Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Biga123
addikt
Ha az kábelen is szakad a net , nem csak wifin, akkor saját routerrel sem lesztek feltétlen beljebb. Fiberhome eszköznél nekem is az ont volt a hunyó anno , amióta ZTE van atomstabil. Lehet megérne egy hibabejelentést első körben. Ha az üf is látja a szakadást akkor a saját router nem old meg semmit.
-
garga pista
őstag
Digi ügyélkapura belépve lehet oda-vissza kapcsolgatni.
Vagy telefonos üf. szolgálatot kell hívni. -
Borisz76
nagyúr
-
4Grider
félisten
-
adika4444
addikt
Szerintem érdemes saját routert használni, főleg, ha vannak egyedi igények, kezdve ott, hogy át akarod állítani a wi-fi hálózatod nevét és jelszavát. Szolgáltatói eszközt én maximum akkor használnék, ha tényleg az van, hogy 'jóvanazúgy' és nem fontos az üzembiztonság, belefér n+1 eszközön átírni az adatokat ha cserélik és társai. Amúgy felügyeld te a saját LAN-odat és WLAN-odat.

-
4Grider
félisten
Azért kell a routerrel lecsatlakozni, hogy elbontásra kerüljön a kapcsolat. Ha nem bontod el, csak megszakítod, utána a laptopon nem garantált, hogy fel tudod újból építeni, mert a központ szimultán kapcsolatként értelmezheti (még vár egy darabig a megszakadt kapcsolat mögötti eszközre), az újat pedig addig tiltja.
-
4Grider
félisten
A szokásos:
1., A routered admin felületén lekapcsolódsz a netről.
2., A routered wan portjába menő patch kábelt bedugod egy erős notebookba és felépíted rajta a pppoe kapcsolatot. Ott mérsz parancssorban néhány szerverre. Ha sem reggel, sem este nem éred el a 700/210 kínált sávszélességet, bejelented hibára.
3., Ha kijönnek és ettől jobbat mérnek, akkor nem nyertél. -
-
cof
veterán
Arra is dobnak még pluszban 1000 Ft kedvezményt? Mert máshogy nem jön ki a matek, hogy 6000 Ft legyen a számla /hó.
Nekem úgy rémlik, hogy 2 és több szolgáltatás esetén -1000 Ft, és epack -500 Ft. Szóval 1500 Ft-nál több kedvezmény nem szerezhető, akár van telefon akár nincs.
Ti "beragadtatok" még akkor ezekszerint a 2019-es csomagokba amik önmagukban is olcsóbbak voltak mint a 22-es és abból vonták ki a hűség kedvezményeket, mert akárhogy sakkozom a számokkal sehogy sem lehet lefaragni 6000 Ft/hó-ra.
-
-
-
-
-
-
-
-
Vagy NAT-olt IP címet kaptál az újbóli csatlakozáskor, vagy pedig LAN-on nem volt megoldva a kliensek IP címének fixálása, és ott kapott más címet a szerver, amire a port forwardolva van. Illetve az is lehetséges, hogy csak nincs még elindítva a szolgáltatás, ami a portot használja, így nincs ami válaszoljon a porttesztre.
-
Lewzke
őstag
Pontosan ez nem tetszik hogy egy böszme nagy eszközt el kell rejtenem a fal mögé, betonozzam be mi? Az egész modem negyed ekkora lenne ha nem kellene a wifi routert beletuszkolni. Mondom Romániában bridge módban 3 eszközöm van! Optika -> TV modem -> internet modem -> router. 3 táp és azt is betonozzam be ha nem akarom látni. Mindez 2021-ben, és kényelmi sznobnak néznek.
-
4Grider
félisten
A repeater azzal a jellel dolgozik, ami rendelkezésére áll. Ahol viszont repeater kell, ott nem szokott túl stabil lenni a wifi. A powerline adapter viszont a kisfeszültségű elektromos hálózatba beküldött jelre épül, ami fázison belül és fázisok között is működik és ez, továbbá az elektromos hálózat minősége (kötések milyensége) és a távolság alapján több száz Mbps szedhető ki belőle stabilan.
-
-
-
4Grider
félisten
Van pár ilyen topik...
https://discussions.apple.com/thread/8048666 -
4Grider
félisten
Annak kell tudnia 800 Mbps fölött routolni. Gondolom nem wlan-ról van szó, hanem kábelen méred ezt a sebességet, hiszen a wlan-on elérhető sebesség sokváltozós, nem csak a routertől és az adaptertől függ. Kábelen milyen hardverrel és milyen szoftverrel mérsz mi felé/felől? Az adott eszközön nincs telepítve valami sávszélességmenedzsment szoftver, a gigabites adapterhez?
-
Dragon3000
nagyúr
Mindenkit érint, ahogy odaérnek, csak az a kérdés, hogy ki egyezik bele és ki nem. Természetesen aki nem, annak nem lesz szolgáltatása, ha az adott részen minden beleegyező át lesz kötve. Nálunk is, ahogy végeztek a lépcsőházban az összes beleegyezővel le is lőtték az fttb-t.
-
turulbird
tag
Éjjel 0.40-kor is volt egy félórás kimaradás, akkor ezért, csak sietett az órájuk:
Hát; ebből csak a karban tartás valósult meg!
Én meg mondtam, hogy azért kíváncsi lennék a fogyasztóvédelem véleményére is: erősebb gép, ingyen áram a diginek, holott a szolgáltatás feltételeit a diginek kellene biztosítani, az üveg szálat nehezen dugom rá közvetlen a gépre...
Már két éve erőszakoskodtak, de a netre szükségem van, de nem mindenáron...
Elég nekem a digi100 is. Tízen x év alatt nem volt annyi gond, mint most 12 nap alatt.... -
turulbird
tag
Hát én is!
Tértivevényes levéllel riogattak, ha nem kötöm át január 31-ig, akkor felmondják ,,hálózat korszerűsítés" címén:
Hosted by NetSpace s.r.o. (Detva): 23.898 ms
...
Download: 0.00 Mbit/s
Upload: 87.66 Mbit/sÉjjel 0.40-kor is volt egy félórás kimaradás...
292/324
Hozzám akarnak kijönni, mikor nem itt a gond; akkor nem tudnék néhanapján 760/320 körül is mérni...
Hát nekem ez nem korszerűsítés....
Diginet 00
-
"mert megtörik a kábel"
Nálunk mikor az irodában kötötték az optikait, én kérdeztem, hogy nem kell vigyázni az optikai kábellel, hogy ne törjön? Válaszul a srác direkt többször megtörte, hajlítgatta (a bekötött kábelt), hibátlanul működik. A szerelés végén otthagytak pár 10m kábelt, nézegettem, próbálgattam, vágtam belőle, a tapasztaltak alapján kb művészet megtörni.
-
the.odzsy
aktív tag
Úgy látom csak el kell mennem dolgozni a Digihez technikusként. Van mit kijavítani úgy tapasztalom. A bekötő - hálózatszerelő fizetése sokkal alacsonyabb a technikusiénál. Nekik több bekötést kell megcsinálni adott napon, de ezt azért nem kellene hogy a minőség rovására menjen. nem is hiszem, hogy ezek szakképzett szerelők, ezért van szükség technikusokra.
-
4Grider
félisten
Addig örüljünk, amíg még működnek, és legalább az üzemeltetésre van pénz. Mert ahogy elnézem, a bekötésre már nem sok jut...
Nekem említette két évvel ezelőtt a bekötést végző, hogy 5000 Ft körüli pénzt kapnak címenként. Nálam egy órát voltak ketten (nem tartottam fel őket és rendes sebességgel dolgoztak), ami azt jelenti, hogy oktatás és szabadságok nélkül a két ember kitermel a fővállalkozónak napi 40e Ft-ot. Mi ettől egy kevéskével többet költünk munkanaponként két bolti eladóra (logikusan közterhekkel együtt). Ha nincs pénz, nincs foci. -
Laccoss
addikt
Na de miért építetted be a kábelt? Elektromos kábelt kell csak beépíteni, minden mást úgy kell megcsinálni, hogy módosítható, cserélhető legyen.
Lehet, hogy még a kábeleket is visszahúzzák neked a lépcsőházból, hogy ne kelljen kibontani az előszobánál, és úgy oda lehet rakni az ONT-t.
Persze a te otthonod, a te döntésed.
-
DonMaster
addikt
ha a routered bevan állitva akkro gépen csak bekell dugni mert dhcp-n ad ip-t a mac-nek és menni-e kell.
tehát gépen nem kell állitani semmit ha a router bevan állitva és a digi eszköze ha van bridge-ben van.patricking
telefon üszf, hivd hogy mikorra várható nappal és mond hogy a 15nap lejárt ma , akkor utána fog hivni a szerelö hogy mikor tud jönni de ez már lelet irva töbször is, kereső meg van használni kéne.ha üszf-nek mondod hogy lejrát akkro szolnak a szerelönke és utána fog hivni,
privát szám 1 nincs 2 nem lehet megadni. 3 rejtetszámrol hivnak igy hiába kéred nincs. -
Soma01
veterán
Tehát akkor a routeren van net, a kábel jó. Gondolom a gép is jelzi, hogy be van dugva a kábel. Ha igen, a kapcsolat ikonnál ír ki valami hibát? A router elérhető az IP címén?
Itt kellene folytatni amúgy: Router gondok téma
-
Soma01
veterán
-
törölt tag
Ez az ASUS router nem 100 Mbit/s-es WAN ill. LAN portokkal rendelkezik véletlenül?

... mert,- ha igen akkor - a gigabites DIGI Internethez karcsú lesz.

Amúgy, ha lenne egy használható gigabites WiFi-s router akkor BRIDGE módba lehetne átkérni az ONT-t és akkor a routeren kellene beállítani mindent. (PPPoE, DHCP, port-forward WiFi, stb.).
Amennyiben az ONT marad ROUTER módban akkor nemigen kell mögé második router. Amennyiben több fizikai LAN port kell akkor az egy switch-el is megoldható.
-
McLaca
őstag
Nincs leecher, ennyi. Próbálj olyan torrentet, ahol a peerek 1000 felett vannak.
Zárt portra: nem a net korlátoz, user oldali a hiba. Valami beállításod nem jó. Nekem routerrel, tűzfal mögött és upnp-vel 20Mbites upload mellett 2,2-2,3MB/s-mal megy a torrent (a router nem bír többet).
Mivel új (torrent) progit telepítettél, biztos, hogy a tűzfal kavar be neki. Ha kikapcsolt tűzfallal is ilyen, na akkor lehet állat vakargatni.Zscca: jelenleg a digi kínálja a legnagyobb feltöltéseket ár/érték arányban. Sőt, lehet, hogy pusztán a számok alapján is. Minek emeljenek?
Üdv!
-
Ybear
tag
Ne add fel!

Nekem is DIGI-m van, és száll a torrent, mint a szél, még routerrel is. Szóval, a hiba az ön készülékében van, nem a DIGI-nél.
Javaslom: alaposabban nézd meg azt a Wines tűzfal beállítást, valamint ha van egyéb olyan programod, ami beleszól a hálózati forgalomba (ESET Smart Security 4, stb), azoknak is a beállításait, mert ott lesz (szerintem) a kutya elvermelve. -
brd
nagyúr
A Helyi Kapcsolat nevű kártyán, jobbegérgomb, Tulajdonságok, majd a listában minden elől vedd ki a pipát, és OK-zd le az ablakot. Gondot nem okoz (legfeljebb lassabb lesz a gép indulása, mert olyankor vár a hálózatra), és attól van, hogy a Windows DHCP-n keresztül IP-t akar kérni az adott kártyához kötött TCP/IP-hez, de ez nem megy neki, mert a kátyára kötött hálózatban nincs ilyen. A DIGI-hez használt megoldásnak (PPPoE) a hálókártya csak mint hálózati interfész kell, minden egyebet "magán belül" intéz.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- További aktív témák...
- FunXun BW-2328 hajszárító 1800 Watt / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
- iKing.Hu Apple iPhone 17 Pro Deep Blue ProMotion 120 Hz újszerű 100% akku Apple garancia 202
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Elvileg lehet neki is Huawei routerre cserélni. 3-2-1 menüpontot kell választani a 1270 hívásánál.