- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Meggyi001: Kuponok....
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
trec12 #116008 üzenetére
Középsuliban először egy olyan termet kaptunk informatikára, ahol 486-os gépek voltak még, szerencse, hogy dupla óra volt, mert a második órára már bebootolt rajtuk a windows és az office is elindult, majd év közben cserélték s478-as cerkákra, mekkora felüdülés volt
A házit kis floppy-n kellett beadni, egyik osztálytársam mindig egy selejtest adott be és nem tudott vele mit kezdeni a tanár
-
paolinho
őstag
válasz
trec12 #115148 üzenetére
Nálam pl. laptophasználat közben gondol egyet, és leesik a jel, amit csak azután veszek észre, hogy nem tölt be egyszer csak a következő oldal. Mindegy, egyeztettem a Digivel. Beszerzek valami megbízhatóbbat, ez meg megy vissza hozzájuk. Sajnálom, mert 250-éert havonta jobban megérte volna, mint hogy most be kell ruháznom min. 30e-t valamibe.
-
rabbit87
tag
válasz
trec12 #114545 üzenetére
Persze, a nettel nincs is bajom, de a kettőért együtt már sokallom a havidíjat, főleg úgy, hogy nem is használjuk.
Olvasgattam a Yettelt, hogyan működik, de azt nem találtam, hogy például torrentezni lehet-e néha napján vagy nagyobb fajlokat letölteni stb.?
Napi 108 GB limitet láttam.Nálad hogyan volt a dolog?
Stickes megoldás a laptopba, tv-be vagy egy központi router osztja szét lokálisan a jelet? -
kemp3
csendes újonc
-
kemp3
csendes újonc
válasz
trec12 #113948 üzenetére
Soha nem volt tv előfizetésem, tehát nekem az nem gond.
A Vodánál is van DJA, de ott jóval szerényebb sebességgel (50/5 Mbps), azzal nem tudnék együtt élni. De a Telekomos szerintem simán jó lehet...
https://www.vodafone.hu/otthoni-szolgaltatasok/internet/digitalis-jolet
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
trec12 #113929 üzenetére
Ha megnézed a felvásárlás előtti negyedéves jelentéseket, akkor veszteséges volt a cég, felvásárlás utan már nem volt a Román anyacég aki tolja alá a pénzt, illetve a hitelt is fizetni kell, amit felvettek a felvásárlásra, így aki azt hitte nem lesz emelés, az rosszul gondolta. Sajnos ez van sok helyen konkurencia sincs, így marad az emelt díj fizetése.
-
cof
veterán
válasz
trec12 #113202 üzenetére
Ez szerinted most is ennyi lenne ha maradt volna a régi Digi? Őket bizonyára nem érintette volna az EU bajnok magyar infláció. Persze emeltek azon kívül is bőven sajnos. Amiben egyet tudok érteni, hogy annyi valószínű nem lenne amennyiért most adják.
Ezt már sosem tudjuk meg. Abból lehet kiindulni, hogy a románoknál nem emelkedett pedig ott is volt infláció, náluk továbbra is ugyanúgy ~6000 Ft/hó ha átváltod. Ekkora mértékű emelés azért biztos nem lett volna, sejtjük milyen profitrátával dolgoznak ezek (6x-os árrést emlegetnek állami megrendeléseknél is). Jelen helyzetben jó hír persze, azért nem mindegy, hogy 10 ezer, vagy 6 ezer. Csak tudni kell honnan indultunk. Távolból nézve már kicsit sem jó.
-
cof
veterán
válasz
trec12 #113200 üzenetére
Jó hírnek azért nem nevezném. Ugyanez hűség nélkül volt 6200 Ft/hó amíg nem került magyar kézbe.
Ezen kívül kiváncsi leszek a Telekom lép-e a Digis területein erre valamit?
Reméljük: [link]
A Magyar Telekom vállalja, hogy további 1 millió háztartást lefedő gigabitképes sávszélességet biztosító vezetékes hálózatot épít ki 4 év alatt, és ezzel 2027 év végére 4,5 millió magyar otthon, illetve vállalkozás számára teszi elérhetővé a vezetékes gigabitképes hálózati infrastruktúrát.
