Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18051) Ébri válasza Male (#18049) üzenetére


Ébri
senior tag

Új formátum? Szerintem a második jogosabb, viszont android alapvetően nem e-inkre van kitalálva, szóval ebből jöhetnek meglepetések. Ha tényleg bírják nagyságrendileg két hétig, akkor amúgy szerintem az jó, ha egy héten belül, az nem jó. (Kobo Aura HD-m alapból gyenge aksival jött, nagyságrendileg két hétig bírja, igaz az az idő 5 éve ugyanennyi, így hétvégén szoktam tölteni, nem felejtem el. Szóval szerintem kényelmetlen figyelni, mikor kell tölteni.)

(#18052) Male válasza csendes (#18050) üzenetére


Male
nagyúr

Nem ez az oka sajnos (jó kijelző, 2048x1536-os felbontás, villogásmentes, minimum fényerőn, CoolReaderben sötét háttér, kellemes zöld betűk, még ez volt a legjobb, de így is zavar ilyenkor). Azért zavarja a szemem, mert érzékeny rá, főleg fejfájásnál.

Ébri: Új formátum... még régi tabbal futottam bele ilyenbe, konvertáló programok meg tönkrevágták, aztán jött új verzió az olvasó appból, és azzal már ment. Oké, sok éve volt, de bármikor lehet megint ilyen.
Mivel alapvetően itthon használnám, így a több hetes akksiidő nem szempont, ha párnaponta elég tölteni, az nekem már megfelel.

(#18053) fPApi


fPApi
őstag

Kedves Bozek, BoB, Ébri! Amennyiben hosszabb távon használtatok androidos könyvolvasót, akkor tudjátok a választ, amennyiben nem és nincs is rá igényetek, nem kell foglalkozni a dologgal! Az meg engedtessék meg, hogy ha valaki feltesz egy kérdést, akkor válaszolhassak a tapasztalataim alapján. Aztán a kérdező is eldönti, hogy mi kell neki. Egyébként a kérdéseitek már többször ki lettek tárgyalva, fölösleges mindig ezen rágódni!

(#18054) tt124307 válasza fPApi (#18053) üzenetére


tt124307
tag

Androidosat is meg lehet csinálni jó, lásd a Nook ST-t vagy az NST glowlightot. Ellenben lehet pocsék az implementáció, mint a wayteq ipari hulladékánál (xbook 60fl) vagy az azzal egyenértékű icarus illumiánál vagy annak eredeti kínai változatainál (boyue t61, t62). A lényeg, hogy a gyártó mennyire veszi komolyan a dolgokat. Ha jó az implementáció, akkor tényleg öröm lehet használni az androidos eszközt. Van tapasztalatom, volt ilyenem is, olyanom is.

(#18055) Hedgehog9780


Hedgehog9780
tag

8"-os kijelzőméret körül keresek olvasót. Kobo Forma vagy Pocketbook Inkpad 3 Pro az ajánlott?

(#18056) Bozek válasza Male (#18049) üzenetére


Bozek
nagyúr

Új formátum? A Kindle formátuma és az ePub is 2007-es, a mobi meg már régen is létezett PRC néven.
Nagyobb választék? Mire használsz egy olvasó alkalmazást? Olvasásra. A beállításokban lehetnek különbségek, de nem tudom, hogy melyik Android-os alkalmazás tud többet, mint a KOReader.

(#18057) csendes válasza Hedgehog9780 (#18055) üzenetére


csendes
őstag

Mindkettő ajánlott, de inkább az, amelyik éppen akciós, mostanában a PB. PB-kal a fórumon több a tapasztalat. A Kobo Forma elegánsabb, de drágább is. A PB akku sokkal tovább bírja. Ha véletlenül könyvfelolvasás (TTS) is érdekel, akkor Inkpad 3 Pro. Ha szerzői jogvédett (DRM) könyveket akarsz vásárolni, akkor előre tájékozódni érdemes, hogy melyik mit támogat (Kobo Store/Adobe) és honnan akarsz vásárolni. Ha Amazonról, akkor csak a KIndle marad.
Egyébként érdemes átgondolni, hogy tényleg kell-e a 8". A 6" méret normál könyvekhez elég és könnyebben hordozható, nagyobb csak speciális igényekhez kellhet (PDF, DjVu, tervrajzok, stb.)

