Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domestos
tag
válasz MasterMark #88794 üzenetére
Nagyon köszi, akkor nekifutok újra a témának.
-
LógaGéza
veterán
válasz nimmrody #88802 üzenetére
Nálam 1:11-kor ment le a PPPoE interfész, azóta folyamatosan eldobja a logint. Szerencsés helyzetben vagyok, mert legalább mobilnet sincs tőlük
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
trec12
addikt
-
LógaGéza
veterán
válasz TeeJay #88806 üzenetére
Pedig nem vagyok nagyon messze (Maglód).
05:48-kor sikerült az auth, azóta használható is az Internet. Masszív leállás volt, nem lennék most Digi szerelő
Kíváncsi lennék mit csináltak."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Invi
aktív tag
Bp XVII-ben 0,7-1,5mbit a down 65mbit az up.
-
Invi
aktív tag
Modem reboot utan sokkal jobb a helyzet
-
psion2101
tag
Azt szeretném kérdezni,hogy a Fiberhome Hg 6544c routeren amit a Digitől kaptam azt mennyire lehet állitgatni?Én úgy vettem észre,hogy nem nagyon igaz?Dns szerver cimét kellene át állitanom
-
pinnacle
nagyúr
válasz TeeJay #88799 üzenetére
Nekem azt mondták, hogy a XIII. kerületben egy szerelőjük van, valószínüleg máshol sincs több. Néha a VI. kerületből jön át segítség. Igen, lehetne több szerelőjük is, de minek ha az ügyfelek tudnak hónapokat is várni az átkötésre. Lehet a mostani karbantartással aktiválják a 1Gbit-es feltöltést.
[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
válasz TeeJay #88806 üzenetére
Hú, dehogynemvót netkimaradás a 18. kerben.
De még mekkora.
Csak lehet hogy te már akkor aludtál.
Reggelre jött vissza minden.
Addig a termosztátom a földszinten, a netes konnektoraim, HBO GO, amit néztem vóna nem vót elérhetö.
Nem volt ez kis gebasz, a területi kiterjedtsége alapján.Van valami közlemény a digi oldalán, vajon mit konfigurálnak ennyire.
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
Srácok! Valószínű routert cserélek. Asus helyett Xiaomi. Ha így lesz, akkor mi a teendő az új routerrel? Csak a "felhasználónév és jelszó" beírása és kész? Arra gondolok, hogy semmi bonyodalom nem lesz?
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Burku
csendes tag
Sziasztok, hosszas próbálkozások után, a FiberHome HG6544C routerrel kapcsolatban ma tájékoztatott egy Digis szaki a következőkről:
- ha megváltoztatjuk az említett router gyárilag beállított "user" és "digi" bejelentkezési paramétereit ezektől eltérőre, akkor a továbbiakban nem fog beengedni az admin felületre semmilyen jelszóval (azzal sem, amire a régit átírtuk!)
- a resettel sem érdemes próbálkozni, semmilyen trükkel nem lesz hatásos, ez gyárilag így van beállítva, letiltja a belépést
- ezen csak a router cseréje segíthet és, ha a panaszbejelentés után kicserélik, de esetleg ugyanilyet hoznak, akkor semmiképp ne változtassunk a gyári belépési paramétereken
- nálam most ez a folyamat zajlik, remélem kegyes lesz a digi szakembere és lecseréli, esetleg egy másik típusra
- mellesleg fent nevezett router nem tudta kezelni a DLNA-t és nem láttam a tévémen a médiaszerveremet, esetleg, ha ehhez lenne valami hasznos hozzászólás, örülnék neki!
Amúgy az 1000 Mbites sebesség nagy királyság, működik is (az én gépemmel kb. 800/300-al) de a Speedtesten kívül sokmindenre nem használható, mert a legtöbb meglátogatott oldal és felület még nem tudja ezt a sebességet. Talán a jövőben több mindenre lehet használni. -
TeeJay
félisten
válasz Luissimo #88815 üzenetére
24/7-ben megy a gépem, látom a log-ot mikor megy el a net és mikor jön vissza
Itt Havannán FTTH-val nem volt semmi kimaradás, most benéztem a routerbe ott sincs semmi pppoe újracsatlakozás így nálunk nem volt semmi érezhető.
Ellenben 20.-a hajnalban be van írva 18. kerület majd kíváncsi leszekMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz pinnacle #88814 üzenetére
Hát igen pedig mondta akivel beszéltem hogy elég jó pénzt kapnak 1 átkötésre és adnak mellé szálhegesztőt meg mindent megtanítanak. Van egy tippem hogy nem csak a szerelők száma lassítja az átkötést hanem hogy nem tudnak 2 konténer ONT-t egyben rendelni és ha elfogy várni kell mikor érkezik a következő adag
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
the.odzsy
aktív tag
válasz TeeJay #88824 üzenetére
Szerintem inkább szerelő hiány az oka. Most is keresnek nem egy térségeben bekötőt, szerelőket, sőt szegedi bekötésre Békéscsabáról küldtek embert a karácsony környékén (és ez vidék). Az anyaghiány is szóba jöhet, de amikor valamelyik fórumtárs írja itt, hogy a szerelőnél 10-18 darab ONT van, esetlegesen a minőség lehet gond, nem hiszem a készlet darabszám. Ez az én szerény véleményem. Gondolkoztam, én is hogy elmegyek szerelőnek hozzájuk, de nem nagyon tetszene hogy mindig máshol legyek. Még az 50-100 km nem okozna problémát, de amikor azt írja hogy országos, és hogy ingyen szállás, távolléti díj ott már valami azért benne van a dologban.
[ Szerkesztve ]
MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
ElektrikusDE
senior tag
Köszi!
Akkor már értem hogy miért nem tudtam tavaly belépni (egy DIGI előfizetőnél) miután megváltoztattam az eredeti user és pass kódokat.
Még szerencse hogy működött igy is.
Ui:
Az ügyfélszolgálat szerintem tudja (távolról) kezelni ilyen esetben is.
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
turulbird
tag
Üdv!
Az useradmin megváltoztatható, első belépéskor kéri is a változtatást! Apply és restart a menüből.
Nálam működik, de nekem sem akarta elfogadni egyből.
Be kell zárni az oldalt vagy a böngészőt és újra megnyitni a gpon menüt az ip címmel. Elég lassan tölti be a menüjét, várni kell kicsit.Reset a menüből nálam működik. (Ha ha be lehet lépni...)
A tűzfalat sem árt bekapcsolni.A Firefox nálam sikogatott a 192.168.1.1 után, engedélyezni kell a kivételt.
A nevével ellentétben (Diginet 1000) nálam nem igazán hasít, főleg 16 után, 300 alatt van rendesen.
Most 106/299, röhej...Megvárom még a 21-i karbantartást is, aztán panasz...
Érdemes a román fórumokat nézegetni, linkek feljebb...
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
"mellesleg fent nevezett router nem tudta kezelni a DLNA-t és nem láttam a tévémen a médiaszerveremet"
Nem fog menni, mert az ONT-re kötött eszközök nem látják egymást, szeparálva vannak. A megoldás, hogy saját routert raksz mögé és arra kötöd az eszközeidet, az ONT-t meg bridge-be rakatod. Így az se lesz számodra releváns, hogy mi rajta a jelszó, mert nem is fogod elérni azt. Aki meg kívülről, mint admin csatlakozik a gyári jelszóval az ONT-re, az se tud belátni a te hálózatodba, mivel a kettő között, ott lesz a magad konfigurálta saját router.
Ez a legegyszerűbb és a legtisztább és legjobban konfigurálható felállás.
"a legtöbb meglátogatott oldal és felület még nem tudja ezt a sebességet"
Nem is fogják egyhamar gigás sebességgel kiszolgálni az oldalak a klienseket. A gigás sebesség arra jó, hogy párhuzamosan több szervert tudj, párhuzamosan csatlakozva lassulás nélkül használni, de még ehhez is sok (kivéve aktív torrentezés, vagy pl stream szolgáltatás üzemeltetése)Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
veterán
válasz the.odzsy #88825 üzenetére
Siófokon a bátyámnak azt mondták, hogy annyira nem ad semmit a digi, hogyha valahonnan leszerelnek egy egységet azt beviszik felújítják és sorban állás van érte az új bekötésre. Az inviteles átállásról meg ne is beszéljünk 6 hónap alatt kötötték be 2 helyre a bátyámnak.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz turulbird #88827 üzenetére
Hidd el hogy nekem se sikerült! (Digi Románia)
Akkor még működött a reset gomb.
Megnyomtam, (mert a WIFI-t only N-re változtattam, és G-s laptoppal nem tudtam belépni hogy visszaállítsam)
N-es Wifi-s mobil vagy Lan kábel éppen nem volt kéznél!
Miután az ügyfélszolgálat (távolról) újra konfigurálta, semmilyen user/passal sem lehetett belépni többé.
Működni működött továbbra is, még a WIFI jelszó is az maradt ami az alján van feltüntetve!
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
turulbird
tag
válasz ElektrikusDE #88830 üzenetére
Pedig én a belépési és a wifi jelszót is megtudtam változtatni (kábelen és wifin is be tudok lépni) és most is az van benne. Alapon van a gpon, router módban.
RP2743 firmware van benne.
(If the username is left empty, only the password will be changed.)
Ezek szerint üres az user, csak a jelszó változik.
Hát akkor az üf tiltotta le.
Az oldalán gombok le vannak tiltva, a wlan-t nem lehet valahogy működésre bírni?
[ Szerkesztve ]
-
kicsiogre
tag
Hello, ma megvolt az átkötés optikára nagyon szépen dolgozott a srác, bridge módot is elintézte. Jól gondolom hogy a munkalapot leadják ma aztán holnap már az 1000-es net lesz ?
[ Szerkesztve ]
-
muxinhun
friss újonc
Sziasztok!
Körülbelül december óta lassulás tapasztalatok az internet sebességében. (BP 11. ker) DIGI 1000-res net, minimum 300 garantált...
Most megadta magát az ASUS routerem, de a router megadás előtt már 2 héttel éreztem, hogy a sebesség még tovább lassult. Most vettem egy Xiaomi AX3600-as routert, elég szimpatikus eddig Azóta 0 megszakadás van
A problémám viszont:
-Közvetlen LAN kábel laptop kombóval 200-240 Mbps tudtam elérni, azóta ez még 150 is lement, valamikor újra mérem még...
-A router bitang erős de utóbbi napokban 50-150 Mbps mérek csak routerek keresztül, szerintem közvetlen LAN se lenne sokkal több...
-Jeleztem a DIGI-nek, azt mondták, hogy ők úgy látják rendben van minden
-Kiküldhetnek kollégát, de ha nem talál problémát, akkor persze 5000 Ft kiszállást kiszámláznak...Szerintetek mivel lehet a probléma?
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz turulbird #88831 üzenetére
Persze, én is megtudtam változtatni,. és működött is egész addig amig meg nem nyomtam a reset gombot.
Utána meg már nem csatlakozott a DIGI-hez mert kitörlődött belőle a PPPOE kapcsolati beállítás.
Mivel még a szerződést se találták meg igy nem tudtam beírni őket.
Telefon a DIGI-nek
ŐK vissza is állították.
Utána viszont már nem lehetett belépni.
Gondolom módosították!
A reset gombot nem próbáltam újra megnyomni! (igy is majdnem megvertek hogy elrontottam a NET-tet)
"Az oldalán gombok le vannak tiltva,"
Már nem lakom ott igy nem tudok válaszolni erre a kérdésre.
Most várom hogy bekössék a saját Digi-s előfizetésemet (erre a hétre ígérték de nem hivatalosan).
A WLAN-nal, az Internet eléréssel semmi probléma nem volt utána se!
[ Szerkesztve ]
-
MadMancs
veterán
válasz muxinhun #88837 üzenetére
Akkor viszont FTTB van neked. FTTH esetén egy vékony optikai kábel menne be lakásba ami egy digis ONT ba végződik. Majd onnan tovább Xiaomi ba. FTTB esetén csak 1 UTP és egy koax (esetleg egy telefon kábel) megy be attól függően milyen szolgáltatást kértél.
Nézd meg parancssorban mit mérsz, illetve mit mutat közvetlen gépbe dugva szintén parancssor. Ha így sincs meg 300 nyugodtan hívd ki őket.
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
turulbird
tag
válasz ElektrikusDE #88835 üzenetére
Átállítottam, utána csináltam szoftveres visszaállítást, szépen visszaállt az alap jelszókra, utána újra beírtam a már nekem tetszőket...
A működő gomb megnyomása után elvileg ugyanezt kellene csinálnia.
Ha másé ment el akkor persze... dádá...
Csütörtökön kötötték át százról, hát... kár volt; kemény 128/238 most is....
[ Szerkesztve ]
-
turulbird
tag
válasz Dragon3000 #88840 üzenetére
Tudom, szombaton már jeleztem, szerintük jó...
Pénteken volt 755/320 5 ms is...
Most 107/178 13 ms
-
NGA
addikt
Egy kis segítség kellene: Huawei router van nálam, a wifije ma nem akarja vinni a messengert, vibert, meg pár oldalt. Ha átlépek egy sima asus routerre, akkor simán megy. Mi lehet a hiba? Tönkrement a Huawei?
-
Log13
csendes tag
Ritka de, ismerösnél a router felülete nem jön be, visszautasítva a kapcsolat, router módban van a digi eszköze vagyis abban kellene hogy legyen, furcsa mert eddig NATolva volt...de most már nincs és még IPv6os címet is kap....nem kérte hogy szedjék ki belöle...mtu a windowsban interfész alatt 1472 powershellben 1500at mutat...lehet hogy volt jelszó váltás a routeren...hogy lehetne még próbálkozni belépni? Volt router restart is...
Eszköz: echolife hg8143a5, lan1ben a pc
[ Szerkesztve ]
-
l.skywalker
félisten
Diginél egységes számlázási napok vannak vagy előfizetőnként eltérő? Most vette át a Digi az Inviteltől és a szerződésszámot az első számlával küldik, ha jól értettem, de 1 hónap telt el az átvételtől és még semmi (dec. 18 volt az átvétel napja)
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
mprrpm
tag
Érd elesett...., oldalak nem töltődnek be.
Eddig nem volt jellemző délelőtt ez a jelenség csak esténként.
Routert megnézve IP cím nincsMPETYA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest