Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:28:18

LOGOUT.hu

A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69665) Fuhur válasza Niczo (#69662) üzenetére


Fuhur
kezdő

Alapvetően az számít, hogy mekkora áramot tud szolgáltatni az adott csatlakozási pont. A VTX áramfelvétele viszonylag nagy. Pl. 25 mW esetén 5 V-os táplálásnál 5 mA kell (kicsivel több ha RF teljesítményt adtak mert mert biztosan nem 100% a cucc hatásfoka), de 100 mW esetén ugyanúgy 5V-os táplálásnál 20 mA! Mivel egy cellás táplálásnál ezt a feszt egy belső tápegység állítja elő (felkonvertáló) ennek max. áramkimenete a döntő. De kis panelről, kis tömegről van szó, így "böszme" koveter, pontosabban ahhoz tartozó kondik és tekercs nem építhető be. Ezért olyan helyre kell kötni ahonnan ezt a teljesítményt fel is tudja venni. Az akku csati jó, ha amúgy a VTX tud menni a teljesen töltött akkufeszzel is!

A linkelt képen a 3,3 V-os pont erősen sanszos, hogy nem fogja tudni a kívánt teljesítményt adni (a forrpont méretéből gondolom). Ebből a szempontból, ha az 5V-os pont kimenet, akkor inkább arra kötném. Ha bírja az akku kapocsfeszültségét akkor meg arra. De figyelj, mert két cella LiPoly töltve 7,4V vagy akár több is ha HV típus.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.