-
holex91
csendes tag
válasz
trec12 #113175 üzenetére
"Digi olcsóbb mit a Telekom. Csak net tekintetében is. Viszont ha jól láttam a Telekom szolgáltatói eszközei azért komolyabbak de szerintem bele is van építve okosan az árba. (Plusz pénzért vannak hálózati bővítő eszközök is.)"
Ezzel vitatkoznék. Nálam pl. Digi internet 6490 Ft, Telekom internet (kérve hozzá egy vezetékes telefont is, mert így vicces módon olcsóbb, mint a net magában): 6374 Ft. Szóval elértük, hogy olcsóbb a Telekom, mint a Digi, plusz még kapsz egy vezetékes telefont is, bár ennek számomra nincs értéknövelő hatása.
-
-
válasz
trec12 #113175 üzenetére
Telekomnál a másik lakásban ez van nálunk: Sagemcom F@ST 5655v2
na most méretre, súlyra kitesz négy darab digis ONT-otEbből lenne újabb is, de nem váltok fel 250-es netről 1000-es netre, amikor nem vagyok abban a lakásban...
Nem hinnéd de vannak olyan csomagok mindegyik szolgáltatónál amik már sok-sok évesek már régen kivezették (meg nem szüntették) de még mindík aktívak....
Nézd, én is addig akarok maradni, ameddig csak lehet ebben a csomagban. Van egy egyszerű Huawei EchoLife HG8121H ONT (DIGI) FTTH eszközöm. Modem módban. Nincs vele semmi baj, teszi a dolgát. Nekem tökéletesen megfelel.
Fürdőnegyedben lakom, körülöttem 30-40 apartmannal. Tehát puccos környék. A Telekom optika 40 méterre van tőlem légvonalban. A negyed 40%-a nincs lefedve. Ígéret van rá, de szerintem valami paktum lehet, mert egy ilyen környéken, ahol röhögve kifizetik az emberek a drága szolgáltatásokat is, roppant nehezen magyarázható a dolog azzal, hogy megálltunk, mert nem biztos, hogy megtérül. Ígéret van rá, hogy majd folytatják és tavaly azt írták, hogy idén. Extra adalék, hogy 2020-ig az egész városban nem volt Telekom optika - már ez is fura, 24 000 fős város... fürdőkomplexummal. Aztán neki kezdtek. Majd hirtelen megálltak, szóval én úgy gondolom, hogy esélyes, hogy nem lesz ebből semmi a Telekom részéről. Az 5G-s lefedettség is gyenge. A DIGI 2020-ban még román tulajdonos által, az egész várost végigoptikázta!
A Telekom meg látszólag előadja azt, amit valami kis ISP-től képzelne el az ember, amikor elfogy a pénz. Egyébként a Balaton északi, és déli partján is gyér a Telekom lefedettsége ... az is érdekes.
Az utcámban még a VodafONE van, tehát lényegében nincs alkudozási pozícióm. 2019-ben 12K-t fizettem a Vodagfone-nak a Tri-Play rendszerért! 2020-ban a DIGI-re hivatkozva, le tudtam alkudni a felére. Most, hogy a két vállalatnak ugyanaz a tulajdonosa alkupozició az nincs, csak akkor lenne, ha a Telekom tényleg megjelenne...
De nem fognak a kardjukba dőlni, ha valaki azt mondja dacból, hogy ő aztán nem fizet nekik többet, a Telekomnak, meg igen. Eggyel kevesebb...
Mekkora hiszti volt itt a topicban az emelések kapcsán, hogy így lemondják meg úgy... biztos volt pár ember aki igen, meg ugye ha volt mire váltani, akkor az megkönnyíti a dolgot... de egészen biztos, hogy egy számjegyű a lemorzsolódók aránya, az emelésé meg bőven két számjegyű.
-
válasz
trec12 #113173 üzenetére
Ellenben írták páran, hogy volt akiket a WiFi6-al akartak átszerződttetni a drágább csomagra....
Ha csak ennyi lenne a tarsolyukban, akkor nevetgélve közölném velük, hogy nem kell a WiFi 6-os olcsó cuccuk, mert egy ASUS RT-AX86S routerem van ami WiFi6-os, és kenyáig meg vissza veri a szolgáltatói WiFi6-ot
Technikai kivezetés viszont lesz, ez csak idő kérdése. Meghatároznak egy napot, ami minden DIGI-s előfizetőre vonatkozik, ha valaki nem vált át az újra akkor szerződést bontanak velük. Olyat senki sem fog tudni eljátszani, hogy évekig ebben a csomagban marad.
Nekem a Telekom azt írta, hogy 2024Q3-ban lesz optika az utcámban. Ha így lesz, akkor maradok a DIGI-nél addig ameddig nem emel, és nem kényszerít csomagváltásra, ha már itt lesz a Telekom FTTH, és emel, plusz lépéskényszerbe hoz, akkor felmondom a DIGI-nél és végre a Magenta 1-et át tudom hozni a másik lakásból. Szóval velem ebben az esetben nem tud kicseszni, nekik viszont lesz mínusz 1 előfizető.
Ha nem ér ide a Telekom optika - és erre is nagyon jó esélyt látok - , akkor úgy fogom fel, hogy a Telekom sem lenne olcsóbb, ellenben akkor a Telekomot fogom felmondani, amint lejár a hűségszerződésem. Mondjuk az 2025-ben lesz
De a Telekom Magenta 1 nekem féláron van, mert megoszlik a két lakás között, és nekem csak a mobilrészleget kell fizetnem, cserébe mobilon korlátlanul tudok beszélni, van mobilinternetem dögivel, készülékkedvezmények, TV GO havi 8K-ért
Mondjuk ebből lejön tisztán, hogy féláron is drágább a Telekom, mint jelenleg a DIGI Tri-Play rendszerben, legalábbis nekünk akik maradtunk a 2019-es csomagban (még).
-
-
Mate
nagyúr
válasz
trec12 #111477 üzenetére
Épp ezért írtam, hogy bőven van itt érdekesség. Azon a részen MVM csinálta a SZIP projekt egy részét, amit üzemeltetni nem tud. Ezért átadja a hálózatot. Az érdekes ebben is az, hogy nem a diginek, hanem a T-nek. Az is érdekes, hogy invitech-nek köszönheti jó pár helyen a T, hogy el tud majd nemsokára indulni, ami a Diginek lesz megint csak konkurencia. Néhány kisebb szolgáltatóról hallani, hogy már hibát se hárítanak el és építik le az ügyfeleket. Van 1-2 aki meg brutálisan árat emel, gondolom amit még tudnak gyorsan beszednek az ügyfelektől. Amúgy most PR telekom is feléledni látszik. Nekik is van arra SZIP-es optika, aminek nincs betápja ezért nem indult el a mai napig.
Lehet van valami EU-s vállalásunk megint, kell a pénz és ezért belefér, hogy a 4IG konkurencia nyomul.
-
-
so_ha
senior tag
válasz
trec12 #111106 üzenetére
A szolgáltató mindig a saját érdekeit tartja szem előtt, így arra is van gyakorlati tapasztalat, hogy kb. 20 éve amikor elindultak a net árak lefele, egyik ismerősnek még éveken keresztül drága előfizetése volt, mert nem foglalkozott a korábban megkötött szerződésével, a szolgáltató meg természetesen nem kereste meg, hogy jobb/gyorsabb net előfizetést kaphatna olcsóbban. Az előző kontrája a párom édesanyja, aki évekig fizetett kb. 1,5× annyit egy már lezárt tv szolgáltatásért a Vodánál, mint édesanyám, csak mert nem volt hajlandó sosem hűségszerződést kötni. Ezért kell törekedni, hogy tudatos vásárlók lehessünk, már akinek a lakhelyén van valós választási lehetőség. Engem egyik szolgáltatóhoz sem fűznek érzelmi szálak, kizárólag ár/érték alapján döntök.
-
válasz
trec12 #111086 üzenetére
Igen, mindenképpen bukok rajta, sőt mindenki. Itt arról van szó, hogy a buktát lehet racionalizálással - mint például nézem a gyenge minőséget még pár hónapig - 2850 Ft-ért, csökkenteni. A vége úgyis az lesz, hogy lényegében kifizetek 6490 Ft-ot (plusz a telóért 280 Ft-ot), és ha rendelek tévét a Yetteltől ha nem - nyilván igen, de a DIGI szempontjából mivel ők kiesnek mindegy - mégis az lesz, hogy az érintett előfizetőtől, azaz tőlem többet fog kapni pénzt, és kevesebbet kell szolgáltatnia, nevezetesen egy szolgáltatást teljesen lelő. A Yettel TV-re döntöttem, mert nemcsak a minősége sokkal jobb, de a Streaming is teljes értékű, azaz nem olyan mint a DIGI Online, Telekom TV + Vodafone, hogy bizonyos csatornák egyszerűen nem nézhetőek rajta, csak a hagyományos TV-n. Így nem kell extra egy tévét vásárolnom 200K-ért, meg fali konzolt ... Mert most jelenleg a DIGI Online + Telekom TV duónál van olyan ,hogy nem látok egy-egy adót, mert Telekomnál kiírja, hogy nem támogatott jogi okokból a Stream, DIGI-nél meg benne sincs a kínálatban a DIGI Online felületén a csatorna
-
válasz
trec12 #110902 üzenetére
Amikor én kötöttem akkor sem volt még benne az ÁSZF-ben az inflációkövető díjkorrekció, ez pipa, mert nem emeltek. De azóta sem emelt, pedig már a szerződés ami kötötte, már nem köti
Egyébként telefonban nekem is azt mondta, még pár hónappal korábban, -talán még ide is beírtam - az ügyfélszolgálat munkatársa, hogy nem fogják utólag beszedni, magától mondta, erre nem kérdeztem rá.
De az ügyfélszolgálat munkatársa nem a cég, hanem csak egy alkalmazott. Voltak félretájékoztatási eseteim Telekomnál és Invitelnél, és mindnél kiderült, hogy az ügyfélszolgálatos helytelenül tájékoztatott - amivel nekem jót tett, mert kártalanítottak -, de rosszul tudta, és a vállalat szerint ez nem így van, ekkor jött elő a hangrögzített felvétel kérdése, megvizsgálták, megállapították, hogy bár nem így vannak a feltételek, de mivel az ügyfélszolgálatos engem tévútra terelt, ezért annak ellenére, hogy nem így van másoknál, nekem mégis úgy van a szerződés lejártáig
-
-
válasz
trec12 #110886 üzenetére
Most hirtelen ezt találtam:
Ha a szolgáltató hibásan számláz, akkor a 2009. évi LXXVI. törvény a szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól rendelkezik arról, hogy a szolgáltató köteles a hibásan kiszámlázott összeget visszafizetni az ügyfélnek1. Azonban, ha az ügyfél nem értesíti a szolgáltatót az összeg hibás volta miatt egy éven belül, akkor az ügyfél elveszíti a jogát arra, hogy visszakérje az összeget.
Mondjuk itt pont fordítva van, és egyébként hűségideje már nincs a 2019-es csomagban beragadtaknak kb júniussal futottak ki az utolsók.
#110897mucsgyver70: Az értékesítése szűnt meg, maga a csomag még létezik. Különben nem lenne szolgáltatás
"Valószínű ez is lesz egyébként. Azt nem tudom, hogy kit tudnak rávenni arra, hogy 6e helyett 9e-t fizessen önszántából (najó az első 3 hónap olcsóbb). Biztos van aki benézi...
"
Lesznek akiknél az ingyenes, új WiFi 6-os "router" fog becsábítani, na meg úgy lesznek vele, hogy most 3 hónapig egyébként is olcsóbb... akkor meg legalább ezzel csökkentik az egyébként ha a szolgáltatónál akar maradni, elkerülhetetlent. Mert pár napon belül kimegy a felszólítás, hogy 60 napon belül szerződés vagy szerződésbontás, és akkor meg lehet nem lesz "akció".
Plusz esetleg még drágább lesz ... így is, majd májusban
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
trec12 #110886 üzenetére
Ha nincs hűség, akkor bármikor átrakhat másik csomagba, mivel amid van az már megszűnt. Akinek csak nete volt, azokat is egyik hónapról a másikra rakták át az új csomagba. Visszamenőleg nem hiszem, hogy bármit is számlázhatnának, mert ahhoz az új csomagba át is kellett volna már rakniuk az ügyfeleket.
-
adika4444
addikt
válasz
trec12 #110848 üzenetére
Most már nincs nyomott ár, de a külföld még mindig gyalázat. Nem tudom megérteni, hogy ezt miért nem képesek rendberakni. Ott az OVH, a Hetzner, DigitalOcean, Oracle Cloud, netcup (Anexia), Contabo és társaik és még mindig ott tartunk, hogy gyalázatos a kapcsolat minősége.
#110857Invi
Rákoshegy rendben van. -
válasz
trec12 #110848 üzenetére
"Valószínű a régi Digi sem tudta volna tartani a mai körülmények között
"
A magyar körülmények között én is úgy gondolom, hogy nem... viszont Romániában most is:
Júliusban:Ma:
Mindez, tőlem kb 70 kmre.. 2019-ig meg kevesebb mint 40 kmre... de nem költözöm át...mielőtt kapnám az ívet, hogy menjek "románba" (imádom ezt amikor így mondják, hogy menjek románba helytelenül
esetleg Romániába
-
cof
veterán
válasz
trec12 #110848 üzenetére
(Valószínű a régi Digi sem tudta volna tartani a mai körülmények között
)
Hogyne tudta volna, mikor csak egy leányvállalat volt külföldön. Román anyától kapta a lóvét ha kevés volt, ott sem változtak az árak.
Na, most a verseny szűnt meg ezzel, hogy már csak állami cégek maradtak sok helyen, és én egy dolgot sem tudok ami pozitívan sült el amibe az állam beleütötte az orrát.
Szerinted miért sza.ják le a sok panaszt a TV minőségére is? Mert nem mondták vissza elegen, csak pár ember említette meg nekik telefonon vagy email-ben, többiek csak fórumokon sírnak. Pár tízezer előfizető visszamondaná azért arra már felkapnák a fejüket. De nem szabad csodálkozni, hogy bármit megtehetnek, hiszen úgyis fizet nekik a többség.
-
válasz
trec12 #110842 üzenetére
Lámáknak azt mond amit akar, és így is tesz kb
Mondjuk én már majdnem berendeltem a Yettelt, vagy a Vodafone-t, csak hezitáltam melyiket a kettő közül... volt pro és kontra mindegyik mellett... Viszont mindegyik drágább is lett volna ... A Yettel pláne. Meg ugye ott az van, hogy vagy nincs semmi, vagy ha a TV-t rendeled, akkor Internetet is kell, mert mint a Telekomnál a kettő nem választható egymástól szét ... Az 5G-s dologban meg sosem fogok annyira bízni, mint az optikában. Az optika stabilitás és rendelkezésre állási időben is nagyot bizonyított, még a DSL-nél is jobb.
-
válasz
trec12 #110689 üzenetére
De látod, valakinek hirtelen simán átrakták a csomagot ... volt egy bejelentés, amit egyébként minden médium, nemcsak szaklap lehozott. Na most olyan értesítést én sem kaptam, amiben az új árakat közölték volna, ellenben fentebbi médiumokból, meg innen a fórumról fel vagyok rá mentálisan készítve, hogy drasztikus áremelés lesz.
"A szolgáltatónak meg végképp nem érdeke az ügyfélvesztés inkább egy kis hasznot hozó vagy nullszaldós ügyfél mint egy távozó...."
A szolgáltató szempontjából az a legrosszabb ha az EFI nemcsak elmegy simán, hanem átmegy egy másikhoz... a következő, de már enyhébb lépcsőfok, ha lemondja ugyan a szolgáltatást - tehát ugyanúgy nem kap pénzt -, de nincs neki hova átmenni...Az én utcámban az van, hogy ránéznek a térképre, és látják, hogy van a baráti Vodafone + ők, tehát van három lehetőségem, vagy maradok náluk, vagy megyek a legalább olyan árban lévő Vodafone-hoz, vagy lemondom a francba, de az utóbbira nyilván úgy gondolnak, hogy azt tényleg csak nagyon kevesen lépik meg, olyanok akiknek nincs pénzük... Ameddig a Vodafone még az eredeti tulajé volt, ahogyan a DIGI is... remekül lehetett a Vodafone-nal alkudozni... ennek vége... a DIGI sem fog nekem könyörögni, mert ha valahol kemény lehet, akkor az ott van ahol nincs konkurencia, vagy a haveri Voda van, tehát megint csak nincs konkurencia.
Példa: Tavaly tavasszal a Vodafone-nál ügyfélmegtartósban voltam:
mikor közeledett a hűségidőm lejártának dátuma, felhívtam őket, hogy itt van az utcámban a DIGI, aminek az alábbi előnyei vannak:
1. FTTH és nem koax
2. Sokkal gyorsabb
3. Sokkal stabilabb
4. Nem igényel extra védelmi megoldást LAN-on keresztül
5. Tri-Play-ben olcsóbb mint a Vodafone volt...
Akkor jeleztem nekik, hogy van egy ilyen ajánlatom:
A következő opciókat látom a magam részéről elfogadhatónak:
1. Nekem a legjobb lenne ha csak a TV és a telefon maradna a Vodafone-nál, ahhoz mért árral, mert akkor a DIGI-től lett volna az InternetErre jelezték, hogy nekik csak Tri-Play-re van ügyfélmegtartós ajánlatuk...
2. Marad a Vodafone Tri-Playben (ennek az előnye, hogy a Vodafone 500-as tartalék Internetként vagy az ASUS RT-AX86S routeremben 2WAN-ként összefűzve maradt volna), de ehhez az kell, hogy ne legyen a három szolgáltatás drágább, mint a DIGI-nél a három szolgáltatás...
Közölték, hogy náluk 6000 alatt nincs élet ... nem is nagyon győzködtek, simán elengedtek, és akkor még nem volt NER-es a Vodafone.
-
-
-
19ati93
senior tag
válasz
trec12 #110083 üzenetére
Ez a sweet.tv mennyi fps-el streamelhető? Direct One-al az a bajom hogy 25fps és ez sportközvetítéseknél nagyon idegesitő, minden olyan darabosnak néz ki. Mikor pl gyorsan mozog a labda, vagy egy versenyautó megy el a kamera előtt balról jobbra.
Nem értem miért nem legalább 50i a streaming náluk és az interlacinget megoldanák benne vagy valami..mint a rendes müholdas adásnál. Filmeknél ez elmegy, de sportnál nagyon nem.
-
válasz
trec12 #110083 üzenetére
Amire kitalálták, arra tökéletes. Én a héten tapétáztam, festettem és padlóztam itthon, ki volt pakolva teljesen a szoba ahol a TV van. Igaz a konyhai TV megvolt, de kinek volt kedve este 10-11 órakor a konyhában ülni, hogy kicsit TV-zzek, amikor azt ágyból, vagy épp a számítógép mellől szoktam meg...?! Szóval 3-4 napig amíg nem volt szobai TV, esténként a telefonon TV-ztem, és semmi baj nem volt vele.
Viszont ez a téma inkább a TV-s topikba való!
-
-
-
válasz
trec12 #110038 üzenetére
Basszus utoljára ilyet 2005-ben éreztem ... azt hiszem. Akkor játszott ezzel az Invitel, hogy Invitel ADSL újaknak 6900 nekem meg mint réginek 9900 Ft... Na most itt is az a helyzet
Bár most még nekem hűség nélkül mindig a 2899 Ft-os ár van listázva... de mert tudom, hogy nem igen fog ez addig tartani, mint a december 31-es akció... így azért elég vacak... önmagában az is, hogy egy 18 éves gyakorlat tért vissza...
-
garga pista
őstag
válasz
trec12 #109996 üzenetére
Nem tudom én sem, ez volt az egyetlenegy "kézzelfogható" tipp rá.
Azt tudod, hogy a kis szolgáltató is bérelt vonalon visz mindent? Nem lehet, hogy van saját fejállomásuk és műholdról szedik? (Ez is csak tipp, persze lehet bármi, a "régi" analóg időkben még minden nagyobb településen volt egy fejállomás antennákkal.) -
-
-
Dragon3000
nagyúr
-
StarKiller89
senior tag
-
válasz
trec12 #109152 üzenetére
Szintúgy! Határozott idejű szerződésem hó végéig van, de a 06.30.-ig befizetendő számla még az eddigi 6000Ft-os összegről szól.
-
-
Bogyi007
veterán
-
válasz
trec12 #108965 üzenetére
Jó sejtés, és logikus is, megmagyarázza, hogy miért nincs még ár... lehet nem is lesz feltüntetve, csak azokat keresik meg szórólapokkal, vagy telefonon akik flipes területen laknak...
Ráadásul megoldja az országos kérdést is... mindenhol máshol a Telekommal fognak harcolni, kicsit alájuk mennek. Szerintem meg fogják csinálni a Magenta 4IG-s verzióját is, mert minden eszközük megvan hozzá... aztán havonta pár száz Ft-tal olcsóbban...
Mind a két szolgáltató infrastruktúrája töredezett: az xDSL-től az ED 2.0, 3.0, 3.1-en át az FTTB-n keresztül az FTTH-ig minden megtalálható az elmúlt negyedévszázad telekommunikációs technológiájából ...
Még az is lehet, hogy lesznek normális készülékkedvezmények is. Tévedhetek, de nekem ez az út tűnik a leglogikusabbnak.
-
válasz
trec12 #108963 üzenetére
Kommentben meg is válaszolják: Ja pont Te
Szerintem is flipes területekre fognak a DIGI-nél a 250-es csomaggal "lőni" . Logikus.Idézet a cikkből:
"Pedig pont ez történt, az RCS&RDS tavaly januárban eladta a szolgáltatót a 4iG Nyrt.-nek, mely hamar világossá tette, hogy a romániai tulajdonos üzleti stratégiája hosszútávon fenntarthatatlan, ezzel az egykor félelmetesen nyomott áron dolgozó rivális árelőnye jelentős részben elillant."
Azért Teszáriéknak csak sikerült... ráadásuk sok-sok éven keresztül. A mobilos frekvenciapályázaton csúsztak el, meg a hatósági húzásokon... Persze mivel Magyarországon jelenleg olyan döbbenetes mértékű az infláció, mint még 1990 óta soha, így vélhetően ha a román csapat maradt volna, ők is emelgetésbe kezdtek volna ... vélhetően. Csak a mérték lett volna más.
Igaz, itt van egy csapda rész... mert a KSH szerint 14,5 %-kal emelhettek volna csak... de az energia nekik sem annyival kerül "csak" többe...
-
válasz
trec12 #108826 üzenetére
FTTH-n nem is lesz 500-as? Nem mintha lefelé akarnék váltani 1000-ről, de azért logikus lenne, hogy akinek a 250 nem elég, de az 1000 meg sok, az 500 meg nagyjából ideális neki... de ezek szerint nem...
#108832Lackooo84: ez ráadásul FTTH-n meg is tudná csinálni.
#108833cof: Mondjuk egyik szolgáltatónál sem negyedannyiba kerül a negyed olyan gyors Internet, hanem érezhetően olcsóbb, de nem olyan mértében, mint amennyivel lassabb...
Ezt a 250-et azért vezették be, hogy:
1. Megakadályozzák a tömeges felmondást
2. Tehermentesítsék a hálózatot, hiszen 4 darab 250-es Efi kap 1 Gbps-ot, miközben 4x 3000-zel számolva az 12 000 Ft
3. Sokak elégedettek lesznek, mert eddig sem tudták kihasználni a Gbps-ot, viszont az áremeléstől rosszul voltak.
4. A 3000 Ft-os árral, már a Telekommal szemben is tud alternatívát mutatni ár/érték arányban.A DIGITel 1500 viszont ez nagy csalódás volt nekem. Azt hittem ,hogy esetleg az Invitel féle 1200 Ft-os csomagot hozzák be drágábban, azaz minden vezetékes szám korlátlanul hívható lenne... hát nem nyert
-
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN S2 TG Chieftec 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W
- Otthoni PC Komplett Szett Akár játékra is! Monitorral, Billentyűzettel, Egérrel
- Apple iPhone X 64 GB fekete - kártya független, tökéletes állapot - eredeti Apple szilikon tok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 90% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3311
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3389, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest