nem, Boyd Coddington autóépítő, de basszus....most esett le, hogy tényleg nagyon hasonlítanak egymásra :Y :)

Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/

(#20256) wep válasza Engineer086 (#20251) üzenetére


wep
tag

Ha sokat olvasol, mindenképpen érdemes beruházni egy e-book readerbe. Időtálló befektetés, életem legjobb döntése volt anno, hogy átálltam e-könyvekre. Olvasáshoz optimális választás. Vegyél egy olcsóbb tabletet, és egy olcsóbb olvasót (akár használtan is)

(#20257) fattyu válasza Engineer086 (#20255) üzenetére


fattyu
veterán

:DDDD

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#20258) nd3388


nd3388
újonc

Sziasztok!
Régi, szeretett Onyx Boox M92-mnek elromlott a tolla. Szeretnék másikat venni hozzá, de nem találok. Tudnátok segíteni?
Köszönöm szépen!

(#20259) zsoltzsolt válasza Engineer086 (#20255) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Kéne egy barbershop :D

(#20260) @Pal válasza wep (#20249) üzenetére


@Pal
tag

"Ez a topic viszont e-book olvasókról szólna, ennek megfelelően válaszoltam a kérdésre."

Nem ennek megfelelő volt a válasz, mert azt ajánlod, hogy ne használjon a kérdező olyan anyagokat, ami a munkájához kell, mert az nem olvasóbarát. Ha mégis ilyen vackokat akarna nézegetni, erre tabletet ajánlsz.

Másrészről a kijelző vonatkozásában említett kérdésekbe belekevered egyéb hardvereszközök és a futó szoftverek alkalmazási lehetőségeit. Ennek ugyebár semmi köze a felvetett problémához. Viszont ezzel el is érted, hogy a kérdező már nem igazán a problémája megoldásához keres szemkímélő olvasót, hanem a jövő generációjának egészségi állapotromlását előidéző szokásokat támogató eszközt irányzott elő.

Tehát ezért is vetődött fel a hozzáértés kérdése. Természetesen nem sértésnek szántam, hogy egy olyan eszközhöz nem értesz, amellyel kapcsolatban nincs valós tapasztalatod, csupán jeleztem, hogy érdemes tájékozódni róla, mert nem ismered (és ha érdekel). Olvasd vissza, semmi támadó nem volt ebben, csak egy jelzés.

[ Szerkesztve ]

(#20261) @Pal válasza Engineer086 (#20251) üzenetére


@Pal
tag

Én úgy vagyok a szemkíméléssel, hogy nem az ár a lényeg. Ebben nincs kompromisszum. Próbáld ki és néhány perc használat után megérted, hogy mi a különbség.

(#20262) Gargouille válasza kisveréb (#20253) üzenetére


Gargouille
őstag

Lehet egyszer érdemes nekiülni vagy a metatageket rendberakni vagy fájlszinten szépen mappába rendezni, onnantól sínen vagy.

Én a mappázást választottam, simán intézőből felmásoltam és kész. Így backupolni is egyszerű. Calibre csak akkor kerül elő ha valamit konvertálni kell. Persze minél több könyve van, annál melósabb átrendezni a könyvtárát az embernek, ugyhogy idővel ha elindultál egyik irányba akkor már lustaságból is abban ragadsz. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#20263) Gargouille válasza @Pal (#20261) üzenetére


Gargouille
őstag

Egyetértek, e-inken olvasni tényleg olyan mintha papír könyvet olvasnál. Egészen más mint a tablet/telefon. Én abban a korban vagyok, hogy már romlik a szemem, így még inkább érzem a különbséget a kettő közt.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#20264) gyuszmó válasza Gargouille (#20263) üzenetére


gyuszmó
őstag

Egyet értek veled teljesen 51 körül :) a hat colos képernyő elegendő, általános méret?
Más

Az normális hogy a HD 3 háta pattog, rés, hézag van? Bár sose tenném vízbe de azt hiszem gond lenne ha mégis sor kerülne rá.

"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"

(#20265) wep válasza @Pal (#20260) üzenetére


wep
tag

Ha a kérdező szeretne ilyet venni, tegye. Majd ő eldönti, mit akar...Javasoltam is, hogy fogjon egy általa használt állományt, és próbálja ki a kiszemelt példányon. Olvasásra én is az e-book readert ajánlom, és azt is leírtam, hogy a 10" feletti e-book readerek alkalmasak arra is, amit szeretne.

(#20266) @Pal válasza gyuszmó (#20264) üzenetére


@Pal
tag

Nem normális, de a víz záró képessége nem biztos, hogy összefügg ezzel.

(#20267) @Pal válasza wep (#20265) üzenetére


@Pal
tag

Igen. Volt ilyen rész is. Az is igaz, hogy akkor lehet igazából ötleteket adni valakinek a vásárláshoz, ha minél pontosabban megfogalmazza a használati módot és az igényeket.
Erre is lehetne valami jó, elgondolkodtató írást (kérdéseket) összeállítani.

(#20268) Gargouille válasza gyuszmó (#20264) üzenetére


Gargouille
őstag

Én 6"-ról váltottam 7.8"-ra, mert már kicsi volt a 6-os. Kb 2 éve kezdtem tapasztalni, hogy fárasztóbb napok után este egyszerűen összefolynak a betűk. Ha növelem a betűméretet akkor meg kevés fér ki a képernyőre. Úgyhogy léptem egyet felfelé. Ez még bőven kényelmes méret de pont annyival nagyobb, hogy remekül olvasható. (Remélem még sokáig :D )

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#20269) bwoay válasza gyuszmó (#20264) üzenetére


bwoay
nagyúr

ezek nem úgy vízállóak, hogy nem engedik be a vizet, hanem az elektronikán van spéci bevonat. kvázi le vannak impregnálva. true story.
PW4-gyel kapcsolatban is jelezte már valaki korábban, hogy konkrét rés van az elején, amin kiszűrődik a LED fénye.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#20270) h.zoltan válasza @Pal (#20260) üzenetére


h.zoltan
csendes újonc

Ha PDF, akkor szerintem a minimum a 10"+ kijelzőméret, használt technológiától függetlenül.
Persze ha lehet, akkor legyen eink, de szerintem egy tablet sem olyan rossz választás (pl. itt egy cikk erről, de számos egyéb is elérhető kis kutatással).
Adott körülmények között a 7.8"+ is elengedő lehet, ez a dokumentumtól függ, viszont pont a mindenféle scan-elt állományok jellemzően nem ilyenek. Olvastam én PDF-et Inkpad 3-on, de inkább váltottam egy 10.8" Huawei tablet-re...
Jelenleg nekem is van egy Onyx Boox Note 2-m és azt kell mondjam, hogy kompromisszumokkal ugyan, de használható (PDF magazinokhoz pl. még kicsi, egyes PDF dokumentumokhoz szintén, főleg az egyedi arányokkal rendelkezőekhez). Lehet persze trükközni, mint crop, meg szekciókra bontás, de soha nem lesz az igazi...
Eink vonalon a legjobb egy 13.3" lenne (mondjuk egy Onyx Boox Max Lumi), de ezek kifejezetten drágák és kevésbé hordozhatóak.
Én ezelőtt hosszú évekig az ereader + tablet kombó híve voltam és szerintem működik ez a mai napig is. Egy Onyx Boox Note 2 árából simán megvan mindkettő és egy tablet nagyon univerzális eszköz lehet.
Az én preferenciáim:
- olvasás ekönyv formátumban => ereader, igény szerinti méretben (nekem ez a 7.8" ereader kategória)
- olvasás PDF, DJVU és egyéb "izgalmasabb" formátumokban => 10"+ tablet, technológiától függetlenül, ha megteheti valaki, akkor eink (pl. Onyx Boox Note 2 vagy 3)
- Internet based tartalmak (stream, média, web) => 10"+ nem eink tablet
- képregények olvasása (CBR, CBZ és egyéb formátumok) => 10"+ nem eink tablet
- digitális jegyzetelés => ezt támogató 10"+ eink "tablet", leginkább reMarkable, de egyéb (pl. Onyx) modellek is lehetnek jók
- a fentiek mindegyike => ár/érték arányban szerintem egy 10"+, nem eink tablet fogja hozni a legjobb eredményt.
Természetesen a szokásainknak megfelelően lehet súlyozni is mi az ami fontos és ekkor esélyes, hogy a fentiek valamilyen kombinációja lesz a nyerő (pl. 10"+ nem eink tablet és egy kisebb ereader)
Ugyanakkor tény, hogy az én szemem is fárad aktív kijelzők nézése közben (de ez nagyon eltérő mértékű lehet személyenként), így nekem váltanom kellett. Sok PDF-et fogyasztok és az Onyx eddig bevált, nem is mennék már vissza aktív kijelzőre olvasni... De ennek ára van és ezt súlyos forintokban mérik, plusz nem tudtam vele kiváltani a normál tablet-emet sem...

(#20271) Skynet258 válasza gyuszmó (#20264) üzenetére


Skynet258
veterán

Nálam az Inkpad 3 háta ilyen, az alsó részen... Eleinte zavart de már nem foglalkozom vele, igazából akkor érződik ha ott nyomorgatom, az meg ritkán van.

https://geekpulse.hu

(#20272) gyuszmó


gyuszmó
őstag

Köszönöm uraim :)

"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"

(#20273) LittleBiG007 válasza bwoay (#20269) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Az Oasis nagyon kompakt. Az egyetlen rés az usb csatlakozó.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#20274) Marc864 válasza kisveréb (#20221) üzenetére


Marc864
tag

Egy jótanács: calibre-ben nézd meg egyrészt mi a szerző, illetve mi a szerző rendezési forma. Ha a kettő azonos nyert ügyed van. Érdemes még az adatbázisban a szerzők fül alatt egységesíteni őket.
Amit még szoktam használni a szerkesztések után az a metaadatok beágyazása (ki kell tenni eszköztárra).
Ha kell tudok segíteni, pikkpakk meg lehet csinálni ezt (én is szívtam vele egy sort mire rájöttem).

(#20275) gyuszmó


gyuszmó
őstag

Lehet hogy bena vagyok, a fájl küldés e-mailben, Gmail csatolás a be vált mód, ti mit használtok?

"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"

(#20276) Skynet258 válasza gyuszmó (#20275) üzenetére


Skynet258
veterán

Én Dropbox-szal szoktam sync-elni egy adott mappát és oda dobálom be a könyveket - amik aztán lekerülnek az olvasóra is. Számomra ez a legegyszerűbb mert csak behúzom egy mappába a könyvet és ennyi.

https://geekpulse.hu

(#20277) @Pal válasza h.zoltan (#20270) üzenetére


@Pal
tag

Szerintem jól összeszedted.
Ezek a tapasztalatokon, használaton alapuló hozzászólások, összegzések az igazán értékesek szerintem.
Képregényhez, magazinokhoz inkább nagyobb méret 10 col + (A/4) és színes kijelző való. Olvasáshoz pedig ideális a 7,8 col (A/5) és elég a fekete-fehér (bár most olvashattunk a fekvő, kétoldalas nézet használatáról is, amiről nem gondoltam volna, hogy létezhet ilyen igény). Akik pedig többet szoktak olvasni, az e-inket tartják szemkímélőbb megoldásnak.

(#20278) bwoay válasza LittleBiG007 (#20273) üzenetére


bwoay
nagyúr

és az apró lyukak mellette, amiken átvilágít a töltésjelző LED? ;]

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#20279) LittleBiG007 válasza @Pal (#20277) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

bár most olvashattunk a fekvő, kétoldalas nézet használatáról is, amiről nem gondoltam volna, hogy létezhet ilyen igény

Én kizárólag akkor olvastam így és kizárólag az Inkpad 3-on, amikor buszoztam, még a járvány előtt. Stabilabban lehetett egy kézzel tartani, a lapozógomb kézre esett, hüvelykujjal könnyedén lehetett nyomni, és az olvasó nem lógott ki előre így nem kellett félnem, hogy valaki kisodorja a kezemből. Olyan jól rá lehetett markolni, mint az Oasis-re vagy a Libra-ra.

[ Szerkesztve ]

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#20280) @Pal válasza LittleBiG007 (#20279) üzenetére


@Pal
tag

Nem szerkeszthető PDF-et szoktam fekvő módban így olvasni.
Viszont itt hockeyapu módszerére gondoltam. Ő a 10 colost használja így. Ezzel két oldalt lát egyszerre normál, A/5-ös méretű könyv méretben, mondván, megszokta a két oldalas olvasást. Erre a fajta igényre pl. nem gondoltam, de neki megérte a nagy készülék, és tényleg kényelmes, megszokott olvasási mód számára.

(#20281) csendes válasza gyuszmó (#20275) üzenetére


csendes
őstag

Pocketbook-hoz (és más olvasókhoz is) jár egy E-mail cím, amire elküldve a könyvet a WiFi-t bekapcsolva és engedélyezve a sziknronizációt, automatikusan egy külön mappába kerül a könyv az olvasón.
Számomra nagyon kényelmes a Calibre tartalomszervere WiFi-n, az olvasón a böngészőből lehet válogatni és a kiválasztott a könyv letölthető a Download mappába.
Amikor sok könyvet akartam mappákkal együtt rátenni, akkor egyszerűbb volt az USB-s csatlakoztatás.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#20282) - = Zk = -


- = Zk = -
félisten

sziasztok

szeretnék e-book olvasót (mitadisten :D )
nagy igényeim nincsenek, eddig egy Tegra K1 tableten olvastam, de... folyik a szemem... fáj a fejem, kuka
ALCOR Myth 4 GB egy ilyet találtam, vagy egy 6" NAVON-t....
nem ismerem ezeket... lényegében PDF könyveket olvasnék, ne akadozzon a lapozás, olvasás stb... kezelje az ékezetes betűket, ha lehet...
nagyvonalakban asszem ennyi
:R

" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra

(#20283) LittleBiG007 válasza - = Zk = - (#20282) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Csak egyetlen oldalt lapozz vissza, kérlek, csak egyet!

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#20284) - = Zk = - válasza LittleBiG007 (#20283) üzenetére


- = Zk = -
félisten

értem én, hogy az én qrva anyámat, valszeg jogosan is... de 200 oldalas léptéket használok.. nem linkelnéd be inkább?!...

" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra

(#20285) Oldman2 válasza - = Zk = - (#20284) üzenetére


Oldman2
veterán

Remélem nem, mert naponta felteszi ezt a kérdést valaki...
:W

(#20286) macilacus válasza gyuszmó (#20275) üzenetére


macilacus
senior tag

Rádugom kábellal a gépre és total commanderrel felmásolom ami kell.

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

(#20287) - = Zk = - válasza Oldman2 (#20285) üzenetére


- = Zk = -
félisten

remek....
akkor nem lehetne ajánlott gépeket betenni a fenti összefoglalóba?!... 1-2 típust felhozni/említeni esetleg?! értem, hogy változik a piac folyamatosan, de kiindulni csak lehet valahonnan...
na mind1.... görgetek akkor... hátha jutunk valamire...
peace :R

" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra

(#20288) fattyu válasza - = Zk = - (#20284) üzenetére


fattyu
veterán

félstenként...

kereső jobb felül. pdf. enter.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#20289) LittleBiG007 válasza - = Zk = - (#20284) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

20222-től kezdj el olvasni.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#20290) bwoay válasza - = Zk = - (#20287) üzenetére


bwoay
nagyúr

dolgozunk rajta. mármint az összefoglalón. addig viszont én is azt javaslom, amit fattyu kollega.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#20291) @Pal válasza - = Zk = - (#20287) üzenetére


@Pal
tag

A magam részéről pedig egy óvatos figyelmeztetés:
Ne ilyet vegyél, ha PDF-et akarsz olvasni!

Amíg a háttérben folyik az olvasó választási segédlet elkészítése, valóban érdemes rákeresni mondjuk a pdf kucsszófoszlánykára.

A kollégák már kiborulnak a témától, mert mostanában ellepte a fórumot az ilyen jellegű kérdések tömege. Gondolom nem ebben a témában vagy félistenes képességű. Sebaj. Szerintem a visszalapozás illetve a rákeresés is ad némi támpontot, ha nem akarod kivárni az ismertetőt.

És mellékesen az AMD-m fitymálása miatt szürke karakterekkel írok.

[ Szerkesztve ]

(#20292) Skarpea válasza - = Zk = - (#20284) üzenetére


Skarpea
csendes tag

PDF-et felejtsd el! Konvertáld át Epubra. Olvas utána mik az ebook olvasók szabványos fájltípusai. Na az pl. az epub.

(#20293) LittleBiG007 válasza bwoay (#20290) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Akkor a téma összefoglalót majd frissítem.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#20294) - = Zk = -


- = Zk = -
félisten

naaa, csak megszűltük.... köszönöm a hozzámvaló igazán nincs mit :R
eképpen fogok eljárni

" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra

(#20295) Gargouille válasza - = Zk = - (#20294) üzenetére


Gargouille
őstag

Nem vagyok a PDF téma szakértője, de nagyon röviden összefoglalva ha jól értettem itt a fórumon olvasottakat, akkor a PDF-hez alapvetően a nagyobb kijelzőjű, drágább készülékek alkalmasak, bár sokan még azokat sem tartják igazán alkalmasnak PDF-hez. Következtetve a két készülékből, amiket írtál, ebben a kategóriában nem nagyon van alkalmas eszköz. De majd kijavítanak mások ha rosszul mondom. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#20296) kisveréb válasza Gargouille (#20262) üzenetére


kisveréb
csendes tag

Ma nekiültem az asztali gépen és átrendeztem a könyvtárat mintha csak bármelyik mappám lenne. Működik! Mindjárt átláthatóbb lett.
Kénytelen voltam calibréből kiindulni egyrészt mert előtte kindlén olvastam, minden inkább azw volt mint epub. Másrészt ott vannak azok a könyvek, amikről megszerzéskor azt gondoltam hogy majd egyszer elolvasom. Kezdő eolvasóként hörcsögmódra mindent begyűjtöttem, néha magam is meglepődök mi minden van a gépemen. De hát nagyjából 2004-ben kezdtem még laptopon, 2006-ban egy baleset utáni lábadozásnál aztán igazán rákaptam a gépen olvasásra. Manapság már csak azt szerzem meg amiben biztos vagyok, hogy szivesen elolvasom.

(#20297) kisveréb válasza Marc864 (#20274) üzenetére


kisveréb
csendes tag

Igen, a szerző rendezési forma az ami nem egységes. Meg néha benne felejtettem fölös space-t, főleg mikor másolta a szerzőt. Most átrendeztem, úgy nézem jó lesz.

(#20298) Gargouille válasza kisveréb (#20296) üzenetére


Gargouille
őstag

Annak idején én is kezdő lendülettel több ezer könyvet beszereztem, aztán rájöttem, hogy ez így káosz. Azóta egy külön mappába gyűjtöm egyenként, átnevezve a fájlokat, almappákba rendezve a könyveket. Ezt szoktam én is egy az egyben átmásolni az olvasóra. Calibre-ben képtelen vagyok követni, az egy káosz számomra, inkább csak arra alkalmas ha konvertálni akarok 1-1 könyvet, de abban ha sok a könyv, akkor áttekinthetetlen. Legalábbis nekem. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#20299) - = Zk = - válasza Gargouille (#20295) üzenetére


- = Zk = -
félisten

naigen... ez sem elhanyagolható opció
lehet megveszem és kitesztelem magamnak.... de ha már nem fog fájni a szemem X óra olvasás után, mint egy Tegra 7" Tabletnél, akkor már nyertem vele....

" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra

(#20300) @Pal válasza - = Zk = - (#20299) üzenetére


@Pal
tag

Én szóltam. :D
A pdf mérete felbontása is fontos. Ha nem elég erős az eszköz lehet hogy be se tudja olvasni (ha nem fagy le), illetve előfordulhat, hogy a megjelenítés olyan kicsi karaktereket fog hozni, hogy nagyítóval is nehéz lesz olvasni.
Szemkímélés érdekében és ha pdf-et akarsz olvasni, ne add alább 7-7,8 colnál.
Ha már megkérdezted ezt javasolnám.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.