Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
kidnou
őstag
Amatőr kérdésem lenne. Saját routert használnék, igy átkérem bridge módba a digiét. Valaki azt irta, hogy elött e érdemes a digis router wifijét kikapcsolni. Gondom az, hogy elfelejtettem a felhasználó/jelszó párost amit adtam neki, igy nem tudok a felületre belépni. Érdemes új jelszót kérni vagy csak tetessem bridge módba, nincs jelentősége?
-
mprrpm
tag
válasz 4Grider #88854 üzenetére
Köszi az infót!
Szintén Velencei út...újra lett indítva a digi modem most ok.
Router logot visszanézve 2.17-kor történt valami.
Lehet, hogy köze van hozzá: országos karbantartás volt éjjel 2021.01.19. 01-06 óra között.
Holnap is országos karbi éjjel 01-06 óra között.MPETYA
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
Digi 1000-es netem van. Archer C7 V4-es routerrel sebesség problémáim vannak. Cat.5e kábellel rácsatlakozva csak 250mbit a letöltés és 220mbit a feltöltés. 5GHz-es Wifin még rosszabba a helyzet: 80mbit letöltés és 140mbit feltöltés (gép: 2017-es iMac 21.5" 4K). Ha közvetlenül a Huawei hg8245h ONT-re csatlakozok kábellel, akkor 440mbit a letöltés és 430mbit a feltöltés. A Tp-Link routeren OpenWrt 19.07.5 van. Mi lehet a gond a routerrel, hogy ilyen gyenge a sebesség?
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
4Grider
nagyúr
válasz Zsombe #88857 üzenetére
Valószínűleg a mérési metódussal és/vagy szerverrel is már problémák vannak nálad, esetleg a mérést végző számítógép hálókártyáival (hardveresen vagy szoftveresen). Cli-vel vagy telepített alkalmazással mérj olyan szerverre, ami mögött van minimum 10 Gbps (és még az is kevés, ha egyszerre 10--nél többen mértek).
Mert 430 Mbps feltöltést nem mérhetnél, ftth-ból meg ezektől mindenképp több jön. -
kicsiogre
tag
Hello, tegnap bekötötték az optikát és a netem 1000-es lett, viszont a sebesség ugyanolyan mint volt az 500-as csomagnál. Érdemes reklamálni vagy ez ilyen fogadjam el ?
-
NGA
addikt
válasz MasterMark #88847 üzenetére
Melóhelyemen fix ip cimek vannak. ott XXX.XXX.1.X Itthon meg XXX.XXX.100.X
-
szürke
tag
válasz szürke #84381 üzenetére
...és a mai napon a postaládában találtam az értesítőt
Bár kicsit hiányosan, de bekerült a település is a címlistába. Viszont az "új igény" menüben stimmel minden.Szerencsére nem a 2 éves tippeddel lett igazad Lackooo84, tavaly május 20-tól ez év január 20-ra elindultak. Telibe 8 hónap a semmiből
[ Szerkesztve ]
-
kasza blanka
aktív tag
Üdv!
Héten hívtak, így 4 év után ideért az év végére ígért FTTH.
Tanács kéne:
- melyik ONT a jó választás, hogy ha mondjuk jó fej a szerelő, és tudom neki mondani, hogy inkább azt tegyük, ha megoldható?
- előre szólhatok neki, hogy bridge mód és nem NAT-olva szeretném?3 szobás panellakás, jelenleg a nappaliig jön be az UTP, ott a router, ott jelenleg a home office miatt 2 gép van kábelen, és a routerből megy egy UTP a másik szobába. azon kívül csak wifi, de később (villamos falkábelek cseréjekor) minden szobában kiépített aljzat lenne.
Jelenleg a lakáselosztónál nincs konnektor, de nem akarom, hogy az optika is a nappaliig jöjjön be, és ott figyeljen az ONT és a router is. Láttam itt másnál is olyan megoldást, hogy felrakott egy nagy kötődobozt, vagy vmi hasonlót és abban rejtette el a cuccokat.
Azt tervezem, hogy bejárati ajtó feletti falra, a lakáselosztó mellé tennék egy ilyen dobozt, abban kialakítok egy konnektort és oda menne az ONT egyelőre, én onnan a jelenlegi UTP menne továbbra is a nappaliban lévő routerbe. Később, ha lesz mindenhol aljzat, akkor lehet a router is bekerülne a dobozba).
Wifi-n általában csak a telók meg a nyomtató van, illetve a hálóban Notebook. Nyilván a későbbiekben lehet felmerül más igény is (TV-re stream a hálóban, stb), gondolom akkor ehhez célszerű a saját router megtartása, az ONT nem fogja tudni ezeket az igényeket teljes körűen kiszolgálni.
Esetleg ötlet, hogy milyen dobozba érdemes ezt belepakolni? Amit itt láttam, az egy csavaros fedelű kötődoboz volt, egy belógatott hosszabbítóval, de én akkor már szebben szeretném: pl sínre szerelhető, vagy doboz falához rögzített.
Egy másik lakáselosztódobozba tegyem be? Vagy egy riasztókhoz is használt fémdoboz?
Ha a dobozba kerülne később a router is, akkor 10-20m lenne a max UTP hossz.Ja, a jelenlegi router csereérett (100as): fenti igényekhez,tervekhez milyen routert ajánlotok max 20k-ig?
A tanácsokat előre is köszi
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz kasza blanka #88868 üzenetére
Szia!
Engem is ma hívtak, gondolom az akarták mondani hogy holnap jönnek végre bekötni a szerelők!
3 hónapos a megrendelésem.
Kár hogy nem értettem, belőle csak annyit, hogy miért beszélek magyarul, Romániában románul kell beszélni! (ezt már jó párszor eljátszották velem több helyen, utoljára Telekom-ban két fiatal hölgy)
Ilyenkor angolra váltok 2x meg is értették...Abban a megyében az utcán, szinte mindenki Magyarul beszél ahol lakom, kivéve a rendőr...
Szerencsére már beszéltem a bekötést végző szerelőkkel akik egy része (50%) tud magyarul is.
Igy nem ért meglepetés.
Októberben rendeltem meg ma kezdték a bekötéseket a falumban.."melyik ONT a jó választás"
Mindegyik, de nem biztos hogy újat kapsz..."előre szólhatok neki, hogy bridge mód és nem NAT-olva szeretném?"
Igen, én is igy teszek!"Ja, a jelenlegi router csereérett (100as): fenti igényekhez,tervekhez milyen routert ajánlotok max 20k-ig?"
Én ezt ajánlom:
Archer AX10 AX1500 Wi-Fi 6 Router
Pont belefér a keretbe!
Én is ezt fogom használni, ha kapok a DIGI-töl! (5 Euro havonta)Ui:
DIGI Románia, de Magyarországon is (majdnem) ua. csak (még?) nem lehet bérelni routert.
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Lasersailing
senior tag
válasz ElektrikusDE #88869 üzenetére
Én annó kértem a szerelőt, hogy tegye bridge módba: nem tette, azt mondta, hogy nem az ő dolga, hívjam az ügyfélszolgálatot (pest megye) (egyébként korrekt volt, pl. cipőt levette lakásba bejövetel előtt, ami nem túl gyakori szerelőknél...)
Az ügyfélszolgálatot hívtam, kértem, ~15 perces beszélgetés végére már bridge módban volt az ONT, szóval nem para, ha nem teszi bridge módba, csak tudd a felhasználónevet, jelszót.Dobozhoz csak egy kérdés: az ONT áramot fogyaszt --> melegszik --> jó neki, ha be van zárva egy dobozba? (nekem nincs tapasztalatom az enyém jól szellőző helyen van, csak kérdezem)
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
A két szerelőből megkértem a "programozót", hogy tegye az ONT-t bridge módba és vegyenek ki a NAT-ból. Mindkettőt megcsinálta egy hívással, kb. 2 percen belül.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
MadMancs
veterán
válasz Lasersailing #88870 üzenetére
En is kértem már bekötés alatt el tudja e rendezni Bridge mód. Életre kelt ont, felhívott valakit, aki egyből fel is vette. "Szia xxx, lesz egy bridge mód" Mondott egy számsort, láttuk ont már restart is. Nem volt egy perc. Szóval ha akarják megcsinálják. Valószínűleg belsős számon, kicsit gyorsabb is a dolog.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
snyper990
őstag
Ha az ONT bridge módban lesz, akkor tudtommal mindegy, hogy melyiket kapod. Ha választhatsz, szerintem válaszd azt, amelyik új.
Routerrel kapcsolatos infókat innen tudsz szerezni
ASUS-okat eléggé dicsérik mindenhol, én egy AC58U v3-mat vettem tavaly black friday akción belül, teljesen meg vagyok vele elégedve (bár egyelőre csak access point-ként üzemel 150 Mbites Vodafone nettel, meg médiaszerver megy róla egy rákötött külső merevlemezről). Viszont az AC57U hardveresen NAT-ol, úgyhogy "ki tudja hajtani" a gigabites netet is simán, különösebb processzorterhelés nélkül (mondjuk ha egyszer végre elterjed az IPv6, akkor arra már elvileg nem lesz szükség). És az belefér a keretedbe is.Ha dobozba raksz elektronikai eszközöket, akkor, mint ahogy azt már előttem is írták, érdemes a szellőzésére odafigyelni.
Plusz ha később a wifi routert is abba tennéd, akkor a fém doboz nem lesz jó, mert leárnyékolja a wifit. -
_csocso_
senior tag
Sziasztok! A következőt szeretném kérdezni: már normalizálódott mindenkinél az internet sebessége? Nálam még mindig csak 450-500 a le, 300 a feltöltés, átlagban korábban megvolt a 700, persze néha volt 900 körül is. XV.-ker. Újpalota.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
oszy
veterán
Egy Huawei AX3 mennyire jó választás a digihez? ONT már bridge módban van.
-
cof
veterán
-
_csocso_
senior tag
Szelessav.net-en is u.a, most pl. 387 / 300 körüli volt.
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
oszy
veterán
Tényleg. Router cserénél mik a teendők? Csak be kell állítani "simán" a routert? Nincs semmi különleges teendő?
-
cof
veterán
-
-
oszy
veterán
válasz mucsgyver70 #88893 üzenetére
Az a Pro? Én azt néztem most ki. Jó áron van az edigiben. Vagy TP-link AX50.
-
kicsiogre
tag
Hello irtam emailt tegnap a diginek( tegnapelőtt kötötték az optikát be a sebesség viszont nem emelkedett ) , ma jött a válasz hogy nem irták át a szerződést az 1000-es netre ennyi volt a hiba.. Újraindítottam az ont és most tökéletes .
-
lacy86
addikt
Hello,
Ma volt Nalunk “halozat update” -> optikai kabel ( panellakas )
A digis router bridge modban van.
most mar csak annyi a dolgom, hogy egy LAN kabellel osszekotom az En routeremmel ?Igy hasznalhatom a sajatomat?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest