Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18101) Bozek válasza dave0825 (#18089) üzenetére


Bozek
nagyúr

A "villogva vált képet néha" attól is függ, hogy hány oldalra van beállítva a frissítés. Minél kevesebbre, annál sűrűbben csinálja. De nem lassú szerintem, bár én Touch HD 3-at használok, nem Touch Lux 4-et.

(#18103) @Pal válasza egera24 (#18081) üzenetére


@Pal
tag

A formátumok terén elég jó átjárhatóság van. Calibre program szinte mindent konvertál mindenre. Csak a kép és PDF formátumokkal lehetnek problémák. Még a jogvédett könyvek olvasása is megoldható valahogy. Amit viszont mindenképpen el kell döntened a felsorolt igényeid mellett, hogy mennyire fontos a PDF olvasása. Ebben az esetben a kis méretű képernyő nem jó, azonban a nagyobb készülékek már jóval drágábbak. (Ezek viszont már nem jönnek ki 30 ezerből, legalábbis én nem láttam ilyet. Talán használtan...)
Szerintem egy olvasónál elsődleges szempont a láthatóság és a webes böngészés csak másodlagos, tehát ez előbbire érdemes teszteléseket végezni.
Ilyesmikre gondolok:
- különböző fényviszonyok között a megvilágítás szabályozhatósága,
- a szóközök, sortávolságok állíthatósága,
- kontraszt állítási lehetőség,
- méret.

Ahogy olvasom a bejegyzéseket érdekes igényekkel és problémákkal kapcsolatos vitákat, tapasztalatokat találok, amelyekből sok tanulságot lehet levonni. Pl. a kezelőgombok elhelyezésének vagy az érintőképernyő használatának előnye és hátrányai, esetleg ilyen furcsának tűnő kényelmi kérdések, hogy lehet-e egy kézzel kényelmesen tartani egy nagyobb méretű olvasót, hogy milyen gyakran kell lapozni a méret függvényében vagy használjunk-e olvasó szemüveget stb.
Ezek olyan kérdések, amelyeket közvetlen tapasztalással vagy gyakorlással lehet megválaszolni. Pl. több napomba telt amíg megtanultam, a saját olvasom gombjai véletlen lenyomásának elkerülését, így mostanra már nem jelent kényelmetlenséget az ami korábban zavart. Néhányunknak bizonyos dolgok egyáltalán nem fontosak, mások meg tudnak őrülni ugyanettől. Ennek okán a készülékválasztási ajánlások elég rizikósak, hacsak nem konkrét dologra ad megoldást egy-egy modell.

Mindent összevetve neked is azt javasolhatom, hogy nézz körül alaposan, tesztelj le minél több eszközt, ha van rá módod, és ez után már pontosabban tudsz megfogalmazni kérdéseket. Az első kérdésedre pl. az a válaszom, hogy ott érdemes olvasót venni, ahol a legolcsóbban kapod meg garanciális lehetőséggel, de ehhez előtte tudnod kell, hogy milyen olvasóról is legyen szó.

(#18104) Ébri válasza @Pal (#18103) üzenetére


Ébri
senior tag

+youtube videók, nagyjából minden készülékről van felrakva vmilyen használatot mutató videó, ahol az látszik, nagyjából mit tud. Nem annyira az az érdekes, mit mondanak róla közben, hanem hogy szoftverileg jónak tűnik-e, az is látszik, melyik lassúbb vagy gyorsabb.

(#18105) @Pal válasza dave0825 (#18089) üzenetére


@Pal
tag

Nem nagyon tudok lengyelül, talán ezért nem értettem az elbizonytalanodásodat, de aztán a videó átfutása után tovább olvastam, hogy a villogás kérdése riasztott vissza.

Ezeknek a kijelzőknek a képfrissítése valóban lassú, de ez olvasásnál nem fog gondot okozni. A problémák amiről írsz normál könyveknél biztos, hogy nem jelentkeznek. Az oldalak közötti váltások ("lapozások") esetén szinte azonnali képfrissítésre számíthatsz, ugyanis a könyv betöltésekor a megadott oldal előtt és után több lapot is beolvas a szoftver a memóriába. Ezt az értéket magad is módosíthatod. Ez csekély mértékben az energiafelhasználást befolyásolja. (Több lap több energia, több aksi használat.) Azonban ha több oldalt akarsz átugrani, vagy méretet akarsz váltani, már lehetnek kisebb késések, villódzások. Ennek az az oka, hogy a szoftvernek be kell tölteni az adatokat a memóriába, újra kell számolnia az értékeket és ilyenkor van némi villódzás, vagy lassabb reakcióidő.

(#18106) @Pal válasza Ébri (#18104) üzenetére


@Pal
tag

Igen. Egyet értek. Ezeket a videókat én is néztem, emellett mindenképpen javasolt a fizikai tesztelés. Magad is azt írod, hogy "jónak tűnik-e". A "tűnik" a kérdés. Támpontot kapunk, de a saját tapasztat, kiegészíti vagy akár felül is írhatja ezeket videókat.
A "mit mondanak egy dologról" című kérdéskört én akkor látom hasznosnak, amikor konkrét működésre, használhatóságra vonatkozik. Pl. ha engem megkérdeznek arról, hogy a KoReader jó program-e. Azt válaszolom, hogy szerintem jó. Viszont... Viszont, ha az a kérdés, hogy PocketBook InkPad 3 pro-n hogyan működik, akkor azt mondom, hogy hibásan. És itt fel tudok sorolni egy halom hibát, ami miatt nem tartom jó ötletnek (jelenleg) a telepítését. Azonban, ha YouTube videót nézek vagy pl. ezen a fórumon olvasok róla, azt mondom, hogy ajánlott szoftver, mert tök jó funkciói vannak és rengeteg állíthatósági lehetőség.
Szóval valami ilyesmire gondoltam.

[ Szerkesztve ]

(#18107) Alien4 válasza csendes (#18088) üzenetére


Alien4
tag

Yepp, ezeket a dolgokat en is lefutottam, nem ugy irtam ide, hogy nem tanulmanyoztam a dolgokat.
(Fenyero gyorsgomb nincs benne a manualban pl)
A kapcsolattarto tovabbiranyitott... nehezen kaptam is valaszt az illetekesektol, hogy nem tudja... -_-
Pedig csak SW kerdese lenne :/

(#18108) Polllen válasza dave0825 (#18098) üzenetére


Polllen
nagyúr

Azért nem engedi kiszállítani, mert a reklámos verziót tetted a kosárba, az pedig csak ott lehet, ahol van hivatalosan amazon.
Ha a normál verziót rendeled 100 EUR-ért, akkor azt engedi. Nyilván, ha 10 EUR a mailbox.de, akkor megérheti az a 3350 forint.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#18109) G válasza dave0825 (#18100) üzenetére


G
kezdő

Nekem PB TL4- em van és semmi olyat nem tapasztaltam vele, amikre itt rákérdezel. Sztem gyors, csomó formátumot tud, rengeteg könyvet lehet rajta tárolni, de ha mégsem, akkor bővítheted a tárhelyet. Könnyű, vékonyabb a kávája a Kindle-nél, ezért kis helyen is könnyebben elfér, sztem. Nagyon sokáig bírja egy feltöltéssel. "Testreszabáshoz elég, ha betűméretet, kontrasztot, betűtípust, sorközöket, könyvjelzőt és ilyen alap dolgokat lehet állítani. "-ezt mind tudja, természetesen. A Kindle-t nem ismerem. Nekem kinézetre is jobban tetszik, de talán azt kellene megkérdezi erről, aki használni fogja. Jó döntést! :)

(#18110) Polllen válasza G (#18109) üzenetére


Polllen
nagyúr

Nekem is PB TL4-m van most, előtte volt sima kindle 5 vagy 6. Ezt a kijelző világítás miatt vettem, illetve azért, mert akkor a kindle pw tudott csak ilyet, drágábban. Gyorsaságban kb. egy szint.
Most kb. 22k-ért megkapod a legújabb kindle-t, amiben már van kijelző világítás. Persze a felbontás kicsit kisebb, mint a PB-ben, de ha csak könyvet olvas az ember, ez nem annyira lényeges számomra. Abszolút best buy. Illetve ~azonos áron van Kindle PW.

Valószínűleg a héten veszek egy kindle-t a PB helyett. Nincs vele gondom, mint olvasó, de a sok-sok formátum kezelés a calibre mellett nekem nem lényeg, a pb cloud viszont kicsit ergya.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#18111) G válasza Polllen (#18110) üzenetére


G
kezdő

Én a PB cloud-ot nem használom, nincs rá szükségem, ezért nem is tudom, milyennek kell/ene lennie :)
Nekem a legtöbb könyvem epub-ban van, vagy mobi-ban. Mindegyiket kiválóan kezeli természetesen. volt már más formátum is, de inkább átteszem mindegyiket epub-ba a Calibrevel és már mehet is az olvasás. :)

(#18112) dave0825


dave0825
őstag

Kőszeg mindenkinek. Most elbizonytalanodtam, hogy melyik legyen. :F Árban talán csak a név miatt több a Kindle (ha nem a hardveraprós árat nézzük)?

Barátnőmé lenne karácsonyra, de meglepetésként, úgyhogy nem szeretném megkérdezni.

Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

(#18113) G válasza dave0825 (#18112) üzenetére


G
kezdő

"Barátnőmé lenne karácsonyra, de meglepetésként, úgyhogy nem szeretném megkérdezni."
Megértelek, de ebben sajnos nem tudunk segíteni neked. :N

(#18114) csendes válasza Polllen (#18110) üzenetére


csendes
őstag

Otthon a Calibre tartalomszervert [link] elindítva a PB (vagy bármilyen) böngészőben lehet válogatni, letölteni. Működik persze bárhonnan az internetről, ha mondjuk van otthon legalább egy NAS szervernek.
Igazából se a 2 GB-os (valóban elég komplikált) PB Cloudnak se a 2 GB-os ingyenes Dropbox Basic-nek nincs sok értelme a 8GB-os ROM mellett, de előfordulhat, hogy valakinek már egyébként is van Dropbox, akkor az jól jöhet.
Az E-mail feltöltés is jól működik, ha bárhol gyorsan kell egy könyv az olvasóra.
Ekkora tárhellyel havonta egyszer USB-n is elég lehet töltögetni új könyvekkel és akkor jobban lehet variálni a mappákkal, ami aztán megkönnyíti a keresést.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#18115) pjen válasza csendes (#18114) üzenetére


pjen
félisten

8 gigába több ezer könyv belefér!

(#18116) Bozek válasza pjen (#18115) üzenetére


Bozek
nagyúr

"nincs sok értelme a 8GB-os ROM mellett"

Ezzel hol írta az ellenkezőjét?

(#18117) pjen válasza Bozek (#18116) üzenetére


pjen
félisten

? :C

(#18118) Ébri válasza @Pal (#18106) üzenetére


Ébri
senior tag

Szerintem egyetértünk, ezért írtam +al, mert videókat sokat nem néznek, pedig abból simán kiderülhet, hogy a nagy kedvenc tökjó, csak nekem már ránézésre használhatatlan. És az idő is változtat, pl. a fenti példa koreadert nem tesztelnek PB-n, szépen kifutott alóla a frissített fw. Amúgy ha vkinek van programozói affinitása és ideje, lehet próbálgatni beállításokat PB-n. (Nekem se PB-m, se ennyi időm mostanában sajnos :) ).

(#18119) skt


skt
tag

Sziasztok!
A barátnőmnek választottam egy 2019-es Kindle-t karácsonyra, hamarosan megfogom rendelni, viszont egy olyan kérdésem lenne, hogy esetleg tudok e rá úgy már könyvet tölteni, hogy, nem aktiválom be, meg nem nagyon bontogatom ki (hogy az unboxing élmény megmaradjon :D ) Vagy csak úgy tudom, ha már legalább az alap dolgokat végignyomkodtam?