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#18058) @Pal válasza Male (#18052) üzenetére


@Pal
tag

Amennyiben valóban sokat használod, jegyzetelsz és nem nagyon szállítgatod, és fontos a szemed egészsége, talán érdemes 10 colost nézni. (Egyik pillanatról a másikra megjelentek a piacon, és megfizethető áron is kaphatók ahogy nézem) Én úgy vagyok a mindennapi használatos dolgokkal, hogy inkább áldozok rá többet, de az igényeimnek megfeleljen. Valahol a napokban néztem egy összehasonlító tesztet ilyen készülékekre, de most nem találom, ha érdekel, küldj egy üzenetet megpróbálom előkotorni. A filmen elég jól látszik a készülékek reakcióideje és a "firkálgatás" kezelése is.

(#18059) @Pal válasza Hedgehog9780 (#18055) üzenetére


@Pal
tag

Ezért jók ezek a fórumok mert eltérők a vélemények, de a tapasztalatokat meg lehet osztani.
Csendes azt írja, hogy könyv olvasáshoz elég a 6 colos. A minap olvastam erről egy tanulmányt és a tapasztalatom is azt mutatta, hogy nehéz megszokni, és sokkal kevésbé köti le a figyelmet a kis képernyő illetve ha tanulásra akarjuk használni rosszabbul rögzül az anyag. A könyv átformálása miatt ráadásul az egyes részek újra keresése, átnézése is nehezebb, mert nincs elég "kapaszkodója" a szemnek. Szóval szerintem jobb a 8 colos. Nem véletlen, hogy kb. ekkora a könyvek hasábjainak a mérete.

A formátumok tekintetében valóban fontos a jogvédett anyagok kérdése. A PocketBook nem "szereti" ezeket. (Legalábbis én éppen egy ilyen problémába ütköztem.) Árban és üzemidőben viszont ez a nyerő.

[ Szerkesztve ]

(#18060) Hedgehog9780 válasza @Pal (#18059) üzenetére


Hedgehog9780
tag

Köszi neked is és Csendesnek is. Jelenleg 6"-os Kindle van. Eddig ami a konvertálást illeti, minden működik Calibre-vel. A jogvédett anyagokat konvertálja a Calibre?
Kimondottan a nagyobb kijelző miatt keresek ekkorát.

[ Szerkesztve ]

(#18061) Male válasza @Pal (#18058) üzenetére


Male
nagyúr

Köszönöm! Közben délután megrendeltem egy Onyx Boox Note-ot, ez 10.3"-os. Elvileg szerda körül meg is érkezik... remélem :)
Igen, én is így vagyok, ha már veszek valamit, akkor az legyen jó, az igényeimnek megfelelő... akár hányszor használom, azt érezzem, hogy de jó, és ne azt, hogy hát ez idegesít rajta meg az idegesít rajta, de legalább olcsó volt...

(#18062) Ébri válasza Male (#18052) üzenetére


Ébri
senior tag

Furcsa. Azért kérdeztem, mert még nem futottam bele ilyen problémába, nem android alatt sem, ill. a firmware-k is frissülnek időnként.

Ami még eszembe jutott, régebben néztem Onyx olvasókat, akkor jóval szürkébb (kevésbé kontasztos) volt a kijelzőjük, mint akár egy kindle-é vagy koboé, nem tudom, ez azóta jobb lett-e.

(#18063) Ébri válasza fPApi (#18053) üzenetére


Ébri
senior tag

Hol írtam, hogy nem válaszolhatsz? Egy szerintem létező problémáról írtam, ami a kérdezőnek mint került nem az. Szerintem egy ilyen felvethető, főleg, hogy ne meglepetés legyen.

(#18064) fattyu válasza csendes (#18057) üzenetére


fattyu
veterán

de ezt így ne. lécci.
neked elég.
van akinek meg. nem mert mondjuk gyengébb a szeme és az a betűméret amivel kényelmes olvasni 6 colon már bekezdésenkéni lapozást jelent ami meg zavarja. pl.

ma meg egy inkpad alig nagyobb mint pár éve a hat colosok voltak ahogy csökken a káva. ergó marad hogy drágbb. de van akinek a kényelem (olvasási) miatt nem gond.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#18065) csendes válasza Hedgehog9780 (#18060) üzenetére


csendes
őstag

Hivatalosan a Calibre nem támogatja DRM-mel védett könyvek konvertálását. Sokféle harmadik feles plugin van hozzá, amik telepítésénél viszont nem árt az óvatosság.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#18066) Male válasza Ébri (#18062) üzenetére


Male
nagyúr

Nem mondanám, hogy ma volt :) ...megnézem, 2012-ben vettem azt a tabot, aminél belefutottam, tehát 2012-2013 körül volt az eset. Coolreader nem tudta megnyitni, konvertáló programok elrontották, valami Moonreader nevű app volt ami kezelte rendesen, de azt meg nem szerettem, végül kijött újabb Coolreader verzió, és azzal már jó volt (csak az a verzió meg rendszeresen összeomlott, meg elfelejtette hol tartottam a könyvben).

(#18067) szkaroly válasza fattyu (#18064) üzenetére


szkaroly
senior tag

Ne haragudj de akinek annyira rossz a szeme hogy 6 hüvelykes képernyőn az adott betűméret mellett csak egy bekezdést lát annak ideje szemüveget csináltatnia különben hamarosan a 8 és 10-es képernyő is kicsi lesz. Ez már egészségügyi kérdés szerintem. Másrészt, az egyik ok amiért eolvasót vettem hogy ne kelljen bazinagy könyveket emelgetni. Mert manapság egy adott könyv kiadása kétszer olyan vastag mint 20 évvel ezelőtt.

Poco X3 Pro

(#18068) G válasza szkaroly (#18067) üzenetére


G
kezdő

Teljesen egyetértek. Nekem egy PB Touch Lux 4-em van. Bár összemértem az inkpad-del , mert úgy véltem az Inkpad mérete egy valódi könyvméret, mégis a másik mellett döntöttem, mert fontos volt számomra, h kisebb táskába is bele tudjam tenni. Mivel a betűméret állítható, sok gondot nem okoz az olvasása és nem érzem ,h ne tudnék a történetre figyelni a lapozgatás miatt. Alkalmasint olvasó szemüveget is használok, ha szükséges. Nekem pont a mérete volt az egyik legszimpibb tulajdonsága.

(#18069) @Pal válasza Hedgehog9780 (#18060) üzenetére


@Pal
tag

Hedgehog9780
Mint írtam korábban, kissé meggyűlt a bajom egy DRM védett könyvvel. Azw3-ból átalakítottam epub formátumra. Pc-n olvasható volt Calibre-vel az azw3 és az epub is, de még az átalakítottat se tudtam megnyitni PocketBook-kal.
Végül átkonvertáltam docx formátumra. Ezzel sikerült eltüntetni a védelmet. A PB egyaránt tudta olvasni a docx-et és az ebből készített epub-ot.
Male
Kíváncsi lennék a tapasztalataidra a készülékkel kapcsolatban. Ha nem fáradság megírhatnád. Remélem jó választás lesz számodra.

(#18070) Hedgehog9780 válasza @Pal (#18069) üzenetére


Hedgehog9780
tag

@Pal,
Köszi. Ez jó ötlet. Hamarosan karácsony :)Talán vmi ilyesmi lesz az ajándék.

(#18071) Ébri válasza szkaroly (#18067) üzenetére


Ébri
senior tag

Negyven év felett (igazából jóval korábban, csak senki nem veszi észre) a közelre fókuszálás romlik. Nagyon szép a hordozhatóság, de ha aközött kell választanod, hogy kicsit messzebbről nézed, olvasószemüveg nélkül, vagy utóbbival, pl. utazás közben, lehet egyszerűbb az olvasó használata. A sorhosszra vonatkozó ingerküszöbe is mindenkinek más, feleségem a 6 colos kindle-n pl. nagyobb betűket használt, mint én a 6,8 colon.

De úgy általában se feltétlenül mindig a 6 col a legjobb, lehet, hogy csak ritkábban akar lapozni, lehet, hogy PDF-et is akar olvasni. Vagy vkinek az kényelmes. Szóval nem feltétlenül saját maga ellensége, aki nagyobb olvasót vesz.

(#18072) fattyu válasza szkaroly (#18067) üzenetére


fattyu
veterán

értem. ismét köszönöm a kinyilatkozást ami egyetemesen igaz a világmindenségre és te ezt megadtad nekem.

lássuk: gyorsan olvasok. nagyon. nem Reed a gyilkos elmékből de azért...

van szemüvegem. azzal hibátlanul látok. ettől még a kényelmes betűméret elvesz a megjelenítettt tartalom mennyiségéből.

olvasd össze ügyesen a kettőt és máris kiadja azt hogy hat colon már ingerküszöb felett van hogy mennyire sűrűn kell lapozni. nekem.az én ingerküszöböm. így jó. nekem.

érzed a külnbséget. nem hülyézem le és küldöm orvoshoz akinek jó a kicsi is meg nem hiszem azt sem hogy ami nekem jó az mindenkinek az, el tudom fogadni hogy másnak más a preferencia más a fontos, más a jó és a kényelmes. Kérlek tégy így te is..

amugy egy inkpad sehol de sehol nincs egy trónok harca kötethez sem egy bármilyen 300 oldalas könyvhöz sem. alapterület még esetleg hasonlít de vastagság tömeg kezelhetőség egykezes használat.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#18073) fPApi válasza fattyu (#18072) üzenetére


fPApi
őstag

+1

(#18074) skt


skt
tag

Sziasztok!
A baratnomet szeretnem meglepni egy ebook olvasoval, rengeteget olvas, viszont ez lenne az elso ilyesfajta eszkoze.
Csak magyar nyelvu konyveket olvas, es fontos lenne hogy egyszeruen lehessen ra konyveket tenni,(akar viragboltbol is) es a meret is megfelelo legyen egy lanynak.
Es az uzemido se legyen keves.
Tenyleg csak olvasasra hasznalna, nem szukseges semmilyen extra funkcio.
a keret 20-30 maximum ra, ha barmi fontosat kihagytam volna jelezzetek!
Elore is koszonom kollegak! :R

(#18075) pjen válasza skt (#18074) üzenetére


pjen
félisten

Kindle itt az aprón.

[ Szerkesztve ]

(#18076) skt válasza pjen (#18075) üzenetére


skt
tag

En is az uj hattervilagitos verziot talaltam megfelelonek, viszont lattam hogy van reklamos es nem reklamos verzio. Ez mit jelent? Ha esetleg reklamosat fogok ki, akkor mi a teendo?

(#18077) pjen válasza skt (#18076) üzenetére


pjen
félisten

Ha olvasol sosincs reklám..Egyébkén egy pár soros mail és leveszik a reklámot.

(#18078) Male válasza @Pal (#18069) üzenetére


Male
nagyúr

Persze, ha megjött, és használtam kicsit, akkor írok majd róla!

(#18079) BoB válasza fattyu (#18072) üzenetére


BoB
veterán

Egyetértek.

Nem értem minek mantrázni ezt a "csak a 6-os a jó" szöveget.

Akinek kisméretű kell vegyen olyat, akinek nagyobb kell az meg olyat vesz.

Nekem például a hordozhatóság abszolút nem szempont, olvasni viszont sokkal jobb nagyobb méreten. Nyilván én sem 6-ost vettem legutóbb.

Mondjuk itt még hozzátenném hogy ennek is minimális a mérete, nem okoz gondot magammal vinni amikor utazok.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#18080) szkaroly válasza fattyu (#18072) üzenetére


szkaroly
senior tag

1. Itt senki nem hülyézett le senkit, te hoztad be a stílust.
2. Azért évekig csak 6-os olvasók voltak, mégis szerintem nagyon jól elvolt vele a nagy többség.
3. Kíváncsi volnék hogy boldogulsz egy normál könyvvel, ha nincs e-kiadás pl.
4. Egy szóval sem írtam hogy nem fogadom el más preferenciáját, de a véleményem 100%-ban fenntartom. Ha valaki adott betűméretnél 6-os képernyőn csak egy (átlagos) bekezdést lát ott látási gondok vannak. Csak megjegyzem csendben, attól hogy vki jól lát nem biztos hogy jó a látása az olvasáshoz is. Kérdezz meg egy optikust, ugyanezt fogja mondani.

Poco X3 Pro

(#18081) egera24


egera24
csendes tag

Sziasztok! :)

Korábban nem igazán értettem, hogy miért is jó az ekönyv olvasó, viszont így utána olvasva a témának, valójában pont nekem találták ki, ugyanis PC-n és telefonon nagyon nem szeretek könyvet olvasni.

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek hol érdemes e-könyv olvasót venni? Esetleg konkrét modellt is tudnátok ajánlani? Nem zavar az angol menü, az sem probléma, ha nem kimondottan felhasználóbarát. A lényeg az lenne, hogy legyen háttérvilágítás, érintőképernyő, és többé kevésbé szépen kezelje a pdf formátumot is. Emmellett szeretném ha olvasás közben gördülékeny lenne a lapozás. Wifi nem számít, a vízállóság csak előny.

Nos, így első ebook olvasónak 30 ezer Ft körüli összeget szánnék rá (feltéve, hogy az igényeim mellett ez így reális).

Egy olyan kérdésem lenne még, hogy minden ekönyv olvasó támogatja a "kalóz" verziókat? Tehát mindegy, hogy honnan szedem a fájlt, ha támogatja a formátumot, azt be is olvassa?

Előre is köszönöm a segítséget :)

[ Szerkesztve ]

(#18082) hroberto válasza egera24 (#18081) üzenetére


hroberto
veterán

A PDF nem e-book formátum. Nem fogsz találni olyan olvasót ami normálisan kezeli. Erre egy tablet a megoldás.

Xiaomi 13, Xiaomi Pad 5, KTM 1290 Super Duke R

(#18084) Alien4


Alien4
tag

Sziasztok!

Kicsi segitseget kernek.
Koobe novelbook hd shine.
A kep invertalasanak mi a gombja?
A fenyero gyorsgombja sincs feltuntetve, szerencsere rajottem felesegem kedveert. Nem vagyok Eink temaban nagyon otthon, de nem hiszem, hogy ordogtol szarmazo a gondolatom.

Koszi elore is a valaszokat!

(#18086) fattyu válasza szkaroly (#18080) üzenetére


fattyu
veterán

2. Azért évekig csak 6-os olvasók voltak, mégis szerintem nagyon jól elvolt vele a nagy többség.

4. Egy szóval sem írtam hogy nem fogadom el más preferenciáját, de a véleményem 100%-ban fenntartom. Ha valaki adott betűméretnél 6-os képernyőn csak egy (átlagos) bekezdést lát ott látási gondok vannak. Csak megjegyzem csendben, attól hogy vki jól lát nem biztos hogy jó a látása az olvasáshoz is. Kérdezz meg egy optikust, ugyanezt fogja mondani.

2007 ben már létezett kindle dx. 10 colos nem mentem utána hogy másnak volt e előtte még ilyesmilye de érted ugye? ... az hogy az exponenciális drágulás miatt a kijelző méret növekedésével nem terjedt el nem olyan meglepő.

El olvastad e amit írtam? gyors olvasás nem a legapróbb betűméret sűrű lapozás zavaró. ismétlem. nem neked, NEKEM zavaró.

keress rá a usernevemre eme topikban. bent van a kép hogy milyen mérettel beállítással használom az inkpadot. ha szerinted itt látásgond van már nem tudok mit mondani. Értsed meg hogy van olyan valakinek a ritkább lapozás hozza meg a kényelmet benne.

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#18087) Alien4 válasza maltegra (#18085) üzenetére


Alien4
tag

Egyszeruen nem tudom elhinni, hogy nincs. HW nem akadaly, a manual meg eleg silany. Tuti van, de rendes honlapot se talaltam neki, csak egy magyar ceget, de azok rendes idoben nem is tartanak nyitva...

(#18088) csendes válasza Alien4 (#18087) üzenetére


csendes
őstag

Azért csak magyar céget találtál, mert ez egy magyar cég, aki távol-keleten gyártott eszközöket forgalmaz saját "Koobe" márkanévvel (eBook visszafelé). Az oldalukon ugyanaz a használati utasítás van fent, ami a készüléken is. Viszont van E-mail cím, illetve a vevőszolgálat címe és nyitvatartása is meg van adva: [link]

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#18089) dave0825


dave0825
őstag

Üdv.

Barátnőmnek nézegetek E-book olvasót, beleolvastam az összefoglalóban a cikkbe, háttérvilágítást szeretnék (nem baj, ha van, külső fényforrás meg szerintem furcsa lenne), wifi se lenne rossz (bár annyira nem fontos), érintőképernyőt mindenképp szeretnék bele. Eddig könyveket, és sokszor telefonon/tableten olvasott (este főleg, ezért is kell a világítás), ezt váltaná ki nála.
Pocketbook Touch Lux 4-et gondoltam (bár olcsóbban szerettem volna), de egy videó után elbizonytalanodtam. Mindegyik E-book olvasó (vagy legalábbis a 30-40 ezres kategóriában) így villogva vált képet néha? Olvastam, hogy mivel e-ink technológiával vannak, lassabban frissítik a képet, mint az LCD-kijelzők, de ennyire?! Vagy csak a Pocketbook ilyen lassú? :F A videón több helyen látni, hogy bevillan a negatívja a képnek, erre gondolok pontosan, nem a lassúságra (az nem fontos, nem videók nézésére lenne :) ). Volt, ahol a Kindle képfrissítés után pár másodperccel is villant egyet magától (3:00-nál).
Más alternatívát tudtok ajánlani a fent felsoroltaknak megfelelően, ha a Pocketbook-ok ilyen zavaróan villognak néha? Más topikba érdeklődjek, vagy jó vagyok itt?

[ Szerkesztve ]

Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

(#18090) pjen válasza dave0825 (#18089) üzenetére


pjen
félisten

Kindle PW 4 esetleg?

(#18091) csendes válasza dave0825 (#18089) üzenetére


csendes
őstag

A PB TL 4 kifejezetten gyors, már Carta kijelző van rajta, az adott árkategóriában nem találsz ezen a téren jobbat.
A Kindle 10-et vagy a KIndle PW 4-et tudod kedvező áron megvásárolni a hardveraprón, bár nemrég volt ennél is kedvezőbb ajánlat webshopokban.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#18092) Oldman2 válasza dave0825 (#18089) üzenetére


Oldman2
veterán

Az E-Ink kijelzők ilyenek, a "bevillanás" a lassúság miatt van. Ez velejár, minden típusnál jelentkezik ez kisebb nagyobb mértékben.

(#18093) egera24 válasza hroberto (#18082) üzenetére


egera24
csendes tag

Értem, ezt szomorúan hallom (olvasom). De köszi szépen a visszajelzést :)

(#18094) egera24 válasza maltegra (#18083) üzenetére


egera24
csendes tag

Ez viszont jól hangzik, köszönöm szépen neked is a segítséget :)

(#18095) dave0825


dave0825
őstag

Köszi mindenkinek.

PB TL 4 vs. Kindle PW 4-ről tudnátok valamit? Árukeresőn néztem a spec.-t mindegyiknél, ami feltűnt.

Kindle pro:
- zenelejátszás (bár nem hiszem, hogy használnánk, van elég zenére alkalmas eszközünk :) ),
- nagyobb felbontás.
Kindle kontra:
- nincs böngésző,
- kevesebb fájformátum,
- nem bővíthető (szerintem mondjuk nem fontos, 8GB-ra bőven férnek pár MB-os könyvek).

PB pro:
- van böngésző,
- több fájlformátum,
- bővíthető.
PB kontra:
- kisebb felbontás,
- nincs zenelejátszás.

Amire inkább kíváncsi lennék: használhatóságra, anyagminőségre, gyorsabb-e valamivel a Kindle, megbízhatóbb-e (olvastam pár hsz-t Árukeresőn, hogy pár hét után meghaltak a PB-k, de kb. 90-ből 3-nál).

Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

(#18097) csendes válasza dave0825 (#18095) üzenetére


csendes
őstag

Van "kísérleti" böngésző a PW4-ben, csak a mobilos verziónál korlátozva van, hogy mit lehet elérni mobilinternettel [link] [link] . Formátumok közötti konvertálás megoldható Calibre-vel. Összességében a hivatalos bolti árak tükrözik a két olvasó közötti különbséget, de szürke-importtal a PW4 olcsón beszerezhető. PB TL4-et jobban lehet testreszabni, lehet rá alkalmazásokat (KOReader, Cool Reader) telepíteni. Két év garancia van a PB TL4-re (kijelző törésre nem vonatkozik, néhány üzletben lehet extra garanciát is venni)

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#18098) dave0825 válasza maltegra (#18096) üzenetére


dave0825
őstag

Köszi. Szerintem marad a PW4.
Lehet, hogy megvárom a pénteket, az MM-ben hátha lesz akciósan.

Bár most néztem, hogy Amazonon elég olcsónak tűnik, ha ez PW4, nem 3, 2, 1, vagy nem tudom, mik vannak belőle. Másik oldalról átirányítva PW4-nek írták ott.
Viszont amit nem értek, hogy az Amazon.com-nál, ha kiválasztom a Hungary-t szállításnak, írja alatta, hogy menjek az Amazon.de-re, onnan tudnak szállítani. Átmentem, rákerestem, kosárba be, szállítási cím beír, erre írja, hogy nem szállít ide. Mi a gond?! :F


(#18097) csendes: Te azt használod? Teljesen laikusak vagyunk a témában, egyikőnk se használt ilyen olvasót sosem. Max Android-dal, Windows-zal vagyok jól képben, de ezeken gondolom egyikhez sem hasonló rendszer van.
Testreszabáshoz elég, ha betűméretet, kontrasztot, betűtípust, sorközöket, könyvjelzőt és ilyen alap dolgokat lehet állítani. Még keresés nem baj, ha van bennük, más nem jut eszembe. :)

[ Szerkesztve ]

Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

(#18099) csendes válasza dave0825 (#18098) üzenetére


csendes
őstag

1. Német címre rendelhetsz, de van már olyan cég is aki ilyesmire szakosodott (USA, stb. címre tudsz rendelni és magyar címre kiszállítják). De ha csak egyet rendelsz és utánaszámolsz a szállítási díjnak, már versenyképes lehet a hardverapró.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#18100) dave0825 válasza csendes (#18099) üzenetére


dave0825
őstag

Igen, közben láttam, hogy ha a német oldalra mentem, alapból Ausztriát írt be, a Checkout-nál meg a magyar már nem tetszett neki. Átírtam az Ausztriát Magyarországra, már a terméknél is írta, hogy felejtsem el...
Várok akkor péntekig, aztán lehet, hogy marad a Hardverapró. Hacsak addig valaki nem mondja azt, hogy ezerszer jobb a PB TL 4. :D

Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.