Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#103601) 4Grider válasza sinick (#103600) üzenetére


4Grider
nagyúr

Ilyen nem olyankor van.

(#103602) JustGamer válasza Inhouse (#103599) üzenetére


JustGamer
csendes tag

Ez egy zseniális kérdés, nem tudom. Anno pár éve volt egy nagyobb méretű probléma a hálózattal, 30 percenként dobálta a netet menetrendszerűen, majd ők áttették bridge módba, és végül az oldotta meg a problémát. Ez így üzemel legalább 4 éve, és még fél évvel ezelőtt is így volt a routeren beállítva ahhoz hogy tudjak bármilyen servert hostolni. Ha hülyeséget beszélek akkor az akkori szerelők után mondom, ők mondták eztr nekem. kép: [link] De az is boztos hogy az a port beállítás is legalább 3 éve így van.

[ Szerkesztve ]

(#103603) CirrMee válasza sinick (#103600) üzenetére


CirrMee
addikt

1.: használsz kézzel beállított DNS -t (Cloud, Google), ami nagyobb eséllyel működik jól,
2.: használod a szolgáltatás sajátját, aztán élvezed, hogy rendszeresen összef*ssa magát.
A döntés a tiéd...

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

(#103604) sinick válasza CirrMee (#103603) üzenetére


sinick
senior tag

Rendszeresen? Nekem ez új volt! Azt nem mondanám, hogy rendszeresen, mert 2013 óta emlékeim szerint egyszer sem volt ilyen és akkor is Digi net volt. Akkor koax, 2006 óta optikai (FTTH). A tévén a YT napi szinten van használva, mert apum azon néz vagy hallgat régi zenei klippeket és koncertfelvételeket.

De mindegy is, mert erre már kapott tőlem receptet. Csak érdekesnek találtam ezt a hibát, és két Digi ügyfelesnek se volt halványlila gőze sem, hogy mi lehetett ez.

(#103605) Inhouse válasza JustGamer (#103602) üzenetére


Inhouse
őstag

Ha bridge módban van az ONT, onnantól nem éred el, de elvileg nem is kell. De ugye így már nem is nyithatsz rajta portokat, csak az utána levő saját routereden.

[ Szerkesztve ]

Üdv Inhouse

(#103606) iMaverick válasza sinick (#103604) üzenetére


iMaverick
addikt

Pedig ha vissza olvasol itt a fórumon, ez kb. fél évente előjön. A Digi saját DNS szervere(i) megkukulnak, és olyankor tömegesen jönnek ide a topicba a panaszok.

Én a mai napig a Google DNS szervereit használom, probléma nélkül.

Ha nálad a Digi-s feloldással megy, akkor azt kell használni.

"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)

(#103607) petakpa1


petakpa1
őstag

Akinek itt meglévő előfizetőként lejárt hűséggel sikerült újabb 12 hónapos hűségre leszerződnie mostanában 6000,-Ft-os árral az hogyan csinálta?

Anyósomat beküldtem a helyi Digi pontba (BP IV. ker) egy screenshot-tal a mobilján a Digi weboldalán hirdetett 5999,-Ft/hó 12 hó hűség esetén ajánlatróll, hogy mutassa meg, hogy arra szeretne leszerződni, de elhajtották :((.

Jelenleg már nincs hűsége, szóval nem értem mi történt? Látták rajta, hogy láma és ezért küldték el, vagy csak új előfizetőkre vonatkozik már ez az ajánlat?

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#103608) Calogero válasza petakpa1 (#103607) üzenetére


Calogero
addikt

Bementem, és mondtam, hogy mind 3 szolgáltatásra szeretnék újabb egy évre előfizetni.
Mindkét címemen lévő szerződéseket sikerült újrakötni.

(#103609) herdsman12 válasza petakpa1 (#103607) üzenetére


herdsman12
őstag

Már lehet telefonon is újra vállalni hűséget.

(#103610) dchard


dchard
veterán

Engem is utólért a Microsoft...