(#18120) tomazin válasza skt (#18119) üzenetére


tomazin
veterán

Persze. Mint minden termék ez is figyel és jegyzetel. A legjobb módszer a könyv feltöltésére,
ha beraksz neki egy hangoskönyvet, visszafelé lejátszással és amikor a párod kibontja, akkor LIFO módszerrel visszaolvassa ;)

;]
de fóliahegesztő, hogy ne csak trollkodjak :P

[ Szerkesztve ]

(#18121) @Pal válasza tomazin (#18120) üzenetére


@Pal
tag

Nem szívesen dumálok bele mások "beszélgetésébe", de megjegyezném, hogy papírt fóliahegesztővel nem igazán lehet... Mert ezek a kindlecsomagolós népek ilyesmi anyagot használnak.
Nem érted skt problémáját. Elmagyarázom. Informatikai támogatást szeretett volna. Nem tudja, hogy az Amazon rendszere megenged-e, vagy lehetővé teszi-e a felhasználók (vásárlók) számára olyan fiók nyitását, amelyhez még nem kapcsolódik olvasó. Továbbá ezután tud-e vadi új olvasót kapcsolni, szinkronizálni ehhez a fiókhoz.
Nos, erre tudod a választ? Én pl. nem tudom, de kíváncsi vagyok rá.

(#18122) Ébri válasza @Pal (#18121) üzenetére


Ébri
senior tag

Nekem elég sok éves tapasztalatom van, de amazonhoz a vásárlás miatt is nyithatsz fiókot (mármint vehetsz pl. egy dvd-t vagy papírkönyvet), s erre rá tudsz kötni utóbb egy olvasót. Legalábbis én 2010 körül teljesen mást vásárolni nyitottam Amazon fiókot, s utána erre kötődött a kindle-m.

(#18123) BoB válasza skt (#18119) üzenetére


BoB
veterán

Veszel neki egy kindle-t, meg küldesz mellé egy e-ajandékkártyát (vagy ha olyan helyen laksz igazit), aztán olyan könyvet vesz belőle a store-ban amilyet akar.

[link]

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#18125) aggleány válasza dave0825 (#18112) üzenetére


aggleány
addikt

Ha még aktuális a választási kérdés: a PocketBook-nál mappákba tudod rendezni a könyveket. Ezt más olvasó nem igazán tudja, én ezért veszek csak PB-t. Nekem ez nagyon hasznos és fontos, annyira, hogy másik márka szóba sem jöhet. :K

(#18126) tomazin válasza @Pal (#18121) üzenetére


tomazin
veterán

nem, konkrétan ezt kérdezte:
hogy esetleg tudok e rá úgy már könyvet tölteni, hogy, nem aktiválom be,
tehát azt szeretné, hogy magán az olvasón legyen a könyv, amikor kibontja. ezt meg nem tudja megtenni, mert kibontás után vagy felmásol rá könyveket, vagy valamilyen accountot varázsol rá amin már ott vannak a könyvek. tehát nem lesz az meg az outofthebox könyvekkel feeling.

a probléma meg amit én látok az előre account nyitással az, hogy nem a saját mail címére lesz az acc csinálva (nem tudom utólag lehet-e cserélni)

szóval marad a giftcard (bár az is korlátoz, hogy csak az amazon storeból vehet könyvet, ahol nem tudom, hogy magyar könyvek vannak-e)

(#18128) dave0825


dave0825
őstag

Mi a különbség a PW 4, PW 2018, PW 10th Gen (2019) között? Melyikek ugyanazok, csak más névvel? Árukeresőn csak PW3-at, PW4-et, stb. találok, de pl. MM-ben a 10th Gen van. :F
Nem várnék péntekig, hogy hátha le lesz árazva az MM-ben lévő 10th Gen, ha az nem a PW4 más néven...

Még egy kérdés (próbálok nem csúnyán fogalmazni): lehet egyéb forrásból származó könyveket pakolni a PW4-re? Virágboltból például (aki érti). Azt olvastam, hogy DRM védett könyveket nem lehet. Az utóbb említett helyről származók lehetnek olyanok, vagy ott egyáltalán nincs? Mi van, ha olyan helyről vásárlok ebook-ot, ahol ilyen védettet kapok, és nem tudom megnyitni? Hol érdemes venni MAGYAR ebook-okat webshop-ból?

[ Szerkesztve ]

Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

(#18130) PerczelZita


PerczelZita
tag

Mi a fontosabb a felbontás vagy az e-tinta verziója?
Konrétan melyik lehet szebb például egy Navon Bigbook Backlight, E Ink Carta,
800x600px vagy egy Alcor Myth, E Ink Pearl, 758 × 1024?

Továbbá azonos felbontás mellett, például a Alcor Myth vagy Alcor Myth LED
összehasonlításánál mennyire jelentős a különbség a kétféle e-tinta generáció
miatt?

Jó volna látni ezeket élőben, főleg egymás mellett. De legalább nagyfelbontású
képet lehetne valahol látni, az is jó lenne.

(#18131) dave0825 válasza maltegra (#18129) üzenetére


dave0825
őstag

Értem, köszönöm. Vízállóság mindenképp jó lenne, és általában azt láttam.
Olyan nincs, ami vízálló, de újabb, mint a PW4? Pl. a 2019 nem más, mint a 2018 (ami árukereső szerint is PW4)?

Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

(#18132) Jarod1 válasza dave0825 (#18131) üzenetére


Jarod1
addikt

Van a pb nek Aqua fedőnevű terméke aszem az vízálló

(#18133) Bozek válasza Jarod1 (#18132) üzenetére


Bozek
nagyúr

Valamint a PocketBook Touch HD 3 is vízálló.

(#18134) Bozek válasza dave0825 (#18128) üzenetére


Bozek
nagyúr

Én elég sok helyről (pl.: Libri, Líra, DiBook, Book24, Bookline, Fapadoskönyv) vettem már ebookot, de általában csak soft DRM van rajtuk (beírja a könyv elejébe a vásárló nevét).

[ Szerkesztve ]

(#18136) dave0825


dave0825
őstag

Kösz mindenkinek. Megnézem majd talán ma MM-ben, melyikek vannak kirakva, és élőben döntök, most ez a PB Aqua 2 is jónak tűnik, csak a felbontása kisebb jóval, mint a PW4-nek.
Jelenleg a PB Aqua 2, Kindle PW4 és PB TL4 között gondolkodok. :U

Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

(#18137) balazs_pro


balazs_pro
tag

+1 a pocketbooknak a könyvtár- és fájlszerkezet nézetre. Kindlenél ha nincs collectionba rendezve, akkor ömlesztve van több száz vagy ezer könyv. Aki csak pár könyvet tart éppen az olvasón, annak megfelelő a kindle is.

COD HC MP 3000 óra

(#18138) Ébri válasza balazs_pro (#18137) üzenetére


Ébri
senior tag

Collections jól működik kobon is, ill. koreader is tud könyvtárakban mászkálni, a calibre tag-ekben keresés mellett. Én inkább utóbbi használom.

Én nem ömlesztve tárolom a párezer könyvemet, azokban könyvtárszerkezetben keresni is nehéz, ezért szoktam calibre tag-ekre keresni inkább. Nem rejtett könyvtárban meg csak max. száz könyvem van (miután régen töröltem, most vagy 120 :) ), az még átlátható.

(#18139) dave0825


dave0825
őstag

Barátnőm telefonján/tabletén is egyszerre max. 8-10 könyv szokott lenni (egyszerre úgyis csak 1-et olvas, ha végzett, akkor kezd egy másikat), ha jól tudom, szóval több száz, pláne ezer biztosan nem lesz. :)

Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

(#18140) skt


skt
tag

Nem tudok mindenkinek egyszerre válaszolni, de köszönöm mindenkinek, valamilyen megoldás biztos működni fog, maximum elveszik az unboxing élmény :R

(#18141) csendes válasza dave0825 (#18128) üzenetére


csendes
őstag

Szerintem elnézted, a 10th Gen (2019) nem PW, hanem sima Kindle, kisebb felbontással, stb.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#18143) csendes válasza PerczelZita (#18130) üzenetére


csendes
őstag

Sajnos ennél összetettebb a dolog, mert a Pearl vagy Carta kijelzőkön belül is eltérő lehet a minőség és a szemünk sem egyforma. Szóval ezt célszerű megnézni egy olyan üzletben, ahol ki van téve több olvasó. A Carta gyorsabb, ez megint egyéni igény kérdése, a Pearl sem vészesen lassú.
Az ED oldal szerint a Navon Backlight is Pearl kijelzős egyébként, a gyártó oldalán csak a háttérvilágítás nélküli van fent, az Pearl kijelzős. [link]
Ebben a kategóriában a legjobb vétel a Kindle Touch 10. gen (2019) a hardveraprón vagy Amazon-tól közvetlenül.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#18145) dave0825 válasza maltegra (#18144) üzenetére


dave0825
őstag

Képregényeket nem olvas, legalábbis eddig nem olvasott.

Megnézem ma MM-ben, hogy mik vannak kint, milyen különbséget látok a felbontások között, illetve ha lenne kint PW és PB, az lenne a legjobb, össze tudnám hasonlítani a rendszert (fájlkezelőt pl.).

(#18141) csendes: maltegra írta jól, tényleg a MM-ban írják PW-nek. Érdekes, elég sok fájlformátumot írnak, árukeresőn a PW 4-hez jóval kevesebbet. Tényleg már nem tudom, melyik, mi. :F Árukeresőn a Leírásban viszont föl van sorolva ugyanaz, szóval csak ott nem töltötték ki talán mindet a bal oldali "táblázatban" (Termékleírásban).

[ Szerkesztve ]

Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

(#18146) csendes válasza dave0825 (#18145) üzenetére


csendes
őstag

Ok, azt az oldalt összekeverték, mondjuk ezen az áron mindegy is.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#18147) zseko válasza dave0825 (#18145) üzenetére


zseko
veterán

Talán ezen az oldalon van a legjobban összefoglalva, megtudni melyik típus az olvasó: [link]
Az amazon annyira nem segít, bár mintha ott is lenne hasonló, mindenesetre nem találtam náluk, csak ennyit: [link]

HR24.hu

(#18148) Johnny_vT


Johnny_vT
senior tag

Sziasztok!

Durván akciós most a Kindle alapváltozata, ca. 55 eurót kérnek érte (vagy 65€ reklámmentesen). Mennyire szívás az Amazon platformhoz való "röghöz kötés"?

Alternatíva szintén akciósan a Tolino Page 2 lenne, ami első ránézésre ugyanazt tudja (mar ebben is van háttérvilágítás), de viszont ez nyílt platformokat támogat. Plusz asszem a másikban csak 4GB a memória, itt 6GB a szabad és jár hozzá 25GB felhő hangoskönyveknek, stb-nek. 80€ lenne.

Per pillanat 0 db eBook-unk van, így a mostani döntés határozná meg a jövőbeli platformot. Köszi a válaszokat!

Alternatív: ha nem ördögtől való ez az Amazonhoz kötés, akkor 80€-ért akciósan van náluk Paperwhite is. Vízállóság és 8GB tárhely vs. 25GB felhő és nyílt platform. Hmm... :F

[ Szerkesztve ]

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#18149) pjen válasza Johnny_vT (#18148) üzenetére


pjen
félisten

Nincs a kindle semmihez "röghöz kötve".Nem is tudom mire gondolsz.Minden olvasható rajta,mindenféle forrásból.Calibre a barátod.Ha csak olvasásra használod még 2 giga tárhely is bőven sok.Egy átlag könyv fél mega.

[ Szerkesztve ]

(#18150) Johnny_vT válasza pjen (#18149) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Köszi a gyors választ!

Úgy értettem, hogy csak a saját formátumát kezeli, de akkor ezek szerint könnyű megoldani az átjárást :))

A tárhely a hangoskönyvek miatt kell, barátnőm azt is szeretne majd.

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.