Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18652) arcsin válasza Bozek (#18649) üzenetére


arcsin
senior tag

Oh Köszi szépen! így is élmény ezeket tolni hogy van egy kinyomtatott kaland lapja az embernek és közben ugrál a linkek közt.
Ha meglenne a droidos játék, pm-et dobsz róla, vagy ide a fórumba berakod? Sima .apk-s linket is adhatsz mert nincs google play az e-readeremen, így helyből vagy adb-n keresztül telepítek appokat.

(#18656) Bozek válasza arcsin (#18652) üzenetére


Bozek
nagyúr

Ha egy megvan, akkor a többi már gyerekjáték lesz. Nem tudom, hogy mikor lesz kész, de most majd rápörgök talán. Az Android játékok topikba linkekem majd, de dobok PM-et is. Play-re a szerzői jogok miatt nem is akarom felrakni.

[ Szerkesztve ]

(#18657) kelna91 válasza @Pal (#18650) üzenetére


kelna91
senior tag

Ez biztatóan hangzik, tényleg esélyes, hogy megveszem a Note Prót. Egyébként a reMarkable is alkalmasnak tűnik olvasásra is. Még mindig nálam van, próbálgatom.
PDF-ek olvasására/jegyzetelésére és (szöveges) képek nézegetésére is használnám. Na meg azért olvasásra is, mert amúgy is akartam már (újra) egy ebook olvasót.

Koncsik, kösz az ötletet, tetszik, de a fentiek miatt ez nem igazából megfelelő.

(#18658) brugo


brugo
aktív tag

Hogyan lehet letörölni a felesleges könyveket , mappákat ? Az Ink Pad 3 -rol .

(#18659) Oldman2 válasza brugo (#18658) üzenetére


Oldman2
veterán

Hogyan tetted fel őket?

Ha egy Fájlkezelővel (vagy gyárilag rajta voltak), akkor egy Fájlkezelővel.

Ha a Calibre-vel, akkor azzal, vagy szerintem nem meglepő módon Fájlkezelővel.
:R

(#18660) brugo válasza Oldman2 (#18659) üzenetére


brugo
aktív tag

A megvásárolt könyveket a PC-re töltöm le majd átmásolom az ink-pad- ra ,de gondoltam hogy gyomláljam ki az eredetileg ott található használati utasitasokat anélkül,hogy csatlakoztatnám a PC -hez. A Calibre-vel még nem volt szerencsém találkozni az hól van ? Van alapból egy fájlkezelő az inkpad-on ?

(#18661) csendes válasza brugo (#18660) üzenetére


csendes
őstag

Nincs file manager, vagyis a könyvtárban tudsz törölni. Vagy rádugod USB-n számítógépre, a PC Link módot választod. Calibre egy szabad forráskódú program, amit a számítógépre lehet telepíteni. [link] sokféle operációs rendszerre. Konvertálni is jó és tartalomszervernek is.
Szerintem a legegyszerűbb megoldás, ha a könyvtárban bekapcsolod például a mappa stb. szerinti szűrést. Törölni ráérsz akkor, ha betelik a tárolóhely.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#18662) brugo válasza csendes (#18661) üzenetére


brugo
aktív tag

Köszönöm .

(#18663) bwoay válasza brugo (#18660) üzenetére


bwoay
nagyúr

szerintem erre a kérdésre amúgy az a válasz, hogy a könyvtárban az egyik használati útmutatóra hosszan rányomsz, ekkor előugrik egy menü, amiben kiválasztod a "select"-et, majd kijelölgeted a törölni kívánt könyveket, és "delete".

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#18664) @Pal válasza brugo (#18658) üzenetére


@Pal
tag

bwoay nagyúr jól mondja, de ha magyar nyelven csinálod, akkor a "Kijelölés" menűelem jelenik meg az ablakban. Ekkor a jobb felső sarokban megjelenik egy lehetőség az összes kijelölésére, baloldalt pedig elvetheted, az egyes fájlokat is kijelölheted, pipálhatod.
Mappákat viszont csak egyenként lehet törölni.

(#18665) kelna91


kelna91
senior tag

Na nézegettem még egy kicsit ezeket a jegyzetelős olvasókat (lehetne őket író-olvasónak hívni, mint anno az optikai meghajtókat, amikor még menő volt CD-t másolni :DD ), és most úgy néz ki, hogy rendelek egy Note 2-t. Van valakinek tapasztalata, véleménye (az eddigieken túl, mert azokat már elolvastam)?

(#18666) @Pal válasza kelna91 (#18665) üzenetére


@Pal
tag

Szerintem a legjobb választás. :K

(#18667) KadamQQ


KadamQQ
tag

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nektek bevált könyvolvasót? Egyre többet kell olvasnom egyetemen, így arra jutottam, hogy gazdaságosabb lenne venni egyet.
Ami szerintem jó lenne: háttérvilágítás, érintőképernyő és lehetőleg sok formátumot támogasson, mert sok jegyzetem pdf vagy doc-ban van, és akkor már azokat is jó lenne olvasni rajta.
Nem tudom, hogy még mit lenne érdemes figyelembe venni rajtuk keresés közben.
A keret: ~40k, de rugalmas vagyok valamennyire.

(#18668) pjen válasza KadamQQ (#18667) üzenetére


pjen
félisten

Ha sok a pdf,főleg ábrák,táblázatok inkább egy jó tablet kéne.

(#18669) csendes válasza KadamQQ (#18667) üzenetére


csendes
őstag

pdf és doc mit jelent pontosabban? Ha leginkább sima szöveg, akkor "reflow"-val vagy előzetes konvertálással megoldható a dolog. Pontosabban a Calibre csak docx-t tud kezelni a régi doc-ot közvetlenül nem. Ha sok a nagyobb méretű kép, esetleg sok az ábra, és egyenlet, akkor nem igazán jó egy kisméretű ebook olvasó, és szét is fog esni a pdf. Tableten a színek is átjönnek, illetve jegyzetet is lehet színesben hozzáadni, ami tanulásnál sokszor hasznos

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#18670) arcsin válasza csendes (#18669) üzenetére


arcsin
senior tag

Igen azt jó lenne tudni mekkorát szeretnél. Én 7.8"-t a mangák miatt vettem elsősorban. Én is ajánlom a Calibret konvertálni. Ha a 6" mellett döntesz, semmiképp sem 800x 600 as felbontással vegyél egy olcsóbbat. Tényleg sokat számít.

(#18671) KadamQQ


KadamQQ
tag

Köszi. Igazából, annyira nem sok, a saját jegyzeteimet akartam még pluszban olvasni rajta, amit órán készítenék, illetve docx-re gondoltam, csak lemaradt a doc. Amiket írtatok az alapján a PPT olvasása rajta is felejtős. Azért nem akartam tabletet venni, mert szerintem az e-book kijelzője jobb a szemnek, illetve van egy kisebb méretű laptopom, de akkor már inkább valami ilyesmin olvasok, ami jobban kézre esik.

(#18672) @Pal válasza KadamQQ (#18671) üzenetére


@Pal
tag

Ha a szemedet akarod kímélni, akkor mindenképpen e-book kijelző (ahogy írtad). A pdf miatt viszont 7,8 col alatt nagyon kicsi a megjelenítés. Ez alapján viszont nem hinném, hogy beleférsz a 40 ezres árba. A ppt-t könnyen át lehet konvertálni pdf-be.

(#18673) arcsin válasza KadamQQ (#18671) üzenetére


arcsin
senior tag

Szerintem a legjobb amit tehetsz az az, hogy próbából rendelsz egy szimpatikus e-ink Carta kijelzős készüléket, 1 hétig nyomkodod és ha nem az amire számítottál, akkor visszaviszed.
A topikot olvasgatva a PocketBook Touch Lux ami fogy, sokaknak van Alcor Myth LED-je is. 1 hét alatt szerintem kitudod próbálni mennyire jön be, a Calibret tényleg tegyél fel.

Nekem a szakdoga végére illetve az államvizsgára lett csak meg az új, nagyobb gép, de sokat segített. Pld. barátom a szakdolgozathoz a problémás reszt kijelölte, tett egy rövid megjegyzést mi nem jó és másnap tök gyorsan megtaláltam miket kell kijavítsak. Persze ez működött volna wordben is, stb, de ő is mondta hogy meglepően hamar végigért a szakdogán így hogy nem fáradt a szeme közben.