Core i7, windows 10, gigabit PPPoE. Iperf3 mellett kikoppan egy darab mag olyan 6-700Mgeabit körül... Az egy magon a terhelés 99%-a kernel, tehát nem applikáció a ludas... Tűzfal, defender kikapcsolva. Intel 217-LM kártya, utolsó hivatalos kiadás van rajta driverből. Ugyanezen a gépen egy USB3-mas realtek pontosan ugyanezt produkálja. Kolléga i5-ös Windows 11-e ugyanezt produkálja. Táp mindkét esetben bedugva, maximális teljesítményre beállítva (laptopokról beszélünk), energia gazdálkodás mindkegyik hálókártyán letiltva. Nincs flow control, nincs EEE.

Persze ha indítok bármelyiken egy Ubit, azonnal megvan a gigabit mind a két gépen... Mielőtt még valaki azt hinné elfogult vagyok: a PPPoE driver linuxon is egy szálas, nade az hogy egy i7-en egy magot kikoppant és nem tekeri ki, na az nekem is új (bár eddig nem is nagyon próbáltam ezt).

Ha valakinek van értelmes magyarázata erre, vagy ötlete, kíváncsian hallgatom.

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#103611) Multibit válasza dchard (#103610) üzenetére


Multibit
veterán

a PPPoE driver linuxon is egy szálas
Igen? Eddig azt hittem, hogy csak a BSD alapú rendszerek ilyen “unintelligensek”. Akkor marad az OPNsense.

(#103612) mikk2000 válasza dchard (#103610) üzenetére


mikk2000
őstag

A pingvin kiskép utalta függőségtől eltekintve, rákeresve mondjuk google-n sokan szóvá teszik hogy ez az iperf gány windowson érdekesmód mindig sokkal kevesebbet mér mint linux alatt (mondjuk linuxos programtól mit is várjunk). Tehát a digitől függetlenül mindig és mindenhol, tehát ez a "probléma" nem igazán a digi topikba tartozik.

(#103613) mikk2000 válasza Multibit (#103611) üzenetére


mikk2000
őstag

Az egész onnan indult ki, hogy egy idő után már nem bírták a processzorok órajelét növelni, ezért találták ki az alacsonyabb órajelen futó, de több magot. Innentől kezdve a sebesség kérdése (meg amúgy is) a programozókon múlik. Viszont vannak párhuzamosítható, és nem párhuzamosítható folyamatok, utóbbi akkor, amikor az overhead miatt egyszerűen lehetetlenség hogy sebességnövekedést hozzon a többszálúsítás (sőt inkább csökkenést), arról nem beszélve, hogy iszonyatosan képes megbonyolítani mindent. Tehát nem OS függő az, hogy mi többszálúsítható, és mi nem.

(#103614) dchard válasza Multibit (#103611) üzenetére


dchard
veterán

A PPPoE kernel driver, tehát mindenhol egy szálas lesz ami linux köré épül, tök mindegy hogy mit használsz. Persze egy modern rendszeren ennek nem kellene problémát okoznia. OPNsense ugyancsak egy szálas lesz, hiszen opensource projektként mi másra épülne, mint a linux kernelre. Mondjuk a mellékelt ábra szerint linuxon nem is jelent ez problémát...

mikk2000:

"rákeresve mondjuk google-n sokan szóvá teszik hogy ez az iperf gány windowson érdekesmód mindig sokkal kevesebbet mér mint linux alatt"

Téves. Először is friss build-et kell hazsnálni (Iperf3 3.9 vagy fölötte), a másik hogy ahogy írtam is, a kikoppanó magon a terhelés kernel load, nem app load. Tehát nem az Iperf3 terheli ki, hanem I/O vagy driver. Ugyanezen a gépen Win10 alatt ha csak simán LAN-on mérrek Iperf3-mal, akkor gyönyörűen megvan a gigabit minimális CPU load mellett.

"Tehát a digitől függetlenül mindig és mindenhol, tehát ez a "probléma" nem igazán a digi topikba tartozik."

A kérdés az, hogy hol kapok erre választ nagyobb eséllyel. A win10 topikban vagy itt? ;) És tekintve, hogy hiba kivizsgáláshoz a Digi maga is direkt PPPoE betárcsázást és sebesség mérést javasol, gondoltam hátha látott már más is ilyet.

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#103615) mpo válasza dchard (#103614) üzenetére


mpo
veterán

A kérdés az, hogy hol kapok erre választ nagyobb eséllyel.
Próbáld a Win10 topikban vagy ami szerinted közelebb áll a problémádhoz.
Ez a topik nem a szakértők topikja, ha folyamatosan olvasod, akkor tudod.

Ha érted, akkor már elavult.

(#103616) mikk2000 válasza dchard (#103614) üzenetére


mikk2000
őstag

Ugyanezen a gépen Win10 alatt ha csak simán LAN-on mérrek Iperf3-mal, akkor gyönyörűen megvan a gigabit minimális CPU load mellett.

Lanon megvan értem, akkor pont a lényeget hagytad ki a meséből.

De amúgy még mindig semmi értelme nincs a hozzászólásodnak, főleg a digi topikban. Ugyanis a digi lerak egy szolgáltatói eszközt, ami a ppoe betárcsázást elvégzi. Innentől kezdve neked a digis eszközzel nem ppoe, hanem lan kapcsolatod van. Ha átrakod bridge módba a digis eszközt, akkor leszel képes betárcsázni akár pc-ről is (ppoe), de mi értelme? Szerintem semmi, sőt az eszköz wifijét is elveszted. Ha meg saját routert teszel utána (digis eszköz bridge módba), akkor meg az tárcsáz be, és megint lan kapcsolatod lesz.

(#103617) dchard válasza mpo (#103615) üzenetére


dchard
veterán

"Ez a topik nem a szakértők topikja"

Ez régóta világos, lassan az a benyomásom, hogy itt egyik topik sem az... A win10 topikba a windóz fanok közé nem óhajtok bemenni, azt a faszság hegyet amit a legutóbb is előadtak, arra végképp nincs türelmem....

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#103618) dchard válasza mikk2000 (#103616) üzenetére


dchard
veterán

oKé, kösz a semmit. Ugyan a Digi azt állítja, hogy hiba esetén így kell tudom kimérni a kapcsolatot, ami látszólag lehetetlen a windows szar PPPoE drivere miatt, de oké, semmi köze a topikhoz. A hálózati alapvetéseket meg ne magyarázd el, hogy mitől lesz egy kapcsolat "LAN", mert pont semmi köze ehhez, mint ahogy annak sem, hogy szerinted minek van értelme meg minek nincs. Ha egy problémára nem tudsz megoldást, nem kell ám szaporítani a semmit érő kommentek hosszú sorát.

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#103619) mikk2000 válasza dchard (#103618) üzenetére


mikk2000
őstag

Ahogy szépen leírtam, teljesen értelmetlen a kérdésed itt a digi topikban, akár felfogod, akár nem. Ha a windowsal vagy elégedetlen, méghozzá eléggé specifikus kérdésben (és a windows nem lopott), akkor egyetlen épeszű megoldás van, fordulj az MS supportjához, és ha elég kitartó vagy, akkor az MS ad rá egy javítást, és mindenki örülni fog. Ugyanis nyilván a windows kódját nem macskajancsi farmer fogja esetleg belőve toldozgatni mint a linuxnál, hanem az MS fejlesztői. Szóval az általad keresett "szakértő" hogy értsed egyáltalán mit keresel, az az MS supportja és fejlesztői. Most hogy már tényleg alapszinten elmagyaráztam mindent, szerintem be is lehet fejezni ezt a nem túl lényeges offot.

(#103620) dchard válasza mikk2000 (#103619) üzenetére


dchard
veterán

"Ugyanis nyilván a windows kódját nem macskajancsi farmer fogja esetleg belőve toldozgatni mint a linuxnál, hanem az MS fejlesztői"

Sikerült kiállítani magadról a szegénységi bizonyítványt... Gratulálok.

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#103621) Geth válasza dchard (#103610) üzenetére


Geth
addikt

Nemrég mértem én is router nélkül win-en pppoe-vel, terhelést nem néztem, a gigabit megvolt.
Desktop i7...

[ Szerkesztve ]

(#103622) turulbird válasza dchard (#103610) üzenetére


turulbird
tag

Jó az öreg hardver a háznál:
[link]

Jó nekem a Trabant, nem kell Cadillac!
AMD PhenomX3 8400 az igazi!
:DD

(#103623) Dragon3000 válasza turulbird (#103622) üzenetére


Dragon3000
veterán

Itt ezzel a régi géppel építetted fel a pppoe kapcsolatot vagy a digi eszköze esetleg saját router?

(#103624) norba69 válasza Dragon3000 (#103623) üzenetére


norba69
senior tag

Emiatt voltam kénytelen a PPPoE betárcsa helyett RT-AC-65P-t venni az I5-8400-hoz, nem bírta a 0.-ás mag a terhelést a torrenttel.
Egy 2/1 Gb-s T-home, és egy 1/0,3-as Digi net van két 10 GBe hálókártyán használva nálam, és az intel driver megváltoztathatatlanul a 0-ás magra rakta a hálózati és a tároló I/O-t, amitől egy kis combosabb terheléstől 100%-ra cuppant :(
Vettem helyette Ryz9-3900X-et, az driverből megoldja a terhelés szétpakolását a magok közt, azóta max 80%-ra fut a magonkénti terhelés, ha kihasználóm a hálózat és a tárolóeszközök tudását. (Elótte intelen a 0-ás mag 100%-ra futott, ás korlátozott)

(#103625) turulbird válasza Dragon3000 (#103623) üzenetére


turulbird
tag

Digis Huawei HG8245H alap router módban...

Milyen régi gép? Csak ez van, 15 éves...

[ Szerkesztve ]

(#103626) Dragon3000 válasza turulbird (#103625) üzenetére


Dragon3000
veterán

Amire reagáltál ott a gép építette fel a pppoe kapcsolatot is, nézd meg úgy mit tud a géped és rájössz, hogy távol lesz a 900Mbps sebességtől.

(#103627) turulbird válasza Dragon3000 (#103626) üzenetére


turulbird
tag

Most csak ezért nem fogok lehidalni... :)

(#103628) dchard válasza turulbird (#103622) üzenetére


dchard
veterán

Nem figyeltél a beszélgetés kindulópontjára. Nem az volt a kérdés, hogy tud-e gigabitet, hanem hogy PPPoE-n windows alatt miért nem tud. Ezért nem releváns, hogy router mögött mit mértél. Erre írta Dragon3000 azt amit.

Geth:

Gondolom sima Speedtest volt a mérés?

norba69:

Ez érdekes. Még az Intel 217-LM-re mondhatnánk, hogy régi a kártya, bár az Intel driver az IRQ load szétosztásában mindig is jó volt... De hogy a Realtek és az Intel is egyformán szar, azt nehéz elhinni... Arról nem beszélve, hogy ha ez lenne a gond, akkor PPPoE-vel és anélkül is lenne ilyen limitáció, de csak PPPoE-vel van, ott is csak Windows-on...

Őszintén szólva a gyanúm a Windows valami beépített biztonsági enklávéjára, vagy egyéb hasonló szarára vetült, ami esetleg forgalom elemzést végez, de amit lehetett már kikapcsoltam...

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#103629) Dragon3000 válasza turulbird (#103627) üzenetére


Dragon3000
veterán

Nem is kell csak értelmetlen hozzászólás volt, mert gép által létesített pppoe-ről volt szó.

(#103631) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok, az egy szokásos/ismert Digi gyakorlat, hogy 2 év után megemelik a szolgáltatási díjat a hűség nélküli szerződéseknél? 1000-es optikai netre fizetek elő, 2 évig 3100 ft volt, most megemelték 26%-kal. Most azt hagyjuk, hogy ez elég nagy mértékű emelés. Viszont a honlapon meg továbbra is 3100-ért hirdetik. Ez így normális?

Most akkor ha ezt lemondom és újra kötöm, akkor megint 3100 lesz? :)

(#103632) cof válasza Mauzes (#103631) üzenetére


cof
veterán

Mindegyik szolgáltató szokott árat emelni évente hűség nélküli szerződéseknél az inflánció mértékével évi 2 alkalommal emelhet. Eddig a Digi nem tett ilyet az évek során, de úgy tudom hogy 06.30-ig még lehet hűséget kötni 1 évre és akkor marad a régi ár.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#103633) Mauzes válasza Mauzes (#103631) üzenetére


Mauzes
őstag

Mod: ez most komoly kérdés, hogy ha lemondom, akkor újra köthetem-e, és akkor milyen árat kapnék.

CoF: erről a meghosszabbításról hol kapok tájékoztatást? Nekem soha nem szólt senki a lehetőségekről, pedig azért díjemelésről szerintem szokták tájékoztatni az ügyfeleket. Ja és 2 év alatt biztosan nem volt 26% az infláció.

[ Szerkesztve ]

(#103634) dchard válasza Mauzes (#103633) üzenetére


dchard
veterán

Ebben teljesen igazad van, Nem volt 26%-os infláció 2 év alatt, mert ennyi már idén bőven összejött...

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#103635) proradeon válasza Mauzes (#103633) üzenetére


proradeon
őstag

Az oldalon azért van még a 3100-as ár, mert június végéig még az ebben a hónapban érvényes ÁSZF szerint van kiosztva a díjszabás, viszont a július 1-től érvényes ÁSZF-ben már a 3800-as ár van feltüntetve. Ennek megfelelően július 1-től a honlapon is 3800 Ft fog szerepelni.

Hűséget csak internet előfizetésre nem tudsz kötni. Egyedül a "Digi Nekem" csomagra lehet hűséget vállalni, melynek az 1 év hűség alatt garantáltan nem változik a 6000 Ft-os havidíja.

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#103636) cof válasza Mauzes (#103633) üzenetére


cof
veterán

ÁSZF-ben van benne a változás, pár hete a topik témája, meg elvileg még az előző csekken is tájékoztatniuk kell. De kaptál is már számlát az új árról? Ügyfélkapun már látszik egyébként az új ár nálam is 07.01-től (nekem sincs hűségem jelenleg).

Mondjuk ez csak úgy kivitelezhető ha megszűnik a Digi2019-es csomag, de az ÁSZF-ben erről egy szó sincs még. Automatikusan meg nem tehetnének át egy másik csomagba egyébként, csak ha kivezetik a régi csomagot.

Telefonon vagy személyesen is lehet hűséget kötni.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#103637) Mauzes


Mauzes
őstag

Igazatok van, én is kaptam tájékoztatást egy korábbi emailben, csak nem vettem észre. Azt mondjuk tökre nem értem, hogyan adhatnak eltérő árat ugyanarra a szolgáltatásra, ez elég fura megkülönböztetés ügyfelek között. proradeon szerint 3800, CoF-nál 3825, nálam meg 3900, amiről már számlát is kaptam a jövő hónapra.

Meg akkor ha jól értem, csak netre nem is tudnék hűséget kötni. Az mondjuk tök fura, hogy az ügyfélkapun a "meglévő szolgáltatások" szekcióban mutat nálam egy DIGITV 2022-t is, pedig nincs tv előfizetés és soha nem is számláztak ilyet.

dchard: már idén bőven összejött 26% infláció...? Szerintem ne keverd azt, hogy mennyivel érzel drágábbnak egy bevásárlást, azzal, hogy mi a kimutatott infláció, amire bármelyik szolgáltató esetleg hivatkozhat. 2021-ben 5,1% infláció volt, idén 10,2%.

(#103638) Geth válasza Mauzes (#103637) üzenetére


Geth
addikt

Ezek a... khmm... szépen számított értékek :)

(#103639) Dragon3000 válasza Mauzes (#103637) üzenetére


Dragon3000
veterán

CoF esetében lehet azért olcsóbb, mert van tv is nála.
Jelen esetben meg lényegtelen az infláció, mert új csomagként vezetik be, a régi meg megszűnik, így olyan árat szabhatnak, amilyent akarnak.

[ Szerkesztve ]

(#103640) dchard válasza Mauzes (#103637) üzenetére


dchard
veterán

Az, hogy a KSH mit kozmetikázik, és hogyan választ fogyasztói kosoarat, attól te még nem annyival fizetsz többet (nem csak) a boltban. Ez a helyzet. A bevásárlást pedig nem drágábbnak "érzem", hanem de facto drágább is. És nem 5 meg 10%-kal. Ezek az értékek még úgy sem jönnek ki, hogy a benzin, áram, gáz, távhő stb. reszicsökkentett árai nem reál értéken kerülnek beszámításra. Nyilván a különbözetet sem mi, hanem majd a jóisten fizeti ki....

És egy vállalkozást, aki piaci alapon vesz áramot, gázt, munkaerőt, hardvert, egy picit sem érdekel a KSH infláció. Annyival fog emelni, hogy a valós költségnövekedését kompenzálni tudja (amibe persze mi kívülről nem látunk bele, de azért az kívülről is jól látszik, hogy nem 5 meg 10% növekedésről van szó).

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#103641) Mauzes válasza dchard (#103640) üzenetére


Mauzes
őstag

Én ezt értem, csak ez 0%-ban tartozik ahhoz az eredeti témához, hogy alapvetően a szolgáltató az infláció mértékével emelhet árat meglévő csomagra.
Persze ahogy Dragon3000 írja, ez az egész témakör jelenleg nem releváns a konkrét áremelés kapcsán, mert új csomagok vannak.

(#103642) Lacccca87


Lacccca87
őstag

Nekem csak net (ftth 1000) juliusin 3900.

(#103643) dchard válasza Mauzes (#103641) üzenetére


dchard
veterán

Annyiban tartozik hozzá, hogy kitalálhat az állam amit akar, egy cég nem fog veszteséggel üzemelni. Vagy áthárítja (és talál rá módszert, hidd el), vagy becsukja a boltot, vagy kiderül, hogy tud működni kisebb marginnal is, ha ezt a befektetők eltűrik. Ha rosszmájú lennék, akkor azt mondanám: most hogy a 4IG-nél a Digi, majd hirtelen nem lesz olyan fickós a GVH meg az NMHH, hogy ezeket felderítsék, de ezt majd meglátjuk. :)

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#103644) alvardes válasza JustGamer (#103602) üzenetére


alvardes
csendes újonc

> kép: [link] De az is boztos hogy az a port beállítás is legalább 3 éve így van.

Az első forwardingnál miért 0-as forrásportra korlátozod a szabályt? Egyébként is szabálytalan a 0-ás port használata, de egy általános szerver-kliens port forwardnál felesleges a forrás portra szűrni/korlátozást alkalmazni a szabályban.

A másik ami ugye érdekes lehet még (és bármennyire ciki ezt én is besz*tam már túl sokszor ) az a helyi gépen a tűzfalszabályok. Biztos nyitva van (minden) tűzfalon az a port a bejövő kapcsolatokra?

(#103645) mpo válasza dchard (#103643) üzenetére


mpo
veterán

84,5% egy év alatt
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#103646) alvardes válasza dchard (#103610) üzenetére


alvardes
csendes újonc

> a PPPoE driver linuxon is egy szálas, nade az hogy egy i7-en egy magot kikoppant és nem tekeri ki, na az nekem is új (bár eddig nem is nagyon próbáltam ezt).

> Ha valakinek van értelmes magyarázata erre, vagy ötlete, kíváncsian hallgatom.

A "linuxon" itt mit jelent? Ugyanazon a gépen linux-szal vagy pedig egy routeren amin ugye linux van?

EDIT: jah "i7-en" szóval nyilván nem router... :W :DDD

[ Szerkesztve ]

(#103647) Multibit válasza alvardes (#103646) üzenetére


Multibit
veterán

EDIT: jah "i7-en" szóval nyilván nem router... :W :DDD
[link] :U

[ Szerkesztve ]

(#103648) bostone


bostone
addikt

A digi milyen modemet biztosít a szolgáltatás mellé?
A jelenlegi szolgáltatómtól kapott eszköz viszonylag jól terít, de nem fedi az egész lakást így sem. A másik gondom, hogy ledobálja a mobilokat, tableteket, notikat.

A digis modem csak bridge módban fogad routert, ha jól értem, így a saját wifi "alszik" ezek szerint. Így még egy routert be kell állítani a hálózatba.
Azért kérdem, mert így pont annyit nyerek a szolgáltatóváltással, mint amennyit nyerek.

(#103649) sfdrakex válasza bostone (#103648) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

A szolgáltatói eszköz, főleg a régebbiek, sok eszköz csatlakozása esetén dobálják az eszközöket wifiről.

Diginél sem kötelező bridgebe tenni az ONTot, használhatod routerként és tehetsz mögé úgy is saját routert. Bár ha Wifin ki akarod használni a net sebességét, ahhoz a szolgáltatói eszköz kevés lesz.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#103650) Raiden_ válasza bostone (#103648) üzenetére


Raiden_
tag

Az "Összefoglaló kinyitása" gomb megnyomásával (a topik tetején) szinte
minden felmerülő kérdésesedre választ kapsz.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.