Hirdetés
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIT
veterán
Nekem gigabitet ír a win de csak 100-as netem van.
Nekem nem mutatta milyen csomagom van az ügyfélkapun.[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Digi lesz bekötve hamarosan, pontosabban net+tv(kábel). Eddig trénél szívtunk, náluk nem volt semmiféle bekötési vagy egyéb díj. Itt van?
Illetve most egy koax kábelen jön a net és a tv, ergo ha megy a tv a net fos lesz...
Digiék is így kötik be, vagy teljesen külön megy a dolog? -
legenda
válasz hemaka #26503 üzenetére
nálam t-s koax útján volt iptv, kábelnet és valamennyi ideig kábeltelefon is, januárban lett digi, a tv a korábbi t-s koaxiális kábel útján jön, illetve a netnek húztak be lan kábelt.
kemény 500 ft volt a bekötési díj, amit az első számlán jóvá is írtak, illetve egy ezrest kértek a net bekábelezéséért, anyaghasználat címén.
fontos megjegyezni, hogy nem írtam alá hűséget egyik digi szolgáltatásra sem, és így is díjmentesre jött ki végül a bekötés (az anyaghasználatot leszámítva, de az természetes költség) - bár a koax már a lakásban volt, amin a beköltözésünk pillanatában digi szolgáltatás volt, csak nekem akkor épp t-s kellett, illetve a digi lan kábel is korábban kihúzásra került a lakás ajtajáig, illetve korábban a lakásban is, de az költözéskor kipaterolásra került onnan.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Flashget
félisten
válasz hemaka #26503 üzenetére
Illetve most egy koax kábelen jön a net és a tv, ergo ha megy a tv a net fos lesz...
Digiék is így kötik be, vagy teljesen külön megy a dolog?Diginél nincs IPTV (remélem nem is lesz) így koaxon jön a tv és UTP-n a lan (net)
De hibák azért itt is előfordulnak. legszembetűnőbb lesz, hogy mennyivel fizetsz majd kevesebbet főleg ha okos csomagot váltanál.Realme GT Master Edition
-
hemaka
nagyúr
Köszi a válaszokat. Akkor megnyugodtam, hogy náluk nincs egy kábeles gányolás és hú de nagy összegre sem kell számítanom a bekötéskor.
Okos csomagokat néztem én is, kb 3 ezerrel fogok kevesebbet fizetni a 2x gyorsabb netért és lehet a xanaxot sem kell többet kiváltanom. -
lockdown90
senior tag
na mara virradora megfekudt a ZTE 2,5 het utan ujra kellett telepiteni mindent, eleresi adatokat beallitani, wifit..stb
lehet, hogy a folyamatos seedeles nem tetszik neki?
i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
Flashget
félisten
válasz lockdown90 #26508 üzenetére
Kérdezd azoktól akik szerint ez egy jó cucc.
Realme GT Master Edition
-
szili.tamas1
senior tag
válasz Flashget #26509 üzenetére
Szeptember kozepe ota hasznalom a mostani ZTE-t. Eddig semmi gond vele, egyik gep seedel 0-24. Telefonon is mindig elert aki akart. Amelyik funkcioja levan tiltva, azomat kb soha a budos eletben nem hasznaltam / nem tervezem hasznalni. A wifije egy fos, de azt megoldottam mas eszkozzel. Osszessegeben en elegedett vagyok vele.
Nem a méret a lényeg, hanem hogy jó nagy legyen.
-
PeterPH
senior tag
válasz Blaise #26516 üzenetére
Akkor jó kérdés, mert ott csak paneles címek vannak, tehát mindegyik FTTB terület.
Lehet hogy ahol kék, ott már lecserélték a switch-eket gigabitesre, ahol fehér ott még nem, vagy éppen fordítva. De ez csak feltételezés, és nagy jelentősége nincs, mert piontosan ugyanazok a szolgáltatások érhetőek el. -
Gézengúz
addikt
válasz TeeJay #26497 üzenetére
Az utcaban mar tizensok eve van digi koax, eleg regen Dvb-c-n tevezek..mennyivel jön 100 felett a net (100-as csomagban) olyankor amikor gigabit képes eszköz az Ont? Valaki tud beszurni errol egy screenshotot? Az Ont akkor onmagaban router is? Tobb szamitogepet kepes kiszolgalni egyszerre vagy ehhez kell egy gigabites switch is?
-
PeterPH
senior tag
válasz szili.tamas1 #26531 üzenetére
Elvileg igen, sőt wifi-s verzió is létezik, de ezek a funkciók le vannak tiltva.
-
Falka
tag
válasz szili.tamas1 #26533 üzenetére
Lehet, hogy nem bírta a cucc ha több mint 1 gép volt rákötve?
Nexus 5
-
Gézengúz
addikt
válasz szili.tamas1 #26531 üzenetére
Szóval ezt nem értem, én sem ott vannak a Lan csatik de külön router kellene hozzá???
Vannak 300Mbites Tp-Link 841N routerjaim, amik ezek áttolnak wifin az nekem wifire elég, ezért nem akarok gigabites routert venni, mivel Lan csatik vannak rajta ezért merem remélni, hogy elég lesz egy gigabites switch is mert azért asztali gépen kihasználnám a gigabit előnyeit...
-
poli27
veterán
iptv miatt van rajta a többi lan csati.... amúgy központilag tudják engedni a portokat lásd lépcsőházak ahol ont van berakva, ott sem routol, hanem csak switchként megy.
[ Szerkesztve ]
-
Tom5
addikt
Beállították a cukorszintem....
Tisztelt Varga Tamás!
Az Ön által küldött sebességmérés eredménye garantált értékeink feletti.
Garantált értékeink alatti sebesség mérése esetén lehetőség van Laptopos vizsgálatra, melynek keretein belül munkatársaink huzamosabb ideig tesztelik az Ön kapcsolatát. Hálózati hiba esetén a vizsgálat díjmentes, abban az esetben pedig ha a hiba nem a hálózatban van egyszeri 2500 Ft-os díjat számolnak fel.Köszönjük együttműködését
95/50 mérek azóta is az 500/100as topnetre....a válaszlevelet inkáb nem másolom be amit küldtem nekik.
-
Flashget
félisten
válasz szili.tamas1 #26533 üzenetére
Mert amíg nem voltak a gigás netek a digi nem adott routert lan bekötésnél. Ő csak arra vállalt garanciát, hogy a kábelen érkező lan sebessége megfelelő legyen. Routerrel meg szenvedjen az ügyfél, olyat vegyen amilyet akar. Ezért tíltotta le a router funkciót az ONT-ben.
Most már van ez a ZTE csoda a teló miatt ebben meg én tíltom le a router funkciót.Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
pfff..
Aláírtál valamilyen papírt mikor elmentek? Szerződésen az 500/100 szerepel?
Van ügyfélkapu hozzáférésed vagy eszámlád? Ott megtudod nézni melyikbe vagy sorolva.95/50..az 50/25 a 100-as a 80/40 a 200-as net garantált sebessége.
Szerintem egyszerűen nem állítottak át még mindig és ők azt látják a rendszerben, hogy 100-as neted van.Realme GT Master Edition
-
Tom5
addikt
válasz Flashget #26541 üzenetére
A papíron ott figyel az 500as Topnet. Mindenhol. Papírt aláírtam. Mikor elmentek beszóltak a központba és onnan mondták, hogy egy óra mulva aktív lesz a net. Azóta is 95/50. A többit meg a topikból tudjátok. Ügyfélkapun még topnet 200 van. Természetesen. De akkor ne írja nekem ez vki, ezt a szöveget....felkaptam a szart. megirtam nekik ha délig nem történik valami akkor fogyasztóvédelemhez fordulok.
-
zsolt501
nagyúr
A hírközlési felügyelethez (NMHH) is fordulhatsz, mert az internet szolgáltatások is hozzájuk tartoznak, ha jól emlékszem, vagyis ők a felügyeleti szerv.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
PeterPH
senior tag
válasz Gézengúz #26542 üzenetére
Lehet osztani a jelet switch-el, de csak egy eszköz tud PPPoE kapcsolatot létesíteni egyidejűleg.
Flasget esetében a ZTE router a telefon miatt kell, mert a telefon a ZTE router-en lóg, ennek kapcsolata független az internet PPPoE kapcsolatától.
Nálad ez jelenleg nem lesz járható.[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz Gézengúz #26542 üzenetére
Válaszd ketté mielőtt összekevered.
Van az FTTH (családi ház) ahova olyan ONT-t visznek (ZTE, Huawei) amiben a digi tíltja le a router funkciót az 1-es csatlakozóba kell dugni a saját routert és tudod megosztani a netet.
FTTB (panel, társasház) ide ha valaki telefont és gigás netet rendel akkor visznek ki egy ZTE ZXHN H298N eszközt ami wifis is.
De ezekről az összefoglalóban is olvashatsz.Realme GT Master Edition
-
zsolt501
nagyúr
1., Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság
www.nmhh.hu, e-mail: info@nmhh.hu
Cím: 1376 Budapest, Pf. 997., Tel: (+36 1) 468 0680
2., Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
www.nfh.hu, e-mail: fogyved_kmf_budapest@nfh.hu
Cím: 1088 Budapest, József krt. 6., Tel: (+36 1) 459 4800
3., Gazdasági Versenyhivatal
www.gvh.hu, e-mail: ugyfelszolgalat@gvh.hu
Cím: 1054. Budapest, Alkotmány u. 5., Tel: (+36 1) 472-885[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest