Hirdetés
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darthforce92
tag
Sziasztok! Tudtok ajánlani jó minőségű 6s-s lipo akksit fpv drone-hoz. Lehetőleg bg.-ről de bármit szívesen fogadok. Hálás köszönet érte!
-
Fuhur
kezdő
válasz
kriszbon #70896 üzenetére
különféle nyelveket meg szerintem igen prózai oknál fogva nem biztosít a rendszer. Ausztriában készült, ingyenesen elérhető vizsga. Akkor miért és főleg miből finanszírozva készítse el egy Osztrák hivatal más nyelveken a tesztet? És ha már idegen nyelv akkor melyik? És miért pont az? Akkor már az összes tagállam nyelvére el kellene készítenie. De ki fizeti meg? Szóval teljesen érthető, hogy csak németül van. Készítse el hasonló módon az összes többi tagállam is
-
-
BEndre34
tag
Nekem Windows 10 Pro (és otthon Win 7 alatt is) a Chrome böngésző volt a megoldás a gyakorlás és a vizsga fordítása esetében is (másik fórumon ajánlották és tényleg gond nélkül fordít).
A lényeg, hogy még a gyakorlás / vizsga indítása előtt kell az oldal egy semleges részen jobb egér és "Fordítás magyar nyelvre".
Ha a gyakorlás / vizsga ezután mégis eredeti nyelven jelenne meg (vagy a nem túl pontos fordítás miatt kell az eredeti) a címsorban a fordító ikonra kattintva lehet váltani a két nyelv között.
Illetve ahogy írták, a beadás előtt mindenképpen vissza kell váltani eredeti nyelvre, mert csak úgy fogadja el.Akinek még nincs meg, sok sikert. Tananyagot érdemes előtte egyszer figyelmesen elolvasni és azzal elsőre meglesz a vizsga.
-
kriszbon
őstag
válasz
DJGABI #70885 üzenetére
Csináld csak meg a labancot, Ringyóz 10 alatt nekem nem fordította a tesztoldalt, így visszamentem egy régi W7-re ott meg fordított(visszaolvasol láthatod).
Amúgy akárhányszor nekifuthatsz(írja is)de mindig más tesztlapot kapsz keverve régebbi kérdésekkel(a fordítási probléma miatt 2 elúszott előtte).
De most már megvan.
A linket azért mutattam, mert ott írják hogy elfogadják a vizsgát nálunk is(remélem valóban így lesz). -
sunone
aktív tag
egy pro tipp a fordításhoz:
https://online-training.dronespace.at/#/examination/ oldalon nem működött a jobb egérgomb, ezért a telefonomon a Google Lens alkalmazást használtam, kamera üzemmódban. képernyőre irányítva "élőképben" fordít. -
vandor01
senior tag
válasz
DJGABI #70885 üzenetére
meg kell csinalni minnel hamarabb ami a legkonnyebben elerheto!
kinek ep mi a konnyu! foleg ha nem szeretnenk a magyar hulyeseget kovetni! fojjenek meg a sajat szarukba amit trottyantottak..... erzesemre fognak meg massal is boven szivatni! ezzel a kib....ott legter bejelntesi baromsaggal 80grammos whoopra! hujek! az innovacio jegyeben....
szoval aki fontosnak erzi a jogsit es amig gyorsan ingyen 1xruen megszerezheto? akkor gyerunk mert lehet magukhoz ternek es nehezedik a dolog!? ami meg mar megvan? az 5 evre letudva! -
DJGABI
addikt
válasz
kriszbon #70880 üzenetére
Fuhh ja, valamikor hétvégén akadtam erre a cikkre én is, linkelni akartam, csak utána meg már nem találtam meg. Írekhez mindenféle igazolvány kell, nekem vasárnap óta a hitelesítésen ülnek. Tényleg jobb az osztrák. Azzal én tegnap próbálkoztam, egy 10 év német tanulás (meg bő 10 év nem használat) után csináltam önerőből egy 47%-osat, kb tippeléssel jobban jártam volna. Majd fordítóval próbálkozok én is szerintem. A felületet ezzel a linkkel át lehet bökni angolra, de nem hinném hogy a teszt is az lesz: [link]
-
twine
veterán
válasz
vandor01 #70812 üzenetére
Azért úgy tűnik ez mégsem így van....
Félek én voltam a f@sz, de ezt roppant nehéz megírni valakinek, akivel már levelezem egy ideje...
Aznap éjszaka, mikor mondtam ,hogy végre nyugodtan és nagyon sok időt szántam a beállításokra, pár dolog egyenesbe került...amit valszeg én k*rtam el a taranisban, és a betaflight-ban...
El nem tudom most mondani mi volt az...
Viszont utólag úgy érzem én eredetileg talán hibátlan gépet kaptam....
És Armattanék javára szóljon, elképesztő korrektek...
Most úgy tűnik, kapok tőlük ingyen postával egy "csere" motort...
HOgy egy picit könnyítsek a lelkiismeretemen én meg mondtam nekik, hogy kifizetek egy ESC-et, és akkor így postázzák...
Végtelenül segítőkészek, és korrektek...
Én tényleg úgy érzem, nem semmiért fizet az ember náluk....
A végén már a vezető mérnökükkel beszélgettem a "problémámról", aki mindent megtett, hogy elégedett vevőként jöjjek ki a dologból...
Azt írták mindent megtesznek, gyakorlatilag bármit, küldenek csere alkatrészt, vagy én visszaküldöm és javítják, vagy visszaküldöm és visszafizetik az árát...Komolyan zavarba jöttem a korrektségüktől...
Szóval annyira mégsem "Kínai"
(a szó pejoratív értelmében)
Én nem bántam meg a vásárlást...nagyon nem...
-
vandor01
senior tag
válasz
sunone #70881 üzenetére
en azt mondom a leggyorsabb legkonyebb utat kell valasztani.....
ugynezki az osztrakhoz kell a legkevesebb ido es energia befektetes gugli forditoval
1 ora alatt atnezed az anyagot 1 orat gyakorolsz 1 ora alatt vizsgazol.....
ha az osztrak vizsga nem sikerul? ujra nekifutni akkor +1ora / vizsga!
3 oranal tobbet erre forditani felesleges!
a magyar fizetos szemelyes vizsgarol meg nem is beszelve
fingot reszelni napokig 9000ft-ert majd talan Aprilis-Majus-tol!
eloszor nemetul probaltam a vizsgat.... a vegen mar csak totoztam 40% lett
atkapcsoltam forditora 80% lett es sikeres!
nem tudom mi a minimum? lehet 70% is eleg?
vagy 40 kerdesbol 30 jo? az 75%..?? -
sunone
aktív tag
Írek oldalán regisztráltam az angol nyelv miatt, de pár napja már/még elbírálás alatt van az identifikációm.
Járt valaki szerencsével a iaa.mysrs.ie oldalon? Valakinek gyorsabban sikerült bejutnia hozzájuk? -
kriszbon
őstag
Olvastátok már ezt a cikket? :-) [link]
-
ecaddsell
aktív tag
Nekem is ilyen olcsó cuccaim vannak (vicces, hogy a szemüvegem került a legtöbbe), de kicsit beleolvasva mostanában a DJI topikba, még örülök is, hogy úgy alakult, hogy semmilyen DJI cuccom sincs...(na de majd a CE jelzés)
Egyébként szakkifejezés az főleg jogi meg (drónozás szempontjából) önmarketingelő/önigazoló a különböző szervezetek tevékenységét éltető meg annak fontosságát hangsúlyozó volt (látszik, hogy valahol ők is érezték, hogy nem annyira illenek be ebbe a területbe). Itt kellett a legtöbbet fordítóval megnézzek a tananyagból mert ezt az öntömjénezést normál esetben alapból ugrom és itt még az átlagosnál is hiányosabb volt a szókincsem.