(#18674) Skynet258


Skynet258
veterán

Ez elég offtopik de azért itt hagyom: a múltkor szó volt a Rocketbook-ról, mint jegyzetelő eszközről, így kértem is egyet tesztre a forgalmazótól, az oldalamon olvasható a véleményem. Hátha valakinek hasznos lehet. :B

https://geekpulse.hu

(#18675) Dolphine válasza Skynet258 (#18674) üzenetére


Dolphine
addikt

Állati :DDD

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#18676) tomazin válasza Skynet258 (#18674) üzenetére


tomazin
veterán

Jo kis cucc lehet, kosz a tesztet!

[ Szerkesztve ]

(#18677) Oldman2 válasza Skynet258 (#18674) üzenetére


Oldman2
veterán

Köszönöm én is a tesztet!

(#18678) Skynet258


Skynet258
veterán

Nincs mit srácok, örülök ha hasznos volt. Engem is érdekelt mit tud a gyakorlatban és tényleg tök jól működik. Ha sulis lennék tuti ezt nyúznám.

https://geekpulse.hu

(#18679) @Pal válasza Skynet258 (#18674) üzenetére


@Pal
tag

Off, nem off, elolvastam és köszönöm. Komolytalan valaminek gondoltam, de már látom, hogy igen hasznos eszköz lehet.

(#18680) tomazin válasza Skynet258 (#18678) üzenetére


tomazin
veterán

Ami nekem hianyzik bele, hogy a torles hogyan mukodik (tehat mivel/hogyan torlod le az oldalt).
Ha volt akkor sry, de nem emlekszem,h a gyakorlatban hogyan mukodik.

(#18681) @Pal válasza tomazin (#18680) üzenetére


@Pal
tag

Nagy szarértője nem vagyok, de a bemutatók alapján nedves ronggyal.
És van egy fajtája (ami szerintem tök marhaság), amelyiket mikrohullámú sütőben, de ez csak korlátozott, 5 törlést enged meg, aztán kuka.

(#18682) Skynet258 válasza tomazin (#18680) üzenetére


Skynet258
veterán

Simán nedves kendővel, adnak is hozzá egyébként. Ahogy @Pal is írta van egy mikróban törölhető változat is de az szerintem macerás lehet meg korlátozott is a törlések száma elég erősen, ellentétben ezzel.

https://geekpulse.hu

(#18683) Apollo17hu


Apollo17hu
őstag

Sziasztok!

Még 2016-ban vettem egy PocketBook Touch Lux 3-at. Beállítottam, felmásoltam rá néhány könyvet, aztán mostanáig nem használtam. Tegnap elővettem, feltöltöttem az akksit, aztán próbáltam volna rá új könyveket másolni PC-n keresztül (Windows). Az Intézőben úgy is látszott, mintha felmásoltam volna, de az eszköz leválasztását követően nem jelennek meg az új könyvek. Sőt, a régi könyveket sem tudom törölni. Próbáltam memóriaformázást és gyári beállítások visszaállítását is, de a régen felmásolt könyvek beragadtak*, és új könyveket sem tudok felmásolni. Mintha az eszköz beépített háttértára megadta volna magát.

Szerintetek mit csináljak? Házilag tudok rajta segíteni (próbáljak belerakni esetleg egy SD kártyát?) vagy próbáljam meg szervizeltetni?

*a régi könyvek továbbra is olvashatóak, tehát a háttértár valamennyire rendben van

[ Szerkesztve ]

(#18684) arcsin válasza Apollo17hu (#18683) üzenetére


arcsin
senior tag

Calibre-vel is ugyanezt csinálja? Meg rányomtál a biztonságos eltávolításra? Olyankor szokott még másolni.

(#18685) pjen válasza Apollo17hu (#18683) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem rakjál a gépre egy calibre progit,azzal próbáld,küldés eszközre.

(#18686) Apollo17hu válasza arcsin (#18684) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Biztonságos eltávolítást használtam. Calibre-t nem ismertem. Letöltöttem, elleszek vele egy darabig...

szerk.: felmásoltam egy könyvet "eszközre küldés" funkcióval, de az ebook leválasztása után ez sem jelenik meg :(

[ Szerkesztve ]

(#18687) szkaroly válasza Apollo17hu (#18686) üzenetére


szkaroly
senior tag

Firmware frissítés esetleg?

Poco X3 Pro

(#18688) Apollo17hu válasza szkaroly (#18687) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Amikor tegnap - hosszú idő után - bekapcsoltam, első dolga volt, hogy letöltötte és telepítette magának a legfrissebb firmware-t.

Közben Calibre-vel is megpróbáltam. Ez is ugyanúgy látja, ami az olvasón van, lehet vele törölni és az eszközre másolni. Miután rányomok az eszköz leválasztására és kihúzom az USB kábelt, ugyanúgy megjelenik két egymásba forduló félkör alakú nyíl, mintha frissítené magát az eszköz, de ugyanúgy a 3 éve felmásolt könyvek jelennek meg rajta. :(

Szerintetek ilyen problémával hova érdemes vinni szervizeltetni? (Edigitalnál vettem annó, de a gari már rég nem él.)

[ Szerkesztve ]

(#18689) tomazin válasza Apollo17hu (#18683) üzenetére


tomazin
veterán

bár ebooknál szerencsére még nem tapasztaltam ilyet, de rossz memóriakártyák szoktak ilyet produkálni, mintha read-onlyvá válnának.
ami rajta van azt le tudod másolni? böngészni tudsz rajta? ami rajta van könyv megnyitja?

(#18690) Apollo17hu válasza tomazin (#18689) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Igen, pontosan, mintha read-only lenne, olvashatóak a könyvek, amik rajta vannak. Régen a floppykon volt egy kis pöcök, amivel az írásvédettséget lehetett beállítani. Nincs véletlenül ilyen ebookoknál?:D

(#18691) totasenior válasza Apollo17hu (#18690) üzenetére


totasenior
tag

Más (idegennyelvű) fórumokon hasonló esetben tanácsolták még a gyári állapotra való visszaállítást, illetve a belső memória formázását. Mindkét lehetőség a Beállítások -> Karbantartás menüben van - legalábbis a mai készülékeken. Volt nekem is ilyen (TL3), de már régen.

(#18692) sicc_innen


sicc_innen
tag

Sziasztok!
Lefrissült a fw a Kobo Clara HD-n. Azóta nem indul el a KOReader. Ha rákoppintok az indító filera csak a KO ikon jelenik meg nagyban a képernyőn, de nem indul el maga a soft (ahogy szokott).
Újraindítás (ki-bekapcs) megvolt.
Mit lehetne tenni, hogy újra tudjam használni?
Köszönöm a tippeket előre is!

Minden változik, csak a Boltzmann-állandó

(#18693) Oldman2 válasza sicc_innen (#18692) üzenetére


Oldman2
veterán

Újratelepítés?

(#18694) sicc_innen válasza Oldman2 (#18693) üzenetére


sicc_innen
tag

A KOReader esetén az újratelepítés csak egy újrafelmásolást jelent sztem. Számíthat az is?

Minden változik, csak a Boltzmann-állandó

(#18695) tomazin válasza sicc_innen (#18694) üzenetére


tomazin
veterán

persze. frissítésnél ami nem tetszik neki azt felülírja (pl. a szótárat, ha lecseréled, akkor amikor frissíted felülcsapja)
én pont emiatt nem frissítgetem (mondjuk netre se kötöm)

(#18696) Ébri válasza sicc_innen (#18692) üzenetére


Ébri
senior tag

A kfmon-t vagy amivel indítod frissítsd. Azért nézd meg, ha látsz rá infót, hogy adot fw-vel megy-e.

(#18697) Oldman2


Oldman2
veterán

(#18698) sicc_innen


sicc_innen
tag

Köszönöm!
Gondoltam arra is, hogy a frissítésként lejött új Kobo fw már nem engedi a KOReadert és/vagy a kfmon-t elindulni. (Visszacsinálni a fw-t már nem lehet.)
Nem tudom másoknál jelentkezett-e ez a probléma ennél a gyártmányú readernél.

Minden változik, csak a Boltzmann-állandó

(#18699) arcsin válasza sicc_innen (#18698) üzenetére


arcsin
senior tag

Gondolom sokunk tölti az ebook readere mellett, otthon ezt az időszakot.
2 link,a honnan most ingyenesen elérhető pár könyv:

DiBook
GalaktikaBolt

(#18700) Oldman2 válasza arcsin (#18699) üzenetére


Oldman2
veterán

Köszi!
:R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.