Hirdetés
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
válasz
xeon forever
üzenetére
mit írtak?
-
dchard
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Ha 6 órád van otthon alvással együtt, akkor ez lesz a legkisebb problémád

-
Geth
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Én szoktam távolról letöltetni az otthoni cucmókkal a dolgokat, mire hazaérek ott figyel a helyén (kicsomagolva, film/sorozat esetén hardlinkelve/átnevezve).
Ez akkor se fog változni ha a 100/100 helyett kötnek gyorsabbat
-
törölt tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Egyrészt a korszerűt, én az optikára értettem. Másrészt a Torrent bajnokokon kívül melyik otthoni felhasználónak nem elégséges bőségesen az 1 Gbps?
-
dchard
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
3100-ért? A "programozóknak" van igazuk...
-
Túzok22
senior tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Ha a doboz nyitva van és folyik ki belőle a víz, akkor az baj, trehány munka.
-
DonMaster
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
az oké, de azt csak látod, hogy nyitva, és szolsz, de sokan a kábelezésre értik, az hogy az optikát nem mindenki tudja normálisan összerakni vagyis hibátlanul, az azért elfogadható, persze ök evvel foglalkoznak, és nem védeni akarom öket, de 1000bekötésböl 1-2 ilyen van. az hibahatáron belül van. persze hiba, de nézd azt is, hogy akinek jo az nem mind ir ide, hogy jo minden, csak páran, de legalább anynian irnak hogy bajvan, ebböl levonni következtetést, hogy gány és szar munka , nem lehet,
-
DonMaster
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
az ,. hogy mit látni, az 1 dolog.
de ott vagy a végén a munka lapot alákell irnod, elismerve , hogy cool minden.
mikor kb te meoz-od le, ha nem tetszik nem irod alá, ha alá írtad, akkor meg wtf?
és most olyanrol van szo aki ért is hozzá, mert hozzá nem értő nem fogja enynrie kenni vágni hogy mi miylen kábel és miért stb. -
Geth
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
A Te verziódra írtam, az egyértelmű hogy megy, nincs mit tesztelni rajta...
Nem tudom mire írtad a perszét, mert Te tesztelgetted a nyilvánvalót :)
Egyébként azzal kezdtem hogy HA beállítható. Nem megy/nem akarod, Te dolgod. -
Geth
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Miért ne működne?
Ezt teszt nélkül tudható. -
Geth
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Sőt, ha át lehet konfigurálni a switch részét az AP "routernek" (pl. openwrt), akkor mehet a WAN portjába az upstream, és nem vesztesz portot

-
válasz
xeon forever
üzenetére
Adatcsomag típusától, a protokollok által használt keretektől függ, itt nyilván WAN-LAN kapcsolatról volt szó (játék letöltése internetről), nem LAN-LAN-ról.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Igen, erre írtam, hogy ha nem bontotta újraindítás előtt a kapcsolatot előfordulhat, hogy beragadt a felhasználóneve. Ehhez a natolásnak semmi köze, ahogy annak se, hogy az ont, saját router, pc, laptop, mosogatógép hozza létre a pppoe kapcsolatot. Néha előfordul ilyen, kis idő után a rendszer kidobja a beragadt felhasználót és újra tudsz csatlakozni.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Én is és nem vagyok natolva. Ha a pppoe kapcsolatot létrehozó eszközt újraindítod, új ipt kapsz. NATnál a külső ip nem tudom változik-e ilyenkor. Ha azt ontod bridgeben van, miért is indítanád újra egy újracsatlakozáshoz?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Miért jó a nat? Natnál pont nincs új ip. Ha nem tudsz újracsatlakozni, mert belépve maradtál mindegy, hogy natolt vagy publikus ipd van, illetve lesz. Amíg nem csatlakoztál ninvs ipd sem . ..
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
az más, hogy mi a legjobb, meg az is más, hogy mi valójában...
eredetileg modem, de mivel egy eszköz több mindent szolgál ki, így valóban a terminál jobb kifejezés
-
válasz
xeon forever
üzenetére
Igen, még az van.
-
CirrMee
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
Wtf...?
Amikor Telekom felé nem ritkán 300 -al többet mér a Foxi, mint az itt istenített csoda app (de minimum 100-150 a difi), akkor miről is szólt a szösszeneted? Komolyan nem értem, mire volt ez válasz.
-
hofilaci
tag
válasz
xeon forever
üzenetére
A 80% jelerősséget a TV csatornákra értettem!
A neten a fel / le töltéssel van problémám!
Mégpedig azért mert mindkét eszközt közvetlen 1,5 M megfelelő ellenállású és csillapítású kábellel összekötve is tapasztalom!
(még egyszer: 1,2 hónapja volt karbantartás a területen azóta van ez a gond az előtt nem volt gon a net sebességgel ezt jeleztem is a DIGI nek jött is szerelő,válasz a garantált le/ fel megvan a Tv nem produkálja a pixeles hibát,UI: máshol még szarabb a jel mondá a szerelő miközben cserélt egy optikai csatit a ZTE be)Amúgy nem tudom milyen karbantartást végeztek? Mert elég ramaty állapotban van a hálózatuk! Az elektromos vezetékeket tartó oszlopokon leszakadva az optikai kábelt,elosztó dobozt tartó bilincsek.Van ahol csüngenek a levegőben.Nem hinném hogy ez jót tesz a hálózatnak.
Amit írsz,hogy "szintúgy vonzáskörzet "(lehet,hogy az elosztó fejálomásóhoz elég közel vagy.
(mondom ezt azért mert a szerelő amit mondott,hogy tőlem távolabb az utcánkban még szarabb a helyzet)
Hiába jelentgetem ha megvan a garantált le /fel töltési sebesség (300Mg/sec 75Mg/sec ) nem csinálnak semmit. -
válasz
xeon forever
üzenetére
Bocs, van bármi fogalmad a routingról, főleg L2? Ilyen screenshotokkal semmit nem tudunk itt kezdeni.
-
válasz
xeon forever
üzenetére
Ezt helyből nem lehet diagnosztizálni, ez simán lehet valami BGP probléma is.
-
válasz
xeon forever
üzenetére
Ez miért érdekes?
-
Laccoss
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
Helytelen az idézet. Ha túl sokat veszítesz, az természetes, ha túl sokat nyersz, az törvénybe ütközik.

-
nfsu17
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
-
varso
tag
válasz
xeon forever
üzenetére
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Nálam ott van telón is és pc-n is.
-
adika4444
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
Értelmeset mérni amúgy sem nagyon lehet.
Itt bár jön a 100--110 MB/s lefelé az ftp.bme.hu-ról (debian-cd), de Speedtesten az AHRT szerverével jön a legnagyobb sebesség akár 880 Mbps lefelé, de a felfelé irány meg kevés, nem tudja kimérni. Telenor szerverrel lefelé nem mér rendesen, de a felfelé irány ok. Telekom a legjobb, az most 500/200-at produkált, és ennél többet nem is nagyon szokott nálam, egyszer láttam 700/240 Mbps-t...
De a saját szerverüket is felülmúlta itt az AHRT-é lefelé...
-
Gyurka6
őstag
válasz
xeon forever
üzenetére
Miért nem jó az nmhh [link]
-
poli27
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Lehet nem fizettek érte szokásukhoz híven

-
sfdrakex
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Nálam ilyet nem dob fel. Valami biztonsági programod talál kémkedést a speedtest oldalán?
-
Cr00py
senior tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Így van. engem is átdob a speedtest oldalra.
Ott valami más gond lehet.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Engem simán a speedtest.net oldalra dob. Lehet nálad telepítve van valami third party szemét.
-
törölt tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Ez azt jelenti, hogy ha a router meg van adva DNS kiszolgálóként is nem fog válaszolni a kérésekre, tehát a LAN-on lévő gépek csak külső DNS -től kérhetik a névfeloldást.
-
Geth
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
De a router hogy, ha a remote requestet kikapcsoltad?
Egyébként lövésem nincs milyen kapcsolatról magyarázol. -
Geth
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
A kérdésre nem válaszoltál. Mi oldja fel a LANon belül a hostnameket?
Gondolom nem a router, mert a remote request tiltás ezt sugallja
Azt olvastam hogy a RouterOS default tűzfalszabályai hagynak kívánnivalót maguk után, de egyrészt nem tudom hogy ez fennáll-e még vagy Te megoldottad-e.
-
Geth
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Ha nem szolgál ki remote requesteket, mi oldja fel a local hostname-eket?
-
DonMaster
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
Az bérelt vonal van kkv http://digi.hu/uzleti/kkv
-
Laccoss
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
Köszi, de nem engem érdekel.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Akkor leírom mégegyszer, fizikai képtelenség gigás kapcsolaton 940Mbps fölé menni (de az már a nagyon max), az a fölött mért érték tuti nem valós.
-
dethroner
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Nem értem hogy lehet másnál 1ms a ping, míg nálam router nélkül se megy sose 5 alá. Most beraktam egy 841-es routert a megszokott 1043 helyett, és ezzel is megvan a szerverre várakozás szöveg, meg a youtube-on belefutok ezzel is olyanokba, hogy a hálózattal valami gond van, nem indul a videó és indítsam újra a böngészőt. De egy frissítés után betölti. Majd egy másik videó és újra előjön időnként.
Itt a PH-n is sokszor várok és azt írja, szerver azonosítás folyamatban... -
Lackooo84
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Az a 982 is jó nagy kamu (meg persze fizikai képtelenség).

-
dethroner
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Win7-et használok, de letöltöttem ezt az új edge dolgot, de semmit nem hozott.Ja de, a ping már csak 7
Kikapcsoltam a Malwarebyte-t, a win tűzfalat is, de 500 fölé nem már a digi saját mérője. Írtam már, a routert kiiktattam, közvetlenül a bridge módba rakott szolgáltatói eszközbe megy a gépem. Ja, és SSD-t használok. -
DonMaster
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
mi 40-es?
ez? de ez csak a BIX-es betápja a Digi-nek ezen kívül van még be tápja. és ez is távolról sincs maxon.(#73885) viktorhu
ez jó kérdés, de mikor elkezdte tehát van ahol 1-2éve ál ott még az invitel max gondolatban volt megfontolva,az a baj hogy nem konkurencia meg igen is,
hogy miért az. mert a digi-s árhoz képest drága ,
és ha a telekom oda tol egy flip-et akkor máris szerződnek át, és ezt csinálja, én is olyan helyre költöztem ami új település eddig csak invitel volt, és év elej óta havi 1 flip-es reklám jön . addig a flip nem is volt elérhető még a digi nem vette meg az invitelt.
bonyolult ez, de lényegében az inviteles embereket át akarja szedni saját efi-re mert másképp elhalássza a flip őket. még fttb-s emberek úgysem fognak flip-esek lenni. -
DonMaster
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
gratulálok tehát 1x volt 72 MB/s , az tök menő jah nem nekem 7200-assal 120MB/s van .
az , hogy lehet az 5400-asra is torentezni 1 dolog mint írtam, 1 másik , hogy ha ritkán mondjuk havi heti 1 letöltésben ki is használnád a max sebességet az másik, ha viszont nem használnád ki akkor kb minek a gigás net? értem Digi csak ezt ad optikán de akkor minek a gigás saját router ha a géped úgy is vissza fogja meg ráérsz félsebesség el is letölteni ? akkor 100Mbits-el nem érsz rá? vagyis 94_el ? -
törölt tag
válasz
xeon forever
üzenetére
A kedvedért próbából bekapcsoltam egyidőben a mikrót (900 W), a porszívót (1000 W) egy 850 W-os profi BOSCH fúrókalapácsot is járattam ki/be kapcsolgatva vagy 5 percig és még a hűtőszekrény, a fagyasztó valamint a mosógép is ment. (Pesze az informatikai kütyük is adtak némi terhelést.)
... és nem ugrott a forgalom.

A mobilon - ami a villanydrótra rácsatlakozó WiFi Devolo-tól kapja a streamet - a TVMosaic képe folyamatosan és a hangja szájszinkron ment. Pedig az egy 13 Mbit/s-es natív HD stream.

Persze biztos Te tudod jól. Én csak azt tudom megírni, amit tapasztalok a gyakorlatban. Az elméleti részével biztos TE vagy tisztában.

-
iMaverick
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
Ez egy érdekes infó, köszönjük!
Nálunk eddig a maximum: 2 okostelefon, 2 PC LAN-on, 1 PC wifi-n + kakukktojásként egy TP-Link router AP módban. Nem jött elő ilyen jellegű probléma. Lehet visszadugom majd a TV-t is, hagy "terhelje" a LAN-t.
-
Akybron
aktív tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Most jött az SMS a Bridge aktiválásról.
Router mód esetén WIFI-nél volt egy olyan beállítás, hogy max 10 eszköz (HG8121H) lehet csatlakoztatva.Amúgy megy jól, 918/334
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Erre jó a fórum. 😃🤣😁😆
-
válasz
xeon forever
üzenetére
#72925 Egyáltalán nem jött át a cinikusság (senkinek se - mivel a hsz cinizmust még nyomokban sem tartalmazott), tisztán láthatóan csak próbálod a saját okosságod erőltetni.

De ha már cinizmus: AP Isolation
MAC-hez volt fixálva az IP-k egy része (amihez kedvem volt, de ez amúgy sem jelent problémát switching szempontból, ha nem kér IP-t hanem a DHCP-kiosztási tartományon kívül - de a beállított C osztályon belül - kézzel oszok ki). Ahogy korábban is írtam az ONT wifijére kapcsolódó eszközök még az ONT webfelületét sem érték el (nem hogy a hálózaton levő más gépeket), míg az ONT-hez kábelen csatlakozó AP wifijén lógó (akár ugyanazon eszközök) látták a belső hálózatot.
Win10-es hálózati elérhetetlenség (ami amúgy csak az SMB-t érinti, azt is csak authentikációs) szempontból egyáltalán nem releváns ebben a helyzetben.
-
Geth
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
A port isolation feature kikapcsolhatatlanságán nem sokat segít, ha fix IP van, vagy statikus összerendelés MAC alapján, stb.

-
woodworm
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Leegyszerűsítve, AP isolation esetében el vannak szigetelve a kliensek egymástól, csak internetezni tudsz. A gond, hogy ez általában kapcsolható opció szokott lenni a wifi beállításoknál.
Mivel korábbi visszajelzések szerint port isolation is van a két port között, elég korlátozottan használható saját hálózat kezelésére a mostanság osztogatott ont. -
xeon forever
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
Lejart a szerkesztes... Szoval ami igy leesett es kerdeses, hogy a MAC cimekhez fixaltad az Ip cimeket DHCP-n?
Azert az nem hatrany...Illetve Win10 gepek eseten mar van Xarakodas egy W7/2012 server lathatosaga kozott...Erre a megoldas a Halozati meghajto hozzaadasa.

-
válasz
xeon forever
üzenetére
Nem ez volt a probléma (mivel pont úgy nézett ki a hálózat, ahogy szerinted kellett volna). A probléma ott van, hogy az ONT-n be van kapcsolva az AP isolation (vagy ennek megfelelő üzemmód) és ezen felhasználói oldaról nem lehet változtatni (amit a support is megerősített). De már amúgy is tárgytalan.
-
Geth
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Amire válaszoltál, ott írja (válaszként), hogy AP-ként működött a 2. router.
Tudtommal AP ritkán futtat DHCP servert. -
TeeJay
félisten
válasz
xeon forever
üzenetére
qbittorrent 4.1.6-ot használsz?
-
TeeJay
félisten
válasz
xeon forever
üzenetére
mondtam már
TP-Link WR1043ND V2.0 720MHz QCA procival is röhögve vitte a 940megabitet, és torrenten is tudtam tölteni 116megabájttal de csak SSD-re!!!
most Asus AC66U B1-van azzal is tudok ennyivel tölteni de szintén CSAK SSD-re!!!
a vírusírtó sem mindegy milyen használsz, pl Kaspersky mellett csúnyán megfogta a procit
Avast mellett jön maxon de NOD32 mellett is tökéletes volt -
DonMaster
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
jo hogy wwenigma neki irtam nem neked vagyis az ö hsz-ét tisztázva nem a tiédre, de mindegy,
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
A gépednek bírnia kellene, router nélkül próbáltad már? Érdemes lenne.
-
norba69
őstag
válasz
xeon forever
üzenetére
Az a 118 MB/s a maximum, ami gigabites hálón átfér.
Ugyanazért, mint amiért a 100 Mb-s hálón is csak kb 94-95 Mb nettó fér át. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Mire töltesz? Asztali? PC? Külön vinyóra? SSD-re? Milyen a géped(cpu, ram, hdd-k, ssd-k)?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Itt írta TeeJay.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Közben javítottam, ketten írtatok 60at, egymás utáni hszben, te MB masik Mb.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Szerk.: nem is neked szólt a 60 mbit, szerintem.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Ott hardver korlát lesz, vagy a router vagy a gép nem tud többet.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
30 ezer körüliek már jobban boldogulnak a gigabittel, mint ezek a tizenezresek.
-
DonMaster
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
Tisztaban vagyok vele csak erthetobben vagyis koznyelven probaltam nem szaknyelven ahogy irtad , hogy ne legyen kesobb kerdes.
-
DonMaster
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
100hoz 2par kell 1000hez 4par kell. Viszont a cat5 nel is 4par van bekotve ahogy a cat5e nel is ennel fogva anyagminoseg a tavolsag fuggvenye hogy cat5 on megy e az 1000
-
BlackJack21
tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Nocsak, van még más is, aki Operát használ.

-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
lényegtelen... technikailag a cat5 100Mbit/s sebedséget tud, a cat5e és cat6 tud 1Gbit/s-t...az,hogy a gyakorlat x-y cm-en mit eredményez,az pusztán szerencse... akinek megy örüljön...de egy laikus ide beolvas, ami lejön neki hogy 1000mbit meg cat5 és rohan megvenni,otthon összedug mindent mindennel és vörösödik a feje meg elkezdi felsorolni a szép magyar szavakat mert 1000 helyett csak 100at mér...
!Távolságtól függetlenül!
!100Mb/s Cat5!
!1000Mb/s(1Gb/s) Cat5e vagy Cat6!Légyszi, olyat még véletlenül se ajánljon senki, hogy a 2 eszköz közé jó lesz egy rövid Cat5ös kábel is, mert így terjed a hülyeség.
-
iMaverick
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
Akkor ott valamelyik érpár szar...
Pontosan. Vagy: be sincs kötve. (Mármint gyárilag.) Pár méterig, ha mind a 4 érpár be van kötve, ahogy kell, müxik a gigabit...
(#72734) pane: Jelenleg az van amit ONT mellé mellékeltek.
Elméletileg azzal mennie kellene a Gb-nek. Természetesen nem kizárt, hogy maga a kábel sz@r. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Akkor az CAT5e kábel. Sima CAT5 kábel max 100 mbit.
-
MasterMark
titán
válasz
xeon forever
üzenetére
Link Control Protocol.
TeeJay: [link]
-
válasz
xeon forever
üzenetére
A feltöltés az nálad is úgy 212?
-
jeness
csendes tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Köszönöm szépen, pont ilyen megoldást reméltem! Amennyiben így nem fog tetszeni a dolog majd átkérem bridge módba.
-
Livius
őstag
válasz
xeon forever
üzenetére
Hidd el, valaki ezt is megtudja oldani. Van olyan szolgáltató, aki 4G gyorsítást úgy ad, hogy napi 10GB az adatforgalmi limit, a 4G-és kapcsolaton. Ami általában a 15 Mb/s-es vonali kapcsolaton felül még plusz 35 Mb/s- szokott lenni, és az azon a nagyobb sebességen forgalmazott adatot számolják el.
-
TeeJay
félisten
válasz
xeon forever
üzenetére
Minek szórakozni vele? Kapsz egy ONT-t a szolgáltatás mellé, bridge módra kéred és használod amíg le nem rohad
-
dchard
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Ezt a baromságot honnan veszed?
A GPON rendszertechnika része, hogy az eszköz GPON SN-jét fel kell (nem lehet, hanem kell) venni az OLT-be, ellenkező esetben a modem sosem fog adási időt kapni, kvázi nem fog működni. Enélkül az OMCH sem fog működni. És mielőtt még kitalálnád, hogy akkor írja át a GPON SN-t, el kell hogy keserítselek: még az eszköz profiljának is benne kell lennie az OLT-ben, mivel a GPON rendszerekben az ONT az OLT szerves logikai része, és nem egy önálló modem, mint mondjuk DSL-nél.
A MAC címet a GPON rendszertechnika egyébként semmilyen szinten nem használja semmire, mivel az ethernet szempontjából teljesen transzparens technológia.
Tehát teljesen kár álmodozni a DIGI-s eszközök házi cseréjéről.
-
TeeJay
félisten
válasz
xeon forever
üzenetére
Plusz egy optikai szál
-
dchard
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Szerintem nálad a SoC-ban lévő HW gyorsítás megy, nem a fast path, a kettő nem ugyanaz, meg hát a fast path-t nem elég aktiválni, hogy "bekapcsolva" hanem konfigurálni is kell, de biztosan érted, hogy miről van szó, mert utána olvastál....
-
woodworm
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Az eredeti kérdés az volt, hogy melyik az a legolcsóbb típus, ami nyers erőből tudja a gigabitet. Ugye a 750gr3-asnak csak mankóval (fast path) megy. Amit most ellenőriztél is, hogy be van kapcsolva.
Ahogy frissül a szoftver és újabb kernel kerül bele, úgy fog csökkenni az átvitt sebesség. A lede kapcsán jól látszik, hogy 2 éve még ment a pppoe gigabit, jelenleg ehhez már be kell kapcsolni a segítséget.
Bár már nem szoftver vagy hardver ismeret, de olyannak ajánlottad legelőször (TeeJay), akinek a torrent kapcsán szüksége lenne a teljes sebességre.
-
dchard
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Hogy jön ez a router forwarding sebességéhez, elárulod?
Soma01:
Szerintem lövése nincs arról, hogy mi az a fastpath. Ez a probléma.
-
Soma01
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
LAN-on mértél? LAN portokon csatlakozva, úgy érted?
A Fast path alapértelmezetten aktív a Mikrotik routetekben? Illetve abban a típusban ami(k) neked van(nak)? -
dchard
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
A probléma az, hogy itt olyanok ajánlgatnak 1000-es nethez routert, akik nem értik, hogy mi a különbség a HW/SW flow offload, meg aközött, hogy egy router valóban tudja-e a gigabitet. Illetve hogy ez milyen limitációkkal jár.
Erre írta neked Multibit, hogy nem baj hogy nem tudod, hogy mi a különbség, csak akkor nem kell ajánlgatni. Egyet is értek vele.
-
Multibit
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Nem értem miről beszélsz. ???
Nem baj
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
xeon forever
üzenetére
Akkor már inkább egy Xiaomi 3G...
-
Soma01
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Melyik Mikrotik router az ami már (azaz legolcsóbban, 18.000ft?) natolni tudja az 1000-es netet?
-
dchard
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Specifikáció szerint mindkét eszköznek (F625 és F668) -28dBm a minimum vételi érzékenysége, tehát papíron egyik sem jobb a másiknál. Persze 1-2dB difi lehet és ez pont elég lehet ahhoz, hogy nálad ez megoldja a problémát, de ez merő szerencse, és simán lehet hogy a hálózat további változásával ez sem lesz elég. Például egyszer csak lesz egy kábelszakadás, amit nem sikerül tökéletesen meghegeszteni, 1-2dB-vel nagyobb lesz a csillapítás és már is annyi volt. Vagy csak simán ahogy öregszik a hálózat, magától is romlik 1-2dB-t az egész.
Nem fog örökké tartani ez az állapot hidd csak el.
-
dchard
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
"Rohadt egyszerű: -28dbm jelerossegig üzemel itt az utca végén meg -32dbm van.
Ehhez egy hét kellett..."-28dBm a szabvány szerinti minium. Ha más cucc működik, az is csak a véletlen műve (picit jobb lehet a vételi érzékenysége) , és egy icike picike további szint romlás megint dobást fog eredményezni.
Hiába cserélgetik az eszközt, ezen az nem fog javítani.
-
Multibit
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Mikrotik

-
djsilas
tag
válasz
xeon forever
üzenetére
PPPoE eléggé megviseli a vasat, kell neki a szufla. Nem mindegy, hogy egy eszköz "betárcsáz" és/vagy NAT-ol, vagy csak mintegy switch működik.
Donhuan azzal van megáldva, hogy szerinte az i5 nem képes PPPoE esetén kihajtani a gigabitet. A politikai korrektség miatt esetleg írd le, hogy nálad hogyan néz ki a hálózat és az internet elérés. A géped tárcsáz be, vagy csak rá van dugva egy routerre?
-
DonMaster
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
csak 1 kérdés a xeon miota általános használatra szánt proceszor? értem ez allat azt mint pl: hogy mióta olyan mint egy soho router(asus tp-link stb.) Elvileg a xeon-ok szerverekbe szánt procik és ha ez igaz akkor ...
(#61682) mpo
fttb nél pont ugyan ugy védve van, mivel ott a lépcsöházi ont-böl jön az rj45 , max egy sw-be belemegy ennyi. -
törölt tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Jó a frizurád! ... de, szokatlanul szűkszavú vagy ma reggel.

Mire hagytak 10 métert? A bejövő optikai vezetékre? ... vagy az optikai patch kábelre?

... mert, a bejövő optikai kábel ráhagyása szerintem rendben van. Az ugyanis lehetővé teszi, hogy gond nélkül utólag is áthelyezd az eszköz(öke)t a kapott kábelhosszon belül anélkül, hogy ki kellene hívni a DIGI szerelőket és ismét optikai szálat kellene vágniuk/hegeszteniük.

Az optikai patch kábelre való ráhagyás nem túl életszerű, de amennyiben Te előre tudtad, hogy elválik egymástól az FTTH Receiver és az ONT mint ágtól a levél, akkor az is OK!

-
SP4C3
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Azért mert a sok user azthiszi nem elég ha az első százötvenezer ember jelenti a hibát. 100%, hogy már tudnak róla, javítják...
-
Criton
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Late 2017-es Macbook Pro i7es procival 16GB memorival es ssdvel gyenge?
Valamint amin mindenki at siklik, digi is, ha eddig ment a sebesseg akkor hogyan lenne lassu a vas?
Az iMac is hasonlo konfig mint a Macbook Pro csak i5-el es 32GB memoriaval.Routeren lett gyari beallitas visszaallitas, ugyan az. De a sajat routeren hozza a 400-600Mbps, de kozvetlen a ZTE-n meg a 200Mbps alig van.
50GB os filet a nas eddig olyan 70-80Mb/s szedett le, most olyan 10-20Mb/s-al.
Az ugyfelszolgalat ra nezett es latjak hogy a kapcsolat is naponta tobbszor epul fe, ami nem normalis.
Ugyan akkor emailen meg azt irjak nem talalnak hibat, szval a telefonos meg az emailes hiba bejelento is ellentetes dolgot mondanak.Valamint a kozpont szerint olyan ez mint ha minden pppoe felepulesnel mas lenne az internet csomagom.
Egyszer felcsatlakozok, alig megy a 200Mbs letoltes, a masodik kapcsolatnal meg 700Mbs ala alig megy. -
Criton
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Közben kiderült az sem probléma, hogy a belső IP cím. Valami a ZTE eszközzel lesz, mert kevesebbet mérek rajta pppoe kapcsolattal mint hogy az én routerem rá van kötve és azon mérek, ami elég érdekes.
Ez mostani eredmény. A kábel mind a két tesztnél ugyan az.
Ha a routeren mérem:És közvetlen a ZTE eszközre csatlakozva:

Egyébként még jó, hogy van accom a speedtestre, és látom, hogy az anomália pontosan 2018.02.14.-én kezdődött, szóval akkor kezdett el ugrálni a sebesség nem kicsit.
Most megy egy részletes és összefoglaló levél a DIGI-nek, amitől kihull a még meglévő hajam. T-nél megnézték, és ha tapasztaltak problémát, akkor küldték a technikust. Itt nem, itt levelezgetni meg screenshotokat kell küldeni.
-
Criton
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
nincs Windows, csak iOS meg MacOS, és több eszközön is. meg van egy Synology NAS és egy Debian szerver is, azokon is ugyan ez a helyzet.
Eddig a router egy CAT5e kábellal volt összekötve a ZTE csodával, most CAT6-al ugyan az. A routeren most megváltoztattam a belső IP-t 192.168.1.1 -ről 192.168.2.1 -re és most megint jó... nem nagyon értem, a ZTE csoda bridge módban van - és még porfogónak jó - és eddig semmi baja nem volt azzal, hogy a saját routerem és ap-om a 192.168.1.1 és a 192.168.1.2-t használta.....
-
Criton
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Az a vicc, hogy a mi utcánkban még csak én vagyok egyedül, mivel a többsége a Telekomnál van, nincs egy éve, hogy a Telekom behozta a kábel netet, mindenki rácuppant majd pár hónappal késöbb jött a DIGI

3-4 hónapja ment, most az utóbbi időben meg csinálja ezt, és ha ezt jelzem egy technikus felé, vagy aki kiépítette nálunk az optikát, kiröhög hogy ez nem lehet, mert fényen jön minden....

-
TeeJay
félisten
válasz
xeon forever
üzenetére
ja aztán volt már 2x is nálunk hogy csak úgy jött napközben a DIGI-s szerelő hogy bentről látták az lépcsőházi ONT dobált kis hibákat és jött magától kiszedte és hozott helyére másikat. tudom mert 4.-en lakom és 3.-on vana doboz és beszéltem vele meddig nem lesz net
ha mindig áramtalanítva lenne az ONT akkor nem fog kiderülni mi a fene van a hálózaton
persze áramtalanítás miatt nem fogja elveszíteni a Bridge beállítást
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Arc Raiders
- One mobilszolgáltatások
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- E-book olvasók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- LG 32UQ85V-W / 32" Nano IPS / 4K 3840x2160 / Gyárilag Kalibrált / HDR 400 / USB Type-C 90W
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Itt a PH-n is sokszor várok és azt írja, szerver azonosítás folyamatban...