Hirdetés
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thulcandra
senior tag
válasz PeterPH #1158 üzenetére
Panelban én nem bírok megmaradni, de van sok panelos barát, haver, majd v.kit megfűzök, hogy had rakjak be már egy winyót magamnak a gépébe (Ha lesz egyáltalán itt v.ha digi vagy hasonló gyors net)
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
Snipee
csendes tag
válasz PeterPH #1207 üzenetére
vágom, de akkor nem valószínű hogy létrejött volna a PPoE kapcsolat, nem?
de nem hiszem hogy a szomszéd routerének is ugyanaz lenne az IPje mint a digi switchének!
De azért lehetséges )Azt nem tudom hogy itt pécsen a ház bekábelezésétől mennyi idő a szerződésig, mert most költöztem egy olyan házba ahol már egy ideje bent van a digi,
én bementem a helyi irodába, címegyeztetés után szerződést kötöttünk, majd mondta hogy egy hét múlva van az első szabad idópont jó e nekem! és a megbeszélt időpontban jöttek szerelők és kb negyed óra alatt behúzták a kábelt.No Comment
-
Atapi
senior tag
válasz PeterPH #1749 üzenetére
okozhat a frászkarikát. privát trackerek torrentjeinél a dht és peer exchange flag is tiltva van, tök mindegy globálisan hogy van beállitva, torrentenként szabályozhato a dolog. jo lenne elfelejteni ezt a dht dolgot, mert privát trackereknél semmihez semmi köze nem lehet.
trackert kikerülve tölteni sokféleképpen lehet, megvannak rá a modszerek (a dht-nek ehhez semmi köze), de ettől még jol számolja el a feltöltést a tracker felé a kliens, csak letöltés oldalon fog hiányozni valakitől a feltöltött mennyiség.az alapproblémához hozzászolva, szerintem jol számolja el a srácnál mindkét oldal az adatforgalmat, csak amikor megszakad a nete, valoszinüleg majd minden alkalommal uj ip-t kap. az uj ip alapján pedig a tracker nem ugyanannak a peernek fogja látni, igy a peerlistában mindig az ip csere előtt utoljára jelentett adatforgalma látszodik, de a global stat rendben kell hogy legyen.
-
bnss
veterán
válasz PeterPH #1778 üzenetére
Hiszem, ha látom. Odébb van ez még, 2009 Q3-ban várható a végleges szabvány. Kíváncsi leszek, hogy az egy éves eszközökhöz készítenek-e új (vagy a régit kompatibilissé teszik-e) fw-t, vagy inkább az időközben piacra kerülő eszközök kapják majd meg a végleges szabványt támogató fw-t. Erre a eszköz cserére pláne kíváncsi leszek.
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
bnss
veterán
válasz PeterPH #1780 üzenetére
Marketingesek, ezért fizetik őket, hogy hangzatos közleményeket készítsenek, aztán a valóság ettől igencsak eltérő lesz.
PH! teszteket olvass, szép táblázatokban szerepelnek a mért értékek. Pl.: itt.
unknownuser: olvasni kellene, nem egyből hőbörögni. Köszönjük Emese kategória. Egy árva szóval nem mondtam, hogy 15k-ért 802.11g routert kell venni.
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
bajnokpityu
félisten
válasz PeterPH #1827 üzenetére
11hónapja igérték,h jönnek először.elég hosszú a történet
tudom én h a lan nem azt takarja,de ettől még ha csinálsz otthon egy kicsi lant,akkor nem szivatod magad holmi betárcsáztatással,nem?
problémám velük sok van,de per pill nyugodni látszik az ügy.igy hogy maradt a régi kábelmodem is(biztos ami tuti nem engedtem elvinni),igy egyik féle net mindig működik.[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
unknownuser
tag
válasz PeterPH #2206 üzenetére
És ez miért lenne jó nekik, hogy onnan veszik át, ha nem HD-ban adják? Ennek nem sok értelme van. Meg, hogy ilyen kutyákról szóló természetfilmet is átvegyenek a HD-ról azért, hogy SD-ben továbbítsák??? Nem is tudom. Miből gondolod, hogy ez nem HD? Nekem nincs HD képes televízióm, de amit te mondasz, annak nem látom értelmét.
-
Badb0y
addikt
válasz PeterPH #2274 üzenetére
Múltkori kérdésem óta nem került elő a router kompatibilitási lista? Mert én egy asus wl-500W-t vennék, de jó lenne tudni, mennyire kompatibilis.
Ez az usb minek kell? Ha van N-es kártya a gépembe akkor is kell ?
[ Szerkesztve ]
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
harry
veterán
válasz PeterPH #2689 üzenetére
Miért kéne hozzáférni? Amennyire tudom, az elegendő, hogy az átjáró ARP címét felfegyük, így az adatok rajtunk kersztül mennének (azt hiszem nem fognak tovább menni, de az nekünk nem is fontos). Amikor mi teszteltük suliban simán kiválasztottunk két IP-t, és beálltunk közéjük, fizikailag nem kell berhelni semmit. Avagy ez egy arp poisoning. pl [link]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
xabolcs
őstag
válasz PeterPH #3582 üzenetére
hogy ez miert nem jutott eszembe?
mar reg volt, mikor az egyetemen hasznalni "kellett".
koszi a valaszt es a reszletes leirasat!
most mar ezt is be fogom vetni a diagnosztikaknal!
de itt egy wget-es parancs is, ami szinten jo egy tesztnek:root@dd-wrt54gl:~# wget -O /dev/null ftp://ftp.fsn.hu/testfiles/1GiB
Connecting to ftp.fsn.hu (195.228.252.133:21)
null 0% | | 10347k 02:17:07 ETAszerk:
off: tetszik az egyetemi halozat--19:55:10-- ftp://ftp.fsn.hu/testfiles/1GiB
=> `/dev/null'
Resolving ftp.fsn.hu... 195.228.252.133
Connecting to ftp.fsn.hu|195.228.252.133|:21... connected.
Logging in as anonymous ... Logged in!
==> SYST ... done. ==> PWD ... done.
==> TYPE I ... done. ==> CWD /testfiles ... done.
==> PASV ... done. ==> RETR 1GiB ... done.
Length: 1,073,741,824 (1.0G) (unauthoritative)
15% [====> ] 167,701,016 24.84M/s ETA 00:35/off
(#3581) Atapi
igen, tudok ezekrol a dolgokrol.
igazabol nem az zavarta legjobban, hogy voltak eldobalt csomagok, hanem hogy kulonbozik az asztalitol, illletve a "routeren mert"-tol.
a statisztikak 100+ darabbol keszultek, de nem lettek elmentve ... de sztem banpity szerdaig barmikor csinal neked egy parat!(#3586) cannyon
nem tudom milyen erossegu jelet kap banpity ... ez eszembe se jutott, hogy esetleg egy okos halokartyaval lehetne a vonalat is diagnosztizalni.
a routernek a wan ledjenek a villogasa a forgalmat mutatja, nem a link minoseget.
szerda utan okosabbak leszunk.
az ufsz sztem most inkabb takarozott ezzel a szoveggel.
netmegosztast naluk jobban toleralo szolgaltatot meg nem lattam. dmcc-nek a honlapjan (amig volt) ki voltak teve a kompatibilis routerek listaja, tippekkel - teendokkel. ahogy a forumtars is mondja.varom mar azt a szerdat. mit mondanak a szerelok.
na meg a hetfot, mert akkor fogjak nalam kotni.[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Snipee
csendes tag
válasz PeterPH #3593 üzenetére
nem hiszem hogy a "szomszédtól" kaptam, a digi switch DHCP-je osztja ki már az elejétől, nem hinném hogy egy béna szomszéd fél éven keresztül a LAN portjára dugná a saját kanócát.
Helyi hálózat szinten megkapod a lokális IP címed, ami persze nem kötelező, és a tanácsodra ki is vettem a pipát a TCP/IP elől, ami két dologra jó, nem vagyok rajta a "helyi hálón", no meg gyorsabban bejön a windóz.Viszont azt észrevettem hogy mennyi "óvatlan" szomszéd van, otthonról wifin látok vagy 8 routert, abból 4 nincs semmilyen módon titkosítva, simán rácsatlakozhat az emberfia.
Sőt, néhányan még a router jelszavát is defaulton hagyták.. gondoltam a lépcsőházba kiírom hogy figyeljenek már!banpity: nyilván ez egy sablonszöveg
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
McLaca
őstag
válasz PeterPH #3816 üzenetére
Engem egy szerintem sokkal lényegesebb és fontosabb változás fogott meg az ÁSZF-ben:
A garantált sávszélességet is megemelték!
StartNetnél 1/1-ről 4/2-re,
BaseNetnél 2/2-ről 6/3-ra.A TopNet pedig 8/4-es garantálttal debütál. 8Mbit garantált letöltés 4.500-ért!
(A régi 4M/256k-s ADSL-emnél 256k/96k volt a garantált, 7.800Ft-ért...)Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
xabolcs
őstag
válasz PeterPH #3816 üzenetére
mar hallom is .... :
"Jó ez a net,de inkább az uploadot emelhették volna meg 30 megára mint a downt mert ez így nem sokat ér. "hopp, most olvasom a hsz-ed veget ...
szerk: szerintem is a garantalt az erdekes.
adsl-es pelda powaaa[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
rocket
nagyúr
válasz PeterPH #4162 üzenetére
Az, hogy van problemaja egyeseknel elofordul, tokeletes szolgaltato/szolgaltatas nincs, de ilyenkor derul ki igazabol mennyire profi, es felhasznalobarat a ceg.
Evekig nem sok bajom volt a HDSNET/DIGI parossal, a LAN bekotese elott nehany hettel kezdodtek a problemak meg kabelneten, aztan a kezdeti lendulet utan a lannetnek is jutott a rosszbol, tehat az en esetembol kiindulva a 10-es skalan a 2 fele kozeledik a DIGI, es ha igy folytatjak eljutnak a 0-hozSzerintem annal nincs rosszabb felhasznaloi oldalrol nezve amikor tudjak letezik a hiba, de senki nem tudja mi az valojaban, vagy ha megis tudjak, hogy mikor haritjak el, ennel sokkal jobb ha azt mondanak X hetig ez lesz.
Hetvegen korbe jartam, es szamolgattam, 17 helyen lattam egyertelmuen a lankabelt bemenni a lakasba, de szamoljunk mondjuk 20-at, GBIT switch van ugye, ha mindenki a jelenlegi legnagyobb csomagban van, es egyszerre tolt le, akkor is csak 600mbit, tehat egyelore meg nem lehet a switch "szuk".
Mivel egy bizonyos sebesseg fole sehogy se megy nalam a letoltes, es az ugyfelszolgalaton csak a sok blablabla megy, igy kezdem azt gondolni, hogy szandekosan alacsonyabb maximalis letoltesi sebesseg van beallitva.Ugye dinamikus az IP, es a DHCP 256 IP kozul oszt (tehat az elso 3 resze az IP-nek fix), igy a kevesebb lehetseges IP miatt konyebben lehet "kemkedni" a kornyekrol tortent speedtestek kapcsan, hogy masoknak milyen meresei voltak
Eleg vegyes a kep, ugye a feltoltest pontatlanul meri tehat az lenyegtelen (meg az egyebkent is megvan a max.), eleg sok 25-26mbit letoltessel talalkoztam, ami biztosan a 30mbit-es csomagot jelenti, mig ahol 12-14mbit volt a feltoltes (ugye ezt jellemzoen a 10mbit-nel meri a speedtest), ott meg 17-18mbit korul volt a letoltes.
Termesztesen ebbol semmilyen konkluziot nem lehet levonni, csak erdekesseg keppen emlitettem meg#4166: Nehany naponta szoktam oket hivni es erdeklodok , de nem tudnak semmi ujat mondani, szoval most varok nyugiban nehany napot, bar lehet arra megy ki az egesz a reszukrol, hogy sz@rnak a problemara magasrol, es azt gondoljak majd ugyis megunom a telefonalgatast.
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
válasz PeterPH #4219 üzenetére
A 72 oraval ok jottek elo, nem en mondtam nekik, ok mondtak ennyi idejuk van a problema megoldasara, en meg azota irok errol, viszont az ÁSZF 11-es pontjat lehet maskent ertelmezni, foleg ezt a reszt:
"A szolgáltató köteles az előfizető által bejelentett, a hibabehatároló eljárása
eredményeként valósnak bizonyult hibát – ha az a 11.3. pont szerint hibás teljesítésnek
minősül - annak bejelentésétől legfeljebb 72 órán belül kijavítani."Tehat egyszerubben leirva a hiba behatarolasa utan kotelesek azt 72 oran belul megszuntetni, de arrol nem latok semmit mennyi idejuk van a hiba behatarolasara, gondolom ez is szabalyozva van, mert akkor ennyi erobol 2 evig is eltarthatna, es semmit nem is kene tenniuk
24/7 bekapcsolva van a telefonom amiota bejelentettem a problemat, nehogy az legyen, hogy nem tudnak elerni ha szukseges, a telefonom szamat joparszor elkertek mar, es nem volt olyan nem fogadott hivasom ami nem ismerostol jott, igy 100% nem kerestek meg az ugyben.
Elvileg ha megoldodik a problema tudnom kene mivolt ,mert megkell indokoljak:
"Az elvégzett vizsgálat alapján a szolgáltató haladéktalanul és megfelelő indokolással
köteles az előfizetőt értesíteni arról, hogy
• a hiba a vizsgálat alatt nem volt észlelhető, vagy a hiba az előfizető érdekkörébe
tartozó okból merült fel;
• a hiba kijavítását megkezdte;
• a hiba kijavítását átmeneti (meghatározott) ideig vagy tartósan nem tudja vállalni,
ezért az előfizető részére kötbért fizet."Mint irtam lazan kezelik nagyon az ÁSZF-ben foglaltakat, igy lehet az lesz megjavul csak ugy a semmibol minden fele indoklas nelkul, de ha igy lesz megprobalom majd azert kideriteni mi volt a problema, az en esetemben nem maradt sok lehetoseg, switch, kulso kabelezes, UTP kabel toldo.
Biztos lehetsz benne a jot is megfogom irni a DIGI-rol ha elharitjak a problemat, tegnap is rongton irtam ahogy lattam megjavult, pedig utolag mondhatjuk koran kezdtem pezsgozni
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Jag
senior tag
válasz PeterPH #4219 üzenetére
Ok, persze, nem ugyan az...
Attól, hogy én lemondom a szolgáltatást, attól az még ott nálam szar marad, csak nem fizetek elő rá. :-)
Nálam nincs gond a nettel eddig, nem úgy a telefonnal, meg a tv-vel és ugye az exkábelnet szörnyedelem utáni rossz szájíz. Szóval nem arról van szó, hogy netezős vérpista rácsapott az olcsó torrentnetre, hanem itt hosszú évek óta ez a szolgáltató és a használhatatlan kábelt kiváltotta egy használhatóbbra. Más örüljön, hogy ez az első nete és minden frankó nála, de azért beszólni/megszólni, mert másnál nem épp korrekt a dolog, kissé vicces.Hosszú monológokat tudnánk írni, hogy megjártuk már többször a digivel. Attól, hogy másnál jó, itt még szar,(bár már elég jó irányba mennek) ez van, ha tetszik ha nem egyeseknek.
Az olcsósága meg számomra nem jelent semmit, sőt. Sokszor elmondtam, hajlandó lennék többet is fizetni, csak ne legyen gubanc.
A tv adás is sokadszorra megy el. Ilyenkor az van, hogy pár nap múlva mire hazaérünk, az ajtó előtt le van bontva a kábelcsatorna és be van iktatva egy toldó. Gondolom egy kábel darabot kivágnak és betesznek egy másik darabot. Csak lassan az egész rendszer kábelcsatikból fog állni, aztán nézhetik, hol a hiba...
Ahelyett, hogy becsöngetnének, vagy felhívnának mikor vagyok otthon és a bejárati ajtó mögötti csati utáni vezetéket egy az egybe kicserélnék. Nem vagyok szerelő, de így is van 2 csati bent, kint lassan 4-5, cirka 5 méteren belül. Szted ez normális?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Gitáros topic
- Milyen autót vegyek?
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Szólánc.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Automata kávégépek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest