Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Azonnali VGA-s kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-02-03 23:23:26

LOGOUT.hu

Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60015) Haradim


Haradim
csendes tag

Sziasztok!

Megpróbálom minél rövidebben leírni a problémát:

Van egy Sapphire R9 290 4GB DDR5 TRI-X kártyám és az utóbbi hónapokban (garancia vége előtt 3-4 hónappal :DDD ) kezdett el egy olyan hülyeséget csinálni, hogy nagyobb grafikai terhelést igénylő játékoknál újraindult a gép. Próbáltam kiszűrni, de végül oda jutottam, hogy táphiba vagy kártyatúlmelegedés lehet a gáz. DE ahogy a Doom-mal elkezdtem játszani nem történt semmi. 3-4 óra game ultra beállításokkal meg se kottyant neki! Rövid kutakodás után rájöttem, hogy a "többi" játék DX11-et használt amikor behalt a gép, míg a Doom OpenGL 4.5-t. Ebből következett, hogy a DX11 benchmarkoknál is behalt rövid időn belül. Szóval a nagy kérdés: Ez most miféle "anomália"?

Ebből következik, hogy az "alap" szoftveres hibaforrásokat kizártam: új windows, régebbi/újabb driverek tesztelése, stb. Ezek nem befolyásoló tényezők.

Amit még sikerült kipróbálnom (nem tudom, hogy ez hasznos információ-e vagy sem), hogy az MSI afterburner-rel lentebb vettem az órajeleket és utána a hardcore DX11 benchmarknál se halt be. Ezt a "tippet" több órás kutakodás után találtam valami noname külföldi fórumon. Olyan, mintha "lebutítottam" volna a kártyát egy lehelettel és utána minden kóser lenne... De ez ugye nem normális...

Lényegében arra szeretnék választ kapni, hogy mikor visszaküldöm a szervíznek akkor mit is írjak a hibaleírásba. (Sajnos ha ugyan ezeket leírtam volna nekik, akkor csak néznének, mint borjú az új kapura...)

Válaszokat és a türelmet előre is köszönöm! :R

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Azonnali VGA-s kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.