-
-
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #70872 üzenetére
jo legyen az a reg pontos ám!
odatalaljon a postas honapvegen az allam altal eladott levego szamlajavalmenni fog ez
kerdes percalapu fizetes lesz mint a parkolasnal?
uyanaz a szisztema! elinditod leallitad azt mar vonjak is a mobilhoz kotott egyenlegbol!
csak az inovacio jegyeben! Az allam es annak haramiai nem fognak lemondani az ingyen loviirol az extra profitrol! Az allam nem fog lemondani a 120meter alatti legterrol! foleg ha valakik joljarnak ezzel! na nem mi! mi csak App-al foglalunk es majd csengetunk! Az EU ban eloremutato rendszerunk lesz! Ami jo pelda lesz hogyan kell piiizt beszedni a parasztoktol.... lesznek kovetoink! :)
Meg kulonben is 1milla munkahelyet igertek! kell meg parezer!
majd jarnak a legterellenorok az atkepzett parkoloellenorok azt osztjak a csekket -
kriszbon
őstag
Nem tudom, de azért az alkalmazással lehet lesznek/vannak gondok, mert a helymeghatározás egyáltalán nem pontos.
Próbálgattam a gép regisztrációt is, de csak annyit kért mi a neve a gépnek.
Se méret, súly, kamera, stb.
Ja persze előtte létre kellett még hoznom fiókot reghez, ahol fotót készített a Személyiről, meg pontos címet megadni, tel. szám egyebek.
Még vitatkozott velem hogy biztos jól adtam-e meg a címemet, mert szerinte máshol lakom a településen.
Mondtam neki már csak tudom hol lakom(többségében). :-))
Hmm.... -
ecaddsell
aktív tag
Ha azt kérdezed, hogy eddig nem sok drónnal volt tapasztalatod akkor az mennyire hátrány: Nos, semennyire. Át kell nézni az anyagot ill. a gyakorló tesztet és nekivágni. A tesztet fordító nélkül csináltam (elsőre 90%), de előtte megnéztem az anyagot google fordítóval, hogy szokjam a szavakat/kifejezéseket, de sokan megcsinálták már a tesztet is fordítóval.
Ez az egész teszt ill. szabályanyag arról szól, hogy tudd mit szabad tenni és mit nem ill., hogy mindenre is tekintettel kell legyél és minden felelősség a tiéd.
A szabályozáson kívül ténylegesen hasznosítható dolgot még nyomokban sem véltem felfedezni. Talán az egyetlen értelmes infó a lithium akku kisülési görbéje volt, de azt meg ahogy a többség én is sokkal régebbről tudtam.Ha tényleges hasznosítható infókat szeretnél akkor rengeteg blogot (pl. Oscar Liangtól) ill. youtube videókat kell nézzél. A gyakorlati ismeretekhez meg érdemes egy trainer porttal rendelkező RC-t meg szimulátor programot beszerezni és azon gyakorolni.
Aki azt állítja, hogy ezektől az ismeretektől ami a tréning anyagban ill. a tesztben volt jobb drónos lett az magához sem őszinte vsz... (ez az egész a szabálykövetésről szól).
-
Szancsó
aktív tag
Ha figyelmesen végigolvasod az anyagot, akkor szerintem nem, de embere válogatja.
(Én egyszer átolvastam mindent, de vizsgán volt olyan kérdés ami nem rémlett - viszont ott a józan paraszti ész kisegített. Elsőre 92.5% és azt hiszem 45 percből maradt ilyen 12? Az mondjuk sokat segíthet, ha valaki tud németül, mert a fordító néha ordas nagy hülyeségeket írt - ami azért fura, mert a tananyagot viszonylag érthető formára hozta.) -
ezoltan
tag
-
imis
senior tag
válasz
barcaforca #70865 üzenetére
ezoltan & barcaforca köszönöm,
gondoltam a szinte nulla elméleti ismeretemhez jó lenne egy kis alap, mire a googlefordítós osztrág anyagnak nekiállnék.
Egy kezdőnek mennyire nehéz ez a teszt? -
imis
senior tag
Tudtok valami linket, ahonnan le tudnék tölteni gyorstalpaló tananyagot a drónvizsgához?
-
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #70861 üzenetére
Nahh.. fiúk, úgy sikerült megoldanom, hogy az egyik meghajtómon kerestem egy még működő Ringyóz 7-t (Ultimate), ahol már nem jártam 4-5 éve(utolsó frissítés akkor volt).
Ezek ilyen virágboltiak voltak anno, csak mikor Mikrosoft nagylelkűen felajánlotta a legalizálásukat ingyen, éltem a lehetőséggel.
Főleg hogy a 7-es verzió amilyen volt, azt adták 10-ben is.
Na mindegy nem ide tartozik.
Persze egy csomó mindent követelt hogy azonnal kell, meg hálózat/Chrome stb.
Egy csomó időt elcsesztem vele, de ott láss csodát működött a fordítás.
Most ezt a vackot mekkorában kell kinyomtatni, mert nekem nem jó a nyomtatóm, és csak virtuálisan nyomtattam fájlba?
Csináltam egy képet róla: -
bacus
őstag
de ezek után még jön oldal, ami visszaváltott nekem németre, ott megint fordítást kértem, a lényeg, hogy a vizsga indítása előtt MÁR magyar legyen és megmarad a fordítás.
-
-
Fuhur
kezdő
A magyar fordításnál nem tudod beadni a vizsgát.
Megoldás:
- vissza kell váltani németre és akkor be lehet adni, de nem minden konfigurációban működik. Van akinek sikerült a visszaváltás és van akinek nem. Nekem pl. nem.
- megvárod míg letelik a rendelkezésre álló idő és akkor is megkérdezi, hogy akkor beadod-e. Itt már megy a beadás. Legalább is nálam így volt.
Mindez Chrome esetén Win 10 oprendszernél. -
bacus
őstag
válasz
kriszbon #70856 üzenetére
én biztosan megírtam, hogy amikor elindítod a vizsgát akkor már NINCS fordítási lehetőség, de vizsga előttig MINDEN oldalon van és át is kell váltani ha nem vált automatikusan magyarra. (nekem pár kattintás után rákérdezett, hogy németből mindig kérek fordítást?, igent mondtam).
Több száz embernek megy, sztem adj még neki egy próbát, neked is sikerülni fog.
-
kriszbon
őstag
Természetesen úgy próbáltam, hogy a kérdésen jobb katt, de semmi nem jelenik meg, egyszerűen ott nem működik a jobb gomb.
Milyen Ringyózt használsz?
Másik oldalon gyakorló vagy mi, ott egy soron jobb katt és lefordítja az egész oldalt is, nem csak azt a sort.De még csak kijelölni sem tudom a sorokat, mert az sem műkszi (kijelöl/másol/beilleszt Traslate).
Ez is csak velem történhet meg, hogy a fene egye meg az egészet.
-
-
kriszbon
őstag
Te legalább tudsz Acro módban valahogy repülni, én örülök ha 30-40m magasan el tudok vele evickélni valahogy. :-(
Az M2,5mm csavarból nekem is csak 4db maradt még a V-tail gép + csavarjaiból, de nem lencse és nem 4mm hanem 8,5mm.
De legalább acélos, nem olyan mint a többi 3mm-es.Aha.. tehát Chrome, mert én Foxot szoktam használni, egyedül dron konfigurátorokhoz használom azt(Ringyóz 10).
Nálam Chrome alatt sem működik amikor a tesztlap oldalon vagyok, csak a többi lapnál. :-((
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Politika
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Gitáros topic
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Jön a Warhammer Skulls 2025 Showcase
- Milyen monitort vegyek?
- Robot fűnyírók
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! MacBook AIR 13" Early 2014 - i5 I 4GB I 128GB SSD I OS X Big Sur I Cam I Gari!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest