Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csmat
senior tag
-
kimista
aktív tag
válasz molnigee #8686 üzenetére
véleményem szerint arra ne akarj kamerát.
kicsi gép,lehet h elbír egy mobiust, de gimbal nélkül érdemleges videóra ne számíts. anélkül meg sokkal nem jobb, mint az eredeti kamera.Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz molnigee #9649 üzenetére
Hat nemtom, egy motor 2 dollar alatt van. Max akkor tudnam megerteni, ha nem tetszett ez a hobbi, de olyan meg nem letezik.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
-
shaddam
aktív tag
válasz molnigee #12841 üzenetére
Hát xk 380-am van, szerintem ismét ezt venném, főleg hogy olcsóbb mint októberben.
Mentem eső után egy kört a rizsföldek felett, megszűnt a gimbal rángás, már csak apró remegésem van. Szerintem ennek leginkább a túl puha gimbal gumó az oka. Szerintem nézek keményebbet
[ Szerkesztve ]
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
Patics
tag
válasz molnigee #13540 üzenetére
Ez a drón nekem is szimpi, főleg a hatótáv, rep idő, ár.
Melyik verziót vetted, mennyiért, hol? Vám? Légyszi minél több infót...Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
tibibi
őstag
válasz molnigee #13540 üzenetére
Gratula a géphez szerintem ennyi pénzért most a legjobb választás
Más behoztam az akksi töltőt arról működik a gps tracker (azt nem mondom ,hogy nézett rám az asszony ) szóval nézzétek meg mit vesztek ,mert frissiteni csak spec kábelel lehet mint kiderült És ahhoz ,hogy ,működjön a kikapcsoló gomb új fw. kell. -
-
-
-
krx21
nagyúr
válasz molnigee #14676 üzenetére
Én meg ha elkezdem, rögtön egy phatom 4-est vennék. Szerintem azt nehezebb összetörni, mint egy alapmodellt. Mint ahogy egy tolatóradaros, szervós lexussal is könnyebb parkolni, mint egy 1200-es zsigulival...
Vagy rosszul gondolom?
Azon kívül, alacsonyan, a közelben avval is lehet ovatosan gyakorolni...[ Szerkesztve ]
-
Game-over
aktív tag
válasz molnigee #14819 üzenetére
Ami bennem felmerült ezek után, hogy oké, hogy leszabályoznak mindent, de ahogy a videóban is mondta a srác: a drón megvásárlásakor nem tájékoztatták arról, hogy kötelező felelősségbiztosítást kell kötni rá.
Ez mondjuk evidens egy autónál (meg ugyebár kötelező is), de ha ennyire kötelező a drónokhoz is, akkor miért csak a rendőrök előtt derül ez ki?
Meg most hirtelen kerestem "biztosítást", de csak egy 1,5 évvel ezelőtti cikket találtam, ahol lehet kötni: [link]
Ennek van frissebb változata is, vagy csak itt lehet kötni biztosítást? (nem mintha kéne egyenlőre, csak kíváncsiságból )
-
_X10Dead_
aktív tag
Szerintem már országosan ki van adva, hogy vadásszanak ránk. Kecsón is kerültek egyet az arborétumnál, ahova kijárunk, de mivel nem repült senki, továbbmentek. (Én meg szépen megvártam míg elmennek, csak utánna mentem fel).
Btw, ez a felelősség biztosításosdi, amire rájátszanak, nekem különösen b@ssza a csőröm. (1995. évi XCVII. törvény 69§ (5) bekezdés) (Igen, több mint húsz éves. Akkoriban a légi járművet úgy hívták, hogy repülőgép, helikopter, esetleg sárkányrepülő, ejtőernyő...) Egy 20 kilós, nagy hatótávolságú, nagy-modellnél még tudom is értelmezni, de egy toy-grade modellnél nyilván nem életszerű a termék árának többszörösét kifizetni érte (a két kocsimra nem fizetek annyit, mint amibe ez kerülne).Ja igen, ne legyek igazságtalan: a sárkányozó kislányokat nem b@sztatták
[ Szerkesztve ]
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
maj-viktor
őstag
Pont akartam gyünni vele...
Akkor már helyesen: https://www.youtube.com/watch?v=3wBJQxyStG0Kommentemet is beszúrnám hozzá...
"Próbálok "higgadtan" válaszolni a videóban elhangzottakra!
1. a 444-es esettel szemben az a különbség, hogy ott egy "közvagyon" volt a téma (stadion), itt viszont tudtommal egy magánbirtok (még ha valaki feketén-szürkén közvagyonból lopták), így itt már megsérted azzal, hogy:
A. berepültél (így most meg nem mondom a pontos definíciót, de: magánélethez való jog megsértése vagy valami hasonló...)
B. felvételt készítettél (szintén gondolom nem járult hozzá a telek tulaj)
C. publikáltad - közzé tetted! Ha közteren fényképezel OK, de magánbirtokon megtilhatom, hogy készíts!
(pláne "haszonért" - reklámpénz - kattintás - újságírás "mellékterméket" a videó a cikked mellé)
Így kiesik a hobbi kategóriából és már kereskedelmi lesz!2. Bármilyen kicsit is utánaolvasol, mindenhol a "javaslat" (azaz igen, nincs törvénybe rögzítve... MÉG! De ajánlott a kötelező kötés pl.) - repülési engedély kikérése: 19E és 3E illetékbélyeg alkalmanként...
facebook.com/DronHUN3. 0:35 - Általános igazoltatás (bármikor joga van a rendőrnek), ruházat és kocsi átvizsgálásra is (ahogy mondta, ha "fokozott intézkedés van, megteheti") Tudom lett írva, hogy ez csak "indok volt", alapból a drónra mentek!
4. 2:05 - Kötelező biztosítás! (ez valamelyest jogos, hogy vásárláskor tájékoztatás, viszont mivel friss dolog, NINCS SZABÁLYOZVA sehogy! Ajánlások vannak, hogy jelenpillanatban a rendőrségnek megfelelj, mely a kötelező kötése és PONT!)
Ajánlás van... bármilyen fórumon utánaolvasol, ezért ha magadat nem akarod szivatni van és KÉSZ! (ha jól emlékszem Allianz-nál lehet kötni... havi pár ezerért... pár milliós biztosítási maximummal)5. 3:02 - Igen láttam korábbi felvételeidet: határsértők - taxistüntetés - állatkínzós tüntetés, stb.
De ezzel érvelni, hogy máskor nem volt baj.... az nem jelenti, hogy akkor nem "illegálba" repültél és csak épp nem kaptak el!
(pláne itt tudom politikai blog téma, de ha rászállsz, nem csoda ha rádszállnak... persze ez ellen "küzdeni kell", ahogy te is teszed, csak nem biztos, hogy így, hogy most majd a drónosokat vegetalizálják minden cseprő indokkal, mert pl. ránk fogják, hogy mi terroristák vagyunk, bla-bla)
Más pont 10-20E Ft szabálysértési büntetéssel "úszta meg", pl. pont a határsértős témánál!6. 3:18... 444-es példa... akkor már inkább arra hivatkoztál volna, hogy munkaeszköz, így neked anyagi kárt okoznak, melyet ha lefoglalnak, akkor később perelsz az elmaradt haszonért... (amúgy itt akkor hivatkozni kell, hogy a távirányítóval irányítod... foglalják le a távirányítót! Ha meg csak a felvétel a bajuk, akkor csak a microSD kártyát... és KÉSZ! A drón maga nem!)
Persze tudom te mint politikai blog... szándékosan - célzottan azért mentél - mentettek oda... szal ezen kár csodálkozni, amikor amióta felkapott hely lett az Orbán kutyája miatt... Jobban figyelnek! Szal ez várható volt... pláne gondolom a felcsúti 444-es eset hatására gondoltatok ti is egyet, hogy akkor menjünk a birtokra!
Persze látszik, hogy itt ugyebár fokozott figyelés van az Orbán kutyája miatt / Mészáros birtok, mittudomén stb. miatt, de nem is próbáltál jogkövető állampolgár lenni! Ha az lettél volna, akkor tudnád ezt a 2 alap dolgot (ami jelenleg van: repülési engedély és biztosítás)... Ha ez a kettő lett volna és úgy foglalják le! Na az hírérték lenne... így viszont te vagy felelőtlen!
Kimondottan jogosítvány nincs, mert nem is létezik... van aki vállal drónjogsit, de azt nem fogja a rendőr elfogadni, mert egy nem létező fogalom! Ez olyan, ha én azt mondom, hogy most csinálok egy xxxx tanfolyamot, kiadok egy nem akkreditált xxx vizsgát - tanusítványt... de azzal max a seggedet törölheted ki, mert nincs "hivatalosan" elfogadva!Ezekkel a huszárkodásokkal amit csináltok a 444-el együtt, csak minket "normális drónosokat" szivatjátok meg... és most igen elindul valami... de biztos nem a jó irányba inkább valami totális tiltást produkáltok így nekünk! Kössz bazze!
444-es esetnél mi volt ugyebár:
- csak maga kezelte (jogos kérdés, hogy ki is a "bűnös")
- járművezetés... így szondafújás (röhej... de mivel állítólag jármű, de akkor így ok - meg amúgy is részegen ne drónozz tényleg)
- jogosítvány kategória!? (nem jogos, mivel nem létezik)
- kamera kikapcsolása... igazoltatásról (nem jogos, felvehetem az igazoltatást... itt is fel let véve - publikálás kicsit más, de OK)
- emberek feletti repülés (jogos, ezért kell minimum a biztosítás)
- érvényes kötelező (jogos... javaslatra)
- légügyi szabálysértés (jelen pillanatban ezt kérik: jogos)
- helyszínen papír alapú magyar használati (hülyeség... online tényleg van... vagy digitális formátum pdf mobilon, abszurd, kocsi használati utasítás sem kell kéznél legyen - pláne nem papír alapon)
- munkaterület biztosítása (hülyeség... biztosítással megvan a "károkozás", ha hanyag a vezető)
- repülési napló (jogos & nem jogos, de a DJI P3 beépített Flight naplózása van, így van... a DJI GO programban)
- NKH engedély (jogos "légi engedély": ennek kikérése... 30nap előre & 21nap elbírálás az röhejes)
- lefoglalás - átvételi határozat (nem jogos... munkaeszköz, akármi... bizonyítási eljárás miatt jogossá teszik)
- szabálysértési eljárás - jegyzőkönyv (ez ok, jogos alap, hogy készül)
- intézkedés fellebezése (ez alapjog)"JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
tibibi
őstag
válasz molnigee #14913 üzenetére
Gps-t rakjál rá mielőtt elengeded ,mert az ördög nem alszik
Tényleg valaki ismeri ezt gps tracker TK102b nevezetű csodát ,mert elég hektikusan működik Ha arra lennék kíváncsi hol volt a gps kikapcsolás előtt, akkor mondhatnám ,hogy jól működik De hiába villog mintha látná az összes műholdat, mikor lekérdezem elküldi a kikapcsolás előtti koordinátákat
-
Teréz Atya
senior tag
válasz molnigee #14913 üzenetére
Mekkora geped van? Toy grade-re talaltam egy videot, hogyan lehet ra buzzert applikalni.
Ez egy Bayantoys X8, valami Syma X5C klon. Lehet megcsinalom az MJX X600-ra, de lehet addigra megtanulok repulni a brushless raceremmel.
Mincenesetre fog kelleni hozza 2 trimmer, egy tranyo es egy buzzer. Max. 2,5 euro, de ekkor nagyon megnyomtam a ceruzat.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest