Hirdetés
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- oriic: Google Translate helyett: DeepL Translator
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Urby66: Elvesztegetett idők, félbehagyott játékok
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
btraven #115530 üzenetére
Hagyd így. Mert ha a csomagra fizetsz elő, akkor csak rosszabbul jössz ki belőle. Így még egy darabig a 9070,- Ft-t fizeted. Ha jövőre meg lesz infláció követő emelés- amit nem tudni még most- ezt emelik, nem a 10340,- Ft-t. Hisz az eddigiek is azt mutatták, hogy emeltek hűség alatt is.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #105791 üzenetére
Plusz router konfiguráció
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
Dragon3000 #102803 üzenetére
Így van.
-
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
CirrMee #102781 üzenetére
A víz, gáz, áram számomra létszükséglet, a net már egyéb "luxus", ami nélkül lehet élni. Ha az én lakásomba a bérlő a tudtom nélkül köttetne be, nem zárnám a szívembe. Ha tartozást hagy hátra, addig nem köt be az adott szolgáltató, míg az nincs rendezve. Nálam benne lenne az albi díjba, ha nem fizet, ne is akarja használni.
-
the.odzsy
aktív tag
Kertes házakban rendszerint a padláson osztják(juk) a tv jelet. Így ha az ONT a szobában benn van, akkor a betáplálást vissza kell fordítani az osztó felé. Tehát ha belül nem megy, akkor oda kell vinni az osztóhoz vissza a jelet (padlás, villanyóra szekrény...) Ha belül csúnya lenne illetve nagy munkával jár, akkor szerintem ez így megfelelő, és nem fúrjuk szét a lakást. Talán a kültéri kábel kicsit erős illetve egy kábelcsatornával kulturáltabb lett volna.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
l.skywalker #92125 üzenetére
Várj a visszakapcsolással kb 15 percet! Lehet csak az IP-d ragadt be.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
mucsgyver70 #90394 üzenetére
Így már tisztán látszik!
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
Dragon3000 #90387 üzenetére
Csak kérdés volt!!!! A mondat végi kérdőjelből is látszik!!!
Amúgy meg abból a kapocsból én személy szerint ismerek vagy 5 fajtát és méretet (én nem látom, hogy az a kapocs vagy kábel 3 mm vagy vastagabb). Na mindegy, nekem nem nagyon jött le pontosan, (5x után sokat romlott a szemem.)
Na de teljesen mindegy! Nem tartom magam megmondó embernek! -
the.odzsy
aktív tag
válasz
Dragon3000 #90379 üzenetére
Hááát! Nagyon jó szemed van az biztos. Sem a fúrt lyuk mérete, sem a kábelé nem érzékelhető. Az sem látszik a képen, hogy ez kül- vagy beltér. Fényképezek neked lan kábelt, amit optikának is -vagy ha úgy készül- koaxnak is nézhetsz. De ha te mondod biztos az, amúgy meg ilyen munkát nem adnék ki a kezemből, hiszen ezzel magamat minősítenem. Ez egy igénytelen munka.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
mucsgyver70 #90376 üzenetére
Ez nem egy koax szál? Fényképen nem jön le a méretarány így az átmérő sem.
-
the.odzsy
aktív tag
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
cinemazealot #90105 üzenetére
Nyugi az csak egy törésgátló, de legközelebb csak óvatosan.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
4Grider #89848 üzenetére
Való igaz. Nem voltam elég figyelmes olvasó. Viszont a router, ha nincs net, nem szabadna újraindulnia, és ha újra is indul, nem szabadna a dátumnak visszaugrani. Ez olyan mintha resetelne valami miatt. Akárhányszor indítok újra routeren az természetes, hogy azonnal nem elérhető, mivel fel kell állnia a rendszernek, lannal, wifivel együtt. Ez nálam is jó pár perc. De sohasem állítja vissza a dátumot, mondjuk ezt nem mindig figyelem. Újraindításnál nincs áramtalanítás, csak újra bootolás.
Az újracsatlakozás meg az IP beragadás miatt nem sikerül azonnal.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
banderasz77 #89709 üzenetére
Nagyon szép kivitelezés, de a Lan elvezetés tényleg kérdéses!
-
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
neophyte79 #89583 üzenetére
Talán keress olyan csatornát a wifi beállításban, amit nem nagyon használnak a környezetedben. Habár nem tudom így hirtelen, hogy az állítható-e ebben a csodában.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
neophyte79 #89579 üzenetére
A wifi elég instabil, főleg ha társasházban laksz a 2,4 GHz zsúfoltsága miatt. Ha stabilabbat szeretnél marad a kábel. Vagy saját router, amiben már 5GHz-es wifi is van.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
4Grider #89578 üzenetére
Így van az ONT csak 2.4 GHz-et tud wifi-n, az is N-es, ott nem nagyon használja ki a gigabitet. Ez el is kerülte a figyelmemet amikor ovastam a hsz-t. Azért ajánlottam az USB3-as ethernet adaptert, amivel ki tudja a fórumtárs használni a gigabites internetet. A saját wifi kártyacserémet csak példaképp írtam (a saját routeremhez való gyorsabb csatlakozás lehetőségeként).
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
CartmanLand0 #89573 üzenetére
Egynek nem rossz, de a wifi sebesség elég ingadozó. Van USB3-as gigabites ethernet adapter is, az sokkal stabilabb.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
d.véderjoe #89478 üzenetére
Hát igen az az első patch kábel elég tré volt.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #89474 üzenetére
Be tudsz húzni a Digi által használt optikai kábelt is, de azon nem lesz gyári csatlakozó. Habár nem néztem az enyémen se, lehet hogy csak ők hegesztettek előre egyik felére csatit. Ha viszont csak a kábelt húzod be előre akkor mindkét végén hegeszteni kell. Azt nem tudni, hogy megcsinálják-e, de mintha lett volna itt a topikbn olyan, aki már előre behúzta a kábelt. Ő kereste is a pontos típust és talán ő tud erről konkrétabban nyilatkozni. Tudom hogy sok idő, de olvass vissza itt. Elméletileg ha a kábel egyezik kivitelezhető. A mostani automata hegesztőkkel nem is nagy idő, a szerelő meg megspórolja a behúzást.
Közben látom más már reagált. -
the.odzsy
aktív tag
válasz
allein #89419 üzenetére
Akkor ahogy írtam. Készülj elő: az ONT-nek konnektor kell. Próbálj olyan helyet találni, ahol az ONT-t bekötve könnyedén rákötik a tvk-hez futó koaxot (amik most kintről jőve mennek oda) illetve LAN kábellel össze tudják kötni az ONT-t a routereddel (ez is lehet a régi bejövő LAN kábel).
Ezután mehet a bridzs és csak összekötik az ONT LAN lábát a router WAN lábával és már minden mehet is a régiben. (hiszen most is a routered tárcsáz be PPPOE-n). Ja most nézem lehet hogy TV-d nincs is? Akkor az tárgytalan. -
the.odzsy
aktív tag
válasz
allein #89416 üzenetére
Előbb utóbb ahol kész a kiépítés mindenkit átraknak FFTB-ről (Lan kábelesről)- FTTH-ra (optikai kábelesre), és ha meg van lekapcsolják az FTTB-t. Aki nem kéri az átkötést ez idő alatt az más szolgáltatást kell keressen. A párod félelme egyértelmű, míg nem jön értesítés, meddig kell átkötni, addig ráérsz vele. De ez a ti döntésetek.
Ha jól láttam másik témában egy Syno RT2600Ac-d van. A beszerelést követően az ONT mehet bridzs módba és a routert csak rá kell kötni és már mehet is tovább. Nálam is ez volt, a szerelő ott akkor áttetette és nem kellett az ONT-t állítgatni.
Az optikát én is stabilabbnak vélem, természetesen a megfelelő technikai háttérrel. -
the.odzsy
aktív tag
Úgy látom csak el kell mennem dolgozni a Digihez technikusként. Van mit kijavítani úgy tapasztalom. A bekötő - hálózatszerelő fizetése sokkal alacsonyabb a technikusiénál. Nekik több bekötést kell megcsinálni adott napon, de ezt azért nem kellene hogy a minőség rovására menjen. nem is hiszem, hogy ezek szakképzett szerelők, ezért van szükség technikusokra.
-
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
MasterMark #89030 üzenetére
Így van, így is nevezhetjük. Vagy helyi IP-ként. Én saját ip-nek hívom.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
MasterMark #89028 üzenetére
Szerintem ő a router saját IP-jére gondolt, amin be is tud lépni a routerba (lanon vagy wifi-n). A wan IP-je természetesen más, amit a szolgáltatótól kap. Így jön az hogy a dhcp 192.168.0.x ip-t oszt a klienseknek.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
nmiklos02 #88904 üzenetére
Digi.hu facebook nem hivatalos oldalon ez van:
"A XVIII. kerületben a Szabadka utcában délelőtt 11 magasságában egy magas Spar feliratú teherautó végigtépte a (digi) vezetékeket, majd angolosan távozott... Akit esetleg érint. Digi szerint 72 órán belül javítják."
Nem tudom mennyire vonatkozik rád -
the.odzsy
aktív tag
válasz
TeeJay #88824 üzenetére
Szerintem inkább szerelő hiány az oka. Most is keresnek nem egy térségeben bekötőt, szerelőket, sőt szegedi bekötésre Békéscsabáról küldtek embert a karácsony környékén (és ez vidék). Az anyaghiány is szóba jöhet, de amikor valamelyik fórumtárs írja itt, hogy a szerelőnél 10-18 darab ONT van, esetlegesen a minőség lehet gond, nem hiszem a készlet darabszám. Ez az én szerény véleményem. Gondolkoztam, én is hogy elmegyek szerelőnek hozzájuk, de nem nagyon tetszene hogy mindig máshol legyek. Még az 50-100 km nem okozna problémát, de amikor azt írja hogy országos, és hogy ingyen szállás, távolléti díj ott már valami azért benne van a dologban.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
viktorhu #88783 üzenetére
A szerződés él azt fel akarták vele bontatni, de hál istennek nem mondta fel. Ilyenkor ha a Digi akarja felmondani,l van lehetőség esetleg, hogy a haver nem akarja és köti az ebet a karóhoz? Mire számíthat?
Az osztást mondtam én is, de albérlet friss költözéssel és nem ismernek senkit, én biztos így tenném az alattam lakóval, felezve a költségeket. (főleg ha az idősebb személy) -
the.odzsy
aktív tag
Korábban már írtam, hogy havernál szerződés kötést követően a kint lévő szerelő elmondja, hogy nincs üres hely az osztóban (FTTH, társasház kb 12 lakás, 10-es osztó), így nem tudja bekötni a netet, tv-t.
A mai nap bement személyesen az üfsz-re és ott közölték, hogy kihalásos alapon tudnak kötni, nem lehet több.Még egyszer kimennek a címre, körülnéznek hátha van valami megoldás, de nem nagyon van rá lehetőség.
Megkötött szerződéssel (tavaly dec.23.) mit lehet ilyenkor tenni? Az optika lenne megfelelő, a kiépítés lenne cél. A bővítést szinte kizárták .
Nagyon más alternatíva nem nagyon van T koax, Voda nincs (Szeged Tarján). -
the.odzsy
aktív tag
válasz
Viktor0610 #88566 üzenetére
Ha nem lépett be a routeredbe akkor az tárcsáz be továbbra is. Így szerintem igen az ont bridzsben. De nézd meg a routeredben a wan beállítást. Ha pppoe akkor tuti.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
szaboi6512 #88523 üzenetére
Így van már egy kicsit unalmas. Mindenki úgy mér és ott illetve avval amivel akar. A Digi pedig azt fogadja el amit ő akar, mindenki más pedig szintén. Tehát kár ezt túl lihegni.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #88463 üzenetére
Semmi probléma, nincs ok az aggodalomra!
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #88457 üzenetére
Elnézést! A garantáltat kérdezte, az pedig 300/75 MBit. Ha az alatt van akkor bejelenthető hibára.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
CartmanLand0 #88417 üzenetére
Természetesen van. Ez internet:3100Ft+ tv: 3100 Ft. Olcsóbb ha a Digi nekem csomagot rendeled ez 5999 Ft, legfeljebb a telefont nem használod. Én is így használom. Mondjuk itt 1 éves a hűség, de lejárat után is ez az ár marad.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
Dragon3000 #88386 üzenetére
Nálam is ez volt, az egyik "mester" szál hegesztett a másik átkapcsoltatta az ONT-t bridzsbe és intézte a papírokat, meg a belső beüzemelést. Egy gyakorlott szerelőnek kb. 20 perc egy optikai szál hegesztés. A fórumtársnál lehet hogy egy kezdő szerelő volt.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #88371 üzenetére
No para. Vidéken sokkal hamarabb meg van. Szegeden -ami nem kis város mint tudva levő- kb.: 1,5-2 hét a kivitelezés időpontja be- illetve átkötésre. Személyes tapasztalat: karácsony előtt Békéscsabáról hoztak embert a bekötésre. Úgy hogy ne aggódj gyorsabban megy vidéken, mint a fővárosban. Hajrá, és használd probléma mentesen és egészségben.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- EAFC 25
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- ASUS routerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Csak aprópénzre büntetné az Apple-t és a Metát az EU
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás Számítógép! Rog Maximus VIII / I9 11900K / 7900XTX 24GB / 32GB RAM
- G15 5511 15.6" FHD IPS i5-11260H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest